הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות על טקסס מתהוד

The Thunder Fist

משתמש מתחיל
80
8
נק' מוניטין:
41
80
8
אהלן.
בזמן האחרון אני מתעמק בקריאת מאמרים על התוכנית טקסס מתהוד ויש לי מספר שאלות לגביה.

קודם כל, מדוע עובדים על דדליפט רק פעם בשבוע?
ברוב המאמרים על התכנית מדברים על חתירה באימון הנפח וההתאוששות בעוד שדדליפט הוא רק באימון העצימות.

סט אחד בלבד בשבוע של דדליפט נראה לי מיותר... (לא מבחינת רמת הקושי, כי אני יודע שסט כבד של דדליפט הוא סופר קשה ומעמיס מאוד על הגוף, אלא מבחינת תרגול הטכניקה של הדדליפט, שהוא תרגיל שאני מאוד אוהב ורוצה לעבוד עליו בתדירות של יותר מפעם בשבוע).

האם ניתן להחליף את החתירה של אימון הנפח בדדליפט?

שאלה נוספת, מאחר והחלטתי לעשות את התכנית גם על בנץ' פרס ולבצע אוברהד פרס 3×3 ביום ההתאוששות, האם ניתן לבצע גם מקבילים 3×9 ביום הזה?

בתכנית הנוכחית אני עם נפח של 9 סטים שבועיים לחזה והייתי מעוניין לשמור על הנפח הזאת גם בטקסס.

חשבתי אולי לבצע פשוט בנץ'-פרס ביום התאוששות אבל קראתי בכמה מאמרים שאסור להזניח את האוברהד פרס בתוכנית ושכדאי לשלב אותו ביום התאוששות ולא לחיצה אחרת שמערבת פחות את הכתף הקדמית (לעומת כמה מאמרים אחרים שטענו ההפך כך שאני מבולבל קצת...)

שאלה אחרונה, מה עם ביצוע טקסס מתהוד גם למתח הפוך (ידיים פונות כלפי הגוף)?

@kotzer
@MasterSplitter

נ"ב: יש לי שאלה נוספת שלא קשורה לטקסס מתהוד אבל אני מעדיף לא לפתוח נושא נוסף. אני ממש תקוע באוברהד פרס בזמן האחרון (אני רץ במתכונת בסיסית FBW של תרגילים מורכבים ורוטציה בין בנץ' פרס לאוברהד פרס כל אימון), בבנץ' פרס אני מתקדם מעולה.
חשבתי על מנת לא להיגרר עם זה יותר מדי להחליף לתקופה קצרה את האוברהד פרס לאינקליין פרס (שלפי הבנתי מערב הרבה יותר את הכתפיים מבנץ' פרס רגיל) ולנסות להתקדם בתרגיל הזה במקום הפרס תוך כדי עבודה על הטכניקה של הפרס עד שאני ארגיש שאני מעוניין להחזיר את הפרס לתוכנית.
אפשר להחליף את ה-OHP באינקליין פרס?

נערך לאחרונה:
דבר ראשון, אני רוצה להתנצל על הבלבול עם הציטוטים.
"אם למישהו אין גב אבל יש לו רגליים והוא עושה דדליפט הוא ירים אותו משקל כמו מישהו שיש לו רגליים וגב.
זה מה שהבנתי מהטענה שלך"

לא הבנת נכון אז.
סבבה. בוא תסביר לי למה התכוונת.
"אני לא מכיר אף אחד בגיל ההתבגרות ומעלה שהוא כל כך חלש שהוא לא יעמוד יציב בפרס במוט ריק כי שרירי הליבה שלו חלשים (ואני בכוונה כותב "מוט ריק" כי שרירי ליבה חלשים יעידו על מתאמן מתחיל). כל זכר/נקבה בוגרים ובריאים יוכלו לבצע פרס אם ילמדו אותם כמו שצריך."
מה? איך זה קשור ו/או סותר?
כי כתבת:
בהקבלה לזה אם שרירי הליבה שלך חלשים אתה לא תצליח לעמוד יציב בפרס ותתקפל/תיפול, עדיין זה לא אומר שיותר שרירים מרימים את המשקל מאשר בפרס בישיבה
פה אתה בעצם מאשים את שרירי הליבה החלשים של המתאמן ובכך מנסה להוכיח למה פרס בעמידה לא עוזר להרים יותר משקל מפרס בישיבה. כי אם למתאמן יש שרירי ליבה חלשים אז הוא לא בהכרח יצליח למנף אותם להרים יותר משקל בפרס. אבל זה לא נכון, כי כל מתאמן בריא שילמד לבצע את התרגיל כמו שצריך - אין שום סיבה שהוא יפול/ יתקפל בגלל שרירי ליבה חלשים.

נערך לאחרונה:
סבבה. בוא תסביר לי למה התכוונת.
סליחה לא קראתי אותך נכון, חשבתי אמרת על מישהו שיש לו גב אבל אין לו רגליים.
מישהו שהגב שלו מספיק חזק בשביל להחזיק במנח הדרוש בדדליפט אני אומר שירים אותו משקל כמו מישהו עם גב יותר חזק מזה ועם אותו כוח ברגליים כמו הראשון.
פה אתה בעצם מאשים את שרירי הליבה החלשים של המתאמן ובכך מנסה להוכיח למה פרס בעמידה לא עוזר להרים יותר משקל מפרס בישיבה.
השרירים שמרימים את המשקל בפרס הם הכתפיים והטרייספס נכון? בין אם בעמידה ובין אם בישיבה. איך בדיוק העוד שרירים שעובדים בזמן פרס בעמידה, גורמים לך להרים יותר, אם הסכמנו שהם מייצבים ולא עוזרים להרים את המשקל?
למה אם אעשה סט בודד של דדליפט הוא יתקדם?
הרי חתירה וסקוואט הן תנועות אחרות לגמרי, לא?
אבל זה עובד על השרירים שדדליפט עובד לכן זה יתקדם עד נקודה מסויימת.
אתה בעצם אומר שלעשות 5×5 דדליפט אחרי הסקוואט יגרע מההתאוששות שלי?
כן חד משמעית
ואתה מציע לעשות 3 סטים של דדליפט ביום עצימות ולא רק סט אחד?
אני מציע להתחיל מסט בודד כל עוד אתה מתקדם, כשאתה מפסיק להתקדם בדדליפט אז "לחשב מסלול מחדש"
1) איך לדעתך אני יכול לשלב את הטקסס מתהוד גם במתח?
במקום חתירה אתה יכול לעשות מתח ביום הנפח, וסט כבד של מתח ביום העצימות, כלומר באותה תבנית כמו סקוואט ובנץ'
2) כרגע אני בתוכנית אחרת, בסיסית יותר, ואני נתקע כבר כמעט חודש באוברהד פרס. מה דעתך על להחליף לאינקליין פרס בשיפוע של 60+ או אפילו סתם בישיבה (שיפוע 90 מעלות)?

אני מרגיש שזה שאני מבצע סקוואט כבד בתחילת כל אימון מונע ממני להרים כמו שצריך בפרס... בעיקר בגלל שזה בעמידה ומפעיל קשה את שרירי הבטן... (בדדליפט אני דווקא מתחזק מעולה משום מה).
פרס זה התרגיל שמעורבת בו הכי פחות מסת שריר והוא הראשון שנתקע, באמת שאני לא ממש יודע מה להציע לך בשביל לקדם את הפרס (אם זו המטרה) חוץ מלעשות ריסט ולהמשיך כרגיל והפרס יתקדם לאט יותר באופן טבעי.

מישהו שהגב שלו מספיק חזק בשביל להחזיק במנח הדרוש בדדליפט אני אומר שירים אותו משקל כמו מישהו עם גב יותר חזק מזה ועם אותו כוח ברגליים כמו הראשון.
אז אתה בעצם טוען שלרחב גבי מנקודה מסוימת אין שום משמעות בדדליפט מבחינת משקל על המוט. בוא ניקח לדוגמה שני מתאמנים:
האחד מרים 400 דדליפט
השני מרים 100 דדליפט
אז לטענתך, ההוא שמרים 100 דדליפט יהיה לו כוח שווה כמו ההוא שמרים 400 דדליפט? זה כמו שאני אגיד לך שאם הסקוואט שלי 80 ושלך 250 אז הרגליים שלנו מבחינת כוח אותו הדבר.
תאמין בזה או לא - ככל שהדדליפט שלך עולה - הגב שלך מתחזק, וככל שהגב שלך מתחזק הוא יכול להרים יותר.
השרירים שמרימים את המשקל בפרס הם הכתפיים והטרייספס נכון? בין אם בעמידה ובין אם בישיבה. איך בדיוק העוד שרירים שעובדים בזמן פרס בעמידה, גורמים לך להרים יותר, אם הסכמנו שהם מייצבים ולא עוזרים להרים את המשקל?
דבר ראשון - תצטרך להבין שכל הגוף (או כמעט כולו, לא סגור על זה) עובד בפרס. יש שרירים דומיננטיים יותר ויש שרירים דומיננטיים פחות.
דבר שני - נכון, השרירים המייצבים לא מרימים את המשקל - על זה אין ויכוח בינינו. אבל כמו בדדליפט - השרירים המייצבים עובדים קשה ומייצרים כוח ולכן אתה יכול להרים יותר משקל. שרירי הליבה בפרס או הרחב גבי בדדליפט לא מרימים שום דבר - אבל הכוח עובר דרך יותר מסת שריר (יותר שרירים שעובדים) ומוסיפים משקל על המוט. בדיוק מאותה הסיבה שאם תשים חגורה בסקוואט במשקלים גבוהים אתה תראה שאתה מסתדר יותר עם המשקל ויכול להרים משקל כבד יותר אפילו מהסיבה שכאשר אתה חגור אז אתה מכריח את השרירים המייצבים שלך לפעול יותר ביעילות מאשר בלי חגורה.

הדיון על הפרס הוא די מעניין, קצת מזכיר לי את העצות של פבל צאטסולין... הוא לוקח תרגיל כמו כפיפת מרפקים עם משקולת יד בתור ניסוי, ומה קורה כשמנסים למחוץ את הדאמבל וכשמוסיפים מתח בשאר הגוף, בדרך כלל מגלים שיש עוד כמה חזרות.

בפרס האגוניסטים העיקריים הם שרירי הכתפיים, אבל זה לא בהכרח אומר ששם נגמרת השרשרת הקינטית (אפילו שהתנועה העיקרית היא דו-מפרקית), היא נמשכת מהמוט עד הרצפה, כיווץ איזומטרי מקסימלי לאורך כל השרשרת הקינטית מייצר יותר כוח כנגד המוט... ללא כיווץ מקסימלי האנרגיה פשוט
תברח לנקודות הרפויות. ההבדל בין לחיצת כתפיים בישיבה ועמידה דומה להבדל בין פולי עליון ומתח.

מייצבים חלשים או מוחלשים (אחרי תרגיל אחר) = לחיצה פחות יעילה שמצריכה יותר עבודה של האגוניסטים והסינרגיסטים.

הסיפור עם הדדליפט הוא די דומה, המוט מוחזק בידיים, הידיים מחוברות לגב העליון שמחובר לעמוד השדרה וכו'... גב עליון רפוי גורם למעבר כוח לקוי
למוט, הקטע הבעייתי בדדליפט הוא שזה (גב עליון מעוגל) מקטין את המומנט כנגד האגן וזה מאפשר לאנשים להמשיך להרים כבד עם טכניקה דפוקה.

אז אתה בעצם טוען שלרחב גבי מנקודה מסוימת אין שום משמעות בדדליפט מבחינת משקל על המוט.
ממש לא מה שאני אומר. אני לא יודע אם אתה באמת מבין אותי ככה או שאתה מנסה פשוט בכוח "לצאת צודק"
מישהו שהגב שלו מספיק חזק בשביל להחזיק במנח הדרוש בדדליפט
דיברתי על הזוקפים בעיקרון אבל גם רחב גבי תופס
האחד מרים 400 דדליפט
השני מרים 100 דדליפט
אז לטענתך, ההוא שמרים 100 דדליפט יהיה לו כוח שווה כמו ההוא שמרים 400 דדליפט?
לא.
"מספיק חזק" בשביל להחזיק 400 קילו זה יותר חזק מ"מספיק חזק" בשביל להחזיק 100 קילו.
נכון, השרירים המייצבים לא מרימים את המשקל - על זה אין ויכוח בינינו. אבל כמו בדדליפט - השרירים המייצבים עובדים קשה ומייצרים כוח ולכן אתה יכול להרים יותר משקל.
איך? אם השרירים המייצבים הם אלה המגבילים אותך אז לחזק אותם יאפשר לך להרים יותר, אבל אם מראש תבטל אותם (על ידי פרס בישיבה) אז אין לך מה לדאוג לשרירים אלה

איך? אם השרירים המייצבים הם אלה המגבילים אותך אז לחזק אותם יאפשר לך להרים יותר, אבל אם מראש תבטל אותם (על ידי פרס בישיבה) אז אין לך מה לדאוג לשרירים אלה
@Texas Method ממה שאני מבין הוא מדבר על צוואר בקבוק, למשל בדדליפט הרבה פעמים זה הידיים, ככה שאם תשנה אחיזה/מגנזיום/רצועות אז תוכל להרים יותר, לא בגלל שהגב שלך פתאום חזק יותר אלא כי נפטרת מהגורם החלש.
בפרס אותו דבר, בעמידה ברגע שהגורם החלש(מייצבים) לא עומדים בעומס אז זה יגביל אותך, תיפטר מהם(ישיבה) כנראה תוכל להרים יותר.
אתה חזק לפי הנקודה הכי חלשה שלך.

אם השרירים המייצבים הם אלה המגבילים אותך אז לחזק אותם יאפשר לך להרים יותר, אבל אם מראש תבטל אותם (על ידי פרס בישיבה) אז אין לך מה לדאוג לשרירים אלה

בדיוק.‏ וחוץ מזה, הגוף פועל כמערכת אחת שלמה.‏
תרגיל מורכב – ועוד בעמידה – ועוד עם משקל מעל הראש, מערב הרבה מאוד משתנים שמעמיסים על המערכת, וכשמדובר בשרירים חלשים יותר לעומת אחרים, הם יהיו גורם מגביל.‏

ממש לא מה שאני אומר. אני לא יודע אם אתה באמת מבין אותי ככה או שאתה מנסה פשוט בכוח "לצאת צודק"
כתבת כך:
רוצה להסביר לי למה התכוונת, אם לא לזה שאין הבדל בכוח ברחב גבי מנקודה מסוימת בדדליפט? (כלומר, שממשקל כלשהו בדדליפט כמו 200 אז אין הבדל בין מישהו שמרים 200 לבין מישהו שמרים 500 מבחינת הכוח של הרחב גבי)
לא.
"מספיק חזק" בשביל להחזיק 400 קילו זה יותר חזק מ"מספיק חזק" בשביל להחזיק 100 קילו.
אז למה אתה כותב כך?:
איך? אם השרירים המייצבים הם אלה המגבילים אותך אז לחזק אותם יאפשר לך להרים יותר,
אתה מתעלם או שאתה לא שם לב. השרירים שמייצבים אותך לא מגבילים אותך. להגיד "יש לך שרירי ליבה חלשים לכן אתה לא יכול לעשות פרס בעמידה עם מוט ריק" זה להפיל את חוסר הידע של המאמן על המתאמן. אין אף זכר בוגר ובריא שלא מסוגל להרים פרס מוט ריק אם מלמדים אותו כהוגן (למעט מקרים נדירים שמסת השריר נמוכה בהגזמה, ומגיעים לזה מאוד מהר בסופו של דבר. וזה לא נובע משרירי ליבה חלשים, אלא מפני שכל הגוף חלש!)
ברור שאם אתה תקוע בפרס והשרירים המייצבים בתרגיל מתחזקים אז תוכל להרים יותר משקל אבל ממש לא שהשרירים המייצבים בפרס מגבילים את המתאמן ולכן כדאי לעשות פרס בישיבה.
אבל אם מראש תבטל אותם (על ידי פרס בישיבה) אז אין לך מה לדאוג לשרירים אלה
אם אני אעבוד על פחות שרירים - אני ארים פחות בגלל שיש פחות שרירים שמעורבים, ואני אבנה פחות כוח ופחות מסת שריר. למה שאני ארצה לעשות את זה?
@Texas Method
בפרס אותו דבר, בעמידה ברגע שהגורם החלש(מייצבים) לא עומדים בעומס אז זה יגביל אותך, תיפטר מהם(ישיבה) כנראה תוכל להרים יותר.
אני חושש שאתה לא מבין איך בדיוק הדברים עובדים. זה לא שהשרירים המייצבים אחראים להרים את המשקל. הם בסך הכל תומכים מהצד ועוזרים להוסיף משקל. קח דוגמה: מתאמן שאף פעם לא עבד על שרירי הליבה חזק אבל הוא תמיד עשה לרחב גבי ויש לו גב חזק (ושרירי ליבה חלשים).. מתי שהוא הוא מחליט לעשות דדליפט.. הוא מנסה 60 - הולך טוב. 80 הולך טוב.. 100 הולך טוב.. שרירי הליבה שלו חלשים - לפי הטענה שלך ושל @yujinius הוא אמור להיתקע במשקל שנתקע מתאמן שזה עתה דרך בחד"כ וכל הגוף שלו חלש (כולל הגב, כן). הרי שרירי הליבה אמורים להגביל אותו! זה לא ייתכן שהוא ירים יותר כי יש לו גב יותר חזק, נכון? אם שרירי הליבה שלו היו השריר העיקרי בתרגיל - אז כן, הוא כנראה היה נתקע כמו המתאמן שזה עתה דרך בחד"כ. אבל מה לעשות? דדליפט עובד קשה על הבטן, אבל הבטן לא מרימה כלום בתרגיל - היא רק מייצבת ועוזרת להרים יותר משקל אבל היא לא מרימה את המשקל. לדוגמה: דדליפט. קח מתאמן שעשה ביום ראשון דדליפט 200X5. מיום שני והלאה עד יום ראשון הוא עושה תרגילים מטורפים לגב, הורג את עצמו ממש (לא רגיל לזה בכלל) וכל יום הוא קם עם דומס חזק. ביום ראשון הוא בא לעשות שוב פעם דדליפט 200X5 ונכשל כי הגב שלו כבר גמור. אם אני אחתוך לו את הגב (כידוע תפקיד הרחב גבי בדדליפט הוא לייצב את הטורסו והכתף) ובעצם "נטרלתי" אותו - אז אתה חושב שהוא יצליח להרים 200X5? ככל שאתה עובד עם פחות שרירים אתה מייצר פחות כוח. כלומר - פחות משקל על המוט.
בדיוק.‏ וחוץ מזה, הגוף פועל כמערכת אחת שלמה.‏
תרגיל מורכב – ועוד בעמידה – ועוד עם משקל מעל הראש, מערב הרבה מאוד משתנים שמעמיסים על המערכת, וכשמדובר בשרירים חלשים יותר לעומת אחרים, הם יהיו גורם מגביל.‏
אני חושש שאתה לא מבין איך בדיוק הדברים עובדים. זה לא שהשרירים המייצבים אחראים להרים את המשקל. הם בסך הכל תומכים מהצד ועוזרים להוסיף משקל. קח דוגמה: מתאמן שאף פעם לא עבד על שרירי הליבה חזק אבל הוא תמיד עשה לרחב גבי ויש לו גב חזק (ושרירי ליבה חלשים).. מתי שהוא הוא מחליט לעשות דדליפט.. הוא מנסה 60 - הולך טוב. 80 הולך טוב.. 100 הולך טוב.. שרירי הליבה שלו חלשים - לפי הטענה שלך ושל @yujinius ושל @AviAmo הוא אמור להיתקע במשקל שנתקע מתאמן שזה עתה דרך בחד"כ וכל הגוף שלו חלש (כולל הגב, כן). הרי שרירי הליבה אמורים להגביל אותו! זה לא ייתכן שהוא ירים יותר כי יש לו גב יותר חזק, נכון? אם שרירי הליבה שלו היו השריר העיקרי בתרגיל - אז כן, הוא כנראה היה נתקע כמו המתאמן שזה עתה דרך בחד"כ. אבל מה לעשות? דדליפט עובד קשה על הבטן, אבל הבטן לא מרימה כלום בתרגיל - היא רק מייצבת ועוזרת להרים יותר משקל אבל היא לא מרימה את המשקל. לדוגמה: דדליפט. קח מתאמן שעשה ביום ראשון דדליפט 200X5. מיום שני והלאה עד יום ראשון הוא עושה תרגילים מטורפים לגב, הורג את עצמו ממש (לא רגיל לזה בכלל) וכל יום הוא קם עם דומס חזק. ביום ראשון הוא בא לעשות שוב פעם דדליפט 200X5 ונכשל כי הגב שלו כבר גמור. אם אני אחתוך לו את הגב (כידוע תפקיד הרחב גבי בדדליפט הוא לייצב את הטורסו והכתף) ובעצם "נטרלתי" אותו - אז אתה חושב שהוא יצליח להרים 200X5? ככל שאתה עובד עם פחות שרירים אתה מייצר פחות כוח. כלומר - פחות משקל על המוט.

זה לא שהשרירים המייצבים אחראים להרים את המשקל.
לא כתבתי שהם אחראים, בדיוק להפך.

לדוגמה: דדליפט. קח מתאמן שעשה ביום ראשון דדליפט 200X5. מיום שני והלאה עד יום ראשון הוא עושה תרגילים מטורפים לגב, הורג את עצמו ממש (לא רגיל לזה בכלל) וכל יום הוא קם עם דומס חזק. ביום ראשון הוא בא לעשות שוב פעם דדליפט 200X5 ונכשל כי הגב שלו כבר גמור. אם אני אחתוך לו את הגב (כידוע תפקיד הרחב גבי בדדליפט הוא לייצב את הטורסו והכתף) ובעצם "נטרלתי" אותו - אז אתה חושב שהוא יצליח להרים 200X5?
מת על הדוגמאות ההזויות שלך שאיכשהו אתה גם מחליט מה התוצאה.

ככל שאתה עובד עם פחות שרירים אתה מייצר פחות כוח.
אבל אתה כתבת
זה לא שהשרירים המייצבים אחראים להרים את המשקל.
וזה בדיוק הנקודה, הם לא מרימים את המשקל, הם מייצבים אותך כי אתה עומד ומרים משקל מעל הראש, אם תשב אתה לא תצטרך להפעיל אותם ואז הגורם היחיד שיגביל אותך זה השרירים שאתה רוצה לעבוד עליהם(בהנחה שאתה עושה פרס בעיקר כדי לחזק את הכתפיים, אם המטרה שלך היא לחזק גם את המייצבים אז אחלה, אבל אם אתה רוצה להרים יותר אז תגביל את השרירים הלא רלוונטי והמגבילים להרמה)

אם אני אעבוד על פחות שרירים - אני ארים פחות בגלל שיש פחות שרירים שמעורבים, ואני אבנה פחות כוח ופחות מסת שריר. למה שאני ארצה לעשות את זה?
השאלה מה המטרה שלך, אם לא אכפת לך או שאתה עובד על המייצבים בתרגילים אחרים ואתה רוצה להתמקד בעיקר בכתפיים עם יותר משקל אז שב.
הוא אמור להיתקע במשקל שנתקע מתאמן שזה עתה דרך בחד"כ וכל הגוף שלו חלש (כולל הגב, כן).
שוב אתה מכניס לי מילים לפה?

אז אם אתה יודע שהם לא אחראיים לזה, למה אתה ממשיך לטעון שהם מגבילים אותך מפני שהם חלשים?
מת על הדוגמאות ההזויות שלך שאיכשהו אתה גם מחליט מה התוצאה.
וואלה? אז אם אוריד לו את הגב הוא יצליח להרים 200X5? הרי הגב שלו כבר לא לוקח חלק בתרגיל.. הוא לא חלק מהגוף יותר.
וזה בדיוק הנקודה, הם לא מרימים את המשקל, הם מייצבים אותך כי אתה עומד ומרים משקל מעל הראש, אם תשב אתה לא תצטרך להפעיל אותם ואז הגורם היחיד שיגביל אותך זה השרירים שאתה רוצה לעבוד עליהם(בהנחה שאתה עושה פרס בעיקר כדי לחזק את הכתפיים, אם המטרה שלך היא לחזק גם את המייצבים אז אחלה, אבל אם אתה רוצה להרים יותר אז תגביל את השרירים הלא רלוונטי והמגבילים להרמה)
הם לא מרימים את המשקל, אבל הם עובדים קשה מאוד ובלעדיהם לא יכולת להרים אותו משקל. קח לדוגמה: דדליפט.
הגב עצמו עובד קשה מאוד - אבל הוא לא מרים שום דבר. אם אחתוך את הגב למתאמן שעושה דדליפט - הוא ירים פחות משקל, וזאת בניגוד לטענה שלך - שהשרירים המייצבים רק מחלישים אותך.. לפי הטענה שלך בלי הגב שלו הוא אמור להרים אפילו יותר.
לגבי הדבר השני - אז אתה בעצם טוען שככל שנעבוד יותר על שריר המטרה (נניח חזה) וננטרל לגמרי את כל השרירים האחרים אז נצליח להרים יותר? אז לפי הטענה שלך - שני מתאמנים עם כוח זהה - אחד עושה פולי עליון רחב והשני עושה כפיפת מרפקים (השני בידד את הידיים יותר ועבד עליהם יותר מהמתאמן הראשון) אז המתאמן שעשה כפיפת מרפקים הרים בכפיפת מרפקים יותר משהרים המתאמן שעשה פולי עליון רחב?
השאלה מה המטרה שלך, אם לא אכפת לך או שאתה עובד על המייצבים בתרגילים אחרים ואתה רוצה להתמקד בעיקר בכתפיים עם יותר משקל אז שב.
עכשיו הטענה שלך הפכה מ "כשמבודדים שרירים אפשר להרים יותר" ל "אם אני אעשה 80 בנץ' או פשיטות מרפקים אז היד האחורית שלי תתחזק ותגדל יותר מהפשיטות מרפקים מאשר 80 בנץ"?
שוב אתה מכניס לי מילים לפה?
אתה כתבת:
@Texas Method בעמידה ברגע שהגורם החלש(מייצבים) לא עומדים בעומס אז זה יגביל אותך, תיפטר מהם(ישיבה) כנראה תוכל להרים יותר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
וואלה? אז אם אוריד לו את הגב הוא יצליח להרים 200X5? הרי הגב שלו כבר לא לוקח חלק בתרגיל.. הוא לא חלק מהגוף יותר.
אתה יודע, לא צריך להתחיל להוריד גב לאנשים בשביל להוכיח טענה.
חוץ מזה שאם אין לך גב לא תצליח להרים את המוט. אני מדמיין בן אדם עם ידיים וראש שמחוברים לרגליים שלו שניגש בהחלטיות לעשות 5×200 דדליפט...

בחייאת די עם הדוגמאות הטיפשיות האלה.

אז אם אתה יודע שהם לא אחראיים לזה, למה אתה ממשיך לטעון שהם מגבילים אותך מפני שהם חלשים?
כי הם אחראים למשהו אחר, לייצב אותך כשאתה עומד, ויותר קשה לייצב אותך כשאתה מחזיק משקל מעל הראש, מעל משקל מסויים הם לא יצליחו להתמודד ולא בטוח שזה אומר שזה משקל שהכתפיים שלך לא יכולים להחזיק.
הם לא מוסיפים משקל על המוט אבל הם כן עלולים להגביל אותך בפרס פשוט כי לא תצליח לעמוד.
אם אני עושה פרונט סקוואט עם 100 קילו על מוט לא בהכרח, וכנראה שלא אצליח לעשות פרונט סקוואט עם משקולת מהסיבה הפשוטה שהגורם המגביל כאן הוא הידיים שכנראה לא יצליחו להחזיק 100 קילו.
באמת שזה פשוט.

נראה לי שאבי מבין מה המייצבים עושים... הוא אומר שאם אחד מהמייצבים "רופס" אז הכוח שאתה מפעיל כנגד המוט בורח לנקודה הרופסת ואתה נאלץ לפצות על זה ביותר כוח מצד המניעים העיקריים. "פרס בישיבה" (זאת סתם לחיצת כתפיים עם מוט) מקצר את השרשרת הקינטית, פחות מפרקים מעורבים, פחות מייצבים, אפשר להרים יותר משקל אלא אם קודם לכן רימית בעמידה.

לפותח האשכול, אם אתה עושה פרס אז תעשה בעמידה, זה מה שהופך אותו לתרגיל טוב, כשאתה מתחזק בו אז אתה מתחזק בכל הגוף ולא רק בכתפיים. אם קשה לך אחרי הסקוואט אז תוריד משקל או שתעשה דילואוד וטטפס עד שזה יהיה קל, לא חושב שזה כזה סיפור...

טקסס, אתה טועה בנוגע לדדליפט, "לחתוך את הגב" זה בדיוק מה שקורה כשאנשים מרימים משקלים כבדים והגב העליון שלהם מתעגל, הם מפצים על היעדר המתח במייצבים באמצעות הקטנת המומנט בין המוט לאגן, הם מצליחים להרים יותר משקל מבטכניקה טובה אבל זה מכוער ומגדיל את הסיכויים לפציעות.

לפותח האשכול, אם אתה עושה פרס אז תעשה בעמידה, זה מה שהופך אותו לתרגיל טוב, כשאתה מתחזק בו אז אתה מתחזק בכל הגוף ולא רק בכתפיים.
מסכים, שלא ייצא שאני תומך רק בפרס בישיבה, יש דברים יותר חשובים מעוד כמה קילו על המוט.

• פותח/ת השרשור
לפותח האשכול, אם אתה עושה פרס אז תעשה בעמידה, זה מה שהופך אותו לתרגיל טוב, כשאתה מתחזק בו אז אתה מתחזק בכל הגוף ולא רק בכתפיים. אם קשה לך אחרי הסקוואט אז תוריד משקל או שתעשה דילואוד וטטפס עד שזה יהיה קל, לא חושב שזה כזה סיפור...
כן. נראה לי שאני אעשה בעמידה בסוף.
אמנם קשה לי יותר בעמידה אבל מעדיף לבצע תנועה שמערבת כמה שיותר שרירים. מה גם שזה תנועה יותר "טבעית" (לפחות בעיניי) מפרס בישיבה.

אתה יודע, לא צריך להתחיל להוריד גב לאנשים בשביל להוכיח טענה.
חוץ מזה שאם אין לך גב לא תצליח להרים את המוט. אני מדמיין בן אדם עם ידיים וראש שמחוברים לרגליים שלו שניגש בהחלטיות לעשות 5×200 דדליפט...
תתעסק בעיקר, ולא בטפל.
הורדת הגב זו היתה רק דוגמה כנגד הטענה ש"פחות שרירים עובדים מרימים יותר משקל"
בחייאת די עם הדוגמאות הטיפשיות האלה.
תצטרך להתמודד עם הדוגמה הזו, או להפריך אותה.
בחירה שלך.

@Yeti
למה אני צריך לענות על דברים שכבר עניתי? תקרא:
אני חושש שאתה לא מבין איך בדיוק הדברים עובדים. זה לא שהשרירים המייצבים אחראים להרים את המשקל. הם בסך הכל תומכים מהצד ועוזרים להוסיף משקל. קח דוגמה: מתאמן שאף פעם לא עבד על שרירי הליבה חזק אבל הוא תמיד עשה לרחב גבי ויש לו גב חזק (ושרירי ליבה חלשים).. מתי שהוא הוא מחליט לעשות דדליפט.. הוא מנסה 60 - הולך טוב. 80 הולך טוב.. 100 הולך טוב.. שרירי הליבה שלו חלשים - לפי הטענה שלך ושל @yujinius הוא אמור להיתקע במשקל שנתקע מתאמן שזה עתה דרך בחד"כ וכל הגוף שלו חלש (כולל הגב, כן). הרי שרירי הליבה אמורים להגביל אותו! זה לא ייתכן שהוא ירים יותר כי יש לו גב יותר חזק, נכון? אם שרירי הליבה שלו היו השריר העיקרי בתרגיל - אז כן, הוא כנראה היה נתקע כמו המתאמן שזה עתה דרך בחד"כ. אבל מה לעשות? דדליפט עובד קשה על הבטן, אבל הבטן לא מרימה כלום בתרגיל - היא רק מייצבת ועוזרת להרים יותר משקל אבל היא לא מרימה את המשקל. לדוגמה: דדליפט. קח מתאמן שעשה ביום ראשון דדליפט 200X5. מיום שני והלאה עד יום ראשון הוא עושה תרגילים מטורפים לגב, הורג את עצמו ממש (לא רגיל לזה בכלל) וכל יום הוא קם עם דומס חזק. ביום ראשון הוא בא לעשות שוב פעם דדליפט 200X5 ונכשל כי הגב שלו כבר גמור. אם אני אחתוך לו את הגב (כידוע תפקיד הרחב גבי בדדליפט הוא לייצב את הטורסו והכתף) ובעצם "נטרלתי" אותו - אז אתה חושב שהוא יצליח להרים 200X5? ככל שאתה עובד עם פחות שרירים אתה מייצר פחות כוח. כלומר - פחות משקל על המוט.
במילים אחרות - שרירי הליבה הם לא שריר המטרה של פרס, ואם יהיה כשל - זה יהיה הרבה יותר בגלל ששרירי המטרה של התרגיל חלשים אצלך יחסית למשקל מאשר שרירי הליבה.
כי הם אחראים למשהו אחר, לייצב אותך כשאתה עומד, ויותר קשה לייצב אותך כשאתה מחזיק משקל מעל הראש, מעל משקל מסויים הם לא יצליחו להתמודד ולא בטוח שזה אומר שזה משקל שהכתפיים שלך לא יכולים להחזיק.
הם לא מוסיפים משקל על המוט אבל הם כן עלולים להגביל אותך בפרס פשוט כי לא תצליח לעמוד.
אם אני עושה פרונט סקוואט עם 100 קילו על מוט לא בהכרח, וכנראה שלא אצליח לעשות פרונט סקוואט עם משקולת מהסיבה הפשוטה שהגורם המגביל כאן הוא הידיים שכנראה לא יצליחו להחזיק 100 קילו.
באמת שזה פשוט.
במילים אחרות - שרירי הליבה הם לא שריר המטרה של פרס, ואם יהיה כשל - זה יהיה הרבה יותר בגלל ששרירי המטרה של התרגיל חלשים אצלך יחסית למשקל מאשר שרירי הליבה.

או שיכול להיות כשל כי עשית PR בסקוואט ואתה בקושי עומד ועכשיו הכתפיים צריכות לעבוד יותר קשה כי הן יושבות על מסטיק.

אין מה להפריך, זו דוגמה לא הגיונית ואין קשר בינה לבין ההבדל בין פרס בעמידה לעומת ישיבה.
אתה משווה תפוחים לתפוזים.
לכתוב "זו דוגמה לא הגיונית" זה לעשות חצי עבודה. תצטרך להסביר לי בדיוק מה לא הגיוני, ומה לא מסתדר לך.
או שיכול להיות כשל כי עשית PR בסקוואט ואתה בקושי עומד ועכשיו הכתפיים צריכות לעבוד יותר קשה כי הן יושבות על מסטיק.
חשבתי שאתה מספיק חכם כדי לדעת שיש פה בידוד משתנים ואנחנו מדברים על משתנה של האם יש גב או האם אין גב.. אבל ניחא, הציפיות שלי היו גבוהות מדי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית