הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כרס שהתפתחה במסה

מצב
השרשור נעול

liam123

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
אהלן, התאמנתי בעבר ולפני חודש בערך חזרתי ובחודש הזה הספקתי להעלות הרבה במשקל
אני 1.70 שוקל כרגע 74 המטרה שלי הייתה כעיקרון לסיים את המסע שאגיע ל76-77 קילו עם כמות מסה מכובדת
ועכשיו אני מוצא את עצמי אחרי חודש במסה שנעשו טעויות בה והתייחסתי אליה יותר בתור מסה מלוכלכת מאשר נקייה וקיבלתי כרס לא קטנה שהתחילה להפריע לי.

לעניין, הייתי שמח לטיפים איך להתקדם במסה בלי להעלות את הכרס יותר מדי ובכל זאת להעלות בשריר בצורה מכובדת (כי אני עדיין לא קרוב למטרה שלי) חשבתי על לעבור לחיטוב לתקופה אבל ממש לא מיציתי עם המסה..

אני תמיד עולה במשקל הגוף רק בצורה מלוכלכת, ויש לי סקוואט 4 פלטות לסינגל.. איך זה מסתדר עם "לא עושה כלום בחיטוב במקרה הטוב או הולך אחורה במקרה הרע"?

על פי מה שראיתי במחקר - הקבוצה שצרכה יותר קלוריות צברה יותר מסת גוף רזה, לעומת הטענה הרווחת פה - שהחל מקלוריה 2742 כל קלוריה שתכניס תלך לשומן

ידוע לי, על פי אשכולות משנים קודמות שאתה מאמן. האם יש לך מתאמנים שעשו SS ואכלו בפלוס קלורי של 200 (עלייה של 800 גרם בחודש) ואשכרה מיצו את SS או לפחות היו קרובים לסיום? אני שואל באופן לא מוטה.

אני מכיר נשים ששופפות יותר ממך, יותר רזות ממך, טבעיות ומעולם לא נגעו בSS ונשארות כל השנה על אחוז שומן יחסית נמוך.

אתה לא דוגמא לכלום, צר לי.

בנוסף, אני ממליץ לצפות ולהקשיב לליפטרים ולמאמנים ברמה גבוהה (חוץ מריפטו...) ומה דעתם ונסיונם בנושא.

תיקחו פריקים גנטים כמו יורי בלקין או אנשים שעבדו לאט לאט לאורך שנים כמו ליפטרים אחרים, תגלו שאף אחד לא עושה מאסה רצחנית. יורי בלקין עלה 2-3 קילו לביג דוגס שהיה יכול להעלות כמה שבא לו (מ.ג לא משנה) למה הוא לא עלה יותר אם זה כל כך טוב? למה לא כל הליפטרים בביג דוגס שוקלים 200?

אני מכיר נשים ששופפות יותר ממך, יותר רזות ממך, טבעיות ומעולם לא נגעו בSS ונשארות כל השנה על אחוז שומן יחסית נמוך.

אתה לא דוגמא לכלום, צר לי.
בוא תסביר לי איך זה קשור למה שכתבתי? הבחור כתב שבתהליכי מסה מלוכלכת וחיטוב לא מתקדמים ואפילו הולכים אחורה כי בחיטוב אתה נחלש אז הבאתי לו דוגמה עליי שאני מרים 4 פלטות סקוואט. איך זה קשור לSS או לזה שיש נשים חזקות ממני? (יש נשים שחזקות גם ממך)
ההשוואה הזו עם הבחורה שגויה לדעתי . באותה מידה אני יכול לטעון שאני מכיר אנשים שמרימים יותר ממך והם טבעיים (ואתה לא) לכן מי שלא ישתמש בסטרואידים יגיע יותר רחוק ממי שלא נוטל.
אם זה מרגיע אותך: גם אני מעולם לא עשיתי SS
בנוסף, אני ממליץ לצפות ולהקשיב לליפטרים ולמאמנים ברמה גבוהה (חוץ מריפטו...) ומה דעתם ונסיונם בנושא.

תיקחו פריקים גנטים כמו יורי בלקין או אנשים שעבדו לאט לאט לאורך שנים כמו ליפטרים אחרים, תגלו שאף אחד לא עושה מאסה רצחנית. יורי בלקין עלה 2-3 קילו לביג דוגס שהיה יכול להעלות כמה שבא לו (מ.ג לא משנה) למה הוא לא עלה יותר אם זה כל כך טוב? למה לא כל הליפטרים בביג דוגס שוקלים 200?
לול אתה בא לטעון שמשקל הגוף לא קשור לכמה אתה מרים? כי כל הטופ העולמי (ולאד, בריאן, אדי, ביג זי, ההר ועוד ועוד) משקלם אדיר בטירוף.

נערך לאחרונה:
בוא תסביר לי איך זה קשור למה שכתבתי? הבחור כתב שבתהליכי מסה מלוכלכת וחיטוב לא מתקדמים ואפילו הולכים אחורה כי בחיטוב אתה נחלש אז הבאתי לו דוגמה עליי שאני מרים 4 פלטות סקוואט. איך זה קשור לSS או לזה שיש נשים חזקות ממני? (יש נשים שחזקות גם ממך)
ההשוואה הזו עם הבחורה שגויה לדעתי . באותה מידה אני יכול לטעון שאני מכיר אנשים שמרימים יותר ממך והם טבעיים (ואתה לא) לכן מי שלא ישתמש בסטרואידים יגיע יותר רחוק ממי שלא נוטל.

לול אתה בא לטעון שמשקל הגוף לא קשור לכמה אתה מרים? כי כל הטופ העולמי (ולאד, בריאן, אדי, ביג זי, ההר ועוד ועוד) משקלם אדיר בטירוף.
ובכל זאת מרטינז ליציס שוקל 150-155 והוא לקח את wsm השנה

יש הבדל עצום בכוח בין אדם ששקל 60 קילו ועלה ל-150 לבין אדם שהתחיל ב-100 ועלה ל-150.
יש הבדל עצום במסת השריר, מבנה עצמות, מפרקים, מנופים.
כמובן שמשקל גוף משיע, אבל הוא לא משפיע ישירות, כלומר זה לא מה שיקבע האם תהיה חזק או לא.
האנשים שאתה מדבר עליהם הם אנשים גדולים מאוד לא רק מבחינת מסת שריר, הם גם גבוהים יותר ורחבים יותר, ויש להם פשוט מבנה טוב יותר ללהיות חזקים.
גם אל תשכח שברמות האלה כמויות הסטרואידים הן עצומות, והם יכולים לפתח שריר בקצב משמעותית יותר מהיר מאדם טבעי, ככה שעליה במשקל בשבילם מתורגמת להרבה יותר מסת שריר

ובכל זאת מרטינז ליציס שוקל 150-155 והוא לקח את wsm השנה
לא ראיתי השנה את wsm כך שאני לא יכול לתת דעה בעניין. אתה רוצה לטעון שמשקל גוף לא משנה? קח 2 מתחרים, אחד בקטגוריה של עד 120 ואחד שבקטגוריה שלפניו. תראה לי שהטוטאל של המנצח בקטגוריה של המשקל היותר נמוך גבוה יותר מהטוטאל של המנצח בקטגוריה של המשקל היותר גבוה.
יש הבדל עצום בכוח בין אדם ששקל 60 קילו ועלה ל-150 לבין אדם שהתחיל ב-100 ועלה ל-150.
יש הבדל עצום במסת השריר, מבנה עצמות, מפרקים, מנופים.
כמובן שמשקל גוף משיע, אבל הוא לא משפיע ישירות, כלומר זה לא מה שיקבע האם תהיה חזק או לא.
האנשים שאתה מדבר עליהם הם אנשים גדולים מאוד לא רק מבחינת מסת שריר, הם גם גבוהים יותר ורחבים יותר, ויש להם פשוט מבנה טוב יותר ללהיות חזקים.
גם אל תשכח שברמות האלה כמויות הסטרואידים הן עצומות, והם יכולים לפתח שריר בקצב משמעותית יותר מהיר מאדם טבעי, ככה שעליה במשקל בשבילם מתורגמת להרבה יותר מסת שריר
ומה נראה לך? שבקטגוריה של עד 100 קילו כמויות החומרים והאיכות שלהם פחותים משל האלו של עד ה120 קילו? ואלו של ה100 החומרים שלהם טובים יותר מהקטגוריה הנמוכה מהם? והחומרים של אלה שהקטגוריה הנמוכה יותר טובים יותר מהקטגוריה הנמוכה יותר? כנ"ל לגבי גנטיקה. תמיד אלה שבקטגוריה גבוהה יותר יש להם גנטיקה תמיד טובה מהאלו שלפניהם? ואלה שבקטגוריה לפניהם יש להם גנטיקה פחות טובה? וכן הלאה וכן הלאה
מעניין אותי מה הסיכוי שזאת התשובה מבחינה הסתברותית (רמז - מאוד נמוך)

ומה נראה לך? שבקטגוריה של עד 100 קילו כמויות החומרים והאיכות שלהם פחותים משל האלו של עד ה120 קילו? ואלו של ה100 החומרים שלהם טובים יותר מהקטגוריה הנמוכה מהם? והחומרים של אלה שהקטגוריה הנמוכה יותר טובים יותר מהקטגוריה הנמוכה יותר? כנ"ל לגבי גנטיקה. תמיד אלה שבקטגוריה גבוהה יותר יש להם גנטיקה תמיד טובה מהאלו שלפניהם? ואלה שבקטגוריה לפניהם יש להם גנטיקה פחות טובה? וכן הלאה וכן הלאה
הפואנטה של משקל הגוף הייתה שלא בהכרח משקל גוף הוא זה שמשפיע, או יותר נכון לא כל יותר שוה יותר טוב.
עליה במשקל הגוף תעזור לך עד נקודה מסויימת, ומה שחשוב בנוסף הוא לא רק כמה עלית, אלא גם באיזו מהירות.

הקטע של הסטרואידים היה כדי להבדיל בין מתחרים ברמה גבוהה לבין האנשים פה בפורום, שאי אפשר להשוות בין דרך העליה במשקל שלהם ובכמות למה שאתה אומר לאנשים פה שכדאי להם לעשות

הפואנטה של משקל הגוף הייתה שלא בהכרח משקל גוף הוא זה שמשפיע, או יותר נכון לא כל יותר שוה יותר טוב.
עליה במשקל הגוף תעזור לך עד נקודה מסויימת, ומה שחשוב בנוסף הוא לא רק כמה עלית, אלא גם באיזו מהירות.

הקטע של הסטרואידים היה כדי להבדיל בין מתחרים ברמה גבוהה לבין האנשים פה בפורום, שאי אפשר להשוות בין דרך העליה במשקל שלהם ובכמות למה שאתה אומר לאנשים פה שכדאי להם לעשות
איפה ראית שאני ממליץ לאנשים לאכול בפלוס 1000? כל הטענה שלי היא שאין הגבלה לבניית מסת שריר, ואם יש כזאת, היא רחוקה מפלוס של 1000

לא ראיתי השנה את wsm כך שאני לא יכול לתת דעה בעניין. אתה רוצה לטעון שמשקל גוף לא משנה? קח 2 מתחרים, אחד בקטגוריה של עד 120 ואחד שבקטגוריה שלפניו. תראה לי שהטוטאל של המנצח בקטגוריה של המשקל היותר נמוך גבוה יותר מהטוטאל של המנצח בקטגוריה של המשקל היותר גבוה.

לקיילר וולם וקריסטוף הפולני יש דדליפט שגבוה יותר משיאי העולם של 110,125,140 כשהם שוקלים פחות מ100. למעשה הם בתיקו על הדדליפט השלישי הכי כבד בהיסטוריה אחרי בני ואנדי.
מה שאתה מפספס פה שהם כנראה אדם ברמה הגבוהה שכבד יותר ירים יותר מהאדם ברמה הגבוהה בקטג הנמוכה יותר? לרוב. אבל האם זה אומר שהאדם בקטג הנמוכה יותר ירים כמו האחד בקטג הגבוהה יותר אם יעלה למשקל שלו? לרוב התשובה לזה תהיה לא כי זה כבר לא ישתלם להם כי הם נמוכים יותר למשל.
הפווארליפטר הטוב ביותר בכל הזמנים עד קואן אגב, החזיק בטוטאל הגבוה בעולם כששקל 100-110. אתה חושב שאם היה עולה ל150 הטוטאל שלו היה עולה? הרי לא הייתה לו שום סיבה לפחד שאם הוא יעלה הוא יהיה פחות תחרותי כי הוא כבר היה יותר חזק מהshw..

לקיילר וולם וקריסטוף הפולני יש דדליפט שגבוה יותר משיאי העולם של 110,125,140 כשהם שוקלים פחות מ100. למעשה הם בתיקו על הדדליפט השלישי הכי כבד בהיסטוריה אחרי בני ואנדי.
מה שאתה מפספס פה שהם כנראה אדם ברמה הגבוהה שכבד יותר ירים יותר מהאדם ברמה הגבוהה בקטג הנמוכה יותר? לרוב. אבל האם זה אומר שהאדם בקטג הנמוכה יותר ירים כמו האחד בקטג הגבוהה יותר אם יעלה למשקל שלו? לרוב התשובה לזה תהיה לא כי זה כבר לא ישתלם להם כי הם נמוכים יותר למשל.
הפווארליפטר הטוב ביותר בכל הזמנים עד קואן אגב, החזיק בטוטאל הגבוה בעולם כששקל 100-110. אתה חושב שאם היה עולה ל150 הטוטאל שלו היה עולה? הרי לא הייתה לו שום סיבה לפחד שאם הוא יעלה הוא יהיה פחות תחרותי כי הוא כבר היה יותר חזק מהshw..
ההשוואה הזו לא נחשבת מפני שלא מדובר פה על שיא עולם. זה שיש ליפטרים שמרימים יותר מליפטרים אחרים ששוקלים יותר מהם זה ברור. אם הסקוואט שלי 170 על מ"ג 100 לא אומר שאין כאלה ששוקלים פחות ומרימים יותר ממני. יש המון כאלה. זה פשוט אומר שהליפטר השני ליפטר יותר טוב ממני. כשאתה רוצה לעשות השוואה של האם יש השפעה בין יותר מ"ג ליותר כוח צריך ללכת לשיאי עולם אמיתיים (הדדליפט של אדי האל, הסקוואט של ולאד אלחזוב וכו') מפני שאלו נמצאים בגבול קצה היכולת האנושית, ורק שם אתה יכול למדוד. למה? מפני שאצל "אנשים רגילים" יש המון המון משתנים שפוסלים את ההשוואה. לדוגמה: ליפטר שמתאמן 7 שנים ומרים 220 סקוואט על מ"ג 75, לעומת ליפטר שמתאמן שנתיים על מ"ג 100 ומרים 200 (נניח ששניהם בלי חומרים ועם גנטיקה דומה מאוד). הליפטר ששוקל 75 חזק יותר וליפטר טוב יותר, אבל האם זה אומר שאפשר מפה להגיד "זאת הוכחה שמ"ג לא קשור לכוח"? התשובה היא: לא! מפני שהליפטר על מ"ג שוקל 75 מתאמן 7 שנים! אם שניהם היו מתאמנים 7 שנים (גם זה לא מספיק כדי לקבוע מסקנה לגבי מ"ג וכוח) הליפטר ששוקל 100 כנראה היה חזק יותר בצורה משמעותית ביותר. (זו רק דוגמה, ואי אפשר לקבוע דבר כזה רק על פי וותק אימונים. יש המון משתנים).
כשאתה הולך לקצה גבול היכולת האנושית (500 דדליפט, 525 סקוואט לדוגמה) שם הקביעה כן יכולה לבוא מפני שיש בידוד של המשתנים ונשארנו רק עם משקל גוף..
ולא ביקשתי דוגמאות על דדליפט, ביקשתי דוגמאות על טוטאל

איפה ראית שאני ממליץ לאנשים לאכול בפלוס 1000?
איפה ראית שאני אמרתי 1000 פלוס?
אתה טוען שאין כזה דבר מסה נקיה, כלומר מסה בלי לצבור כמויות ניכרות של שומן, ואני טוען שזו טעות, בהחלט אפשר לעלות במסת השרירבצורה טובה מאוד, להתאושש כראוי, ולהתקדם במשקלים, ללא צבירה של כמויות שומן גדולות, או לפחות בלי לעלות באחוז השומן מעבר לאחוז או 2 (מעבר לנורמה, לא מרמת חטוב רצח)

כל הטענה שלי היא שאין הגבלה לבניית מסת שריר, ואם יש כזאת, היא רחוקה מפלוס של 1000
דבר ראשון יש הגבלה, אבל כמו שאמרת, היא לא ב-1000 קלוריות, אבל כנראה ההבדל בין 500 ל-5000 קלוריות מעל הנייטרלי הוא באחוזים בודדים, בגלל אותה תמורה פוחתת.
אתה צודק, אתה לא תגיע למקסימום של בניית השריר כל כך בקלות, אבל זו שאלה של עדיפויות.
אני יכול לבנות לדוגמא 200 גרם של שריר נטו בחודש ו-200 של שומן, או שאני יכול על יותר קלוריות לבנות 250 של שריר וחצי קילו שומן, או 300 של שריר וקילו של שומן. אני יודע מה אני אבחר, ואתה מוזמן לעשות מה שבא לך, אבל הפואנטה היא שכן אפשר לעלות במסת שריר, להתחזק, ולהתאושש כראוי, ללא צורך להשמין

כשאתה הולך לקצה גבול היכולת האנושית (500 דדליפט, 525 סקוואט לדוגמה) שם הקביעה כן יכולה לבוא מפני שיש בידוד של המשתנים ונשארנו רק עם משקל גוף..
דווקא משקל הגוף הוא המשתנה הכי לא משמעותי. ת'ור שוקל יותר מאדי הול ולא מתקרב לדדליפט שלו.
משקל הגוף הוא תוצר לוואי סה"כ של שנים של אימונים, גנטיקה, חומרים, והרגלי תזונה, זה לא הגורם המכריע.
גם לרוב ברמות הגבוהות ביותר הם נשארים כמעט תמיד על אותו משקל גוף פחות או יותר, הם לא עולים במשקל הגוף כשהם רוצים להתחזק

איפה ראית שאני אמרתי 1000 פלוס?
אתה טוען שאין כזה דבר מסה נקיה, כלומר מסה בלי לצבור כמויות ניכרות של שומן, ואני טוען שזו טעות, בהחלט אפשר לעלות במסת השרירבצורה טובה מאוד, להתאושש כראוי, ולהתקדם במשקלים, ללא צבירה של כמויות שומן גדולות, או לפחות בלי לעלות באחוז השומן מעבר לאחוז או 2 (מעבר לנורמה, לא מרמת חטוב רצח)

דבר ראשון יש הגבלה, אבל כמו שאמרת, היא לא ב-1000 קלוריות, אבל כנראה ההבדל בין 500 ל-5000 קלוריות מעל הנייטרלי הוא באחוזים בודדים, בגלל אותה תמורה פוחתת.
אתה צודק, אתה לא תגיע למקסימום של בניית השריר כל כך בקלות, אבל זו שאלה של עדיפויות.
אני יכול לבנות לדוגמא 200 גרם של שריר נטו בחודש ו-200 של שומן, או שאני יכול על יותר קלוריות לבנות 250 של שריר וחצי קילו שומן, או 300 של שריר וקילו של שומן. אני יודע מה אני אבחר, ואתה מוזמן לעשות מה שבא לך, אבל הפואנטה היא שכן אפשר לעלות במסת שריר, להתחזק, ולהתאושש כראוי, ללא צורך להשמין

דווקא משקל הגוף הוא המשתנה הכי לא משמעותי. ת'ור שוקל יותר מאדי הול ולא מתקרב לדדליפט שלו.
משקל הגוף הוא תוצר לוואי סה"כ של שנים של אימונים, גנטיקה, חומרים, והרגלי תזונה, זה לא הגורם המכריע.
גם לרוב ברמות הגבוהות ביותר הם נשארים כמעט תמיד על אותו משקל גוף פחות או יותר, הם לא עולים במשקל הגוף כשהם רוצים להתחזק
לא טענתי שאין דבר כזה מסה נקייה ושאי אפשר להתחזק ולגדול במסה נקייה . ומצטער, אבל עניתי כבר על שאר ההערות שלך.
אם אתה חושב שאין הבדל מבחינת כוח בין מישהו ששוקל 200 למישהו ששוקל 70 אני לא יכול לדון איתך בנושא זה. כנ"ל לגבי תור ואדי בטענה שתור שקל הרבה יותר מאדי כשאדי שבר את שיא העולם בדדליפט. אדי שקל באזור ה185-190 אם אני לא טועה, ותור שוקל באזור ה200 אבל תור 2.06 ואדי בערך 1.90. ומעולם לא טענתי שמשקל הגוף הוא המבודד היחיד לכוח.

נערך לאחרונה:
אם אתה חושב שאין הבדל מבחינת כוח בין מישהו ששוקל 200 למישהו ששוקל 70 אני לא יכול לדון איתך בנושא זה
זה לא מה שטענתי, אבל אני כן טוען שזה לא מחייב

ומעולם לא טענתי שמשקל הגוף הוא המבודד היחיד לכוח.

שם הקביעה כן יכולה לבוא מפני שיש בידוד של המשתנים ונשארנו רק עם משקל גוף..

ההשוואה הזו לא נחשבת מפני שלא מדובר פה על שיא עולם. זה שיש ליפטרים שמרימים יותר מליפטרים אחרים ששוקלים יותר מהם זה ברור. אם הסקוואט שלי 170 על מ"ג 100 לא אומר שאין כאלה ששוקלים פחות ומרימים יותר ממני. יש המון כאלה. זה פשוט אומר שהליפטר השני ליפטר יותר טוב ממני. כשאתה רוצה לעשות השוואה של האם יש השפעה בין יותר מ"ג ליותר כוח צריך ללכת לשיאי עולם אמיתיים (הדדליפט של אדי האל, הסקוואט של ולאד אלחזוב וכו') מפני שאלו נמצאים בגבול קצה היכולת האנושית, ורק שם אתה יכול למדוד. למה? מפני שאצל "אנשים רגילים" יש המון המון משתנים שפוסלים את ההשוואה. לדוגמה: ליפטר שמתאמן 7 שנים ומרים 220 סקוואט על מ"ג 75, לעומת ליפטר שמתאמן שנתיים על מ"ג 100 ומרים 200 (נניח ששניהם בלי חומרים ועם גנטיקה דומה מאוד). הליפטר ששוקל 75 חזק יותר וליפטר טוב יותר, אבל האם זה אומר שאפשר מפה להגיד "זאת הוכחה שמ"ג לא קשור לכוח"? התשובה היא: לא! מפני שהליפטר על מ"ג שוקל 75 מתאמן 7 שנים! אם שניהם היו מתאמנים 7 שנים (גם זה לא מספיק כדי לקבוע מסקנה לגבי מ"ג וכוח) הליפטר ששוקל 100 כנראה היה חזק יותר בצורה משמעותית ביותר. (זו רק דוגמה, ואי אפשר לקבוע דבר כזה רק על פי וותק אימונים. יש המון משתנים).
זה שביקשת דוגמא לטוטאל אומר שהתעצלת לקרוא עד הסוף בכלל. תקרא את מה שכתבתי על אד קואן...
אגב תסתכל על בפווארליפטינג לפני כמה שנים. מלאן ליליברידג' וזהיר קודיירוב נלחמו ביניהם על שיאי העולם בסקוואט וטוטאל שהיו מאד דומים תמיד כשכל אחד מהם היה בקטג אחרת. אתה חושב שאם זהיר היה יכול לעלות ל140-150 כדי לשבור לגמרי את שיאי העולם הוא לא היה עושה את זה? ליליברידג' אגב תמיד אמר שהוא מרגיש שלשקול מעל 140 פגע לו בביצועים ולכן לא היה עובר את המשקל הזה אפילו שתמיד היה יכול לחתוך נוזלים בקלות גם מ145-150 ולהיכנס לעד 140. הרבה פעמים הוא גם התחרה 137-138 כזה מאותה סיבה.

אתה נתת דוגמא אנקדוטלית כביכול להוכיח את הטענה שלך. נתתי דוגמא אנקדוטלית מנוגדת כדי להראות לך עד כמה זה לא רלוונטי.

תיקון: יש אישה אחת בהסטוריה שיותר חזקה ממני, אבל זה בסדר אינשאללה נעקוף אותה בקרוב.

משקל הגוף לא קשור באופן ישיר לכמה אתה מרים, זה עוזר אבל לא ביחס שתמיד שווה להעלות משקל. תשאל את ולאד וגם הוא יגיד לך שיש ליפטרים שהם ״שמנים מדי״. מעבר לזה, אתה מסתכל על קטגוריה SHW.

השיא ב140 הוא 480 סקוואט, השאלה האם שווה להעלות 30-40 קילו משקל גוף (ועל הדרך להגיע למשקל שהוא אשכרה סכנת מוות) בשביל עוד 25 קילו לסקוואט (השיא RAW אורגינל)?

השיא ב140 הוא 318 בנץ׳, האם שווה להעלות 60 (!!!) קילו בשביע עוד 20 קילו בנץ׳?
השיא ב110 הוא 440 דדליפט, האם שווה להעלות 60 (!!!) קילו בשביל עוד 20 קילו דדליפט?

מקום 1 טוטאל 1142@183
מקום 3 טוטאל 1120@165
מקום 4 טוטאל 1115@139
מקום 7 טוטאל 1112@125
מקום 20 טוטאל 1070@104

ברור שיש קורלציה בין משקל גוף וטוטאל, אבל אתה מדבר על להעלות 20-30 אחוז משקל גוף במקרה הטוב בשביל עוד קצת לטוטאל. זה לא ליניארי כמו שאתה מדמיין.

בנוסף, אתה מדבר כאן על בחור ״רגיל״ ששוקל 70 קילו. אפילו להעלות ל90 קילו כרוך בסיכונים בריאותיים פיזיים, מנטליים וירידה באיכות חיים ואף תפיסה חברתית וכו׳.

מה לעזאזל קשור ולאד ובריאן שואו שהקדישו את החיים שלהם ואת הבריאות שלהם בשביל לרדוף אחרי משקלים הזויים לבחור שפתח את הדיון?

אד קואן, יורי בלקין, אריק ליליברידג׳, זהיר חודיירוב, לארי ווילס...

בנוסף הקריטריון העפלה לUSAPL NATS השנה יותר גבוה לקטגוריה 93 מאשר לקטגוריה 105. משמע, באופן די נרחב, המתחרים שם ב93 יותר חזקים מ105.

זה לא שהמשקל גוף לא משנה. הוא פשוט לא משנה כמו שאתה חושב.

כמו שקוצר אמר, תסתכל על החברה הכבדים המובילים בעולם - ולאד, אודל, דילן, פטר פטרס, דן בל וכו׳ וכו׳ - הם לא התחילו עד 90 וסיימו ב150+ מ.ג רוב הSHW התחילו מ140. במקרה הקיצוני של מלאניצב התחילו מ125.

אתה לא יכול להגיע שבחור ששוקל 70 אחרי 10 שנים של אימונים צריך לשקול 170. זה פשוט מנותק מהמציאות.

משקל הגוף הוא המדד היחיד לכוח אחרי בידוד כל המשתנים.. זאת אומרת שיש עוד משתנים..
זה חתיכת בידוד משתנים, זה כמו לומר שצמיגים הם הכי חשובים למהירות הרכב אחרי בידוד משתנים

אני שואל ברצינות, למדת פעם סטטיסטיקה?

ממתי ה0.1% העליון מוכיח משהו ברמה סטטיסטית?

תתייחס למושגים יותר ריאלים כמו חציון, ממוצע, עשירון עליון, רבעון עליון וכו׳. כל הנתונים נגישים בOPEN POWERLIFTING אם אתה רוצה לבדוק.

ברור שמשקל גוף באופן סטטיסטי משפיע, השאלה כמה. השאלה נגיד ניקח אותי ששוקל 97 ונותן טוטאל X, אם אשאר במשקל שלי כמה טוטאל אתן, אם אעלה 5-10 כמה אתן ואם ארד 5-10 קילו כמה טוטאל אתן. התשובה היא ממש לא חד משמעית ולכל אחד יש את נקודת האיזון שלו. אני מכיר ליפטרים שירדו מ110 ל90 ולאורך זמן התחזקו ואני מכיר ליפטר שירד מ95 ל90 ונחלש בצורה משמעותית. אני מכיר ליפטר שעלה מ90 ל100 ולא התחזק וכו׳ וכו׳ וכו׳... הנקודה היא שזה ממש לא חד משמעי עבור מתאמן אינדיוידואלי.

כמובן שאם אתה מתווכח על ״האם אהיה יותר חזק בקטגוריה הבאה״ אז אתה צריך להכניס למשוואה את הרמה התחרותית שלך, בתחרות המקומית האחרונה שהתחריתי עד 90 לקחתי בהליכה אבל לא היה לי סיכוי בעד 100 גם אם הייתי מעלה במשקל ומתחזק הרבה.

מצטער, אבל לא עניתם לי על אף אחת מהטענות שלי.
הדבר היחיד שעשיתם פה זה להוציא את דבריי מהקשרם, לשקר ולכתוב שאני טוען כך וכך כשאין בזה אמת כלל, להתעלם מהטענות שלי ולשכוח על מה כתבתי את התגובה הקודמת ולהתייחס לזה כאילו התכוונתי למשהו אחר (נכלל בתוך הקטגוריה של "שקרים" ו "הוצאת דבריי מהקשרם".
אתם יכולים להמשיך לשקר ולטעון שאני טוען דברים שמעולם לא טענתי , אתם לא תהיו היחידים. אתם גם יכולים להמשיך להשתמש בשאר המניפולציות, גם בזה אתם לא תהיו היחידים.

נערך לאחרונה:
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית