הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנוגע לערכים קלוריים של רטבים

גל 22

משתמש מתחיל
28
3
נק' מוניטין:
2
28
3
נניח ואכלתי היום יש 2 קציצות עוף והודו טחונים, ידוע לי שכל קציצה היא 75 קלוריות. הקציצות היו ברוטב עגבניות..
האם בשביל התפריט שלי אני צריכה לקחת בחשבון את הרוטב עגבניות? או שהוא מאוד זניח? אני מפחדת שזה מה שיתקע אותי ואין לי מושג איך,לחשב רוטב עגבניות בכאלה דברים.. אז מה לעשות?
הרוטב הואצלא יותר מדי גאנקי, פשוט הקציצות התבשלו בו (רסק עגבניות ותבלינים)

מזה כבר ישנה ? אכלה 2 קציצות הודו ועוף עם רוטב ביג דיל, בשביל זה לא צריך לטחון את המוח אחי. לא מדובר פה על מקדולנדס עם ציפס ועוגה אז הכניסה בלחץ עוד 200 קל זה שטויות

מזה כבר ישנה ? אכלה 2 קציצות הודו ועוף עם רוטב ביג דיל, בשביל זה לא צריך לטחון את המוח אחי. לא מדובר פה על מקדולנדס עם ציפס ועוגה אז הכניסה בלחץ עוד 200 קל זה שטויות

נסחפת, איזה 200?
אולי 20-30 חחח מה זה רסק עגבניות עם מים..?
גלגול, אל תתעסקי עם דברים כאלה, את לא תצאי מזה 😃
תחשבי שעצם האנרגיה שהגוף מפעיל כדי לעכל את האוכל הזה, הוא כבר שורף הרבה יותר מהקלוריות השוליות של הרוטב 😃

נסחפת, איזה 200?
אולי 20-30 חחח מה זה רסק עגבניות עם מים..?
גלגול, אל תתעסקי עם דברים כאלה, את לא תצאי מזה 😃
תחשבי שעצם האנרגיה שהגוף מפעיל כדי לעכל את האוכל הזה, הוא כבר שורף הרבה יותר מהקלוריות השוליות של הרוטב 😃
בהכי הקצנה !! כדי שהיא לא תתעסק בשטויות ושהכל בסדר 😃

אולי אני סתם קיצונית מידי. אבל לי היה קשה לחשב את זה. מאיפה לכם כמה שמן יש ברוטב? או שסתם אצלנו המרוקאים כל דבר שוחה בשמן אז יש לי חוויה שלילית מרטבים וכזה. אם היא לא תתייחס לכל מיני דברים כאלו קטנים היא פשוט תמצא את עצמה את עצמה בניטרלי ולא מבינה למה. למרות שזה מעולה בשבילך גל! את חייבת מסה.

אולי אני סתם קיצונית מידי. אבל לי היה קשה לחשב את זה. מאיפה לכם כמה שמן יש ברוטב? או שסתם אצלנו המרוקאים כל דבר שוחה בשמן אז יש לי חוויה שלילית מרטבים וכזה. אם היא לא תתייחס לכל מיני דברים כאלו קטנים היא פשוט תמצא את עצמה את עצמה בניטרלי ולא מבינה למה. למרות שזה מעולה בשבילך גל! את חייבת מסה.

היא בכל מקרה מנסה להעלות את הקלוריות...
טוב כן אצל מרוקאים הכל שוחה בשמן, אצלנו הפרסים לא משתמשים בקושי בשמן... ובכל זאתאאניא דואגת לעשות טיפול הסרת שומן לרוב הדברים, ובין כה וכה בקושי מצליחה להוציא כף או שניים של שומן מסיר שלם שמספיק לגדוד חחח

השמן שוחה עם סנפרים אבל אני למדתי את אמא שלי לבשל הכל בלי שמן ☝️

חחחח כןן עשיתי את זה גם לאמא שלי חח רוב השמן מגיע מהעוף / בשר עצמו...
היא שמה שמן רק לאורז וכאלה... או אם צריך לטגן משהו בתחילת הבישול.
אבל אחי, שיהיה בריא, כמה שמן הוא שם. הוא עושה את זה כבתור מחאה. נגיד, הוא לא יכין מוקרם עם שמנת לבישול כמו בנאדם נורמלי.
הוא ייקח שמנת מתוקה 38% ,ועוד יוסיף חמאה...!! 🤦‍♂️
אתה אוכל ביס אחד והולך לקבוע תור לצינתור עורקים.

תני לעצמך הערכה הערכה גסה של כמות של הרוטב שאת צורכת עם הקציצות ולכי לפי מחשבון קלוריות של רוטב שנראה לך הכי קרוב לאיך שאת מבשלת.
כן כדאי לחשב את זה, כי זה באמת יכול להיות משהו שמתפספס לך ועלול לפגוע בקצב הירידה במשקל במידה והוא שונה מהצפוי

חחחח כןן עשיתי את זה גם לאמא שלי חח רוב השמן מגיע מהעוף / בשר עצמו...
היא שמה שמן רק לאורז וכאלה... או אם צריך לטגן משהו בתחילת הבישול.
אבל אחי, שיהיה בריא, כמה שמן הוא שם. הוא עושה את זה כבתור מחאה. נגיד, הוא לא יכין מוקרם עם שמנת לבישול כמו בנאדם נורמלי.
הוא ייקח שמנת מתוקה 38% ,ועוד יוסיף חמאה...!! 🤦‍♂️
אתה אוכל ביס אחד והולך לקבוע תור לצינתור עורקים.
חחחח מזכיר לי את דודה שלי, גם היא מרוקאית הכל שוחה אצלה בשמן היא רואה אותי בחג בוא בוא תאכל אני בתגובה "יש לי אירובי לעשות" 😆
תצחקי הבן שלה עבר צינתור מרוב בשר ושמן למזלו יצא בטוב מזה אין כמו קוטג 1 אחוז 🤩​

• פותח/ת השרשור
תני לעצמך הערכה הערכה גסה של כמות של הרוטב שאת צורכת עם הקציצות ולכי לפי מחשבון קלוריות של רוטב שנראה לך הכי קרוב לאיך שאת מבשלת.
כן כדאי לחשב את זה, כי זה באמת יכול להיות משהו שמתפספס לך ועלול לפגוע בקצב הירידה במשקל במידה והוא שונה מהצפוי
אני לא יורדת במשקל אני מנסה לשמר

כל מה שאמא שלי מכינה אני לוקח בחשבון שיש ים שמן אז סך הכל מבין את הדאגה אבל לא לעשות סיפור

אני לא יורדת במשקל אני מנסה לשמר
אז כל עוד המשקל שלך משתנה לאורך הזמן, פספוסים קטנים כאלה יכולים להיות הסיבה.
אני לא אומר שבהכרח זה יפגע בתהליך, אבל טעויות יכולות להצטבר

אז כל עוד המשקל שלך משתנה לאורך הזמן, פספוסים קטנים כאלה יכולים להיות הסיבה.
אני לא אומר שבהכרח זה יפגע בתהליך, אבל טעויות יכולות להצטבר

היא עדיין במשקל די נמוך, ואוכלת כמות קלורית מעטה.
המטרה היא להעלות את הקלוריות לאט לאט.

וסליחה שאני מסבירה בשמך, גל. אלה דברים שצריך לדעת כדי שיוכלו לתת לך הכוונה שמתאימה לך 😃
במקרה שלך, גם אם תהיה סטייה קלה כלפי מעלה, לא רק שהיא לא תהיה רעה, היא אפילו תהיה מבורכת!
ואני ממש אשמח לפרטנרית בכל התהליך הזה... כי את ב-ד-י-ו-ק איפה שאני עצמי הייתי לפני כ3 חודשים.
בעיקרון התחלתי את התהליך עם ליאם, איפשהו לפני פסח. גם היא הייתה על 1,000, ושתינו העלינו לאט לאט. אבל ברוב טימטומי התקפלתי חזרה ל"חיטוב" למשך 4-5 חודשים שתקעו אותי במקום, ובזמו הזה היא עקפה אותי בסיבוב חחח עכשיו היא כבר על 2200 ואני עדיין על 1,600 ונחרדת מכל מאה גרם שעולה במשקל 😳
חחחח מזכיר לי את דודה שלי, גם היא מרוקאית הכל שוחה אצלה בשמן היא רואה אותי בחג בוא בוא תאכל אני בתגובה "יש לי אירובי לעשות" 😆
תצחקי הבן שלה עבר צינתור מרוב בשר ושמן למזלו יצא בטוב מזה אין כמו קוטג 1 אחוז 🤩​

וואי וואי, שלא אדבר על דודה שלי. 🤦‍♂️
כמה שאני מטורפת עליה, וכמה שהיא מבשלת לא פחות ממושלםםםם....כמות השמן שהיא משתמשת בה יכולה לזעזע את מלך מרוקו בכבודו ובעצמו.
נגיד, לראש השנה היא הכינה דג סלמון, שנראה שהוציאו את המסכן מבריכת המים ובדקן אם הוא יכול לשחות בתנאים משופרים סטייל שמן זית זך.
הוא לא שרד.

כל מה שאמא שלי מכינה אני לוקח בחשבון שיש ים שמן אז סך הכל מבין את הדאגה אבל לא לעשות סיפור
לא הבנתי מי עשה סיפור? שיתפתי את דעתי. שכל אחד יקח את זה לאיזה כיוון שהוא רוצה. מצידי אל תחשב בכלל
לא יודע מה אתכם אני הולך לאכול המבורגר תכף 🙄
D5E10FC8-E5D3-4280-A555-49E1ED521536.jpeg

שששששש אני באמצע סיפור אהבה:s85:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית