הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טקסס מטהוד ושינויי

דניאלביטון10

משתמש קבוע
1,371
575
נק' מוניטין:
270
1,371
575
בעיקרון דיי לקחתי השראה מטקסס מטהוד והרסתי לגמרי תתכנית כל שאי אפשר לקרוא לזה טקסס
אבל תגידו אם זה רעיון לג׳יט
אגב אציין שזה תקף למתח ומקבילים בלבד, סקוואט ודדליפט אני יכול להתקדם לינארית בכיף גם עוד הרבה זמן לדעתי

ראשון: נפח-משקל קבוע משבוע לשבוע ניסיון לשבור שיאים של חזרות, מתח עם 24 קג
מקבילים עם 32קג נניח השבוע עשיתי 9-9-8 שבוע הבא אשאף לעשות 10-9-9, רוצה לשפר את הסיבולת שלי כי היא דיי על הפנים לפחות מהתחושה שלי לעצמי...
סקוואט 3×5 מעלה 1.25 כל צד כל אימון כל עוד זה לא הרגיש סט של 9.5-10 rpe

B
מתח מקבילים 5×5/3×3 משקל לא מאתגר מידי

דדליפט 3×5 מעלה כל שבוע כנראה בהתחלה 2.5 כל צד ואז ארד ל1.25

C מבחינת מתח מקבילים טקסס בידיוק

סקוואט 3×5

כל אימון מבודדים בלי להעמיס יותר מידי רק בשביל לא לאבד פורפורציות לגמרי

מתחיל בריסט

שוטו, ביקורת דעות ומה שתרצו אני כאן בשביל זה.

"למנוע פציעה אפשרית בכתף"
"תעשה uprite row"
לא בא ביחד אחי
יש לך מרימי משקולות (אולימפי) שמתאמנים עשרות שנים, כשהם מושכים משקלים כבדים בכתפיים מסובבות לפנים, מניפים אותם גבוה, וגם נועלים לחיצות בכתפיים מסובבות פנימה. (בתי שחי פונים החוצה, לצדדים).

זה מאוד אינדיבידואלי, וחבל למהר ולהפחיד.

נערך לאחרונה:
התרגיל Upright row הוא אחד הבודדים שארגונים כמו American College of Sports Medicine & NFPT ממליצים לא לבצע בגלל הפוטנציאל הגבוה שלו לנזק, הסיבוב הפנימי של עצם הזרוע כאשר היא עוברת את גובה החזה, מגבירה מאוד את הסיכוי לפציעת מסובבי הכתף.

וכן, יש המון ספורטאים שעושים את התרגיל כהלכה שנים ללא פציעה, אך הטיעון הזה לא נוגד את פוטנציאל הנזק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית