הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על כשל

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אני מבין שיש כמה סוגים של כשל (מכני, מטבולי, וכו').
יש המגדירים כשל כחוסר יכולת לבצע את החזרה הבאה בטכניקה מושלמת או קרובה למושלמת.

לדוגמה: עליית מתח
מתאמן ביצע 5 חזרות, בחזרה השישית הוא כבר מרים ברכיים קצת (אבל ממש בקטנה), בחזרה השביעית הוא כבר מרים ברכיים יותר, ובחזרה התשיעית הוא כבר זז עם כל הגוף כמו תולעת על חכה (קצת כמו העליות מתח של הקרוספיט).
בנוסף,
לא מעט מאמנים אמרו לי שבנקודה מסוימת - זו שבה התנועה מתחילה להיות מזוייפת ולא "קצת" אלא מזוייפת מזוייפת, הגוף כבר עסוק יותר בלשרוד, מאשר בלהפיק תועלת מהחזרות שהמתאמן "סוחט מעצמו" בצורה מזוייפת.

השאלות שלי הן:
  1. איפה עובר הגבול? האם סט עבודה צריך להיעצר מיד כשהחזרה הבאה תהיה לא מושלמת?
  2. או.. האם זה תקין שיש זיוף קל?

זה מאוד תלוי בתרגיל, אם אתה עושה דדליפט, סקוואט ואפילו בנץ פרס, זיוף קל יכול לגרום לפציעה משמעותית. אם אתה מגיע למצב שאתה צריך לזייף תעצור. זה לא שווה את זה.
מנגד יש תרגילים שכן אפשר לזייף קצת ואפילו עדיף כדי לסחוט עוד קצת.
זה מאוד מאוד תלוי, גם בתרגיל, גם בסוג האימון ובעוד הרבה דברים

• פותח/ת השרשור
אני שואל ממקום של בן אדם שפעם העיקר בשבילו היה המשקל שזז מנק' א' לנק' ב' ללא תלות ברמת הזיוף והיום אני ההיפך הגמור ושואף לאפס זיוף ולכן בשאלה שלי אני מנסה להבין האם ישנם 'גבולות הטעם הטוב' לזיוף בטכניקה

תלוי מאוד בתרגיל, במטרה של התרגיל בכללי, ובקונטקסט של אותו האימון, בעצימות, ומספר החזרות פר סט.
מתח שנעשה לעשיריות כנראה יהיה זיוף בסוף כי שרירי המטרה עייפים מכדי לבצע את כל הפעולה בעצמם, והגוף יגייס שרירים נוספים לביצוע העבודה. זה מצב לא קריטי במיוחד, אבל מומלץ להפסיק לפני שזה נהיה חמור מדי.
אם תעשה סקוואט לשלשה כבדה מאוד, הזיוף יהיה לא בגלל עייפות השריר, אלא בגלל חוסר יכולת שלו להפיק מספיק אנרגיה. אם המטרה שלך היא התחזקות כללית, אז אין לך מה לעשות סטים מזייפים כאלה, אבל אם המטרה היא פיקינג לתחרות, אז אתה תצטרך לזייף מעט כדי להרגיל את עצמך למשקלים כבדים.
כמו שאתה רואה, כשל טכני (ולא כשל מלא, שזה חוסר יכולת מוחלט לבצע את החזרה) יכול ליפול תחת יותר מהגדרה אחת, ואפשר להתייחס אליו בכמה דרכים.
יש גם כשלים טכניים שיקרו לא משנה מה, כמו למשל קריסת ברכיים קלה בסקוואט היא משהו נפוץ מאוד אצל נשים במשקלים גבוהים יחסית וברוב המקרים כמעט בלתי אפשרי לתקן את זה לחלוטין, וגם לא בהכרח תמיד צריך

• פותח/ת השרשור
@kotzer
תודה על התשובה!
בכללי התכוונתי לכשל בכל התרגילים אבל בראש שלי באמת היה יותר עליות מתח רגילות, ללא תוספת משקל

@kotzer
תודה על התשובה!
בכללי התכוונתי לכשל בכל התרגילים אבל בראש שלי באמת היה יותר עליות מתח רגילות, ללא תוספת משקל
כאן זה תלוי במספר החזרות ועל כמה "רמאות" מדובר.
התרגיל לא יקום ויפול על מעט תנועת גוף

"רמאות" יכולה להיות גם דבר חיובי במובן מסיום,יש רמאות שניתן להפיק ממנה תועלת ורמאות שעלולה להביא את הגוף למצב של פציעה

רמאות שניתן להפיק ממנה תועלת לדוגמא:
הטיית הגוף וניצול מומנטום בחתירה בפולי עליון לחזה עם משולש אחיזה

רמאות שעלולה להסב נזק לדוגמא:
טלטול הגוף קדימה ואחורה בזמן חתירה בפולי עליון

דוגמא נוספת לרמאות שניתן להפיק ממנה תועלת:
הקפצת המוט בלחיצת חזה ב2 החזרות האחרונות

דוגמא נוספת לרמאות שעלולה להסב נזק:
הקפצת המוט על החזה מתחילת התרגיל ועד לסיומו.

רק במידה ומדובר ב2 חזרות
כי 2 חזרות אחרונות מאופיינות ב?
ואם אני עובד על טריפלים,אז גם אפשר לרמות ב2 האחרונות?

תביא בבקשה סימוכין למה שכתבת

אני לא חושב שאתה מודע למה זה להקפיץ 140 קילו על החזה. אתה יכול לגרום לדלקת בכלוב הצלעות במקרה הטוב ולשברים במקרה חמור יותר

רק במידה ומדובר ב2 חזרות אחרונות.
אותו עיקרון של חזרות מאולצות
במידה והדבר נעשה מתחילת התרגיל ועד סופו הדבר פסול לחלוטין.
כי 2 חזרות אחרונות מאופיינות ב?
ואם אני עובד על טריפלים,אז גם אפשר לרמות ב2 האחרונות?

תביא בבקשה סימוכין למה שכתבת

אני לא חושב שאתה מודע למה זה להקפיץ 140 קילו על החזה. אתה יכול לגרום לדלקת בכלוב הצלעות במקרה הטוב ולשברים במקרה חמור יותר

אני חושב שהוא התכוון לעבודה מעבר לכשל למרות שלא כתב ככה

עוד יותר חמור,אז להקפיץ על החזה משקל כבד שאתה כבר גמור,עייף ולא מסוגל להרים נכון?

מתכון לפציעה רצינית מאוד

אתה שמת את זה במשוואה שהיא לא מתאימה, אבל אם ביצעת נפח מסוים לטווח חזרות שהייתי צריך.
ולא מדובר בrm1-2
וביצעת את השלב האקצנטרי של שני חזרות מעבר לנפח הנדרש כמו שצריך, ולהתמודדות בקונצנטרי יצאת מהשלב הקשה בתנועה של המוט בהקפצה בצורה נכונה והתמודדת עם המשקל, לא רואה אם זה בעיה.

אם מדובר במישהו שעושה את זה בטכניקה נוראית, במשקל שהוא בקושי מתמודד איתו בrm1-4 מסכים איתך בהחלט שזה ההדרך הישירה לפציעה.
אבל זה תלוי בביצוע, ברמת המתאמן, במשקל ביחס אליו וכד'

אתה לא מבין נקודה בסיסית.
לא מקפיצים משקל כבד על החזה. זה מסוכן

אף אחד לא אמר משקל כבד, ולהקפיץ את המוט אתה יכול לעשות בצורה אחת, ויכול לעשות גם בנץ נואו פאוס.
תלוי מאוד על מי ועל מה אנחנו מדברים

עריכה: ראיתי שערכת וציינת עכשיו משקל כבד, אני מסכים איתך בהחלט בהתאם לזה, אבל מדובר על משהו כללי שהוא נתן, ויכול להיות מתאמן מנוסה שמבצע rm15 ושהגיע לכשל, מתמודד עם האקצנטרי עם השגחה, ומשתמש לקונצנטרי בנואו פאוס והרבה לג דרייב ומומנטום שמוציא אותו מהשלב הקשה בצורה לא מסכנת.

ויכול להיות מתאמן שעושה rm1 ולא מנוסה ועם טכניקה זוועתית מבצע את זה וכל הסט יכול להראות אחרת לגמרי.

בראשון סביר להניח שהוא הפיק תועלת מהתרגיל ובשני התועלת שהפיק(אם בכלל) סביר להניח שעלתה לו בפציעה

נערך לאחרונה:
אני מסתמך על שיטת אימון שנקראת חזרות מאולצות,כשאני מדבר על הקפצת המוט על החזה איני מתכוון להטחתו בעוצמה על כלוב הצלעות,אלא מעבר מהיר ככל הניתן מהשלב האקצנטרי לקונצנטרי,יש ״הקפצה״ סבירה שיכולה לסייע להשלים חזרה עד שני חזרות נוספות,ויש הטחה שיכולה להוביל לפציעה,מתאמן מנוסה יזהה את ההבדל בין הקפצה סבירה לבין הטחה.
הגוף שלנו מסתגל,ולכן יש להעזר בשיטות אימון שונות על מנת להערים על המערכת ולתת לגוף להתמודד עם עומסים שיסיעו לו להסתגל למשקל כבד אף יותר ממה שאתם מסוגלים להרים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית