הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דלקת גידים

coldmetal

משתמש פעיל
390
0
נק' מוניטין:
818
390
0
שלום
יש לי כאבים בפרק כף יד-ימין שאובחנו ע"י אורטופד כדלקת גידים ולקחתי במשך כ-10
ימים כדורים אנטי-דלקתיים orcoxia 90MG.
במהלך ה10 ימים האלו הלכתי פעם אחת למכון כושר (הרופא אמר שאני יכול ללכת אבל להפחית בעצימות), וביצעתי רק תרגילי משיכה ורגליים בהם אין לחץ גדול על הפרק.
הכאב ירד מאוד והשתפר אך בערך כיום-יומיים לאחר האימון חזרו לי הכאבים ועכשיו הם יותר חזקים מאי-פעם.
מה כדאי לעשות במצב כזה? לשים משחה אנטי-דלקתית (למרות שזה לא שריר), או אולי לפנות שוב לאורטופד?
בכל מקרה אני מפסיק להתאמן בינתיים.

איך התאמנת עד הפציעה שהגעת למצב כזה ?
דלקות בד"כ מקררים את המקום עם קרח, חימום המקום רק מגביר את הדלקת

איך התאמנת עד הפציעה שהגעת למצב כזה ?
דלקות בד"כ מקררים את המקום עם קרח, חימום המקום רק מגביר את הדלקת
רן-זה נכון אחרי האימון- או אחרי שהשריר/גידים עובדים או חמים. הקור מפסיק ייצור של דלקת.
אבל- ביום יום במנוחה החום עוזר לסלק חומרי פסולת של הדלקת ועוזר ב"פינוי" שלה.
לכן כמו שאמרתי לו בהודעות קודמות. עושים קומפרסים של קרח ישר אחרי אימון ואז חום וככה לסירוגין.
גם אני חייתי בדעה שחום תמיד מגביר דלקת עד שנפלתי לרופא ראומטולוג מעולה שהסביר לי את הנושא והצליח לפתור לי בעיות של דלקת חוזרת באמה.
אם כל זה לא עוזר, מזריקים קורטיזון

קור עוזר ב 48 לאחר אימון, לאחר מכן חימום יכול לעזור אבל לא במקרה של פותח האשכול כאשר מדובר במצב שחוזר וקיים כבר דיי הרבה זמן.
אני במצב שלך פותח האשכול, הדבר היחיד שכרגע עזר לי היא מנוחה מוחלטת מאימון (שמערכת את כף היד) במשך מספר שבועות, כמו כן קניתי את הפאוורבול + COC לא חושב שהם עוזרים אבל בשביל הכיף לפעמים...
הכאבים ירדו כמעט לגמרי, לפעמים יש פה ושם אבל הרבה פחות מפעם.

קור עוזר ב 48 לאחר אימון, לאחר מכן חימום יכול לעזור אבל לא במקרה של פותח האשכול כאשר מדובר במצב שחוזר וקיים כבר דיי הרבה זמן.
אני במצב שלך פותח האשכול, הדבר היחיד שכרגע עזר לי היא מנוחה מוחלטת מאימון (שמערכת את כף היד) במשך מספר שבועות, כמו כן קניתי את הפאוורבול + COC לא חושב שהם עוזרים אבל בשביל הכיף לפעמים...
הכאבים ירדו כמעט לגמרי, לפעמים יש פה ושם אבל הרבה פחות מפעם.
מסכים לגמרי. ואתה יכול לנסות שבוע של סלקוקס 200 מ"ג- אצלי זה עובד כמו קסם בד"כ.
מה שבטוח- תנוח (מקומית).
החום עוזר גם במניעה. אז אם אתה מועד לדלקות כדאי לחמם את המקום (אחרי שתבריא) באופן קבוע (לא אחרי אימון)

נערך לאחרונה:
רן-זה נכון אחרי האימון- או אחרי שהשריר/גידים עובדים או חמים. הקור מפסיק ייצור של דלקת.
אבל- ביום יום במנוחה החום עוזר לסלק חומרי פסולת של הדלקת ועוזר ב"פינוי" שלה.
לכן כמו שאמרתי לו בהודעות קודמות. עושים קומפרסים של קרח ישר אחרי אימון ואז חום וככה לסירוגין.
גם אני חייתי בדעה שחום תמיד מגביר דלקת עד שנפלתי לרופא ראומטולוג מעולה שהסביר לי את הנושא והצליח לפתור לי בעיות של דלקת חוזרת באמה.
אם כל זה לא עוזר, מזריקים קורטיזון

דרך אגב היום כבר פחות משתמשים בסטרואידים לטיפול בדלקות
היום מטפלים בPRP

זריקות גם לא עוזרות הם סתם מעבירות את הכאב לשבועיים וזה חוזר שוב, אז או שתזריק כל החיים או שתנוח ואם זה לא עוזר, פשוט תתאמן עם זה וזהו.

אתה לא צודק...
עוזרות גם עוזרות
אבל אם לא תאתר את שורש הבעיה שהביאה אותך למצב כזה מלכתחילה אתה תיפול שוב

זריקות לא תמיד עוזרות, וזריקות אמורות להיות האופציה האחרונה לא הראשונה. גם הפסקות לא עוזרות.
צריך למצוא את הבעיה ולהתאמן בהתאם.

אתה לא צודק...
עוזרות גם עוזרות
אבל אם לא תאתר את שורש הבעיה שהביאה אותך למצב כזה מלכתחילה אתה תיפול שוב
הבעיה היא עם זריקות שאם אתה לא נותן אותם בתחילה הדלקת אז הן לא שוות הרבה.
בד"כ הן לא יעילות כי המטופל עובר מסכת טיפולים של כדורים + פיזיותרפיה ואז לאחר כמה חודשים (לפעמים גם שנים) שהוא כבר מתייאש הרופאים מחליטים לתת זריקות, וכמובן שגם זה לא עוזר כי אותו בן אדם לא נח המשיך להתאמן או לעשות את הפעילות היומיומית עם הבעיה וזה החמיר/לא נפתר וכאן אין מה לעשות, לפעמים ניתוחים יכולים לעזור לבעיה השאלה היא איזו דלקת זו, היכן היא ממוקמת והאם היא ניתנת לפתירה.
יש לי דלקת במפרק כף שמאל כבר כמעט שנה, לקחתי כדורים, עשיתי פיזיותרפיות שום דבר לא עוזר לי, נחתי 3 חודשים הכל כמעט עבר, אין כאבים ואין זכר לדלקת גם כשהעמסתי משקלים לא כאב לי, אולי עם הזמן זה כן היה חוזר אבל הפעם דפקתי את הכתפיים ועכשיו הגיע הזמן לטיפול #2 (יש לי גם משהו בברך 100% אבל אני לא בודק, עדיף לחיות באשלייה שהכל בסדר)

בד"כ הן לא יעילות כי המטופל עובר מסכת טיפולים של כדורים + פיזיותרפיה ואז לאחר כמה חודשים (לפעמים גם שנים) שהוא כבר מתייאש הרופאים מחליטים לתת זריקות, וכמובן שגם זה לא עוזר כי אותו בן אדם לא נח המשיך להתאמן או לעשות את הפעילות היומיומית עם הבעיה וזה החמיר/לא נפתר וכאן אין מה לעשות, לפעמים ניתוחים יכולים לעזור לבעיה השאלה היא איזו דלקת זו, היכן היא ממוקמת והאם היא ניתנת לפתירה.
יש לי דלקת במפרק כף שמאל כבר כמעט שנה, לקחתי כדורים, עשיתי פיזיותרפיות שום דבר לא עוזר לי, נחתי 3 חודשים הכל כמעט עבר, אין כאבים ואין זכר לדלקת גם כשהעמסתי משקלים לא כאב לי, אולי עם הזמן זה כן היה חוזר אבל הפעם דפקתי את הכתפיים ועכשיו הגיע הזמן לטיפול #2 (יש לי גם משהו בברך 100% אבל אני לא בודק, עדיף לחיות באשלייה שהכל בסדר)

השאלה מה חומרת הדלקת, אם הגעת למצב כרוני אז אתה כבר בבעיה
והשאלה הנוספת היא אם יש לך את הלוקסוס של לנוח מפעילות לחלוטין למשך 3 חודשים

היה לי OSTEITIS PUBIS השנה(דלקת כרונית) ולא יכלתי להפסיק להתאמן
קיבלתי טיפול PRP תוך כדי אימונים סדירים(אבל די הרבה זריקות)
הוא העביר את הדלקת כמעט לחלוטין(היום יש ביקורת) בתקופת זמן של כ3 וחצי חודשים תוך כדי אימונים כמעט מלאים
גם לפציעות אקוטיות זה מ-א-ו-ד אפקטיבי ומוריד בהמון את זמן החלמה מהפציעה

דרך אגב היום כבר פחות משתמשים בסטרואידים לטיפול בדלקות
היום מטפלים בPRP
האנשים והרופאים המפותחים כן. אבל כמו שידוע לך- רופאים ישראלים וישראל לא ממש מפותחים.
פה דוחפים לך שבוע אטופן, נותנים לך לסבול ולהחמיר. ואז אחרי שמאוחר מידי נותנים לך זריקות.
מעטים הרופאים שעובדים עם PRP.
כמה עלה לך? מאוד מעניין אותי כמה זה עולה ואיך מגיעים לזה בארץ. אשמח אם תסביר על הפרוצדורה

מצורף לינק למי שלא מכיר: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3815824,00.html

לכותב האשכול- תנסה לחזק שרירים עם גריפרים כשזה יעבור. זה די עוזר

נערך לאחרונה:
ניסית PRP?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית