הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

dip machine

אליה1011

משתמש מתחיל
127
21
נק' מוניטין:
54
127
21
לא
אהלן חברים,
רוצה לגוון קצת ולעבור למכשיר שמדמה מקבילים רק בישיבה. אני מרגיש שזו לא תנועת טרייספס קלאסית והכתף נוטה להתאמץ גם.
אשמח לתובנות בעד ונגד ודגשים למכשיר הזה

W-MDC-1011A-Classic-Dip_Tricep-Machine-500x700.jpg

יש תנועה של מפרק הכתף לכן הוא מעורב, אפשר לעשות עם מרפקים צמודים יותר כדי לתת יותר דגש על הטרייספס.

באופן כללי, אין שום בעיה עם המכונה הזאת.

הראש הארוך מתוך השלושה עובר דרך הכתף ככה שזה לגיטימי להרגיש, אחלה מכשיר, אמורה להיות לך שם אחיזה צרה ואחיזה רחבה
אם אתה רוצה דגש על הטרייספס, תעבוד על האחיזה הצרה יותר

• פותח/ת השרשור
יש תנועה של מפרק הכתף לכן הוא מעורב, אפשר לעשות עם מרפקים צמודים יותר כדי לתת יותר דגש על הטרייספס.

באופן כללי, אין שום בעיה עם המכונה הזאת.

הראש הארוך מתוך השלושה עובר דרך הכתף ככה שזה לגיטימי להרגיש, אחלה מכשיר, אמורה להיות לך שם אחיזה צרה ואחיזה רחבה
אם אתה רוצה דגש על הטרייספס, תעבוד על האחיזה הצרה יותר
תודה על התגובות.

למה בקיק בק רגיל של הטרייספס לא מרגישים ככה את הכתף?
ועוד משהו- הכתף אמורה להיות למעלה (שראגס) או דווקא למטה כמו בבנץ פרס?

תודה על התגובות.

כי בקיק בק אתה מגיע למצב שקוראים לזה "אי ספיקה אקטיבי" - הטרייספס מבצע פשיטת מרפק והראש הארוך שלו לעומת תרגילים אחרים לא יבצע פשיטת כתף. לכן - הראש הארוך ייכנס לאי ספיקה אקטיבי ואתה לא תרגיש את הכתף.

וכן, הכתף אמורה להיות למעלה כדי שתצליח לבצע פשיטה (כמובן שאתה גם עובד על החזה ככל שהאחיזה יותר רחבה)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כי בקיק בק אתה מגיע למצב שקוראים לזה "אי ספיקה אקטיבי" - הטרייספס מבצע פשיטת מרפק והראש הארוך שלו לעומת תרגילים אחרים לא יבצע פשיטת כתף. לכן - הראש הארוך ייכנס לאי ספיקה אקטיבי ואתה לא תרגיש את הכתף.

וכן, הכתף אמורה להיות למעלה כדי שתצליח לבצע פשיטה (כמובן שאתה גם עובד על החזה ככל שהאחיזה יותר רחבה)

ותוך כדי תנועה להוריד כתפיים או שזה נשאר למעלה.
אני שואל כי פעם מקבילים עשו לי אי נוחות בכתף. זה היה עם משקל גוף ופה אני אעשה עם משקל נמוך. לא רוצה פציעות וכו'

תודה על התגובות.

בקיק בק אין כפיפה של הכתף, במקבילים יש. בקיק בק אם כבר אז מרגישים את הגב ששומר על הכתף במצב של פשיטה.
במקבילים וגם במכשיר השכמות צריכות להיות כמו בבנץ' פרס, retraction ו- depression, כמעט ההפך משראג. אחרת זה יכול לטחון את ה-rotator cuff. ההבדל הוא שבבנץ' פרס הרוטציה פנימה נעשית כשההומרוס במצב יותר אופקי (זווית יותר גדולה כנגד הגוף), ולכן הרבה פעמים ישר מרגישים את ההשפעה על הכתף בטכניקה לקויה, במקבילים זה יכול לקחת יותר זמן אבל בסופו של דבר נוצרת דלקת.

המקבילים עשו לך אי נוחות כנראה בגלל שהשכמות עלו למעלה.

• פותח/ת השרשור
בקיק בק אין כפיפה של הכתף, במקבילים יש. בקיק בק אם כבר אז מרגישים את הגב ששומר על הכתף במצב של פשיטה.
במקבילים וגם במכשיר השכמות צריכות להיות כמו בבנץ' פרס, retraction ו- depression, כמעט ההפך משראג. אחרת זה יכול לטחון את ה-rotator cuff. ההבדל הוא שבבנץ' פרס הרוטציה פנימה נעשית כשההומרוס במצב יותר אופקי (זווית יותר גדולה כנגד הגוף), ולכן הרבה פעמים ישר מרגישים את ההשפעה על הכתף בטכניקה לקויה, במקבילים זה יכול לקחת יותר זמן אבל בסופו של דבר נוצרת דלקת.

המקבילים עשו לך אי נוחות כנראה בגלל שהשכמות עלו למעלה.

תודה, נשמע הגיוני האמת. זה גם עשה לי (לפחות האיץ) winged scapula. אז retraction ו depression (בעצם להשתדל שהכח לא יהיה מהכתפיים ככל האפשר. אכן? )

עוד דגשים?

יש יותר מדרך אחת לעשות. אני עושה את הוריאציה שאיתה אני הכי חזק ולא פוצע את עצמי, אחיזה צרה, מבט למטה, ראש בערך ב-45 מעלות, לשמור
על הכל מכווץ וירידה עד השלב שבו ירידה נוספת תצריך הרפיה של השכמות, אצלי זה בערך כשהזרוע מקבילה לרצפה. זה מאוד מזכיר לי את הסקוואט.

בוריאציה הזאת אפשר לטעון שהמניע העיקרי הוא החזה, (אפשר להשוות לישבן בלואו באר סקוואט) אבל הטרייספס עובדים מצוין ואולי לא פחות מוריאציות אחרות אם לוקחים בחשבון את כמות החזרות/משקל שזה מאפשר לך להוסיף. גם הכתף עובדת, אבל גם אחרי 4 סטים של פרס כבד + 2 של בנץ' קל אני לא מרגיש חלש במקבילים, אז אני בספק אם התרומה שלה היא עד כדי כך משמעותית.

הדגשים האלה הם למקבילים, לא ל-dip machine, אין לי ניסיון עם המכונה הזאת ואני לא רואה סיבה שבן אדם שיכול לעשות מקבילים ישתמש בה. אבל ככה זה יוצאי ברית המועצות, אנחנו בזים למכונות.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית