הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על כשל

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אני מבין שיש כמה סוגים של כשל (מכני, מטבולי, וכו').
יש המגדירים כשל כחוסר יכולת לבצע את החזרה הבאה בטכניקה מושלמת או קרובה למושלמת.

לדוגמה: עליית מתח
מתאמן ביצע 5 חזרות, בחזרה השישית הוא כבר מרים ברכיים קצת (אבל ממש בקטנה), בחזרה השביעית הוא כבר מרים ברכיים יותר, ובחזרה התשיעית הוא כבר זז עם כל הגוף כמו תולעת על חכה (קצת כמו העליות מתח של הקרוספיט).
בנוסף,
לא מעט מאמנים אמרו לי שבנקודה מסוימת - זו שבה התנועה מתחילה להיות מזוייפת ולא "קצת" אלא מזוייפת מזוייפת, הגוף כבר עסוק יותר בלשרוד, מאשר בלהפיק תועלת מהחזרות שהמתאמן "סוחט מעצמו" בצורה מזוייפת.

השאלות שלי הן:
  1. איפה עובר הגבול? האם סט עבודה צריך להיעצר מיד כשהחזרה הבאה תהיה לא מושלמת?
  2. או.. האם זה תקין שיש זיוף קל?

אתה לא מבין נקודה בסיסית.
לא מקפיצים משקל כבד על החזה. זה מסוכן
בהקשר די ספציפי לא רואה נזק סביר שייגרם. נגיד - אני עושה עבודת נפח לטווח חזרות די גבוה, ומו הסתם גם המשקל הוא לא כזה שאני עובד איתו לכוח, ובשביל לסחוט עוד חזרה במקום להחזיר טת המוט למקום (מהסיבה הפשוטה שלחזרה נקייה אין לי כוח) אני אשתמש קצת במומנטום שאקבל מהקפצה על החזה כדי לסחוט את השריר יותר ממה שהייתי סוחט אם בעצם הייתי מחזיר את המוט חזרה לפני.

אני מסתמך על שיטת אימון שנקראת חזרות מאולצות,כשאני מדבר על הקפצת המוט על החזה איני מתכוון להטחתו בעוצמה על כלוב הצלעות,אלא מעבר מהיר ככל הניתן מהשלב האקצנטרי לקונצנטרי,יש ״הקפצה״ סבירה שיכולה לסייע להשלים חזרה עד שני חזרות נוספות,ויש הטחה שיכולה להוביל לפציעה,מתאמן מנוסה יזהה את ההבדל בין הקפצה סבירה לבין הטחה.
הגוף שלנו מסתגל,ולכן יש להעזר בשיטות אימון שונות על מנת להערים על המערכת ולתת לגוף להתמודד עם עומסים שיסיעו לו להסתגל למשקל כבד אף יותר ממה שאתם מסוגלים להרים
חזרות מאולצות הן לרוב מאוד לא מומלצות בתרגילים מורכבים.
בתרגילים חד מפרקיים פשוטים אפשר להשתמש בשיטה הזאת, אבל לא מומלץ גם אז להשתמש בה יותר מדי

חזרות מאולצות הן לרוב מאוד לא מומלצות בתרגילים מורכבים.
בתרגילים חד מפרקיים פשוטים אפשר להשתמש בשיטה הזאת, אבל לא מומלץ גם אז להשתמש בה יותר מדי
אני יותר ממסכים שאין להשתמש בשיטה זו בתדירות גבוהה מהסיבה שהשיטה חושפת את הגוף לפגיעות בגידים,אבל זה כן דבר שניתן לעשות לעיתים רחוקות על מנת ״לזעזע״ את המערכת ולגרום לה להסתגל למשקל מסיום שלא עמדה בו לפני כן

אני אשתמש קצת במומנטום שאקבל מהקפצה על החזה
יש מומנטום ויש הקפצה ויש וקצת ויש הרבה ויש משקל כבד ויש משקל קל.
יש הרבה גורמים.
יש לקחת מומנטום ויש להקפיץ בעוצמה על החזה.
האחרון ייגרום לשבר

יש מומנטום ויש הקפצה ויש וקצת ויש הרבה ויש משקל כבד ויש משקל קל.
יש הרבה גורמים.
יש לקחת מומנטום ויש להקפיץ בעוצמה על החזה.
האחרון ייגרום לשבר
כן אני ללא ספק מסכים. מי שמשתמש בזה צריך לדעת איך וכמה, מבחינת תדירות, משקל, וצורה שבה זה נעשה

מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל האמיתי אם עשיתם X חזרות מלאות או X+2 שה2 חסרות תועלת? התועלת כל כך יותר נמוכה מהסיכון ומהשחיקה(תצטרכו לצאת לדילואד יותר מוקדם)

• פותח/ת השרשור
פיתחתם כאן דיון אוף טופיק כמעט. אני מסכים מאוד עם @kotzer מה גם שאני חושב שזיוף קל יכול להיות סביר בגבולות הטעם הטוב אבל לא כשיטת עבודה, מה גם שבמתח זיוף קל הוא פחות 'חמור' מאשר זיוף בסקוואט כבד או בלחיצת כתפיים או חזה. כשעושים מתח זה פחות נוראי בגלל שאפשר פשוט לעזוב את המוט ובמקרה הגרוע לנחות לא טוב על הרגליים למרות שממש לא סביר שיקרה. אם אתה עושה לעומת זאת טעות כשאתה *מתחת למוט* אז אתה כבר בבעיה רצינית מה גם שהלחץ על מפרק שלא נתמך ע"י שריר שכבר עובד מעבר לכשל הוא הרבה יותר בעייתי לעומת עליית מתח קשה שפשוט אפשר לעזוב את המוט וגמרנו הסיפור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית