הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עליה במשקל ללא עליה במשקלי עבודה

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
בהנחה ואוכלים מספיק חלבון ומתאמנים באופן קבוע הגיוני דבר כזה? אם כן מה זה אומר הרי חייב לעלות שריר אז איך הגיוני ששריר עולה ולא משקלי עבודה?

השאלה לא ברורה לי בעליל
איך השריר גדל? הוא מקבל מספיק גירוי בשביל שתיווצר היפרטרופיה
איך משקלי העבודה לא עולים? או שהגעת לקצה גבול היכולת שלך, או (האפשרות היותר סבירה) אתה פשוט לא יודע להתאמן ולתכנן אימונים

• פותח/ת השרשור
השאלה לא ברורה לי בעליל
איך משקלי העבודה לא עולים? או שהגעת לקצה גבול היכולת שלך, או (האפשרות היותר סבירה) אתה פשוט לא יודע להתאמן ולתכנן אימונים
זאת שאלה היפותטית רק במסה הקודמת אגן העליתי במשקלי עבודה בהתאם לעליה במשקל
פשוט עכשיו אני מתחיל שוב פעם מסה ותוהה אם יכול להיווצר מצב כזה ואם כן איך הוא נגרם? יכול להיות שבן אדם עולה במשקל בזמן שהוא מתאמן ולא עולה במשקלים משמע עולה רק בשומן ולא בשריר?

די להיות קומפולסיבי...שאלות של פסח אחי. אם השריר לא מקבל גירוי חדש בשום צורה בכל פעם אתה לא תתקדם, כן...אתה תעלה שומן.

אני מחדש לך פה משהו?

אם בכוונה לא תעלה במשקלים, בחזרות או בסטים, ולא בגלל שאתה לא מצליח, אז פשוט השריר יקבל פחות גירוי, בניית שריר חדש תרד, ופחות קלוריו ילכו למטרה הזאת, ואתה רק יכול לנחש לאן אותן קלוריות ילכו

• פותח/ת השרשור
אם בכוונה לא תעלה במשקלים, בחזרות או בסטים, ולא בגלל שאתה לא מצליח, אז פשוט השריר יקבל פחות גירוי, בניית שריר חדש תרד, ופחות קלוריו ילכו למטרה הזאת, ואתה רק יכול לנחש לאן אותן קלוריות ילכו
ואם זה כי אני מנסה ולא מצליח? הגיוני דבר כזה?

• פותח/ת השרשור
השאלה בעצם היא האם הגיוני שבן אדם עולה במסת השריר שלו אבל משקלי העבודה שלו לא גדלים?
הרי אם בן אדם מתאמן גם אם לא אופטימלי אבל בעצימות טובה ומספיק פעמים ואוכל בפלוס קלורי אז הוא יעלה במשקל ולא הגיוני שזה יהיה רק שומן אלא גם שריר, לכן האם זה הגיוני שהוא לא יעלה במשקלי העבודה?
השאלה לא ברורה לי בעליל
משום מה לא ציטט לי אותך

השאלה בעצם היא האם הגיוני שבן אדם עולה במסת השריר שלו אבל משקלי העבודה שלו לא גדלים?
הרי אם בן אדם מתאמן גם אם לא אופטימלי אבל בעצימות טובה ומספיק פעמים ואוכל בפלוס קלורי אז הוא יעלה במשקל ולא הגיוני שזה יהיה רק שומן אלא גם שריר, לכן האם זה הגיוני שהוא לא יעלה במשקלי העבודה?

משום מה לא ציטט לי אותך
כן, זה הגיוני. אתה לא חייב להתחזק כדי לגדול במסת השריר

• פותח/ת השרשור
כן, זה הגיוני. אתה לא חייב להתחזק כדי לגדול במסת השריר
איך עובד המנגנון אז במקרה כזה? הרי x+1 שריר לא בהכרח יהיה יותר חזק מx שריר באותה תנועה בהנחה שאני מתאמן עליה באופן קבוע?

איך עובד המנגנון אז במקרה כזה? הרי x+1 שריר לא בהכרח יהיה יותר חזק מx שריר באותה תנועה בהנחה שאני מתאמן עליה באופן קבוע?
שריר גדל תחת 3 פקטורים עיקריים כשהוא נמצא בתנאים אנאבוליים: סטרס מכני, סטרס מטבולי, ומיקרוטראומה. זה גם סדר החשיבות שלהם.
אימונים, גם אם אתה לא עולה במשקלי העבודה, יוצרים את 3 התנאים האלה. פרוגרסיב אוברלואוד ידאג שהגורמים האלה תמיד יהיו בכמויות גבוהות ברמה אידאלית יותר, אבל סתם להתאמן גם יגרום לגורמים האלה.
כוח דורש גם שריר, אבל גם יעילות מכנית ונוירולוגית.
בהתחלה חשוב לפתח גם שריר, אבל גם יעילות מכנית ונוירולוגית, זה למה בהתחלה מומלץ להתאמן למטרות כוח, אבל ברגע שיש לך שליטה טובה אתה יכול גם לא לנסות לשפר את הכוח, ולהתמקד רק בשריר

שריר גדל תחת 3 פקטורים עיקריים כשהוא נמצא בתנאים אנאבוליים: סטרס מכני, סטרס מטבולי, ומיקרוטראומה. זה גם סדר החשיבות שלהם.
אימונים, גם אם אתה לא עולה במשקלי העבודה, יוצרים את 3 התנאים האלה. פרוגרסיב אוברלואוד ידאג שהגורמים האלה תמיד יהיו בכמויות גבוהות ברמה אידאלית יותר, אבל סתם להתאמן גם יגרום לגורמים האלה.
כוח דורש גם שריר, אבל גם יעילות מכנית ונוירולוגית.
בהתחלה חשוב לפתח גם שריר, אבל גם יעילות מכנית ונוירולוגית, זה למה בהתחלה מומלץ להתאמן למטרות כוח, אבל ברגע שיש לך שליטה טובה אתה יכול גם לא לנסות לשפר את הכוח, ולהתמקד רק בשריר
לא יודע מאיפה אתה מביא את ההמלצה הזו שלמטרות *היפרטרופיה* ממולץ להתאמן למטרות *כוח*

לא יודע מאיפה אתה מביא את ההמלצה הזו שלמטרות *היפרטרופיה* ממולץ להתאמן למטרות *כוח*
זה לעניין הטווח הרחוק.
אתה יכול בכיף להתחיל להתאמן בלי לנסות להשתפר בכוח, למרות שזה כנראה יבוא בכל מקרה. הבעיה היא שללא רמת שליטה מסויימת, שבאה מאימוני כוח, אתה תמיד תהיה מוגבל, בין אם זה מבחינת טכניקה, או היכולת לשלוט בגוף שלך כדי להביא למקסימום עבודה על שריר מסויים.
בנוסף היפרטרופיה מגיעה בכל טווחי החזרות, וחשוב לעבוד על כולן, כולל אלה שדורשות עבודה עם יותר משקלים, כלומר כוח

זה לעניין הטווח הרחוק.
לא נכון
זה כנראה יבוא בכל מקרה.
נכון
הבעיה היא שללא רמת שליטה מסויימת, שבאה מאימוני כוח, אתה תמיד תהיה מוגבל, בין אם זה מבחינת טכניקה, או היכולת לשלוט בגוף שלך כדי להביא למקסימום עבודה על שריר מסויים.
זה אתה סתם ממציא...
בנוסף היפרטרופיה מגיעה בכל טווחי החזרות, וחשוב לעבוד על כולן, כולל אלה שדורשות עבודה עם יותר משקלים, כלומר כוח
היא מגיעה מנפח עבודה כלשהו מחזרה אחת סט אחד אף אחד לא עומד לגדול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית