הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דדליפט באמת הכרחי לפיתוח הגוף?

Tokowiw

משתמש קבוע
1,573
716
נק' מוניטין:
1,101
1,573
716
היי חברים צהריים טובים ,שמעתי הרבה דעות בנושא,חלק אומרים שדדליפט חובה לעשות וחלק אומרים שרק פאוורליפטרים חייבים דדליפט ובודיבילדרס לא חייבים ואפילו צריכים להימנע כי הוא לא תורם יותר מידי וסתם מעמיס על המערכת העצבית ופוגע בהתאוששות....דעתכם ?

ודדליפט פחות עצים? נניח ל6-8 חזרות?

מתחבטת גם בשאלה. מניחה שהייתי יכולה להתקדם טוב יותר בשאר תרגילי הגב שלי שבאים אחריו (בנט אובר, פולי עליון, פול אובר) הרבה יותר ללא הדדליפט.
דדליפט לא עצים זה בסדר גמור

ודדליפט פחות עצים? נניח ל6-8 חזרות?

מתחבטת גם בשאלה. מניחה שהייתי יכולה להתקדם טוב יותר בשאר תרגילי הגב שלי שבאים אחריו (בנט אובר, פולי עליון, פול אובר) הרבה יותר ללא הדדליפט.
כל עוד זה מתבצע בRPE יחסית נמוך (בוא נגיד פחות מ8-7) לדעתי זה בסדר.

דדליפט לא עצים זה בסדר גמור

כל עוד זה מתבצע בRPE יחסית נמוך (בוא נגיד פחות מ8-7) לדעתי זה בסדר.

הי, תודה.
7-8 מתוך 10? איך היית מתאר את זה במילים?

היות שהדדליפט שלי בא בין תרגילי הרגליים לגב אני פשוט גמורה. זה תרגיל שדורש ממני הרבה התגייסות, ואני מתקדמת בו סופר לאט אם בכלל.
לדוגמה, באימון אחרון הרמתי 67 ק"ג ל-2 חזרות בלחץ, פשוט לא היה לי כוח, אז ירדתי חזרה ל-62 לחמישיות או שישיות (לא זוכרת) וזה גם היה לי מאוד קשה. 57 לשמיניות אני מניחה שיהיה לי קל יחסית - זאת אומרת ארגיש מאמץ ואצטרך להתגייס, אבל לא התשה והרגשה שאני צריכה לתת הכל בכל חזרה.
די ברור לי שאם אני פותחת בדדליפט זה ירגיש אחרת אבל זה כבר נושא אחר.

לכאורה זה או להוריד משקל לרמת מאמץ נמוכה יותר, או לשנות את מיקום התרגיל, או להישאר עם מסחטת הכוחות הזו (כשלמען האמת לא ברור לי כמה תועלת אמיתית אני מקבלת מזה. אולי כן, מי יודע)

מה הייתם מציעים?

*סליחה על החפירה. אני מתאמנת מתחילה עם מלא שאלות 😅

**אם תשאלו למה הוא שם, בעיקר למטרות כוח והתחזקות כללית, שאם הבנתי נכון למטרה זו הוא תרגיל חשוב שקצת חבל לי לוותר עליו.

ab6f6e67b3b152a41ce91013e3eace6b.jpg

אין טעם לעבוד על 2 חזרות לאורך זמן, הייתי מוריד איפשהו לאיזור ה5-8 חזרות ומנסה להתקדם משם כאשר את עובדת בRPE7-8 יחסית.

תודה. זה ממש מועיל

אין טעם לעבוד על 2 חזרות לאורך זמן, הייתי מוריד איפשהו לאיזור ה5-8 חזרות ומנסה להתקדם משם כאשר את עובדת בRPE7-8 יחסית.

ברור. חח. .. זה היה לא מתוכנן. אני עובדת בטווח 4-6 חזרות, ולעיתים נדירות יורדת ל-8, כשאני ממש שבורה או מותשת.

מה שאנסה לעשות זה לרדת טיפה במשקל לרמת המאמץ שהמלצת, ולהיצמד לטווח של 6-8 חזרות שלא קורעות אותי. מנחשת שזה ייצור לי חוויה שונה לגמרי ואולי אפילו אתקדם טוב יותר..

שוב ממש תודה. מעריכה את ההתייחסות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית