כמות חלבון עם כליה אחת

HenBiton

משתמש מתחיל
242
37
נק' מוניטין:
40
242
37
יש לי חבר שרצה להתחיל להתאמן ולאכול לפי תפריט, אמרתי לו שמומלץ לאכול בין 1.5-2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף אבל בגלל שיש לו כלייה אחת אני לא חושב שזה כדאי לו.
איך אפשר לדעת כמה חלבון יהיה כדאי לו לאכול? או שזאת שאלה שמומלץ להפנות רק לרופא?

לאיזה משקל וגודל הם יגיעו זה תלוי בכמות האוכל שתיכנס להם לבטן. כמו שאמרתי, זה שעל אחד זה יושב טוב והשני נראה שמן פשוט זה לא אומר כלום.
הפוך, האוכל יהיה הדלק לגדילה, הוא צריך את המזון כדי לגדול לפוטנציאל שלו, אבל כמה הוא יגדל נקבע ע"י הגנטיקה (מדובר על מישהו לא בהשמנה ניכרת, שזה כבר מסבך את כל הסיפור)

כן, עצמות וכו' ישפיעו על המשקל הסופי אבל אין להם שום קשר לתפקוד הכליה לצורך העניין.
הפוך, הכליה צריכה לעבוד בהתאם לכמה דם יש בגוף, וכמות הדם בגוף היא פרופורציונלית למסת הגוף. כאן מדובר על אדם ממוצע ולא אדם שעלה משמעותית במסת השריר, כי אדם כזה גם הלב שלו לומד לעבוד יותר ביעילות

תן לי מספר רק שנהיה באותו הראש
גיל 16-18 הייתי אומר, יותר או פחות במקרי קיצון

מה ה"מצב הטבעי" של חברנו הנ"ל?
התמונה השמאלית, הימנית זה שנים של שימוש מוגזם בסטרואידים, שבהחלט יכולים להשפיע לרעה על הכליות שלו

@kotzer אין קשר בין "המצב הטבעי" של בן אדם לבן תפקוד הכליות שלו. אולי רק לאחר ש"המצב הטבעי" מתממש, דהיינו הוא הגיע לגודל מסויים אז יהיה לו תפקוד כליות מסויים, שאינו קשור ל"מצב הטבעי" שלו אלא לגודל שאליו הוא הגיע.
אתה קובע מה ה"מצב הטבעי" על בן אדם רק בדיעבד כי לפני אין לך מושג מה יהיה
המצב הטבעי זה תפקוד הכליות ברגע שסיימת את ההתבגרות, זה נקודת האיזון של הכליות.

הפוך, האוכל יהיה הדלק לגדילה, הוא צריך את המזון כדי לגדול לפוטנציאל שלו, אבל כמה הוא יגדל נקבע ע"י הגנטיקה (מדובר על מישהו לא בהשמנה ניכרת, שזה כבר מסבך את כל הסיפור)

.
אין דבר כזה פוטנציאל בהקשר של משקל נטו, שים לב שאני לא מדבר איתך בכלל על אחוז השומן.

התמונה השמאלית, הימנית זה שנים של שימוש מוגזם בסטרואידים, שבהחלט יכולים להשפיע לרעה על הכליות שלו
גם אם הוא יפסיק שימוש לגמרי הוא עדיין לא יראה בשום צורה דומה לתמונה השמאלית.

לא חסרים אנשים שעשו שינוי דומה גם בצורה טבעית (משחיפים נהיו לגדולים ומאסיבים) גם אחרי גיל 18. שהעלו המון במשקל שלהם. לקבוע שתהיה להם בעיית כליות זה מגוכח.

בנוסף יש פה מצב נוסף שהוא "מצב טבעי לא ממומש" כמו שטענת מקודם. במצב כזה לטענתך הכליות שלהם יהיו גדולות בעל תפקוד ממש טוב כי המצב הטבעי שלהם הוא גוף הרבה יותר גדול ממה שיש להם.
משהו שהוא כמובן לא נכון והכליות שלהם יהיו תואמות לגוף הנוכחי שלהם.

@Devil שימוש באדם לא "בריא", שמשתמש בחומרים שמאפשרים לגוף לסנתז יותר חלבון, ובעל 2 כליות כדוגמה לא ממש הועילה

@Devil שימוש באדם לא "בריא", שמשתמש בחומרים שמאפשרים לגוף לסנתז יותר חלבון, ובעל 2 כליות כדוגמה לא ממש הועילה
זאת דוגמא לזה שאין דבר כזה "מצב טבעי" אם לא הבנת את הדוגמא זאת לא בעיה שלי.

אם בן אדם גבוה יחסית ויש לו מבנה גוף שמאפשר אגירת מסה באופן כזה שהוא יראה גדול ולא שמן והוא אוכל מספיק כי יש לו מספיק תיאבון וכתוצאה מכך הוא נראה לך גדול זה עדין לא אומר שהוא גדל בהוקוס פוקוס.

על אותו אחד כזה יש אחד שמן ונמוך עם אותו משקל ומסת שריר ואתה פשוט חושב לעצמך "וואלה הוא סתם שמן"
ובהקשר של תפקוד הכליות לשניהם יהיה אותו תפקוד כליות

זאת דוגמא לזה שאין דבר כזה "מצב טבעי" אם לא הבנת את הדוגמא זאת לא בעיה שלי.

צודק,הדוגמה הזאת הייתה כל כך רלוונטית.
עצם העובדה שהרשית לעצמך לייעץ תזונתית לבנאדם בסיכון עם כמות מידע כזאת מזערית שבאה מצד שלישי זו בעיה.

אין דבר כזה פוטנציאל בהקשר של משקל נטו, שים לב שאני לא מדבר איתך בכלל על אחוז השומן.
בטח שיש. אני אתן לך דוגמא של 2 אנשים מהמכון לי.
אחד בערך 1.90 וקצת, רזה כמו מקל, עדיין שוקל 100 קילו.
בחור אחר בערך 2 מטר ופשוט הר אדם. גם אחרי שהוא הוריד המון שומן וכרגע נמצא בטווח תקין מאוד של שומן, הוא עדיין שוקל 140 קילו.
ברור שהם צריכים אוכל כדי לתחזק את המשקל שלהם, אבל הגנטיקה שלהם הביאה אותם למצב הזה

גם אם הוא יפסיק שימוש לגמרי הוא עדיין לא יראה בשום צורה דומה לתמונה השמאלית.
זה בגלל שינויים קבועים שיש מסטרואידים, אבל אם הוא יפסיק הוא יאבד המון משקל

לא חסרים אנשים שעשו שינוי דומה גם בצורה טבעית (משחיפים נהיו לגדולים ומאסיבים) גם אחרי גיל 18. שהעלו המון במשקל שלהם. לקבוע שתהיה להם בעיית כליות זה מגוכח.
אני יודע, אני אחד מהם, עליתי 20 קילו מאז שהתחלתי.
אבל אתה לא מקשיב לי, אתה חי בעולם משלך. אמרתי שאנשים שעולים במשקל, עם 2 כליות בריאות, זה לא סיפור בכלל בשבילם, כי לכליות כן יש ריזרבה פונקציונלית.
תתחיל לקרוא את מה שאני רושם, ואת הדברים שאתה בעצמך מפרסם, כי אתה שוכח דברים בסיסיים יותר ויותר בכל הודעה.

בנוסף יש פה מצב נוסף שהוא "מצב טבעי לא ממומש" כמו שטענת מקודם
ממש לא מה שטענתי. טענתי שהגנטיקה תעזור להביא אותם למשקל מסויים, משקל שאותו הכליות יצטרכו לתמוך

וכתוצאה מכך הוא נראה לך גדול זה עדין לא אומר שהוא גדל בהוקוס פוקוס.
אחי אתה לא איתנו בכלל אני רואה..

לא פגשת בחיים שלך (צבא,לימודים,בית) אנשים שאתה יודע שהם לא מתאמנים,אתה יודע שהם אוכלים די רגיל ולא זזים מהמיטה אבל בעלי מבנה גוף רחב יותר?

אם בן אדם גבוה יחסית ויש לו מבנה גוף שמאפשר אגירת מסה באופן כזה שהוא יראה גדול ולא שמן והוא אוכל מספיק כי יש לו מספיק תיאבון וכתוצאה מכך הוא נראה לך גדול זה עדין לא אומר שהוא גדל בהוקוס פוקוס.

על אותו אחד כזה יש אחד שמן ונמוך עם אותו משקל ומסת שריר ואתה פשוט חושב לעצמך "וואלה הוא סתם שמן"
ובהקשר של תפקוד הכליות לשניהם יהיה אותו תפקוד כליות
תפקוד הכליה של 2 האנשים האלה לא יהיה זהה בכלל.
נכון שהם יהיו עם כליות בריאות (תלוי כמובן ברמת ההשמנה של הבחור השני), אבל איך הכליה שומרת על האיזון הוא שונה

QUOTE]
אחי אתה לא איתנו בכלל אני רואה..

לא פגשת בחיים שלך (צבא,לימודים,בית) אנשים שאתה יודע שהם לא מתאמנים,אתה יודע שהם אוכלים די רגיל ולא זזים מהמיטה אבל בעלי מבנה גוף רחב יותר?

מה הקשר? אתה ליטרלי לא הבנת את מה שרשמתי. זה שהם נראים לך גדולים יותר זה בגלל המבנה של הגוף שלהם וזה שהם אכלו מספיק

זה שהוא רחב יותר זה לא משנה, יהיה לך אחד שיראה לך קטן ושמן ויהיה בעל אותו המשקל כמו האחד "הגדול" שאמרת. אפשר לטעון שגם האחד השמן והנמוך הגיע לאן שהגיע בגלל זה ה"פוטנציאל גדילה"שלו. שהקטן והשמן הגיע לשם בגלל גנטיקה, נכון או לא?
זה ישנה לך באיזה גודל הם נראים לך בעין, במסת הגוף הסופית זה לא ישנה.
תפקוד הכליה של 2 האנשים האלה לא יהיה זהה בכלל.
נכון שהם יהיו עם כליות בריאות (תלוי כמובן ברמת ההשמנה של הבחור השני), אבל איך הכליה שומרת על האיזון הוא שונה
מה מונע מתפקוד הכליות שלהם להיות אותו הדבר?

באמא שלכם אתם מתחכמים ברמות, אם ההר זאת לא דוגמא מספקת בשבילכם בשביל עניין "פוטנציאל הגודל" לא חסר דוגמאות אחרות. ועוד זה שאתה אומר שהוא קרוב יותר לתמונה השמאלית זה בכלל בדיחה

דרך אגב אלה מהמכון שלך או כל דוגמא פרטנית בעצם שתביא אני גם יכול לשלול בקלות עם עניין הסטרואידים

נערך לאחרונה:
מה מונע מתפקוד הכליות שלהם להיות אותו הדבר?
מה שמונע הוא הסיבה שהכליות מתמודדות עם המצב.
במצב של מישהו שגדל לאורך גיל ההתבגרות להיות גבוה וגדול, הכליות שלו גדלו איתו במנגנון פיזיולוגי. מי שגדל במסת השריר אחרי גיל ההתבגרות הכליות התאימו את עצמן על ידי מנגנון פרה-פיזיולוגי, כלומר לא בצורה הרגילה כמו בגיל ההתבגרות, אבל עדיין בצורה טבעית. המנגנונים הם שונים.

באמא שלכם אתם מתחכמים ברמות, אם ההר זאת לא דוגמא מספקת בשבילכם בשביל עניין "פוטנציאל הגודל" לא חסר דוגמאות אחרות. ועוד זה שאתה אומר שהוא קרוב יותר לתמונה השמאלית זה בכלל בדיחה
ההר לא הגיע למצב שלו בצורה טבעית. בוא נתקין לו גם יד שלישית מברזל ונגיד שהפוטנציאל הגנטי שלו הוא שיהיה לו 3 ידיים.

דרך אגב אלה מהמכון שלך או כל דוגמא פרטנית בעצם שתביא אני גם יכול לשלול בקלות עם עניין הסטרואידים
אני יכול להבטיח לך שהם טבעיים ב-100%

לא אתה לא יכול להבטיח לי שהם טבעיים ב100%
ההר היה מגיע בצורה טבעית להרבה יותר מהחבר'ה שלך בצורה טבעית, אני מוכן לשים כליה על זה
מה שמונע הוא הסיבה שהכליות מתמודדות עם המצב.
במצב של מישהו שגדל לאורך גיל ההתבגרות להיות גבוה וגדול, הכליות שלו גדלו איתו במנגנון פיזיולוגי. מי שגדל במסת השריר אחרי גיל ההתבגרות הכליות התאימו את עצמן על ידי מנגנון פרה-פיזיולוגי, כלומר לא בצורה הרגילה כמו בגיל ההתבגרות, אבל עדיין בצורה טבעית. המנגנונים הם שונים.
אתה מבולבל, אני לא מדבר פה על מצב שאדם K ואדם Z הגיעו למסת הגוף שלהם בגיל שונה. אני מדבר איתך על מצב שאדם K הוא אדם גבוה וגדול במשקל 100 קילו לצורך העניין ואדם K הוא אדם נמוך במשקל 100 קילו.

יש הבדל בין תפקודי הכליה?

לא אתה לא יכול להבטיח לי שהם טבעיים ב100%
כן אני כן.
הבחור ששוקל 100 קילו רזה כמו מקל בגלל שאין לו כמעט שומן או שריר. הוא בקושי בן 20 ולא יודע אפילו מה זה קריאטין.
הבחור השני הוא גם לא שרירי ברמה מיוחדת, הוא פשוט פיזית גדול מאוד, ואין לו שום סיבה או אינטרס לקחת סטרואידים

ההר היה מגיע בצורה טבעית להרבה יותר מהחבר'ה שלך בצורה טבעית, אני מוכן לשים כליה על זה
ההר בתמונה השמאלית כבר היה גבוה מאוד והיה מאומן, זה למה הוא הגיע עם אימונים. ברור שהוא יכל לגדול עוד, אבל זה לאן גיל ההתבגרות הביא אותו

ההר בתמונה השמאלית כבר היה גבוה מאוד והיה מאומן, זה למה הוא הגיע עם אימונים. ברור שהוא יכל לגדול עוד, אבל זה לאן גיל ההתבגרות הביא אותו
בואנה תגיד לי אתה רציני? אם היה אוכל יותר ומתאמן נטו על משקולות ולא על להיות רזה עם מבנה שמתאים לכדורסל הוא היה נראה שונה לגמרי

יש הבדל בין תפקודי הכליה?
כן, שוב בגלל הסיבה שהם הגיעו לשם.
אדם גבוה ששוקל 100 קילו חלק גדול מהמשקל שלו זה פשוט מתהליך הגדילה הרגיל של גיל ההתבגרות.
אדם נמוך ששוקל 100 קילו, הרבה זה שריר ושומן.

אם אני צריך להסביר לך מה קורה בגיל ההתבגרות אז המצב באמת בעייתי
בואנה תגיד לי אתה רציני? אם היה אוכל יותר ומתאמן נטו על משקולות ולא על להיות רזה עם מבנה שמתאים לכדורסל הוא היה נראה שונה לגמרי
ולמה אני צריך להסביר לך שאתה לא יכול להשתמש בהר כדוגמא, כי אין לנו מושג איך הוא היה נראה היום אם הוא היה נשאר טבעי?
אתה מדבר על מצב היפוטתי לחלוטין

ולמה אני צריך להסביר לך שאתה לא יכול להשתמש בהר כדוגמא, כי אין לנו מושג איך הוא היה נראה היום אם הוא היה נשאר טבעי?
אתה מדבר על מצב היפוטתי לחלוטין
בטח שאני יכול להשתמש בו כדוגמא, לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שהוא היה פי 2 מהתמונה שמאל שם גם בלי סטרואידים

כן, שוב בגלל הסיבה שהם הגיעו לשם.
אדם גבוה ששוקל 100 קילו חלק גדול מהמשקל שלו זה פשוט מתהליך הגדילה הרגיל של גיל ההתבגרות.
אדם נמוך ששוקל 100 קילו, הרבה זה שריר ושומן.
אוקי, אז אני חולק עליך, אם שניהם הגיעו לעד שהגיעו עד סיום ההתבגרות (נגיד 18) לדעתי יהיה להם תפקוד כליות דומה אשר תואם את ההמלצה הכללית של פי X גרם חלבון לפי Y ק"ג משקל גוף

איבדת אותי פה. אתה חושב במציאות כלשהי שיש אדם עם מסת השריר של ההר כטבעי? גם חצי ממנה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית