הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

כרס שהתפתחה במסה

מצב
השרשור נעול

liam123

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
אהלן, התאמנתי בעבר ולפני חודש בערך חזרתי ובחודש הזה הספקתי להעלות הרבה במשקל
אני 1.70 שוקל כרגע 74 המטרה שלי הייתה כעיקרון לסיים את המסע שאגיע ל76-77 קילו עם כמות מסה מכובדת
ועכשיו אני מוצא את עצמי אחרי חודש במסה שנעשו טעויות בה והתייחסתי אליה יותר בתור מסה מלוכלכת מאשר נקייה וקיבלתי כרס לא קטנה שהתחילה להפריע לי.

לעניין, הייתי שמח לטיפים איך להתקדם במסה בלי להעלות את הכרס יותר מדי ובכל זאת להעלות בשריר בצורה מכובדת (כי אני עדיין לא קרוב למטרה שלי) חשבתי על לעבור לחיטוב לתקופה אבל ממש לא מיציתי עם המסה..

אבל אתה לא מבין שאלו דברים ברורים שלא צריך ידע או השכלה גבוהה כדי להבין אותם. אלו דברים בסיסיים ביותר, שאפשר להבין אותם ביתר קלות עם קצת הפעלת היגיון. אנחנו לא מדברים פה על משהו שנוי במחלוקת (אלא אם כן אתה חושב שהסקוואט שלך יישאר אותו הדבר כשעלית מ70 ק"ג ל-150.. כמובן שצריך לעשות את שאר הדברים נכונים. עלייה במשקל הגוף לבד זה לא מספיק).
אם אתה מדבר פה על גיבויים - בינתיים לא ראיתי שום דבר חוץ מהתחרות הזאת של איטליה ששלחת אחרי שביקשתי שוב ושוב ראיות (לא רק ממך, גם מחלק מהמשתתפים בדיון) וגם הטענה הזאת הופרכה מהסיבות שנאמרו בתגובות הקודמות שלי.
לגבי הסקוואט, הבאת דוגמה גרועה מאוד. הסיבה לכך היא כי אני כרגע בעיצומה של טקסס, והסקוואט שלי בחודשיים האחרונים (קצת טיפה יותר מחודשיים) עלה מ110 קילו 5X5 ל155 5X5 עם עלייה של בערך 8 קילו במשקל הגוף. אז אם אתה בא לקשר עלייה במשקלי העבודה באופן ישיר לבניית מסת שריר אז אתה בטח תטען שרוב העלייה שלי במשקל היתה שריר.
אתה רוצה לדבר באחוזים? אם אני לוקח מתאמן שעולה מ70 מ"ג ל150 עם אימונים קשים ורציניים, והוא מתחיל עם סקוואט מוט ריק (דהיינו - 20 קילו). כמה אתה חושב שהוא יתקדם באחוזים לעומת מתאמן שישקול 70 ויעלה "רק" 10 ק"ג במשקל הגוף?
ושוב, התעלמת מחלק מדבריי. שכחת לציין שהדוגמאות שלי על הבחור הגדול הן שהוא מתחיל להתאמן במ"ג 70 קילו, ומגיע עד ל150. לא מ150 הוא מנסה להתחזק. אז אם ניקח 2 מתאמנים שיעלו לאורך 3 שנים במשקל, אחד 10 קילו, מ70 ל80, והשני מ70 ל150 ושניהם באותו הגובה (ואני כותב 3 שנים כי אתה כתבת על עלייה של 10 קילו ב3 שנים) אז באחוזים, כמה אתה חושב שכל אחד מהמתאמנים הוסיף לסקוואט שלו באחוזים? ומי אתה חושב שבסופו של דבר יהיה יותר חזק?
לגבי התחרות, לא מדובר פה על עניין של סטרואידים או לא. הדיבור הוא על קצה היכולת האנושית - לא "כמה הוא מרים ביחס למשקל הגוף שלו" ולא "הוא נוטל סטרואידים לכן זה לא נחשב". רוצה דוגמה? קבל:
קצה היכולת האנושית בדדליפט כרגע הוא 500 קילו (של אדי האל). תצטרך להביא לי הוכחה ממשקלים באזור.. להראות שיש "שחיפים" ששוקלים "רק" 150 קילו (סתם דוגמה,כדי להמחיש שאתה צריך להביא הבדל גוף משמעותי ולא 2-3 קילו) שמרימים 480-490 קילו דדליפט
אתה יוצא נגד איזו טענה? איפה ראית בדיוק שכתבתי שרק עלייה במשקל הגוף תספיק כדי לראות עלייה בכוח? כתבתי בפירוש, בפעם הקודמת שניסיתי להסביר לך: "איפה בדיוק ראית שאני טוען שרק עלייה במשקל הגוף תוביל לעלייה בכוח?"
אם "גורם מכריע" בעיניך זה אומר שזה הכרחי - אז, כפי שכבר ציינתי, לא. ממש לא.

הכל טוב ויפה, רק שכחת לציין שהטענה שלי היא לא:

אלא שאין הגבלה לבניית מסת שריר פר זמן נתון, ואם יש כזאת היא רחוקה מפלוס של 1000 (1000 זו דוגמה לשם המחשה כדי שתבין לאילו מספרים אני מכוון.. למרות שאני מכוון להרבה יותר ממה שאתה חושב.. הרבה יותר מפלוס 2000 או אפילו 3000)
כמה שומן ייצבר זה לא הדיון, אלא האם יפסיק להיצבר שריר פר זמן נתון, ואם כן, מתי?
אז בסופו של דבר יוצא שאתה מסכים איתי, פשוט דאגת ללוות את זה בכל מיני טענות שאני לא דנתי בהן.
לגבי הירידה לפסים אישיים:

לשאלתך, התחלתי 35% שומן+ 1.76 100 קילו. לאחר שירדתי במשקל ל73 קילו, הייתי skinny fat, התחלתי מסה עד המצב הנוכחי. נ.ב - כיום אני 1.80
אתה שוב מפספס את הנקודה שלי. כתבתי לך כבר מספר פעמים - למתאמן מתחיל בלי שריר בניית שריר חדש באופן חד משמעי תעזור לו להתחזק. ההבדל מגיע עבור אדם מאומן שכבר מתקרב יותר לפוטנציאל הגנטי שלו. במקרה הזה התשובה היא כבר לא חד משמעית. הבעיה בטענה שלך לגבי משקל גוף היא שאתה משווה אנשים שונים במבנה שונים שמגיעים למשקל גוף שונה כשהם מתקרבים לפוטנציאל הגנטי שלהם. למי שיש frame גדול יותר ומסוגל לצבור בעקבותו יותר מסת שריר יש פוטנציאל להיות חזק יותר. זה no braner. העניין הוא לא להשוות בין מישהו מתקדם ששוקל 100 למישהו מתקדם ששוקל 120. העניין הוא להשוות את אותו אדם מתקדם ששוקל 100 כרגע ולשאול האם עבורו לעלות ל120 קילו בהכרח יגרום לו להתחזק כשהוא 1.70 מטר וכבר מחזיק ברוב המסת שריר שהוא מסוגל להחזיק. פה זה כבר לא בהכרח יהיה נכון.

וזאת טענה מגוחכת, כי אתה יכול לטעון שאתה צודק גם אם אני אוכל 20 שקיות צ'יטוס ביום בלי לזוז ועולה גרם שריר על כל 20 קילו שומן. "כמה שומן ייצבר זה לא הדיון" באמת?

האשכול נפתח תחת הכותרת "כרס שהתפתחה במסה". ואם אתה מעוניין בביצועים אז צריך להיות חשוב לך כמה שומן אתה עולה ביחס לשריר, כי אם אתה משמין והביצועים שלך לא משתפרים (כמו הביצועים של האנשים במחקר דרך אגב, אבל אתה תמיד שוכח לציין את זה משום מה) אז הפלוס הקלורי שלך לא תורם לשום דבר.

"אין הגבלה לבניית מסת שריר פר זמן נתון" יש. "היא רחוקה מפלוס של 1000" מה זה רחוקה מפלוס של 1000? זאת דרך עילגת לחשוב על כל הנושא. ההגבלה קיימת אם או בלי הפלוס. בפלוס קלורי מתון בשלב מסוים מגיעים לתמורה מקסימלית של שריר ביחס לשומן, מהנקודה הזאת היחס משתנה לטובת השומן, זה מה שרוב האנשים שמעוניינים בביצועים או אסתטיקה מחפשים.

"מה זה אין הגבלה לבניית מסת שריר פר זמן נתון?" אני אתן לך הגבלה, תשמור על פלוס של 1000 מספיק זמן ואתה תמות מהשמנת יתר לפני שתמצה את הפוטנציאל הגנטי שלך, הנה ההגבלה.

איזה בזבוז זמן.
תן לי להסביר לך, כי נראה לי שלא הבנת.
כשכתבתי "לא על זה הדיון" כתבתי "לא על זה הדיון שלי עם קוצר ויניב" למרות שהם גם חשבו כמוך. בינתיים, נראה שהם יותר מבינים את מה שאני בא לטעון, למרות שהם מגיבים לי גם עוד מלא דברים אחרים שלא קשורים למה שטענתי. אם זה חשוב לי כמה שומן אני עולה ביחס לשריר? ברור שזה חשוב לי. אבל לא על זה הדיון. הדיון הוא, כפי כבר שציינתי - האם יש הגבלה לבניית מסת שריר, ואם כן, מאיזה פלוס קלורי היא תבוא? ובין היתר עוד כמה שאלות שהצטברו על הדרך

"האם יש הגבלה לבניית מסת שריר, ואם כן, מאיזה פלוס קלורי היא תבוא?"

זאת לא שאלה שבן אדם שיודע לחשוב היה שואל. (לפחות לא באופן שאתה מנסח את זה), זה הגיוני לשאול מה היא מסת השריר המקסימלית שאפשר לעלות בתקופה מסוימת... אבל ברגע שאתה מדבר על פלוס קלורי זאת כבר משוואה עם שלושה משתנים ואתה לוקח בחשבון רק שניים.

תן לי להסביר לך, כי נראה לי שלא הבנת.
כשכתבתי "לא על זה הדיון" כתבתי "לא על זה הדיון שלי עם קוצר ויניב" למרות שהם גם חשבו כמוך. בינתיים, נראה שהם יותר מבינים את מה שאני בא לטעון, למרות שהם מגיבים לי גם עוד מלא דברים אחרים שלא קשורים למה שטענתי. אם זה חשוב לי כמה שומן אני עולה ביחס לשריר? ברור שזה חשוב לי. אבל לא על זה הדיון. הדיון הוא, כפי כבר שציינתי - האם יש הגבלה לבניית מסת שריר, ואם כן, מאיזה פלוס קלורי היא תבוא? ובין היתר עוד כמה שאלות שהצטברו על הדרך
תן לי לשאול אותך בהקשר הזה. מה מבחינתך מגדיר את הגבול הפרקטי? כמה גרם שריר לכל קילו שומן של עליה מבחינתך נחשב עדיין כדי שתגיד "בעליה כזאת עוד לא הגעתי לגבול"

אתה שוב מפספס את הנקודה שלי. כתבתי לך כבר מספר פעמים - למתאמן מתחיל בלי שריר בניית שריר חדש באופן חד משמעי תעזור לו להתחזק. ההבדל מגיע עבור אדם מאומן שכבר מתקרב יותר לפוטנציאל הגנטי שלו. במקרה הזה התשובה היא כבר לא חד משמעית. הבעיה בטענה שלך לגבי משקל גוף היא שאתה משווה אנשים שונים במבנה שונים שמגיעים למשקל גוף שונה כשהם מתקרבים לפוטנציאל הגנטי שלהם. למי שיש frame גדול יותר ומסוגל לצבור בעקבותו יותר מסת שריר יש פוטנציאל להיות חזק יותר. זה no braner. העניין הוא לא להשוות בין מישהו מתקדם ששוקל 100 למישהו מתקדם ששוקל 120. העניין הוא להשוות את אותו אדם מתקדם ששוקל 100 כרגע ולשאול האם עבורו לעלות ל120 קילו בהכרח יגרום לו להתחזק כשהוא 1.70 מטר וכבר מחזיק ברוב המסת שריר שהוא מסוגל להחזיק. פה זה כבר לא בהכרח יהיה נכון.
לא, אני לא משווה בין אנשים שקרובים לפוטנציאל הגנטי שלהם, אלא אנשים שקרובים לקצה היכולת האנושית. ואם אתה מדבר על ההשוואות שעשיתי לגבי שני הבחורים שמתחילים להתאמן במ"ג 70 אז שניהם התחילו מאותה נקודה, והאחד עלה יותר מהר מהשני, ומפני שהוא שוקל יותר הוא ירים יותר (בהתחשבות בכל הפקטורים, כמובן).
"האם יש הגבלה לבניית מסת שריר, ואם כן, מאיזה פלוס קלורי היא תבוא?"

זאת לא שאלה שבן אדם שיודע לחשוב היה שואל.
אתה רוצה לטעון שיש הגבלה? סבבה. מאיפה ההגבלה מתחילה? החל מקלוריה 2987 הכל ילך לשומן אחי, כשקלוריה אחת מתחת הרוב הלך לשריר
תן לי לשאול אותך בהקשר הזה. מה מבחינתך מגדיר את הגבול הפרקטי? כמה גרם שריר לכל קילו שומן של עליה מבחינתך נחשב עדיין כדי שתגיד "בעליה כזאת עוד לא הגעתי לגבול"
כשאתה כותב "גבול" למה אתה מתכוון?

לא, אני לא משווה בין אנשים שקרובים לפוטנציאל הגנטי שלהם, אלא אנשים שקרובים לקצה היכולת האנושית. ואם אתה מדבר על ההשוואות שעשיתי לגבי שני הבחורים שמתחילים להתאמן במ"ג 70 אז שניהם התחילו מאותה נקודה, והאחד עלה יותר מהר מהשני, ומפני שהוא שוקל יותר הוא ירים יותר (בהתחשבות בכל הפקטורים, כמובן).

אתה רוצה לטעון שיש הגבלה? סבבה. מאיפה ההגבלה מתחילה? החל מקלוריה 2987 הכל ילך לשומן אחי, כשקלוריה אחת מתחת הרוב הלך לשריר

כשאתה כותב "גבול" למה אתה מתכוון?
אני לא חושב שיש פה מישהו אחד בכל הדיון הזה שטען שהפוטנציאל של שחיף שרק התחיל להתאמן לכח יהיה זהה בין אם יעלה במשקל ויגדיל את מסת השריר שלו או שישאר באותו משקל גוף. לא על זה הדיון.
כשאני כותב גבול אני מתכוון למשל:
אם על בכמות קלוריות מסויימת על כל קילו שומן שאני עולה אני עולה גרם אחד של שריר ברמה הפרקטית העליה בשריר היא 0.
השאלה היא איזה ערך לכל היותר היית מציב במקום "גרם אחד" במשפט הזה?

זה מצחיק שהסברתי לך למה הניסוח שלך הוא עילג ואתה ממשיך עם אותו הדבר, אני רק לא יודע למה אני ממשיך לענות לך.

ההגבלה מתחילה מהפלוס הקלורי שיהרוג אותך לפני שהוא יביא אותך לפוטנציאל הגנטי שלך גם אם התחלת על אחוז שומן חד ספרתי, סבבה?
מפלוס קלורי מסוים זה רק עניין של זמן עד שתמות מהשמנת יתר, ולכן:

על עודף קלורי X אתה תמות אחרי פרק זמן Y, אחרי שעלית Z מסת שריר, משמע, קיימת הגבלה.

אני לא חושב שיש פה מישהו אחד בכל הדיון הזה שטען שהפוטנציאל של שחיף שרק התחיל להתאמן לכח יהיה זהה בין אם יעלה במשקל ויגדיל את מסת השריר שלו או שישאר באותו משקל גוף. לא על זה הדיון.
גם אני לא טוען שהפוטנציאל של שחיף שרק התחיל להתאמן לכח יהיה זהה בין אם יעלה במשקל ויגדל את מסת השריר שלו או שיישאר באותו משקל גוף. למעשה, שחיפים אמיתיים יכולים לעלות במסת השריר בצורה מאוד מהירה, עם תוכנית מתאימה ותזונה מתאימה.
זה מצחיק שהסברתי לך למה הניסוח שלך הוא עילג ואתה ממשיך עם אותו הדבר, אני רק לא יודע למה אני ממשיך לענות לך.

ההגבלה מתחילה מהפלוס הקלורי שיהרוג אותך לפני שהוא יביא אותך לפוטנציאל הגנטי שלך גם אם התחלת על אחוז שומן חד ספרתי, סבבה?
מפלוס קלורי מסוים זה רק עניין של זמן עד שתמות מהשמנת יתר, ולכן:

על עודף קלורי X אתה תמות אחרי פרק זמן Y, אחרי שעלית Z מסת שריר, משמע, קיימת הגבלה.
טוב אחי
אתה צודק
לילה טוב.
נ.ב - צטט אותי אם אתה רוצה שאענה לך.

גם אני לא טוען שהפוטנציאל של שחיף שרק התחיל להתאמן לכח יהיה זהה בין אם יעלה במשקל ויגדל את מסת השריר שלו או שיישאר באותו משקל גוף. למעשה, שחיפים אמיתיים יכולים לעלות במסת השריר בצורה מאוד מהירה, עם תוכנית מתאימה ותזונה מתאימה.

טוב אחי
אתה צודק
לילה טוב.
נ.ב - צטט אותי אם אתה רוצה שאענה לך.
לא אמרתי שזה מה שאתה טוען. אתה טענת שאנחנו טוענים את זה, כשאף אחד פה לא טען את זה. ולא ענית על השאלה שלי, איפה היית מגדיר את הגבול בפועל של עלית שריר לעומת שומן?

לא אמרתי שזה מה שאתה טוען. אתה טענת שאנחנו טוענים את זה, כשאף אחד פה לא טען את זה. ולא ענית על השאלה שלי, איפה היית מגדיר את הגבול בפועל של עלית שריר לעומת שומן?
צודק. טענתי זאת ואני חוזר בי. סליחה.
נ.ב 70 קילו על 1.80 נניח זה לא ממש שחיף.. כשמדברים על שחיפים שיכולים לצבור הרבה מסת שריר בזמן קצר יחסית, מדובר על שחיפי על, כאלה שכל החיים שלהם היה שחיפים ומשקל הגוף שלהם הוא 50 על 1.80.
לגבי הגבול - זה לא רלוונטי מפני שאין מציאות כזאת שתעלה קילו שומן וגרם אחד של שריר, בטח ובטח כשאתה מרים

צודק. טענתי זאת ואני חוזר בי. סליחה.
נ.ב 70 קילו על 1.80 נניח זה לא ממש שחיף.. כשמדברים על שחיפים שיכולים לצבור הרבה מסת שריר בזמן קצר יחסית, מדובר על שחיפי על, כאלה שכל החיים שלהם היה שחיפים ומשקל הגוף שלהם הוא 50 על 1.80.
לגבי הגבול - זה לא רלוונטי מפני שאין מציאות כזאת שתעלה קילו שומן וגרם אחד של שריר, בטח ובטח כשאתה מרים
לא אמרתי שאתה תעלה קילו אחד של שומן וגרם אחד של שריר. אמרתי שהחל מכמות קלוריות מסויימת שתאכל *התוספת* של מה שתעלה תהיה כך. הרי אתה בוודאי מסכים עם זה שככל שתאכל יותר יחס העליה של שריר:שומן ילך יותר ויותר לכיוון השומן. הנה דוגמא מספרית:
נניח שעבור כמות קלוריות מסויימת X אתה עולה 3 קילו שריר ו10 קילו שומן. עבור X+Y קלוריות אתה עולה 3.001 קילו שריר ו11 קילו שומן. לזאת הכוונה. השאלה שלי היא איפה אתה שם את הגבול פה? האם עבור העליה של גרם נוסף של שריר וקילו נוסף של שומן אתה מתייחס כ0? האם ל10 גרם? 50? 100?
כשתענה על השאלה הזאת נוכל להתייחס ביותר רצינות לטענות שלך.

כשטענתי שהגעתי ל180 סקוואט בצורה מלוכלכת, בתשובה לטענה שבמסה מלוכלכת וחיטוב אחריה דורכים באותו המקום ואף הולכים אחורה. אין פה שום דבר בדבריו של אופיר, מלבד ניסיון להוריד אותי למטה בצורה בוטה וכמובן שאין פה שום קשר בין הטענה שלי לתשובה של אופיר . ועוד הוא ירד על SS בדרך, כאילו טענתי שSS זו התוכנית היחידה שאפשר להתקדם איתה
אלו דברים שהבאתי בשלוף, בלי חיפוש מעמיק. סתם כך.
כשביקשתי ממך שתביא טוטאל של מישהו בקטגוריה של עד 120 ושל מישהו של עד הקטגוריה הנמוכה ממנו (באותה תחרות) ברחת מהטענה והתחלת להביא דוגמאות לא קשורות כמו אד קוהן, וכל מיני אמירות על הדדליפט השלישי הכי כבד בהיסטוריה (וזה עוד אחרי 2 אנשים כך שזה רחוק מזה) שמי שעשה את זה שוקל "רק" 150 וכשכתבתי לך שהתעלמת מהטענה שלי והבאת דברים לא קשורים ובבקשה תביא את מה שביקשתי טענת שאני מתעצל לקרוא את דבריך. אתה די סותר את עצמך, אתה לא חושב? אתה טוען שמשקל הגוף לא משנה, ואז מביא ראייה שדווקא אלה ששוקלים פחות לא שוברים את שיא העולם. מזכיר לי קצת את הסתירה שקרתה לך במחקר.. ניסית להביא ראייה ממחקר שיש הגבלה לבניית מסת שריר ויצא שהוכחת שפלוס קלורי גדול יותר יותר בניית שריר.. אתה בחור מבולבל, אינך סבור כך? אם תרצה לטעון שלמשקל הגוף אין משמעות תצטרך להביא הוכחה משמעותית ולא טחינת מוח שלא קשורה לנושא כמו עם אד קוהן, כי, כפי שכבר ציינתי, רק בקצה גבול היכולת האנושית תוכל לבחון האם משקל גוף משפיע ישירות על כוח כשמדובר בשיאי עולם? אתה רוצה שנהיה פרקטים? בוא ניקח 2 מתאמנים עם גנטיקה דומה מאוד ותוכנית זהה - האחד בפלוס 500 והאחד בניטראלי - מי לדעתך יתקדם יותר במשקלי העבודה? תן לי לנטרל את התשובה שלך בטרם תבוא ולענות: ההוא שיהיה בפלוס 500. כפירה בטענה שמשקל גוף לא משנה דבר מבחינת כוח, מוכיחה חוסר ידע בסיסי ובורות. הרי לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שאם תיקח שני אנשים שלא מתאמנים, האחד שוקל 200 והאחד שוקל 70, לבחור ששוקל 200 תהיה יותר כוח ומסת שריר. אפילו הדיוטות בתחום יודעים זאת ומסכימים. אם למשקל הגוף לא היתה השפעה משמעותית על הכוח היינו רואים מתחרים באותה תחרות, בקטגוריות שונות, שחיפים במשקל 60 ק"ג עם טוטאל 1200, ושמנים במ"ג 160 עם טוטאל 300 (לא מחייב). משום מה - אלו ששוקלים בתחרויות הכי הרבה הם אלו שמרימים הכי הרבה. רוצה להסביר לי למה? (רמז: משקל גוף)
הדבר היחיד שעשית פה הוא התחמקות מלהביא הוכחות והתעלמות מטענות ומראיות , הוצאת דבריי מהקשרם, ניסיון להעליב באופן ברור (תגובתך, ומפני ש "נחמת רבים חצי נחמה" אז גם התגובה של אופיר). אה, וגם דמגוגיה על 2 האנשים המסכנים שנמצאים בתגובה מעליי שילכו אחרי כל מה שיגידו להם המנהלים של הפורום או שחיף טיפה מעל הממוצע שמתאמן שנים ונראה כאילו התחיל להתאמן לפני חודש וחצי.
אז אם אתה לא מקיים את הדברים שאתה טוען שהם נכונים - הרי זה חסר משמעות.. או שבעצם אתה כן מקיים את דבריך, וזאת הסיבה שבמשך שנים המשכת להראות בדיוק אותו הדבר?

אני מכיר אותך?

הורדתי אותך למטה בצורה בוטה, כי הדוגמא שלך היא כל כך לא רלוונטית לטענה שלך. זה שווה ערך ל״אכלתי 3 אפונים כל יום ויש לי סקוואט 300 = 3 אפונים זה טוב לסקוואט״. מעבר לעובדה שזה אנקדוטלי, זה גם לא יוצא דופן שלכל הפחות תוכל לייחס לזה חשיבות. יש המון אנשים בפורום ומחוץ לפורום שהגיעו ל180 סקוואט עם תזונות שונות ומשונות, טבעונות, מאסה, חיטוב, פליאו וכו׳ וכו׳ וכו׳... זה לא אומר כלום.

ברור שמשקל גוף משפיע על הטוטאל שלך. אין ספק. הספק הוא - עד כמה זה משפיע.
אם בנאדם שוקל 90, מה יהיה הטוטאל שלו אם יעלה 10 קילו מהר או 20 קילו מהר או ישאר בעד 90.

שני מתאמנים זהים, ניטראלי ו500 - ככל הנראה מי שצרך 500 יעלה יותר בכוח. אבל זה בכלל לא מה שאנחנו מתווכחים עליו. הויכוח הוא 500 מול 1000-1500 עודף קלורי. והתשובה היא - לא בטוח שמי שצורך 1000-1500 יתחזק יותר גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך. המתאמן שנמצא בעודף 500 ככל הנראה לא יצטרך (כמעט אף פעם) חיטוב או לכל היותר חיטוב קליל וקצר. לעומת מי שצורך 1000-1500 שמעבר לביצועים בפועל - סיכוי גבוה שלא ירגיש בנוח להיות שמנמן וזה ישפיע עליו בשאר תחומי החיים.

אגב, אתה מסתכל על תחרויות ברמה גבוהה, אז כמובן שאתה תראה את הטופ של כל קטגוריה. בתחרויות מקומיות ראיתי המון פעמים אנשים כבדים יותר נותנים טוטאל נמוך יותר מהחבר׳ה החזקים ב90-110.

נקודה אחרונה...
תסתכל על פודיומיום של תחרויות ברמה גבוהה (US אופן, פרורו). כולם שם על אחוז שומן נמוך או אפילו נמוך מאוד. בפודיום של פרורו בדר״כ עומדים כולם בלי חולצה ואתה לרגע לא מאמין שהם ליפטרים, כולם עם ריבועים. אתה חושב שמגיעים לזה מ1000-1500 קלוריות מעל התחזוקה? ממש לא.

לא אמרתי שאתה תעלה קילו אחד של שומן וגרם אחד של שריר. אמרתי שהחל מכמות קלוריות מסויימת שתאכל *התוספת* של מה שתעלה תהיה כך. הרי אתה בוודאי מסכים עם זה שככל שתאכל יותר יחס העליה של שריר:שומן ילך יותר ויותר לכיוון השומן. הנה דוגמא מספרית:
נניח שעבור כמות קלוריות מסויימת X אתה עולה 3 קילו שריר ו10 קילו שומן. עבור X+Y קלוריות אתה עולה 3.001 קילו שריר ו11 קילו שומן. לזאת הכוונה. השאלה שלי היא איפה אתה שם את הגבול פה? האם עבור העליה של גרם נוסף של שריר וקילו נוסף של שומן אתה מתייחס כ0? האם ל10 גרם? 50? 100?
כשתענה על השאלה הזאת נוכל להתייחס ביותר רצינות לטענות שלך.
אני לא יודע מתי זה מגיע, אני בהחלט מסכים עם גבול התמורה הפוחתת שקוצר הציג, רק שאני לא מסכים שזה מחושב מתי בדיוק התועלת הופכת להיות קטנה מפני שיש המון גורמים שמשפיעים. לדוגמה: סטרואידים, שחיפי על בגיל ההתבגרות וכו' וכו'
הורדתי אותך למטה בצורה בוטה, כי הדוגמא שלך היא כל כך לא רלוונטית לטענה שלך. זה שווה ערך ל״אכלתי 3 אפונים כל יום ויש לי סקוואט 300 = 3 אפונים זה טוב לסקוואט״. מעבר לעובדה שזה אנקדוטלי, זה גם לא יוצא דופן שלכל הפחות תוכל לייחס לזה חשיבות. יש המון אנשים בפורום ומחוץ לפורום שהגיעו ל180 סקוואט עם תזונות שונות ומשונות, טבעונות, מאסה, חיטוב, פליאו וכו׳ וכו׳ וכו׳... זה לא אומר כלום.

ברור שמשקל גוף משפיע על הטוטאל שלך. אין ספק. הספק הוא - עד כמה זה משפיע.
אם בנאדם שוקל 90, מה יהיה הטוטאל שלו אם יעלה 10 קילו מהר או 20 קילו מהר או ישאר בעד 90.

שני מתאמנים זהים, ניטראלי ו500 - ככל הנראה מי שצרך 500 יעלה יותר בכוח. אבל זה בכלל לא מה שאנחנו מתווכחים עליו. הויכוח הוא 500 מול 1000-1500 עודף קלורי. והתשובה היא - לא בטוח שמי שצורך 1000-1500 יתחזק יותר גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך. המתאמן שנמצא בעודף 500 ככל הנראה לא יצטרך (כמעט אף פעם) חיטוב או לכל היותר חיטוב קליל וקצר. לעומת מי שצורך 1000-1500 שמעבר לביצועים בפועל - סיכוי גבוה שלא ירגיש בנוח להיות שמנמן וזה ישפיע עליו בשאר תחומי החיים.

אגב, אתה מסתכל על תחרויות ברמה גבוהה, אז כמובן שאתה תראה את הטופ של כל קטגוריה. בתחרויות מקומיות ראיתי המון פעמים אנשים כבדים יותר נותנים טוטאל נמוך יותר מהחבר׳ה החזקים ב90-110.

נקודה אחרונה...
תסתכל על פודיומיום של תחרויות ברמה גבוהה (US אופן, פרורו). כולם שם על אחוז שומן נמוך או אפילו נמוך מאוד. בפודיום של פרורו בדר״כ עומדים כולם בלי חולצה ואתה לרגע לא מאמין שהם ליפטרים, כולם עם ריבועים. אתה חושב שמגיעים לזה מ1000-1500 קלוריות מעל התחזוקה? ממש לא.
לא הורדת אותי למטה.. ניסית להוריד אותי למטה. לא תוכל לפגוע בי. אני חזק יותר ממך בכל מובן, מלבד הרמת משקלים, וגם זה כי אתה מזריק לעצמך לישבן. בקרוב מאוד אהיה חזק יותר ממך פיזית (מתכוון לחזור למזרקים בקרוב)
ואם עד עכשיו לא הבנת באמת את ההקשר של התשובה אני שוקל להתייאש ממך. עם קוצר ויניב אפשר לפחות לנהל דיון, איתך זה "אתה חלש" ו "SS זו תוכנית טיפשית" גם אם אין שום קשר בין הנאמר לבין דבריך. אתן לך הזדמנות עוד פעם אחת, אולי תצליח להוכיח שיש משהו בקופסא:
הוא כתב שבתקופת מסה מלוכלכת ואחריה חיטוב זה פשוט לדרוך במקום או אפילו ללכת אחורה מפני שבמסה מלוכלכת אתה לא תתחזק הרבה (אני עליתי 45 קילו בסקוואט שלי בחודשיים האחרונים עם עלייה של 8 ק"ג מ"ג) ובחיטוב אתה נחלש (החיטוב הכי גרוע שהיה לי שהתאמנתי בחד"כ זה שאיבדתי 12.5 קילו סקוואט בחודשיים וחצי- שלושה חודשים חיטוב, וזה היה כי ישנתי שעתיים וחצי בלילה, במקרה הטוב 4-5 שעות, בלי מספיק אוכל, אימון אחד בשבוע שניסיתי לדחוס אליו נפח של 2 אימונים קשים.. אגב, לא מומלץ כלל. עלול לגרום לפציעות). אז כתבתי לו שיש לי סקוואט 4 פלטות לסינגל, והנה - זאת הוכחה שבמסה מלוכלכת וחיטוב אחריה לא דורכים במקום או הולכים אחורה, אלא רק מתקדמים. זה מה שבאתי להוכיח. עכשיו איך התשובה שלי עונה לשאלה שלו ברורה לך (אני מקווה) אז עכשיו בוא תסביר לי בבקשה: איך הטענה שלך כלפיי, שמטרתה הייתה אך ורק להעליב, קשורה למה שכתבתי?
אתה לא עוקב אחרי הדיון פה? כבר מזמן הובהר פה שהדיון הוא לא האם כדאי לעלות מהר או לאט במשקל הגוף.. אתה מאכזב אותי, אופיר. ציפיתי ממך ליותר..
מה שכתבת לגבי התחרות מוכיח שאתה לא נמצא איתנו בדיון, כי כל העניין הוא להביא דוגמאות לאנשים שהם בקצה גבול היכולת האנושית.
אם אנחנו הולכים על תחרות מקומית אז בוא נלך על זה:
לפני 3 שנים יכולתי לקחת את המקום הראשון בתחרות מקומית, בלי התחשבות בקטגוריות. שקלתי בזמנו 84 ק"ג. אבל הייתי לוקח את המקום הראשון בקלות לא כי אני ממש חזק והנה לך ראייה שיותר משקל גוף (בתנאי שאתה עושה את שאר הדברים נכון) אלא כי מי שהיה מתחרה מולי פשוט היה חלש (ראה דוגמה: הליפטר באחד מחדרי הכושר שהתאמנתי בהם ששקל 120 והרים 170 דדליפט.. או הטוטאל של הבחור ששקל 183 בתחרות והיה לו טוטאל של 763.. הנקודה שלי היא שיש ליפטרים ששוקלים פחות ומרימים יותר מליפטרים אחרים, זה פשוט אומר שהם ליפטרים טובים יותר וכנראה מתאמנים יותר שנים ומתאמנים עם תוכניות כוח ברמה גבוהה (לדוגמה - מאמן פאוורליפטינג מקצועי שבונה לך תוכנית).. כשאתה מגיע לקצה היכולת האנושית, ניתן לבודד את המשתנים הללו מפני שכולם שם נמצאים ברמה דומה מאוד (כמות נטילת חומרים דומה, מאמנים מקצועיים, וכו' וכו') ולהישאר עם משקל גוף. למה דווקא משקל גוף? כי ההיסטוריה מוכיחה לנו שהכבדים ביותר הם אלו שקובעים שיאי עולם. רוצה להביא לי הוכחה שאיזה "שחיף" במ"ג 140 יכול להרים חצי טון דדליפט? או 480-490? אשמח לראות.
לגבי הפסקה האחרונה שלך - רואים שאתה כבר לא עוקב אחרי הדיון ואין לך מושג על מה אנחנו דנים.

הוא כתב שבתקופת מסה מלוכלכת ואחריה חיטוב זה פשוט לדרוך במקום או אפילו ללכת אחורה מפני שבמסה מלוכלכת אתה לא תתחזק הרבה
זה לא מה שאמרתי, אתה לא אוהב שמסלפים את הדברים שלך אז אל תעשה את זה לאחרים.
אמרתי שאני פורש מהדיון כי בלתי אפשרי להתווכח איתך ואני אכן פרשתי.
אבל אני רק אבהיר למען ההגינות,
זה רק מחליש את הטענה שלך, אם בחיטוב אי אפשר להתקדם אז אתה חצי שנה במסה ועולה במשקלים וחצי שנה לא עושה כלום בחיטוב במקרה הטוב או הולך אחורה במקרה הרע.
זה מה שכתבתי, בחיטוב אתה הולך אחורה או עומד במקום, זו הטענה.
אנשים עושים חיטוב גם כמה חודשים, זאת אומרת כמה חודשים בלי התקדמות או כמה חודשים ללכת אחורה, למה אם יש דבר טובה יותר?
אנשים אומרים לך שהם לא עשו חיטוב כבר שנים, מה הבעיה בזה?

אני אף פעם לא אמרתי שאי אפשר להתקדם במסה מלוכלכת, אני עשיתי את זה בעבר, אבל השאלה היא האם זה אידאלי והאם יש דרך להתקדם תמיד קדימה. אני סבור שכן.

זה לא מה שאמרתי, אתה לא אוהב שמסלפים את הדברים שלך אז אל תעשה את זה לאחרים.
אמרתי שאני פורש מהדיון כי בלתי אפשרי להתווכח איתך ואני אכן פרשתי.
אבל אני רק אבהיר למען ההגינות,

זה מה שכתבתי, בחיטוב אתה הולך אחורה או עומד במקום, זו הטענה.

אני אף פעם לא אמרתי שאי אפשר להתקדם במסה מלוכלכת, אני עשיתי את זה בעבר, אבל השאלה היא האם זה אידאלי והאם יש דרך להתקדם תמיד קדימה. אני סבור שכן.
מראש אכתוב, אם טענתי שטענת טענה כלשהי ובעצם לא טענת זאת - אני מתנצל.
למה אי אפשר להתווכח איתי? יניב וקוצר מחזיקים די טוב. בונוס נוסף: אתם כמה אנשים ואני לבד
אני לא מצליח להבין אותך. קודם אתה כותב שלא טענת שמסה מלוכלכת וחיטוב אחריה זה מתכון להיתקעות במקום או אפילו הליכה אחורה, ואז אתה מצטט שבמסה אתה תתקדם חצי שנה במשקלי העבודה וכשתסיים את המסה אז אתה תיתקע במשקלים, או אפילו תלך אחורה. זה בסדר לראות ירידה קטנה במשקלי העבודה בחיטוב (עד כ-5%). אם כך, מהי לדעתך ההגדרה להליכה אחורה? אם עכשיו אני עושה מסה מלוכלכת למשך 3 חודשים עם תוכנית כוח מתאימה ועולה 12 ק"ג במשקל הגוף (פלוס קלורי של 1000) ומעלה את הסקוואט שלי ב70 ק"ג, את הבנץ' שלי ב35 קילו ואת הדדליפט ב80 קילו. נניח שמשקלי העבודה בהתחלה נניח היו:
סקוואט: 110 5X5
בנץ' פרס: 75 קילו 5X5
דדליפט: 130 קילו 1X5
אז עכשיו המשקלים הם: 180 סקוואט, 110 בנץ' פרס ודדליפט 210.. נניח שאני מתחיל חיטוב. כמה כבר ארד במשקלי העבודה? בהנחה שאני מחטב נכון נניח שארד ב5% (למרות שאפשר להתקדם אפילו במאזן קלורי שלילי) אז הסקוואט שלי בסוף החיטוב הוא: 171 קילו, הבנץ פרס, 104.5 קילו, והדדליפט 199.5 קילו (בתכלס 200)
אז יוצא, אחרי חיטוב, שמשקלי העבודה שלי עלו משמעותית מלפני המסה
הסקוואט עלה ב61 קילו
הבנץ' פרס עלה 29.5 קילו
הדדליפט עלה ב69.5 קילו
איך בדיוק זה מסתדר עם הליכה אחורה?

הדגשתי לך את בבולט.
בחיטוב לרוב תלך אחורה/תעמוד במקום. למה לא להתקדם תמיד קדימה?
כדי שאוכל לענות לך על השאלה, אצטרך לדעת בכמה אדם עם גנטיקה ממוצעת וחיים יתקדם בתרגילי הבסיס(סקוואט, בנץ' פרס, דדליפט, פרס ופאוורקלין) בתקופת הזמן של "מסה נקייה", כמה זמן המסה תיקח, ומה הפלוס הקלורי?

כדי שאוכל לענות לך על השאלה, אצטרך לדעת בכמה אדם עם גנטיקה ממוצעת וחיים יתקדם בתרגילי הבסיס(סקוואט, בנץ' פרס, דדליפט, פרס ופאוורקלין) בתקופת הזמן של "מסה נקייה", כמה זמן המסה תיקח, ומה הפלוס הקלורי?
אני לא צריך שתענה לי על השאלה, זה נכתב 5 עמודים אחורה, במחקר שפרסמו לא נראה הבדל בשיפור של התרגילים בין מסה "נקייה" למסה מלוכלכת, לא נראה הבדל מובהק בין מסת השריר שלהם.
ההבדל היחיד שנראה זה עלייה בשומן.
זאת מסקנה די פשוטה, ה'יתרון' היחיד במסה מלוכלכת זה עוד שומן.

איך אתה בדיוק הולך לענות על השאלה מעניין אותי, יש לך איזה נוסחת קסם? מחקר? או כרגיל ההיגיון הבריא שלך? בינתיים הסימוכין היחידים שלך - ההיגיון שלך.
הראו לך שיש הגבלה לבניית מסת שריר לפי כמה וכמה אנשים שמבינים בתחום.
הראו לך אנשים במשקל גוף נמוך יותר שמרימים יותר מכאלו עם משקל גוף גבוה יותר.
הראו לך שאין הבדל מובהק בבניית שריר בין מסה נקייה למלוכלכת.
הראו לך שאין הבדל בהתחזקות במשקלים.

לפי הטענה שלך בריאן שאו צריך לנצח כל פעם בstrongman כי הוא שוקל הכי הרבה וכל מי ששם בקצה הגנטי או איך שלא תקרא לזה.
Eddie hall לא שוקל הכי הרבה ואף פעם לא שקל הכי הרבה ועדיין שיא הדדליפט שלו.
תפתח כל תחרות שהיא ותראה שהסדר של הזוכים לא הולך לפי משקל, מקום שני יכול לשקול 15 קילו פחות ממקום 8 ומקום ראשון יכול לשקול פחות ממקום 6.
אתה מתייחס למשקל בלי קשר לגובה, מבנה, גיל ועוד 8 מיליון משתנים.

אבל אתה לא מבין שאלו דברים ברורים שלא צריך ידע או השכלה גבוהה כדי להבין אותם. אלו דברים בסיסיים ביותר, שאפשר להבין אותם ביתר קלות עם קצת הפעלת היגיון. אנחנו לא מדברים פה על משהו שנוי במחלוקת (אלא אם כן אתה חושב שהסקוואט שלך יישאר אותו הדבר כשעלית מ70 ק"ג ל-150.. כמובן שצריך לעשות את שאר הדברים נכונים. עלייה במשקל הגוף לבד זה לא מספיק).
אבל אף אחד לא מתווכח על ההיגיון של דוגמאות קיצון שאפילו לא ריאליות, כמו שהסברתי הרבה פעמים בדיון הזה, להכפיל את משקל הגוף זה משהו כמעט בלתי אפשרי, במיוחד לא שהכל או הרוב יהיה שריר, וגם אם כן, זה ייקח לך עשרות שנים, ברור שלא תדרוך במקום כל המן הזה.
זו דוגמאת קיצון שמזלזלת באינטליגנציה של מי שמולך ומוציא אותך חסר מושג על מה אתה מדבר.

אם אתה מדבר פה על גיבויים - בינתיים לא ראיתי שום דבר חוץ מהתחרות הזאת של איטליה ששלחת אחרי שביקשתי שוב ושוב ראיות (לא רק ממך, גם מחלק מהמשתתפים בדיון) וגם הטענה הזאת הופרכה מהסיבות שנאמרו בתגובות הקודמות שלי.
בינתיים הביאו לך גיבויים, בין אם אתה מסכים איתם או לא, אבל אתה עדיין לא הבאת משלך.

לגבי הסקוואט, הבאת דוגמה גרועה מאוד. הסיבה לכך היא כי אני כרגע בעיצומה של טקסס, והסקוואט שלי בחודשיים האחרונים (קצת טיפה יותר מחודשיים) עלה מ110 קילו 5X5 ל155 5X5 עם עלייה של בערך 8 קילו במשקל הגוף. אז אם אתה בא לקשר עלייה במשקלי העבודה באופן ישיר לבניית מסת שריר אז אתה בטח תטען שרוב העלייה שלי במשקל היתה שריר.
אם עלית 8 קילו בחודשיים אני יכול להבטיח לך שהרוב שומן ונוזלים. נוזלים בהחלט עוזרים מבחינת כוח, ותכלס המשקלים שלך לא מרשימים במיוחד שהאנקדוטה שלך תוכיח לכולנו את טעותנו, אלה משקלים שאני הגעתי אליהם לגמרי בטעות בלי לדעת מה אני עושה בכלל

ושוב, התעלמת מחלק מדבריי. שכחת לציין שהדוגמאות שלי על הבחור הגדול הן שהוא מתחיל להתאמן במ"ג 70 קילו, ומגיע עד ל150. לא מ150 הוא מנסה להתחזק. אז אם ניקח 2 מתאמנים שיעלו לאורך 3 שנים במשקל, אחד 10 קילו, מ70 ל80, והשני מ70 ל150 ושניהם באותו הגובה (ואני כותב 3 שנים כי אתה כתבת על עלייה של 10 קילו ב3 שנים) אז באחוזים, כמה אתה חושב שכל אחד מהמתאמנים הוסיף לסקוואט שלו באחוזים? ומי אתה חושב שבסופו של דבר יהיה יותר חזק?
אם הבחור שעלה ל-150 לא ימות עד אז, שום דבר לא מבטיח שהוא יתחזק יותר.
כמו שאמרתי, הסיבה שמתחזקים על פלוס קלורי גבוה יותר זה לא בגלל תוספת מסת השריר שפלוס קלורי כזה מביא לעומת פלוס קלורי אחר, אלא זה נטו בגלל היכולת לשמור על בריאות לאורך יותר זמן ויכולת לעבוד יותר במכון. אם העודף הקלורי פוגע לך באלה, ואם תכפיל את המשקל שלך ב-3 שנים אני מבטיח לך שזה יקרה, אז כנראה אתה בחיסרון כאן.

לגבי התחרות, לא מדובר פה על עניין של סטרואידים או לא. הדיבור הוא על קצה היכולת האנושית - לא "כמה הוא מרים ביחס למשקל הגוף שלו" ולא "הוא נוטל סטרואידים לכן זה לא נחשב".
אתה חושב שאין הבדל בין קצה גבול היכולת עם סטרואידים ובלי?

מה שכתבת לגבי התחרות מוכיח שאתה לא נמצא איתנו בדיון, כי כל העניין הוא להביא דוגמאות לאנשים שהם בקצה גבול היכולת האנושית.
אבל הדיון הוא לא על קצה גבול היכולת האנושית, אתה הפכת אותו לכזה בגלל השימוש שלך בדוגמאות קיצון, אבל השאלה הייתה על היכולת לצבור שריר, ובמיוחד על היכולת לצבור שריר ללא השמנה ניכרת

אז יוצא, אחרי חיטוב, שמשקלי העבודה שלי עלו משמעותית מלפני המסה
הדדליפט שלי עלה מ-210 ל-240 בלי לעלות גרם, סימן שנייטרלי זו הדרך?

אני לא יודע מתי זה מגיע, אני בהחלט מסכים עם גבול התמורה הפוחתת שקוצר הציג, רק שאני לא מסכים שזה מחושב מתי בדיוק התועלת הופכת להיות קטנה מפני שיש המון גורמים שמשפיעים. לדוגמה: סטרואידים, שחיפי על בגיל ההתבגרות וכו' וכו'

לא הורדת אותי למטה.. ניסית להוריד אותי למטה. לא תוכל לפגוע בי. אני חזק יותר ממך בכל מובן, מלבד הרמת משקלים, וגם זה כי אתה מזריק לעצמך לישבן. בקרוב מאוד אהיה חזק יותר ממך פיזית (מתכוון לחזור למזרקים בקרוב)
ואם עד עכשיו לא הבנת באמת את ההקשר של התשובה אני שוקל להתייאש ממך. עם קוצר ויניב אפשר לפחות לנהל דיון, איתך זה "אתה חלש" ו "SS זו תוכנית טיפשית" גם אם אין שום קשר בין הנאמר לבין דבריך. אתן לך הזדמנות עוד פעם אחת, אולי תצליח להוכיח שיש משהו בקופסא:
הוא כתב שבתקופת מסה מלוכלכת ואחריה חיטוב זה פשוט לדרוך במקום או אפילו ללכת אחורה מפני שבמסה מלוכלכת אתה לא תתחזק הרבה (אני עליתי 45 קילו בסקוואט שלי בחודשיים האחרונים עם עלייה של 8 ק"ג מ"ג) ובחיטוב אתה נחלש (החיטוב הכי גרוע שהיה לי שהתאמנתי בחד"כ זה שאיבדתי 12.5 קילו סקוואט בחודשיים וחצי- שלושה חודשים חיטוב, וזה היה כי ישנתי שעתיים וחצי בלילה, במקרה הטוב 4-5 שעות, בלי מספיק אוכל, אימון אחד בשבוע שניסיתי לדחוס אליו נפח של 2 אימונים קשים.. אגב, לא מומלץ כלל. עלול לגרום לפציעות). אז כתבתי לו שיש לי סקוואט 4 פלטות לסינגל, והנה - זאת הוכחה שבמסה מלוכלכת וחיטוב אחריה לא דורכים במקום או הולכים אחורה, אלא רק מתקדמים. זה מה שבאתי להוכיח. עכשיו איך התשובה שלי עונה לשאלה שלו ברורה לך (אני מקווה) אז עכשיו בוא תסביר לי בבקשה: איך הטענה שלך כלפיי, שמטרתה הייתה אך ורק להעליב, קשורה למה שכתבתי?
אתה לא עוקב אחרי הדיון פה? כבר מזמן הובהר פה שהדיון הוא לא האם כדאי לעלות מהר או לאט במשקל הגוף.. אתה מאכזב אותי, אופיר. ציפיתי ממך ליותר..
אם אנחנו הולכים על תחרות מקומית אז בוא נלך על זה:
לפני 3 שנים יכולתי לקחת את המקום הראשון בתחרות מקומית, בלי התחשבות בקטגוריות. שקלתי בזמנו 84 ק"ג. אבל הייתי לוקח את המקום הראשון בקלות לא כי אני ממש חזק והנה לך ראייה שיותר משקל גוף (בתנאי שאתה עושה את שאר הדברים נכון) אלא כי מי שהיה מתחרה מולי פשוט היה חלש (ראה דוגמה: הליפטר באחד מחדרי הכושר שהתאמנתי בהם ששקל 120 והרים 170 דדליפט.. או הטוטאל של הבחור ששקל 183 בתחרות והיה לו טוטאל של 763.. הנקודה שלי היא שיש ליפטרים ששוקלים פחות ומרימים יותר מליפטרים אחרים, זה פשוט אומר שהם ליפטרים טובים יותר וכנראה מתאמנים יותר שנים ומתאמנים עם תוכניות כוח ברמה גבוהה (לדוגמה - מאמן פאוורליפטינג מקצועי שבונה לך תוכנית).. כשאתה מגיע לקצה היכולת האנושית, ניתן לבודד את המשתנים הללו מפני שכולם שם נמצאים ברמה דומה מאוד (כמות נטילת חומרים דומה, מאמנים מקצועיים, וכו' וכו') ולהישאר עם משקל גוף. למה דווקא משקל גוף? כי ההיסטוריה מוכיחה לנו שהכבדים ביותר הם אלו שקובעים שיאי עולם. רוצה להביא לי הוכחה שאיזה "שחיף" במ"ג 140 יכול להרים חצי טון דדליפט? או 480-490? אשמח לראות.
לגבי הפסקה האחרונה שלך - רואים שאתה כבר לא עוקב אחרי הדיון ואין לך מושג על מה אנחנו דנים.
אתם מתחכם ומתעלם מהשאלה. לא אמרתי איפה זה קורה. שאלתי אותך על איזה כמות של שריר לעומת שומן היית מגדיר כתוספת עליה של 0 שריר באופן פרקטי. זאת כל השאלה. לא שאלתי אם זה מגיע בקילו בחודש, 10 קילו בחודש או ב100. הנה ניסוח מדוייק:
בהינתן כי אחרי עליה של x קילו בחודש כל עליה נוספת של y גרם שריר מתלווה בעליה של קילו שומן. עבור איזה y לכל היותר היית אומר כי לכל צורך פרקטי y=0?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית