עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
פרולקטין חשוב? מה הוא בודק?ספירת דם ופרופיל שומנים צריך להיות בצום של 12 שעות אפשר ומומלץ לשתות מים גם כמה דקות לפני לקיחת הדם כוס מים לא תזיק.בשביל פרופיל הורמונלי אין צורך בכלום מומלץ לא לבצע אקט מיני לפחות 24 שעות
בשביל פרולקטין יש להיות ער לפחות 3 שעות מי לקיחת הדם
בשביל תפקודי כליות וCpk מומלץ לא להתאמן עד 72 שעות מי לקיחת הדם
ממש נמוך יהיה 7 ומטה, כל עוד אתה בתוך הטווח אתה בסדר גמור, אם אתה בסוף שלו אז מומלץ לבצע בדיקה חוזרת אחרי כמה חודשים כולל טסטוסטרון חופשי, אחרת אתה בסדר גמור.הגיעו התוצאות- הגיע הבדיקת טסטוסטרון ולפי דעתי זה ממש נמוך, הממוצע לפי מה שכתוב זה 7-25, ויש לי 12.8
ויטמין די בהחלט משפיע, אם הוא נמוך מומלץ להתייעץ עם הרופא, כי אפשרי מאוד שהוא ירשום לך ויטמין די מרוכז מאוד כדי להקפיץ חזרה את הכמותהבנתי גם שויטמין די ואבץ משפיעים- בויטמין די יש לי מתחת לנורמה, 61 מהנורמה (75-250)
מעט מאוד ויטמינים ומינרלים ניתן לבדוק בבדיקת דם, ומעט מאוד צריך לבדוק.ויטמיניפ ומינרלים אחרים למרות שביקשתי לא רשמו
עקרונית הוא קשור לאנזימי כבד, כי הם עולים משמעותית כשיש בעיות כבד, אבל אלה אנזימים לא מאוד ספציפיים שיכולים לעלות גם בשלל מצבים אחרים, כמו למשל קרוב לאימון גופנייש לי עוד משהו שנקרא ast שיש לי דווקא יותר מדי ממנו ואין לי מושג מה זה חחח
בהיעדר תסמינים כלשהם שיצביעו על בעיה לא באמת קריטי פרולקטיןפרולקטין חשוב? מה הוא בודק?
ממש נמוך יהיה 7 ומטה, כל עוד אתה בתוך הטווח אתה בסדר גמור, אם אתה בסוף שלו אז מומלץ לבצע בדיקה חוזרת אחרי כמה חודשים כולל טסטוסטרון חופשי, אחרת אתה בסדר גמור.
ויטמין די בהחלט משפיע, אם הוא נמוך מומלץ להתייעץ עם הרופא, כי אפשרי מאוד שהוא ירשום לך ויטמין די מרוכז מאוד כדי להקפיץ חזרה את הכמות
מעט מאוד ויטמינים ומינרלים ניתן לבדוק בבדיקת דם, ומעט מאוד צריך לבדוק.
חומצה פולית בדקו לך?
עקרונית הוא קשור לאנזימי כבד, כי הם עולים משמעותית כשיש בעיות כבד, אבל אלה אנזימים לא מאוד ספציפיים שיכולים לעלות גם בשלל מצבים אחרים, כמו למשל קרוב לאימון גופני
בהיעדר תסמינים כלשהם שיצביעו על בעיה לא באמת קריטי פרולקטין
יכול להיות מעט נמוך למרות שעדיין תקין. תעשה בדיקה עוד חצי שנה ותראה מה קורהזה תקין גם לשיא גיל ההתבגרות?(בן 16 וחצי)
מה ההבדל?רופא משפחה או רגיל?
זו ספירת דם תקינה לחלוטין, אין פה שום בעיהאם תוכל לרפרף על הבדיקה אני יותר מאשמח ^_^
אין טעם לעשות עוד בדיקה רק בשביל חומצה פולית.לצערי לא בדקו(יש מצב שאלך שבוע הבא לעשות עוד בדיקה קטנה לכמה דברים אז אכליל את זה אם כן)
יכול להיות מעט נמוך למרות שעדיין תקין. תעשה בדיקה עוד חצי שנה ותראה מה קורה
מה ההבדל?
בכל מקרה לך לרופא המשפחה שלך
זו ספירת דם תקינה לחלוטין, אין פה שום בעיה
אין טעם לעשות עוד בדיקה רק בשביל חומצה פולית.
כרגע יש לך בדיקות תקינות, לפחות חצי שנה אתה מסודר
אילו תסמינים?בהיעדר תסמינים כלשהם שיצביעו על בעיה לא באמת קריטי פרולקטין
ששיכולים להצביע על בעיה הורמונלית כלשהיאילו תסמינים?
ויטמין די בהחלט משפיע, אם הוא נמוך מומלץ להתייעץ עם הרופא, כי אפשרי מאוד שהוא ירשום לך ויטמין די מרוכז מאוד כדי להקפיץ חזרה את הכמות
זו שתעזור לך להתמיד, אין הבדל.איזה שיטה עדיפה יותר?
הרופא גם הציע ואמר לי שבנוסף לתוסף ויטמין D אני יכול גם לקחת איתו מעורבב b12, חומצה פולית ברזל וכו', למרות שבברזל אין לי חוסר ובחומצה פולי. גם אין לי(נכון למלפני חצי שנה החומצה פולית) אני יודע שעודף ויטמינים מינרלים זו בעיה, אז להקשיב לו ולקחת? או שאם אין לי חוסרים אז לא לקחת?זו שתעזור לך להתמיד, אין הבדל.
ויטמין די נאגר בשומן ומשתחרר בהדרגה, כלומר אם תצרוך הכל במכה זה לא ישנה לעומת קצת כל יום
לא יודע אם יש צורך לקחת אותם. חומצה פולית ה לא סיפור כי מקסימום אם תהיה בעודפים אז זה יצא בשתן, ברזל ובי-12 לא יודע אם הייתי לוקח סתם ככה, אבל לא ראיתי את התוצאות בדיקה שלך אז אין לי מושג למה הוא המליץ לך עליהםהרופא גם הציע ואמר לי שבנוסף לתוסף ויטמין D אני יכול גם לקחת איתו מעורבב b12, חומצה פולית ברזל וכו', למרות שבברזל אין לי חוסר ובחומצה פולי. גם אין לי(נכון למלפני חצי שנה החומצה פולית) אני יודע שעודף ויטמינים מינרלים זו בעיה, אז להקשיב לו ולקחת? או שאם אין לי חוסרים אז לא לקחת?
אם היה חסר לך ויטמין K היו לך בעיות קרישה, ויטמין E קל מאוד להשיג מספיק מהתזונה, אין צורך להשלים.בנוסף , לא שאלתי אותו ספציפית על הויטמינים האלו אבל ויטמין e וk(במיוחד e) אני חושב שאני לא צורך מספיק, יפריע גם להכניס אותו ביחד עם הויטמין די?
לא יודע אם יש צורך לקחת אותם. חומצה פולית ה לא סיפור כי מקסימום אם תהיה בעודפים אז זה יצא בשתן, ברזל ובי-12 לא יודע אם הייתי לוקח סתם ככה, אבל לא ראיתי את התוצאות בדיקה שלך אז אין לי מושג למה הוא המליץ לך עליהם
אם היה חסר לך ויטמין K היו לך בעיות קרישה, ויטמין E קל מאוד להשיג מספיק מהתזונה, אין צורך להשלים.
Good dietary sources of vitamin E include nuts, such as almonds, peanuts and hazelnuts, and vegetable oils, such as sunflower, wheat germ, safflower, corn and soybean oils, according to the U.S. National Library of Medicine (NLM). Sunflower seeds and green, leafy vegetables such as spinach and broccoli also contain vitamin E.יש לך מקורות טובים לe?
אתה יכול לתסף קצת אם אתה רוצהבנוסף אני גם חושב שגם באבץ אני לא כל כך משהו, אני יודע שהצריכה המומלצת היא בערך 11 מג' ולפי מה שידוע לי אני מכניס כל יום בין 5-8 רק מביצים ואגוזים(לא מרבה לאכול בשר אדום) יהיה בעיה לקחת אותו?
צא קצת מהבית אחי.. צא מהביתהגיעו התוצאות- הגיע הבדיקת טסטוסטרון ולפי דעתי זה ממש נמוך, הממוצע לפי מה שכתוב זה 7-25, ויש לי 12.8 😭
הבנתי גם שויטמין די ואבץ משפיעים- בויטמין די יש לי מתחת לנורמה, 61 מהנורמה (75-250)
הייתם ממליצים לקחת תוסף בייחוד עכשיו בחורף?
ויטמיניפ ומינרלים אחרים למרות שביקשתי לא רשמו.. (אעשה אחת חדשה בשביל זה)
יש לי עוד משהו שנקרא ast שיש לי דווקא יותר מדי ממנו ואין לי מושג מה זה חחח
בערב יהיה לי זמן ואפרסם פה את הקבצים, אשמח אם מישהו שמבין יוכל לעזור לי:)
אם זה היה קיץ אז אולי אבל במילא חורףצא קצת מהבית אחי.. צא מהבית
Good dietary sources of vitamin E include nuts, such as almonds, peanuts and hazelnuts, and vegetable oils, such as sunflower, wheat germ, safflower, corn and soybean oils, according to the U.S. National Library of Medicine (NLM). Sunflower seeds and green, leafy vegetables such as spinach and broccoli also contain vitamin E.
בגדול כל השמנים הצמחיים וירקות ירוקים
אתה יכול לתסף קצת אם אתה רוצה
מה זה ככה?זה אמור להיות ככה הרכיבים?(מצרף קבצים)
לא יודע, הממתיק הזה שאין לי שמץ מאיפה הפליצו אותו, למה ויטמין די זה רק 67% מהצריכה היומיתמה זה ככה?