הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דלקת גידים

coldmetal

משתמש פעיל
390
0
נק' מוניטין:
818
390
0
שלום
יש לי כאבים בפרק כף יד-ימין שאובחנו ע"י אורטופד כדלקת גידים ולקחתי במשך כ-10
ימים כדורים אנטי-דלקתיים orcoxia 90MG.
במהלך ה10 ימים האלו הלכתי פעם אחת למכון כושר (הרופא אמר שאני יכול ללכת אבל להפחית בעצימות), וביצעתי רק תרגילי משיכה ורגליים בהם אין לחץ גדול על הפרק.
הכאב ירד מאוד והשתפר אך בערך כיום-יומיים לאחר האימון חזרו לי הכאבים ועכשיו הם יותר חזקים מאי-פעם.
מה כדאי לעשות במצב כזה? לשים משחה אנטי-דלקתית (למרות שזה לא שריר), או אולי לפנות שוב לאורטופד?
בכל מקרה אני מפסיק להתאמן בינתיים.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות.
מאז האימון ההוא שהחזיר את הכאבים (כנראה, בנוסף להפסקה של לקיחת הכדורים) לא התאמנתי ואני גם לא מתכוון להתאמן. אני פשוט מרגיש שאני חייב את המנוחה אחרת זה פשוט לא יירפא.
EMZ "ביום יום במנוחה החום עוזר לסלק חומרי פסולת של הדלקת ועוזר ב"פינוי" שלה.
חומרי פסולת? זו לא דלקת זיהומית אז לא אמורים להיות חומרי פסולת (?).
אתמול קניתי חומר לשים על המפרק (במכשיר כמו אל-תוש כזה) שהוא אמור להפחית כאבי דלקות ראומטיות (משהו כזה) - לא זיהומיות.
וקניתי תחשובת לקבע את המפרק (אולי זה יעזור לריפוי מהיר יותר).
מה אתם אומרים?

זה קורה גם בלא זיהומית. זה תהליך. וכמו בכל תהליך בגוף- יש תוצרי לוואי.
החומר הזה זה חרטא. אתה מדבר על diclofenac נכון? הוא לא ממש עוזר.זה כמו למרוח וולטרן- אותו דבר. אם זה בחינם שים,אבל לא שווה את הכסף. לדלקות אמיתיות עובדים עם כדורים וזריקות. לא משחות.
התחבושת לא תיתן כלום.
שוב, תנוח, תחמם, קח כדורים, (לך לראומטלוג נורמלי) תבריא, תחזק שרירים באזור. לי היה סיפור כזה שנים במרפק והצלחתי להתגבר עליו. (זה היה בתקופת הBJJ שלי).
אם יש לך כסף- לך על הטיפול שהמלצנו פה עליו. שמעתי עליו הרבה. מקווה שהבחור שעשה את זה יתן קצת פרטים.
כבר כמה זמן זה אצלך ככה?

• פותח/ת השרשור
המוצר שיש לי נקרא "אקסיפן" והוא מכיל חומר שנקרא Piroxicam.
בניגוד לוולטרן זה לדלקות פרקים גם, אז אולי זה יותר עוזר.
אני כמעט בטוח שהדלקת התחילה מזה שעשיתי בנץ' פרס בשיפוע חיובי והחזקתי לא טוב את המוט והיה לחץ
על שורש כף היד. הדלקת התפתחה לאט מאוד והתחילה מלפני חודשיים בערך אולם כאבים רציניים (לא ממש כאבים אלא רק במאמץ של פרק כף היד) התחילו רק לפני 3 שבועות בערך.
הטיפול זה ה-PPR?
אני מעדיף לפתור את זה במנוחה אם זה אפשרי, קשה לי להאמין שאני באמת אהיה חייב לעבור טיפול מיוחד בשביל שהדלקת תעבור, בכל זאת, דברים כאלה קורים והגוף אמור להגיב בהתאם ולטפל בכך.

MOSHE,

הזריקה האחרונה שקיבלתי לטיפול בOP הייתה בדצמבר
מאז לקח כ3 חודשים שארגיש 100% ומאז הכל טפו טפו טפו בנושא הזה, אין פה מה להרחיב, זה פשוט עובד
כמובן שלא מספיק "לכבות את השריפה" כמו שאמרתי, יש צורך גם למצוא את שורש הבעיה כדי למנוע הישנות המקרה(במקרה שלי היו הרבה סיבות שלא אפרט).

EMZ,

יש בארץ 2 מרכזים שעושים את הטיפולים האלה:
1. בי"ח מאיר בכפ"ס(להתקשר למחלקת הספורט שלהם ולהגיד PRP הם אמורים לדעת)
2. בי"ח הדסה הר הצופים בי-ם(למעשה בצמוד, מכון לרנר).

אני עושה\עשיתי במס' 2.

איך שמעתי? בטעות...אימא שלי שהיא רופאה הכירה את ד"ר נעמה קונסטנטיני מהדסה וקישרה בינינו באחת הפציעות שהיו לי. ממנה שמעתי על טיפולי הPRP שבהדסה עושים אותם כחצי שנה בלבד. לא יודע לגבי מאיר.
אני ספרינטר ומטבע הדברים יש פציעות שמצריכות חזרה מהירה וPRP זה בהחלט כמו מתנה משמיים עבורי.
כאמור חזרה מלאה מפציעה אקוטית של קרע בהמסטרינג של 3-4 ס"מ לוקחת ככלל בטיפול קונבנציונלי 10 שבועות(מלאה = אין הגבלות, ניתן לרוץ 100% מאמץ וכללתי גם שיקום מנטלי).
חזרה עם PRP תיקח 3 שבועות. והקטע הכי טוב שאם תופסים את זה ב10 ימים הראשונים ועושים את הזריקות בטווח זמן זה אז החזרה היא גם ללא רקמה צלקתית כלומר ל100 אחוז ממה שהיה לפני הפציעה. במילים אחרות זה מטורף.

עלות:
אני יודע שבבי"ח מאיר טיפול של עד 3 זריקות כולל עולה 2400 ש"ח
בהדסה טיפול ראשון 1800 שח בערך+ כל טיפול נוסף 900 שח
(טיפול בהדסה יכול לכלול מעל זריקה 1 אם יש 2 מקומות פגועים למשל).

לפציעת המסטרינג כמו שתיארתי בד"כ יספיקו 2 טיפולים. לOP שהיה לי הייתי צריך 8.

נערך לאחרונה:
הטיפול בארץ ניתן רק באופן פרטי ואיננו בסל

אין בעיה למצוא המון חומר על זה בגוגל
בעיקרון PRP = PLATLET RICH PLASMA , פלזמה עשירה בגורמי גדילה. למעשה לוקחים ממך דגימת דם, מסרקזים אותה(מין מניפולציה בצנטריפוגה) על מנת להפריד בין כדוריות הדם האדומות, הלבנות והפלזמה עצמה.
את הפלזמה מזריקים ישר לתוך הקרע\דלקת. זה עוד יתרון של הטיפול: חומר שלך נכנס לגוף שלך. אין אפשרות דחייה של החומר ולמעשה אין סיכונים\תופעות לוואי מעבר לתופעות של זריקה רגילה.
(לעומת קורטיזון למשל שאם מוזרק לאיזורים של סחוסים כמו בOSTEITIS PUBIS הוא מחליש את הקולגן של הסחוס ואז האיזור חלש יותר וקיים סיכוי מוגבר לפציעה חוזרת).
במקרה של PRP, האיזור רק יוצא מחוזק יותר. מרוב שזה כ"כ אפקטיבי החל מהשנה אסרו באיגוד האתלטיקה הבינלאומי על טיפולי PRP שלא למטרת טיפול בפציעות(במיוחד על הזרקה תוך שרירית).

• פותח/ת השרשור
נחמד אבל אני לא ספורטאי מקצועי, ואני יכול לנוח. מה גם שלא נקרא לי שריר, הפציעה שלי יותר קלה.
זה מחיר של מנוי לשנה לחדר כושר 😲

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית