הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיא ישראל סקוואט, לא יאומן!

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
מדובר בשיא ישראל חדש לסקוואט ללא רצועות, ללא סטרואידים וסמים.
הבחור בחר לעשות היי באר סקוואט ואפילו לא השתמש בחגורה.

הקהל השתגע, כולם היו על הרגליים, לא יאומן.
כניסה ראשונה של הבחור היה 240, שניה 280, שלישית 310, רביעית 330.

תראו באיזה קלות הוא מעיף את המשקל, לדעתי יש לו עוד הרבה שהוא יכל לתת, ואנימתפלל שישתתף בתחרויות הבאות.

טיפוס עניו, ולא מתחרה בדרך כלל, אבל עם קצת לחץ (ולא אכחיש שאני הפעלתי טיפה עליו) הוא הסכים להגיע.

טבעי לחלוטין עם הבדיקות הכי קפדניות, מלבד שאני מכיר אותו שנים, והוא הכי טבעי שיכול להיות.

שוקל 138 ק"ג.

ברור שאני מצפה ממך שתשיב על כל מה שכתבתי. בשביל מי כתבתי את זה?
טחנו את הנושא, אתה לא חושב?
אם אשנה את דעתי, אודיע לך.
כתבת שאדי האל לא שבר את שיא העולם בדדליפט , אז הבאתי לך ציטוט מויקיפדיה שהוא כן.
אני אביא לך ציטוט מספר הכללים של פאוורליפטינג. למי איכפת מציטוטים? אדי עשה סוג דדליפט ללא הרבה מתחרים.
הרי כל העוחלם מתאמן לקראת דדליפט בתנאים אוניברסלים.
אדי שינה את הכללים, ושבר שיא עולם בסוג דדליפט שהומצא לא מזמן.
כמה אנשים ניסו לעשות דדליפט בתנאים שלו?
וכמה ניסו בתנאים של פאוורליפטינג?
הוא לא שבר את השיא שכולם מתחרים בה, אלא בסוג שאין בו מתחרים.
צר לי, הדעה של אושר ואדי האל נחשבת בעיניי יותר מהדעה שלך.
וזה הסיבה המרכזית שאני לא רואה טעם בדיון, או סיבה לענות לכל מה שכתבת.
ציפית לתשובה אחרת מאותו בן אדם כשכתבת את אותו הדבר שוב ושוב?
טעית, לא נורא.
אבל למה שאני אקח דדליפט בלי כללי דדליפט המקובלים בכל ענפי הספורט התחרותיים לדדליפט? אתה שואל שאלה שהיא לא מעשית. רוצה פרקטיקה? שים לב:
אדי האל שבר את שיא העולם בדדליפט (500 קילו דדליפט) עם טקסס דדליפט באר. למה אף אחד עד היום לא שבר את השיא הזה, תחת אותם חוקים שאדי עמד בהם כששבר את שיא העולם בדדליפט?
כי אף אחד לא מנסה, לכן זה היה מטרה עבורו.
הוא בחר בספורט עם מעט מתחרים, די חכם מצידו.
וגם כי הוא חזק מאוד, וניצח את המתחרים הבודדים שלו.
צודק לגמרי, אבל לא על זה הדיון. הדיון היה על האם הדדליפט של אדי האל נחשב דדליפט. אלחנן טען שלא, ואני טענתי שכן.
בשבילך אחזור על דברי, זה היה דדליפט, אפשר לקרוא לזה דדליפט. אבל זה רחוק משיא עולם, כמו שחצי סקוואט לא יחשב שיא עולם.
מה העניין להשים חליפה ורצועות, לעשות גריינד שמוסיף לך יכוחלת של עוד 15% לפחות ואז להשוות את השיא שלך לכל המרימים האמיתיים?
זה בדיוק כמו לעשות חצי סקוואט שבכך אפשר עוד 15% לפחות ולטעון שזה שיא עולם.

מת על הדיון איתך, אבל הגעתי למצב שאני חוזר על עצמי, ואין לי מה לחדש לך.
אז כשתענה להודעה שלי, תדפדף אחורה ותקרא כבר מה שעניתי לך כבר כתגובה למה שתכתוב, כי אין לי מה להוסיף, אלא אם כן יש לך נושא חדש לפתוח.

למעשה, בהודעה האחרונה שלך הודית שהדדליפט שאדי האל עשה כן נחשב דדליפט, כך שמבחינתי עשיתי את שלי (הבאתי אותך אל האמת).

אני אביא לך ציטוט מספר הכללים של פאוורליפטינג. למי איכפת מציטוטים? אדי עשה סוג דדליפט ללא הרבה מתחרים.
אתה אמיתי איתי? פעם ראית איגוד שאין לו ספר חוקים? מה זה "למי אכפת מציטוטים"? איך בדיוק קובעים מה עובר בתחרות ומה לא? למי שהקהל מריע יותר?
אדי שינה את הכללים, ושבר שיא עולם בסוג דדליפט שהומצא לא מזמן.
איך אדי בדיוק שינה את הכללים בתחרות שהוא השתתף בה? אם לא ידעת המתחרים לא קובעים לעצמם את הכללים. ואכן, אדי שבר שיא עולם בדדליפט. איזה סוג דדליפט הומצא לא מזמן? הדדליפט מתבסס על העיקרון של הרמת חפץ מהרצפה. מאז שהאדם נברא הרימו חפצים מהרצפה.
כמה אנשים ניסו לעשות דדליפט בתנאים שלו?
- רק בתחרות הזאת,סטרונגמנים ברמה elite.
בנוסף, תור ניסה לשבור את השיא שלו (עם תנאים קלים יותר) ולא הצליח.
וכמה ניסו בתנאים של פאוורליפטינג?
הוא לא שבר את השיא שכולם מתחרים בה, אלא בסוג שאין בו מתחרים.
אה, אז עכשיו הטענה שלך עברה מ "אדי האל לא שבר את שיא העולם בדדליפט" ל "הוא אמנם שבר את שיא העולם, אבל אף אחד לא שבר את השיא שלו בגלל שאף אחד לא מתחרה בזה". והטענה השנייה שקרית כמובן. רק בתחרות שאדי האל זכה בשיא העולם בדדליפט התחרו סטרונגמנים ברמה elite - כך שכבר הטענה שלך שאדי האל שבר את שיא העולם בדדליפט בגלל שאף אחד אחר לא מתחרה בזה - שגויה.
ותזמין את כל מי שאתה רוצה - כרגע אין אדם אחד בעולם שיכול לשבור את השיא של אדי האל תחת התנאים שהוא היה בהם. (אולי חוץ מתור)
וזה הסיבה המרכזית שאני לא רואה טעם בדיון, או סיבה לענות לכל מה שכתבת.
זה בסדר, אתה כבר יודע איפה טעית, וחזרת בך. אני גאה בך מאוד על כך.
טעית, לא נורא.
כן, ציפיתי ממך ליותר מדי. אני צריך להרגיע עם הציפיות שלי לגביך.
כי אף אחד לא מנסה, לכן זה היה מטרה עבורו.

רק בסרטון הזה תראה סטרונגמים ברמה elite מנסים, כך שהטענה שלך ש "אף אחד לא מנסה" שגויה.
עזוב את זה שתור גם ניסה לשבור את השיא שלו (ואפילו עם תנאים מקלים משלו) ולא הצליח.
תראה לי בן אדם אחד בעולם שיכול לשבור את שיא העולם בדדליפט של אדי האל, תחת אותם תנאים. אחד - חוץ מתור. תור עוד לא יכול, אבל אני מאמין שהוא יצליח מתישהו.
הוא בחר בספורט עם מעט מתחרים, די חכם מצידו.
אם לא ידעת - אדי האל היה סטורנגמן הרבה לפני שהוא ניסה לשבור את שיא העולם בדדליפט.
וגם כי הוא חזק מאוד
בזה אתה צודק
וניצח את המתחרים הבודדים שלו.
אז בוא תראה לי בן אדם אחד בעולם שיכול לשבור את שיא העולם בדדליפט תחת החוקים שאדי היה בהם (מלבד תור).
זה רחוק משיא עולם, כמו שחצי סקוואט לא יחשב שיא עולם.
לצערך, אף אחד לא שואל אותך. אדי האל באופן רשמי הוא שיאן העולם בדדליפט תחת חוקי סטורנגמן.
וגם הסברתי לך כבר למה ההשוואה של החצי סקוואט לדדליפט של אדי האל היא טיפשית:
מה העניין להשים חליפה ורצועות, לעשות גריינד שמוסיף לך יכוחלת של עוד 15% לפחות
אין לי מושג. את זה תשאל בעצמך אנשים שמבינים בתחום. לצערי, אני לא מבין מספיק.
ואז להשוות את השיא שלך לכל המרימים האמיתיים?
שים חליפה ורצועות, תעשה גריינד - ותרים חצי טון בדדליפט. צלם סרטון. בהצלחה.
זה בדיוק כמו לעשות חצי סקוואט שבכך אפשר עוד 15% לפחות ולטעון שזה שיא עולם.
לא, זה לא. ובפעם האלף - השוואה כזו היא טיפשית:
קצת זלזול מצדך, אתה לא חושב? אתה נשען על הטענה ש "באיגודים שלנו" (כך כתבת) זה לא היה עובר, וטוען שלפי חוקי סטורנגמן זה עובר וזכותך להביע את דעתך בנושא שזה לא נחשב דדליפט (ב "איגודים שלנו"). אבל אתה מנסה להשוות את הדדליפט של אדי לחצאי סקוואט, וההשוואה הזו שגויה מראש מפני שבאף תחרות, באופן רשמי, חצי סקוואט לא נחשב סקוואט וזאת בניגוד לדדליפט שלפי "האיגודים שלנו" הוא לא היה עובר (לטענתך) אבל למרות שאתה יודע שבסטורנגמן זה כן עובר - הבאת את ההשוואה בין חצי סקוואט לדדליפט.
בנוסף לכך, בחצאי סקוואט יש קיצור משמעותי של טווח התנועה, אבל הדדליפט של אדי האל עלה עד נעילה מוחלטת.
מת על הדיון איתך, אבל הגעתי למצב שאני חוזר על עצמי, ואין לי מה לחדש לך.
אז כשתענה להודעה שלי, תדפדף אחורה ותקרא כבר מה שעניתי לך כבר כתגובה למה שתכתוב, כי אין לי מה להוסיף, אלא אם כן יש לך נושא חדש לפתוח.
אח אלחנן אלחנן.. נפלאות הדמגוגיה ומשחקי המילים. אז רצית לצאת גבר בסוף והנה יצאת. תהנה.

נערך לאחרונה:
זה לא השיא שמי שמבין בדדליפט מייחס לו חשיבות.

האתר הרשמי של The world strongest man שמציג את השיאים שלהם די מייחס לזה חשיבות
Strongman World Records - World's Strongest Man

זה נקבע בתחרות בשם World deadlift championship לצלילי פרשן שצורח "IT'S A NEW WORLD RECORD" עם
אולי בפאוורליפטינג אין לזה חשיבות, אבל סטרונגמן זה תחום ספורט אחר לגמרי ושם כולם מכירים בזה.

אגב, הדדליפט טיירים גם נחשב לשיא עולם, אבל זה פשוט מקצה אחר, כמו שסקוואט ודדליפט אלו שני מקצים שונים בפאוורליפטינג.
אז למה אנשים יותר מדברים ספציפית על השיא הזה? כנראה כי יותר מרגישים קשר לסוג הזה מאשר לדדליפט טיירים. גם לפי האתר הרשמי אין התייחסות לדדליפט טיירים וכבר כמה שנים לא עשו אותו בתחרויות הגדולות אז כנראה גם למארגנים של התחרויות האלה לא כל כך אכפת.

כשהתחריתי בעבר בפיתוח גוף (ילד בן 16 עם מסה רצינית ופצעים על הגב שמראים בלי צל של ספק שהוא מזריק לעצמו) היו שיטות לדעת אם המתאמן מזריק או לא על פי האם הוא עבר את קצה הפוטנציאל הגנטי שלו או לא? כמובן שזה לא תקף לכל אחד כי יש כאלה שהתחילו להזריק לפני שבכלל התקרבו לפוטנציאל הגנטי שלהם (טיפשי, כמובן גם שמתאמן שמזריק כשהוא קרוב לפוטנציאל הגנטי שלך או כשהוא מיצה אותו זה גם טיפשי).
אני בטוח שלפאוורליפטינג יש שיטות. פוליגרף לא יכולה לקחת בזה חלק. אולי תמיכה מהצד לצד הבדיקות האחרות, אבל בטח שלא הגורם המכריע.
לרמות בבדיקת סמים זה לא קשה. עשיתי זאת בעצמי כמה פעמים (זאת לא גאווה).
ההוא שבדק את לאנס אמסטרונג באופן קבוע אמר שבדק אתו 150 פעמים ולא מצא כלום (לא בטוח, קח בערבון מוגבל).

איך בדיוק רימית בבדיקה?

בתחרות של אליהו יש גם בדיקות פתע באוף סיזן, זה הרבה יותר חשוב.

כפי שכבר ציינתי בודקים אם המתאמן עבר רף מסוים של הפוטנציאל הגנטי שלו על פי בדיקה מסוימת (אם אני לא טועה מניחים שיש למתאמן את הגנטיקה הכי טובה בעולם) ואם הוא עובר אז זה ברור שהוא מוזרק, שזה הרי מוכיח בוודאות שהוא לא יכל להגיע לשם באופן טבעי גם אם הגנטיקה שלו היתה הטובה בעולם. לגבי פאוורליפטינג - אני לא מבין בזה מספיק, לצערי. אבל אני כן מבין שפוליגרף זה לא מספיק כדי לקבוע אם מישהו דובר אמת או שקר.
אגב, אני לא שולל את הטענה שהוא טבעי. אני פשוט טוען שאי אפשר להוכיח זאת באמצעות פוליגרף.

לא נשמע לי אמין כי ספציפית בפאוורליפטינג כל כמה חודשים נשבר שיא עולם הזוי. הענף עצמו בחיתולים ככה שקשה לדעת מה הפוטנציאל הגנטי של כל אחד בערך. עד לא מזמן 400 היה שיא העולם בIPF (סקוואט ללא ציוד) ועכשיו זה ״מעט״ יותר גבוה...

וולד ואדי לא התחרו באיגודים המחמירים שלנו.
והם לא היו עוברים.

מה הקשר? אני שפטתי בתחרות האחרונה והרמתי דגלים לבנים ואדומים למתחרים. אני חושב שאני יודע דבר או שניים על חוקי תחרות.

אני לא פוסל שאדי הרים את המשקל מהריצפה לפי הכללים שאותם שופטים החליטו שיהיה. דהיינו להרים איך שיוצא עם איזה ציוד שהוא רוצה, מוט גמיש, ועד כמעט נעילה.

לפי ככלי סטרונגמן הוא ביצע את התרגיל בצורה הטובה ביותר.
אך דדליפט מתבצע ללא רצועות וחליפת לחץ, בלי גריינדים ועד נעילה.
וזה לא היה בתרגיל שאדי עשה.

גם וולד (אדם נחמד וחזק) הרים סקוואט באיגוד מיקל שהעבירו לו את הסקוואט שלא שבר מקביל.
שים לב שהוא התחרה בדדליפט באיגוד של GPA (עשה 375) אבל לא סקוואט. למה לדעתך? כי לא היו מעבירים לו אותם.

שים לב שאני לא טוען שהם לא חזקים. רק שהתואר שהעניקו להם שגוי.
וולד לא ביצע סקוואט תחרותי הכבד ביותר.
ואדי לא קבע שיא דדליפט.

זה לא עניין של טעם אישי, או תחום ספורט מעניין יותר או פחות.
גם אני אוהב לצפות בסטרונגמן וחושב שצריך לקדם את זה בארץ.
אבל לא נקרא לתרגילים שיש שם שנראים דומים לדדליפט, דדליפט.

ולאד התחרה בפרורו, ונתן 505 סקוואט תקני לחלוטין.

השיפוט בפרורו הוא מאוד מחמיר, הרבה מתחרים מהעולם קיבלו בומבד אאוט בסקוואט וכו׳ כי רגילים לשיפוט מתירני. אני מכיר את השופטים ששפטו את ולאד אישית ואין לי ספק שהוא קיבל שיפוט הוגן. אם תחפש את הסרטון תראה לפחות אחד מהשופטים הצדדים עושה גלגולים על הרצפה כדי למצוא את הזוית המיטבית שלא יסתירו לו.

אדי עשה סטרונגמן דדליפט זה הכל, זה שונה. אין ויכוח.

ולאד לא עשה סקוואט בGPA כי הוא עדיין החלים מהפציעות שלו למיטב ידיעתי.

הוא מדי פעם מתחרה בדדליפט אונלי, כי זה קצת יותר ״קליל״ מאשר לעשות את זה אחרי 500+ קילו על הגב. תשאל אותו.

כי זה יקרה בכל מקרה? באולימפיה בודקים אותם? בSTRONGMAN בודקים אותם? לא ולא. אז למה כשצריך לקבוע שיאי עולם בפאוורליפטינג זה צריך לעבור דרך איגוד ''טבעי'' כמו הIPF שימנע מאנשים (שיכולים לשבור שיאי עולם אולי) להתחרות? ואז אם יש שיא שנקבע במקום אחר זה ''לא נחשב'' כי זה לא חלק מהאיגוד המכובד והטבעי. אני מבין שחלק מהוויכוח הוא על הביצוע עצמו, אני נכנס ''לקטנות'' על חלק ספציפי אחר. אבל אני אסיים כאן כי אין עוד מה להרחיב על זה. מפה זה רק לופ של אותה טענה.
באופן מאוד מפתיע, יש בדיקות סימום בסטרונגמן. חלילה לא אומר שהן רציניות, אבל הן אכן קיימות.

במקרה IPF מאוד נוקשים בחוקים, אז כולם סומכים על השיאים שנקבעו שם.
אנשים פחות סומכים על איגודים עם מספרים מכובדים כי השופטים רמאים.

לא חסר איגודים רוסיים שרק מעבירים רוסיים, ולא מתחרים ממדינות זרות.
כן הרוסים חזקים, אבל גם לפעמים מרמים.

לכן יש דבר נחמד באיגודים הדומים ל IPF בחוקים הברורים והנוקשים שלה.

השופטים לא רמאים. הם פשוט לא טובים.

אני שופט ומתחרה באיגוד שהייתי אומר שמחמיר, ואני מכיר שופטים במתחרים באיגוד שהייתי אומר שהוא מתירני. אף אחד לא מרמה, השופטים פשוט לא טובים.

כמו בכל תחרות עם בדיקות, לא יבדקו אף אחד שלא קבע שיא או שלא קיבל את אחד משלושת המקומות הראשונים בכל קטגוריה.
אז יכול להיות אנשים מוזרקים, אבל זה לא מעניין אף אחד כל עוד הם לא בעו שיאים או לוקחים גביעים.

בדיקת פוליגרף מתבצעת מיד אחרי שהמתחרה מסיים את התחרות שלו (כשהו מסיים את הדדליפט האחרון שלו).
לא בודקים את כל המנצחים, אלא שזה די רנדומלי אבל עם הגיון.

לדוגמה את הבחור בסרטון מיד בדקו, וגם את הבחור ששקל פחות מ 60 ק"ג ושבר שני שיאי ישראל (שאין הרבה אנשים בקטגוריה הזאת תכלס).
יש שם מנטרה "זה כבוד להיבדק". וכל מתחרה (נורמלי) שנבדק הולך בשמחה.

בשנה או בשנתיים שאחרי (אני לא זוכר כמה) יש את הסמכות לעשות בדיקות פתע תוך שעה בודדת של הכנה.
כל מתחרה רוצה שיעשו לו כזה בדיקה, כי זה "כבוד להיבדק".

בדקו לפני שבועיים את אחד המתחרים מהתחרות הקודמת שבא להתחרות שוב.
ועכשיו יש לתחרות בודק מאוד רציני (אני לא זוכר את שמו) ששם בראש מעייניו לעשות את הבדיקות הכי מקיפות לכל המנצחים.

יש עוד כמה דברים שמשתמשים בהם כדי לדעת מתי ואת מי לבדוק, אבל אני לא יכול לשתף.
אנחנו מדינה קטנה בלי הרבה סודות, בסוף הכל יוצא.

מי שנפסל בפוליגרף, לא יעשו לו שיימינג או שום דבר כזה, זה די בשקט. אבל הוא יקבל קנס. בתחרות הקודמת בחור נפסל בפוליגרף, אני לא חושב שקנסו אותו, כי היה נראה שהיה אי הבנה רצינית, ולא נסיון להערים.

אבל בדיקות פתע זה כנראה יהיה סיפור אחר. רק עשו אחד בנתיים, ואף אחד עדיין לא נתפס. אבל אני משער שזה לא יהיה כל כך נעים אם מישהו יתפס.
סתם אנקדוטה שאני מאמין שלא תקרה אצלכם אבל קרתה בארץ בתחרות (אחרת, עם מארגן אחר) שהייתי עם בדיקות סימום-
המנצח האבסולוטי התבקש לתת שתן למטרת בדיקות, הוא סירב, והמארגן פשוט הלך לבחור הבא.

אתה חוזר על אותם דברים. אדי הול בחור חזק.
אבל כדי לקרוא לסקוואט "סקוואט", צריך לשבור מקביל.
כדי לקרוא לבנצ' "בנצ'" צריך לחכות לפקודות.
וכדי לקרוא לדדליפט "דדליפט" אין להשתמש ברצועות.

הגריינד שהוא עשה בסוף היה נפסל בכל תחרות דדליפט.

אני אשאל אותך, למה לדעתך הוא בחר לקבוע שיא כזה עם רצועות וחליפת לחץ ולפי הכללים של סטרונגמן, ולא בתחרות לדדליפט בלבד בכל איגוד אחר של פאוורליפטינג?
מסיבה פשוטה, הוא היא מרים כנראה בערך 400 ק"ג, שזה פחות מהבחור הזה ששוקל פחות מ 100 ק"ג.

אדי דיבר על זה כבר פעם.
בסטרונגמן יש הרבה כסף. בפאוורליפטינג אין.
בסטרוגנמן יודעים בבירור מי האיש החזק בעולם. בפאוורליפטינג לא.

עם כל אהבתי לפאוורליפטינג, אדי צודק. אל תשלה את עצמך שהוא צריך להוכיח את עצמו בתחרות פאוורליפטינג, כי הוא הלך לתחרות הרבה יותר קשה, הרבה יותר רצינית, הרבה יותר יוקרתית והרבה יותר רווחית.

@Texas Method דדליפט יכול להיות הרבה דברים, סטרונגמן לא יחשיב סומו כדדליפט, פאוורליפטר לא יחשיב היטצ'ינג כדדליפט תקין.
כשמשווים שיא אחד לאחר צריך תנאים דומים. אי אפשר אפילו להשוות בצורה הוגנת בין שיא הדדליפט באגודה עם מוט גמיש לאחת עם מוט קשיח, אז בטח שאי אפשר להשוות את השיא של אדי לשאר שיאי הפאוורליפטינג. אולי הכי קרוב לזה יהיה להשוות לשיא מולטי-פלי, אבל גם זה לא לגמרי הוגן
שיא העולם בדדליפט (פאוורליפטינג) נעשה עם גרביים וגופיה... JUST SAYIN׳

אין סיכוי שחליפת דדליפט ורצועות יוסיפו 100 קילו, זה לא כזה תורם כמו חליפת סקוואט או בנץ' פרס.
ובכל מקרה, אדי הול עשה ב-2015 (שנה וקצת לפני ה-500) תחרות פאוורליפטינג פוש פול והיה לו שם דדליפט 420.
Eddie Hall - The Beast

אני מכיר חבר שמשך 315~ בתחרות, שבוע למחרת (שזה לא אידיאלי לבדוק) שם רצועות ומשך 370. סתם אנקדוטה.

אם הייתי מזריק, אוכל 10,000 קלוריות כל יום, ישן 10 שעות ביממה ללא הפרעות, עם מספיק כסף בלי לעבוד כדי להוריד את רמת הדאגות והלחץ שלי לאפס.
בנוסף לחדר כושר מאווזר פרטי שאנשים מרכיבים ומחזירים עבורי את המשקולות.
ומגיעים רק כדי לשמור לי.
וכמובן את הגדולים שקופצים לבקר פעם בשבוע שם.

הייתי מושך 700 ק"ג דדליפט.
אז בוא נביא לי קרדיט של מתחרה שמשך 700 ק"ג דדליפט.

אז מצטער, זה לא עובד ככה.
אדי משך 500 עם עזרים שנתנו לו לפחות 20% עזרה (חליפה, רצועות, מוט גמיש) אני לא מוכן לתת לו קרדיט על דדליפט אפילו של 430 בלי עזרים כל עוד הוא לא עשה את זה.
ואני גם לא מתרשם ממשקל כבד עם עזרים כל כך קיצוניים.

אני מוכן להתערב איתך שעם חליפת לחץ, ורצועות, ומוט גמיש אני מרים יותר מ 20% מהמקסימום שלי (357.5 ק"ג), ואתה מוזמן לקחת את ההתערבות שלי אם תרצה.

אני לא מצפה לקרדיט על הרמות שלא עשיתי, ואני לא ארים עם עזרים מפגרים כדי שאנשים יחשבו שאני יותר חזק ממתאמנים חזקים ממני ששוקלים חצי ממני.

כשאדי מושך 500 ק"ג ששוה לערך 430, זה פשוט מה שאנחנו קוראים "עולם השקר".

אז כל הכבוד לכוח של אדי, אבל די לבילבולי שכל שהעזרים רק נתנו לו 1% סיוע.

מה הסקוואט הכבד שלך עם ובלי חגורה ורצועות אם מותר לי לשאול?
מעניין אותי מה ההבדל שלך עם עזרים קטנים אלו.

אתה מסתכל על דברים בצורה עקומה לצערי.

אדי הרים את הסטרונגמן דדליפט הכי גבוה בהסטוריה, בהפרש ענק, ושבר את השיא בהפרש ענק. בעולם הספורט אין עוררין שזה אחת ההרמות הכי מטורפות בהסרטוריה של ענפי ספורט הכוח.

עזוב אותך מה העזרים, תסתכל את מי הוא ניצח ובאיזה הפרש. ספציפים הדדליפט של סטרונגמנים, בייחוד בטופ - יותר גבוה מפאוורליפטרים.

כל נסיון להעריך כמה הציוד שלו יתן לך - פשוט מיותר וחסר כל פרופורציה. אי אפשר לדעת כמה רצועות נותנות לך, שאני מושך עם רצועות זה פח אשפה ולא נוח. מישהו אחר ינצל את זה בצורה יותר טובה. אתה מזלזל בדברים שמעולם לא ניסית. אתה חושב שכל אחד יכול לשרוד את הכמויות חומרים והכמויות אוכל שהוא דחף? ממש לא. זה שנים של אכילה בכוח וחוסר יכולת לקשור את הנעליים לבד. תצפה בדוקומנטרי עליו ותבין מה היה נדרש ממנו בשביל להגיע להישגים שלו.

תצפה ותעקוב אחרי סטרונגמנים איך הם חיים וכמה הם מסכנים את החיים שלהם ואיזה סיוט זה לחיות ככה בשביל להבין שאלו לא עזרים, אלו מגבלות על החיים שלך.

סטרונגמן זה ה WWE של עולם המשקולות.

סטרונגמן זה לא חלק מעולם המשקולות.

בתור פאוורליפטר הייתי מצפה ממך ליותר כבוד לענף שהרבה יותר תובעני, יוקרתי ותחרותי מפאוורליפטינג.

באופן מאוד מפתיע, יש בדיקות סימום בסטרונגמן. חלילה לא אומר שהן רציניות, אבל הן אכן קיימות.

תור הודה באיזה ראיון שהוא משתמש בסטרואידים, לא עשו לו שום בעיות. קשה לי להאמין שהוא היה פולט משהו כזה אם היו בדיקות.
אתה לא תראה מישהו מהIPF אומר ''אני משתמש בסטרואידים'' וממשיך להתחרות שם..

תור הודה באיזה ראיון שהוא משתמש בסטרואידים, לא עשו לו שום בעיות. קשה לי להאמין שהוא היה פולט משהו כזה אם היו בדיקות.
אתה לא תראה מישהו מהIPF אומר ''אני משתמש בסטרואידים'' וממשיך להתחרות שם..
The World's Strongest Man (WSM) organization does screen for PEDs as part of its standard "wellness programme" which includes blood and urine tests, according to its official policy page. "The use of performance enhancing drugs is strictly forbidden," the policy states

אני חלילה לא אומר שהבדיקות רציניות, אבל הן טכנית אמורות להיות קיימות. גם רוברט אוברסט אמר את זה בפודקאסט עם ג׳ו רוגאן.

אגב אפילו אי אפשר להשוות בין תוצאה של דדליפט בארנולד קלסיק אלפנט באר, לבין דדליפט בGiants live שזה במוט טקסס דדליפט. אלה נחשבים איוונטים שונים.

לא נשמע לי אמין כי ספציפית בפאוורליפטינג כל כמה חודשים נשבר שיא עולם הזוי. הענף עצמו בחיתולים ככה שקשה לדעת מה הפוטנציאל הגנטי של כל אחד בערך. עד לא מזמן 400 היה שיא העולם בIPF (סקוואט ללא ציוד) ועכשיו זה ״מעט״ יותר גבוה...
אני מסכים. כל מה שכתבתי לגבי הפוטנציאל הגנטי היה בהקשר של פיתוח גוף
איך בדיוק רימית בבדיקה?
ויש לציין זה היה פיתוח גוף ולא פאוורליפטינג.
בתחרות של אליהו יש גם בדיקות פתע באוף סיזן, זה הרבה יותר חשוב.
לא רימיתי בבדיקה, ולא עברתי בדיקות כשהתחריתי. התחריתי מול מוזרקים.
אתה מזלזל בדברים שמעולם לא ניסית. אתה חושב שכל אחד יכול לשרוד את הכמויות חומרים והכמויות אוכל שהוא דחף? ממש לא. זה שנים של אכילה בכוח וחוסר יכולת לקשור את הנעליים לבד. תצפה בדוקומנטרי עליו ותבין מה היה נדרש ממנו בשביל להגיע להישגים שלו.

תצפה ותעקוב אחרי סטרונגמנים איך הם חיים וכמה הם מסכנים את החיים שלהם ואיזה סיוט זה לחיות ככה בשביל להבין שאלו לא עזרים, אלו מגבלות על החיים שלך.
חזק ביותר.
מוניטין.

אני בחיים לא אבין איך הטחינת מים הזאת הגיעה ל9 עמודים,אודה שויתרתי על לעקוב אחרי זה מאז העמוד השלישי בערך.
אני חושב שזה הסקוואט התחרותי הכי יפה שראיתי בשנים האחרונות,בחור צנוע וחזק ביותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית