הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוסר התקדמות,הורדת נפח

Tokowiw

משתמש קבוע
1,573
716
נק' מוניטין:
1,101
1,573
716
שלום בוקר טוב,בערך חודש הבנץ פרס שלי תקוע ולא עולה לא יורד במשקלים...אני עובד 6 חזרות ו4 סטים עכשיו חשבתי להוריד נפח ל6 חזרות 3 סטים,האם זה יכול לעזור בהתקדמות? מניח שאולי 6 חזרות 4 סטים זה יותר מידי נפח כי גם לתרגילים אחר כך אני מגיע גמור ובקושי יכול להרים אחרי הבנץ..מה דעתכם ? האם הגיוני להוריד נפח בשביל התקדמות? חשוב לציין שאני לא מתכוון להוריד מהמשקלים..והאם 6 חזרות 3 סטים זה נפח נמוך מידי? המטרה זה כוח והיפרטרופיה. תודה לעונים ושבוע טוב.

אתה מצליח לסיים את ה6*4? איך אתה מרגיש איתו?
אפשר להוריד ל90-95% אחוז משקל לשבוע, להעלות ל100 אחוז שבוע אחריו ואחרי זה לנסות להעלות שוב עד שנתקע.

• פותח/ת השרשור
אתה מצליח לסיים את ה6*4? איך אתה מרגיש איתו?
אפשר להוריד ל90-95% אחוז משקל לשבוע, להעלות ל100 אחוז שבוע אחריו ואחרי זה לנסות להעלות שוב עד שנתקע.
לא מצליח ממש לסיים את ה6 חזרות 4 סטים...נניח עושה סט ראשון 6 חזרות אחרי זה שני 6 חזרות סט שלישי מצליח 4-5 ואחרון אולי 3 במקרה הטוב..

כל עוד אתה נכשל לפני סיום הסט כמובן שלא תוכל להתקדם במשקלים.

אתה צריך להוריד אגו לפני שתוריד משקל.
תרים משהו שתוכל לסיים איתו סטים מלאים וכמובן שלהתקדם איתו שבוע הבא או לכל הפחות להצליח לסיים ולא להיכשל כל כך מוקדם.
לא מבין איך התקדמת למשקל שגורם לך לכשל ב2 מתוך 4 הסטים שאתה עושה ואתה עוד מצפה להתקדם.

אם הנפח שלך בסדר מלכתחילה(אין לי מושג איזה עוד תרגילים אתה עושה ובאיזה נפח) אז הפתרון הוא לא להוריד נפח ולהמשיך לנסות ללכת עם הראש בקיר, אלא להוריד משקלים ולהמשיך להתקדם מהמשקל החדש שלך, במטרה שתציב לעצמך לשבור את השיא הקודם שלך לאחר מספר שבועות/חודשים.
לדוגמא אם אתה מרים 100×4×6 וזה המקסימום שלך, תוריד משקל ותתחיל להתקדם מהמשקל הנמוך במטרה שבעוד חודש תצליח 105×4×6.
זה סתם דוגמא כמובן, יכולים להיות לך מספרים שונים לגמרי וזמנים שונים לגמרי, אבל שתבין את העיקרון.

• פותח/ת השרשור
בדרך כלל בנץ' דורש יותר נפח
אבל זה תלוי, מה התוכנית שלך? כמה אתה מרים בבנץ'?
אתה עולה במשקל גוף?
תוכנית ab מרים בבנץ 105 ק''ג וכן עולה משקל גוף מקפיד על מסה איכותית ומעקב תזונתי.
כל עוד אתה נכשל לפני סיום הסט כמובן שלא תוכל להתקדם במשקלים.

אתה צריך להוריד אגו לפני שתוריד משקל.
תרים משהו שתוכל לסיים איתו סטים מלאים וכמובן שלהתקדם איתו שבוע הבא או לכל הפחות להצליח לסיים ולא להיכשל כל כך מוקדם.
לא מבין איך התקדמת למשקל שגורם לך לכשל ב2 מתוך 4 הסטים שאתה עושה ואתה עוד מצפה להתקדם.
אתה צודק בדבריך, כרגע מרים 105 קג...לכמה היית מציע להוריד? תודה
אם הנפח שלך בסדר מלכתחילה(אין לי מושג איזה עוד תרגילים אתה עושה ובאיזה נפח) אז הפתרון הוא לא להוריד נפח ולהמשיך לנסות ללכת עם הראש בקיר, אלא להוריד משקלים ולהמשיך להתקדם מהמשקל החדש שלך, במטרה שתציב לעצמך לשבור את השיא הקודם שלך לאחר מספר שבועות/חודשים.
לדוגמא אם אתה מרים 100×4×6 וזה המקסימום שלך, תוריד משקל ותתחיל להתקדם מהמשקל הנמוך במטרה שבעוד חודש תצליח 105×4×6.
זה סתם דוגמא כמובן, יכולים להיות לך מספרים שונים לגמרי וזמנים שונים לגמרי, אבל שתבין את העיקרון.
אתה מתכוון לדילואד? תודה

אם כרגע אתה נכשל ב105 ק"ג אז לדעתי 95-100 איפשהו בין לבין אמור להיות המשקל שתוכל לסיים איתו סטים.

חוץ מזה שדילואד יכול להיות תמיד פיתרון נחמד ולא מזיק.

חוץ מזה שים לב שהאימוני חזה / כתף / יד אחורית שלך לא בנפח גדול מידי ולא פוגעים בהתאוששות כי זה אחד הדברים שיכולים לגרום לזה
שלא תוכל להתקדם במיוחד במשקלים האלו.

אני יכול לספר לך מה אני עושה שאני נתקע במשקלים ואחרי שאני מסיים עם הדבר הזה קופץ לי אפילו בלא מעט, לא שהמשקלים שלי מרשימים אבל הם עלו יפה.

נניח - בסקוואט להעביר את התרגיל לסוף / הרבה יותר מאוחר באימון אחרי שמערכת העצבים יותר מוכנה לתרגיל להוריד משקל נניח - אתה עושה סקוואט 140 להוריד ל120 ומשם לעלות עד שאתה מגיע ל140 שלך ואחרי שאתה מגיע לסקוואט שלך להחזיר אותו לתחילת האימון והופ אתה עולה, זה לא קסם אבל לי זה עזר

אתה צריך לתכנן את ההתקדמות שלך באימונים במקום ללכת ראש בקיר וכל אימון לנסות שוב ושוב משקל שאתה לא מצליח לסגור איתו את הסטים שאתה מתכנן.

• פותח/ת השרשור
אתה צריך לתכנן את ההתקדמות שלך באימונים במקום ללכת ראש בקיר וכל אימון לנסות שוב ושוב משקל שאתה לא מצליח לסגור איתו את הסטים שאתה מתכנן.
ההתקדמות שלי כעיקרון מתוכננת לככה: עושה משקל שאני מצליח איתו 6*4 אחרי שהצלחתי מוסיף משקל בדרך יוצא פחות מ6*4 אז עובד עם המשקל החדש עד שמגיע ל6*4 ואז עולה וככה כול הזמן..הבעיה שבאמת נתתי לאגו שלי להשתלט ,בכול מקרה בעקבות הייעוץ פה הורדתי משקלים ועכשיו אבנה שוב את ההתקדמות שלי

אתה צריך להתחיל מנקודה יותר נמוכה, לדוגמא:
95X4X6 שבוע 1
100X4X6 שבוע 2
102X4X6 שבוע 3
105X4X6 שבוע 4 (שיא)
ואז בהתאם לקושי של שבוע 4, אתה יכול להמשיך לשבוע 5 או לעשות ריסט ולהתקדם ב4 שבועות הבאים ל107 לדוגמא...

ברגע שאתה מתחיל מהמקסימום שלך, אין לך לאן להתקדם...

אתה צריך להתחיל מנקודה יותר נמוכה, לדוגמא:
95X4X6 שבוע 1
100X4X6 שבוע 2
102X4X6 שבוע 3
105X4X6 שבוע 4 (שיא)
ואז בהתאם לקושי של שבוע 4, אתה יכול להמשיך לשבוע 5 או לעשות ריסט ולהתקדם ב4 שבועות הבאים ל107 לדוגמא...

ברגע שאתה מתחיל מהמקסימום שלך, אין לך לאן להתקדם...
רק רוצה לציין שאני גם ניסיתי כמה פעמים את השיטה הזאת כשנתקעתי בתוכניות של דילואד ריסט ואז הגעה למשקל שיא וזה לא עזר אף פעם ברגע שהייתי מגיע שוב פעם למשקל שבו נתקעתי הייתי ממשיך להתקע כרגיל

יכול להיות שזו לא הבעיה, אבל לרוב לנסות כל שבוע לשבור שיא ולא להצליח לאורך זמן זה תמיד מתכון לא טוב.

תמיד יכולים להיות 100 גורמים אחרים למה זה לא עובד.

לכל אלה שנתקעים במשקל מסוים.
איך התזונה והשינה שלכם?
בוא נתחיל משם, ואז נעבור לטכניקה שלכם, ולבסוף לתוכנית.

לכל אלה שנתקעים במשקל מסוים.
איך התזונה והשינה שלכם?
בוא נתחיל משם, ואז נעבור לטכניקה שלכם, ולבסוף לתוכנית.
פתחתי פה הרבה פוסטים בנוגע לתקיעות וטכניקות אתה בטח זוכר אותי, אמרת לי כל דדליפט ופרס טכניקה מעולה, הייתי כולה במשקל גוף בקצב מעולה ובתוכנית של קנדיטו פשוט הייתי תקוע 4 חודשים, נכון השינה היתה לא טובה אבל מה שכן כרגע השינה לא השתנתה ועברתי לab סטנדרטית ובום המשקלים עולים

פתחתי פה הרבה פוסטים בנוגע לתקיעות וטכניקות אתה בטח זוכר אותי, אמרת לי כל דדליפט ופרס טכניקה מעולה, הייתי כולה במשקל גוף בקצב מעולה ובתוכנית של קנדיטו פשוט הייתי תקוע 4 חודשים, נכון השינה היתה לא טובה אבל מה שכן כרגע השינה לא השתנתה ועברתי לab סטנדרטית ובום המשקלים עולים

אתה יוצא מנק׳ הנחה שאם השינה שלך נגיד 6/10 כרגע...
- תכנית א׳ לא עבדה
- תכנית ב׳ עבדה
- השינה הייתה 6/10 לאורך שתי התכניות

מסקנה: תכנית א׳ לא טוב, תכנית ב׳ כן טובה.

אפשרות מאוד ריאלית - השינה שלך לא אפשרה לך להתמודד עם תכנית יחסית תבענית ולכן אתה מצליח יפה בתכנית פחות תבענית.

אתה יוצא מנק׳ הנחה שאם השינה שלך נגיד 6/10 כרגע...
- תכנית א׳ לא עבדה
- תכנית ב׳ עבדה
- השינה הייתה 6/10 לאורך שתי התכניות

מסקנה: תכנית א׳ לא טוב, תכנית ב׳ כן טובה.

אפשרות מאוד ריאלית - השינה שלך לא אפשרה לך להתמודד עם תכנית יחסית תבענית ולכן אתה מצליח יפה בתכנית פחות תבענית.
ההפך אבל לפי מה שאני חושב, תוכנית שעכשיו היא יותר תובענית עם יותר נפח

תיאורטית זה גם בהחלט יכול להיות.

שני מצבים תיאורטיים:
תכנית א׳ הייתה יותר מMRV או פחות מMEV
תכנית ב׳ הייתה יותר מMEV או פחות מMRV

שניהם יסבירו למה אתה מצליח יותר טוב עכשיו.

MRV - נפח מקסימלי שתוכל להתאושש ממנו
MEV - נפח מינימלי שתוכל להתקדם ממנו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית