הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיטת התקדמות למתח

periodization

משתמש מתחיל
78
16
נק' מוניטין:
25
78
16
מה לדעתכם השיטה הכי יעילה לעליה במספר חזרות במתח ?
יש לי כרגע 8,7,5,4 זה לא מספיק נפח לעשות לזה התקדמות לינארית כי זה יורד מהר ולא יציב המספר חזרות
מה לגבי אולי לעבוד לפי RPE כל שבוע עד ששבוע אחרון אגיע לRPE 0
או אולי משהו אחר שאתם מכירים

כדי להתקדם ספציפית במתח, צריכים לעשות מתח 😃
יש מגוון של תוכניות בנושא..

אתה מעוניין להתקדם בכמות החזרות או בכוח?
לי למשל קל יותר להתקדם במתח עם משקל מאשר בכמות החזרות ללא משקל.

• פותח/ת השרשור

בחזרות רגילות

אחת הדרכים הפשוטות והיעילות יהיו לבצע מס סטים למס' חזרות קבוע במאמץ מתון. לדוגמה 4 סטים לחמש חזרות. אימון הבא תנסה לעשות סט אחד לשש חזרות ואת היתר לחמש חזרות. אימון הבא 2x6,2x5 וכן הלאה עד שהגעת ל-4x6 ומשם תתקדם ל7 באותו אופן וכך הלאה.

אופציה אחרת זה לעשות 6 סטים יורדים, נניח: 7,6,5,4,3,2. הצלחת הכל? תוסיף חזרה אחת לאחד הסטים, וכך הלאה.

מה לדעתכם השיטה הכי יעילה לעליה במספר חזרות במתח ?
יש לי כרגע 8,7,5,4 זה לא מספיק נפח לעשות לזה התקדמות לינארית כי זה יורד מהר ולא יציב המספר חזרות
מה לגבי אולי לעבוד לפי RPE כל שבוע עד ששבוע אחרון אגיע לRPE 0
או אולי משהו אחר שאתם מכירים
אני חושב שהעיצות שנתנו לך מעולות.

אחת הדרכים הפשוטות והיעילות יהיו לבצע מס סטים למס' חזרות קבוע במאמץ מתון. לדוגמה 4 סטים לחמש חזרות. אימון הבא תנסה לעשות סט אחד לשש חזרות ואת היתר לחמש חזרות. אימון הבא 2x6,2x5 וכן הלאה עד שהגעת ל-4x6 ומשם תתקדם ל7 באותו אופן וכך הלאה.

אופציה אחרת זה לעשות 6 סטים יורדים, נניח: 7,6,5,4,3,2. הצלחת הכל? תוסיף חזרה אחת לאחד הסטים, וכך הלאה.
אני אישית הייתי עושה הרבה מתח (37 מלאים בתחרות, בשיא שלי), ואף פעם לא התאמנתי עם הרבה חזרות.
התאמנתי עם משקל על הגוף, בניתי תוכנית כמו לכל שריר אחר בגוף כדי לקדם כוח, הוספתי משקל כל שבוע, עד שעשיתי עם יותר מ 70 ק"ג עלי. וזה נתן לי כמות מתח גדול גם כן.

עכשיו התחלתי להתאמן על מתח שוב.
אני עושה תוכנית של 5 סטים, ו5 חזרות שלוש פעמים בשבוע, עם משקל שאני מוסיף עליו כל שבוע.

לך הייתי ממליץ לעשות את אותו עיקרון, אם אתה לא מצליח 5X5, אז אולי תתחיל במכשיר פולי.
הייתי גם מוסיף תרגילי עזר שיעזרו לך, כמו חתירה ותרגילים לבייספס, ולדעתי גם חזה.

אני חושב שהעיצות שנתנו לך מעולות.

אני אישית הייתי עושה הרבה מתח (37 מלאים בתחרות, בשיא שלי), ואף פעם לא התאמנתי עם הרבה חזרות.
התאמנתי עם משקל על הגוף, בניתי תוכנית כמו לכל שריר אחר בגוף כדי לקדם כוח, הוספתי משקל כל שבוע, עד שעשיתי עם יותר מ 70 ק"ג עלי. וזה נתן לי כמות מתח גדול גם כן.

עכשיו התחלתי להתאמן על מתח שוב.
אני עושה תוכנית של 5 סטים, ו5 חזרות שלוש פעמים בשבוע, עם משקל שאני מוסיף עליו כל שבוע.

לך הייתי ממליץ לעשות את אותו עיקרון, אם אתה לא מצליח 5X5, אז אולי תתחיל במכשיר פולי.
הייתי גם מוסיף תרגילי עזר שיעזרו לך, כמו חתירה ותרגילים לבייספס, ולדעתי גם חזה.
עם יותר מ 70 קג? סחטיין!
נראה לי שעברת את אלברו האגדי.. אם אתה מכיר 😃

עם יותר מ 70 קג? סחטיין!
נראה לי שעברת את אלברו האגדי.. אם אתה מכיר 😃
תודה.
אני לא מכיר.

אני משוכנע שאני עדיין יכול לעשות עם יותר מ 70 ק"ג, אבל יותר משנתיים לא ניסיתי, אז התחלתי לחזור לזה לאט לאט.

תודה.
אני לא מכיר.

אני משוכנע שאני עדיין יכול לעשות עם יותר מ 70 ק"ג, אבל יותר משנתיים לא ניסיתי, אז התחלתי לחזור לזה לאט לאט.
נשמח לראות סרטון כשתצליח 😃

@alalalal

אם אתה עושה עד כשל אז הגיוני שזה מה שיהיה. לדעתי ממש טוב לעשות ככה:
לי בעבר זה עבד, עכשיו התחלתי גם לעבוד ככה במתח. ניסיתיבעבר הרחוק גם בדרך הזאת של לעשות כל סט לכשל והייתי תקוע

למה אם יש לו מספיק חזרות שהוא יכול לעשות בלי גרביטון?
ואנשים כאן אשכרה ענו תשובות, אתה בא עם מילה אחת ויורה אותה, ותבינו מה ואיך שרוצים:Confused:

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
סתם מעניין אותי. למה אתה רוצה דווקא להתקדם במתח? זו המטרה שלך?
תכלס זה תרגיל שאפשר לוותר עליו , כמובן שאני עובד חתירות כמו BOR ואפילו כנגד פולי ... אבל תרגיל המתח תמיד חקוק לי בלב כי בגללו התחלתי להתאמן בחדכ , בכיתה י'א לפני עשר שנים לא הצלחתי אחד ומאז נפתח בפני ספורט חדש.

אופציה מעניינית מאד האמת , שזה מזכיר לי את שיטת הפבורן של הרצל
מעניין אותי איך זה בדיוק יעבוד.
אם לצורם העניין אעשה אימון ראשון RPE7 חמש חזרות זה אומר שבטנק יש לי עוד 3
אימון הבא RPE 8 וכן הלאה עד שבוע אחרון RIR0 של המקסימום אעשה דילאוד שבוע ואז אעשה טסט לRPE7 אם עליתי בחזרה אחת הרי יש התקדמות

חברה ממש תודה על התגובות , סורי על הדילאי ממש כיף פה בפורום

תכלס זה תרגיל שאפשר לוותר עליו , כמובן שאני עובד חתירות כמו BOR ואפילו כנגד פולי ... אבל תרגיל המתח תמיד חקוק לי בלב כי בגללו התחלתי להתאמן בחדכ , בכיתה י'א לפני עשר שנים לא הצלחתי אחד ומאז נפתח בפני ספורט חדש.
אוקיי, אבל מה המטרה שלך בסוף? לפתח כוח? להיראות טוב? למה אתה רוצה לשפר מספר חזרות במתח? סתם בשביל הספורט?
חלילה לא שופט אותך או משהו, סתם מעניין אותי.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אבל מה המטרה שלך בסוף? לפתח כוח? להיראות טוב? למה אתה רוצה לשפר מספר חזרות במתח? סתם בשביל הספורט?
חלילה לא שופט אותך או משהו, סתם מעניין אותי.
לא חושב שיש לזה הסבר רציונלי ,אפשר לומר בשביל הספורט

שאלה: לעשות מתח עם גומיה יכול להרוס בצורה כלשהי?

למשל: אם אני יכול ברגיל לעשות גג 4-5 בלי גומיה (ואז אני יוצא גמור לגמרי)
אבל עם גומייה אני יכול לעשות 10-15, שאיתה אני מרגיש את המאמץ עולה "הדרגתית" בין חזרה לחזרה.

האם זה עדיף?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית