הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כרס שהתפתחה במסה

מצב
השרשור נעול

liam123

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
אהלן, התאמנתי בעבר ולפני חודש בערך חזרתי ובחודש הזה הספקתי להעלות הרבה במשקל
אני 1.70 שוקל כרגע 74 המטרה שלי הייתה כעיקרון לסיים את המסע שאגיע ל76-77 קילו עם כמות מסה מכובדת
ועכשיו אני מוצא את עצמי אחרי חודש במסה שנעשו טעויות בה והתייחסתי אליה יותר בתור מסה מלוכלכת מאשר נקייה וקיבלתי כרס לא קטנה שהתחילה להפריע לי.

לעניין, הייתי שמח לטיפים איך להתקדם במסה בלי להעלות את הכרס יותר מדי ובכל זאת להעלות בשריר בצורה מכובדת (כי אני עדיין לא קרוב למטרה שלי) חשבתי על לעבור לחיטוב לתקופה אבל ממש לא מיציתי עם המסה..

אני תמיד עולה במשקל הגוף רק בצורה מלוכלכת, ויש לי סקוואט 4 פלטות לסינגל

אני ירדתי 10 קילו במשקל גוף לפני חצי שנה, והסקוואט שלי ירד מ115 ל110.. וזה בערך הדבר היחיד שנפגע.. שבוע במסה חזרתי ל115
כלומר בחצי שנה עלית מ 110 ל 180? מתוך סקרנות על איזה מ.ג היה לך 110 ועל איזה מ.ג 180?

אתה כותב על ניסיון? אז הנה, קח:
https://startingstrength.com/articles/eating_points_reynolds.pdf
זה ליפטר מתקדם שטוען שהטענה שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט תקפה תמיד.
הוא ליפטר מתקדם, אבל לא ברמות מטורפות, יחסית למשקל הגוף שלו המשקלים שלו טובים, אבל ממש לא משהו רציני בתחום.
ותכלס מאמר דעה זה טוב ויפה, אבל אני רוצה לשמוע מה אומרים חוקרים בנושא, או תזונאים בעלי שם. אנשים שהעבודה שלהם היא בתחום של התזונה והתפקיד שלהם הוא להבין את הדברים האלה, ולא רק לנחדש מניסיון אישי.
כל מה שאני אמרתי פה זה לא רק הדעה האישית שלי, אני אומר לך מה החוקרים והתזונאים אומרים

למה שלא תקרא עד הסוף את מה שאני כותב? כתבתי בפירוש בהמשך אותה הודעה. המחקר שיניב שלח מוכיח בפירוש שפלוס קלורי גדול יותר מוביל עלייה גדולה יותר במסת השריר (וכמובן, גם במסת השומן). וזה ככה, בשלוף. ראיתי לא מזמן עוד מחקר כזה, שהראה שבפלוס קלורי גדול יותר כן היתה עליה גדולה יותר במסת השריר, אך לא בצורה משמעותית ואילו במסת השומן העלייה היתה גדולה יותר בצורה משמעותית (כמו שהיה במחקר שיניב שלח).
עוד אחד:
https://www.lbs.co.il/data/attachment-files/2019/07/47277_B40E972B-C8B4-4BA3-87CC-0A1412CA36AF.jpeg
כמובן שזה לא המחקר המלא.. שלפו מהמחקר את העיקר.
באמת נראה לך שלא קראתי עד הסוף?
אתה מחקר הזה אני פרסמתי פה. וזה מחקר על מסת שריר, לא מה שאנחנו מדברים עליו, כי כבר הסכמנו על העניין שתבנה יותר מסת שריר ככל שתאכל יותר (עד גבול מסויין כמובן), אבל עליית מסת השריר תהיה לא פרופורציונלית למסת השומן מנקודה מסויימת (שברור לכולם שלא מדובר על הקלוריה ה-4253, אלה על טווח מסויים)

העניין הוא - שלא כתבתי על בהקשר על זה עלייה בכוח, אלא על עלייה במסת השריר.
אנחנו מדברים על משקלים על המוט וטואל, זה כוח פר הגדרה

"אבל אם אנחנו כבר מדברים על כוח אז.. לגבי הקטע של מספר הקסם שכל קלוריה מעליו תהיה אך ורק שומן - לא הוכחת את זה. ובגלל שמה שאתם טוען מבוסס על לייל, שכבר הוכח שטעה בכמות השריר שאפשר לעלות בפרק זמן מסויים, הטענה שאין מספר קסם כזה נשמעת הרבה יותר הגיונית. וגם ככה מספר הקסם לא נמצא.
אבל אנחנו לא מדברים על מסת שריר, אלא על כוח.

במציאת מספר הקסם שמעיד על בניית שריר מקסימלית בתקופת זמן כלשהי, הוא נכשל, וזה הוכח ע"י ריפ וזאק
לומר שמשהו הוכח ע"י ריפ זה כמו לומר שהאבולוציה הוכחה כטעות ע"י בריאתן.
ריפ הוא הדבר הכי רחוק ממדע שיש. ראיתי סרטון שלו מדבר על זה שהוא מבין יותר טוב במדעי אקלים ממדעני אקלים כי הוא יכול לראות שהם טועים (לא הגזמה, זה אשכרה מה שהוא אמר), ובפודקסט שלו הוא אמר שפיזיותרפיסטים הם חסרי תועלת כי כל מה שהם עושים זה אך ורק מסאז'ים קלים.
ריפ בונה לעצמו רעיון בראש, ומי שלא מסכים עם הרעיון הזה פשוט טועה, זה מאז ומתמיד היה מה שהוא עושה, וזה למה כמעט כל מי שעבד איתו נטש אותו.

הכל טוב ויפה, אבל לא דיברתי על שחיפים במ"ג 70 שמרימים מעל 300 דדליפט, אלא שחיפים ששוקלים 70 כשקרובים לשיא העולם. כשאתה כותב לי שיש שחיפים ששוקלים 70 ק"ג שמרימים מעל 300 ק"ג בדדליפט זה מרשים ביותר, אבל זה לא קרוב בכלל לשיא העולם.. זה בערך 200 קילו הפרש.
כמו שאמרתי קודם, אל תצפה שמישהו שפיזית לא יוכל אף פעם להתקרב למשקלים האלה לא משנה כמה סטרואידים הוא ייקח וכמה הוא יאכל, שיעשה את המשקלים האלה או אפילו קרוב.
דרך אגב, הנה מישהו שעשה 430 קילו דדליפט שהוא שוקל רק 105 קילו בערך, וזה בלי חליפת דדליפט מולטי פלי, מה שאדי הול השתמש בו:
Jamal Browner on Instagram: “960x1 3rd times the charm . I happy with this lift and how it moved. Especially after maxing on squats and bench prior. Then missing…”

אתה לא באמת יכול לכתוב "הכל בגלל חשיפה לתוכניות חכמות יותר" מפני שלא בידדת את כל המשתנים ונשארת רק עם זה.. זה יכול להיות אלף ואחד דברים. זה יכול להיות גנטיקה, זה יכול להיות מינון יותר גבוה של חומרים
שאני אבין, למה זה בסדר בשבילך לבודד משתנים ולי לא? מה אתה יודע שאני לא?
למה כאן אנחנו לא יכולים לשלול גנטיקה אבל בטופ כן? למה אנחנו יכולים כאן לשלול אורח חיים ובטופ לא?

לעומת בקצה גבול היכולת האנושית - ששם תוכל לדעת בוודאות שאלה ששברו את שיא העולם צרכו כמות מינונים כל כך גדולה שהם היו בסכנה ממשית, ואם היו ממשיכים לצרוך כמויות כאלה - הם היו מתים.
אני לא חושב שאתה מבין איך סטרואידים עובדים, זה לא מיכל דלק שאתה יכול למלא חלקית או עד הסוף.
דבר ראשון אתה לא יודע מה כל אחד מהם לוקח, גם אם אתה יודע שזה בכמויות. בנוסף אתה לא יודע כמה הם לוקחים מכל חומר, שזה גם משמעותי. אתה לא יודע איך נראה הפרופיל ההורמונלי שלהם. יש פה יותר מדי משתנים.

מקודם כתבת שעלייה של 0.5-1% קילו היא המומלצת, ועכשיו אתה כותב 1%-1.5%.. אתה סותר את עצמך.
זה בגלל שיש הבדלים אינדיבידואליים, ולכן נולדה ההמלצה הכללית של 0.5%-1%, אבל כמובן שיש כאלה שיכולים להתחמק גם מיותר, אז זה למה לקחתי רף עליון יותר, שממנו אפשר להגיד ביותר ביטחון שממנו תעלה יותר בשומן

עכשיו בוא בבקשה תסביר לי - אם אני אוכל כרגע בפלוס קלורי של 300, ואז מעלה את הפלוס ל500 - איך בדיוק החל מהקלוריה ה454 (דוגמה להמחשה, כי אתה טענת שלפני פלוס קלורי של 500 תהיה רק עלייה בשומן, בהמשך התגובה שלך) 100% מהעלייה תהיה שומן כש2 קלוריות לפני הרוב הלך לשריר והכל היה טוב ויפה? או שמא אתה רוצה לטעון ש "מספר הקסם" לא נמצא באמת בפלוס של ה500, אבל באמת החל מהקלוריה ה454 (דוגמה להמחשה, מפני שטענת שלפני פלוס קלורי של 500 תהיה רק עלייה בשומן, בהמשך התגובה שלך) העלייה תתחיל לשנות לרעה פתאום לטובת השריר? אם כן, איך קבעת את זה? על סמך מה?
אני טוען שנגיד 300 קלוריות 150 ילכו לשריר ו-150 לשומן (הערכה גסה ביותר), אבל אם תוסיף עוד 100 קלוריות רק 20 ילכו לשריר ו-80 לשומן. תוסיף עוד 100 ורק 10 ילכו לשריר ו-90 לשומן.
איך אני יודע את זה? בגלל המחקר שפרסמת פה בהודעה הזאת, שמראה שעד גבול מסויים עולים בשומן בצורה שווה יחסית למסת שריר, ומאיזשהו רף זה יוצא מפרופורציה. ברור שהרף הזה הוא לא על הקלוריה הבודדת, אלא טווח

מקודם כתבת שאתה טוען שאתה לא מאמין במספר הקסם, אחר כך טענת שאתה כן מאמין
מתי אמרתי מספר קסם או משהו דומה אפילו? אל תכניס לי מילים לפה

ועכשיו אתה טוען שכן יש מספר קסם כלשהו, שמגיע לפני פלוס 500
מעולם לא אמרתי גם את זה, 500 קלוריות זה תלוי למי.

כל אופן. לצערך המציאות מוכיחה לנו שאפשר לצאת מ-SS מאוד גדול, מאוד חזק ומאוד מאסיבי, גם אם אוכלים המון
מעולם לא טענתי אחרת, טענתי פשוט שאפשר לעשות את זה גם עם פלוס קלורי קטן יותר

לגבי מה שכתבת לגבי זה ששומן לא יעזור למשקלי העבודה להתקדם , תן לי להפתיע אותך. יש דעה שאומרת ששומן טהור יעזור לפוטנציאל הכוח לגדול
צר לי, אבל לא כל הדעות שוות.
זה בסדר גמור להקשיב לדעה שלו, אבל היא לא מקור ידע אמין

ש פה 4 טענות שונות. אם אתה רוצה לטעון אחרת, בוא תסביר לי למה כל אחת מהטענות שלי היא לא נכונה, במקום לכתוב לי "היא לא נכונה" וזהו זה.
הוא לא טוען פה שום דבר שלא הסכמנו עליו כבר, שיותר שריר יכול לעזור לך להיות חזק יותר, אבל הוא לא מדבר על שומן בכל מה שציטטת פה.

אולי תוציא את דבריי מהקשרם עוד יותר? לא כתבתי שאני טוען שאם כך היה הדבר (שמשקל גוף לא מגדיל פוטנציאל להתחזקות) אז ההמלצה הכללית לפאוורליפטרים היתה להישאר תחרותיים בקטגוריה שהכי תתאים להם - אלא שמראש, בלי שום התחשבות באף פקטור (גם אם הליפטר שוקל 90 קילו על 5% שומן) לא תהיה המלצה לעלות במשקל הגוף, מפני שלעלייה במשקל הגוף ועלייה במשקלי העבודה אין שום קשר (בולשיט) , ולא בקטגוריה שהכי תתאים להם.
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר פה

במילים אחרות, אתה חייב לנסות להפסיק להפריד בין משקל גוף ובין עלייה במשקלי עבודה ומסת השריר, כאילו אין שום קשר ביניהם (או שיש קשר אבל הוא חלש)."
תסכים איתי שאפשר לעלות במסת השריר ולא להתחזק (או לפחות כמעט לא), ואפשר להתחזק בלי לעלות במשקל? סימן שהקשר ביניהם הוא לא לינארי, כלומר יותר מסת שריר לא אומר בוודאות יותר כוח.
יותר מסת שריר מעלה את הפוטנציאל להיות חזק יותר, אבל המרחק בין פוטנציאל למימוש פוטנציאל הוא רחוק מאוד

אה כן? 5000 קלוריות זה מוגזם? איך בדיוק אתה מצפה להעלות את הסקוואט שלך ב15 קילו, בנץ' ב10 קילו, דדליפט ב30 קילו, פרס ב5 בשבוע? על ידי אכילה בפלוס קלורי קטן אחי?
כן, לא צריך פלוס עצום בשביל זה, או יותר נכון, לא צריך פלוס גדול יותר ממה שאתה יכול לנצל.
מתאמן ממש מתחיל כנראה גם יכול להיות בפלוס גבוה יותר ממה שאנחנו מצפים כי פוטנציאל בניית השריר שלו גבוה יותר, אבל ברגע שניצלת את הפוטנציאל האידאלי לבניית שריר ומכאן יצאת מהפרופורציה של שריר-שומן, זה כבר יותר מדי. זה גם למה ממש מתחילים יכולים לעלות עד 2% בחודש, שם בערך נמצאת ההמלצה להם.

מארק ריפטו הוא מאמן, והוא אימן אלפי שחיפים בSS. הצלחת התוכנית בקרב אלה שעשו את SS כהלכתה - הוא גדול מאוד, אם לא מושלם.
נכון שהוא אימן המון מתאמנים בהצלחה עם SS, אבל כדי לגרום למתחיל להצליח לא דרוש הרבה, דרושה נטו תוכנית עם בסיס הגיוני והתמדה, זה הכל. מאמן זומבה יכול לבנות תוכנית שתעבוד למתחיל.

אגב, ההמלצה בספר היא צריכה של בין 3500 ל7000, אין מספר מדוייק. זה תלוי במספר גורמים.
ואם אני שוקל 50 קילו, אני צריך 3500 קלוריות?

מה הקשר מישהו ששוקל מעל 100? ואם אני שוקל 99? אז אני לא יכול לאכול 5000 קלוריות ביום ולעשות אימונים אינטנסיביים? על סמך מה אתה קובע? אם אני עכשיו 1.80 ושוקל 105, ולעומת זאת יש מישהו ששוקל 1.70 ושוקל 95, אז לו לא תמליץ?
יודע מה, בוא נעשה חישוב.
זו הנוסחא לחישוב ה-BMR:
(10 x בק”ג משקל) + (6.25 x בס”מ גובה) – (5 x גיל) + 5
שלך יוצא 2080.
נכפיל ב-1.4 אם נגיד שאתה בצבא ופעיל מאוד (אם אתה לא פעיל מאוד זה יהיה 1.2, אבל נלך על הקיצון):
2912.
עכשיו נגיד שהאימונים שלך באמת אינטנסיביים, 3 שעות של אימון עם נפח מטורף, אז באמת קיצון יהיה 1000 קלוריות לאימון, ונגיד שזה כל יום ככה (בפועל זה לא ולכן זה יהיה נמוך יותר):
3912.
עכשיו נוסיף 10%, שזה בערך ההמלצה בשביל להגיע לפלוס הקלורי שיוביל לקצב העליה הרצוי:
4300 קלוריות.
זה אומר שגם אם הלכנו ממש על הקיצון, 5000 קלוריות זה עדיין גבוה מדי.

"גם אחת הסיבות שמי שעושה SS חייב פלוס קלורי לא קטן היא בגלל שמדובר במתאמן מתחיל כמעט ללא מסת שריר, וזה הזמן לבנות אותו בכמויות." - בדיוק, למתאמנים מתחילים מיועדת התוכנית. כרגע כתבת את הסיבה כן לעשות SS.
לא, רשמתי את הסיבה למה הם צריכים להתאמן ולאכול. מתאמן מתחיל

רוב הסיבות לתקיעות בSS כפי שכבר ציינתי, הן:
1. לא מספיק מנוחה בין הסטים
2. העלאה גדולה יותר מדי במשקלי העבודה בין אימון לאימון (נניח לעלות 10 קילו בבנץ' בין אימון לאימון).
יש הבדל עצום בין לאמן מישהו ב-SS, לבין לעשות אותה לבד. הבעיות שריפטו אומר שמובילות לכישלון הן בעיות שנמצאות רק כשיש לך מאמן, אבל כשמישהו עושה את התוכנית ללא מאמן, הבעיות לכישלון הן שונות, ולרוב הן בגלל חשיפה ממושכת לטכניקה לקויה. התוכנית לא לוקחת זמן מספק למתאמן לפתח הרגלים טובים, ומסתמכת מאוד על זה שהמתאמן או יודע טכניקה בצורה מעולה לפני, או שיהיה מישהו מהצד לתקן אותה

הכל טוב ויפה, אבל איך זה קשור לזה שזה בכלל לא מתקרב לגבול קצה היכולת האנושית?
אם זו ההגדרה שלך לקצה גבול היכולת האנשוית אז אין ועם בכלל בדיון הזה, כי לאף אחד מאיתנו אין מושג מה קורה שם ואיך מגיעים לשם

הבנץ' שלי בזמנו (לפני 3 שנים) עלה ל130 ל155 בחודש וחצי, עם עלייה של 5 קילו במשקל. מה יותר גדול? עלייה של 25 קילו בבנץ (ועוד בחודש וחצי) או עלייה של 10 קילו בבנץ' בחודשיים?
הדדליפט שלי בחודשיים וחצי האחרונים עלה מ130 5X5 ל200X3 עם עלייה של 8 ק"ג במשקל. מה יותר גדול? עלייה של 30 קילו בדדליפט (בחודש וחצי) או עלייה של 70 קילו בדדליפט (בחודשיים וחצי). אני יודע שזה 3 חזרות ולא 5X5 כך שזה לא 200, אז נוריד קצת.. נניח 185. עדיין, עלייה של 55 קילו בדדליפט.
ככל שנהיים חזקים יותר, במיוחד ביחס למשקל הגוף והגובה שלך, נהיה יותר קשה להמשיך להתחזק. יש רמות כוח מסויימות (יש כמה קלסיפיקציות לזה, רוסיות, אמריקאיות, וכו'), וככל שאתה עולה ברמה שלך, ככה יותר קשה להמשיך להתחזק.
אתה לא תיקח מתחיל שעבר ממוט ריק ל-120 סקוואט בחודשיים ותשווה אותו לתוצאות שלך, כי אתה מבין שגם אם מדובר ב-100 קילו תוספת, היה לו הרבה יותר קל להגיע לשם.

מקריות? אז בתחרויות פאוורליפטינג זה במקרה שהמתחרים בקטגוריה של 140+ חזקים יותר מהמתחרים בעד 140? ואלו של ה140 חזקים יותר מהאלו של ה125? והאלו של ה125 חזקים יותר מהאלו של ה110? והאלו של ה110 חזקים יותר מאלו של ה100? אתה מבין כמה דברים הזויים צריכים לקרות פה כדי שהסיבה תהיה מקריות?
כן עניתי על זה, טענתי שצריך להתחשב גם במבנה גוף, לא רק במשקל

הוא ליפטר מתקדם, אבל לא ברמות מטורפות, יחסית למשקל הגוף שלו המשקלים שלו טובים, אבל ממש לא משהו רציני בתחום.
ותכלס מאמר דעה זה טוב ויפה, אבל אני רוצה לשמוע מה אומרים חוקרים בנושא, או תזונאים בעלי שם. אנשים שהעבודה שלהם היא בתחום של התזונה והתפקיד שלהם הוא להבין את הדברים האלה, ולא רק לנחדש מניסיון אישי.
שבוע טוב.
הוא ליפטר מתקדם, והוא מרים יותר ממך. אתה זה שדיברת על ניסיון ועל משקלי עבודה.. כתבת לי שמשקלי העבודה שלי לא גבוהים מספיק ואין לי מספיק ניסיון אבל שלך כן מספיק גבוהים ולך יש מספיק ניסיון בתחום.. אז עכשיו כשאני מביא לך מישהו שמתאמן יותר שנים ממך ומרים יותר ממך אתה בא וטוען שאתה רוצה לשמוע דעות של חוקרים ותזונאים? זה לא עובד ככה. אתה לא יכול להשתמש רק בכוח שלך ובוותק שלך על מישהו חלש ממך ועם פחות ניסיון ממך ולטעון שאתה יכול להכריע בנושא רק כי אתה יותר חזק ועם יותר וותק (חלש ממך בבנץ' ובדדליפט.. בסקוואט אנחנו כמעט אותו דבר אם לא אותו דבר) וכשמביאים לך מישהו יותר חזק ממך ועם יותר ניסיון ממך אתה טוען שאתה רוצה דעות של חוקרים ותזונאים בעלי שם - צר לי, אתה לא יכול להשתמש בכוח ובוותק שלך מתי שנוח לך).אתה טענת על עצמך שאתה כן יכול להסיק מסקנות רק מהניסיון שלך, ואני לא, כי אין לי וותק ומשקלים כמוך. והנה - הבאתי לך מישהו יותר חזק ממך, ושמתאמן יותר שנים ממך - והתגובה שלך? "ממש לא משהו רציני בתחום.".
בנוסף לכך, כתבת
בנוסף לכך, הוא מנהל חד"כ והוא מאמן הרבה מאוד אנשים, והוא טוען שהטענה שעלייה במשקל הגוף מביאה לעלייה במשקלי עבודה חלה על כל המתאמנים שלו. איזה חד"כ אתה מחזיק, וכמה אנשים אתה מאמן? אשמח לשמוע.
כל מה שאני אמרתי פה זה לא רק הדעה האישית שלי, אני אומר לך מה החוקרים והתזונאים אומרים
וואלה? כי על פי מה שכתבת פה:
אז זו הטענה העיקרית שאני לא מסכים איתה.
אני מסכים שאפשר תיאורטית לפתח יותר כוח בפלוס קלורי מאשר נייטרלי או גירעון, אני לא מסכים עם הטענה שפלוס גדול יותר יוביל ליותר כוח מפלוס קטן יותר. אני לא חושב שיש משהו שהקלוריות הנוספות יכולות לעשות ברגע שאתה כבר בניצול קרוב למקסימום מבחינת בניה ומבחינת אנרגטית, כל השאר זה רק אקסטרה.
אין לי הוכחה מחקרית לזה, כמו שלך אין הוכחה מחקרית שאני טועה, אני רק יכול לומר ששנים בתחום גרמו לי להאמין בזה.
כתבת רק על פי הניסיון שלך. ואם כבר מדברים על הוכחות וראיות - עד כה לא הבאת שום דבר שיגבה את הטענות שלך (בניגוד אליי על ידי מחקרים, טענות של ליפטרים מתקדמים והוכחות מהם, עם הרבה יותר ניסיון ממך) , מלבד ה "ניסיון שלך" בתחום והמשקלים שאתה מרים. וכשהבאתי לך מישהו עם יותר ניסיון ממך ויותר חזק ממך ברחת ל "אני רוצה לשמוע מה אומרים חוקרים ותזונאים בעלי שם בנושא" - צר לי, זה לא עובד ככה.
אתה מחקר הזה אני פרסמתי פה. וזה מחקר על מסת שריר, לא מה שאנחנו מדברים עליו, כי כבר הסכמנו על העניין שתבנה יותר מסת שריר ככל שתאכל יותר (עד גבול מסויין כמובן), אבל עליית מסת השריר תהיה לא פרופורציונלית למסת השומן מנקודה מסויימת (שברור לכולם שלא מדובר על הקלוריה ה-4253, אלה על טווח מסויים)
יופי, אני שמח שאתה מסכים איתי בעניין.
נכון, דיברנו על כוח, אבל דיברנו גם על מסת שריר. כתבתי לך שניסו על ידי מחקרים להוכיח שיש הגבלה לבניית מסת שריר פר זמן ולא הצליחו, וכתבת לי "אתה מוזמן לפרסם אותם פה" וכשהבאתי לך את המחקרים טענת שדיברנו על כוח. אבל זה לא נכון, דיברנו גם על מסת שריר. לא מאמין לי? הנה:
אני לא חושב שיש משהו שהקלוריות הנוספות יכולות לעשות ברגע שאתה כבר בניצול קרוב למקסימום מבחינת בניה ומבחינת אנרגטית, כל השאר זה רק אקסטרה.
אין לי הוכחה מחקרית לזה, כמו שלך אין הוכחה מחקרית שאני טועה, אני רק יכול לומר ששנים בתחום גרמו לי להאמין בזה.
דיברנו על כוח, ודיברנו גם על מסת שריר. ואני טוען שהדבר הזה תקף גם לגבי כוח. וזאת על ידי מה שקורה בעולם המציאות - שחיפים שעולים מSS 40 ל140 בכמה חודשים עם עלייה "מלוכלכת" במשקל הגוף. וזאת עוד - אחרי שטענת שאם מישהו יעלה 10 ק"ג בחודשיים הסקוואט שלו בקושי יזוז (הופרך כמובן, על ידי שחיפים בSS שהסקוואט שלהם מתקדם בחודשיים הרבה מאוד בעלייה מלוכלכת , והן על ידי שהסקוואט שלי עלה מ110 5X5 ל155 5X5 בחודשיים וחצי בעלייה מלוכלכת.. ואז באת ותירצת: כן אבל המשקלים שלך לא רציניים). בנוסף לכך, יש טענות של ליפטרים מתקדמים (להזכירך, אתה טענת שלך יש יותר כוח ויותר וותק ממני לכן אתה יכול להסיק מסקנות כאלה ואני לא) שטוענים שהטענה שעלייה במשקל הגוף מחייבת עלייה במשקלי עבודה תקפה! וכן, יש להם יותר ניסיון ממך ויותר כוח ממך. ואז מה עשית? ברחת ל: "אני רוצה לשמוע דעות של חוקרים ותזונאים בעלי שם בנושא". לגבי הראייה שדיברנו גם לגבי כוח:
אני לא חושב שיש משהו שהקלוריות הנוספות יכולות לעשות ברגע שאתה כבר בניצול קרוב למקסימום מבחינת בניה ומבחינת אנרגטית, כל השאר זה רק אקסטרה.
כן, אנחנו כן:
ריפ הוא הדבר הכי רחוק ממדע שיש. ראיתי סרטון שלו מדבר על זה שהוא מבין יותר טוב במדעי אקלים ממדעני אקלים כי הוא יכול לראות שהם טועים (לא הגזמה, זה אשכרה מה שהוא אמר), ובפודקסט שלו הוא אמר שפיזיותרפיסטים הם חסרי תועלת כי כל מה שהם עושים זה אך ורק מסאז'ים קלים.
ריפ בונה לעצמו רעיון בראש, ומי שלא מסכים עם הרעיון הזה פשוט טועה, זה מאז ומתמיד היה מה שהוא עושה, וזה למה כמעט כל מי שעבד איתו נטש אותו.
תן לי לשאול אותך שאלה:
אם המדע יגיד לך שאתה יכול לנשום מתחת למים, ואתה יכול לחיות שם כל חייך בלי שום בעיה.. ואתה תצלול מתחת למים ותגלה שאתה לא מצליח לנשום שם.. מה תעשה? תישאר שם למטה כי המדע אמר לך? או, שאם אני אגיד לך שהמדע אומר שאתה לא יכול לעבור את ה200 קילו סקוואט בלי סטרואידים.. ואתה תראה שאתה עושה כבר 190X5.. ואפילו זה קל לך.. אז אתה תישאר לעשות 190X5 רק כי המדע אמר לך שאתה לא יכול? המדע משנה את הדעה שלו כל הזמן ומתנהג כמו נער בגיל ההתבגרות.
עכשיו אני לא בא לטעון שהדברים שכתבת על ריפטו הם שגויים ובאמת ריפטו מבין יותר ממדעני אקלים, ושפיזיותרפיסטים הם חסרי תועלת.. אני בא לטעון שריפטו הצליח להוכיח על ידי המון מתאמנים (ביניהם גם זאק.. שמעת עליו?) שההגבלה של בניית מסת השריר פשוט לא קיימת (זה נתמך במחקרית בסופו של דבר.. על ידי המחקר שאתה פרסמת, ועל ידי מחקר אחר שמייק פרסם - למרות שהמחקרים באו להוכיח שפשוט מסה מלוכלכת זה דבר לא יעיל.. ותהיה בטוח שהם לא המחקרים היחידים.
בדרך אגב, אם לא ידעת - יש הרבה מאוד אנשים שמתנגדים לאבולוציה וטוענים שהיא שקרית.
כמו שאמרתי קודם, אל תצפה שמישהו שפיזית לא יוכל אף פעם להתקרב למשקלים האלה לא משנה כמה סטרואידים הוא ייקח וכמה הוא יאכל, שיעשה את המשקלים האלה או אפילו קרוב.
דרך אגב, הנה מישהו שעשה 430 קילו דדליפט שהוא שוקל רק 105 קילו בערך, וזה בלי חליפת דדליפט מולטי פלי, מה שאדי הול השתמש בו:
Jamal Browner on Instagram: “960x1 3rd times the charm . I happy with this lift and how it moved. Especially after maxing on squats and bench prior. Then missing…”
זה נחמד מאוד, אבל זה עדיין לא 500 קילו. אם אתה לא יודע - ההבדל בין 430 דדליפט ל500 קילו דדליפט הוא רחוק בהרבה מההבדלים בין 100 דדליפט לבין 170 דדליפט.
נ.ב - לא מזמן ראיתי שחיף (בתחרות) שהרים 410 דדליפט.

למה כאן אנחנו לא יכולים לשלול גנטיקה אבל בטופ כן? למה אנחנו יכולים כאן לשלול אורח חיים ובטופ לא?
אתה יכול לבודד משתנים, מותר לך. אתה רק צריך לדעת מתי אתה יכול לעשות את זה.. לא רק מתי שבא לך
הסיבה שרק בקצה גבול היכולת האנושית תוכל לבודד משתנים היא מהסיבה הפשוטה
אני לא יודע מתי זה מגיע, אני בהחלט מסכים עם גבול התמורה הפוחתת שקוצר הציג, רק שאני לא מסכים שזה מחושב מתי בדיוק התועלת הופכת להיות קטנה מפני שיש המון גורמים שמשפיעים. לדוגמה: סטרואידים, שחיפי על בגיל ההתבגרות וכו' וכו'

לפני 3 שנים יכולתי לקחת את המקום הראשון בתחרות מקומית, בלי התחשבות בקטגוריות. שקלתי בזמנו 84 ק"ג. אבל הייתי לוקח את המקום הראשון בקלות לא כי אני ממש חזק והנה לך ראייה שיותר משקל גוף (בתנאי שאתה עושה את שאר הדברים נכון) אלא כי מי שהיה מתחרה מולי פשוט היה חלש (ראה דוגמה: הליפטר באחד מחדרי הכושר שהתאמנתי בהם ששקל 120 והרים 170 דדליפט.. או הטוטאל של הבחור ששקל 183 בתחרות והיה לו טוטאל של 763.. הנקודה שלי היא שיש ליפטרים ששוקלים פחות ומרימים יותר מליפטרים אחרים, זה פשוט אומר שהם ליפטרים טובים יותר וכנראה מתאמנים יותר שנים ומתאמנים עם תוכניות כוח ברמה גבוהה (לדוגמה - מאמן פאוורליפטינג מקצועי שבונה לך תוכנית).. כשאתה מגיע לקצה היכולת האנושית, ניתן לבודד את המשתנים הללו מפני שכולם שם נמצאים ברמה דומה מאוד (כמות נטילת חומרים דומה, מאמנים מקצועיים, וכו' וכו') ולהישאר עם משקל גוף. למה דווקא משקל גוף? כי ההיסטוריה מוכיחה לנו שהכבדים ביותר הם אלו שקובעים שיאי עולם.
שכחתי לציין גם שהגנטיקה בקצה גבול היכולת האנושית היא הטופ של הטופ (כמו של אדי האל, או של בריאן שו). אני לא טוען שאין שחיפים עם גנטיקה כמו בגבול קצה היכולת האנושית , אני טוען שרק בקצה גבול היכולת האנושית תוכל לבודד את כל המשתנים - מפני ששום דבר אחר לא מפריע. אתה יכול לדעת שזה לא סטרואידים או תוכנית אימונים (ברור שזה לוקח חלק משמעותי מאוד, אבל כשמדברים על לשבור שיאי עולם - אם אכן כך היינו יודעים מה הוביל להצלחה את אלו ששוברים שיאי עולם אז היית רואה כבר מזמן "שחיף" במ"ג 120 ששובר את שיא העולם בדדליפט של אדי האל בגלל סטרואידים או בגלל תוכנית אימונים טובה מאוד). אבל המציאות מראה לנו שיאי העולם נקבעו על ידי ששוקלים המון! אדי האל, ולאד אלחזוב, ורק שם תוכל לבודד משתנים כי שם הכל דומה. גנטיקת על, כמות חומרים גבוהה ביותר, מאמנים מקצועיים מאוד, אורח החיים שלהם והפרנסה שלהם סובבת סביב האימונים וכו' וכו'..
אני לא חושב שאתה מבין איך סטרואידים עובדים, זה לא מיכל דלק שאתה יכול למלא חלקית או עד הסוף.
דבר ראשון אתה לא יודע מה כל אחד מהם לוקח, גם אם אתה יודע שזה בכמויות. בנוסף אתה לא יודע כמה הם לוקחים מכל חומר, שזה גם משמעותי. אתה לא יודע איך נראה הפרופיל ההורמונלי שלהם. יש פה יותר מדי משתנים.
אני אסביר לך.
אני לא יודע מה הסייקל של כל אחד מהאנשים שהגיעו לקצה גבול היכולת האנושית (ולאד אלחזוב, בריאן שו, אדי האל - לדוגמה) אבל אנחנו יודעים בוודאות שהם נוטלים סטרואידים, ובמינונים מפחידים כך שאני יכול לבודד גם את המשתנה הזה.. שכמות נטילת החומרים שלהם דומה.. אם הסיבה לכך שאדי האל שבר את שיא העולם בדדליפט (כידוע לי ולך - 500 קילו) היתה המבודד שהובילה אותו לשם (ברור שהחומרים עזרו הרבה מאוד פה, אבל הם לא הגורם המכריע שהבדילו אותו משאר המוזרקים במינונים מפחידים) אז היינו רואים "שחיפים" במשקל גוף 120 שיהיו מוכנים להקריב את החיים שלהם וליטול מינון חומרים גבוה יותר מאדי האל כשהוא התכונן לשבור את שיא העולם בדדליפט ששוברים את השיא שלו.
בהחלט אפשרי, ואפילו לא נדיר, או שאתה טוען ששומן עוזר לכוח.
אתה מוזמן להציע מסלול מטבולי אחר שהקלוריות הנוספות ילכו אליו שיתרום לכוח, הן פשוט חייבות ללכת לאנשהו.
כתבת זאת בהקשר שטענתי שמי שיעלה במשקל מ70 ק"ג ל90 ק"ג כנראה יתחזק יותר ממי שיישאר במשקל 70 ק"ג (הכל כמובן בהנחה שהם מתחילים מנתונים זהים או כמעט זהים)
עלייה ב7 חודשים מ70 ק"ג ל90 ק"ג אומרת עלייה של 2.857142857142857 בחודש, שזה יוצא עלייה של 714.2857142857143 בשבוע (ואשתי עוד אמרה לי שאני לא טוב במתמטיקה.. תראה לי מישהו אחד שמחשב ככה במחשבון).
זאת אומרת שאתה טוען שלפני פלוס קלורי של 700 תהיה עלייה אך ורק בשומן, או אפילו הרבה לפני.. מפני שציינת שתכלס מי שיישאר במשקל גוף 70 סיכוי טוב שהוא יתחזק יותר ממי שיעלה במשקל גוף מ70 ל90 (אני יוצא מנקודת הנחה שכל הנתונים שלהם זהים או כמעט זהים).. כי אם אין מספר קסם כזה בפלוס של 700 - אז הבחור שיעלה מ70 ק"ג ל90 ק"ג יתחזק יותר ממי שישאר במשקל גוף 70.
רוב מי שעושה SS לא יכול לעשות את זה עם פלוס קלורי קטן. אתה יודע כמה אנשים וויתרו ונכשלו בSS בגלל שהם אכלו בפלוס קלורי של 200-400 כשהם ניסו להעלות את הסקוואט שלהם ב15 קילו בשבוע? יותר מדי.
יודע מה, בוא נעשה חישוב.
זו הנוסחא לחישוב ה-BMR:
שלך יוצא 2080.
נכפיל ב-1.4 אם נגיד שאתה בצבא ופעיל מאוד (אם אתה לא פעיל מאוד זה יהיה 1.2, אבל נלך על הקיצון):
2912.
עכשיו נגיד שהאימונים שלך באמת אינטנסיביים, 3 שעות של אימון עם נפח מטורף, אז באמת קיצון יהיה 1000 קלוריות לאימון, ונגיד שזה כל יום ככה (בפועל זה לא ולכן זה יהיה נמוך יותר):
3912.
עכשיו נוסיף 10%, שזה בערך ההמלצה בשביל להגיע לפלוס הקלורי שיוביל לקצב העליה הרצוי:
4300 קלוריות.
הכל וטוב ויפה, אבל שכחת לציין שאנחנו מדברים פה על שחיפים שמנסים להעלות את הסקוואט שלהם ב15 קילו בשבוע (בתחילת התוכנית, מאוחר יותר ב7.5 קילו, ובשלבי הסיום ב5 קילו). אני רוצה להראות לך את זה במספרים:
שחיף במ"ג 65 קילו על 1.80 מתחיל SS בפלוס 200
באימון הראשון שלו הסקוואט הוא: מוט ריק (20 קילו, ברוב המקרים).
באימון השני, הסקוואט 25, באימון השלישי 30. באימון הרביעי 35, באימון החמישי 40. באימון הששי 45. באימון השביעי 50.. באימון השמיני 55. באימון התשיעי 60. באימון העשירי 65. באימון האחד עשרה 70 וכן הלאה וכן הלאה
כמה זמן אתה חושב שהוא ימשיך להתקדם עד שהוא ייתקע? המציאות מוכיחה לנו שמאוד מהר. רוב מי שעושה SS בפלוס של 300 מוצא את עצמו נתקע פתאום ב90 סקוואט ולא מבין מה הוא עשה לא בסדר!! (לא מדבר על אלה שיש להם כבר סקוואט גבוה יחסית למתאמן מתחיל, ומתחילים SS כדי למצות את הפוטנציאל שלהם כמתאמנים מתחילים.. אנחנו מדברים פה לרוב קהל היעד של התוכנית: שחיפים שזה עתה דרכו בחד"כ.. או שחיפים שמתאמנים כבר כמה שנים בחד"כ והם עדיין לא קרובים למיצוי הפוטנציאל שלהם כמתאמנים מתחילים) הגוף שלך נמצא תחת מתקפה ברוטאלית של אימונים קשים עם עלייה בכל אימון במשקלי העבודה.. כדי להתמודד עם העומס המטורף הזה הגוף צריך קלוריות, ופלוס קלורי של 200 זה לא מספיק.. אחרי הכל, יש את אלה שלא מוכנים לעשות את מה שצריך בSS ולאכול כמו שצריך ולא מוכנים להשמין ומעדיפים לשמור על הקוביות שממילא אף אחד לא רואה בלי חולצה וגם כשרואים אותם זה לא מרשים כי הם סתם חלשים ושחיפים, ויש אלה שמוכנים להקריב בSS ולעלות שומן, בתמורה לעלייה מהירה מאוד בכוח ובמסת השריר, שתעשה לגוף שלהם פלאים.

כן, לא צריך פלוס עצום בשביל זה, או יותר נכון, לא צריך פלוס גדול יותר ממה שאתה יכול לנצל.
מתאמן ממש מתחיל כנראה גם יכול להיות בפלוס גבוה יותר ממה שאנחנו מצפים כי פוטנציאל בניית השריר שלו גבוה יותר, אבל ברגע שניצלת את הפוטנציאל האידאלי לבניית שריר ומכאן יצאת מהפרופורציה של שריר-שומן, זה כבר יותר מדי. זה גם למה ממש מתחילים יכולים לעלות עד 2% בחודש, שם בערך נמצאת ההמלצה להם.
שוב, לצערך המציאות מוכיחה לנו אחרת.
אתה מוזמן לשאול את המתאמנים המתחילים שעושים SS ועולים 10 קילו ואף יותר במשקל הגוף בכמה חודשים ועולים מסקוואט 40 ל150.. אם הטענה שלך שעלייה במשקל הגוף בצורה מהירה יחסית (לא מופרזת מדי.. לא לעלות 3 קילו בשבוע, כמובן) לא היתה מובילה להתחזקות משמעותית אז היית רואים אנשים מסיימים SS עם סקוואט 60 עם עלייה של 15 ק"ג במשקל הגוף. מה שקורה בפועל הוא שחיפים שעולים מסקוואט 40 ל140 (פחות או יותר)
תסכים איתי שאפשר לעלות במסת השריר ולא להתחזק (או לפחות כמעט לא), ואפשר להתחזק בלי לעלות במשקל? סימן שהקשר ביניהם הוא לא לינארי, כלומר יותר מסת שריר לא אומר בוודאות יותר כוח.
יותר מסת שריר מעלה את הפוטנציאל להיות חזק יותר, אבל המרחק בין פוטנציאל למימוש פוטנציאל הוא רחוק מאוד
להתחזק בלי לעלות במשקל - את זה אני מקבל ומסכים!
אבל לטעון שאפשר לעלות במסת השריר (בצורה משמעותית) בלי להתחזק אלה שטויות. מי שיתחיל מסה עם בנץ' 80 ׁ(4X6, נניח) סקוואט 100 ׁ(4X6, נניח) ודדליפט 120 (2X5, נניח) ותישאר עם אותם משקלים לאורך כל המסה ויעלה במשקל הגוף 15 קילו רוב העלייה תהיה נוזלים ושומן. (אתה בעצמך הסכמת על זה,
אני אשאל אותך ככה, אם אני עולה 10 קילו הסקוואט שלי יעלה?
אי אפשר לענות על זה. אםעליתי את זה בחודשיים אז כמעט שום סיכוי שהסקוואט שלי ישתפר מזה כי זה נטו שומן. אם עליתי לאורך 3 שנים אז יותר הגיוני שזה הכל שריר, אבל האם זה מספיק כדי לומר שהסקוואט שלי ישתפר? גם לא, קח לדוגמא את האנשים בטופ, שהסקוואט שלהם יכול לא להשתנות לאורך שנים.
פה טענת באופן ברור שיותר מסת שריר= יותר משקל על המוט. ראה את מה שהדגשתי
אני יודע שבאת לומר בטענה זו שמי שיעלה 10 ק"ג בחודשיים לא יוכל להתחזק בצורה משמעותית (הופרך על ידי, שאני עליתי מ110 סקוואט 5X5 ל155 סקוואט 5X5 בחודשיים וחצי עם עלייה במשקל של 8 ק"ג במשקל הגוף.. והופרכה על ידי ריפטו וזאק, וגם על ידי אלפי מתאמנים שעשו SS, והעלו את הסקוואט שלהם בצורה משמעותית בתוך זמן מאוד קצר)
במילים אחרות - עלייה משמעותית במשקלי העבודה תוך כדי עלייה במשקל הגוף תוביל לעלייה משמעותית במסת השריר. אני לא טוען שאי אפשר להתחזק בלי לעלות במשקל, ואני לא טוען שאם אני עולה מ100 סקוואט ל200 סקוואט אז בהכרח התחזקתי יותר ממי שעולה מ100 סקוואט ל150 סקוואט כי יש פה גם עניין של נפח אבל זה כבר נושא אחר ולא שייך לדיון שלנו.
השאלה הרטורית הזו היא לא טובה במיוחד, מפני שדווקא שחיפים ששוקלים מעט עם חוסר פרופורציה מוגזמת לגובה דווקא יכולים לאכול יותר מ "אנשים רגילים" ועדיין שרוב העלייה שלהם תתבטא בשריר, לעומת אחרים שמשלב זה העלייה של יחס השריר שומן יתחיל לשחק לרעה לטובת השריר. ואל תשכח שאנחנו מדברים פה על SS, לא תוכנית AB לשחיפים שלא תקדם אותם בצורה משמעותית בזמן הקרוב בגלל משקלי העבודה הנמוכים שלהם (אתה מסכים איתי שלהתחיל תוכנית עם נפח גבוה כשהסקוואט שלך 30 זה רעיון פחות טוב, גם למי שרוצה לעלות במסת השריר, מפני שמשקלי העבודה שלו נמוכים מאוד והוא צריך לצבור קצת כוח לפני שהוא עובר לתוכניות עם נפח גבוה?)
נכון שהוא אימן המון מתאמנים בהצלחה עם SS, אבל כדי לגרום למתחיל להצליח לא דרוש הרבה, דרושה נטו תוכנית עם בסיס הגיוני והתמדה, זה הכל. מאמן זומבה יכול לבנות תוכנית שתעבוד למתחיל.
איזה מאמן זומבה (שהוא לא מאמן כוח מקצועי) הוביל שחיפים מסקוואט 40 קילו ל140 קילו סקוואט בכמה חודשים? נכון, דרושה נטו תוכנית עם בסיס הגיוני והתמדה - SS. רוצה לטעון שיש תוכניות אחרות? אני מקבל את זה. מה התוכנית, ולכמה אנשים היא הצליחה? בינתיים SS עובדת יפה מואד לכל מי שעושה אותה כהלכתה (אתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה) ובינתיים עד כה לא שמעתי על שום תוכנית שמעלה את הסקוואט שלך ב-100 קילו בכמה חודשים.
אם זו ההגדרה שלך לקצה גבול היכולת האנשוית אז אין ועם בכלל בדיון הזה, כי לאף אחד מאיתנו אין מושג מה קורה שם ואיך מגיעים לשם
נראה לי שלא הבנת אותי.
התכוונתי שהטוטאל של התחרות באיטליה שהבאת לא מתקרבת כלל לקצה גבול היכולת האנושית. אנחנו יכולים להעריך שלקצה גבול היכולת האנושית מגיעים עם הרבה חומרים, תוכנית אימונים פסיכית, גנטיקה פסיכית, ומשקל גוף עצום (אלא אם כן אתה רוצה להגיד לי שולאד אדי ובריאן, תור ועוד ועוד לא עונים על הקריטריונים הללו?)
נ.ב - אתה מזמין אותי להפסקת אש? כי אני אשמח. הדיון הזה כבר לא מוביל אותנו לשום מקום ואנחנו מככבים בתור סרט (או סדרה.. פרק אחד אתה כותב פרק אחד אני.. הכוונה היא לתגובות של כל אחד מאיתנו).
יופי, אז אתה מוכן להגיד "הדעה שלו היא לא אמינה" בלי להסביר אפילו למה אבל כשאתה דיברת על זה שיש לך יותר וותק וכוח ממני וזה מספיק כדי להגיד "אני צודק אתה טועה" (בהיעדר מחקרים לשנינו בנושא. אף על פי שהבאתי לך טענות והוכחות לדבריי כמו הדוגמה של ריפ וזאק, אלפי מתאמנים בSS ואתה התעלמת מהכל ולא היית מוכן להתייחס כלל) אבל כשהבאתי לך דוגמה של פאוורליפטר יותר חזק ממך ויותר ותיק ממך, שמחזיק חד"כ ויש לו הרבה מאוד מתאמנים וטוען שהכלל הזה חל גם על המתאמנים שלו גם טענת שאתה רוצה לשמוע דעות בנושא של תזונאים וחוקרים בעלי שם.
הוא לא טוען פה שום דבר שלא הסכמנו עליו כבר, שיותר שריר יכול לעזור לך להיות חזק יותר, אבל הוא לא מדבר על שומן בכל מה שציטטת פה.
מה? אני אביא לך את אחת מהטענות שלו. הוא טוען שבבנץ' פרס - כשאתה הופך לגדול יותר טווח התנועה מתקצר ולכן תוכל להרים יותר משקל. אם מישהו עולה במשקל רק שומן טהור - הוא יוכל להתחזק בבנץ' כי טווח התנועה בין המוט לבינו הוא קצר יותר. אם לא ידעת - שומן מוסיף גודל.
שני מתאמנים שמתחילים עם נתונים זהים (או כמעט זהים) ואחד מהם יעלה ב20 ק"ג במשקל (נניח בתוך 7 חודשים) ואחד יישאר במשקל הגוף שלו לאורך כל 7 החודשים הללו - המתאמן שעלה 20 ק"ג במשקל הגוף כנראה התחזק יותר (כמובן שזו רק דוגמה).
שנהיים חזקים יותר, במיוחד ביחס למשקל הגוף והגובה שלך, נהיה יותר קשה להמשיך להתחזק. יש רמות כוח מסויימות (יש כמה קלסיפיקציות לזה, רוסיות, אמריקאיות, וכו'), וככל שאתה עולה ברמה שלך, ככה יותר קשה להמשיך להתחזק.
אתה לא תיקח מתחיל שעבר ממוט ריק ל-120 סקוואט בחודשיים ותשווה אותו לתוצאות שלך, כי אתה מבין שגם אם מדובר ב-100 קילו תוספת, היה לו הרבה יותר קל להגיע לשם.
זו לא תשובה מפני שהטענה שלך שמי שיישאר במשקל הגוף לעומת מי שיעלה 20 קילו (אני יוצא מנקודת הנחה שאנחנו מדברים פה על 2 מתאמנים עם נתונים זהים, או כמעט זהים) הם על האוכלוסייה הכללית ולא על מתאמנים ברמה מאוד גבוהה, אלא אם כן אתה בא לטעון שהכוונה היא כן לאותם מתאמנים ברמה מאוד גבוהה) ואז הטענה שלך מתבטלת כי אז אתה כן תסכים איתי שכנראה יהיה הבדל משמעותי בעלייה בכוח בין שני מתאמנים ששוקלים 70 והאחד עולה 20 ק"ג במשקל הגוף (בתוך 7 חודשים, נניח) והשני נשאר במשקל הגוף שלו לאורך כל התהליך (כמובן שאני יוצא מנקודת הנחה שיש להם נתונים זהים, או כמעט זהים).
אתה באמת חושב כך? זה כמו להגיד:
"אני אנדומורף לכן אני שמן אחי ולא יכול לחטב.. הכל בגלל הגנטיקה המפגרת שלי" או להגיד "אני אקטומורף אחי אני לא יכול לעלות במשקל.. זה הכל גנים אחי"..
"מבנה גוף" זה לא תירוץ לכך שהקטגוריה של ה140+ חזקה יותר מהקטגוריה של עד 140, והקטגוריה של ה140 חזקה יותר מהקטגוריה הנמוכה ממנה, והקטגוריה הנמוכה ממנה חזקה יותר מהקטגוריה הנמוכה ממנה וכן הלאה וכן הלאה..

הוא ליפטר מתקדם, והוא מרים יותר ממך. אתה זה שדיברת על ניסיון ועל משקלי עבודה
משקלי העבודה שלו יותר גבוהים יותר, אבל הוא גם שוקל כמעט פי 2 ממני, ובגלל שהוא לא שמן זה אומר שהוא פשוט בעל מבנה הרבה יותר גדול משלי. יחסית לקטגוריית המשקל שלו, המשקלים שלו לא משהו רציני. הווילקס שלו (נוסחא שנועדה ליצור דרך להשוות בין קטגוריות המשקל השונות) די קרוב לשלי (430 בערך לעומת 420 בערך שלי), ככה שהוא לא בידיוק מפלצת לידי.

כתבת לי שמשקלי העבודה שלי לא גבוהים מספיק ואין לי מספיק ניסיון אבל שלך כן מספיק גבוהים ולך יש מספיק ניסיון בתחום
לא טענתי מעולם שאני סמכות בתחום, אבל כן יש לי יותר ניסיון ממך בשביל לומר לך שכבר נתקלתי בטענות האלה שלך ומספיק מאמנים עם ניסיון דיברו על זה בטענה שמסה יכולה לעזור לכוח, אבל לא מחייב

כשמביאים לך מישהו יותר חזק ממך ועם יותר ניסיון ממך אתה טוען שאתה רוצה דעות של חוקרים ותזונאים בעלי שם
לא אמרתי שהדעה שלו לא נחשבת, אבל אני כן אומר שהיא לא מספקת כתשובה חד משמעית למי צודק.
אם תביא לי דעה של חוקר אחד בעל שם או תזנאי בעל שם שמדבר על זה אני אקח את זה, אבל דעה של סתם מישהו היא פשוט לא מספקת. זה משהו להתחשב בו, אבל לא מעבר.

כתבת רק על פי הניסיון שלך
ציינתי במפורש את החלקים שהם רק הדעה שלי, כל השאר לא.

ואם כבר מדברים על הוכחות וראיות - עד כה לא הבאת שום דבר שיגבה את הטענות שלך
כי אין מחקרים שבדקו את זה, מכאן שהוכחה מחקרית אין, ואין אף אחד שדואג להדגיש את זה, כי זה די ברור למי שיש ניסיון. כן נתקלתי באימרות פה ושם, אבל מעט מאוד מדברים על זה כחלק ממאמר או סרטון ספציפי.

בוא כבר נעשה כאן הפרדה של הנושאים, כי אלו פה 2 וצריך ליצור הפרדה ביניהם:
  1. האם עליה במסה תוביל לעליה בכוח
  2. האם עליה מהירה במסה תוביל ליותר כוח מעליה איטית בפרק זמן נתון (או לפחות האם זו תועלת ששווה את זה)
לגבי הנושא הראשון, אני מסכים חלקית, ואף אחד לא באמת חולק על האם עליה במסה עלולה להוביל לעליה בכוח, אבל אני בטוח שאתה מסכים איתי שזה לא מחייב ולא חייב להיות פרופורציונלי.
לגבי הנושא השני, פה באמת הדעות בינינו חלוקות.
הנה למשל פודקאסט עם אריק הלמס, חוקר מהטובים בתחום, שמדבר על הנושא:

שמתי את הזמן שבו ספציפית הוא מדבר על מחקר שהראה שום הבדל בכוח בין מסה מלוכלכת לנקיה, אבל אם אתה רוצה תקשיב לכל הפודקאסט

דיברנו על כוח, ודיברנו גם על מסת שריר. ואני טוען שהדבר הזה תקף גם לגבי כוח.
אוקי, וזו הטענה שלך, אבל חוץ מדעה אתה לא מסתמך על שום דבר אחר.

וזאת על ידי מה שקורה בעולם המציאות - שחיפים שעולים מSS 40 ל140 בכמה חודשים עם עלייה "מלוכלכת" במשקל הגוף.
אבל כבר ציינתי שאצל מתחילים זה לא נחשב כי הם יתחזקו ויעלו במסת השריר ככה או ככה, וזה לא חייב להיות מחייב שהדברים קשורים.
אפילו מוקדם יותר בפודקאסט הם אומרים בידיוק את זה, שהמחקרים מראים שמתחילים גם אם הם יהיו על נייטרלי הם יעלו במסת השריר ויתחזקו לא משנה מה, כל עוד הם מתאמנים.
צריך להבדיל מאוד בין רמת המתאמן.
מתחילים יתחזקו ויעלו במסת השריר ככה או ככה.
מתקדמים מאוד ברור שאם הם יעלו מהר במשקל התועלת תהיה נמוכה מאוד כי גם ככה הם די מוגבלים במסת השריר שהם יכולים לצבור ככה שהם קרובים יותר לפוטנציאל הגנטי שלהם, והדבר יהיה זהה למשקלי העבודה, ברגע שאתה כבר במשקלים מטורפים לא משנה אם תהיה בפלוס קלורי או לא, להתחזק לא יהיה על ידי אקט פשוט של עליה במשקל.
מתקדמים מוקדמים עד מאוחרים הם איפה שיש תחום אפור לא ברור, שם כנראה כן עליה במשקל יכולה לעזור, אבל אפשר גם להתקדם המון ללא עליה במשקל, כנראה זה יותר עניין של צעדים, שבהם אתה יכול להתחזק טוב מאוד בלי לעלות במשקל, ואז צריך לעלות במשקל כדי להתקדם יותר.
כל זה כמובן תלוי ברמת המסירות של המתאמן, כי מתאמן שמשקיע כמו שצריך בהכל יכול להתחזק המון גם בלי לעלות במשקל, ומי שלא צריך לפצות ע"י יצירת פוטנציאל גבוה יותר להתחזקות ע"י עליה במשקל

זאת עוד - אחרי שטענת שאם מישהו יעלה 10 ק"ג בחודשיים הסקוואט שלו בקושי יזוז (הופרך כמובן, על ידי שחיפים בSS שהסקוואט שלהם מתקדם בחודשיים הרבה מאוד בעלייה מלוכלכת , והן על ידי שהסקוואט שלי עלה מ110 5X5 ל155 5X5 בחודשיים וחצי בעלייה מלוכלכת
אתה מפרש בכוונה הפוך ממה שאני אומר, אני אפילו לא אומר במעורפל את זה.
אמרתי במפורש, שגם אם תעלה 10 קילו זה לא מחייב שתתחזק, שזה שונה לחלוטין מלומר שבטוח לא תתחזק.
או שאתה ממש לא יודע לפרש משמעות של משפטים, או שאתה עושה את זה בכוונה, אין הסבר אחר

אם המדע יגיד לך שאתה יכול לנשום מתחת למים, ואתה יכול לחיות שם כל חייך בלי שום בעיה.. ואתה תצלול מתחת למים ותגלה שאתה לא מצליח לנשום שם.. מה תעשה? תישאר שם למטה כי המדע אמר לך?
אין דרך לומר את זה בצורה נחמדה, זה משפט מטומטם מאוד.
מדע אומר לגלות את הדרך שהעולם עובד, אז המדע (שזה לא בנאדם שזורק אימרות סתם ככה, אלא פשוט שם כולל למחקר טבע הדברים) לעולם לא יאמר שטויות כאלה בלי ביסוס טוב.

עכשיו אני לא בא לטעון שהדברים שכתבת על ריפטו הם שגויים ובאמת ריפטו מבין יותר ממדעני אקלים, ושפיזיותרפיסטים הם חסרי תועלת.. אני בא לטעון שריפטו הצליח להוכיח על ידי המון מתאמנים (ביניהם גם זאק.. שמעת עליו?) שההגבלה של בניית מסת השריר פשוט לא קיימת (זה נתמך במחקרית בסופו של דבר.. על ידי המחקר שאתה פרסמת, ועל ידי מחקר אחר שמייק פרסם
אתה לא יודע באמת מה זה אומר להוכיח, כי אתה משתמש במילה הזאת בצורה שגויה.
להוכיח משהו אומר שהצלחת להוכיח ללא ספק שהטענה שלך היא ההסבר הטוב ביותר לתופעה, לא שפשוט הטענה שלך היא רק אופציה מני רבים.
ריפטו לא הוכיח שום דבר, כי הוא רק הראה משהו שכולם כבר ידעו, שמתחילים יכולים להתחזק מהר מאוד, ולעלות הרבה מסה מהר מאוד, זה הכל.
בוא תסביר לי איך הוא הוכיח שאין הגבלה לבניית שריר? בוא תראה לי מתאמן אחד שלו שגדל במסת השריר בצורה מהירה וללא הפסקה. בוא תראה לי את המתודות שהוא השתמש בהם כדי לעשות את זה. בוא תראה לי שאין עירוב של סטרואידים. מה זה? אתה לא יכול להוכיח את זה כי אתה זרקת סתם אסוציאציה לא קשורה?

תהיה בטוח שהם לא המחקרים היחידים.
אז בוא תראה לי את השאר

בדרך אגב, אם לא ידעת - יש הרבה מאוד אנשים שמתנגדים לאבולוציה וטוענים שהיא שקרית.
והם מטומטמים או עיוורים למציאות בכוונה, אין הסבר אחר, אפשר לראות אבולוציה בניסויים פשוטים מאוד

אתה יכול לבודד משתנים, מותר לך. אתה רק צריך לדעת מתי אתה יכול לעשות את זה.. לא רק מתי שבא לך
הסיבה שרק בקצה גבול היכולת האנושית תוכל לבודד משתנים היא מהסיבה הפשוטה
זה מה שאתה טוען, אבל לא הסברת למה.
למה אני יכול למשל לבודד את תוכנית האימונים של המתאמן אם מעולם לא ראיתי אותה? למה אני יכול לבודד את אורח החיים שלו בלי לדעת איך נראה היום שלו? אתה יודע מתי לת'ור יש צינון שגורם לו להישאר מאחור? ומה אם כל פעם שבריאן שואו מותח שריר שפוגע בהכנה שלו? זה ממש קריפי אם אתה יודע את כל זה.

אבל אנחנו יודעים בוודאות שהם נוטלים סטרואידים, ובמינונים מפחידים כך שאני יכול לבודד גם את המשתנה הזה
אבל אתה לא יכול, הרופא שלהם לא יכול לבודד את המשתנה הזה, כי אפילו כמות סטרואידים זהה תשפיע שונה על אנשים שונים

שכמות נטילת החומרים שלהם דומה
אם זה מה שאתה חושב, אז אתה טועה בגדול, זה גם נושא מאוד אינדיבידואלי

אם הסיבה לכך שאדי האל שבר את שיא העולם בדדליפט (כידוע לי ולך - 500 קילו) היתה המבודד שהובילה אותו לשם (ברור שהחומרים עזרו הרבה מאוד פה, אבל הם לא הגורם המכריע שהבדילו אותו משאר המוזרקים במינונים מפחידים) אז היינו רואים "שחיפים" במשקל גוף 120 שיהיו מוכנים להקריב את החיים שלהם וליטול מינון חומרים גבוה יותר מאדי האל כשהוא התכונן לשבור את שיא העולם בדדליפט ששוברים את השיא שלו.
בידיוק, אפילו אתה מודה שאי אפשר לשייך הכל לגורם אחד, אז איך אתה מבודד את זה למשקל גוף?

מפני שציינת שתכלס מי שיישאר במשקל גוף 70 סיכוי טוב שהוא יתחזק יותר ממי שיעלה במשקל גוף מ70 ל90
ומתי טענתי את זה? שוב פעם אתה מסלף את דברי.
טענתי שזה בהחלט אפשרי, לא טענתי שבטוח או אפילו סיכוי טוב

רוב מי שעושה SS לא יכול לעשות את זה עם פלוס קלורי קטן.
ומאיפה הנתונים האלה?

אתה יודע כמה אנשים וויתרו ונכשלו בSS בגלל שהם אכלו בפלוס קלורי של 200-400 כשהם ניסו להעלות את הסקוואט שלהם ב15 קילו בשבוע? יותר מדי.
והנתונים האלה?
אני לעומת זאת נתקלתי כאן אין ספור פעמים לאורך השנים באנשים שחושבים שהם אוכלים בפלוס קלורי ובפועל הם לא, מתחילים שחיפים רובם, אולי יש קשר בין הדברים?

המציאות מוכיחה לנו שמאוד מהר. רוב מי שעושה SS בפלוס של 300 מוצא את עצמו נתקע פתאום ב90 סקוואט ולא מבין מה הוא עשה לא בסדר!!
איזו מציאות? בינתיים רק טענת טענות ללא גיבוי.
אתה מגבה מידע סטטיסטי שלא קיים, אפילו לריפטו אין מידע סטטיסטי כזה כי הוא יודע רק את המקרים שהוא אימן אישית, ששם יש לו בקרה מסויימת, כמו שהתוכנית אמורה להתבצע, אבל הרוב המוחלט של מבצעי התוכנית הוא לא יודע עליהם כלום. חוכמה גדולה שיש לך מידע לא מייצג.

אבל לטעון שאפשר לעלות במסת השריר (בצורה משמעותית) בלי להתחזק אלה שטויות.
אז בוא תסביר לי למה יש לך מתחרי פאווריליפטינג ששוקלים 74 קילו חזקים יותר מקאי גרין, או כל אלוף באדיבילדינג אחר? מהסיבה הפשוטה שכוח זה יכולת.
מסת שריר נותנת לך פוטניצאל, ואם תעלה במסת השריר בהכרח תתחזק, אבל ממש לא חייב להיות פרופורציונלית לעליה במשקל הגוף, וזה גם מאוד תלוי ב-2 גורמים מרכזיים: כמה אתה חזק (אם אתה כבר חזק מאוד ייקח זמן עד שתתחזק מהעליה במשקל הגוף, עד שתלמד לעבוד עם המסה החדשה), וכמה מסת שריר באמת עלית (אם אתה כבר שוקל 120 קילו של שריר ועלית בחודש קילו, אז זה כמעט קילו שלם של שומן, הוא לא באמת יעזור לך להתחזק).

אבל לטעון שאפשר לעלות במסת השריר (בצורה משמעותית) בלי להתחזק אלה שטויות. מי שיתחיל מסה עם בנץ' 80 ׁ(4X6, נניח) סקוואט 100 ׁ(4X6, נניח) ודדליפט 120 (2X5, נניח) ותישאר עם אותם משקלים לאורך כל המסה ויעלה במשקל הגוף 15 קילו רוב העלייה תהיה נוזלים ושומן. (אתה בעצמך הסכמת על זה,
לדעתי אתה מתבלבל בין לעלות בשריר, לבין לעלות במשקל.
אפשר בהחלט לעלות במשקל בצורה משמעותית ולא להתחזק, אם זה נעשה מהר מאוד למשל, כי אז באמת רק מעט שריר נבנה, אתה מוגבל בכמה שריר אתה יכול לבנות ביום, כל אחד וההגבלה שלו. אבל זה באמת לא אפשרי אם עלית המון שריר, אבל בשביל לעלות המון שריר צריך המון זמן (לא למתחילים)

אני יודע שבאת לומר בטענה זו שמי שיעלה 10 ק"ג בחודשיים לא יוכל להתחזק בצורה משמעותית (הופרך על ידי, שאני עליתי מ110 סקוואט 5X5 ל155 סקוואט 5X5 בחודשיים וחצי עם עלייה במשקל של 8 ק"ג במשקל הגוף
להשתמש בעצמך כהוכחה זה אומר שאתה באמת לא מבין איך עובד מחקר.
אתה כנראה בשלב מתחיל יחסית לפוטנציאל שלך, שבו אתה יכול להתקדם בצורה לינארית יחסית, שם קל לעלות במשקלים, והעליה במשקל היא משנית, לא גורם עיקרי.

והופרכה על ידי ריפטו וזאק, וגם על ידי אלפי מתאמנים שעשו SS, והעלו את הסקוואט שלהם בצורה משמעותית בתוך זמן מאוד קצר)
כי הם מתחילים, הם יכולים להתחזק בסקוואט מרכיבה על אופניים, זה לא הוכחה.
כמו שאמרתי, בשביל להוכיח צריך להוכיח לא שזו אופציה, אלא שזו האופציה הסבירה ביותר.

השאלה הרטורית הזו היא לא טובה במיוחד, מפני שדווקא שחיפים ששוקלים מעט עם חוסר פרופורציה מוגזמת לגובה דווקא יכולים לאכול יותר מ "אנשים רגילים" ועדיין שרוב העלייה שלהם תתבטא בשריר, לעומת אחרים שמשלב זה העלייה של יחס השריר שומן יתחיל לשחק לרעה לטובת השריר. ואל תשכח שאנחנו מדברים פה על SS, לא תוכנית AB לשחיפים שלא תקדם אותם בצורה משמעותית בזמן הקרוב בגלל משקלי העבודה הנמוכים שלהם (אתה מסכים איתי שלהתחיל תוכנית עם נפח גבוה כשהסקוואט שלך 30 זה רעיון פחות טוב, גם למי שרוצה לעלות במסת השריר, מפני שמשקלי העבודה שלו נמוכים מאוד והוא צריך לצבור קצת כוח לפני שהוא עובר לתוכניות עם נפח גבוה?)
דווקא כל המחקרים עד היום הוכיחו שנפח הוא שם המשחק בשביל לעלות במסת שריר, ואפר לעלות במסת ריר אפילו עם 60% מה-1RM שלך.
למתחילים זה באמת אין טעם לעבוד בעצימות נמוכה מאוד כי הם יכולים גם להתחזק מהר מאוד, אבל תוכנית עם נפח גבוה תוביל ליותר בניית שריר מתוכנית עם עצימות גבוהה (כמו SS)

איזה מאמן זומבה (שהוא לא מאמן כוח מקצועי) הוביל שחיפים מסקוואט 40 קילו ל140 קילו סקוואט בכמה חודשים?
אתה רוצה שמות? יש לי בחור במכון עם 0 ידע באימונים (אני יודע כי הייתי המאמן שלו לתקופה), והוא אימון חבר שלו שבא למכון, וסתם ככה הוא הגיע ל-150 קילו סקוואט. לתוכנית לא היה שום היגיון למתאמן מתחיל, אבל זה עבד כי המתאמן היה מסור.

בינתיים SS עובדת יפה מואד לכל מי שעושה אותה כהלכתה (אתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה)
אתה מוזמן לחפש בפורום SS ולראות מה יוצא, רק טענות על תקיעות, ואם תסתכל טוב למה, לרוב זה לא בגלל כל מה שאתה טוען

מה? אני אביא לך את אחת מהטענות שלו. הוא טוען שבבנץ' פרס - כשאתה הופך לגדול יותר טווח התנועה מתקצר ולכן תוכל להרים יותר משקל. אם מישהו עולה במשקל רק שומן טהור - הוא יוכל להתחזק בבנץ' כי טווח התנועה בין המוט לבינו הוא קצר יותר. אם לא ידעת - שומן מוסיף גודל.
כל מאמן פאוורליפטינג טוב יאמר לך שאין טעם לקצר מנופים אם זה פוגע בביצועים.
יש אנשים שבאמת ירוויחו בקיצור טווח התנועה, אבל יש כאלה שלמשל עודף השומן יפריע להם להגיע לרמת הכיווץ שהם צריכים לביצועים טובים, וזה יפגע בהם

שני מתאמנים שמתחילים עם נתונים זהים (או כמעט זהים) ואחד מהם יעלה ב20 ק"ג במשקל (נניח בתוך 7 חודשים) ואחד יישאר במשקל הגוף שלו לאורך כל 7 החודשים הללו - המתאמן שעלה 20 ק"ג במשקל הגוף כנראה התחזק יותר (כמובן שזו רק דוגמה).
זה תלוי בכל כך הרבה דברים שאין דרך לדעת.
בהחלט זה שיעלה 20 קילו יש לו יותר פוטנציאל, אבל בוא ניקח דוגמא טובה יותר:
ניקח מישהו שלא עולה במשקל, מישהו שעולה 10 קילו ב-7 חודשים, ומישהו שעולה 20 קילו ב-7 חודשים.
כנראה אלה שעלו במשקל יעלו יותר בכוח, או לפחות פוטנציאלית, אבל לא יהיה הבדל בין ה-10 קילו ל-20

אתה באמת חושב כך? זה כמו להגיד:
"אני אנדומורף לכן אני שמן אחי ולא יכול לחטב.. הכל בגלל הגנטיקה המפגרת שלי" או להגיד "אני אקטומורף אחי אני לא יכול לעלות במשקל.. זה הכל גנים אחי"..
"מבנה גוף" זה לא תירוץ לכך שהקטגוריה של ה140+ חזקה יותר מהקטגוריה של עד 140, והקטגוריה של ה140 חזקה יותר מהקטגוריה הנמוכה ממנה, והקטגוריה הנמוכה ממנה חזקה יותר מהקטגוריה הנמוכה ממנה וכן הלאה וכן הלאה..
אני אשאל אותך ככה, אם בחור 1.60 יעלה ל-200 קילו עם ים חומרים וכל מה שצריך, אתה חושב שהוא יכול להיות חזק כמו אדי הול, או שהמשקל הזה רק יעכב אותו?

משקלי העבודה שלו יותר גבוהים יותר, אבל הוא גם שוקל כמעט פי 2 ממני, ובגלל שהוא לא שמן זה אומר שהוא פשוט בעל מבנה הרבה יותר גדול משלי. יחסית לקטגוריית המשקל שלו, המשקלים שלו לא משהו רציני. הווילקס שלו (נוסחא שנועדה ליצור דרך להשוות בין קטגוריות המשקל השונות) די קרוב לשלי (430 בערך לעומת 420 בערך שלי), ככה שהוא לא בידיוק מפלצת לידי.

לא טענתי מעולם שאני סמכות בתחום, אבל כן יש לי יותר ניסיון ממך בשביל לומר לך שכבר נתקלתי בטענות האלה שלך ומספיק מאמנים עם ניסיון דיברו על זה בטענה שמסה יכולה לעזור לכוח, אבל לא מחייב

לא אמרתי שהדעה שלו לא נחשבת, אבל אני כן אומר שהיא לא מספקת כתשובה חד משמעית למי צודק.
אם תביא לי דעה של חוקר אחד בעל שם או תזנאי בעל שם שמדבר על זה אני אקח את זה, אבל דעה של סתם מישהו היא פשוט לא מספקת. זה משהו להתחשב בו, אבל לא מעבר.

ציינתי במפורש את החלקים שהם רק הדעה שלי, כל השאר לא.

כי אין מחקרים שבדקו את זה, מכאן שהוכחה מחקרית אין, ואין אף אחד שדואג להדגיש את זה, כי זה די ברור למי שיש ניסיון. כן נתקלתי באימרות פה ושם, אבל מעט מאוד מדברים על זה כחלק ממאמר או סרטון ספציפי.

בוא כבר נעשה כאן הפרדה של הנושאים, כי אלו פה 2 וצריך ליצור הפרדה ביניהם:
  1. האם עליה במסה תוביל לעליה בכוח
  2. האם עליה מהירה במסה תוביל ליותר כוח מעליה איטית בפרק זמן נתון (או לפחות האם זו תועלת ששווה את זה)
לגבי הנושא הראשון, אני מסכים חלקית, ואף אחד לא באמת חולק על האם עליה במסה עלולה להוביל לעליה בכוח, אבל אני בטוח שאתה מסכים איתי שזה לא מחייב ולא חייב להיות פרופורציונלי.
לגבי הנושא השני, פה באמת הדעות בינינו חלוקות.
הנה למשל פודקאסט עם אריק הלמס, חוקר מהטובים בתחום, שמדבר על הנושא:

שמתי את הזמן שבו ספציפית הוא מדבר על מחקר שהראה שום הבדל בכוח בין מסה מלוכלכת לנקיה, אבל אם אתה רוצה תקשיב לכל הפודקאסט

אוקי, וזו הטענה שלך, אבל חוץ מדעה אתה לא מסתמך על שום דבר אחר.

אבל כבר ציינתי שאצל מתחילים זה לא נחשב כי הם יתחזקו ויעלו במסת השריר ככה או ככה, וזה לא חייב להיות מחייב שהדברים קשורים.
אפילו מוקדם יותר בפודקאסט הם אומרים בידיוק את זה, שהמחקרים מראים שמתחילים גם אם הם יהיו על נייטרלי הם יעלו במסת השריר ויתחזקו לא משנה מה, כל עוד הם מתאמנים.
צריך להבדיל מאוד בין רמת המתאמן.
מתחילים יתחזקו ויעלו במסת השריר ככה או ככה.
מתקדמים מאוד ברור שאם הם יעלו מהר במשקל התועלת תהיה נמוכה מאוד כי גם ככה הם די מוגבלים במסת השריר שהם יכולים לצבור ככה שהם קרובים יותר לפוטנציאל הגנטי שלהם, והדבר יהיה זהה למשקלי העבודה, ברגע שאתה כבר במשקלים מטורפים לא משנה אם תהיה בפלוס קלורי או לא, להתחזק לא יהיה על ידי אקט פשוט של עליה במשקל.
מתקדמים מוקדמים עד מאוחרים הם איפה שיש תחום אפור לא ברור, שם כנראה כן עליה במשקל יכולה לעזור, אבל אפשר גם להתקדם המון ללא עליה במשקל, כנראה זה יותר עניין של צעדים, שבהם אתה יכול להתחזק טוב מאוד בלי לעלות במשקל, ואז צריך לעלות במשקל כדי להתקדם יותר.
כל זה כמובן תלוי ברמת המסירות של המתאמן, כי מתאמן שמשקיע כמו שצריך בהכל יכול להתחזק המון גם בלי לעלות במשקל, ומי שלא צריך לפצות ע"י יצירת פוטנציאל גבוה יותר להתחזקות ע"י עליה במשקל

אתה מפרש בכוונה הפוך ממה שאני אומר, אני אפילו לא אומר במעורפל את זה.
אמרתי במפורש, שגם אם תעלה 10 קילו זה לא מחייב שתתחזק, שזה שונה לחלוטין מלומר שבטוח לא תתחזק.
או שאתה ממש לא יודע לפרש משמעות של משפטים, או שאתה עושה את זה בכוונה, אין הסבר אחר

אין דרך לומר את זה בצורה נחמדה, זה משפט מטומטם מאוד.
מדע אומר לגלות את הדרך שהעולם עובד, אז המדע (שזה לא בנאדם שזורק אימרות סתם ככה, אלא פשוט שם כולל למחקר טבע הדברים) לעולם לא יאמר שטויות כאלה בלי ביסוס טוב.

אתה לא יודע באמת מה זה אומר להוכיח, כי אתה משתמש במילה הזאת בצורה שגויה.
להוכיח משהו אומר שהצלחת להוכיח ללא ספק שהטענה שלך היא ההסבר הטוב ביותר לתופעה, לא שפשוט הטענה שלך היא רק אופציה מני רבים.
ריפטו לא הוכיח שום דבר, כי הוא רק הראה משהו שכולם כבר ידעו, שמתחילים יכולים להתחזק מהר מאוד, ולעלות הרבה מסה מהר מאוד, זה הכל.
בוא תסביר לי איך הוא הוכיח שאין הגבלה לבניית שריר? בוא תראה לי מתאמן אחד שלו שגדל במסת השריר בצורה מהירה וללא הפסקה. בוא תראה לי את המתודות שהוא השתמש בהם כדי לעשות את זה. בוא תראה לי שאין עירוב של סטרואידים. מה זה? אתה לא יכול להוכיח את זה כי אתה זרקת סתם אסוציאציה לא קשורה?

אז בוא תראה לי את השאר

והם מטומטמים או עיוורים למציאות בכוונה, אין הסבר אחר, אפשר לראות אבולוציה בניסויים פשוטים מאוד

זה מה שאתה טוען, אבל לא הסברת למה.
למה אני יכול למשל לבודד את תוכנית האימונים של המתאמן אם מעולם לא ראיתי אותה? למה אני יכול לבודד את אורח החיים שלו בלי לדעת איך נראה היום שלו? אתה יודע מתי לת'ור יש צינון שגורם לו להישאר מאחור? ומה אם כל פעם שבריאן שואו מותח שריר שפוגע בהכנה שלו? זה ממש קריפי אם אתה יודע את כל זה.

אבל אתה לא יכול, הרופא שלהם לא יכול לבודד את המשתנה הזה, כי אפילו כמות סטרואידים זהה תשפיע שונה על אנשים שונים

אם זה מה שאתה חושב, אז אתה טועה בגדול, זה גם נושא מאוד אינדיבידואלי

בידיוק, אפילו אתה מודה שאי אפשר לשייך הכל לגורם אחד, אז איך אתה מבודד את זה למשקל גוף?

ומתי טענתי את זה? שוב פעם אתה מסלף את דברי.
טענתי שזה בהחלט אפשרי, לא טענתי שבטוח או אפילו סיכוי טוב

ומאיפה הנתונים האלה?

והנתונים האלה?
אני לעומת זאת נתקלתי כאן אין ספור פעמים לאורך השנים באנשים שחושבים שהם אוכלים בפלוס קלורי ובפועל הם לא, מתחילים שחיפים רובם, אולי יש קשר בין הדברים?

איזו מציאות? בינתיים רק טענת טענות ללא גיבוי.
אתה מגבה מידע סטטיסטי שלא קיים, אפילו לריפטו אין מידע סטטיסטי כזה כי הוא יודע רק את המקרים שהוא אימן אישית, ששם יש לו בקרה מסויימת, כמו שהתוכנית אמורה להתבצע, אבל הרוב המוחלט של מבצעי התוכנית הוא לא יודע עליהם כלום. חוכמה גדולה שיש לך מידע לא מייצג.

אז בוא תסביר לי למה יש לך מתחרי פאווריליפטינג ששוקלים 74 קילו חזקים יותר מקאי גרין, או כל אלוף באדיבילדינג אחר? מהסיבה הפשוטה שכוח זה יכולת.
מסת שריר נותנת לך פוטניצאל, ואם תעלה במסת השריר בהכרח תתחזק, אבל ממש לא חייב להיות פרופורציונלית לעליה במשקל הגוף, וזה גם מאוד תלוי ב-2 גורמים מרכזיים: כמה אתה חזק (אם אתה כבר חזק מאוד ייקח זמן עד שתתחזק מהעליה במשקל הגוף, עד שתלמד לעבוד עם המסה החדשה), וכמה מסת שריר באמת עלית (אם אתה כבר שוקל 120 קילו של שריר ועלית בחודש קילו, אז זה כמעט קילו שלם של שומן, הוא לא באמת יעזור לך להתחזק).

לדעתי אתה מתבלבל בין לעלות בשריר, לבין לעלות במשקל.
אפשר בהחלט לעלות במשקל בצורה משמעותית ולא להתחזק, אם זה נעשה מהר מאוד למשל, כי אז באמת רק מעט שריר נבנה, אתה מוגבל בכמה שריר אתה יכול לבנות ביום, כל אחד וההגבלה שלו. אבל זה באמת לא אפשרי אם עלית המון שריר, אבל בשביל לעלות המון שריר צריך המון זמן (לא למתחילים)

להשתמש בעצמך כהוכחה זה אומר שאתה באמת לא מבין איך עובד מחקר.
אתה כנראה בשלב מתחיל יחסית לפוטנציאל שלך, שבו אתה יכול להתקדם בצורה לינארית יחסית, שם קל לעלות במשקלים, והעליה במשקל היא משנית, לא גורם עיקרי.

כי הם מתחילים, הם יכולים להתחזק בסקוואט מרכיבה על אופניים, זה לא הוכחה.
כמו שאמרתי, בשביל להוכיח צריך להוכיח לא שזו אופציה, אלא שזו האופציה הסבירה ביותר.

דווקא כל המחקרים עד היום הוכיחו שנפח הוא שם המשחק בשביל לעלות במסת שריר, ואפר לעלות במסת ריר אפילו עם 60% מה-1RM שלך.
למתחילים זה באמת אין טעם לעבוד בעצימות נמוכה מאוד כי הם יכולים גם להתחזק מהר מאוד, אבל תוכנית עם נפח גבוה תוביל ליותר בניית שריר מתוכנית עם עצימות גבוהה (כמו SS)

אתה רוצה שמות? יש לי בחור במכון עם 0 ידע באימונים (אני יודע כי הייתי המאמן שלו לתקופה), והוא אימון חבר שלו שבא למכון, וסתם ככה הוא הגיע ל-150 קילו סקוואט. לתוכנית לא היה שום היגיון למתאמן מתחיל, אבל זה עבד כי המתאמן היה מסור.

אתה מוזמן לחפש בפורום SS ולראות מה יוצא, רק טענות על תקיעות, ואם תסתכל טוב למה, לרוב זה לא בגלל כל מה שאתה טוען

כל מאמן פאוורליפטינג טוב יאמר לך שאין טעם לקצר מנופים אם זה פוגע בביצועים.
יש אנשים שבאמת ירוויחו בקיצור טווח התנועה, אבל יש כאלה שלמשל עודף השומן יפריע להם להגיע לרמת הכיווץ שהם צריכים לביצועים טובים, וזה יפגע בהם

זה תלוי בכל כך הרבה דברים שאין דרך לדעת.
בהחלט זה שיעלה 20 קילו יש לו יותר פוטנציאל, אבל בוא ניקח דוגמא טובה יותר:
ניקח מישהו שלא עולה במשקל, מישהו שעולה 10 קילו ב-7 חודשים, ומישהו שעולה 20 קילו ב-7 חודשים.
כנראה אלה שעלו במשקל יעלו יותר בכוח, או לפחות פוטנציאלית, אבל לא יהיה הבדל בין ה-10 קילו ל-20

אני אשאל אותך ככה, אם בחור 1.60 יעלה ל-200 קילו עם ים חומרים וכל מה שצריך, אתה חושב שהוא יכול להיות חזק כמו אדי הול, או שהמשקל הזה רק יעכב אותו?

מתחילים עם התירוצים? מקודם טענת שאתה יכול להסיק דעה כלשהי על נושא שלא נתמך מחקרית מפני שאתה יותר חזק ממני, ועם יותר ניסיון ממני. כשהבאתי לך מישהו שטוען אחרת ממך שהוא יותר חזק ממך, עם ניסיון גדול משלך אתה טוען שאתה רוצה לשמוע דעות של חוקרים ותזונאים בעלי שם. התירוץ שהוא שוקל הרבה יותר ממך לא תופס, כי כתבת שאתה יכול להסיק דעות בנושא הזה (שלא נתמך מחקרית, יש לציין) כי אתה חזק ממני ועם ניסיון עשיר ממני, מעולם לא כתבת כלום על משקל גוף.. רק כשהבאתי לך מישהו טוב ממך בכל המובנים בפאוורליפטינג התחלת לברוח ל "אני רוצה לשמוע דעה מחקרית בנושא" ו "הוא שוקל כמעט כפול ממני" אז אם מקודם כתבת שמספיק לך הניסיון שלך והכוח שלך כדי להסיק כך על הנושא הזה (שלא נתמך מחקרית) אז אתה תהיה מוכרח להסכים איתי שהטענה שלי נכונה, כי הנה לך - מישהו חזק ממך ועם יותר וותק ממך (שבניגוד אליך - מביא ראיות כלשהן. אמנם לא מדעיות אבל הראייה היא שהטענה שמשקל גוף= משקל על המוט חלה על כל המתאמנים שלו - זאת ראייה חזקה בהחלט. בנוסף לכך, אם קראת הכל - תוכל לראות שהוא מפרט על עוד ליפטרים שזה עבד להם, בזמן מאוד קצר לפני התחרות (גם עליו זה עבד מעולה זמן קצר לפני התחרות).
לטעון "הוא שוקל כפול ממני" זה שווה ערך לטעון: "אתה שוקל 100 מרים 200. אני שוקל 90 מרים 180. אם מחשבים גם משקל גוף בפועל יוצא שאני חזק ממך".
נ.ב - קטגוריות נוצרו בשביל שחיפים שרוצים להרגיש חזקים. מי שמרים יותר הוא יותר חזק, ולא מעניין אם הוא שוקל 200 או 70.
אתה אמיתי? באמת כתבת את זה? אתה שם לב שבכלל מה שכתבת לגבי הניסיון שלך והכוח שלך הוא מדבר על השאלה "האם עלייה במשקל גוף מחייבת עלייה במשקלי העבודה"? ולא האם מסת שריר תעזור לכוח. אז יש לך יותר ניסיון ממני, יופי. אבל אין לך יותר ניסיון מלליפטר הזה שפרסמתי, וטענת שזה שיש לך יותר כוח וניסיון ממני אז הדעה שלך יותר שווה משלי, וכשהבאתי לך את הליפטר הזה שחזק ממך, ועם יותר ניסיון ממך ברחת ל "אני רוצה לשמוע דעות של חוקרים ותזונאים בעלי שם בנושא ו "הוא שוקל כמעט כפול ממני". דיברת על מאמנים עם ניסיון? לליפטר הזה יש כמות מתאמנים מאוד גדולה, והוא טוען שהטענה שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט חלה על כל המתאמנים שלו.
דעה של סתם מישהו היא לא מספקת? וואלה? כי רגע לפני אתה טענת שאין לך שום הוכחה מחקרית בידיים, ואתה מסתמך על הניסיון שלך ולכן כדאי לי להקשיב לך.. כי לך יש יותר ניסיון ממני ואתה יותר חזק.. עכשיו כשבאתי אליך מישהו עם חזק ממך ועם יותר ניסיון ממך (ויש לו כמות מתאמנים גדולה והוא טוען שהטענה הזו שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט חלה על כל המתאמנים שלו) אתה בא וטוען שאתה רוצה מחקרים בנושא.. בוא נהיה פרקטים ונשחק במשחק שלך - הוא חזק ממך, יש לו יותר ניסיון ממך, יש לו יותר הוכחות משלך (הטענה שהטענה שיותר משקל= יותר משקל על המוט חלה על המתאמנים שלו זו טענה חזקה מאוד, במיוחד כשיש לו כמות מתאמנים גדולה).
כתבת כבר מקודם שאין שום מחקר בנושא. לכן עברנו לראיות אחרות.. אתה התחלת לדבר על הניסיון והכוח שלך ולכן אתה צודק, אני הבאתי לך ליפטר חזק ממך ועם יותר ניסיון ממך והתחלת לתרץ תירוצים כששנייה לפני כל מה שהיה מספיק לך כדי לומר שאתה צודק ואני טועה הוא הכוח והניסיון שלך. יופי, אתה לא מוכן להתייחס לאף אחת מ4 מהטענות ששומן מגדיל את פוטנציאל הכוח (חוץ מלטעון שזה לא נכון בלי שום הסבר) ולא מוכן לקבל את זה שאני צודק בכך שהטענה שעלייה במשקל הגוף תוביל ליותר משקל על המוט (כי על פי המשחק שאתה קבעת זה שיש לך יותר ניסיון וכוח ממני אומר שאתה צודק ואני טועה) אחרי שהבאתי לך מישהו חזק ממך ועם יותר ניסיון ממך, ואז שולח אותי לראות סרטון של 56 דקות וכותב "אבל אם אתה רוצה תקשיב לכל הפודקאסט" כשדקה לפני באת לי עם ברו סיינס של "אני יותר חזק ויותר ניסיון לכן אני רצודק ואתה טועה" וכשהבאתי לך ליפטר חזק ממך ועם יותר ניסיון ממך (ויש לו כמות מתאמנים גדולה והוא טוען שהטענה שמשקל גוף= יותר משקל על המןט חלה על כל המתאמנים שלו) ניסית לברוח ל "אני רוצה לשמוע דעות של חוקרים ותזונאים בעלי שם" ו "הוא שוקל כמעט כפול ממני במשקל גוף".
חוץ מהדעה שלי אין לי שום גיבוי? הבאתי לך מספר גיבויים (הוכחות מחקריות אין לאף אחד מאיתנו, כך שאני לא מתייחס למילה "גיבויים" בהקשר זה כהוכחה מחקרית שקובעת הכל.. ואם לא ידעת, מחקרים לא מוכיחים שום דבר באופן חד משמעי.. הם רק מראים את הסבירות הכי גבוהה). להלן הגיבויים:
1. ליפטר מתקדם חזק ממך ועם יותר ניסיון ממך (ומאמן כמות גדולה של מתאמנים) שטוען שהטענה שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט נכונה וחלה על כל המתאמנים שלו (אתה טענת שזה שיש לך יותר ניסיון ממני ויותר כוח ממני לכן אתה צודק ואני טועה).
2. מתאמנים שעשו SS כהלכתה ועלו מ40 סקוואט ל140 סקוואט בכמה חודשים (אם לא היה הבדל בעלייה בכוח בין מסה נקייה לבין מסה מלוכלכת אזי היינו רואים מתאמנים שמסיימים SS שמנים עם עלייה של 15 ק"ג במשקל וסקוואט 60 קילו. לצערך, המציאות מוכיחה אחרת).
אצל מתחילים זה לא נחשב? לול. אתה יודע שקהל היעד של SS היא מתאמנים מתחילים, נכון? ברור שאצל אנשים שהסקוואט שלהם הוא 140 והם ינסו לעלות אותו ל240 קילו בSS הם ייכשלו.
אם לא היה שום קשר בין סוג התוכנית לבין העלייה בסקוואט מ40 ל-140 בכמה חודשים אז היית רואה כמעט כל מתאמן ממוצע בחד"כ מסחרי ממוצע עם סקוואט 140.. אבל המציאות מראה שיש מעטים כאלה בחדרי כושר ממוצעים מסחריים.
זה שאפשר להתקדם בנייטראלי זה ברור וזה לא קשור לדיון. אני לא טוען שאי אפשר להתקדם בניטראלי, אני טוען שבפלוס קלורי תתקדם הרבה יותר מהר מאשר ניטראלי, ושתתקדם הרבה יותר מהר בתוכניות כוי קשות בפלוס קלורי גדול יותר לעומת פלוס נמוך
(כמובן שצריך לעשות את שאר הדברים נכון).
הבנתי מה הטענה שלך, היא ברורה. הבנתי שהכוונה שלך שמי שיעלה 10 ק"ג במשקל אתה לא אומר עליו שהוא לא יתחזק בכלל, אלא שלא מחייב שהוא יתחזק (למרות שלקחת את הדוגמה שאתה עצמך הבאת של ה-10 קילו ושינית את הדוגמה ממישהו שיעלה 10 קילו בחודשיים כמעט ולא יתחזק כי כל מה שיעלה כמעט הוא נוזלים ושומן. הופרך על ידי, על ידי ריפ וזאק, אלפי מתאמנים שעשו SS כהלכתה, על ידי הליפטר ששלחתי, על ידי עוד ליפטרים אחרים שכתב עליהם אותו הליפטר, ועל ידי כל המתאמנים שלו, ותהיה בטוח שהופרכו על ידי עוד מלא) ואני אומר לך שמי שכן יעלה 10 ק"ג במשקל, פוטנציאל הכוח שלו בהכרח יגדל, גם אם העלייה היא אך ורק שומן (מוזמן לקרוא את 4 הטענות ששלחתי לך לגבי זה שגם עלייה טהורה של 100% שומן תגדיל בהכרח את פוטנציאל הכוח , שהתעלמת מהן לחלוטין ולא התייחסת אליהן - מלבד לטעון "הן לא נכונות" וזהו. בלי הסברים כלל).
ברור שזה משפט מטומטם, המדע לא יכול להבטיח שום דבר. אתה לא יודע שהמדע משנה את הדעות שלו כל הזמן? אני לא אומר עכשיו לא להקשיב למדע. אני רק אומר שלא כל מה שהמדע זה אומר זה "הלכה למשה מסיני".
ללא ספק, ריפטו הצליח להוכיח על אלפי מתאמנים בSS שיש הבדל בין פלוס קלורי קטן לבין פלוס קלורי גדול מבחינת עלייה בכוח (על הבדל בין פלוס קלורי קטן לגדול בהקשר העלאה מסת השריר אתה לא מכחיש אז אין טעם להיכנס למשהו ששנינו מסכימים עליו). הראייה היא: אלפי מתאמנים מתחילים ששיפרו את הסקוואט שלהם בצורה מדהימה בתקופה מאוד קצרה. אתה טוען שאפשר להגיע מ40 סקוואט ל150 סקוואט בכמה חודשים אפשר לעשות בלי לדעת אפילו מה אתה עושה (כלומר, לא צריך להקפיד על התאוששות, לא צריך לבחור תוכנית מתאימה כדי לעלות את הסקוואט שלך מ40- ל150 בכמה חודשים) אז יש לי שאלה אליך:
איך זה שבכל חדר כושר ממוצע מסחרי רוב המתאמנים לא מרימים 150 קילו סקוואט? מעטים האנשים בחד"כ ממוצע מסחרי שמרימים 150 קילו סקוואט. אם באמת היה אפשר להעלות את הסקוואט שלך מ40 קילו ל150 קילו בכמה חודשים בלי הקפדה אפילו על הבסיס אזי כל אחד בחד"כ מסחרי ממוצע היה מרים 150 קילו סקוואט. ריפטו אימן אלפי מתאמנים לSS, והוכיח חד משמעית שיש הבדל בין פלוס קלורי נמוך לפלוס קלורי גבוה יותר מהסיבה שלא מעט תקיעות בSS (ואם תרצה להיכנס לקטנות אז כן, גם של המתאמנים שלו) נפתרו באמצעות הוספת קלוריות. אם אתה מאמן אלפי אנשים בSS ורואה שמי שעולה במשקל בפלוס גדול יותר מתקדם יותר ופחות נתקע מאשר אלה שאוכלים בפלוס נמוך יותר ונתקעים מוקדם יותר ומתקדמים פחות. אם תרצה להוכיח אחרת, תצטרך להביא לי כמות מתאמנים שעשו SS בפלוס קלורי נמוך יחסית (נניח 200) שהצליחו להתקדם מהר יותר ממתאמנים שעושים SS עם פלוס קלורי גבוה. למעשה, זה לא משהו קשה מדי לבקש, אם אתה כל כך בטוח בטענה שלך.
הנתונים הללו הם על אנשים בSS (ביניהם מתאמנים של ריפטו) שלא הבינו למה הם נתקעו בסקוואט 75 בSS כשהם אכלו בפלוס 300..
אני חושב שאתה לא מבין מה הכוונה ב "לאכול בפלוס קלורי" אז אסביר לך:
אם אני עולה במשקל 300 גרם בשבוע, אז אני בפלוס קלורי של 300
אתה חושב שריפטו לא יודע את זה? אתה חושב שריפטו לא יודע מה קצב העלייה במשקל של המתאמנים שלו? אתה לא חושב שאם המתאמן יגיד לו שהוא לא עלה במשקל "למרות שאני בפלוס קלורי של 800" אז ריפטו לא יגיד לו להוסיף אוכל כי הוא נמצא בניטראלי? מה הטחינת מוח הזאת לגבי שחיפים שלא יודעים לגבי מה הם עושים? זה לא קשור בכלל. הדיון הוא על שחיפים שאוכלים בפלוס 200 בSS לעומת שחיפים שאוכלים בפלוס 1000 בSS.. אם הם לא נמצאים בניטראלי זה כבר עניין אחר. אני מדבר איתך על שחיפים שעולים במשקל 200 גרם בשבוע , לעומת שחיפים שעולים במשקל 800 גרם בשבוע. לא על שחיפים שחושבים שהם בפלוס קלורי ובעצם בניטראלי ואז כשהם מוסיפים קלוריות פתאום הם מתקדמים וכך אתה מנסה לטעון שבעצם בפלוס 300 הם יתקדמו.. הם פשוט חושבים שהם עושים מלוכלכת אבל בפועל לא.. כן, זה לא הדיון. אנחנו מדברים פה על מישהו מתאמנים בSS שעולים במשקל 900 גרם לעומת אלה שעולים במשקל 300 גרם (דוגמאות).
איזו מציאות? אולי תקרא? התשובה כתובה שם.
אחזור עליה שוב:
מי שעולה במשקל 900 גרם בשבוע בSS מתקדם טוב יותר ממי שעולה 300 גרם בשבוע SS. זאת המציאות. רוצה לטעון אחרת? תצטרך להביא כמות מתאמנים שעשתה SS בפלוס קלורי של 300, שהתקדמו טוב יותר ממתאמנים שעשו SS בפלוס קלורי של 900 (אני יוצא מנקודת הנחה ש2 הקבוצות עשו הכל נכון). וצר לי לומר, מעטים האנשים שמתחילים לקחת חומרים כשהם רק דרכו בחד"כ.
אז אני מסביר לך שעלייה במשקל, גם אם זה 10 קילו בשבועיים, תוביל ליותר משקל על המוט (קרא את 4 הטענות שפרסמתי ששומן מגדיל את פוטנציאל הכוח ועד עכשיו לא קיבלתי התייחסות לאף אחת מטענות אלו מלבד זאת שטענת שהן לא נכונות, וזהו, בלי שום הסבר).
עד כה לא התייחסת לראיות שלי כלל, ואתה ממשיך לדרוש גיבויים לדבריי. אולי תתחיל להסתכל בראיות שאני מביא, ולהתייחס אליהן במקום לדרוש כל הזמן עוד ועוד גיבויים שאתה בעצם לא מתייחס לגיבויים שלי?
השתמשתי בעצמי בתור דוגמה כתגובה לכך שכתבת שמי שיעלה 10 ק"ג בחודשיים הסקוואט שלו כמעט לא יתחזק כי רוב מה שהוא עלה זה רק נוזלים ושומן.. ואז כשהבאתי לך דוגמה על עצמי שאני התחזקתי בסקוואט שלי מ110 ל-155 5X5 טענת שאני לא יכול לקחת עצמי כדוגמה. בנוסף לכך, יש את הליפטר המתקדם שעלה במשקלי העבודה מאוד בזמן מאוד קצר עם עלייה מאוד רצינית במשקל שאני לא ממליץ עליה.. אולי רק בתנאים מסוימים.. לרוב לא. על איזה מחקר אתה מדבר? אתה בעצמך כתבת שאין מחקר שמראה האם יש הבדל בעלייה בכוח בין מי שאוכל בפלוס נמוך לעומת פלוס גדול יותר. ניסיון להציג את טענתי כניסיון לטעון שהטענה שלי היא סוג של מחקר זה רדוד.
לאיזו בדיוק אופציה סבירה יותר מזו אתה מצפה? עלייה מ40 סקוואט ל140 סקוואט בכמה חודשים עם עלייה מלוכלכת במשקל זו ראייה חזקה ביותר מפני שרוב אלה (אם לא כולם) שעושים SS בפלוס 200 מתקדמים משמעותית פחות טוב מאלה שעולים במשקל בצורה מלוכלכת (בSS), וזאת המציאות. זה בא לידי ביטוי למשל במתאמנים של ריפטו. אחרת, הוא לא היה ממליץ לצרוך הרבה קלוריות בSS.
ברור שבשביל יותר מסת שריר עדיף תוכנית עם נפח גבוה. אני טוען שעדיף לעלות במשקלי עבודה בצורה משמעותית באמצעות תוכנית כוח מתאימה, ואז לעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר, ואז תהיה גדילה משמעותית.
תוך כמה זמן הוא הגיע ל150 קילו סקוואט? בכמה הוא עלה במשקל? מה הנתונים ההתחלתיים?
סוף סוף אני מקבל התייחסות ממך על אחת מארבע הטענות שלי!!!
וואלה? המנופים ייפגעו? כמה אנשים אתה מכיר שעלו במשקל הגוף מ50 ל70 ק"ג ובגלל השומן הבנץ' פרס שלהם ירד? אני לא מכיר אף אחד כזה. הטיעון עם המנופים הוא נחמד, אבל הוא כמעט ולא קורה במציאות. לפחות לא על רוב האוכלוסייה הכללית (אם לא כולם).
יהיה הבדל בין ההוא שיעלה 10 ק"ג ב7 חודשים, ובין ההוא שיעלה 20 ק"ג ב7 חודשים, מכל הבחינות. כוח, מסת שריר, נוזלים, שומן. (אני יוצא מנקודת הנחה שגם ההוא שעלה 10 ק"ג במשקל וההוא שעלה 20 ק"ג במשקל עשו הכל נכון).
אני לא חושב שהוא יהיה חזק יותר מאדי הול כמו שהיה כששבר את שיא העולם בדדליפט, כמו שאני לא חושב שבריאן או תור חזקים יותר מאדי. אבל אם תיקח אותי לקצה אז אגיד שעל מ"ג 160 בערך הוא יוכל להיות חזק יותר מאדי האל מפני שהוא נמוך, ושתור על מ"ג 200 וגובה 2.06 לא חזק יותר מאדי, לא אומר שההוא ששוקל 160 על 1.60 לא יהיה חזק יותר מאדי.
נ.ב - שחיפים במ"ג 74 שחזקים יותר מקאי גרין אלו אנשים שפשוט התחזקו לאורך זמן עם עלייה קטנה במשקל או נשארו במשקל גופם ותוך כדי התחזקו.

נערך לאחרונה:
מתחילים עם התירוצים? מקודם טענת שאתה יכול להסיק דעה כלשהי על נושא שלא נתמך מחקרית מפני שאתה יותר חזק ממני, ועם יותר ניסיון ממני. כשהבאתי לך מישהו שטוען אחרת ממך שהוא יותר חזק ממך, עם ניסיון גדול משלך אתה טוען שאתה רוצה לשמוע דעות של חוקרים ותזונאים בעלי שם. התירוץ שהוא שוקל הרבה יותר ממך לא תופס, כי כתבת שאתה יכול להסיק דעות בנושא הזה (שלא נתמך מחקרית, יש לציין) כי אתה חזק ממני ועם ניסיון עשיר ממני, מעולם לא כתבת כלום על משקל גוף.. רק כשהבאתי לך מישהו טוב ממך בכל המובנים בפאוורליפטינג התחלת לברוח ל "אני רוצה לשמוע דעה מחקרית בנושא" ו "הוא שוקל כמעט כפול ממני" אז אם מקודם כתבת שמספיק לך הניסיון שלך והכוח שלך כדי להסיק כך על הנושא הזה (שלא נתמך מחקרית) אז אתה תהיה מוכרח להסכים איתי שהטענה שלי נכונה, כי הנה לך - מישהו חזק ממך ועם יותר וותק ממך (שבניגוד אליך - מביא ראיות כלשהן. אמנם לא מדעיות אבל הראייה היא שהטענה שמשקל גוף= משקל על המוט חלה על כל המתאמנים שלו - זאת ראייה חזקה בהחלט. בנוסף לכך, אם קראת הכל - תוכל לראות שהוא מפרט על עוד ליפטרים שזה עבד להם, בזמן מאוד קצר לפני התחרות (גם עליו זה עבד מעולה זמן קצר לפני התחרות).
לטעון "הוא שוקל כפול ממני" זה שווה ערך לטעון: "אתה שוקל 100 מרים 200. אני שוקל 90 מרים 180. אם מחשבים גם משקל גוף בפועל יוצא שאני חזק ממך".
נ.ב - קטגוריות נוצרו בשביל שחיפים שרוצים להרגיש חזקים. מי שמרים יותר הוא יותר חזק, ולא מעניין אם הוא שוקל 200 או 70.
אתה אמיתי? באמת כתבת את זה? אתה שם לב שבכלל מה שכתבת לגבי הניסיון שלך והכוח שלך הוא מדבר על השאלה "האם עלייה במשקל גוף מחייבת עלייה במשקלי העבודה"? ולא האם מסת שריר תעזור לכוח. אז יש לך יותר ניסיון ממני, יופי. אבל אין לך יותר ניסיון מלליפטר הזה שפרסמתי, וטענת שזה שיש לך יותר כוח וניסיון ממני אז הדעה שלך יותר שווה משלי, וכשהבאתי לך את הליפטר הזה שחזק ממך, ועם יותר ניסיון ממך ברחת ל "אני רוצה לשמוע דעות של חוקרים ותזונאים בעלי שם בנושא ו "הוא שוקל כמעט כפול ממני". דיברת על מאמנים עם ניסיון? לליפטר הזה יש כמות מתאמנים מאוד גדולה, והוא טוען שהטענה שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט חלה על כל המתאמנים שלו.
דעה של סתם מישהו היא לא מספקת? וואלה? כי רגע לפני אתה טענת שאין לך שום הוכחה מחקרית בידיים, ואתה מסתמך על הניסיון שלך ולכן כדאי לי להקשיב לך.. כי לך יש יותר ניסיון ממני ואתה יותר חזק.. עכשיו כשבאתי אליך מישהו עם חזק ממך ועם יותר ניסיון ממך (ויש לו כמות מתאמנים גדולה והוא טוען שהטענה הזו שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט חלה על כל המתאמנים שלו) אתה בא וטוען שאתה רוצה מחקרים בנושא.. בוא נהיה פרקטים ונשחק במשחק שלך - הוא חזק ממך, יש לו יותר ניסיון ממך, יש לו יותר הוכחות משלך (הטענה שהטענה שיותר משקל= יותר משקל על המוט חלה על המתאמנים שלו זו טענה חזקה מאוד, במיוחד כשיש לו כמות מתאמנים גדולה).
כתבת כבר מקודם שאין שום מחקר בנושא. לכן עברנו לראיות אחרות.. אתה התחלת לדבר על הניסיון והכוח שלך ולכן אתה צודק, אני הבאתי לך ליפטר חזק ממך ועם יותר ניסיון ממך והתחלת לתרץ תירוצים כששנייה לפני כל מה שהיה מספיק לך כדי לומר שאתה צודק ואני טועה הוא הכוח והניסיון שלך. יופי, אתה לא מוכן להתייחס לאף אחת מ4 מהטענות ששומן מגדיל את פוטנציאל הכוח (חוץ מלטעון שזה לא נכון בלי שום הסבר) ולא מוכן לקבל את זה שאני צודק בכך שהטענה שעלייה במשקל הגוף תוביל ליותר משקל על המוט (כי על פי המשחק שאתה קבעת זה שיש לך יותר ניסיון וכוח ממני אומר שאתה צודק ואני טועה)
בכנות שאין לי מושג מה הידע התזונתי שלו. אני יודע מה הידע שלי, והניסיון שדיברתי עליו שיש לי הוא לא רק כליפטר, אלא גם הידע שצברתי לגבי תזונה לאורך השנים. כאשר לוקחים דעה ממישהו רנדומלי באינטרנט כדאי שלפחות תדע פחות או יותר מה הידע שלו בנושא.
מזכיר לי כתבה שהייתה לפני כמה שנים של ד"ר כלשהי על הסכנות בחיסונים, רק ששכחו לציין שהיא דוקטור לתקשורת.

אחרי שהבאתי לך מישהו חזק ממך ועם יותר ניסיון ממך, ואז שולח אותי לראות סרטון של 56 דקות וכותב "אבל אם אתה רוצה תקשיב לכל הפודקאסט"
שלחתי אותך להקשיב ל-2-3 דקות שבהם מדברים על מחקר שמוכיח בידיוק את מה שאני טוען. ושם מדבר דוקטור לספורט ותזונה מהמובילים בתחום, אז נראה לי הוא יודע דבר או 2.
ואתה לא חייב להקשיב לכל הפודקאסט, זו הייתה רק המלצה, כי בשאר הזמן גם מרחיבים על התיאוריה ומדברים גם על הפרקטיקה.

חוץ מהדעה שלי אין לי שום גיבוי? הבאתי לך מספר גיבויים (הוכחות מחקריות אין לאף אחד מאיתנו, כך שאני לא מתייחס למילה "גיבויים" בהקשר זה כהוכחה מחקרית שקובעת הכל.. ואם לא ידעת, מחקרים לא מוכיחים שום דבר באופן חד משמעי.. הם רק מראים את הסבירות הכי גבוהה). להלן הגיבויים:
הבאת גיבויים לעליה במסת השריר, לא בכוח. לכוח הבאת משהו שבמקרה הטוב אפשר לקרוא לו אנקדוטה

2. מתאמנים שעשו SS כהלכתה ועלו מ40 סקוואט ל140 סקוואט בכמה חודשים (אם לא היה הבדל בעלייה בכוח בין מסה נקייה לבין מסה מלוכלכת אזי היינו רואים מתאמנים שמסיימים SS שמנים עם עלייה של 15 ק"ג במשקל וסקוואט 60 קילו. לצערך, המציאות מוכיחה אחרת).
אתה ממשיך להראות חוסר הבנה מוחלט בתחביר. אם אני אומר שא' לא בהכרח יקרה, זה לא אומר שב' חייב לקרות. אם אני אומר שאפשר להתחזק יפה מאוד במסה נקייה, זה לא אומר שאי אפשר להתחזק במסה מלוכלכת, זה פשוט אומר שמלוכלכת תביא תוצאות, אבל לא רק.

אצל מתחילים זה לא נחשב? לול. אתה יודע שקהל היעד של SS היא מתאמנים מתחילים, נכון? ברור שאצל אנשים שהסקוואט שלהם הוא 140 והם ינסו לעלות אותו ל240 קילו בSS הם ייכשלו.
דבר ראשון הבאת את SS כדוגמא, היא לא הייתה עיקר הדיון. הדיון היה האם אפשר להתחזק יותר במסה מלוכלכת.
וכאן הטענה שחייבים להתלכלך כדי להתחזק המון היא פשוט לא נכונה, כי כן יש מחקרים שמראים שמתחילים יכולים להתחזק המון ומהר, בלי קשר לצריכה הקלורית שלהם, אפילו בגירעון הם יכולים להתחזק מאוד, אבל כנראה יהיו מוגבלים יותר בכמה זמן הם יכולים להמשיך את ההתקדמות המהירה הזאת.

אם לא היה שום קשר בין סוג התוכנית לבין העלייה בסקוואט מ40 ל-140 בכמה חודשים אז היית רואה כמעט כל מתאמן ממוצע בחד"כ מסחרי ממוצע עם סקוואט 140.. אבל המציאות מראה שיש מעטים כאלה בחדרי כושר ממוצעים מסחריים.
הרוב המוחלט של האנשים לא מחפשים להתחזק כמטרה עיקרית, הם מחפשים לגדול, ולזה יש מיליון תוכניות אחרות שלא דורשות מהם להגיע ל-140 סקוואט.
כמו שאמרתי אלף פעם כבר, כוח זה גם יכולת, ואם לא תעבוד עליה אתה לא תגיע למשקלים גבוהים, לכן תוכנית שלא מלמדת אותך את היכולת הזאת, לא תביא אותך למשקלים גבוהים, אבל עדיין יכולה להוביל אותך להרבה מסה.

הופרך על ידי, על ידי ריפ וזאק, אלפי מתאמנים שעשו SS כהלכתה, על ידי הליפטר ששלחתי, על ידי עוד ליפטרים אחרים שכתב עליהם אותו הליפטר, ועל ידי כל המתאמנים שלו, ותהיה בטוח שהופרכו על ידי עוד מלא)
אתה ממשיך לומר את זה, אבל לא הבאת הוכחה לזה. הופרך אומר שהוכיחו שהטענה לא נכונה, וזה לא נכון, הם פשוט הוכיחו טענה אחרת, שאף אחד לא חלק עליה, שמתחילים יכולים לעלות הרבה במסת השריר ובכוח מהר. הם מעולם לא בדקו את זה בהרחבה.

(מוזמן לקרוא את 4 הטענות ששלחתי לך לגבי זה שגם עלייה טהורה של 100% שומן תגדיל בהכרח את פוטנציאל הכוח , שהתעלמת מהן לחלוטין ולא התייחסת אליהן - מלבד לטעון "הן לא נכונות" וזהו. בלי הסברים כלל).
בטענות שהבאת המילה שומן לא מוזכרת אפילו פעם אחת, אז איפה ההוכחה?

ברור שזה משפט מטומטם, המדע לא יכול להבטיח שום דבר. אתה לא יודע שהמדע משנה את הדעות שלו כל הזמן? אני לא אומר עכשיו לא להקשיב למדע. אני רק אומר שלא כל מה שהמדע זה אומר זה "הלכה למשה מסיני".
ומה הפואנטה שלך? שהמדע נותן לנו תוצאות הפוכות מהמציאות?

ללא ספק, ריפטו הצליח להוכיח על אלפי מתאמנים בSS שיש הבדל בין פלוס קלורי קטן לבין פלוס קלורי גדול מבחינת עלייה בכוח
בשלב הזה אני אפילו אקח מאמר דעה מריפטו שאומר את זה.
כדי להוכיח אתה צריך נתונים, ללא נתונים אתה סתם זורק הערות באוויר.
ההמלצה לצריכה הקלורית המוגזמת של ריפטו היא כמו לכבות גפרור על ידי להציף את החדר.
האופציה האידאלית היא לדאוג לצריכה קלורית מספקת לבניית מסת שריר טובה, ובשביל שתהיה מספיק אנרגיה לאימונים, תוך שמירה על אחוז שומן נמוך. מתחילים לא יודעים לעשות את זה ללא תזונאי. אז בגלל שריפטו מתעדף ביצועים על מראה, הוא פשוט אומר "תאכלו את הכמות המוגזמת הזאת, ככה אנחנו מוודאים שלא יהיו לכם חוסרים".
הוא מעולם לא טען שאכילה מוגזמת תוביל ליותר כוח (בעיקר בגלל שאין לו מושג מה זה אומר אכילה מוגזמת), הוא פשוט טוען שצריך לאכול מספיק.

אתה טוען שאפשר להגיע מ40 סקוואט ל150 סקוואט בכמה חודשים אפשר לעשות בלי לדעת אפילו מה אתה עושה (כלומר, לא צריך להקפיד על התאוששות, לא צריך לבחור תוכנית מתאימה כדי לעלות את הסקוואט שלך מ40- ל150 בכמה חודשים)
מעולם לא אמרתי את זה. לא יודע מה הוא עושה הכוונה בלי תזונה מוקפדת מאוד (אבל כן עם בסיס כלשהו), בלי תוכנית מיוחדת (אבל כן עם בסיס כלשהו).
צריך בסיס סבבה, אבל חוץ מזה לא הרבה

איך זה שבכל חדר כושר ממוצע מסחרי רוב המתאמנים לא מרימים 150 קילו סקוואט?
כי זה לא מעניין אותם?

אם אתה מאמן אלפי אנשים בSS ורואה שמי שעולה במשקל בפלוס גדול יותר מתקדם יותר ופחות נתקע מאשר אלה שאוכלים בפלוס נמוך יותר ונתקעים מוקדם יותר ומתקדמים פחות.
ואיך אתה יודע שזה מה שהוא רואה? אתה סתם ממציא דברים. תראה לי מתי הוא אי פעם אמר שעליה מתונה במשקל לא מביאה תוצאות כמו עליה מהירה. תראה לי ציטוט אחד! כי אתה ממשיך לומר שזה מה שהוא רואה, אבל לא מביא שום ציטוט כזה.

אתה חושב שריפטו לא יודע את זה? אתה חושב שריפטו לא יודע מה קצב העלייה במשקל של המתאמנים שלו? אתה לא חושב שאם המתאמן יגיד לו שהוא לא עלה במשקל "למרות שאני בפלוס קלורי של 800" אז ריפטו לא יגיד לו להוסיף אוכל כי הוא נמצא בניטראלי?
יכול להיות שהוא יודע, ולמה אתה חושב שהוא לא אומר להם בידיוק את זה? למה אתה חושב שהוא אומר להם "אתה בנייטרלי, תוסיף עוד 1000 קלוריות"? אתה יודע איך הוא שולט בצריכה הקלורית של המתאמנים שלו? אתה לא, אתה רק זורק השערות

מה הטחינת מוח הזאת לגבי שחיפים שלא יודעים לגבי מה הם עושים? זה לא קשור בכלל. הדיון הוא על שחיפים שאוכלים בפלוס 200 בSS לעומת שחיפים שאוכלים בפלוס 1000 בSS.. אם הם לא נמצאים בניטראלי זה כבר עניין אחר. אני מדבר איתך על שחיפים שעולים במשקל 200 גרם בשבוע , לעומת שחיפים שעולים במשקל 800 גרם בשבוע. לא על שחיפים שחושבים שהם בפלוס קלורי ובעצם בניטראלי ואז כשהם מוסיפים קלוריות פתאום הם מתקדמים וכך אתה מנסה לטעון שבעצם בפלוס 300 הם יתקדמו.. הם פשוט חושבים שהם עושים מלוכלכת אבל בפועל לא.. כן, זה לא הדיון. אנחנו מדברים פה על מישהו מתאמנים בSS שעולים במשקל 900 גרם לעומת אלה שעולים במשקל 300 גרם (דוגמאות).
אבל מתחילים שחיפים לא יודעים שהם צריכים לחפש עליה במשקל, זו בידיוק הנקודה שלו בפעם המי יודע כמה!
מתחילים חושבים שהם אמורים לעלות בשריר, לרדת בשומן, ולרדת במשקל, או לפחות הם לא יודעים מה תהיה ההשפעה על המשקל. הם יודעים קלוריות, והם לא יודעים שזה לא עניין מדוייק.
תאמין לי שכמעט אף מתחיל לא יודע שהוא צריך לחפש עליה במשקל.
הנה 3 דיונים רק מהעמוד הראשון של פורום תזונה ותוספים:
מסה נקייה - כיצד לבצע נכון?
בניית תפריט מסה נקייה
יותר מידי משקל

עכשיו תעשה חישוב כמה עמודים כאלה ראיתי ב-4 שנים האחרונות

מי שעולה במשקל 900 גרם בשבוע בSS מתקדם טוב יותר ממי שעולה 300 גרם בשבוע SS. זאת המציאות. רוצה לטעון אחרת? תצטרך להביא כמות מתאמנים שעשתה SS בפלוס קלורי של 300, שהתקדמו טוב יותר ממתאמנים שעשו SS בפלוס קלורי של 900 (אני יוצא מנקודת הנחה ש2 הקבוצות עשו הכל נכון). וצר לי לומר, מעטים האנשים שמתחילים לקחת חומרים כשהם רק דרכו בחד"כ.
זו טענה שאתה ממשיך לטעון, עם 0 הוכחות. מעולם לא הראת אפילו מאמר דעה שאומר את אותו הדבר, ובטח שלא נדבר על ראיה ממשית אמיתית.
אתה ממשיך לטעות שזו המציאות, אבל חוץ מהדעה שלך לא הראת שזה באמת מה שקורה.

עד כה לא התייחסת לראיות שלי כלל, ואתה ממשיך לדרוש גיבויים לדבריי. אולי תתחיל להסתכל בראיות שאני מביא, ולהתייחס אליהן במקום לדרוש כל הזמן עוד ועוד גיבויים שאתה בעצם לא מתייחס לגיבויים שלי?
אז תביא ראיות. עד עכשיו הבאת רק קפיצות לוגיות. יש לך ראיה לא' (לדוגמא שפלוס קלורי גדול יותר יוביל ליותר מסת שריר), אז אתה טוען שזה הוכחה לג' (שזה גם יוביל ליותר כוח), אבל תכלס חסר לך שלב באמצע, החוליה החסרה, מה שבאמת יקשר את הדברים.
עוד דוגמא היא שריפטו טוען שאי אפשר להתקדם בתוכנית שלו בלי לעלות במשקל (שהוכח כלא נכון, אבל בוא נגיד שכן), והמתאמנים שלו מתקדמים על פלוס קלורי גבוה. מכאן הסקת שההתקדמות תהיה טובה יותר ככל שהפלוס הקלורי גדל, אבל אין ראיות לקשר לינארי, יש לך הוכחות לקצה אחד (בפועל לא), ויש לך הוכחות לקצה השני, אבל אתה לא יודע מה קורה באמצע

השתמשתי בעצמי בתור דוגמה כתגובה לכך שכתבת שמי שיעלה 10 ק"ג בחודשיים הסקוואט שלו כמעט לא יתחזק כי רוב מה שהוא עלה זה רק נוזלים ושומן
שוב אתה מסלף את דברי.
טענתי שעליה של 10 קילו מהירה לא תוביל לאותה עליה בכוח של עליה איטית, כי אתה צובר המון מסה לא פונקציונלית. לא טענתי בכלל שאי אפשר להתחזק ואפילו המון, פשוט טענתי שזה לא העליה המטורפת במשקל שהובילה לזה. באותה מידה היית יכול לעלות 2-3 קילו באותו פרק זמן ולהתחזק באותה המידה, זו הטענה שלי.

על איזה מחקר אתה מדבר?
המחקר שדיברו עליו בפודקאסט בלינק ששמתי, שדיבר על התקדמות במשקלים אצל מתחילים

אתה בעצמך כתבת שאין מחקר שמראה האם יש הבדל בעלייה בכוח בין מי שאוכל בפלוס נמוך לעומת פלוס גדול יותר
מחקר שבדק בידיוק את זה ברמות שונות של מתאמנים, למיטב ידיעתי אין, לפחות לא אחד מספיק גדול.
בפודקאסט הפ אומרים שיש אחד למתחילים, ואז הם מדברים על מחקר קטן במתאמנים ברמה גבוהה.
אז תמונה חלקית יש לנו, אבל לא אחת מספקת

זו ראייה חזקה ביותר מפני שרוב אלה (אם לא כולם) שעושים SS בפלוס 200 מתקדמים משמעותית פחות טוב מאלה שעולים במשקל בצורה מלוכלכת (בSS), וזאת המציאות
מציאו מחייבת שלל ראיות, שחוץ מלומר "המציאות" לא הראת כאלה.
טענת על המון מתאמנים של ריפטו שעשו ככה וקיבלו ככה, אבל אין לך שום נתונים לשאוב מהם את האמרה הזאת

ברור שבשביל יותר מסת שריר עדיף תוכנית עם נפח גבוה. אני טוען שעדיף לעלות במשקלי עבודה בצורה משמעותית באמצעות תוכנית כוח מתאימה, ואז לעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר, ואז תהיה גדילה משמעותית.
אז אפשר להתקדם במסת השריר גם בלי לעבור בשלב תוכנית הכוח. זו גישה אחת, ויש כמה גישות

תוך כמה זמן הוא הגיע ל150 קילו סקוואט? בכמה הוא עלה במשקל? מה הנתונים ההתחלתיים?
הגיע בערך בחודשיים-שלושה. התחיל ממוט ריק וגם עם זה התקשה מאוד, הוא באיזור ה-1.75 ושקל באיזור ה-90 קילו אם אני לא טועה, ומאז הוא רזה 16 קילו.

וואלה? המנופים ייפגעו? כמה אנשים אתה מכיר שעלו במשקל הגוף מ50 ל70 ק"ג ובגלל השומן הבנץ' פרס שלהם ירד? אני לא מכיר אף אחד כזה. הטיעון עם המנופים הוא נחמד, אבל הוא כמעט ולא קורה במציאות. לפחות לא על רוב האוכלוסייה הכללית (אם לא כולם).
ראיתי את זה קורה מלא, שהמנופים משתנים ואנשים צריכים להתאים את הטכניקה למנופים החדשים. זה קורה בעיקר למתאמנים מתקדמים יותר שכבר יש להם טכניקה די בנויה, ודברים כאלה עלולים לשנות את התנועה הרגילה שלהם

יהיה הבדל בין ההוא שיעלה 10 ק"ג ב7 חודשים, ובין ההוא שיעלה 20 ק"ג ב7 חודשים, מכל הבחינות. כוח, מסת שריר, נוזלים, שומן. (אני יוצא מנקודת הנחה שגם ההוא שעלה 10 ק"ג במשקל וההוא שעלה 20 ק"ג במשקל עשו הכל נכון).
אוקי, ועכשיו יש לך ראיות שתומכות בטענה הזאת?
אני אפילו אסתפק בניסוי על עצמך

אני לא חושב שהוא יהיה חזק יותר מאדי הול כמו שהיה כששבר את שיא העולם בדדליפט, כמו שאני לא חושב שבריאן או תור חזקים יותר מאדי. אבל אם תיקח אותי לקצה אז אגיד שעל מ"ג 160 בערך הוא יוכל להיות חזק יותר מאדי האל מפני שהוא נמוך, ושתור על מ"ג 200 וגובה 2.06 לא חזק יותר מאדי, לא אומר שההוא ששוקל 160 על 1.60 לא יהיה חזק יותר מאדי.
אוקי, אז אתה כן מסכים איתי שהגודל והמבנה שלו כן ישפיע על המשקל הסופי.
ובחור 1.60 אם הוא יגיע ל-160 קילו הוא יהיה עגול לחלוטין, אין שום סיכוי שהוא יוכל אפילו להרים את עצמו מהמיטה.
אדי הול 1.90 והוא נמוך יחסית לסטרונגמן ברמה שלו

בכנות שאין לי מושג מה הידע התזונתי שלו. אני יודע מה הידע שלי, והניסיון שדיברתי עליו שיש לי הוא לא רק כליפטר, אלא גם הידע שצברתי לגבי תזונה לאורך השנים. כאשר לוקחים דעה ממישהו רנדומלי באינטרנט כדאי שלפחות תדע פחות או יותר מה הידע שלו בנושא.
מזכיר לי כתבה שהייתה לפני כמה שנים של ד"ר כלשהי על הסכנות בחיסונים, רק ששכחו לציין שהיא דוקטור לתקשורת.

שלחתי אותך להקשיב ל-2-3 דקות שבהם מדברים על מחקר שמוכיח בידיוק את מה שאני טוען. ושם מדבר דוקטור לספורט ותזונה מהמובילים בתחום, אז נראה לי הוא יודע דבר או 2.
ואתה לא חייב להקשיב לכל הפודקאסט, זו הייתה רק המלצה, כי בשאר הזמן גם מרחיבים על התיאוריה ומדברים גם על הפרקטיקה.

הבאת גיבויים לעליה במסת השריר, לא בכוח. לכוח הבאת משהו שבמקרה הטוב אפשר לקרוא לו אנקדוטה

אתה ממשיך להראות חוסר הבנה מוחלט בתחביר. אם אני אומר שא' לא בהכרח יקרה, זה לא אומר שב' חייב לקרות. אם אני אומר שאפשר להתחזק יפה מאוד במסה נקייה, זה לא אומר שאי אפשר להתחזק במסה מלוכלכת, זה פשוט אומר שמלוכלכת תביא תוצאות, אבל לא רק.

דבר ראשון הבאת את SS כדוגמא, היא לא הייתה עיקר הדיון. הדיון היה האם אפשר להתחזק יותר במסה מלוכלכת.
וכאן הטענה שחייבים להתלכלך כדי להתחזק המון היא פשוט לא נכונה, כי כן יש מחקרים שמראים שמתחילים יכולים להתחזק המון ומהר, בלי קשר לצריכה הקלורית שלהם, אפילו בגירעון הם יכולים להתחזק מאוד, אבל כנראה יהיו מוגבלים יותר בכמה זמן הם יכולים להמשיך את ההתקדמות המהירה הזאת.

הרוב המוחלט של האנשים לא מחפשים להתחזק כמטרה עיקרית, הם מחפשים לגדול, ולזה יש מיליון תוכניות אחרות שלא דורשות מהם להגיע ל-140 סקוואט.
כמו שאמרתי אלף פעם כבר, כוח זה גם יכולת, ואם לא תעבוד עליה אתה לא תגיע למשקלים גבוהים, לכן תוכנית שלא מלמדת אותך את היכולת הזאת, לא תביא אותך למשקלים גבוהים, אבל עדיין יכולה להוביל אותך להרבה מסה.

אתה ממשיך לומר את זה, אבל לא הבאת הוכחה לזה. הופרך אומר שהוכיחו שהטענה לא נכונה, וזה לא נכון, הם פשוט הוכיחו טענה אחרת, שאף אחד לא חלק עליה, שמתחילים יכולים לעלות הרבה במסת השריר ובכוח מהר. הם מעולם לא בדקו את זה בהרחבה.

בטענות שהבאת המילה שומן לא מוזכרת אפילו פעם אחת, אז איפה ההוכחה?

ומה הפואנטה שלך? שהמדע נותן לנו תוצאות הפוכות מהמציאות?

בשלב הזה אני אפילו אקח מאמר דעה מריפטו שאומר את זה.
כדי להוכיח אתה צריך נתונים, ללא נתונים אתה סתם זורק הערות באוויר.
ההמלצה לצריכה הקלורית המוגזמת של ריפטו היא כמו לכבות גפרור על ידי להציף את החדר.
האופציה האידאלית היא לדאוג לצריכה קלורית מספקת לבניית מסת שריר טובה, ובשביל שתהיה מספיק אנרגיה לאימונים, תוך שמירה על אחוז שומן נמוך. מתחילים לא יודעים לעשות את זה ללא תזונאי. אז בגלל שריפטו מתעדף ביצועים על מראה, הוא פשוט אומר "תאכלו את הכמות המוגזמת הזאת, ככה אנחנו מוודאים שלא יהיו לכם חוסרים".
הוא מעולם לא טען שאכילה מוגזמת תוביל ליותר כוח (בעיקר בגלל שאין לו מושג מה זה אומר אכילה מוגזמת), הוא פשוט טוען שצריך לאכול מספיק.

מעולם לא אמרתי את זה. לא יודע מה הוא עושה הכוונה בלי תזונה מוקפדת מאוד (אבל כן עם בסיס כלשהו), בלי תוכנית מיוחדת (אבל כן עם בסיס כלשהו).
צריך בסיס סבבה, אבל חוץ מזה לא הרבה

כי זה לא מעניין אותם?

ואיך אתה יודע שזה מה שהוא רואה? אתה סתם ממציא דברים. תראה לי מתי הוא אי פעם אמר שעליה מתונה במשקל לא מביאה תוצאות כמו עליה מהירה. תראה לי ציטוט אחד! כי אתה ממשיך לומר שזה מה שהוא רואה, אבל לא מביא שום ציטוט כזה.

יכול להיות שהוא יודע, ולמה אתה חושב שהוא לא אומר להם בידיוק את זה? למה אתה חושב שהוא אומר להם "אתה בנייטרלי, תוסיף עוד 1000 קלוריות"? אתה יודע איך הוא שולט בצריכה הקלורית של המתאמנים שלו? אתה לא, אתה רק זורק השערות

אבל מתחילים שחיפים לא יודעים שהם צריכים לחפש עליה במשקל, זו בידיוק הנקודה שלו בפעם המי יודע כמה!
מתחילים חושבים שהם אמורים לעלות בשריר, לרדת בשומן, ולרדת במשקל, או לפחות הם לא יודעים מה תהיה ההשפעה על המשקל. הם יודעים קלוריות, והם לא יודעים שזה לא עניין מדוייק.
תאמין לי שכמעט אף מתחיל לא יודע שהוא צריך לחפש עליה במשקל.
הנה 3 דיונים רק מהעמוד הראשון של פורום תזונה ותוספים:
מסה נקייה - כיצד לבצע נכון?
בניית תפריט מסה נקייה
יותר מידי משקל

עכשיו תעשה חישוב כמה עמודים כאלה ראיתי ב-4 שנים האחרונות

זו טענה שאתה ממשיך לטעון, עם 0 הוכחות. מעולם לא הראת אפילו מאמר דעה שאומר את אותו הדבר, ובטח שלא נדבר על ראיה ממשית אמיתית.
אתה ממשיך לטעות שזו המציאות, אבל חוץ מהדעה שלך לא הראת שזה באמת מה שקורה.

אז תביא ראיות. עד עכשיו הבאת רק קפיצות לוגיות. יש לך ראיה לא' (לדוגמא שפלוס קלורי גדול יותר יוביל ליותר מסת שריר), אז אתה טוען שזה הוכחה לג' (שזה גם יוביל ליותר כוח), אבל תכלס חסר לך שלב באמצע, החוליה החסרה, מה שבאמת יקשר את הדברים.
עוד דוגמא היא שריפטו טוען שאי אפשר להתקדם בתוכנית שלו בלי לעלות במשקל (שהוכח כלא נכון, אבל בוא נגיד שכן), והמתאמנים שלו מתקדמים על פלוס קלורי גבוה. מכאן הסקת שההתקדמות תהיה טובה יותר ככל שהפלוס הקלורי גדל, אבל אין ראיות לקשר לינארי, יש לך הוכחות לקצה אחד (בפועל לא), ויש לך הוכחות לקצה השני, אבל אתה לא יודע מה קורה באמצע

שוב אתה מסלף את דברי.
טענתי שעליה של 10 קילו מהירה לא תוביל לאותה עליה בכוח של עליה איטית, כי אתה צובר המון מסה לא פונקציונלית. לא טענתי בכלל שאי אפשר להתחזק ואפילו המון, פשוט טענתי שזה לא העליה המטורפת במשקל שהובילה לזה. באותה מידה היית יכול לעלות 2-3 קילו באותו פרק זמן ולהתחזק באותה המידה, זו הטענה שלי.

המחקר שדיברו עליו בפודקאסט בלינק ששמתי, שדיבר על התקדמות במשקלים אצל מתחילים

מחקר שבדק בידיוק את זה ברמות שונות של מתאמנים, למיטב ידיעתי אין, לפחות לא אחד מספיק גדול.
בפודקאסט הפ אומרים שיש אחד למתחילים, ואז הם מדברים על מחקר קטן במתאמנים ברמה גבוהה.
אז תמונה חלקית יש לנו, אבל לא אחת מספקת

מציאו מחייבת שלל ראיות, שחוץ מלומר "המציאות" לא הראת כאלה.
טענת על המון מתאמנים של ריפטו שעשו ככה וקיבלו ככה, אבל אין לך שום נתונים לשאוב מהם את האמרה הזאת

אז אפשר להתקדם במסת השריר גם בלי לעבור בשלב תוכנית הכוח. זו גישה אחת, ויש כמה גישות

הגיע בערך בחודשיים-שלושה. התחיל ממוט ריק וגם עם זה התקשה מאוד, הוא באיזור ה-1.75 ושקל באיזור ה-90 קילו אם אני לא טועה, ומאז הוא רזה 16 קילו.

ראיתי את זה קורה מלא, שהמנופים משתנים ואנשים צריכים להתאים את הטכניקה למנופים החדשים. זה קורה בעיקר למתאמנים מתקדמים יותר שכבר יש להם טכניקה די בנויה, ודברים כאלה עלולים לשנות את התנועה הרגילה שלהם

אוקי, ועכשיו יש לך ראיות שתומכות בטענה הזאת?
אני אפילו אסתפק בניסוי על עצמך

אוקי, אז אתה כן מסכים איתי שהגודל והמבנה שלו כן ישפיע על המשקל הסופי.
ובחור 1.60 אם הוא יגיע ל-160 קילו הוא יהיה עגול לחלוטין, אין שום סיכוי שהוא יוכל אפילו להרים את עצמו מהמיטה.
אדי הול 1.90 והוא נמוך יחסית לסטרונגמן ברמה שלו
יפה שעכשיו אתה מנסה לומר שהתכוונת גם לניסיון שלך וגם לידע שלך... כאילו זה שכתבת שהניסיון שלך בתחום גדול יותר משלי ואתה חזק ממני לכן אתה יכול להגיד מי צודק ומי טועה (ברו סיינס) התכוונת גם לידע שלך.. שטויות במיץ. אתה סתם מנסה לפצות על הפאשלה שעשית.. לצערך הרב, זה לא עובד.
אתה מבלבל לי תמוח כבר שנה שאתה רוצה גיבויים אבל אתה לא מוכן את הגיבויים שלי, ומתעלם מהם לחלוטין (מלבד טענה אחת לגבי זה ששומן מגדיל את פוטנציאל הכוח, ובטענה הזו הודית ששומן מגדיל את פוטנציאל הכוח לפחות בחלק מהמקרים).
מה שהכי מצחיק אותי זה שניסית להשוות אותי לאנשים שהם לא יודעים בכלל מה הם מפרסמים אבל אתה הוא זה שדיבר שטויות (יש לי יותר ניסיון וכוח ממך, לכן הדעה שלי יותר נחשבת. וכשהבאתי לך מישהו טוב ממך מכל הבחינות התחלת עם התירוצים בסדר הזה:
"אני רוצה לשמוע דעות בנושא של חוקרים ותזונאים בעלי שם" כשרגע לפני הספיק לך להיות חזק ממני ועם ניסיון עשיר ממני.. אבל כשבאתי אליך עם הקלף שלך והבאתי לך משהו חזק ממך ועם יותר ניסיון ממך אז התחלת לברוח מהמשחק שאתה התחלת.. קוראים לזה להפסיד במלחמה בה התחלת..
"הוא שוקל כפול ממני" - במילים אחרות "בתכלס אנחנו כמעט חזקים באותה מידה" - לא נכון. הוא חזק ממך משמעותית, ועם ניסיון עשיר ממך ואימן הרבה יותר אנשים ממך וטוען שהטענה שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט חלה על כל המתאמנים שלו.
"התכוונתי גם לידע תזונתי. לא רק ניסיון וכוח" - ניסיון כושל נוסף..
שלחת לי סרטון של 56 דקות, לא כתבת לי להקשיב ל2-3 דקות ולא כתבת לי אילו דקות. חוץ מזה, רוצה שאתייחס לראיות שלך? תתייחס לראיות שלי. לא התייחסת לשום ראייה שלי מלבד 1, וגם בה, הודית ששומן מגדיל את פוטנציאל הכוח (בחלק מהמקרים). בזה הודית. זה חצי הסכמה, אבל זה גם משהו. אני טוען ששומן מגדיל את פוטנציאל הכוח בכל מצב (אתה טוען שרק בחלק מהמקרים)
הגיבויים שהבאתי לכוח הם, שוב:
מתאמנים שעשו SS במסה מלוכלכת ועלו בסקוואט 40 ל140 בכמה חודשים, לעומת מתאמנים שעשו מסה נקייה ונתקעו מאוד מהר בSS ולא הבינו למה.. מה לעשות, לא תוכל לעלות את הסקוואט שלך ב15 קילו בשבוע בתור מתאמן עם סקוואט מוט ריק ליותר מכמה שבועות לפני שתיתקע.. מארק ריפטו אומר זאת.. שאנשים לא אוכלים מספיק בSS ופתאום נתקעים בשבוע החמישי, ולא מבינים מה הם עשו לא בסדר.
בנוסף לכך - הליפטר המתקדם שהבאתי מקודם שטוען שהטענה שיותר משקל= יותר משקל על המוט חלה עליו, על עוד ליפטרים שהוא הביא ועל כל המתאמנים שלו (כמות מתאמנים גדולה.. כמה אנשים בדיוק אתה אימנת והצלחת להביא ראיות הפוכות)
כמו שכבר טענתי, אם תרצה להוכיח שאני טועה (בהיעדר מחקרים בנושא) תצטרך להביא לי מתאמנים מתחילים שהעלו את הסקוואט שלהם מ40 ל150 בכמה חודשים בפלוס קלורי 200. בנוסף לכך כתבת שאפשר להגיע ל150 סקוואט בלי לדעת אפילו מה אתה עושה.. אז אני רוצה גם שאותם אנשים שעלו מסקוואט 40 ל150 עשו את זה עם טכניקה גרועה וחוסר שמירה על תנאים של התאוששות.
מה שהכי מצחיק זה שכתבת לי שאני ממשיך להראות חוסר הבנה מוחלט בתחביר שהבאתי גיבויים לגבי עלייה במסת השריר ולא בכוח, שאני כבר שנה מנסה להסביר לך שאלו ראיות גם לכוח, ולא רק לעלייה במסת השריר.. תן לי להסביר לך, למקרה שלא הבנת:
אם לפי הטענה שלך אין הבדל בעלייה בכוח בין עלייה נקייה לבין עלייה מלוכלכת (וידוע לנו שבמסת השריר העלייה תהיה משמעותית פחותה מאשר פלוס נמוך, למרות שאני לא מסכים עם טענה זו בתוכנית כמו SS) אז רוב העלייה של המתאמן בSS תהיה נוזלים ושומן, ואז ממילא הוא לא יצבור יותר כוח ממי שעושה מסה נקייה לכן יסיים SS שמן חלש. זאת הסיבה שתצטרך להביא לי כמות מתאמנים שעושים SS בפלוס של 200 ומעלים את הסקוואט שלהם מ40 ל-150 בכמה חודשים.
ברור שSS היא בסך הכל דוגמה. מה הקשר בין מה שכתבתי לבין זה?
אל תכניס לי מילים לפה, מעולם לא טענתי שצריך לאכול המוןן כדי להתחזק. טענתי שבSS צריך לאכול הרבה יחסית כדי להתקדם בתוכנית כהלכתה ולמצות את SS כמו שצריך, ושיש הבדל משמעותי בין עלייה נקייה לבין עלייה מלוכלכת מבחינת מסת שריר ומבחינת כוח (כמובן צריך לעשות את שאר הדברים נכון) אבל זה בסדר, תמשיך להכניס לי מילים לפה.. זה מתקבל בברכה.
אתה כתבת שהגעת לסקוואט 150 בלי לדעת מה אתה עושה בכלל וניסית להציג את זה שלהגיע ל150 סקוואט בכלל לא דורש מאמץ.. שמגיעים לשם אפילו בלי לשים לב.. עכשיו אתה טוען שכן צריך להשקיע בשביל זה ושכן דרושות תוכניות כוח? אתה שם לב כמה פעמים בהודעה אתה סותר את עצמך?
הסברת בדיוק את הסיבה למה הטענה שלך הופרכה. טענת שאין הבדל בין עלייה נקייה למלוכלכת מבחינת כוח, וקיבלת ראיות שכן - מתאמנים שעושים SS כהלכתה ועולים מסקוואט 40 ל-140 בכמה חודשים, הליפטר המתקדם שטוען שהטענה שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט תקפה לכל המתאמנים.. אז אם טענת טענה מסוימת - ומישהו בא והביא לך ראיות שזה לא נכון, אז כן, זה נקרא להפריך את הטענה שלך.
למה צריכה להיות מוזכרת המילה שומן כדי שתבין את זה? ניקח את הדוגמה לגבי הבנץ':
ברגע שאתה גדול יותר אז טווח התנועה בין המוט לבינך מתקצר - משמע, גודל מוסיף לכוח. אני שואל אותך:
גודל זה בהכרח רק נוזלים או שריר? לא, נכון? גם שומן. אז הנה, זאת ראייה שגם שומן טהור מגדיל את פוטנציאל הכוח.
לא, הפואנטה שלי היא שהמדע לא מדויק, וגם האבולוציה זה בסך הכל תיאוריה והמדע לא אומר בוודאות שהוא מתקיים ב100% (למקרה שלא ידעת).
צודק, כדי להוכיח צריך נתונים.
ריפטו לא טען שצריך הרבה קלוריות בSS בשביל יותר כוח? אתה אמיתי? בסרטון שהבאתי מקודם ריפטו אומר שם בפירוש שאנשים באים אליו ואומרים לו שהם נתקעו בSS, ואחת מהשאלות שהוא שואל אותם זה כמה קלוריות הם צורכים מדי יום? והם עונים לו "לפחות 1800-2000 קלוריות" והוא מגיב ואומר שזאת הבעיה.. שאתה צריך לאכול 5000 קלוריות! אם הוא היה חושב שפלוס קלורי של 200 היה מספיק הוא היה אומר לאכול 200 מעל הניטראלי.
אתה בעצמך כתבת של150 סקוואט אפשר להגיע בטעות, אז מה אכפת לי מה מעניין את המתאמנים בחד"כ? לדבריך, הם היו אמורים להגיע מזמן לסקוואט 150, אפילו בלי להתאמץ.. גם בתוכנית AB פשוטה, בתוך כמה חודשים ולא לשים לב בכלל שזה קרה. מה לעשות? זו לא המציאות. ביקשת לראות מתי ריפטו אמר שעלייה מהירה יותר במשקל טובה יותר מעלייה מתונה? בסרטון מקודם שהבאתי ריפטו אומר שאחת הסיבות שאנשים נתקעים היא בגלל חוסר בקלוריות.. הוא אמר שאנשים באים אליו ואומרים לו שהם נתקעו בSS ואחת השאלות שהוא שואל אותם זה כמה קלוריות הם צורכים מדי יום? ושהתשובה שלהם היא 1800-2000 קלוריות מדי יום לפחות.. והוא אומר שזאת הבעיה.. שהם צריכים לאכול לפחות 5000 קלוריות.
איך אני יודע שהוא שולט בצריכת הקלוריות של המתאמנים שלו? מפני שראינו בסרטון שכאשר אנשים אומרים לו שהם נתקעים אז אחת השאלות שהוא שואל אותם זה כמה קלוריות הם צורכים מדי יום.. והם עונים לו 1800-2000 קלוריות לפחות ביום.. והוא אומר להם שזאת הבעיה ושהם צריכים לצרוך 5000 קלוריות. בנוסף לכך, הוא כתב בספר שלו שיש לצרוך 3500-7000 קלוריות מדי יום.. אם הוא כתב זאת בספר שלו, מה אתה חושב שהוא אומר למתאמנים שלו? לאכול 1500 קלוריות אם הם רוצים? הוא במעקב. אם לא ידעת - מאמן יודע מה קורה אצל המתאמן שלו.
מה קשור זה ששחיפים צריכים לחפש עלייה במשקל? זה שיש מתאמנים שלא יודעים איך להתנהל בSS, זו כבר בעיה אחרת. כבר הסברתי לך שאנחנו מדברים על אנשים שהם אוכלים בפלוס קלורי בוודאות (עולים במשקל) ולא אנשים שהם בניטראלי ובטוחים שהם בפלוס 600.
זה עצוב אם אתה חושב שהבאתי שום הוכחה לכך (או אפילו מאמר שתומך בטענה זו למרות שהבאתי לך מקודם שחור על גבי לבן!!!! שפלוס קלורי גדול יותר יוביל לעלייה גדולה יותר בכוח. לי כבר נמאס לנסות להסביר לך, אבל אם אני אצליח מתישהו אז אני חייב להמשיך
מתאמנים שעשו SS והעלו את הסקוואט שלהם מ40 ל150 בכמה חודשים, לעומת מתאמנים שעשו SS בפלוס קלורי 200 ונתקעו באמצע בלי להבין מה הם עשו לא בסדר. הליפטר המתקדם שהעלה את משקלי העבודה שלו בצורה משמעותית יחסית לתקופת הזמן הקצרה (אפשר לטעון כאן שזאת גם ראייה נוספת לכך שעלייה בשומן טהור מגדילה את פוטנציאל הכוח) וזה שהליפטר המתקדם טוען שהטענה שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט חלה על כל המתאמנים שלו.. והוא מביא דוגמאות על עוד ליפטרים שעלו במשקל הגוף משמעותית כמה ימים לפני התחרות ושיפרו את הטוטאל שלהם עוד על ידי זה.
לא הסקתי שהמתאמנים של ריפטו בSS התקדמו משמעותית בכוח אך ורק בזכות הפלוס הקלורי, הסקתי זאת גם על ידי מתאמנים בSS שאכלו בפלוס 200 ונתקעו בסקוואט 80 (דוגמה לצורך המחשה שהם נתקעו בסקוואט נמוך).. אבל כמו שכבר כתבתי, אתה מוזמן להמשיך להכניס לי מילים לפה, זה יתקבל בברכה.
בוא תסביר לי - איך אני מסלף את דבריך?
כתבת בפירוש שמי שיעלה 10 ק"ג בחודשיים הסקוואט שלו כמעט לא יזוז כי רוב העלייה תהיה נוזלים ושומן. כשהבאתי לך דוגמה על עצמי שאני עליתי מסקוואט 110 5X5 ל155 5X5 טענת שמשקלי העבודה שלי נמוכים מדי ואני לא יכול להביע דעה. הנה לך - הליפטר המתקדם שחזק יותר ממך שיפר את הטוטאל שלו בצורה משמעותית יחסית לכמה ימים לפני התחרות על ידי אכילה מטורפת, ועוד ליפטרים אחרים באותו מאמר שאכלו כמה ימים לפני התחרות כמו פסיכיים. אם באמת לא היה הבדל בעלייה בכוח בין מתאמן שעולה נקי לבין מתאמן שעולה מלוכלך (אני יוצא מנקודת הנחה ששני המתאמנים עושים הכל נכון) אז היית רואה אנשים מסיימים SS עם עלייה של 15 ק"ג במשקל הגוף וסקוואט 80.. כי בכוח יש מספר קסם כלשהו ממנו לא תוכל להתחזק ו2 קלוריות מתחת זה היה מאוזן. אולי זאת הסיבה שאותו ליפטר מתקדם העלה את הטוטאל שלו כמה ימים לפני התחרות בצורה משמעותית יחסית לכמה ימים? או שהליפטרים האחרים במאמר העלו את הטוטאל שלהם משמעותית יחסית לכמה ימים לפני התחרות?
למה אתה מוציא את דבריי מהקשרם? שאלתי "על איזה מחקר אתה מדבר?" בתשובה לכך שכתבת לי שהתשובה שלי היא לא מחקרית והסברתי לך שבכלל לא דיברנו על מחקר.. אולי אתה דיברת, לא אני
צר לי לומר לך, מתאמנים ברמה גבוהה לא מייצג את רוב האוכלוסייה, כך שפחות מעניין אותי לגבי התוצאות במחקר עליהם.
תן לי לדייק, לא טענתי כך על המון מתאמנים של ריפטו.. טענתי כך על כל המתאמנים שלו.. שמי שעשה SS כהלכתה מהמתאמנים שלו (ובכללי גם לא מתאמנים שלו) ואכלו בפלוס שצריך, העלו את הסקוואט שלהם מ40- ל140 בכמה חודשים (כמובן שזה רק מספר להמחשה להבין שמדובר באזור ה140.. זה יכול להיות גם 130, גם 150.. ועוד ועוד
לא ענית לי על אחת השאלות שלי.. כמה הוא עלה במשקל גוף כשהוא עלה מסקוואט מוט ריק ל150 קילו? לא כמה הוא ירד במשקל..
מה אכפת לי מה אתה ראית? מתי כבר תבין שהדעה שלך בעניין לא משנה? במיוחד כשאתה מחליף טענה כשלא מתאים לך (כמו שכתבת לי שאתה יותר חזק ממני ועם יותר ניסיון ולכן הדעה שלך יותר נחשבת משלי, וכשהבאתי לך ליפטר מתקדם חזק יותר ממך עברת לתירוצים: "אני רוצה לשמוע דעות בנושא של חוקרים ותזונאים בעלי שם", "הוא שוקל כמעט כפול ממני במשקל גוף".. "לא התכוונתי רק לניסיון שלי התכוונתי גם לידע שלי בתזונה ואנחנו לא יודעים מה הידע התזונתי שלו אז זה לא מספיק".
יופי, אז המנופים תקפים לגבי מתאמנים מתקדמים ששוקלים הרבה. אנחנו דיברנו על מתאמנים מתחילים שעושים SS. עכשיו בוא תסביר לי בבקשה את הקשר בין מתאמנים מתקדמים למתאמנים מתחילים? תשובה: אין קשר.
רוצה להסביר לי למה כתבת זאת למרות שידעת שלא על זה הדיון?
תסתפק בניסוי עליי? יש!!!
לפני 4 שנים העליתי את הבנץ' שלי מ110 ל-130 עם עלייה של 2.7 ק"ג במשקל בתוך שלושה חודשים
לאחר מכן העליתי את הבנץ' שלי מ130 ל-155 בחודש וחצי עם עלייה של 5 ק"ג במשקל הגוף (לחובתי ייאמר שהתחלתי ליטול סטרואידים 4 שבועות לפני תחילת העלאת הבנץ' מ130 ל-155)
לגבי הפסקה האחרונה - אני מוכן להראות לך מישהו במ"ג 440 קילו שעומד והולך יפה מאוד..
כלומר בחצי שנה עלית מ 110 ל 180? מתוך סקרנות על איזה מ.ג היה לך 110 ועל איזה מ.ג 180?
עליתי בטיפה יותר מחודשיים מסקוואט 110 5X5 לסקוואט 155 5X5, ו180X3. מ"ג על סקוואט: 110 91-91.5. מ"ג נוכחי - 101.6 ביום חמישי האחרון עשיתי 185X3 ועכשיו אני בדרכי למכון לנסות 160 סקוואט 5X5
יש לציין כשהתחלתי מסה לפני חודשיים וחצי - 115 סקוואט זה לא המשקל הכי כבד שהרמתי לפני

נערך לאחרונה:

זה בגלל שיש הבדלים אינדיבידואליים, ולכן נולדה ההמלצה הכללית של 0.5%-1%, אבל כמובן שיש כאלה שיכולים להתחמק גם מיותר, אז זה למה לקחתי רף עליון יותר, שממנו אפשר להגיד ביותר ביטחון שממנו תעלה יותר בשומן

אני טוען שנגיד 300 קלוריות 150 ילכו לשריר ו-150 לשומן (הערכה גסה ביותר), אבל אם תוסיף עוד 100 קלוריות רק 20 ילכו לשריר ו-80 לשומן. תוסיף עוד 100 ורק 10 ילכו לשריר ו-90 לשומן.
איך אני יודע את זה? בגלל המחקר שפרסמת פה בהודעה הזאת, שמראה שעד גבול מסויים עולים בשומן בצורה שווה יחסית למסת שריר, ומאיזשהו רף זה יוצא מפרופורציה. ברור שהרף הזה הוא לא על הקלוריה הבודדת, אלא טווח

מעולם לא אמרתי גם את זה, 500 קלוריות זה תלוי למי.

יודע מה, בוא נעשה חישוב.
זו הנוסחא לחישוב ה-BMR:
שלך יוצא 2080.
2912.
3912.
4300 קלוריות.

לא, רשמתי את הסיבה למה הם צריכים להתאמן ולאכול. מתאמן מתחיל

יש הבדל עצום בין לאמן מישהו ב-SS, לבין לעשות אותה לבד. הבעיות שריפטו אומר שמובילות לכישלון הן בעיות שנמצאות רק כשיש לך מאמן, אבל כשמישהו עושה את התוכנית ללא מאמן, הבעיות לכישלון הן שונות, ולרוב הן בגלל חשיפה ממושכת לטכניקה לקויה. התוכנית לא לוקחת זמן מספק למתאמן לפתח הרגלים טובים, ומסתמכת מאוד על זה שהמתאמן או יודע טכניקה בצורה מעולה לפני, או שיהיה מישהו מהצד לתקן אותה

ככל שנהיים חזקים יותר, במיוחד ביחס למשקל הגוף והגובה שלך, נהיה יותר קשה להמשיך להתחזק. יש רמות כוח מסויימות (יש כמה קלסיפיקציות לזה, רוסיות, אמריקאיות, וכו'), וככל שאתה עולה ברמה שלך, ככה יותר קשה להמשיך להתחזק.

מסה עם פלוס גדול זה כל כך מיותר אח

יפה שעכשיו אתה מנסה לומר שהתכוונת גם לניסיון שלך וגם לידע שלך... כאילו זה שכתבת שהניסיון שלך בתחום גדול יותר משלי ואתה חזק ממני לכן אתה יכול להגיד מי צודק ומי טועה (ברו סיינס) התכוונת גם לידע שלך.. שטויות במיץ. אתה סתם מנסה לפצות על הפאשלה שעשית.. לצערך הרב, זה לא עובד.
אתה מבלבל לי תמוח כבר שנה שאתה רוצה גיבויים אבל אתה לא מוכן את הגיבויים שלי, ומתעלם מהם לחלוטין
אני אמרתי בציטוט מדוייק שיש לי שנים בתחום, לא אמרתי שהידע שלי מגיע רק מניסיון, אלא גם מגיע ממידע מדעי אמיתי. זה שפירשת את זה לא נכון, אתה לא יכול להאשים אותי בזה

מלבד טענה אחת לגבי זה ששומן מגדיל את פוטנציאל הכוח, ובטענה הזו הודית ששומן מגדיל את פוטנציאל הכוח לפחות בחלק מהמקרים).
מעולם לא טענתי ששומן מעלה את פוטניצאל הכוח, טענתי שהוא יכול לקצר מנופים, שזה לא אומר שאתה חזק יותר, זה פשוט אומר שאתה אולי יכול להרים מעט יותר משקל, אבל לטווח תנועה קצר יותר

שלחת לי סרטון של 56 דקות, לא כתבת לי להקשיב ל2-3 דקות ולא כתבת לי אילו דקות.
שמתי את הלינק לזמן המדויק שהם מדברים על מחקר מסויים, זה גם אמרתי.
סליחה גם שאין לי מידע שאפשר לקלוט ב-30 שניות, לפעמים צריך להקדיש זמן כדי ללמוד

רוצה שאתייחס לראיות שלך? תתייחס לראיות שלי. לא התייחסת לשום ראייה שלי מלבד 1, וגם בה, הודית ששומן מגדיל את פוטנציאל הכוח (בחלק מהמקרים). בזה הודית. זה חצי הסכמה, אבל זה גם משהו. אני טוען ששומן מגדיל את פוטנציאל הכוח בכל מצב (אתה טוען שרק בחלק מהמקרים)
אז תציג לי ראיות.
הראיה האחת והיחידה שהצגת בעצמך זה מאמר דעה של מישהו שלא ברור מה הרקע התזונתי שלו, וכמה ממה שהוא חושב מקרי וכמה עובדתי.
דברים נוספים שהבאת הם מחקר שאני כבר הבאתי שלא תומך בטענה שלך, ונתונים מומצאים שבמקרה הטוב ביותר נשענים על האמת, אבל הם לא נתונים אמיתיים כי הנתונים האלה לא קיימים

מתאמנים שעשו SS במסה מלוכלכת ועלו בסקוואט 40 ל140 בכמה חודשים, לעומת מתאמנים שעשו מסה נקייה ונתקעו מאוד מהר בSS ולא הבינו למה..
אלה נתונים מומצאים, בוא תראה לי אחת ולתמיד מאיפה הבאת את הנתונים האלה.

שאנשים לא אוכלים מספיק בSS ופתאום נתקעים בשבוע החמישי, ולא מבינים מה הם עשו לא בסדר.
וזו יכולה להיות סיבה אחת לתקיעה, אבל אין לך שמץ של מושג מה זה אומר אכלו מספיק.
אתה משער שזה אומר שהם היו בפלוס קלורי וכן עלו במשקל, אבל לא בפלוס מספיק גדול, אבל באותה מידה הכוונה הייתה יכולה להיות שהם לא בפלוס קלורי ולא עלו במשקל, או אפילו שהם בכלל נכנסו לגירעון קלורי כי קודם הם היו על נייטרלי, ובגלל שהם לא שינו את התזונה שלהם ובגלל הדרישה הגדולה יותר הם נכנסו לגירעון.
השורה התחתונה היא שאין לך שמץ של מושג מה זה אומר בלי באמת לעמוד מול הנתונים או הבנאדם בעצמך, עד אז אתה סתם זורק השערות לאוויר

בנוסף לכך - הליפטר המתקדם שהבאתי מקודם שטוען שהטענה שיותר משקל= יותר משקל על המוט חלה עליו, על עוד ליפטרים שהוא הביא ועל כל המתאמנים שלו (כמות מתאמנים גדולה.. כמה אנשים בדיוק אתה אימנת והצלחת להביא ראיות הפוכות)
בוא נתייחס רגע למה שהוא אמר.
הוא טען שיותר משקל גוף = יותר משקל על המוט. מבלי להיכנס לסמנטיקה של עד כמה זה נכון, הוא מעולם לא טען שכל משקל גוף הוא טוב, וששומן יעשה אותך חזק יותר. הוא גם יכל להתכוון לעליה איכותית יחסית של מסת גוף בצורת שריר בעיקר, אבל אין לך מושג מה זה אומר, כי הוא לא ציין את זה (מה שגם מצביע על חוסר הידע התזונתי שלו, כי לרוב נוטים לציין את הדברים האלה, גם אם מתכוונים לשומן)

כמו שכבר טענתי, אם תרצה להוכיח שאני טועה (בהיעדר מחקרים בנושא) תצטרך להביא לי מתאמנים מתחילים שהעלו את הסקוואט שלהם מ40 ל150 בכמה חודשים בפלוס קלורי 200.
אני לא חושב שהבנת איך עובדת חובת ההוכחה. אתה טוען ששומן עוזר להתחזק גם כשמשווים עליה במסת השריר, אז אתה צריך להוכיח את זה.
בינתיים חוץ מנתונים תיאורתיים ומומצאים לא הראית כלום. לא הראית לי באמת בנאדם שעלה מ-40 קילו ל-140 אך ורק בגלל שהוא עלה במסה מלוכלכת, גם הדוגמא שלך היא מומצאת.
והנה הבאתי לך דוגמא לבחור שעלה מ-20 ל-150 קילו לא סתם על פלוס קלורי נמוך, אלא בוואחד גירעון, ירידה של 16 קילו בחודשיים-שלושה

אז אני רוצה גם שאותם אנשים שעלו מסקוואט 40 ל150 עשו את זה עם טכניקה גרועה וחוסר שמירה על תנאים של התאוששות.
והבחור מהדוגמא שלי יש לו טכניקה נוראית, נמצא בגירעון קלורי, ותוכנית על הפנים, והוא עדיין מתחזק. למה? כי הוא מתחיל, והם יכולים לעשות את זה בכל מצב

שאני כבר שנה מנסה להסביר לך שאלו ראיות גם לכוח
זו קפיצה לוגית.
יש לנו מסה מלוכלכת=יותר מסת שריר
אתה מנסה להראות לי שמסה מלוכלכת=יותר כוח.
בשביל זה חסר לך ההוכחה שיותר מסת שריר= לינארית יותר כוח
משהו גם שאתה שוכח על הדרך הוא יש הבדל בין כוח מיידי לכוח בטווח הרחוק.
אם אתה מסתמך על ההתחזקות ממסה מלוכלכת בגלל שהיא תביא ליותר מסת שריר, אתה שוכח שבחיטוב מאבדים מסת שריר, וככל שתעלה יותר בשומן ככה החיטוב יצטרך להיות אגרסיבי יותר או ארוך יותר, וזה יוביל ליותר איבוד שריר, מה שיעכב את ההתקדמות בכוח

אם לפי הטענה שלך אין הבדל בעלייה בכוח בין עלייה נקייה לבין עלייה מלוכלכת (וידוע לנו שבמסת השריר העלייה תהיה משמעותית פחותה מאשר פלוס נמוך, למרות שאני לא מסכים עם טענה זו בתוכנית כמו SS)
אבל SS היא תוכנית עם נפח נמוך, ואנחנו מסכימים שיותר נפח יביא ליותר מסת שריר, אז למה SS תביא ליותר בניית שריר מתוכנית עם נפח גבוה יותר?

ברור שSS היא בסך הכל דוגמה. מה הקשר בין מה שכתבתי לבין זה?
כי אתה משתמש בה כאילו יש בה משהו מיוחד, ובפועל היא תוכנית די פח למי שעושה אותה בלי מאמן או המון ידע מקדים

אל תכניס לי מילים לפה, מעולם לא טענתי שצריך לאכול המוןן כדי להתחזק. טענתי שבSS צריך לאכול הרבה יחסית כדי להתקדם בתוכנית כהלכתה ולמצות את SS כמו שצריך, ושיש הבדל משמעותי בין עלייה נקייה לבין עלייה מלוכלכת מבחינת מסת שריר ומבחינת כוח (כמובן צריך לעשות את שאר הדברים נכון) אבל זה בסדר, תמשיך להכניס לי מילים לפה.. זה מתקבל בברכה.
5000 קלוריות זה לא המון? אתה הבאת לי את הטענה הזאת של ריפטו.
מבחינתי לאכול המון זה אומר מסה מלוכלכת.

ריפטו לא טען שצריך הרבה קלוריות בSS בשביל יותר כוח? אתה אמיתי? בסרטון שהבאתי מקודם ריפטו אומר שם בפירוש שאנשים באים אליו ואומרים לו שהם נתקעו בSS, ואחת מהשאלות שהוא שואל אותם זה כמה קלוריות הם צורכים מדי יום? והם עונים לו "לפחות 1800-2000 קלוריות" והוא מגיב ואומר שזאת הבעיה.. שאתה צריך לאכול 5000 קלוריות! אם הוא היה חושב שפלוס קלורי של 200 היה מספיק הוא היה אומר לאכול 200 מעל הניטראלי.
1800-2000 קלוריות לגבר הממוצע זה לא מספיק אפילו לפלוס קלורי קל, ברור שזה לא מספיק קלוריות בשביל לגדול.
וכמו שאמרתי קודם, 5000 קלוריות זה להציף חדר בשביל גפרור. 5000 אה מכסה ללא ספק את הצרכים הקלוריים של המתאמן, אבל זה בהחלט מוגזם מדי

אתה בעצמך כתבת של150 סקוואט אפשר להגיע בטעות, אז מה אכפת לי מה מעניין את המתאמנים בחד"כ?
כי כמו שאמרתי דרוש בסיס של עבודת כוח. צריך שהמתאמן יעבוד בכמות חזרות נמוך יחסית פר סט, וצריך שהוא ינסה להתמיד בעליה במשקלים, 2 דברים שפשוט לא נמצאים ברוב מתאמני החד"כ.
למשל בדרך כלל תראה שהמתאמן הממוצע לא מתחזק בשום דבר חוץ מבנצ' כי זה התרגיל היחיד שהוא משקיע בו לאורך זמן

מה קשור זה ששחיפים צריכים לחפש עלייה במשקל? זה שיש מתאמנים שלא יודעים איך להתנהל בSS, זו כבר בעיה אחרת. כבר הסברתי לך שאנחנו מדברים על אנשים שהם אוכלים בפלוס קלורי בוודאות (עולים במשקל) ולא אנשים שהם בניטראלי ובטוחים שהם בפלוס 600.
אבל אתה מפספס את הנקודה שאנחנו לא מדברים על אנשים שנמצאחם בפלוס קלורי, אלא חושבים שהם נמצאים בפלוס קלורי, אבל לא יודעים איך לוודא את זה, ופה קבור הכלב

זה עצוב אם אתה חושב שהבאתי שום הוכחה לכך (או אפילו מאמר שתומך בטענה זו למרות שהבאתי לך מקודם שחור על גבי לבן!!!! שפלוס קלורי גדול יותר יוביל לעלייה גדולה יותר בכוח. לי כבר נמאס לנסות להסביר לך, אבל אם אני אצליח מתישהו אז אני חייב להמשיך
הבאת מאמר דעה, נתונים מומצאים, וקפיצות לוגיות. פרנקשטיין אי אפשר לחבר מכל אלה

אפשר לטעון כאן שזאת גם ראייה נוספת לכך שעלייה בשומן טהור מגדילה את פוטנציאל הכוח
ואפשר לטעון שביגפוט קיים כי מישהו טוען שחבר שלו ראה אותו. אתה המצאת מסקנה שמעולם לא נאמרה כי זה מסתדר עם הנרטיב שלך.

כתבת בפירוש שמי שיעלה 10 ק"ג בחודשיים הסקוואט שלו כמעט לא יזוז כי רוב העלייה תהיה נוזלים ושומן.
אתה מכניס לי מילים לפה. לא אמרתי שהוא לא יתחזק, אמרתי שהוא לא יתחזק פרופורציונלית ל-10 ק"ג האלה, כלומר אל תצפה להתחזקות מפלצתית שקשורה אך ורק למשקל. אם יש התחזקות מפלצתית היא לא קשורה לעליה במשקל, כי המשקל הוא לא פונקציונלי

הליפטר המתקדם שחזק יותר ממך שיפר את הטוטאל שלו בצורה משמעותית יחסית לכמה ימים לפני התחרות על ידי אכילה מטורפת
אכילה מטורפת בכמה ימים גם אם תרצה לא תעלה בשומן, לפחות לא בכמות משמעותית, מכאן הטענה שלך לא תקפה.
אכילה של הרבה שטויות בכמה ימים תגרום לעליה מהירה בנוזלים, שכמו שאמרתי, תא רווי יותר במים יתפקד טוב יותר (שזה תהליך שקורה גם במסה לא משנה עם איזה פלוס קלורי, אבל כל תוספת מיידית תעלה אותם אפילו יותר), תהיה עליה במלחים ובגליקוגן, ולכן יהיה שיפור ביצועים בטווח הקצר, אבל זה משהו שלא ישמר

לא ענית לי על אחת השאלות שלי.. כמה הוא עלה במשקל גוף כשהוא עלה מסקוואט מוט ריק ל150 קילו? לא כמה הוא ירד במשקל..
עניתי, הוא לא עלה גרם במשקל, ממוט ריק עד 150 קילו הוא היה בגירעון קלורי וירד 16 קילו

לפני 4 שנים העליתי את הבנץ' שלי מ110 ל-130 עם עלייה של 2.7 ק"ג במשקל בתוך שלושה חודשים
לאחר מכן העליתי את הבנץ' שלי מ130 ל-155 בחודש וחצי עם עלייה של 5 ק"ג במשקל הגוף (לחובתי ייאמר שהתחלתי ליטול סטרואידים 4 שבועות לפני תחילת העלאת הבנץ' מ130 ל-155)
כשהתחלתי לדווש עם רגל שמאל באופניים נהייתי הרבה יותר מהיר מכשהתחלתי עם רגל ימין, זה לא קשור בכלל לעובדה שכשהתחלתי לדווש עם רגל שמאל התקנתי מנוע על האופניים.
תגיד אתה אמיתי איתי??

סוף סוף אני מסכים עם ריפטו!

בסדר, חלקית.
כנראה לא נתקלת בפיזיותרפיסטים טובים.

בשביל עיסוי הולכים למעסה. פיזיותרפיסטים כמעט ולא עושים עיסוי, אם זה כל מה שהם עושים בזמן שהוקצב להם - הם פח.

אני בדר״כ האחרון שיפרוש מדיון אבל וואלק נהיה כבד עלי והולך במעגלים.

ריפטו הוא ה-מאמן. וכל מי שלא מתקדם = לא אוכל מספיק.

כנראה לא נתקלת בפיזיותרפיסטים טובים.

בשביל עיסוי הולכים למעסה. פיזיותרפיסטים כמעט ולא עושים עיסוי, אם זה כל מה שהם עושים בזמן שהוקצב להם - הם פח.

הייתי אצל עידו דנה, כולם בפה אחד כאן בפורום המליצו עליו ואמרו שהוא מצוין (מוזמן לחפש בגוגל לראות שזו קליניקה די מוכרת שעבדה עם ספורטאים)
אמר לי תוך כמה שבועות זה יעבור אין לו ספק, טופלתי אצל עידו בכבודו ובעצמו...נשאר בדיוק אותו הדבר רק מינוס כמעט 2000 שקל.
עכשיו ברור לי שהמקרה הבודד שלי בעולמנו הוא לא ההוכחה האולטמיטיבית, אבל הסתכלתי קצת סביב ופשוט לא התרשמתי מהרעיון.
כל העניין הפיזיותרפיסטי הזה היה נראה לי חובבני, זו החוויה שלי. אז מה לעשות שהחוויה שלי התאימה בדיוק למה שריפטו דיבר עליו
וכן אני צפיתי בסרטון של ריפטו בעקבות זה. אני לא אלך ואגיד שזה לא יעזור לאנשים להשתקם אחרי ניתוח וכו' כנראה...
אני פשוט יודע שאם חס וחלילה אפצע עוד פעם, אני אפנה לאורטופד מומחה. הבנתי מי מטפל במה.

וזה לא היה רק עיסוי עם הידיים, היה כל מיני מכשור.

הייתי אצל עידו דנה, כולם בפה אחד כאן בפורום המליצו עליו ואמרו שהוא מצוין (מוזמן לחפש בגוגל לראות שזו קליניקה די מוכרת שעבדה עם ספורטאים)
אמר לי תוך כמה שבועות זה יעבור אין לו ספק, טופלתי אצל עידו בכבודו ובעצמו...נשאר בדיוק אותו הדבר רק מינוס כמעט 2000 שקל.
עכשיו ברור לי שהמקרה הבודד שלי בעולמנו הוא לא ההוכחה האולטמיטיבית, אבל הסתכלתי קצת סביב ופשוט לא התרשמתי מהרעיון.
כל העניין הפיזיותרפיסטי הזה היה נראה לי חובבני, זו החוויה שלי. אז מה לעשות שהחוויה שלי התאימה בדיוק למה שריפטו דיבר עליו
וכן אני צפיתי בסרטון של ריפטו בעקבות זה. אני לא אלך ואגיד שזה לא יעזור לאנשים להשתקם אחרי ניתוח וכו' כנראה...
אני פשוט יודע שאם חס וחלילה אפצע עוד פעם, אני אפנה לאורטופד מומחה. הבנתי מי מטפל במה.

וזה לא היה רק עיסוי עם הידיים, היה כל מיני מכשור.
פיזיותרפיסט שמטפל רק עם עיסויים ומכשירים הוא פיזיותרפיסט גרוע שרק רוצה לגרום למטופל להרגיש טוב, אבל לא באמת לטפל בו

פיזיותרפיסט שמטפל רק עם עיסויים ומכשירים הוא פיזיותרפיסט גרוע שרק רוצה לגרום למטופל להרגיש טוב, אבל לא באמת לטפל בו

עיסויים / מכשירים / מתיחות, כן זה מה שהיה. אבל מה אתה מצפה שפיזיותרפיסט יעשה? אני לא חשבתי שהוא יעשה לי ניתוח עם הציוד שיש שם, זה גם לא נראה הגייני במיוחד.

עיסויים / מכשירים / מתיחות, כן זה מה שהיה. אבל מה אתה מצפה שפיזיותרפיסט יעשה? אני לא חשבתי שהוא יעשה לי ניתוח עם הציוד שיש שם, זה גם לא נראה הגייני במיוחד.
הוא צריך לנתח את התנועה שגורמת לבעיות ולתת לך תרגילים לתיקון הבעיה

נשאר בדיוק אותו הדבר רק מינוס כמעט 2000 שקל.
1) ארנק יותר קל = פחות עומס = פחות כאב.
2) פחות כסף למנוי בחדר כושר = יותר מנוחה = פחות עומס = פחות כאב.
3) פחות כסף לאוכל = פחות אוכל = פחות מסת שריר =משקלי עבודה נמוכים יותר = פחות עומס = פחות כאב.
סה"כ אני לא מבין למה אתה חושב שהוא לא טוב

הוא צריך לנתח את התנועה שגורמת לבעיות ולתת לך תרגילים לתיקון הבעיה

הוא עשה את זה ואת התרגילים אתה עושה בבית, זה לא עזר בשיט. אני זוכר שריפטו (פשוט ראיתי לפני כמה חודשים לא זוכר במדויק אבל בזמנו הזדהיתי מאוד) אמר שהתרגילים בשנקל האלו זה לא מה שיעזור. נניח נפצעת מ90 קילו בנץ ואז מה שאמור לתקן את הבעיה זה איזה גומי?

הוא עשה עיסויים / מכשירים / בדק מה לדעתו הליקוי התנועתי ונתן תרגילים - לא עזר. ברור לי שמקרה בודד זו לא התשובה לכל הבעיות, אבל בגלל זה חיפשתי ונתקלתי בסרטונים כמו של ריפטו..אינני לבד.

הוא עשה את זה ואת התרגילים אתה עושה בבית, זה לא עזר בשיט. אני זוכר שריפטו (פשוט ראיתי לפני כמה חודשים לא זוכר במדויק אבל בזמנו הזדהיתי מאוד) אמר שהתרגילים בשנקל האלו זה לא מה שיעזור. נניח נפצעת מ90 קילו בנץ ואז מה שאמור לתקן את הבעיה זה איזה גומי?

הוא עשה עיסויים / מכשירים / בדק מה לדעתו הליקוי התנועתי ונתן תרגילים - לא עזר. ברור לי שמקרה בודד זו לא התשובה לכל הבעיות, אבל בגלל זה חיפשתי ונתקלתי בסרטונים כמו של ריפטו..אינני לבד.
הרעיון הוא לא סתם לתת לך כמה תרגילים וזהו, אלא לשקם אותך לחזרה לפעילות שאתה רוצה לעשות.
אם נפצעת ב-90 קילו בנצ' אז קודם כל צריך לטפל בפציעה, אחרי זה לחזק את האיזורים החלשים שהובילו לפציעה מלכתחילה, עד חזרה לפעילות.
אם הוא רק עוזר לך להשתקם מהפציעה, אבל לא עוזר לך לחזור לפעילות, אז הוא עשה רק חצי מהעבודה, ואם הוא נתן לך טיפול לשיקום הפציעה שלא עזר והוא לא עקב ושינה את הטיפול, אז אפילו חצי עבודה הוא לא עשה

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית