התחלת מסה

• פותח/ת השרשור jupac
  • פורסם בתאריך

jupac

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
שלום.
אני רוצה להתחיל מסה, בדקתי במחשבון והbmr שלי הוא 1670
הבנתי שאני צריך לאכול 2100 קלוריות בשביל מסה נקייה זה נכון?
הנתונים שלי:
גיל 28
משקל 67
גובה 1.75

אשמח לעזרה וחהכוונה להמשך.. תודה מראש

אני אומר שתתחיל לאט לאט לעלות ותשקול את עצמך כל שבוע וכך תראה האם זה עוזר או לא... כל המחשבונים האלו בדרך כלל בולשיט.

שלום.
אני רוצה להתחיל מסה, בדקתי במחשבון והbmr שלי הוא 1670
הבנתי שאני צריך לאכול 2100 קלוריות בשביל מסה נקייה זה נכון?
הנתונים שלי:
גיל 28
משקל 67
גובה 1.75

אשמח לעזרה וחהכוונה להמשך.. תודה מראש

תתחיל שבוע בנייטרלי, ותראה אם הייתה השפעה על המשקל, ותשנה בהתאם.

אתה צריך לשמור על עליה של 0.5-1.5% בחודש, על מנת למנוע עידוד של צבירת שומן.
תמצא לך את הנייטרלי, וממנו תוסיף בין 300-500 קלוריות
המטרה שלך היא עליה שבועית מינימלית באופן קבוע

תיהיה עירני לשינויים השבועיים במשקל, תוך שמירה על עליה קבועה בנפחי האימון ומנוחה תקינה

תודה! רק לא הבנתי בקשר ל0.5-1.5%. כילו לעלות במשקל 0.5% עד 1.5% בחודש?
כן. אם נגיד אתה שוקל 100, אז עוד חודש אתה אמור לשקול 100.5-101.5. תחפש כמובן שהעלייה תהיה הדרגתית ולא רק בשבוע האחרון, נגיד בערך 0.2% בשבוע

• פותח/ת השרשור
אני רואה שמאוד קשה לי להגיע לכמות של כזה הרבה קלוריות וגם לוקח לי המון זמן. נסיתי כמה ימים. נראה לי עדיף לי ללכת על weight gainer.
איזה הייתם ממליצים לי. חשוב לי שיהיה פחמימות טובות (maltodextin) וחלבון טוב (whey protein). תודה על העזרה

אני רואה שמאוד קשה לי להגיע לכמות של כזה הרבה קלוריות וגם לוקח לי המון זמן. נסיתי כמה ימים. נראה לי עדיף לי ללכת על weight gainer.
איזה הייתם ממליצים לי. חשוב לי שיהיה פחמימות טובות (maltodextin) וחלבון טוב (whey protein). תודה על העזרה
באמת שאם הכמות שלך זה 2100 אתה לא צריך להסתכל לכיוון הזה בכלל לדעתי, סתם בזבוז כסף

אתה יכול להכין "גיינר ביתי" עם שילוב של חמאת בוטנים, שיבולת שועל, אבקת חלבון,חלב ואפילו להוסיף בננה אם תרצה, ותוכל להגיע בקלות לכמות קלוריות גבוהה (תשחק עם הכמויות)

הכל תלוי בבחירת מזונות שלך. אם קשה לך סימן שאתה צריך לבחור מאכלים שהם יותר דחוסים קלורית

מלטודקסטרין היא אחרונת הפחמימות "הטובות" וזה למה רוב הגיינרים מכילים אותה, כיוון שהיא מאוד זולה בשוק.
(אם אתה עדיין עיקש על מלט לצורך העניין תוכל לקנות אותה בנפרד במחיר נמוך, וחלבון בנפרד, ותחסוך עלויות ותרוויח גמישות בערכים, וכמות גדולה יותר מהמוצרים)
הפחמימה בעלת אינדקס גליקמי שגבוה מעט יותר מסוכר לבן, לכן לא הייתי מבסס עליה את רוב התפריט, למרות שאין שום בעיה לצרוך אותה במינונים נורמטיביים, לא רואה סיבה שתשלם ביוקר על שק גדול.

אם אתה מחפש גיינר מוכן איכותי
למיי פרוטאין יש גיינר עם בסיס פחמימה איכותי יותר שמורכב משיבולת שועל, מצרף לך לינק
גם לאופטימום לליין גולד שלהם יש גיינר על בסיס ש"ש

גיינר של מיי פרוטאין
Weight Gainer Blend

אם יש לך בלנדר בבית עדיף לך להכין הכל לבד, יש המון מתכונים, יהיה לך גמישות יותר בערכים, וזול יותר, אם אין לך בלנדר, יש ש"ש מסיסה של מיי פרוטאין.

אבל בהתאם למה שרשם לך הבחור מעלי, תתחיל לסדר לך את הארוחות שיכילו מזונות עם דחיסות קלורית גבוהה יותר, תמצא לך מאכלים שאתה אוהב שיש להם דחיסות קלורית גבוהה והם יחסית "איכותיים", שקל לך לאכול הרבה מהם, ולשמור אותם כבסיס לתזונה שלך, ולשמר את הגיינר במקרי לחץ או השלמות

תזונה ותוספים - מהי דחיסות קלורית?

לבנות משמעת אכילה תקל עליך לאורך התהליך, התיאבון הוא משהו שיגיע לאחר שהגוף הסתגל מעט לכמויות

נערך לאחרונה:

2100 קל זה ממש כלום...
אני מאמין שאם קשה לך להגיע לסך קלורי כזה כנראה אתה לא מחשב את הסך הקלורי בצורה נכונה.

2100 קל זה ממש כלום...
אני מאמין שאם קשה לך להגיע לסך קלורי כזה כנראה אתה לא מחשב את הסך הקלורי בצורה נכונה.

לא מחייב, יכול להיות גם בחירה לא נכונה של מאכלים, כמו מאכלים עם דחיסות קלורית נמוכה, תשים את זה במשוואה עם אדם שאין לו משמעת אכילה ותיאבון מעט נמוך, יכול להיות גם במסגרת עבודה שלא מפנה לו הרבה זמן לאכול.

אבל אכן מדובר במספר קלוריות נמוך, ולכן צריך להבין איפה הוא נופל

לא מחייב, יכול להיות גם בחירה לא נכונה של מאכלים, כמו מאכלים עם דחיסות קלורית נמוכה, תשים את זה במשוואה עם אדם שאין לו משמעת אכילה ותיאבון מעט נמוך, יכול להיות גם במסגרת עבודה שלא מפנה לו הרבה זמן לאכול.

אבל אכן מדובר במספר קלוריות נמוך, ולכן צריך להבין איפה הוא נופל

דווקא בחירה "לא נכונה" במקרה הנל - מאכלים עם דחיסות קלורית נמוכה, הם דווקא מאכלים שאנשים לא אוכלים לכיף שלהם בדרך כלל.
ירקות,פירות ומוצרים דלי קלורית...

דווקא בחירה "לא נכונה" במקרה הנל - מאכלים עם דחיסות קלורית נמוכה, הם דווקא מאכלים שאנשים לא אוכלים לכיף שלהם בדרך כלל.
ירקות,פירות ומוצרים דלי קלורית...

זו אכן אחת האופציות, יתכן שהוא מגיע לערכים ואינו יודע, אבל אתה מסיק פה מסקנה שהיא לא בהכרח נכונה.
אנחנו הרי לא מכירים אותו אישית, ואם נשים בצד את הפרטים היבשים עליו, יש המון גורמים שנכנסים פה שיש להם המון השפעה, על הגישה, הצורה, והכמות שהבחור אוכל (שהופכים את האופציה שהוא לא מגיע לערכים ללא מופרחת מידי), וצריכים לקחת אותם בחשבון, בעיקר שיש לנו מתאמן שיש לו מודעות להליך ויש לו מטרה קלורית ואומר שהוא לא עומד בה, מה שאומר שיתכן ויש לו מעט מודעות לתזונה של עצמו.

אז אם זו לא האופציה היחידה, ומבלי להכיר אותו אישית, ובחוסר פרטים, אנחנו לא יכולים לפסול אף אחת מהאפשרויות.

- יש לך כרגע מושג מה המניע שלו בתזונה, אבל שוב בפועל יש המון גורמים שמשפיעים באיך הוא ניגש אליו.
ואם הוא בסופו של דבר אוכל בשביל הקלוריות (ולא רק בתודעה), או לא, זה גם אני וגם אתה לא יודעים..
ובמידה וכן,
ועדיין אינו מגיע לערכים שלו, יתכן שהבחירה שלו במזונות עם דחיסות גבוהה יכולה להיות טובה יותר

- יכולה להיות אפשרות שמדובר במתאמן שפעם ראשונה בחיים שלו מתעסק בתזונה, והממוצע הקלורי שהיה אוכל מרבית מחייו הייתה נמוכה מאוד מהכמות שצריך לצרוך כרגע.(הגוף עוד לא הסתגל לכמויות שהוא צריך לצרוך, ולכן גם אין לו תיאבון, ומרבית מהארוחות הוא דוחף בכוח, ויתכן שגם לא מגיע לכמויות)
- יכולה להיות גם אופציה שמדובר בבן אדם עסוק, שפחות יש לו צומת לב לזמני האכילה שלו, והוא אינו מפנה זמן לאוכל מספיק
- יכול להיות גם בן אדם שלא יודע לבשל/ או כל תירוץ אחר ואוכל כל מה שנגיש לו, ולפעמים גם אם מדובר במזונות עם דחיסות נמוכה יותר (במחשבה שלאכול מהם יותר יסגור את הפער, תכנון לא נכון בעצם)

ושוב, יכול להיות המון סיבות ללמה קשה לו, ובאמת יכול להיות שבכלל הוא מגיע לערכים והוא לא סופר נכון, אבל מבלי להכיר אותו אישית אנחנו לא יכולים לפסול אף אחת מהאפשרויות.
@jupac - ככל שתשתף אותנו ביותר פרטים, יהיה לנו קל יותר לעזור לך מבלי לבזבז זמן על השערות, ונמצא לך פתרון לבעיה בסובלנות 😃.
- אתה אוכל לפי תפריט? אם כן תעלה אותו
אם לא אז
- אתה סופר קלוריות? האם יש מאכלים בתזונה שלך שאתה צורך שאין לך את הערך התזונתי שלהם? איך אתה מכניס אותם לספירה?

ואם אתה בטוח שאתה סופר נכון - ובאמת לא מגיע לערכים, תקרא את מה שכתבתי ותצביע לי על הבעיה, האם זה התיאבון, חוסר זמן לאכול? (קם מאוחר, לחץ בעבודה), אישה בבית שלא קונה מאכלים עם דחיסות גבוהה, כל דבר.

נערך לאחרונה:
2 קיטקט/פסק זמן וכו' ביום וסגרת לעצמך 500-600 קלוריות בקל עם איזה 8 גרם חלבון גם
אבל הוא "רוצה נקייה"
ותכלס אני יכול להבין אותו לא חושב שאני נגיד הייתי אוכל חטיף או משהו... מניח שהייתי אוכל טונה או משהו כזה.

נקיה זה נטו כמה פלוס קלורי, בלי קשר מה הוא יאכל
וואלה? חידשת לי מלא.. זאת אומרת שזה בסדר שאוכל נגיד חטיף במסה? אז רגע מה הבדל במסה מלוכלכת? שזה בעצם מה? כי לי אמרו חלק שמלוכלכת זה לאכול שטויות וחרא וחלק אמרו שזה עוד 500 קלורוית

וואלה? חידשת לי מלא.. זאת אומרת שזה בסדר שאוכל נגיד חטיף במסה? אז רגע מה הבדל במסה מלוכלכת? שזה בעצם מה? כי לי אמרו חלק שמלוכלכת זה לאכול שטויות וחרא וחלק אמרו שזה עוד 500 קלורוית
מלוכלכת זה עליה מהירה מאוד במשקל גוף, נקיה זה עליה מבוקרת ואיטית

• פותח/ת השרשור
זו אכן אחת האופציות, יתכן שהוא מגיע לערכים ואינו יודע, אבל אתה מסיק פה מסקנה שהיא לא בהכרח נכונה.
אנחנו הרי לא מכירים אותו אישית, ואם נשים בצד את הפרטים היבשים עליו, יש המון גורמים שנכנסים פה שיש להם המון השפעה, על הגישה, הצורה, והכמות שהבחור אוכל (שהופכים את האופציה שהוא לא מגיע לערכים ללא מופרחת מידי), וצריכים לקחת אותם בחשבון, בעיקר שיש לנו מתאמן שיש לו מודעות להליך ויש לו מטרה קלורית ואומר שהוא לא עומד בה, מה שאומר שיתכן ויש לו מעט מודעות לתזונה של עצמו.

אז אם זו לא האופציה היחידה, ומבלי להכיר אותו אישית, ובחוסר פרטים, אנחנו לא יכולים לפסול אף אחת מהאפשרויות.

- יש לך כרגע מושג מה המניע שלו בתזונה, אבל שוב בפועל יש המון גורמים שמשפיעים באיך הוא ניגש אליו.
ואם הוא בסופו של דבר אוכל בשביל הקלוריות (ולא רק בתודעה), או לא, זה גם אני וגם אתה לא יודעים..
ובמידה וכן,
ועדיין אינו מגיע לערכים שלו, יתכן שהבחירה שלו במזונות עם דחיסות גבוהה יכולה להיות טובה יותר

- יכולה להיות אפשרות שמדובר במתאמן שפעם ראשונה בחיים שלו מתעסק בתזונה, והממוצע הקלורי שהיה אוכל מרבית מחייו הייתה נמוכה מאוד מהכמות שצריך לצרוך כרגע.(הגוף עוד לא הסתגל לכמויות שהוא צריך לצרוך, ולכן גם אין לו תיאבון, ומרבית מהארוחות הוא דוחף בכוח, ויתכן שגם לא מגיע לכמויות)
- יכולה להיות גם אופציה שמדובר בבן אדם עסוק, שפחות יש לו צומת לב לזמני האכילה שלו, והוא אינו מפנה זמן לאוכל מספיק
- יכול להיות גם בן אדם שלא יודע לבשל/ או כל תירוץ אחר ואוכל כל מה שנגיש לו, ולפעמים גם אם מדובר במזונות עם דחיסות נמוכה יותר (במחשבה שלאכול מהם יותר יסגור את הפער, תכנון לא נכון בעצם)

ושוב, יכול להיות המון סיבות ללמה קשה לו, ובאמת יכול להיות שבכלל הוא מגיע לערכים והוא לא סופר נכון, אבל מבלי להכיר אותו אישית אנחנו לא יכולים לפסול אף אחת מהאפשרויות.
@jupac - ככל שתשתף אותנו ביותר פרטים, יהיה לנו קל יותר לעזור לך מבלי לבזבז זמן על השערות, ונמצא לך פתרון לבעיה בסובלנות 😃.
- אתה אוכל לפי תפריט? אם כן תעלה אותו
אם לא אז
- אתה סופר קלוריות? האם יש מאכלים בתזונה שלך שאתה צורך שאין לך את הערך התזונתי שלהם? איך אתה מכניס אותם לספירה?

ואם אתה בטוח שאתה סופר נכון - ובאמת לא מגיע לערכים, תקרא את מה שכתבתי ותצביע לי על הבעיה, האם זה התיאבון, חוסר זמן לאכול? (קם מאוחר, לחץ בעבודה), אישה בבית שלא קונה מאכלים עם דחיסות גבוהה, כל דבר.

האמת שאין לי הרבה זמן והמון לחץ כי אני גם עובד וגם לומד.ולא תמיד יש לי תאבון לאכול כזה הרבה. התחלתי לאכול בכוח ועכשיו אני מרגיש שאני נהיה יותר רעב מיום ליום. דווקה הצלחתי השבוע לעלות 0.2.
אני אוכל בבוקר חביתה עם פרוסה. בצעריים 7 כפות אורז עם חזה עוף 80 g עם סלט קטן. אחרי האימון טונה וקוטג 3%. ובערב/לילה 6 כפות עורז עם חזה עוף וסלט קטן.

האמת שאין לי הרבה זמן והמון לחץ כי אני גם עובד וגם לומד.ולא תמיד יש לי תאבון לאכול כזה הרבה. התחלתי לאכול בכוח ועכשיו אני מרגיש שאני נהיה יותר רעב מיום ליום. דווקה הצלחתי השבוע לעלות 0.2.
אני אוכל בבוקר חביתה עם פרוסה. בצעריים 7 כפות אורז עם חזה עוף 80 g עם סלט קטן. אחרי האימון טונה וקוטג 3%. ובערב/לילה 6 כפות עורז עם חזה עוף וסלט קטן.

אם אתה מצליח, אז נהדר..
במידה ולא, המלצה שלי היא או להכין אוכל בכמות גדולה בתחילת השבוע שיהיה לך לרגעי הלחץ (לקחת קופסאות אוכל לכל מסגרת)

או להתחיל לדחוף הרבה קלוריות מנוזלים (להכין שייקים עתירי קלוריות לפני כל מסגרת)

• פותח/ת השרשור
הי חברה, אשמח אם תוכלו למליץ לי על אבקת חלבון. אני רואה שהמחירים מאוד יקרים ושיש המון חברות ושהקמות יספיק רק לאיזה חודש וחצי.
תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית