הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אני מפחד להתחיל מסה.

• פותח/ת השרשור LK
  • פורסם בתאריך

LK

משתמש פעיל
364
37
נק' מוניטין:
43
364
37
שלום, אני מקווה שזה הפורום הנכון לפרסם את זה (לא יודע אולי קשור לאימונים?) פרסמתי פה כבר כמה פעמים תמונות שלי ותמיד התגובות היו מסה \ מסה מותנה
אני חייב לומר שרואים לי את הצלעות, ורואים גם קצת קוביות... הורדתי יותר מ50 קילו לכן יש עודף עור קטן. אני מפחד לעשות מסה אפילו שאני יודע שזה הדבר הנכון לעשות, אני מפחד מכיוון שאני מפחד להשמין יותר מדי .. אני מפחד לעלות על המשקל ולראות פתאום שאני עולה... אני יודע שזה איזה משהו פסיכולגי בראש אבל עדיין קשה לי... יש פה אנשים שיכולים להבין אותי או להציע מה לעשות? אני פשוט אבוד

אתה מפחד לעשות מסה? אני כבר יותר מחצי שנה במסה כי אני מפחד לעשות חיטוב, לא יכול להפסיק לאכול.
אני מבין מאיפה הפאניקה שלך מגיעה, אני מניח שבמצב שבו היית לפני שהורדת 50 קילו היית בעל עודף משקל עם אחוז שומן גבוה ומסת שריר נמוכה, אין למצב הזה שום קשר למצב שתהיה בו אם תתחיל מסה, העלייה באחוז שומן תהיה מזערית ביחס למה שהיה לפני שהתחלת להתאמן והגידול במסת השריר לא יגרום לזה להיראות רע כמו שהיית לפני שהתחלת להתאמן.
תתחיל בפלוס קטן של 500 קלוריות או טיפה יותר, תעקוב אחרי המשקל שלך ותוודא שהעלייה לא חדה מדי ואין שום סיבה שתחזור להיות "שמן", בטח שלא אם אתה עוקב אחרי התזונה שלך ומקפיד להתאמן.

שלום, אני מקווה שזה הפורום הנכון לפרסם את זה (לא יודע אולי קשור לאימונים?) פרסמתי פה כבר כמה פעמים תמונות שלי ותמיד התגובות היו מסה \ מסה מותנה
אני חייב לומר שרואים לי את הצלעות, ורואים גם קצת קוביות... הורדתי יותר מ50 קילו לכן יש עודף עור קטן. אני מפחד לעשות מסה אפילו שאני יודע שזה הדבר הנכון לעשות, אני מפחד מכיוון שאני מפחד להשמין יותר מדי .. אני מפחד לעלות על המשקל ולראות פתאום שאני עולה... אני יודע שזה איזה משהו פסיכולגי בראש אבל עדיין קשה לי... יש פה אנשים שיכולים להבין אותי או להציע מה לעשות? אני פשוט אבוד

אני יכולה להצטרף אליך לפחד?
חחחח אני כבר שלושה חודשים, מאז פסח אוכלת בסביבות ה1000 קל' ליום. (אוקי סופ"שים יותר, אבל בממוצע לו עוברת את ה1200 יומי)
יותר משאני מפחדת מהמסה, לא באלי אפילו לחזור לניטרלי כי מרגישה שלא מיציתי את החיטוב על אף שאני די תקועה איתו...
אמנם מעולם לא הייתי בעודף משקל, אפילו לא עודף קל, אבל אני מבינה אותך לגמרי.
זה חתיכת מכשול פסיכולוגי רציני.

תתחילו לאכול ולגדול חברים, תמיד יש את החיטוב הבא בשביל להוריד את השומן העודף, אם עושים מסה בצורה נכונה העלייה באחוז שומן כמעט ולא מורגשת גם אם אתם על אחוז שומן נמוך ועלייה באחוז שומן תהיה קצת יותר בולטת.
האושר והסיפוק שבגדילה במסת השריר הם כל כך עילאיים שזה לא מתקרב לסיפוק מירידה באחוז שומן, אל תפספסו את זה.

מה שקובע זה לא המספר שמופיע כשאתה עולה על המשקל. הוא לא מעניין אף אחד ולא אמור לעניין גם אותך. מה שחשוב זה איך אתה נראה. המשקל הוא אמצעי מעקב בלבד. הוא לא אמור להיות המטרה והוא לא התוצאה. אם אתה רוצה לראות את עצמך יותר גדול ושרירי, לך על מסה. אם אתה רוצה לעלות עליה מתונה עם כמה שפחות שומן, לך על "מסה נקיה".
הכי חשוב - תוציא לך מהראש את המספר החסר משמעות הזה שנקרא "משקל". הוא מעניין ת'ביצה.

לא צריך להשמין בגרם במסה.
אם תעשה מסה נכונה, אין לך ממה לחשוש.
אני ברוך ה' 14% שומן בערך כבר שנים, ואני שנים רק במסה.

הנה הדרך לדעתי להעלות שריר במסה ולא שומן ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה.

תתחילו לאכול ולגדול חברים, תמיד יש את החיטוב הבא בשביל להוריד את השומן העודף, אם עושים מסה בצורה נכונה העלייה באחוז שומן כמעט ולא מורגשת גם אם אתם על אחוז שומן נמוך ועלייה באחוז שומן תהיה קצת יותר בולטת.
האושר והסיפוק שבגדילה במסת השריר הם כל כך עילאיים שזה לא מתקרב לסיפוק מירידה באחוז שומן, אל תפספסו את זה.
לא חושב שקראת עד הסוף / הבנת את הסוגיה פה

בכל מקרה, הגיוני שיהיה לך את הפחד הזה, רק שתדע שאתה פשוט לא תקום יום אחד ותיהיה 50 קג מעל.

תעשה מסה נקייה,תישקל כל בוקר ואם יש לך אפשרות לעקוב אחרי קלוריות תעשה את זה והכל יהיה בסדר

לא חושב שקראת עד הסוף / הבנת את הסוגיה פה

בכל מקרה, הגיוני שיהיה לך את הפחד הזה, רק שתדע שאתה פשוט לא תקום יום אחד ותיהיה 50 קג מעל.

תעשה מסה נקייה,תישקל כל בוקר ואם יש לך אפשרות לעקוב אחרי קלוריות תעשה את זה והכל יהיה בסדר

כתבת מה שהצעתי לו במילים אחרות ולא קראתי עד הסוף?
מה פספסתי פה? הבנאדם מפחד לעלות במשקל ואני מניח שזה נובע מהתקופה שבה היה לו עודף משקל, הסברתי לו שאם עכשיו הוא יתחיל מסה זה יהיה שונה לגמרי מעודף המשקל הרגיל שהיה לו.

אני הייתי שם. כולנו היינו שם.
בתור אחת שירדה 26 קילו.
בהמה בהמתית שאוהבת אוכל בצורה מטורפת
וקיבה מנירוסטה שלא מביישת אף גבר.
תמיד מפחיד לחזור להרגלים ישנים, לאיפה שהיינו....
אבל צריך לעשות סוויץ׳ בראש ולהבין שזה הדבר הנכון לעשות. שזה מה שיגרום לכם להרגיש טוב יותר ולהיראות טוב יותר.הרי אי אפשר לעלות 7 קילו בשבוע.
ותבינו שאתם הרבה יותר שקולים וחכמים מאז. ושאתם יודעים בדיוק מה צריך לעשות כדי לרדת חזרה גם אם עליתם מהר מידי. זה קשה ומפחיד. ומרגישים חרא בהתחלה. אבל אחכ האנרגיה בשיאה. מבטיחה לכם.
אם אני הצלחתי...כל אחד יכול!
תמונה - ההתקדמות שלי עד עכשיו
🤭

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני הייתי שם. כולנו היינו שם.
בתור אחת שירדה 26 קילו.
בהמה בהמתית שאוהבת אוכל בצורה מטורפת
וקיבה מנירוסטה שלא מביישת אף גבר.
תמיד מפחיד לחזור להרגלים ישנים, לאיפה שהיינו....
אבל צריך לעשות סוויץ׳ בראש ולהבין שזה הדבר הנכון לעשות. שזה מה שיגרום לכם להרגיש טוב יותר ולהיראות טוב יותר.הרי אי אפשר לעלות 7 קילו בשבוע.
ותבינו שאתם הרבה יותר שקולים וחכמים מאז. ושאתם יודעים בדיוק מה צריך לעשות כדי לרדת חזרה גם אם עליתם מהר מידי. זה קשה ומפחיד. ומרגישים חרא בהתחלה. אבל אחכ האנרגיה בשיאה. מבטיחה לכם.
אם אני הצלחתי...כל אחד יכול!
תמונה - ההתקדמות שלי עד עכשיו
🤭
חחח הבעיה היא שהורדתי פי 3 וחצי ממך (לא להשויץץ אני פשוט פוסי ברמה מפחידהה) ניסיתי לעשות מסה לחודשים ובקושי עליתי משהו (4 קילו אבל אני יודע שאכלתי יותר ממה שהיתי צריך כי אין מצב שהייתי צריך בערך 2700..) בכל מקרה אני מראשון עושה ניטרלי למשך שבוע בערך ומשם מסה.. בהצלחה לי, -במיוחד כשכבר מתחילים לראות קוביות :(

חחח הבעיה היא שהורדתי פי 3 וחצי ממך (לא להשויץץ אני פשוט פוסי ברמה מפחידהה) ניסיתי לעשות מסה לחודשים ובקושי עליתי משהו (4 קילו אבל אני יודע שאכלתי יותר ממה שהיתי צריך כי אין מצב שהייתי צריך בערך 2700..) בכל מקרה אני מראשון עושה ניטרלי למשך שבוע בערך ומשם מסה.. בהצלחה לי, -במיוחד כשכבר מתחילים לראות קוביות 😭
זה לא משנה אם הורדת פה 2 או פי 7.
מה שמשותף זה שהיה לנו הרגלי אכילה רעים ואנחנו פוחדים לחזור לעבר.
צריך להבין שזו הדרך ושלא תעלה את כל מה שירדת במיוחד שאתה עושה את זה בצורה מבוקרת ויש לך ידע וניסיון מבעבר.

• פותח/ת השרשור
זה לא משנה אם הורדת פה 2 או פי 7.
מה שמשותף זה שהיה לנו הרגלי אכילה רעים ואנחנו פוחדים לחזור לעבר.
צריך להבין שזו הדרך ושלא תעלה את כל מה שירדת במיוחד שאתה עושה את זה בצורה מבוקרת ויש לך ידע וניסיון מבעבר.
וואלה האמת שאני מפחד שאשמין מאשר שאעלה במסת שריר.

וואלה האמת שאני מפחד שאשמין מאשר שאעלה במסת שריר.
למה שתעלה אם אתה עולה בהדרגה בקלוריות,נשקל על בסיס יומי. ושולט בקצב העלייה? ככה תעלה מינימום שומן. חוץ מזה. צא מהפחד ומהסרט הזה. ונניח ותעלה טיפה יותר שומן ממה שאתה צריך. מחטבים אחכ כמו שצריך, אבל לפחות תעלה במסת שריר כדי שהגוף יראה טוב יותר. ותהיה עליו קצת מסה...מה אתה חושב שאני לא עליתי בשומן? נהיה לי צדדים קצת ובטן טיפונת. אבל לא חוזרת אחורה בחיים. ויכולה להגיד שזה נראה הרבה יותר טוב ממה שהייתי.

• פותח/ת השרשור
למה שתעלה אם אתה עולה בהדרגה בקלוריות,נשקל על בסיס יומי. ושולט בקצב העלייה? ככה תעלה מינימום שומן. חוץ מזה. צא מהפחד ומהסרט הזה. ונניח ותעלה טיפה יותר שומן ממה שאתה צריך. מחטבים אחכ כמו שצריך, אבל לפחות תעלה במסת שריר כדי שהגוף יראה טוב יותר. ותהיה עליו קצת מסה...מה אתה חושב שאני לא עליתי בשומן? נהיה לי צדדים קצת ובטן טיפונת. אבל לא חוזרת אחורה בחיים. ויכולה להגיד שזה נראה הרבה יותר טוב ממה שהייתי.
טאת צודקת לגמרי, זה פשוט שרוב הילדות שלי (זה לא תירוץ זה אמת) הייתי ואחד קציצה וכל זה, עשיתי הרבה בשביל להוריד וכל זה רק בשבילי הצבא, אחרי זה עשיתי גם למען עצמי בקיצר את צודקת.. זה סתם משהו פסיכולגי אצלי בראש, תודה לך:)

טאת צודקת לגמרי, זה פשוט שרוב הילדות שלי (זה לא תירוץ זה אמת) הייתי ואחד קציצה וכל זה, עשיתי הרבה בשביל להוריד וכל זה רק בשבילי הצבא, אחרי זה עשיתי גם למען עצמי בקיצר את צודקת.. זה סתם משהו פסיכולגי אצלי בראש, תודה לך:)
זה בכלל לא תירוץ. ועבודה קשה תמיד משתלמת. תקשיב. כל הפורום הזה אומר לך שזו הדרך שאתה צריך לעשות. וגם הגוף שלך יראה טוב יותר. מאמינה שלא בא לך להישאר תקוע ולעמוד במקום(גם שם הייתי אגב) אז תתחיל להתעורר על החיים ותפסיק לפחד

זה בכלל לא תירוץ. ועבודה קשה תמיד משתלמת. תקשיב. כל הפורום הזה אומר לך שזו הדרך שאתה צריך לעשות. וגם הגוף שלך יראה טוב יותר. מאמינה שלא בא לך להישאר תקוע ולעמוד במקום(גם שם הייתי אגב) אז תתחיל להתעורר על החיים ותפסיק לפחד

תקשיב לליאם או שהיא תרביץ לך 😆

אני יכולה להצטרף אליך לפחד?
חחחח אני כבר שלושה חודשים, מאז פסח אוכלת בסביבות ה1000 קל' ליום. (אוקי סופ"שים יותר, אבל בממוצע לו עוברת את ה1200 יומי)
יותר משאני מפחדת מהמסה, לא באלי אפילו לחזור לניטרלי כי מרגישה שלא מיציתי את החיטוב על אף שאני די תקועה איתו...
אמנם מעולם לא הייתי בעודף משקל, אפילו לא עודף קל, אבל אני מבינה אותך לגמרי.
זה חתיכת מכשול פסיכולוגי רציני.
אני אומר בואו נפתח קבוצה של כל הפחדנים אני שם מספר מי שרוצה באהבה נסתמך אחד על השני 0535254448

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית