הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משמעותי ממש?

גל 22

משתמש מתחיל
28
3
נק' מוניטין:
2
28
3
טוב אז סיימתי להיום את הערכים הקלוריים שלי (+10 קלוריןת יותר אבל ניחה)
הבעיה היא ש3 וחצי בלילה גוועתי מרעב, ואכלתי איזה 3 קערות מרק ירקות (כן היה לי תאבון)
השאלה אם באמת להכניס אותו לערכים, הוא היה ללא שמן וללא אבקת מרק, וכולל את ירקות טחונים: כרוב, בצל, פטרוזיליה, קישוא וגזר וקצת דלעת
אני צריכה לקחת יותר מדי בחשבןן את המרק? אפשר לעשות אותו "חינמי" אין לי שמץ של מושג להעריך כמה קלוריןת היו בה אבל זה היה מירקות די פשוטים
הוא הוכן עם המון מים

כמה צריך בשביל לאכול יותר מדי עד שעולים בשומן?
קלוריות זה קלוריות. אם אוכלים יותר קלוריות מהצריכה היומית, עלולים לעלות בשומן.

מה שכן. פעם אחת גלישה של 100 או 200 קלוריות עדיין לא ישמינו, כי במהלך השבוע אתה עדיין במינוס קלורי.
אם בשבת נניח אתה גולש ב 1000 קלוריות או יותר, זה אכן יכול להרוס מינוס קלורי של שבוע ופשוט להשאיר אותך בנייטרלי (לא תרזה או תשמין), או חלילה להשמין.

טוב אז סיימתי להיום את הערכים הקלוריים שלי (+10 קלוריןת יותר אבל ניחה)
הבעיה היא ש3 וחצי בלילה גוועתי מרעב, ואכלתי איזה 3 קערות מרק ירקות (כן היה לי תאבון)
השאלה אם באמת להכניס אותו לערכים, הוא היה ללא שמן וללא אבקת מרק, וכולל את ירקות טחונים: כרוב, בצל, פטרוזיליה, קישוא וגזר וקצת דלעת
אני צריכה לקחת יותר מדי בחשבןן את המרק? אפשר לעשות אותו "חינמי" אין לי שמץ של מושג להעריך כמה קלוריןת היו בה אבל זה היה מירקות די פשוטים
הוא הוכן עם המון מים

גללללל, שתהיי בריאה.
את חייבת לציין שאת על 1,000 קל' (או שכבר העלית ל1,100?) ובמשקל נמוך, כדי שהתגובות יהיו רלוונטיות למצבך 🤯

במקרה שלך, ועם הדבר שאת מנסה להתמודד איתו, פשוט תקחי אוויר. המרק הזה נשמע דל מדי. אפילו דל לגמרי, אז לא פלא שהצלחת לאכול 3 קערות.... זה כמו לאכול גזר ולשתות 3 כסות מים...
ואולי הוא לא לגמרי-לגמרי חינמי, אבל הוא נשמע ממש ממש 'זול'.... (כרוב, קישוא, גזר, דלעת והמון מים. ללא שמן או אבקת מרק.... בחייאת, ח'ברה.)
וזה לא שאת מנסה לרדת במשקל! כדאי מאוד שתצייני את זה, יקירתי :0
ועודף של 10 קלוריות הוא לא עודף. גם אם נראלך שהוא כן. אל תחשיבי אותו ככזה. אל תיכנסי לקקה הזה 🙁

נערך לאחרונה:
לא ממש הבנתי את כוונתך.
כן, קראתי את המאמר.
האם ביקשתי ממנה לא לחשב אף ירק בתפריט היומי?
אני, שאוכל הרבה ירקות בתקופה האחרונה, מכניס את הירקות לחישוב.
כי בכל זאת, אני אוכל "קצת" יותר מ-5 ביום.
באמת לא הבנתי מדוע ציטטת אותי. מצטער:sweatingbullets:

אם אתה בחיטוב ואוכל כמות גדולה של ירקות - כדאי שתכניס אותם לחישוב.
אבל אם אתה בניטרלי / מסה / אוכל רק 2 מלפפונים ביום אומשו כזה, זה ממש להתעסק בשטויות.
במקרה הספציפי של גל אני חושבת שנכון לעכשיו עדיף שלא תחשב בכלל את הירקות שנחשבים "חינמיים" על פי אלו ואלו מקורות. אני מתכוונת לכל המלפפון, עגבניה, קישוא, קולורבי, חסה, כרוב, כרובית, דלעת ודומיהם, שיש להם פחות מ20 קל' ל100 גרם.

קלוריות זה קלוריות. אם אוכלים יותר קלוריות מהצריכה היומית, עלולים לעלות בשומן.

מה שכן. פעם אחת גלישה של 100 או 200 קלוריות עדיין לא ישמינו, כי במהלך השבוע אתה עדיין במינוס קלורי.
אם בשבת נניח אתה גולש ב 1000 קלוריות או יותר, זה אכן יכול להרוס מינוס קלורי של שבוע ופשוט להשאיר אותך בנייטרלי (לא תרזה או תשמין), או חלילה להשמין.

אם לצורך העניין בכל תקופת החגים המשקל שלי קפץ מקילוגרם לקילוגרם בגלל כל ארוחות החג האלו ואני יודע שחרגתי לפחות ב500 קלוריות מהסך הקלורי שלי (מסה) אז מה זה אומר? יש דרך לדעת כמה שומן עליתי אם בכלל?
השאלה היא האם יום פה יום שם זה משפיע כמו לאכול מעבר לסך הקלורי על בסיס קבוע?

אם לצורך העניין בכל תקופת החגים המשקל שלי קפץ מקילוגרם לקילוגרם בגלל כל ארוחות החג האלו ואני יודע שחרגתי לפחות ב500 קלוריות מהסך הקלורי שלי (מסה) אז מה זה אומר? יש דרך לדעת כמה שומן עליתי אם בכלל?
אני אחרי ערב חג שבועות שקלתי 7 קילו יותר. חוץ מזה היה לי איזו תקופה בחודש מאי שאכלתי כמו בהמה עם מאזן קלורי חיובי ענק על בסיס די קבוע...ועליתי 5 קילו והייתי בטוחה שעליתי בשומן. אבל אחרי שחזרתי לשיגרה זה התאזן ומסתבר שלא(עליתי אולי כמה גרמים כי אלו היו ימים של מאזן קלורי מוגזם עם אלפי קלוריות ליום) אז כנראה שבאמת קשה לעלות בשומן...

אני אחרי ערב חג שבועות שקלתי 7 קילו יותר. חוץ מזה היה לי איזו תקופה בחודש מאי שאכלתי כמו בהמה עם מאזן קלורי חיובי ענק על בסיס די קבוע...ועליתי 5 קילו והייתי בטוחה שעליתי בשומן. אבל אחרי שחזרתי לשיגרה זה התאזן ומסתבר שלא(עליתי אולי כמה גרמים כי אלו היו ימים של מאזן קלורי מוגזם עם אלפי קלוריות ליום) אז כנראה שבאמת קשה לעלות בשומן...

רגע, רק רגע.
את עלית 7 קילו והם פשוט נעלמו תוך שבוע-שבועיים?
בלי צומות מטורפים, בלי גירעון היסטרי, בלי אירובי אובססיבי?

רגע, רק רגע.
את עלית 7 קילו והם פשוט נעלמו תוך שבוע-שבועיים?
בלי צומות מטורפים, בלי גירעון היסטרי, בלי אירובי אובססיבי?
הם פשוט עלו ונשארו כי המשכתי לאכול כמו בהמה טיבטית. שחזרתי לתפריט הרגיל שלי (אז בזמנו הייתי על 1600) הכל נעלם כלא היה. בלי צום מטורף. ואירובי? אירובי וליאם יחד באותו משפט...את שומעת את עצמך?😆

זה בדיוק מה שקורה לי כרגע.
נגמרו החגים והמשקל מתאזן מיום ליום

אז רק אני ממשיכה לעלות ולעלות? :0

אמנם לא עליתי במשקל בחגים, אבל אני יודעת שהתחילת התהליך לפני 3 חודש ואכלתי 1,000 שקלתי 52.
היום אני על 1,600 (כולה שבועיים על 1600, כן? חח) ושוקלת 53.6
טוב האמת שזה לא כזה קריטי, וזה די שווה את זה. גם הקטע שאני יכולה לאכול יותר גם התקדמתי מלא באימונים.... אבל נראה מתי העלייה תיעצר ועל כמה היא תיעצר... 🤦‍♂️

רגע, בעצם כן היה לי משהו דומה, בשבוע ההפלגה! ששם ממש אכלתי כמו מפלצת. עם כל כמה שהשתדלתי, לא חושבת שאכלתי פחות מ2500. (הייתי ממש פעילה, אולי בגלל זה...) בחזור מההפלגה גליתי שעליתי רק 200-300 גרם עלובים 😆

לא ממש הבנתי את כוונתך.
כן, קראתי את המאמר.
האם ביקשתי ממנה לא לחשב אף ירק בתפריט היומי?
אני, שאוכל הרבה ירקות בתקופה האחרונה, מכניס את הירקות לחישוב.
כי בכל זאת, אני אוכל "קצת" יותר מ-5 ביום.
באמת לא הבנתי מדוע ציטטת אותי. מצטער:sweatingbullets:
אחי, לא בקטע רע בכלל.
ציטטתי את כל מי שעודד לא לחשב ירקות, והבאתי קישור שדווקא מעודד ההיפך, כן לספור.
אישית, אני לא סופר קלוריות בכלל, ואני אוכל מספיק ירקות כדי שרק הם לבד יהיה הקיצבה הקלורית של השואלת.
רק בשבת אני מאמין שאכלתי 5 צלחות של סלט משפחתי גדול לבד, ובלי שום רוטב.
אני אנסה להסביר לך איך עובד קלורית לדעתי.
נגיד אתה בממוצע שורף 2000 קלוריות ביום, זאת אומרת שתצטרך לאכול 2000 קלוריות כל יום כדי להישאר באותה משקל שאתה ולהתקיים, ושיהיה לך מספיק אנרגיה ולשמור על השריר שלך.
עכשיו ברור שלא כל יום הוא אותו דבר, יש ימים שתשתמש ב 2100 קלוריות וימים אחרים רק 1900. אבל הממוצע שלך הוא נגיד 2000. בשבוע אתה צורך 14,000 קלוריות.
אם תהיה בגרעון קלורי של 200 קלוריות ביום למשך שבוע, אז צרכת באותה שבוע רק 12,600 קלוריות והמינוס הקלורי שלך הוא 1400 בשבוע.
אז גם אם יום אחד חרגת ב 300 קלוריות, עדיין תהיה במינוס של 1,100 קלורית, ולכן אתה תרד במשקל.

כשמנסים לעלות במשקל, החישוב עובד להיפך, מנסים להיות בפלוס קלורי שבועי. גם אם תצום ולא תאכל יום שלם, אם השלמת את הקלוריות האלה ביום שלמחרת, כבר לא תהיה במינוס קלורי.

ככל שתרד במשקל, הצריכה הקלורית שלך תרד, אז אם ירדת 2 ק"ג משקל גוף בחודש, עכשיו הצריכה הקלורית שלך ירדה ל 1700 ביום, וכדי להמשיך להרזות תצטרך להיות במינוס קלורי מהצריכה הקחורית החדשה שלך זאת אומרת 1500 קלוריות.

סוג הקלוריות שאתה אוכל, מאוד משנה, מתוך הקלוריות שלך אתה צריך לאכול מספיק חלבון שומן, ופחמימה, ועם כל זאת להכניס גם ירקות.

אז בקיצור, יום אחד לא משנה הרבה כל עוד השבוע שלך מתאים קלורית לצרכים ולמטרות שלך.
אמרנו שהיא לא תשמין. ברור שהיא לא תיהיה על גרעון קלורי אבל היא ממש לא תשמין כל כך מהר.
ומה קורה למי שלא בגרעון קלורי?
הם לא משמינים?
אם היא קלעה בדיוק לנייטרלי, היא תישאר באותו משקל, אבל אם היא חרגה, עם כל הצער והכאב, היא עלולה להשמין.

הם לא משמינים?
אם היא קלעה בדיוק לנייטרלי, היא תישאר באותו משקל, אבל אם היא חרגה, עם כל הצער והכאב, היא עלולה להשמין.

לא היא לא. צריך להיות על מאזן חיובי יחסית גבוה ובמשך כמה שבועות על מנת להשמין. יומיים שלושה לא יעשו שום הבדל..

לא היא לא. צריך להיות על מאזן חיובי יחסית גבוה ובמשך כמה שבועות על מנת להשמין. יומיים שלושה לא יעשו שום הבדל..

מחזקת.
וגם תגדיר "להשמין".
יש המון הבדל בין להשמין לבין לעלות במשקל.
ובשניהם צריך להיות בעודף קלורי לא קטן ובאופן עקבי.
לא משהו ששלוש מלפפונים יכולים לעשות, בידיעה שהיא לא מנסה בכלל לרדת במשקל.

אחי, לא בקטע רע בכלל.
ציטטתי את כל מי שעודד לא לחשב ירקות, והבאתי קישור שדווקא מעודד ההיפך, כן לספור.
אישית, אני לא סופר קלוריות בכלל, ואני אוכל מספיק ירקות כדי שרק הם לבד יהיה הקיצבה הקלורית של השואלת.
רק בשבת אני מאמין שאכלתי 5 צלחות של סלט משפחתי גדול לבד, ובלי שום רוטב.

אני אנסה להסביר לך איך עובד קלורית לדעתי.
נגיד אתה בממוצע שורף 2000 קלוריות ביום, זאת אומרת שתצטרך לאכול 2000 קלוריות כל יום כדי להישאר באותה משקל שאתה ולהתקיים, ושיהיה לך מספיק אנרגיה ולשמור על השריר שלך.
עכשיו ברור שלא כל יום הוא אותו דבר, יש ימים שתשתמש ב 2100 קלוריות וימים אחרים רק 1900. אבל הממוצע שלך הוא נגיד 2000. בשבוע אתה צורך 14,000 קלוריות.
אם תהיה בגרעון קלורי של 200 קלוריות ביום למשך שבוע, אז צרכת באותה שבוע רק 12,600 קלוריות והמינוס הקלורי שלך הוא 1400 בשבוע.
אז גם אם יום אחד חרגת ב 300 קלוריות, עדיין תהיה במינוס של 1,100 קלורית, ולכן אתה תרד במשקל.

כשמנסים לעלות במשקל, החישוב עובד להיפך, מנסים להיות בפלוס קלורי שבועי. גם אם תצום ולא תאכל יום שלם, אם השלמת את הקלוריות האלה ביום שלמחרת, כבר לא תהיה במינוס קלורי.

ככל שתרד במשקל, הצריכה הקלורית שלך תרד, אז אם ירדת 2 ק"ג משקל גוף בחודש, עכשיו הצריכה הקלורית שלך ירדה ל 1700 ביום, וכדי להמשיך להרזות תצטרך להיות במינוס קלורי מהצריכה הקחורית החדשה שלך זאת אומרת 1500 קלוריות.

סוג הקלוריות שאתה אוכל, מאוד משנה, מתוך הקלוריות שלך אתה צריך לאכול מספיק חלבון שומן, ופחמימה, ועם כל זאת להכניס גם ירקות.

אז בקיצור, יום אחד לא משנה הרבה כל עוד השבוע שלך מתאים קלורית לצרכים ולמטרות שלך.

הם לא משמינים?

מסכים עם מה שאמרת.
אני רק רוצה להגיד, שאין צורך להיות פנאטים. לאכול כמה קערות מרק ולא להחשיב אותן זה בסדר כשזה מבוצע באופן חד פעמי. במיוחד שהחריגה הקלורית יחסית זניחה (אפילו פחות ממאה קלוריות). אם רוב התפריט היומי מבוסס על ירקות נדרש בהחלט לחשב אותן, ואפילו אם אתה פשוט אוכל באופן קבוע כל יום שלושה פלפלים. בעיניי זה בסדר לחלוטין לחשב ירקות, אבל אתה פשוט מפחיד את פותחת הפוסט...😆

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית