הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אלו שעושים מסה נקייה

• פותח/ת השרשור LironR
  • פורסם בתאריך
כל כמה זמן אתם עושים ציט מיל?
תזונה וספורט זה דרך חיים, לא תהליך זמני.
לפעמים צריך תזונה או אימונים שונים, אבל אין צורך לפרוש או לעשות צ'יט אף פעם, כמו שאין צורך להפסיק לנשום לכמה דקות.

תמיד יש נפילות, אבל נפילה לא מתוכננת, עדיפה על מתוכננת לדעתי.

אם תשלב מאכלים/מוצרי גלם שאתה אוהב בתפריט שלך ותגוון לא תצטרך בכלל את המושג הדפוק הזה "צ'יט מיל".

אני הייתי מאוד מקובע וסבלתי מזה בתחילת התהליך עד שלמדתי בעזרת הפורום הזה לשחרר הרבה.

אני גם הגעתי למצב שלא בא לי כבר ללכת לאכול בחוץ כי אני נהנית מהשיגרה שלי ובשביל לאכול בחוץ זה אומר שאני צריכה לקזז קצת מהתפריט כדי לא להיות בפלוס קלורי גבוה מידי ואני אומרת למה? אני אוכלת הרבה,מכניסה בכל יום משהו שאני אוהבת שגורם לי להתפנק. מה אני צריכה....(למרות שאכלתי המבורגר אתמול וסתם התבאסתי) אם אתה מרגיש צורך בצ׳י״ט מיל אתה כנראה לא מגוון ומונע ממך חשקים שאפשר בקלות להכניס בתפריט(במיוחד במסה)

סתם כדי להבהיר משהו לפותח הפוסט, אף אחד פה לא אומר לך לאכול כל יום אוראו וסניקרס. ואם הוא כן אומר לך אז עדיף לך לא להקשיב לו, כי אומנם קלוריה זו קלוריה אבל ג'אנק זה עדיין ג'אנק וזה זבל שלא בריא לגוף שלך במיוחד אם יש לך בעיות תורשתיות כלשהן. אבל כן אומרים לך מדי פעם לא לפחד "להתלכלך" קצת, אתה לא מפתח גוף מקצועי, עם כמה שתזונה זה חלק מאוד קשה בתהליך אם תגביל את עצמך כמו אחד שעולה לבמה עוד מעט אתה לא תהנה מהתהליך.

• פותח/ת השרשור
אבל אם יש לכם איזה אירוע או שאתם יוצאים עם חברים מה אתם לא תאכלו כי אתם במסה נקייה?

אבל אם יש לכם איזה אירוע או שאתם יוצאים עם חברים מה אתם לא תאכלו כי אתם במסה נקייה?
כבר אמרנו לך שההבדל בין מסה נקייה למלוכלכת זה הפלוס הקלורי ולא האוכל. לא יקרה כלום אם יום אחד תהיה בפלוס של 1000 קלוריות.

פשוט משלבת את מה שאני אוהבת לאכול, ושיתאים לערכים שלי 😛
ואם "דפקתי" ארוחה אחת ממש גדולה (שמברך כלל תהיה גם מאוזנת מבחינת ערכים,) אני אדע לאזן את זה בהמשך היום... (לפרוטוקול, אצלי לדפוק ארוחה זה גג 1,100 קל' 🤣)
אבל יש יתרון גדול בלדעת לבשל, אני יכולה להכין לעצמי אוכל שבחוץ הוא נחשב הכי ג'אנק שיש, ולעשות אותו בגרסה בריאה ומבוקרת 😃
וטעימה כמובן.

סתם כדי להבהיר משהו לפותח הפוסט, אף אחד פה לא אומר לך לאכול כל יום אוראו וסניקרס. ואם הוא כן אומר לך אז עדיף לך לא להקשיב לו, כי אומנם קלוריה זו קלוריה אבל ג'אנק זה עדיין ג'אנק וזה זבל שלא בריא לגוף שלך במיוחד אם יש לך בעיות תורשתיות כלשהן. אבל כן אומרים לך מדי פעם לא לפחד "להתלכלך" קצת, אתה לא מפתח גוף מקצועי, עם כמה שתזונה זה חלק מאוד קשה בתהליך אם תגביל את עצמך כמו אחד שעולה לבמה עוד מעט אתה לא תהנה מהתהליך.
כל עוד אתה אוכל מספיק חלבון ושומן.מספיק מינרלים ויטמנים וסיבים, ושומר על הערכים שהקצבת לעצמך(וכמובן שאין לך בעיות בריאותיות כלשהן) אין שום בעיה לאכול כל יום דברים ״לא בריאים״, אני לצורך העיניין כל יום משלבת בין 10-15 אחוז מהסך הקלוריות שלי לטובת אוכל שעושה לי טוב בנפש ולא גורם לי לחשוב שאני בעונש, זה מונע חסכים,זה מונע חשקים והתנפלות על אוכל.ובעיקר רצון להתמיד. אני יודעת שיש לי שיגרה די קבועה שבסופה/במהלך היום אני אוכלת שוקולד לצורך העיניין...כיף חיים. ובמיוחד שאלות דביליות של מה את אוכלת שוקולד? זה לא משמין?

כל עוד אתה אוכל מספיק חלבון ושומן.מספיק מינרלים ויטמנים וסיבים, ושומר על הערכים שהקצבת לעצמך(וכמובן שאין לך בעיות בריאותיות כלשהן) אין שום בעיה לאכול כל יום דברים ״לא בריאים״, אני לצורך העיניין כל יום משלבת בין 10-15 אחוז מהסך הקלוריות שלי לטובת אוכל שעושה לי טוב בנפש ולא גורם לי לחשוב שאני בעונש, זה מונע חסכים,זה מונע חשקים והתנפלות על אוכל.ובעיקר רצון להתמיד. אני יודעת שיש לי שיגרה די קבועה שבסופה/במהלך היום אני אוכלת שוקולד לצורך העיניין...כיף חיים. ובמיוחד שאלות דביליות של מה את אוכלת שוקולד? זה לא משמין?

בדיוק חחחח
אפילו בתקופה שאכלתי 1,000 קלוריות שילבתי לי קובית שוקולד ביום. (כן רק קוביה אחת. בכ"ז הייתי רק על 1,000 קל'.) ו3 סוכריות סקיטלס (אותו עיקרון.)
לא אשכח שפעם דיברתי עם מישי שאני לא יורדת במשקל למרות שאני רק על 1,000. והיא העיפה מבט בתפריט שלי ואמרה: "נו ברור! את אוכלץ סוכריות ושוקולד!!"
"אמ. שמעתי נכון? את טוענת שבגלל קובית שוקולד מסכנה ו3 סוכריות פיציות אני לא יורדת במשקל?"
"ברור!! אסור לאכול סוכר בכלל בכלל!!"
בהזדמנות זו אציין שהיא לא העגבנייה הכי מבושלת במטבוחה...

תלוי מה את מגדירה כלא בריא. מי שרוצה לשמור על הבריאות שלו כמה שיותר אז כנראה שעדיף לו לא להוסיף דוריטוס וציפס לתפריט שלו כל יום.

אפשר לקזז באותו יום בשאר הארוחות, אפשר לקזז את זה גם ביום אחרי/לפני, ותכלס אם זה לעתים רחוקות קורה שאתה חורג מהכמות זה לא משמעותי
ובמיוחד שאלות דביליות של מה את אוכלת שוקולד? זה לא משמין?
אחחח השאלות האלה... אני אמרתי כמה פעמים לאנשים שאמרו שפיצה משמינה או עוגות משמינות: אם תאכל כל יום משולש פיצה (או משהו "משמין" אחר) וזהו, זה כל האוכל לכל היום, אתה תשמין?
כמובן שאומרים לא ואז אני אומר שהנה הרי אתה טוען בעצמך שזה לא משמין בפני עצמו.
אבל ברוב המקרים זה היה מלווה בעצבים כאילו אני מסתלבט עליהם

אני יודעת שאצטרך לקזז בימים הבאים אם זה ספונטני או אם ידוע מראש אז אתכונן ואבוא מוכנה לזה. אבל ברור שאוכל. אומנם לא כל יום ולא אהפוך את זה לשיגרה. אבל אני מתאימה את האורח חיים אליי ולא צריכה להרגיש בכלא.חוץ מזה שלא יקרה כלום אם תחרוג ביום אחד ותחזור לשיגרה. אתה לא עולה על במה מחר.נכון?

אפשר לקזז באותו יום בשאר הארוחות, אפשר לקזז את זה גם ביום אחרי/לפני, ותכלס אם זה לעתים רחוקות קורה שאתה חורג מהכמות זה לא משמעותי

אחחח השאלות האלה... אני אמרתי כמה פעמים לאנשים שאמרו שפיצה משמינה או עוגות משמינות: אם תאכל כל יום משולש פיצה (או משהו "משמין" אחר) וזהו, זה כל האוכל לכל היום, אתה תשמין?
כמובן שאומרים לא ואז אני אומר שהנה הרי אתה טוען בעצמך שזה לא משמין בפני עצמו.
אבל ברוב המקרים זה היה מלווה בעצבים כאילו אני מסתלבט עליהם
אוי הם נוראיים בהגזמה. אני עובדת בגלידרייה אז יש את אלו שאומרים,איך את כזו רזה אם את עובדת כאן? כיאילו בראש שלהם שאני אוכלת כל יום גלידה,או אחי אתה בכלל יודע שהייתי 30 קילו יותר לפני שנה?
או אלו שרואים אותי בדיוק דופקת חבילה שלמה של בלונדי(אובססיבית ברמה קשה) אממממ...לך תסביר להם שזה נכנס לי מעולה בערכים:🤦‍♂️:
ברור שאוכל. אומנם לא כל יום ולא אהפוך את זה לשיגרה.
האם קרו מצבים שסירבתי? ברור. כי אכלתי כבר השבוע או מתוכנן לי משהו. לא צריך להיות חזיר, וכי אני אוהבת שיגרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית