הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוסר התקדמות,הורדת נפח

Tokowiw

משתמש קבוע
1,573
716
נק' מוניטין:
1,101
1,573
716
שלום בוקר טוב,בערך חודש הבנץ פרס שלי תקוע ולא עולה לא יורד במשקלים...אני עובד 6 חזרות ו4 סטים עכשיו חשבתי להוריד נפח ל6 חזרות 3 סטים,האם זה יכול לעזור בהתקדמות? מניח שאולי 6 חזרות 4 סטים זה יותר מידי נפח כי גם לתרגילים אחר כך אני מגיע גמור ובקושי יכול להרים אחרי הבנץ..מה דעתכם ? האם הגיוני להוריד נפח בשביל התקדמות? חשוב לציין שאני לא מתכוון להוריד מהמשקלים..והאם 6 חזרות 3 סטים זה נפח נמוך מידי? המטרה זה כוח והיפרטרופיה. תודה לעונים ושבוע טוב.

תיאורטית זה גם בהחלט יכול להיות.

שני מצבים תיאורטיים:
תכנית א׳ הייתה יותר מMRV או פחות מMEV
תכנית ב׳ הייתה יותר מMEV או פחות מMRV

שניהם יסבירו למה אתה מצליח יותר טוב עכשיו.

MRV - נפח מקסימלי שתוכל להתאושש ממנו
MEV - נפח מינימלי שתוכל להתקדם ממנו
התוכנית הלינארת של קנדיטו היא לא בשום מצב אבל מעל mrv וגם היא לא מתחת לmev בטח לא למתאמן ברמתי

פתחתי פה הרבה פוסטים בנוגע לתקיעות וטכניקות אתה בטח זוכר אותי, אמרת לי כל דדליפט ופרס טכניקה מעולה, הייתי כולה במשקל גוף בקצב מעולה ובתוכנית של קנדיטו פשוט הייתי תקוע 4 חודשים, נכון השינה היתה לא טובה אבל מה שכן כרגע השינה לא השתנתה ועברתי לab סטנדרטית ובום המשקלים עולים
לא אמרתי שהתוכנית לא צריכה שינויים או יכולה להיות אשמה.
אמרתי שיותר שכיח שהתזונה, שינה וטכניקה לקויים.

במקרה שלך אני זוכר שהטכניקה שלך הייתה טובה, אני לא זוכר לגבי התזונה, אבל אני מאמין שגם היא הייתה בסדר.
אבל הרבה טועים ומקפידים רק על מספיק חלבון, אבל בשטח הם במינוס קלורי בגלל חוסר פחמימה ושומן.
בנוסף מתעלמים מהחשיבות של וויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים במזון. יש חשיבות עליונה לדעתי באכילת ירקות וגם פירות, גם המתאמנים של בוריס שייקו אכלו הרבה פירות וירקות.

לבסוף, תוכנית. כן יש תוכניות וזמנים שתוכנית אחת יכולה להיות טובה יותר למישהו מתוכנית אחרת.
אבל בלי להעליב, ברמה שלכם שההתאוששות מקסימלית והמשקל על המוט עדיין רחוק מהפוטנציאל שלו, אין תוכנית שאתה אמור להיתקע איתה.
בחור שנותן משקלי עבודה כמו שלך, לא אמור להיתקע כל כך מהר עם שום תוכנית (כמובן תוכנית מוקרת ויעילה).

אני באמת לא מנסה להעליב.
אבל להביא בחור לפי 1.5 משקל גוף בנץ' ופי 2 משקל גוף בסקוואט ודדליפט, זה ממש קל.
תקיעה לפני המצב הזה מחייב בדיקה מעמיקה בפרטים האחרים מחוץ לתוכנית לדעתי.
אולי אתה זקוק ליותר שינה משאתה חושב, או יותר מרכיב תזונתי כזה או אחר.

נ.ב. אולי אני טועה לגביך, אבל אני משוכנע שרוב המתאמנים מפספסים משהו באזורים האלה.

לא אמרתי שהתוכנית לא צריכה שינויים או יכולה להיות אשמה.
אמרתי שיותר שכיח שהתזונה, שינה וטכניקה לקויים.

במקרה שלך אני זוכר שהטכניקה שלך הייתה טובה, אני לא זוכר לגבי התזונה, אבל אני מאמין שגם היא הייתה בסדר.
אבל הרבה טועים ומקפידים רק על מספיק חלבון, אבל בשטח הם במינוס קלורי בגלל חוסר פחמימה ושומן.
בנוסף מתעלמים מהחשיבות של וויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים במזון. יש חשיבות עליונה לדעתי באכילת ירקות וגם פירות, גם המתאמנים של בוריס שייקו אכלו הרבה פירות וירקות.

לבסוף, תוכנית. כן יש תוכניות וזמנים שתוכנית אחת יכולה להיות טובה יותר למישהו מתוכנית אחרת.
אבל בלי להעליב, ברמה שלכם שההתאוששות מקסימלית והמשקל על המוט עדיין רחוק מהפוטנציאל שלו, אין תוכנית שאתה אמור להיתקע איתה.
בחור שנותן משקלי עבודה כמו שלך, לא אמור להיתקע כל כך מהר עם שום תוכנית (כמובן תוכנית מוקרת ויעילה).

אני באמת לא מנסה להעליב.
אבל להביא בחור לפי 1.5 משקל גוף בנץ' ופי 2 משקל גוף בסקוואט ודדליפט, זה ממש קל.
תקיעה לפני המצב הזה מחייב בדיקה מעמיקה בפרטים האחרים מחוץ לתוכנית לדעתי.
אולי אתה זקוק ליותר שינה משאתה חושב, או יותר מרכיב תזונתי כזה או אחר.

נ.ב. אולי אני טועה לגביך, אבל אני משוכנע שרוב המתאמנים מפספסים משהו באזורים האלה.
כמו שאמרת אולי, מה זה אולי, אני בוודאות זקוק ליותר שינה ולא ישן מספיק אבל כמו שכתבתי כאשר עברתי לab והשינה נשארה אותו דבר ובכל זאת פתאום התחלתי לעלות, ועוד שהab עם יותר נפח מהלינארית של קנדיטו.
תזונה כמובן חלבון פי 2 (מלא) ובפלוס מכובד, עליתי כבר 8.5 קילו ב5 חודשים, ושוב פעם אם תגיד שצריך ויטמנים מינרלים וכו' אז למה עכשיו פתאום כן התחלתי לעלות.
והנה עובדה תוכנית מוכרת ומוכחת של קנדיטו ולא עליתי במשקלים הנמוכים האלה ועם ab פתאום כן

כמו שאמרת אולי, מה זה אולי, אני בוודאות זקוק ליותר שינה ולא ישן מספיק אבל כמו שכתבתי כאשר עברתי לab והשינה נשארה אותו דבר ובכל זאת פתאום התחלתי לעלות, ועוד שהab עם יותר נפח מהלינארית של קנדיטו.
תזונה כמובן חלבון פי 2 (מלא) ובפלוס מכובד, עליתי כבר 8.5 קילו ב5 חודשים, ושוב פעם אם תגיד שצריך ויטמנים מינרלים וכו' אז למה עכשיו פתאום כן התחלתי לעלות.
והנה עובדה תוכנית מוכרת ומוכחת של קנדיטו ולא עליתי במשקלים הנמוכים האלה ועם ab פתאום כן
בסופו של דבר יש תוכנית שמסתדרת טוב יותר עם מתאמנים שלא מיישמים החלמה ראויה, לעומת אחרים.

יכול להיות שניסית לעשות דילואוד בלי שום שינוי במספר החזרות והסטים, ככה שהגוף שלך עשה את מה שהוא כבר התרגל לעשות (רק עם משקל יותר נמוך) ופשוט חזרת לאיפה שהיית לפני הדילואוד בלי לגרום לגוף שלך להתסגל למאמץ חדש, וכששינית ל-AB זה הצריך מהגוף להסתגל.

לדעתי זה יכול היה לקרות עם כל שינוי הגיוני במספר החזרות ו/או הסטים תוך כדי דילואוד (כדי להגיע לנפח יותר גבוה בסופו של דבר) או איזושהי תקופה קצרה של "peaking" בעצימות יותר גבוהה ונפח קצת יותר נמוך. אגב אני לא מעריץ של התכנון בליניארית של קנדיטו, בסה"כ הוא הגיוני אבל זה לא משהו שהייתי עושה בעצמי (מעדיף תדירות יותר גבוהה).

ודבר אחרון זה שיכול להיות שהנפח ושאר הפרמטרים ב-AB שאליה עברת פשוט יותר מתאימים לך באופן אישי, או יותר מתאימים לשלב הזה באימונים. אני לא מבין מה כל הדיבור על "תוכנית מוכרת ומוכחת"... תוכנית טובה זאת תוכנית שאיתה מצליחים ליישם את העקרונות הכי חשובים בתכנון אימונים, העקרונות הם מוכרים ומוכחים, התוכניות הן ניסיון לארגן את התרגילים והאימונים באופן שמאפשר ליישם את העקרונות.

אם אתה מבין את העקרונות ויודע איך הם באים לידי ביטוי על הגוף שלך והביצועים באימונים, כמעט תמיד תדע (או לפחות תדע לשער) למה נתקעת
ואילו שינויים צריך לעשות כדי לאפשר לך להתקדם. זה משהו שאפשר ללמוד מספרים, הרצאות או פודקאסטים, אבל צריך גם ניסיון כדי להבין איך כל
הפרמטרים עובדים ביחס לגוף שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית