כמה שאלות על טקסס מתהוד

The Thunder Fist

משתמש מתחיל
80
8
נק' מוניטין:
41
80
8
אהלן.
בזמן האחרון אני מתעמק בקריאת מאמרים על התוכנית טקסס מתהוד ויש לי מספר שאלות לגביה.

קודם כל, מדוע עובדים על דדליפט רק פעם בשבוע?
ברוב המאמרים על התכנית מדברים על חתירה באימון הנפח וההתאוששות בעוד שדדליפט הוא רק באימון העצימות.

סט אחד בלבד בשבוע של דדליפט נראה לי מיותר... (לא מבחינת רמת הקושי, כי אני יודע שסט כבד של דדליפט הוא סופר קשה ומעמיס מאוד על הגוף, אלא מבחינת תרגול הטכניקה של הדדליפט, שהוא תרגיל שאני מאוד אוהב ורוצה לעבוד עליו בתדירות של יותר מפעם בשבוע).

האם ניתן להחליף את החתירה של אימון הנפח בדדליפט?

שאלה נוספת, מאחר והחלטתי לעשות את התכנית גם על בנץ' פרס ולבצע אוברהד פרס 3×3 ביום ההתאוששות, האם ניתן לבצע גם מקבילים 3×9 ביום הזה?

בתכנית הנוכחית אני עם נפח של 9 סטים שבועיים לחזה והייתי מעוניין לשמור על הנפח הזאת גם בטקסס.

חשבתי אולי לבצע פשוט בנץ'-פרס ביום התאוששות אבל קראתי בכמה מאמרים שאסור להזניח את האוברהד פרס בתוכנית ושכדאי לשלב אותו ביום התאוששות ולא לחיצה אחרת שמערבת פחות את הכתף הקדמית (לעומת כמה מאמרים אחרים שטענו ההפך כך שאני מבולבל קצת...)

שאלה אחרונה, מה עם ביצוע טקסס מתהוד גם למתח הפוך (ידיים פונות כלפי הגוף)?

@kotzer
@MasterSplitter

נ"ב: יש לי שאלה נוספת שלא קשורה לטקסס מתהוד אבל אני מעדיף לא לפתוח נושא נוסף. אני ממש תקוע באוברהד פרס בזמן האחרון (אני רץ במתכונת בסיסית FBW של תרגילים מורכבים ורוטציה בין בנץ' פרס לאוברהד פרס כל אימון), בבנץ' פרס אני מתקדם מעולה.
חשבתי על מנת לא להיגרר עם זה יותר מדי להחליף לתקופה קצרה את האוברהד פרס לאינקליין פרס (שלפי הבנתי מערב הרבה יותר את הכתפיים מבנץ' פרס רגיל) ולנסות להתקדם בתרגיל הזה במקום הפרס תוך כדי עבודה על הטכניקה של הפרס עד שאני ארגיש שאני מעוניין להחזיר את הפרס לתוכנית.
אפשר להחליף את ה-OHP באינקליין פרס?

נערך לאחרונה:
לכתוב "זו דוגמה לא הגיונית" זה לעשות חצי עבודה. תצטרך להסביר לי בדיוק מה לא הגיוני, ומה לא מסתדר לך.
כי הדוגמה שלך מורידה שרירים שנחוצים לביצוע התרגיל.
ישיבה לא חותכת את המייצבים אלא מבטלת את הצורך בהם.

כי הדוגמה שלך מורידה שרירים שנחוצים לביצוע התרגיל.
ישיבה לא חותכת את המייצבים אלא מבטלת את הצורך בהם.
לא ידעת שהרחב גבי הוא בסך הכל שריר מייצב בדדליפט? אתה כתבת על שרירים מייצבים שהם מגבילים ואם מורידים אותם אז אפשר להרים יותר משקל.. עכשיו אתה טוען אחרת?
יודע מה, סבבה.
בוא ניקח פרס. אם הפרס שלך הוא 60 ל5X5 ואתה תנסה יום אחד לנסות 120 קילו - אתה כנראה אפילו לא תצליח להרים את המוט מהראק, ואם כן, הוא ייפול לך. מפה אפשר לומר "הנה, מה שמגביל זה השרירים המייצבים". אתה באמת חושב שאם ניטרלתי את העבודה של הידיים להחזיק את המוט - אתה באמת חושב שהייתי מצליח להרים 120 פרס אם בלי הניטרול הזה של הידיים אני אפילו לא יכול להוציא את המוט מהראק?

חשבתי שאתה מספיק חכם כדי לדעת שיש פה בידוד משתנים
הבעיה שהבידוד משתנים שלך לא מתאים למציאות ונבנה בראש שלך ושם אתה גם מחליט על התוצאה.
לא ידעת שהרחב גבי הוא בסך הכל שריר מייצב בדדליפט?
זה אומר שלא צריך אותו? מה הפואנטה שלך?

לכתוב "זו דוגמה לא הגיונית" זה לעשות חצי עבודה. תצטרך להסביר לי בדיוק מה לא הגיוני, ומה לא מסתדר לך.

חשבתי שאתה מספיק חכם כדי לדעת שיש פה בידוד משתנים ואנחנו מדברים על משתנה של האם יש גב או האם אין גב.. אבל ניחא, הציפיות שלי היו גבוהות מדי.

...

@Yeti
למה אני צריך לענות על דברים שכבר עניתי? תקרא:

במילים אחרות - שרירי הליבה הם לא שריר המטרה של פרס, ואם יהיה כשל - זה יהיה הרבה יותר בגלל ששרירי המטרה של התרגיל חלשים אצלך יחסית למשקל מאשר שרירי הליבה.

או שיכול להיות כשל כי עשית PR בסקוואט ואתה בקושי עומד ועכשיו הכתפיים צריכות לעבוד יותר קשה כי הן יושבות על מסטיק.

???

אתה מבולבל או שאתה מבלבל את המוח? עוד דיון שבו מוכיחים לך שאתה טועה חמישים פעם ואתה ממשיך עם השטויות שלך שבמקרה הטוב מוטעות ובמקרה הפחות טוב בכלל לא מתייחסות לנושא. פתטי.

הבעיה שהבידוד משתנים שלך לא מתאים למציאות ונבנה בראש שלך ושם אתה גם מחליט על התוצאה.
בידוד המשתנים לא מתאים לתוצאה? זאת אומרת שכאשר כתבתי שהמתאמן שינסה לעשות דדליפט 200X5 (משקל שהוא כבר עשה) אחרי שחתכתי לו את הגב - חישבתי את כל הדברים שעלולים לקרות שיגרמו לירידה שלו בביצועים חוץ מזה שהרחב גבי שלו כבר גמור מפני שהוא העמיס עליו המון כל יום מיום שני עד יום ראשון? שיש לו ריב עם החברה, או ריב בעבודה, או שהוא לא אכל לפני האימון, או שהוא ישן הלילה רק שעה, או שהוא עבד לפני האימון 12 שעות עבודה פיזית מאוד קשה?

...

???

אתה מבולבל או שאתה מבלבל את המוח? עוד דיון שבו מוכיחים לך שאתה טועה חמישים פעם ואתה ממשיך עם השטויות שלך שבמקרה הטוב מוטעות ובמקרה הפחות טוב בכלל לא מתייחסות לנושא. פתטי.
על פי מה שזכור לי - אתה זה שבפעם הקודמת שתק כי לא היה לו מה להגיד, לא?
ואם כבר הזכרת את השרשור הקודם.. אז אם היית קורא את הדיון היית יודע שהמנהל שניהלתי איתו את הדיון טוען שאין תשובה מחקרית לנושא (לנושא שדובר עליו בשרשור שם, לא קשור לכאן) כך שאנחנו לא יכולים להכריע.
אף אחד מכם לא יכול להוכיח שאם אעשה כפיפת מרפקים אצליח להרים יותר משקל מפולי עליון רחב/צר, חתירה וכו' וכו'.
מה מדהים?

על פי מה שזכור לי - אתה זה שבפעם הקודמת שתק כי לא היה לו מה להגיד, לא?
אף אחד מכם לא יכול להוכיח שאם אעשה כפיפת מרפקים אצליח להרים יותר משקל מפולי עליון רחב/צר, חתירה וכו' וכו'.
שתקתי כי אין טעם לנהל דיון עם בן אדם שלא יודע או מסרב לנהל דיון בצורה ששומרת על עקביות לוגית... זה כמו לשחק שחמט מול מישהו ולהגיע לשחמט והבן אדם ממשיך לעשות מהלכים לא חוקיים ולא מבין שהמשחק נגמר, להמשיך לשחק עם בן אדם כזה זה פשוט טיפשי.

עכשיו אתה משווה את התרגילים בדיון לכפיפת מרפקים מול מתח? XDDDDD

תשמע, עוד לא נתקלתי בליצן כמוך.

שתקתי כי אין טעם לנהל דיון עם בן אדם שלא יודע או מסרב לנהל דיון בצורה ששומרת על עקביות לוגית... זה כמו לשחק שחמט מול מישהו ולהגיע לשחמט והבן אדם ממשיך לעשות מהלכים לא חוקיים ולא מבין שהמשחק נגמר,
תרצה להוכיח את דבריך? זו האשמה חמורה.
להמשיך לשחק עם בן אדם כזה זה פשוט טיפשי.
זאת הסיבה שאתה ממשיך להגיב לי ולצטט אותי אף על פי שלמדת את הלקח בפעם שעברה?

אצלי לפחות, הכשל בפרס בא בגלל שאני מבצע סקוואט כבד לפני. כל השרירים בגוף פשוט מותשים, בעיקר שרירי הליבה.
אם אבצע סקוואט כבד ואז פרס כבד - המשקלים שלי בפרס ייפגעו חד משמעית.
אבל מה זה קשור לנושא?

אם אבצע סקוואט כבד ואז פרס כבד - המשקלים שלי בפרס ייפגעו חד משמעית.
אבל מה זה קשור לנושא?
וזה בגלל שהסקוואט מעייף את הכתפיים? XDD

מה זה קשור לנושא? מה אתה קשור לנושא? על זה דובר מתחילת האשכול.

וזה בגלל שהסקוואט מעייף את הכתפיים? XDD

מה זה קשור לנושא? מה אתה קשור לנושא? על זה דובר מתחילת האשכול.
הסקוואט תרגיל מתיש באופן כללי.
כל תרגיל שתעשה קודם יפגע בתרגיל הבא אחריו במידה מסוימת.. השאלה היא מה יותר חשוב לך
איפה דובר על כשל בפרס אחרי סקוואט כבד מתחילת האשכול?
זה אומר שלא צריך אותו? מה הפואנטה שלך?
סליחה, שכחתי להתייחס לציטוט זה.
ברור שצריך אותו. אתה זה שטענת ששרירים מייצבים רק מגבילים אותך, ואם מנטרלים אותם אז אפשר להרים יותר - לכן הבאתי לך דוגמה לגבי הדדליפט. שאם אין למתאמן גב הוא יוכל להרים פחות (הרחב גבי הוא שריר מייצב בדדליפט)

הסקוואט מתיש בין היתר את השרירים שמייצבים את הפרס, גם את מערכת העצבים אבל לא ברמה שהפרס אמור להיפגע (מבחינת יכולת עצבית לייצר כוח) אלא אם עבדת בנפח משוגע בסקוואט.

יש לך בעיה נוירולוגית? מההתחלה הוא אמר שהוא שוקל להחליף ללחיצה בישיבה כי קשה לו אחרי הסקוואט, ומשם הדיון עבר לתפקיד של המייצבים בפרס... אמרו לך ששיאי העולם בישיבה הם יותר גבוהים, ואמרו לך שבישיבה אפשר להרים יותר בגלל שהשרשרת הקינטית מתקצרת, בעמידה היא נגמרת ברצפה וזה אומר שלכוח שמופעל כנגד המוט יש יותר מקום לברוח למטה.

וגם בדדליפט אתה טועה (וכבר אמרתי את זה), יש אנשים שמרימים יותר משקל (יש גם דוגמאות עם סרטונים בפורום אם אתה רוצה) והגב העליון מתעגל (ריפיון במייצבים) אבל זה גורם למומנט להתקצר והם מצליחים להרים יותר, במקרה הזה זה כמו "לחתוך את הגב", ניתוק של המייצבים.

כמו שאמרתי:

להגיע לשחמט פעמיים והבן אדם ממשיך לעשות מהלכים לא חוקיים.

אתה זה שטענת ששרירים מייצבים רק מגבילים אותך, ואם מנטרלים אותם אז אפשר להרים יותר
שוב, דיברתי על פרס בעמידה לעומת פרס בישיבה.

לכן הבאתי לך דוגמה לגבי הדדליפט. שאם אין למתאמן גב הוא יוכל להרים פחות (הרחב גבי הוא שריר מייצב בדדליפט)
שוב, אין אנלוגיה בין מה שאתה אומר למה שאנחנו מדברים, בדדליפט צריך את הגב גם הוא רק מייצב, בפרס אפשר לוותר על המייצבים על ידי זה שתשב.
ה"לחתוך את הגב" זה לא אותו דבר.
פרס - לבחור תנוחה שפחות מצריכה מייצבים.
דדליפט - להוריד את המייצבים ולהשאיר את אותו התנועה.
איך זה בדיוק דוגמה קשורה לנושא?
ואיך בדיוק דוגמה כזאת הגיונית? לחתוך למישהו גב?
שוב,

הסקוואט מתיש בין היתר את השרירים שמייצבים את הפרס, גם את מערכת העצבים אבל לא ברמה שהפרס אמור להיפגע (מבחינת יכולת עצבית לייצר כוח) אלא אם עבדת בנפח משוגע בסקוואט.
הסקוואט מתיש אותי מאוד, ואם אנסה פרס אחריו - לא אצליח להרים משקלים מאשר אם הייתי עושה פרס בתחילת האימון.
ובאופן כללי, זה היגיון בריא. אם תבצע עכשיו סקוואט ואחרי זה תבצע בנץ' פרס אתה לא תצליח להרים את המשקלים שאתה מרים בבנץ' פרס בד"כ (נניח שבד"כ אתה עושה בנץ' קודם ואז סקוואט.. ועכשיו סקוואט ואז בנץ').. הבנץ' גם פוגע בסקוואט אבל לא בהכרח במשקלים.. אם אני עושה בנץ' ואז סקוואט אני מרגיש יותר חלש מאשר יום רגיל שבו אני מתחיל עם סקוואט קודם אבל לא ברמה שאני נכשל או עושה פחות סטים פחות חזרות. מה שכן, יותר מנוחה..
מההתחלה הוא אמר שהוא שוקל להחליף ללחיצה בישיבה כי קשה לו אחרי הסקוואט,
אה צודק. נבלעתי לתוך הדיון ששכחתי מזה..

• פותח/ת השרשור
בחיפוש והתעמקות בבלוג של אליהו @TheTzadik , שלפי התרשמותי הוא אחד ממאמני הפאוורליפטינג הטובים ביותר בארץ, נתקלתי בשתי טענות שלו בנוגע לטקסס מתהוד, שלא עולות בקנה מידה אחד עם מה שהבנתי עד עכשיו בנוגע לתכנית:

"התרגילים הטובים ביותר לבניית סקוואט ודדליפט כבדים, הם סקוואט ודדליפט, ועליהם להוות את חלק הארי של התוכנית. ביצוע וואראציה מותאמת שלהם כמעט תמיד יהיה איכותי יותר מאשר תרגיל עזר כלשהו שתנסה לעשות במקומם. לכן, באימון הנפח למשל, המשיכה מוחלפת לדדליפט."

כאן למשל, הוא טוען שכן צריך לשלב דדליפט ביום נפח (הוא אפילו מציע גרסה של 10 סטים ו-5 חזרות).

"אימון העצימות מחולק לשני פרקים. הראשון הוא פרק העצימות, והשני פרק השלמת הנפח השבועי. ללכת ביום חמישי ולבצע סט עצימות בודד, פשוט לא מספיק. תחשבו על נפחי שלשות בסמולוב! אפשרות אלימה היא אפילו דדליפט 5x5 בעומס בינוני, כדי לארגן לך שישבת כואבים במיוחד, אבל אפשר לבצע עוד שני באק אוף סטס עצימים לכל תרגיל, ואחרי כן לעבור לפרס 5x5 ופולאפס, או Croc Rows - כשהפעם הם במקומם הנכון בהיררכיה: תרגילי עזר ותוספת נפח, לא עוד מלחמת PR כל שבוע. שם גם אפשר להוסיף בייספס וכל גיי סטאף אחר שתרצו."

כאן הוא טוען שדווקא כדאי לבצע תרגילי עזר ביום עצימות לאחר תרגילי הבסיס, כדי לא להעמיס ביום נפח ובו זמנית להגיע לנפח שבועי מספק.

אמרו לך ששיאי העולם בישיבה הם יותר גבוהים,
למען האמת, מישהו אחד כתב את זה, וזה פותח האשכול.
ביקשתי ממנו קישור והוא לא שלח. הוא לא סיפק שום פרט עליהם.. לא קטגוריית משקל, לא וותק אימונים, לא גיל, לא באיזה שיאים מדובר (האם מדובר פה על 150 קילו או על המשקל הכבד ביותר שנלחץ אי פעם מעל הראש תחת חוקים מסוימים? כמובן שללחוץ 150 קילו מעל הראש זה משקל מטורף).
ואמרו לך שבישיבה אפשר להרים יותר בגלל שהשרשרת הקינטית מתקצרת, בעמידה היא נגמרת ברצפה וזה אומר שלכוח שמופעל כנגד המוט יש יותר מקום לברוח למטה.
כתבו לי שבישיבה אפשר להרים יותר - נכון. כתבו לי כך, אבל זה לא הוכח. אלו סתם דיבורים שעפו באוויר. השלכתי על הכותבים (ביניהם אתה) טענות נוגדות וקיבלתי התעלמות מוחלטת מהטענה שלי או שקיבלתי תשובה והיא "זו דוגמה טיפשית" או "אתה מבלבל את המוח" בלי הסבר כלל. כשביקשתי ממנו שיסביר למה הדוגמה שלי היא טיפשית לדעתו, הוא ענה תשובה שסותרת את הטענה שלו (שהיא ששרירים מייצבים מגבילים אותך וגורמים לך להרים פחות) והתשובה שהוא כתב היא שבדדליפט הגב הוא נחוץ.. אבל רגע, הגב בדדליפט הוא שריר מייצב. אז שרירים מייצבים גורמים לך להרים פחות או גורמים לך להרים יותר? מסתבר שזה גם וגם. עכשיו הוא טוען שהוא דיבר רק על פרס, והוא לא התכוון לדדליפט וכדומה.. אבל גם זו טעות.. לא מאמין לי? הנה, תראה:
@Texas Method ממה שאני מבין הוא מדבר על צוואר בקבוק, למשל בדדליפט הרבה פעמים זה הידיים, ככה שאם תשנה אחיזה/מגנזיום/רצועות אז תוכל להרים יותר, לא בגלל שהגב שלך פתאום חזק יותר אלא כי נפטרת מהגורם החלש.
וגם בדדליפט אתה טועה (וכבר אמרתי את זה), יש אנשים שמרימים יותר משקל (יש גם דוגמאות עם סרטונים בפורום אם אתה רוצה) והגב העליון מתעגל (ריפיון במייצבים) אבל זה גורם למומנט להתקצר והם מצליחים להרים יותר, במקרה הזה זה כמו "לחתוך את הגב", ניתוק של המייצבים.
לא משנה כמה תנסה - אתה לא תצליח להרים מוט מהרצפה בלי להפעיל את הזוקפים. הטענה שלך שווה ערך ל "אתה בכלל לא מפעיל את הרגליים בדדליפט אתה מרים הכל עם הגב" - שתי הטענות הללו שגויות מיסודן מפני שאתה לא יכול להרים עם הגב (הגב אמנם עובד קשה בדדליפט - אבל הוא לא מרים כלום) ואתה לא יכול להרים מוט מהרצפה בלי להפעיל את הזוקפים.
יש לך בעיה נוירולוגית?
להגיע לשחמט פעמיים והבן אדם ממשיך לעשות מהלכים לא חוקיים.
אני מעדיף להיות מהנעלבים ואינם עולבים.
בחיפוש והתעמקות בבלוג של אליהו @TheTzadik , שלפי התרשמותי הוא אחד ממאמני הפאוורליפטינג הטובים ביותר בארץ, נתקלתי בשתי טענות שלו בנוגע לטקסס מתהוד, שלא עולות בקנה מידה אחד עם מה שהבנתי עד עכשיו בנוגע לתכנית:

"התרגילים הטובים ביותר לבניית סקוואט ודדליפט כבדים, הם סקוואט ודדליפט, ועליהם להוות את חלק הארי של התוכנית. ביצוע וואראציה מותאמת שלהם כמעט תמיד יהיה איכותי יותר מאשר תרגיל עזר כלשהו שתנסה לעשות במקומם. לכן, באימון הנפח למשל, המשיכה מוחלפת לדדליפט."

כאן למשל, הוא טוען שכן צריך לשלב דדליפט ביום נפח (הוא אפילו מציע גרסה של 10 סטים ו-5 חזרות).

"אימון העצימות מחולק לשני פרקים. הראשון הוא פרק העצימות, והשני פרק השלמת הנפח השבועי. ללכת ביום חמישי ולבצע סט עצימות בודד, פשוט לא מספיק. תחשבו על נפחי שלשות בסמולוב! אפשרות אלימה היא אפילו דדליפט 5x5 בעומס בינוני, כדי לארגן לך שישבת כואבים במיוחד, אבל אפשר לבצע עוד שני באק אוף סטס עצימים לכל תרגיל, ואחרי כן לעבור לפרס 5x5 ופולאפס, או Croc Rows - כשהפעם הם במקומם הנכון בהיררכיה: תרגילי עזר ותוספת נפח, לא עוד מלחמת PR כל שבוע. שם גם אפשר להוסיף בייספס וכל גיי סטאף אחר שתרצו."
אני לא יכול לחלוק על מישהו ברמה של אליהו. אתה מוזמן לעשות 10 סטים כבדים של דדליפט באימון נפח. בהצלחה.
כאן הוא טוען שדווקא כדאי לבצע תרגילי עזר ביום עצימות לאחר תרגילי הבסיס, כדי לא להעמיס ביום נפח ובו זמנית להגיע לנפח שבועי מספק.
איפה בדיוק ראית שאני טוען שלא כדאי לבצע תרגילי עזר ביום העצימות?

נערך לאחרונה:
קיבלתי התעלמות מוחלטת מהטענה שלי או שקיבלתי תשובה והיא "זו דוגמה טיפשית" או "אתה מבלבל את המוח" בלי הסבר כלל.
זה לא נכון, קיבלת כמה וכמה הסברים למה הטענה הזאת של להוריד את הגב היא טיפשית ולא קשורה למציאות ולמה היא לא ברת השוואה לפרס בעמידה מול ישיבה.

אז שרירים מייצבים גורמים לך להרים פחות או גורמים לך להרים יותר?
גם על זה עניתי לך, בדדליפט אתה לא יכול לוותר עליהם בפרס אם תשב תוכל.

אבל גם זו טעות.. לא מאמין לי? הנה, תראה:
ממה שאני מבין הוא מדבר על צוואר בקבוק, למשל בדדליפט הרבה פעמים זה הידיים, ככה שאם תשנה אחיזה/מגנזיום/רצועות אז תוכל להרים יותר, לא בגלל שהגב שלך פתאום חזק יותר אלא כי נפטרת מהגורם החלש.
לא כתבתי שם מילה אחת על הזוקפים, הבאתי דוגמה שכמו שהמייצבים יכולים להגביל אותך בפרס אז גם בדדליפט היידים יכולות להגביל אותך.

לא משנה כמה תנסה - אתה לא תצליח להרים מוט מהרצפה בלי להפעיל את הזוקפים.
לא טענתי את זה

הנה השוואה של פרס ישיבה מול עמידה, מוט מול משקולת.
The Overhead Press: The Difference Between Seated, Standing, Dumbbell and Barbell
An overhead press performed standing versus seated results in a lower 1RM.

זה לא נכון, קיבלת כמה וכמה הסברים למה הטענה הזאת של להוריד את הגב היא טיפשית ולא קשורה למציאות ולמה היא לא ברת השוואה לפרס בעמידה מול ישיבה.
לא קיבלתי שום הסבר לגבי הגב. ההסבר היחיד שקיבלתי הוא ממך ורק אחרי שביקשתי ממך שתסביר. וגם התשובה הזו שענית לי - סתרה את הטענה שלך, ולא את הטענה שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית