הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת דם

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
צריך לשנות מבחינת התזונה/צריכת קלוריות משהו מתי כשאני עושה בדיקת דם?
ולגבי אימונים, אם אעשה באותו היום זה יכול להפריע לי באיזשהי צורה?
תודה וחג שמח!

ספירת דם ופרופיל שומנים צריך להיות בצום של 12 שעות אפשר ומומלץ לשתות מים גם כמה דקות לפני לקיחת הדם כוס מים לא תזיק.בשביל פרופיל הורמונלי אין צורך בכלום מומלץ לא לבצע אקט מיני לפחות 24 שעות
בשביל פרולקטין יש להיות ער לפחות 3 שעות מי לקיחת הדם
בשביל תפקודי כליות וCpk מומלץ לא להתאמן עד 72 שעות מי לקיחת הדם

• פותח/ת השרשור
הגיעו התוצאות- הגיע הבדיקת טסטוסטרון ולפי דעתי זה ממש נמוך, הממוצע לפי מה שכתוב זה 7-25, ויש לי 12.8 :(
הבנתי גם שויטמין די ואבץ משפיעים- בויטמין די יש לי מתחת לנורמה, 61 מהנורמה (75-250)
הייתם ממליצים לקחת תוסף בייחוד עכשיו בחורף?
ויטמיניפ ומינרלים אחרים למרות שביקשתי לא רשמו.. (אעשה אחת חדשה בשביל זה)
יש לי עוד משהו שנקרא ast שיש לי דווקא יותר מדי ממנו ואין לי מושג מה זה חחח
בערב יהיה לי זמן ואפרסם פה את הקבצים, אשמח אם מישהו שמבין יוכל לעזור לי:)

ספירת דם ופרופיל שומנים צריך להיות בצום של 12 שעות אפשר ומומלץ לשתות מים גם כמה דקות לפני לקיחת הדם כוס מים לא תזיק.בשביל פרופיל הורמונלי אין צורך בכלום מומלץ לא לבצע אקט מיני לפחות 24 שעות
בשביל פרולקטין יש להיות ער לפחות 3 שעות מי לקיחת הדם
בשביל תפקודי כליות וCpk מומלץ לא להתאמן עד 72 שעות מי לקיחת הדם
פרולקטין חשוב? מה הוא בודק?
ויש מצב אתה עוזר לי פה?
בדיקות דם

הגיעו התוצאות- הגיע הבדיקת טסטוסטרון ולפי דעתי זה ממש נמוך, הממוצע לפי מה שכתוב זה 7-25, ויש לי 12.8
ממש נמוך יהיה 7 ומטה, כל עוד אתה בתוך הטווח אתה בסדר גמור, אם אתה בסוף שלו אז מומלץ לבצע בדיקה חוזרת אחרי כמה חודשים כולל טסטוסטרון חופשי, אחרת אתה בסדר גמור.

הבנתי גם שויטמין די ואבץ משפיעים- בויטמין די יש לי מתחת לנורמה, 61 מהנורמה (75-250)
ויטמין די בהחלט משפיע, אם הוא נמוך מומלץ להתייעץ עם הרופא, כי אפשרי מאוד שהוא ירשום לך ויטמין די מרוכז מאוד כדי להקפיץ חזרה את הכמות

ויטמיניפ ומינרלים אחרים למרות שביקשתי לא רשמו
מעט מאוד ויטמינים ומינרלים ניתן לבדוק בבדיקת דם, ומעט מאוד צריך לבדוק.
חומצה פולית בדקו לך?

עקרונית הוא קשור לאנזימי כבד, כי הם עולים משמעותית כשיש בעיות כבד, אבל אלה אנזימים לא מאוד ספציפיים שיכולים לעלות גם בשלל מצבים אחרים, כמו למשל קרוב לאימון גופני

פרולקטין חשוב? מה הוא בודק?
בהיעדר תסמינים כלשהם שיצביעו על בעיה לא באמת קריטי פרולקטין

• פותח/ת השרשור
ממש נמוך יהיה 7 ומטה, כל עוד אתה בתוך הטווח אתה בסדר גמור, אם אתה בסוף שלו אז מומלץ לבצע בדיקה חוזרת אחרי כמה חודשים כולל טסטוסטרון חופשי, אחרת אתה בסדר גמור.

ויטמין די בהחלט משפיע, אם הוא נמוך מומלץ להתייעץ עם הרופא, כי אפשרי מאוד שהוא ירשום לך ויטמין די מרוכז מאוד כדי להקפיץ חזרה את הכמות

מעט מאוד ויטמינים ומינרלים ניתן לבדוק בבדיקת דם, ומעט מאוד צריך לבדוק.
חומצה פולית בדקו לך?

עקרונית הוא קשור לאנזימי כבד, כי הם עולים משמעותית כשיש בעיות כבד, אבל אלה אנזימים לא מאוד ספציפיים שיכולים לעלות גם בשלל מצבים אחרים, כמו למשל קרוב לאימון גופני

בהיעדר תסמינים כלשהם שיצביעו על בעיה לא באמת קריטי פרולקטין

סבבה,
זה תקין גם לשיא גיל ההתבגרות?(בן 16 וחצי)

רופא משפחה או רגיל?

לצערי לא בדקו(יש מצב שאלך שבוע הבא לעשות עוד בדיקה קטנה לכמה דברים אז אכליל את זה אם כן)

אה אז סבבה עשיתי אימון יומיים לפני(שלישי)

תודה!
@kotzer
אם תוכל לרפרף על הבדיקה אני יותר מאשמח ^_^
חוץ מזה יש גם את ויטמין d שאמרתי ואת הטסטוסטרון
(ובתוכו גם T4-free שזה 14.3 מתוך 10.7-18.7,
וגם TSH שזה 3.77 מתוך 0.51-4.94)

קבצים מצורפים

• PDFLabTests (1).pdf
    KB 61.2 · צפיות: 118
  • PDFLabTests (4).pdf
    KB 61.5 · צפיות: 133
זה תקין גם לשיא גיל ההתבגרות?(בן 16 וחצי)
יכול להיות מעט נמוך למרות שעדיין תקין. תעשה בדיקה עוד חצי שנה ותראה מה קורה

רופא משפחה או רגיל?
מה ההבדל?
בכל מקרה לך לרופא המשפחה שלך

אם תוכל לרפרף על הבדיקה אני יותר מאשמח ^_^
זו ספירת דם תקינה לחלוטין, אין פה שום בעיה

לצערי לא בדקו(יש מצב שאלך שבוע הבא לעשות עוד בדיקה קטנה לכמה דברים אז אכליל את זה אם כן)
אין טעם לעשות עוד בדיקה רק בשביל חומצה פולית.
כרגע יש לך בדיקות תקינות, לפחות חצי שנה אתה מסודר

• פותח/ת השרשור
יכול להיות מעט נמוך למרות שעדיין תקין. תעשה בדיקה עוד חצי שנה ותראה מה קורה

מה ההבדל?
בכל מקרה לך לרופא המשפחה שלך

זו ספירת דם תקינה לחלוטין, אין פה שום בעיה

אין טעם לעשות עוד בדיקה רק בשביל חומצה פולית.
כרגע יש לך בדיקות תקינות, לפחות חצי שנה אתה מסודר

סבבה תודה 😃

• פותח/ת השרשור

כרגע חזרתי מהרופא, הוא אמר פשוט לקחת מהסופרפארם טיפות/כדורים, אמר שאין הבדל(שאלתי אותו אם יש מרוכז הוא לא הבין)
הוא אמר לי כל יום לקחת 5 טיפות/כדור, או פשוט פעם אחת בשבוע 35 טיפות/7 כדורים, איזה שיטה עדיפה יותר?

• פותח/ת השרשור
זו שתעזור לך להתמיד, אין הבדל.
ויטמין די נאגר בשומן ומשתחרר בהדרגה, כלומר אם תצרוך הכל במכה זה לא ישנה לעומת קצת כל יום
הרופא גם הציע ואמר לי שבנוסף לתוסף ויטמין D אני יכול גם לקחת איתו מעורבב b12, חומצה פולית ברזל וכו', למרות שבברזל אין לי חוסר ובחומצה פולי. גם אין לי(נכון למלפני חצי שנה החומצה פולית) אני יודע שעודף ויטמינים מינרלים זו בעיה, אז להקשיב לו ולקחת? או שאם אין לי חוסרים אז לא לקחת?

בנוסף , לא שאלתי אותו ספציפית על הויטמינים האלו אבל ויטמין e וk(במיוחד e) אני חושב שאני לא צורך מספיק, יפריע גם להכניס אותו ביחד עם הויטמין די?

תודה!

הרופא גם הציע ואמר לי שבנוסף לתוסף ויטמין D אני יכול גם לקחת איתו מעורבב b12, חומצה פולית ברזל וכו', למרות שבברזל אין לי חוסר ובחומצה פולי. גם אין לי(נכון למלפני חצי שנה החומצה פולית) אני יודע שעודף ויטמינים מינרלים זו בעיה, אז להקשיב לו ולקחת? או שאם אין לי חוסרים אז לא לקחת?
לא יודע אם יש צורך לקחת אותם. חומצה פולית ה לא סיפור כי מקסימום אם תהיה בעודפים אז זה יצא בשתן, ברזל ובי-12 לא יודע אם הייתי לוקח סתם ככה, אבל לא ראיתי את התוצאות בדיקה שלך אז אין לי מושג למה הוא המליץ לך עליהם

בנוסף , לא שאלתי אותו ספציפית על הויטמינים האלו אבל ויטמין e וk(במיוחד e) אני חושב שאני לא צורך מספיק, יפריע גם להכניס אותו ביחד עם הויטמין די?
אם היה חסר לך ויטמין K היו לך בעיות קרישה, ויטמין E קל מאוד להשיג מספיק מהתזונה, אין צורך להשלים.

• פותח/ת השרשור
לא יודע אם יש צורך לקחת אותם. חומצה פולית ה לא סיפור כי מקסימום אם תהיה בעודפים אז זה יצא בשתן, ברזל ובי-12 לא יודע אם הייתי לוקח סתם ככה, אבל לא ראיתי את התוצאות בדיקה שלך אז אין לי מושג למה הוא המליץ לך עליהם

אם היה חסר לך ויטמין K היו לך בעיות קרישה, ויטמין E קל מאוד להשיג מספיק מהתזונה, אין צורך להשלים.

יש לך מקורות טובים לe? בשמנים אני לא משתמש אז אין אפשרות לקנות מועשר
שקדים אני אוכל, חוץ מזה לא מכיר עוד מאכל עם הרבה ויטמין e
בנוסף אני גם חושב שגם באבץ אני לא כל כך משהו, אני יודע שהצריכה המומלצת היא בערך 11 מג' ולפי מה שידוע לי אני מכניס כל יום בין 5-8 רק מביצים ואגוזים(לא מרבה לאכול בשר אדום) יהיה בעיה לקחת אותו?

יש לך מקורות טובים לe?
Good dietary sources of vitamin E include nuts, such as almonds, peanuts and hazelnuts, and vegetable oils, such as sunflower, wheat germ, safflower, corn and soybean oils, according to the U.S. National Library of Medicine (NLM). Sunflower seeds and green, leafy vegetables such as spinach and broccoli also contain vitamin E.

בגדול כל השמנים הצמחיים וירקות ירוקים

בנוסף אני גם חושב שגם באבץ אני לא כל כך משהו, אני יודע שהצריכה המומלצת היא בערך 11 מג' ולפי מה שידוע לי אני מכניס כל יום בין 5-8 רק מביצים ואגוזים(לא מרבה לאכול בשר אדום) יהיה בעיה לקחת אותו?
אתה יכול לתסף קצת אם אתה רוצה

הגיעו התוצאות- הגיע הבדיקת טסטוסטרון ולפי דעתי זה ממש נמוך, הממוצע לפי מה שכתוב זה 7-25, ויש לי 12.8 😭
הייתם ממליצים לקחת תוסף בייחוד עכשיו בחורף?
ויטמיניפ ומינרלים אחרים למרות שביקשתי לא רשמו.. (אעשה אחת חדשה בשביל זה)
בערב יהיה לי זמן ואפרסם פה את הקבצים, אשמח אם מישהו שמבין יוכל לעזור לי:)
צא קצת מהבית אחי.. צא מהבית

• פותח/ת השרשור
צא קצת מהבית אחי.. צא מהבית
אם זה היה קיץ אז אולי אבל במילא חורף
Good dietary sources of vitamin E include nuts, such as almonds, peanuts and hazelnuts, and vegetable oils, such as sunflower, wheat germ, safflower, corn and soybean oils, according to the U.S. National Library of Medicine (NLM). Sunflower seeds and green, leafy vegetables such as spinach and broccoli also contain vitamin E.

בגדול כל השמנים הצמחיים וירקות ירוקים

אתה יכול לתסף קצת אם אתה רוצה

זה אמור להיות ככה הרכיבים?(מצרף קבצים)

קבצים מצורפים

• 20200106_181319.jpg
    20200106_181319.jpg
    KB 111.2 · צפיות: 64
  • 20200106_181317.jpg
    20200106_181317.jpg
    KB 137.7 · צפיות: 42
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית