- פותח/ת השרשור
למה? זה דווקא נחמד חחאוףףף.
החלק של הפלג'ת נשמע כלכך מחליא 🤒
כואב לי לקרוא את זה.
אשרייך.
ומחליא.
כל כך הרבה חזרות. כל האירובי הזה 🤢
אבל שכר בצידו - זיעה מטפטפת על הרצפה. שזו חוויית שיא חחח
רוצה גם? 😁
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
למה? זה דווקא נחמד חחאוףףף.
החלק של הפלג'ת נשמע כלכך מחליא 🤒
כואב לי לקרוא את זה.
אשרייך.
רק למה כל כך הרבה אירובי למה? 🤒אני מציע להחליף את הסקוואט בלאנג' צעדים אחורה כנגד גומיה באופן הזה. 10 חזרות לצד אחד, 10 חזרות לצד שני..וכו' לאורך כל החמש דקות, ללא הפסקה. נראה שהחלפת הגומיה מרגל לרגל לא תהיה בעייתית. אמור להפעיל פחות עומס על הברכיים.
לא כל כך. כאמור - היום היה עם מיני לופ. הווי אומר שמגיעה למתיחה כמעט מלאה למעלה. אוחזת באמצע.דדליפט- יעזור אם תחזיקי את הגומיה מלופפת סביב המפרק ככה? :
(מצטער על יכולת הציור העקומה שלי, דמייני שהפס השחור זה הגומייה.)
בערך כנגד הסרעפת. אולי בטיפה גבוה יותר. פרפר מלחיץ אותי בשלב הזה. אחת התנועות הכואבות במובהק. עם זאת, אתן לזה צ'אנס עם הגומייה הכי קלה שלי. נראה איך ירגיש.לחיצת חזה- באיזה גובה המעקה? עדיף שיהיה בגובה הסרעפת ככה שהגומיה תהיה פחות או יותר מקבילה לרצפה בזמן הדחיפה. אם הכאבים משמעותיים אולי עדיף שנוותר לגמרי על תרגילי דחיפה.
נסי אימון הבא גם פרפר נגד גומיה, אולי ירגיש לך יותר טוב.
לא ממש.תרגיל של את'לן- אני מניח שהראשון מהסרטון שהבאתי. הרגשת את הרחב גבי?
לא. שוויה שוויה.ניסית את השני בסרטון? הרבה יותר מאתגר וכנראה יכאב לך בכתף, אבל שווה לנסות.
מי רוקד במקלחת??את בחוג ריקוד? (כנראה שלא לאור הקורונה, אז המסקנה המתבקשת היא ריקודים במקלחת כמובן.) זו פעילות אירובית עצימה?
לא כל כך. כאמור - היום היה עם מיני לופ. הווי אומר שמגיעה למתיחה כמעט מלאה למעלה. אוחזת באמצע.
אולי אנסה ללפף איזה בד או משהו. למרות שעל פניו לא אמור להועיל המון
לא התאמנתי יובלות.
עם כמה שחשבתי שהייתי מתחשבת ולא מעמיסה, בסוף שברתי את המערכת. יום הושענא רבא קמתי צולעת קשות. וכשאני אומרת קשות אני מתכוונת לזה. תאומים "תפוסים" וכואבים ברמה שלא הסכנתי לה (הגם ששבירות עקב עומס מוכרות לי), עד כדי כשל. לווה מן הסתם בכאבי ברכיים וקרסוליים. ללכת כמעט ולא יכולתי, וכך אפילו לחגוג את החג (שמחת תורה כמובן) באופן שמזכיר במשהו את הטוב שאני רגילה אליו נמנע ממני. היה קשוח. למחרת קמתי כבר משופרת - צליעה מתונה, ויום נוסף אחרי קלות. היום מרגישה שאפשר לחזור לפעילות.
אין לי כוח לזוז. מה גם שניצלתי את הקלוריות שלי עד כדי אוברדראפט של 28 קל. אוף.
לבסוף מחליטה לנוע קלות. בטח שלא התכנית שקיבלתי מהיושב הנדיב, שלא תאפשר לי את המרווח המספיק להקשבה וזהירות ותשומת לב לאיך הגוף מגיב בזמן אמת.
סקוואט סטטי כנגד קיר
1:00*3
בסופר סט עם
סקוואט משקל גוף
20*3
וסקוואט רבע חזרה בתחתית
20*3
Kneeling squat
100
גלוט ברידג' עם גומיה (heavy)
50 חזרות. פנים ברך ימין מתחיל לכאוב, מורידה הגומיה לעוד 50 חזרות נטולות גומיה. קדמת ברך שמאל שולחת דקירות כאב. עוברת ל -
"גלוט ברידג'" רגליים ישרות
50 חזרות
שבמובהק יותר המס והרבה פחות גלוטס.
בעיטות לאחור כנגד גומיה (heavy)
15*3
לחיצת חזה כנגד גומיה בעמידה
15*3
כתף מתחילה לכאוב מעט.
חתירה כנגד גומיה בעמידה מרפקים צמודים
30 חזרות
חתירת מסור כנגד גומיה (xx-heavy)
15*2
פאוז של 2 שניות בטופ. כתף רגישה.
רוורס פלייס
8 חזרות
כואב. עוצרת.
חתירה כנגד גומיה בעמידה מרפקים פלייר
20-25 חזרות.
מספיק לי. מה גם שלא מתאים עכשיו לעורר את הרעב שלא נכבה כל היום.
קטע, שוב יום כזה. הייתי באטרף של רעב לכל אורכו. חוץ מזה היה דווקא יום נחמד. התקדמתי עם כמה משימות בעבודה, ציידתי סוף סוף את המקרר שם בירקות ומוצרי חלב, וגם קיבלתי מחמאה עקיפה שקצת עודדה אותי ;)
יאלה שיהיה במזל טוב! 😛לא לא
עוד שבוע וחצי ככה
בעז"ה
נסי להחליק כשיש עלייך משקל בגלל הסיבה הזו בדיוק.זיעה מטפטפת על הרצפה. שזו חוויית שיא חחח
קרה לך? 🤣נסי להחליק כשיש עלייך משקל בגלל הסיבה הזו בדיוק.
חווית שיא, אכן.
יש לי סרטון איפשהו בטלפון בתחילת דרכי כדביל(זה רק מחמיר עם הזמן) כמעט מת עושה מכרעים.קרה לך? 🤣
לפעמים אני עושה בחירות מוזרות. כמו למשל להשקיע כשליש מהתקציב הקלורי שלי לשוקולד. או להגיע הביתה יחסית מוקדם מהמשרד (תשע בערב), להיטרק לשעה וחצי לא לפני ששמה שעון מעורר כי כמעט לא זזתי היום ואני רוצה ללכת קצת, לקום בקושי ולקחת את כל הזמן להתאושש לאיטי (כולל שיחה ארוכה עם אחותי הנאווה המורה המתוסכלת, ממרום תוארי כמורה בדימוס), לצאת ללכת רק כשכבר קרוב יותר לבוקר ולהצליח כמובן לעורר לעצמי את הרעב ולשבת על צלחת אורז ולהיכנס לאוברדראפט של 15 קלוריות (מי אוכל אורז מי?? 🤣), למנלג את עצמי למוות עד ארבע בבוקר כדי לקום בבהלה שלוש שעות אחר כך בהבנה שמאחרת לפגישה.
האיחור היה נסבל, אבל החרדה המוחשית מעייפות נוראה עד כדי הירדמות על השולחן או סתם אומללות לאורכו של יום ארוך נורא בעבודה. כשברגע של חסד הבנתי שכרגיל, הַגָּלוּת בָּרֹאשׁ שֶׁלִּי.
והסכמתי שמציאותית, יכול להיות שיהיה יום נפלא שבו אפילו אהיה מפוקסת. ואין צורך לבכות (ב' פתוחה) את מה שעוד לא קרה ובספק לקרות.
והיה יום נפלא.
לא נרדמתי על השולחן, ולא על הרצפה. הייתה כזו נחת פנימית, וחיוך מלגו ומלבר. קצת יותר קפה מבדרך כלל אבל רק כדי לעשות לעצמי קצת יותר שמח (עקרונית כשאני עייפה קפה רק מקריס אותי יותר וזה, אז לא אסטרטגיה מומלצת).
סוף היום מבטי נופל על גלוני המים במשרד, אז כמה דקות של:
חתירת מסור
19*10*2
ובדיקה של כמה חזרות rdl על רגל אחת עם זה. מכאיב לי בברך.
על אף העייפות והשעה המאוחרת נורא מחליטה לזוז קצת עם אימון נינוח וקשוב, בקצב של היום הזה.
אימון אחרי חצות - ללא מנוחות/מנוחות מינימליות
ברצף אחד ללא הפסקה:
- סקוואט כנגד גומיה
50 חזרות
- מכרע בולגרי מ.ג.
15,10
סט שני מורידה חזרות לרגל כאב בברך
- גלוט ברידג' עם גומיה (heavy)
50 חזרות טמפו - כ-5 שניות ירידה מבוקרת, שתי שניות פאוז בטופ.
- "גלוט ברידג'" רגליים ישרות והרמת רגל אחת
5 לצד
- גלוט ברידג' עם גומיה (heavy)
50 חזרות טמפו - 2 שניות ירידה מבוקרת, 2 שניות פאוז בטופ.
- ושוב התרגיל להמס 5 חזרות לצד
- פרוג פאמפס
50 חזרות
אותו טמפו של כ-2 שניות אקצנטרי, 2 שניות פאוז בטופ. רק שמסתבר לומר שהשניות שלי ארוכות יותר מהשניות של השעון 🤣
Kneeling squat -
50 חזרות משקל גוף.
טמפו ופאוז כנ"ל.
-ריוורס הייפר
12*2
ופה כבר נכנסת מנוחה, וכך גם מפה והלאה.
לחיצת חזה כנגד גומיה בעמידה
12*3
כנ"ל אותו טמפו ופאוז.
חתירה רחבה כנגד גומיה מרפקים פלייר לחזה (יעני כתף אחורית)
10 חזרות, כתף מתחילה לכאוב. עוצרת.
חתירה צרה כנגד גומיה בעמידה
20 חזרות מרוכזות.
אידיאלית הייתי עושה עכשיו סופרמן ובטן, אבל די לי לעכשיו.
כללית הברכיים עוד מציקות וכואבות, אך במגמת שיפור מובהקת. כרגע הכל (הרוב) מרגיש בסדר 😃
לרגל הגעתן של המשקולות שהזמנתי, דוגמת אימון קל למשש הציוד, מה גם שלתת לגוף שנחלש נורא איזו תנועה. הזמנתי מוט אולימפי קצר (אחרון שנשאר אז רק אחד עד למכולה הבאה), ארבעים קילו של פלטות קטנות (6*5 + 4*2.5) ושני זוגות סוגרים - אחד ניקל והשני lock-jaw מזוייף 😁
עוד יש לי זוג של קילו ורבע. והגומיות כמובן. כך שחוץ מאריח גומי לטובת מנוחת הנפש, שלצערי אזל מהמלאי, יש לי כל מה שצריכה לזמן הקרוב כדי להתאמן בכיף יחסית ואפילו ליישם פרוגרסיב אוברלואד בפשטות רבה.
אימון חצות וחצי
גובלט סקוואט
13*20*3
מכרע לאחור מ.ג
50 חזרות לסירוגין
לחיצת חזה כנגד גומיה
15*3
פאוז שתי שניות ואקסצנטרי איטי ומרוכז
מסור
18*10*2
תחושה מציקה עד כדי כאב קל של גיד קופץ אפשהו בחיבור הטרפז השמאלי לעצם הבריח הביאה אותי להניח באמצע הסט השני ולעצור פה. לא תולה רק בזה, אבל מרגישה שמשהו בהיסוס שלי בהחזרת המשקולת לרצפה לא היטיב.
ריוורס פלייס כנגד גומיה קלה
10*2
היפטראסט
18*15*3
פאוז 3 שניות שיר1 וירידה של כ-3 נוספות.
השעה 1:11. זמן נאה לעצור.
הימים לא קלים. בדידות לוחצת ועומס טכני ובעיקר מנטלי. סטרס נוראי וכל החברים. הלילה הנשימה מתמלאת. יש לי את הקב"ה. ויש לי אותי, על כל השבריריות והאומץ ורגישות היתר והחוסן והנכונות להקשיב.
הבייבי:
צפה בקובץ המצורף 59748
וסיה:
אולימפי 😃זה לא הברגה נכון??
Solfitמאיפה קנית? וכמה עלה? ותוך כמה זמן הגיע?
אולימפי 😃
Solfit
מוט קצר 140 ש"ח, פלטות 2.5 ב-14 ש"ח לקילו, פלטות 5 ב-11.2 לקילו
הגיע תוך פחות משבוע..
זולים בפער. אחרים דומים שראיתי נמכרים ב-200-300..מוט אחד עלה לך 140? :0
וכמה סהכ המשקולות יצאו?
זולים בפער. אחרים דומים שראיתי נמכרים ב-200-300..
זה מוט קצר, 50 ס"מ בערך, כבסיס למשקולת יד מתפרקת.
המשקולות סה"כ 40 ק''ג ב-476 שח
שבוע מטורף, עמוס נורא בעבודה עד השעות המאוחרות. סטרס בשחקים. חוזרת הביתה מפורקת. אימון? חה.
גם התזונה מתבלגנת עם זה שאני מרשה לעצמי ליפול באוכל של אמא זה 3 פעמים השבוע. לא דוחקת בעצמי, עם עין על המשקל, נראה שאני יציבה.
כנראה ששבוע הבא אחזור לתחב"צ, שזה לא קל וגם תופס מלא זמן, אבל יחזיר לי את החופש להגיע מוקדם ולצאת מוקדם ולשוות לסדר היום שלי ארשת קצת יותר מעודדת.
הגוף די מאותת, קצת כאבי גב תחתון, ברכיים וקרסול. הגיע זמן לגמול עמו חסד.
אימון שישי קליל לעילא
גובלט סקוואט
18*10*5
הברכיים לא נינוחות. כאב בפנים הברך שבצבץ פה ושם בימים האחרונים יוצא פה לאור.
ומייד:
סקוואט סטטי כנגד קיר
1:00,1:30
המפתח: מחפשת את הנקודה שהכי מפעילה את הארבע ראשי, ומחפשת להגיע למינימום תמיכה מהקיר ומקסימום העמסה עליו.
החזקות סטטיות ytw כנגד גומיה קלה בהליכה
קירוב והרחקת שכמות במנח פלאנק על מרפקים
5*3
לסירוגין עם
שכיבות סמיכה
3*3
קל. מרגיש מוזר בגיד הכתף אך לא ממש כואב. בסיום כבר כואב קצת.
מסור
21*6*3
קל למדי. חוששת על הרצפה ומנגד כשבולמת מאוד זה מגרה לי את הכתף, אז נשארת בחזרות נמוכות ומורידה בשליטה בינונית פלוס אך לא מקסימלית, למזרון דק מקופל לשניים.
היפטראסט
21*15*2
טווח מלא ופאוז
בסופר סט עם מה שיש מי שמכנה
Kas glute bridge
21*15*2
וכאב בברכיים עוצר אותי פה.
סוגשל סטיף לג דדליפט על רגל אחת עם תמיכה
21*10*2
תמיכה כפולה: כסא כתר בצד לשיווי משקל. רגל אחורית מונחת קלות על ספה לכל צרה שלא תבוא.
סופר סט ללא מנוחות:
לחיצת חזה כנגד גומיה
10*2
עם
חתירה לחזה כנגד גומיה
20*2
סופר סט ללא מנוחות:
הרחקת ירך בגלוט ברידג' כנגד גומיה (xx-heavy)
30*2
עם
פרוג פאמפ
30*2
סופר סט ללא מנוחות:
פשיטת מרפק בכפיפת כתף כנגד גומיה
20*2
עם
כפיפת מרפק בדאמבל
5.5*10*2
עליות תאומים
1:30 סטטי, 20 חזרות ו-0:30 סטטי
מתגעגעת לאימון בסיסי נורמלי. תנו לי לבלות שעתיים ב-5*3 של תרגילי בסיס (מוגזמת ואיטית שכמוני). או אפילו ה-AB המפוקפקת של שנה שעברה. טוב. מאמינה שיש לי עוד קצת לבלות באזור ליצנות, אבל אשתדל לקחת את זה בקצב מתון לכיוון קצת יותר קלאסי. אולי ארים כבר טלפון לג'ניה, נראה אם יש תועלת להתחיל בלי חדר כושר ועם דאמבל אחד עד 33 ואופציה עתידית ליותר.