הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה ההבדל בין אימוני כוח והיפרטרופיה?

Elidor20

משתמש מתחיל
237
50
נק' מוניטין:
78
237
50
כותרת
יש מלא מקומות שאומרים שאם תעבוד על כוח , אז השריר יתחזק יותר שריר חזק יותר = שריר גדול יותר

ויש מקומות שאומרים שאם תעבוד כוח(נגיד 5x5) אצה רק תתחזק ואורך השריר והגודל לא ישתנה ורק הכוח יגדל

מה לדעתכם ההבדל בין אימוני כוח להיפרטרופיה?
ואם אני רוצה ״לגדול״ אז עדיף היפרטרופיה?

הלוואי שהוא טרול... המחשבה שבאמת קיימים אנשים כאלה מאוד לא נעימה.

מעניין למה מייק ישרטל ממליץ על נפח כמעט זהה לרגליים ולחזה:

הוא בטח מסוג האנשים שרוצים חזה בגודל של הרגליים ;)

איפה בדיוק ראית שאני טוען שמי שעושה נפח זהה בחזה וברגליים רוצה חזה בגודל של הרגליים? תראה לי איפה.

אגיד בכלליות ובקצרה את דעתי
כוח=עבודה על תנועה
היפרטרופיה=עבודה על השריר
זה לא אותו הדבר גם כששתיהם מתנגשים
וואלה? אז המערכת העצבית לא עובדת כשאני לוחץ בנץ' 80X10? ואני לא אגדל כשאלחץ 100X5?
@Yeti
ושוב, איפה ראית שאני טוען שמי שעושה נפח זהה לחזה ולרגליים רוצה חזה בגודל של הרגליים?

אם אתה טוען שיש מספיק נפח לחזה ב-SS כשהנפח לרגליים הוא חצי מכמות הנפח לחזה, ואומר (שוב):

תודה.

גם לחזה יש מספיק נפח בSS.
זה שאתה רוצה חזה בגודל של הרגליים זו כבר בעיה אחרת.

בתגובה לזה שבן אדם אומר שאין מספיק נפח לחזה... יש רק מסקנה אחת מתבקשת כאן. אבל תמשיך להתפתל, זה משעשע.

אם אתה טוען שיש מספיק נפח לחזה ב-SS כשהנפח לרגליים הוא חצי מכמות הנפח לחזה, ואומר (שוב):

בתגובה לזה שבן אדם אומר שאין מספיק נפח לחזה... יש רק מסקנה אחת מתבקשת כאן. אבל תמשיך להתפתל, זה משעשע.
איך לעזאזל הסקת מזה שאני טוען שמי שנותן כמות סטים זהה לחזה ולרגליים רוצה חזה ורגליים באותו גודל? אני טוען שיש מספיק עבודה על החזה בSS, למרות שיש פחות נפח מהרגליים, וזה שהמתאמן חושב שאין מספיק נפח לחזה זו כבר בעיה בחשיבה של המתאמן ולא בתוכנית.
אלא אם כן תרצה לטעון שאני טוען שמתן סטים זהים על שריר מסוים, גם אם השריר פחות גדול, יביא גדילה זהה בשריר גדול ובשריר קטן , ואז זה יהיה ברור שאתה מדבר שטויות מפני שכבר הבהרתי את הנקודה הזו:
אותו נפח= להשקיע אותה עבודה.
ברור שהם לא יהיו באותו גודל גם אם תיתן יותר עבודה על הידיים (אבל בהחלט יכול לעזור). הסיבה לכך היא שידיים היא שריר קטן, ומתפתחות הרבה יותר לאט מאשר הגב, חזה, רגליים..

נערך לאחרונה:
איך לעזאזל הסקת מזה שאני טוען שמי שנותן כמות סטים זהה לחזה ולרגליים רוצה חזה ורגליים באותו גודל? אני טוען שיש מספיק עבודה על החזה בSS, למרות שיש פחות נפח מהרגליים, וזה שהמתאמן חושב שאין מספיק נפח לחזה זו כבר בעיה בחשיבה של המתאמן ולא בתוכנית.

לא יודע מה אמרת, לא אמרת. אני לא אמרתי שהחזה יהיה בגודל של הרגליים xD.
אני עדיין מחכה שתסביר למה זה בסדר שהנפח ברגליים פי 2 מחזה אם אני רוצה לעלות במסת שריר

וואלה? אז המערכת העצבית לא עובדת כשאני לוחץ בנץ' 80X10? ואני לא אגדל כשאלחץ 100X5?

@Yeti
ושוב, איפה ראית שאני טוען שמי שעושה נפח זהה לחזה ולרגליים רוצה חזה בגודל של הרגליים?

איפה ראית שאני טוען שזה מה שאתה טוען? להאכיל את הטרול מהדייסה שהוא הכין.

לא יודע מה אמרת, לא אמרת. אני לא אמרתי שהחזה יהיה בגודל של הרגליים xD.
גם אני לא, וההודעה לא הופנתה אליך אלא אל @Yeti
אני עדיין מחכה שתסביר למה זה בסדר שהנפח ברגליים פי 2 מחזה אם אני רוצה לעלות במסת שריר
איפה ראית שאני טוען דבר כזה?
איפה ראית שאני טוען שזה מה שאתה טוען? להאכיל את הטרול מהדייסה שהוא הכין.
זה קל מדי.
קודם כל, כשכתבתי את זה לא הכחשת ועוד ניסית להסביר לי איפה כתבתי שאני טוען זאת:

זה אחד.
דבר שני:
מעניין למה מייק ישרטל ממליץ על נפח כמעט זהה לרגליים ולחזה:

הוא בטח מסוג האנשים שרוצים חזה בגודל של הרגליים ;)

אגב, גם אם הייתי טרול (ואני לא) אני עדיין מרחם עליך ומעדיף להיות כזה כל החיים שלי מאשר להיות שעה אחת אתה.

@Yeti
לא בידיוק הבנתי מה הקשר של מה שרשמת למה שרשמתי ולאן אתה מנסה להוביל את זה

לא בידיוק הבנתי מה הקשר של מה שרשמת למה שרשמתי ולאן אתה מנסה להוביל את זה
כתבת שכוח זו עבודה על תנועה, והיפרטרופיה זו עבודה על השריר.
הנקודה שלי היא - שאין זה בלי זה.
אתה לא יכול להרים שום דבר שלא יגרה את מערכת העצבים, ואתה לא יכול להרים שום דבר מבלי לגרות את השריר.

צר לי @Texas Method , אבל אתה מפגין ידע נמוך מאוד באימונים. קראתי את כל התגובות פה ואתה מפגין ידע שגובל במינימלי במקרה הטוב. אתה מציג נקודת מבט אחת ויחידה, אך מציג אותה כעולם ומלואו.
אני לא הולך להתייחס להכל כי זה חסר תועלת, אבל אם נחזור להגדרה של מי הוא מתאמן מתחיל, ההתעקשות שלך על מי הוא מתאמן מתחיל מציג כמה ידע חסר לך.
מתאמן מתחיל היא הגדרה שרירותית לחלוטין, ולכל אחד יש הגדרה שונה אליה, ואי אפשר להתייחס אליה כמדד אחיד. יש איזשהו קונצנזוס מסויים שמתאמן מתחיל הוא אחד חסר ניסיון ויכול כתוצאה מזה להתקדם במהירות, אבל הוא נופל יפה מאוד בהגדרה הזאת, וכל השאר זה באמת כל מקרה לגופו.

גם תרבות הדיון שלך זוועתית, אתה בטוח שאתה מחזיק בכל הידע וכל מה שיוצא לך מהפה (או מהמקלדת) הוא זהב טהור. הוא לא. ויעזור לך הרבה מאוד בחיים ללמוד לקבל ביקורת ולהפיק מדיון, מאשר לחשוב שאתה בא להמטיר עלינו כל טוב. אם כולם יוצאים נחרצות כנגדך, תפקידך הוא להבין למה. לא שונאים או רודפים אותך, אבל שים לב שרבת עם המון חברי פורום ועם כולם מסיבות שונות, וזה נטו בגלל שאתה חושב שאין לך עוד מה ללמוד, או לפחות שאתה יודע כבר את רוב מה שצריך. אז הנה מבזק חדשות, הידע שלך בנושא נמוך מאוד (אני בהחלט לא מבקר אותך כאדם במקרה הזה או את הידע שלך בכללי, אבל בנושא הספציפי הזה כן), ורואים שהיא גישה של אדם חסר ניסיון או ידע מספק בשביל להביע דעה בכזו נחרצות. זכותך להתבטא, אבל תדע לקבל מידע או דעות שונות משלך.

ועוד דבר אחרון, אתה לא יודע להוכיח דברים. אתה מחפש הוכחות נחרצות מאנשים, אבל מביא כהוכחות את הדעה שלך (שכמו שאמרתי, יפה שיש לך אותה, לא אומר שהיא בהכרח נכונה), דעה של אחרים, ולרוב כאחרים אתה מדבר רק על הדעה של אדם אחד, ריפטו (ואנשים שעובדים תחתיו או איתו, ככה שזה די אותו הדבר). אתה מבסס את כל התיאוריה שלך על אדם חסר השכלה רצינית, ולמען האמת מעט טיפש, עם תחום מומחיות מאוד מאוד ספציפי, שממלא רק חלק קטן מאוד מהמומחיות של מאמנים משמעותית דגולים ממנו. אם זה המקור שלך לידע אז צר לי, מודל החיקוי שלך גרוע, ואתה לא צריך לשאוף אליו.

כתבת שכוח זו עבודה על תנועה, והיפרטרופיה זו עבודה על השריר.
הנקודה שלי היא - שאין זה בלי זה.
אתה לא יכול להרים שום דבר שלא יגרה את מערכת העצבים, ואתה לא יכול להרים שום דבר מבלי לגרות את השריר.
תראה מה הוספתי ואיך התחלתי את המשפט, תיהיה כנה עם עצמך האם היה קריטי לציין את מה שרשמת.

כרצונך, הנה זה מתחיל שוב...
צר לי @Texas Method , אבל אתה מפגין ידע נמוך מאוד באימונים. קראתי את כל התגובות פה ואתה מפגין ידע שגובל במינימלי במקרה הטוב. אתה מציג נקודת מבט אחת ויחידה, אך מציג אותה כעולם ומלואו.
אני מפגין ידע נמוך מאוד באימונים ומחזיק ידע במינימלי? אתה זה שכותב פה בפורום בכל הזדמנות על כמה שריפטו טיפש ואידיוט ושSS היא תוכנית גרועה ושאין לו ידע בתזונה בכלל אבל הודית בפניי בפרטי שאתה לא קראת את הספר של מארק ריפטו, ואתה ממשיך לטעון שSS היא תוכנית גרועה אבל בו זמנית שואל על התוכנית כל כך הרבה שאלות של טירונים. אתה מעז להתנסח בצורה בוטה על מאמן שנמצא בתחום הזה מאז שהיית ילד קטן, שחקר את התנועה של הסקוואט, את מבנה השלד וכל מה שמסביב במשך יותר מעשר שנים והוביל עשרות אלפי (אם לא מאות אלפי) שחיפים להצלחה. אתה לא יכול ברוב המקרים להוכיח את הטענות שלך כנגד ריפטו. זה מסתכם ב: "למה נראה לך שצריך כמות קלוריות כל כך גדולה?"
מתאמן מתחיל היא הגדרה שרירותית לחלוטין, ולכל אחד יש הגדרה שונה אליה, ואי אפשר להתייחס אליה כמדד אחיד.
לצערך, כשמדובר על אימוני כוח מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון. לכתוב שלכל אחד יש הגדרה שונה למתאמן מתחיל זה פשוט לייצג את כל הבורים בתחום שלא מבינים חצי דבר באימונים, וגם זו סתירה לוגית מפני שהמושג "מתאמן מתחיל" באימוני כוח יש לו הגדרה. זה שאתה לא מוכן לקבל את זה זו בעיה אחרת.
גם תרבות הדיון שלך זוועתית,
אתה לא זה שכתב שריפטו הוא טיפש ואידיוט ושSS צריך להפסיק אותה ברגע שחשבת עליה, כשלא קראת את הספר ושאלת שאלות של טירונים ואין לך ידע בסיסי על SS שכל ילד בן 16 שרכש את הספר והתחיל לקרוא קצת יודע, ואתה לא יכול להוכיח 99% מהטענות שלך כלפיו?
אתה בטוח שאתה מחזיק בכל הידע וכל מה שיוצא לך מהפה (או מהמקלדת) הוא זהב טהור. הוא לא.
אוקיי. בוא תסביר לי איך אני הגעת למסקנה שאני מחזיק בכל הידע וכל מה שאני כותב הוא זהב טהור? בוא תראה לי, באמת.
אז הנה מבזק חדשות, הידע שלך בנושא נמוך מאוד (אני בהחלט לא מבקר אותך כאדם במקרה הזה או את הידע שלך בכללי, אבל בנושא הספציפי הזה כן), ורואים שהיא גישה של אדם חסר ניסיון או ידע מספק בשביל להביע דעה בכזו נחרצות.
מה אתה אומר? כי על פי מה שזכור לי אתה זה שבא ומרצה על נושאים שאין לך מושג בהם כמו SS, הסקוואט של ריפטו ולמה לא כדאי לעשות אותו, אבל אתה לא יכול להוכיח 99% מהטענות שלך כנגד ריפטו ואפילו הודית שלא קראת את הספר של ריפטו על SS (לאחר ששאלתי אותך כי השאלות שלך הראו שאתה חסר ידע בנושא, וגם חסר ניסיון) וכל מה שאתה מסתמך עליו ביציאה נגד SS זה ה "ניסיון וידע שצברת במהלך השנים".
ועוד דבר אחרון, אתה לא יודע להוכיח דברים. אתה מחפש הוכחות נחרצות מאנשים, אבל מביא כהוכחות את הדעה שלך (שכמו שאמרתי, יפה שיש לך אותה, לא אומר שהיא בהכרח נכונה),
פה התפוצצתי מצחוק.
תמיד אני מביא ראיות לדבריי כשיש בזה צורך, לעומת מישהו אחר שאני מכיר שחושב שהידע והניסיון שלו בתחום מאפשרים לו לקבוע מי צודק ומי לא וכשמביאים לו מישהו טוב יותר ממנו הוא מתחיל לתרץ. מוכר לך, קוצר? כי אני זוכר שכאשר דנו בזמנו אתה טענת שיותר משקל גוף לא בהכרח אומר יותר משקל על המוט.. הבאתי לך 4 טענות שונות והתעלמת מכולן, התחננתי שתתייחס לטענות שלי. בסופו של דבר התייחסת לאחת (כשהאכלתי אותך בכפית בטענה הזו, והבאתי לך טענה אחת) ולא יכולת לסתור אותה. מה לגבי זה שטענת שהידע והניסיון שלך בתחום מאפשרים לך לדעת שהטענה שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט תקפה תמיד היא לא נכונה אבל כשהבאתי לך מאמר דעה על ליפטר מתקדם שהוא חזק ממך בהרבה, והוא מחזיק חד"כ ויש לו כמות מתאמנים גדולה והוא טוען שהטענה שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט תקפה תמיד וחלה על כל המתאמנים שלו ובאותו מאמר הוא סיפר גם על ליפטרים אחרים ברמה גבוהה שהטענה שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט תקפה תמיד התחלת עם התירוצים של "כן, הוא יותר חזק אבל שוקל יותר.. מבחינת נוסחאות אנחנו כמעט אותו דבר", "הייתי רוצה לשמוע דעות של חוקרים ותזונאים בעלי שם" כשרגע לפני הידע והניסיון שלך היו מספיקים בעבורך. קצת צביעות מצדך, אתה לא חושב כך? להשתמש בידע ובניסיון שלך על אנשים עם ניסיון דל ממך וחלשים ממך, אבל על חזקים ממך ועם ניסיון עשיר יותר משלך, שאימנו הרבה יותר אנשים ממך פתאום ניסיון ושנים בתחום זה לא מספיק?
אתה מבסס את כל התיאוריה שלך על אדם חסר השכלה רצינית, ולמען האמת מעט טיפש, עם תחום מומחיות מאוד מאוד ספציפי, שממלא רק חלק קטן מאוד מהמומחיות של מאמנים משמעותית דגולים ממנו. אם זה המקור שלך לידע אז צר לי, מודל החיקוי שלך גרוע, ואתה לא צריך לשאוף אליו.
פקח את העיניים ותראה שאין מאמן על כדור הארץ שהפך יותר אנשים מקטנים וחלשים לגדולים וחזקים מריפטו. מתי לאחרונה הבאת מישהו להרים 800 פאונד מהרצפה, תזכיר לי? מתי לאחרונה הבאת עשרות אלפי (אם לא מאות אלפי) שחיפים מסקוואט 40 ל140 סקוואט? אשמח לראות.
מתי חקרת את התנועה של הסקוואט, את מבנה השלד וכל מה שמסביב במשך יותר מעשר שנים שאתה חושב שאתה יכול לחלוק על מישהו שנמצא בתחום הזה שני עשורים? (בטח ובטח כשאתה אפילו לא יודע את הבסיס של מה שאומר מארק ריפטו)
כרגיל, אתה מדבר רעות על ריפטו, אבל לא יכול להסביר למה SS היא תוכנית שלא כדאי לעשות, למה הסקוואט של ריפטו הוא לא מומלץ, ולמה אתה קורא שריפטו טיפש ואידיוט בכל הזדמנות אבל אתה לא מוכן לקרוא את הספר שלו על SS.

נערך לאחרונה:
אני מפגין ידע נמוך מאוד באימונים ומחזיק ידע במינימלי? אתה זה שכותב פה בפורום בכל הזדמנות על כמה שריפטו טיפש ואידיוט ושSS היא תוכנית גרועה ושאין לו ידע בתזונה בכלל אבל הודית בפניי בפרטי שאתה לא קראת את הספר של מארק ריפטו, ואתה ממשיך לטעון שSS היא תוכנית גרועה אבל בו זמנית שואל על התוכנית כל כך הרבה שאלות של טירונים. אתה מעז להתנסח בצורה בוטה על שנמצא בתחום הזה מאז שהיית ילד קטן, שחקר את התנועה של הסקוואט, את מבנה השלד וכל מה שמסביב במשך יותר מעשר שנים. אתה לא יכול אף פעם להוכיח את הטענות שלך כנגד ריפטו. זה מסתכם ב: "למה נראה לך שצריך כמות קלוריות כל כך גדולה?"
לא צריך לקרוא ספר כדי לדעת שהכותב לא מבין מספיק כדי להביע עמדה בעניין, או כדי לדעת מספיק.
אתה יהודי מאמין, ישבת ולמדת את הקוראן והברית החדשה כדי באמת לשפוט האם התנ"ך שלנו הוא באמת זה שצודק? באמת ישבת וחקרת את הנושא, או מקסימום ברפרוף?
לא צריך לדעת את כל התורה של ריפטו כדי לדעת איפה הבעיה.

לצערך, כשמדובר על אימוני כוח מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון. לכתוב שלכל אחד יש הגדרה שונה למתאמן מתחיל זה פשוט לייצג את כל הבורים בתחום שלא מבינים חצי דבר באימונים, וגם זו סתירה לוגית מפני שהמושג "מתאמן מתחיל" באימוני כוח יש לו הגדרה. זה שאתה לא מוכן לקבל את זה זו בעיה אחרת.
יש הגדרה בסיסית, אבל היא לא קבועה כמו שאתה חושב, אם למשל נכניס סטרואידים למשוואה אז פתאום זה לא נהיה כל כך ברור.
אם אני לא טועה אושר סופטי ביצע בזמנו תוכנית במתכונת SS עם 300 קילו סקוואט, היית קורא לו מתאמן מתחיל?

אתה לא זה שכתב שריפטו הוא טיפש ואידיוט ושSS להפסיק אותה מרגע שחשבת עליה, בלי לקרוא את הספר ומבלי לשאול שאלות של טירונים ואתה לא יכול להוכיח שום דבר נגד הטענות שלך כלפיו?
כמו שאמרתי, לא צריך לקרוא ספר כדי להכיר את רוב המתודיקה.
ספרים מקצועיים לא נועדו להיות תנ"ך, הם אמורים להיות מקור ידע שישתלב עם מקורות ידע נוספים. לא יודע איך הספר של ריפטו הפך לתנ"ך, אבל כנראה זה דאנינג קרוגר, שככל שיודעים פחות על נושא, ככה בטוחים יותר במה שאתה יודע, ומקסימום הביטחון נמצא במינימום הידע האפשרי מעל ל-0, ועולה חזרה לקראת שלב המומחיות

אוקיי. בוא תסביר לי איך אני הגעת למסקנה שאני מחזיק בכל הידע וכל מה שאני כותב הוא זהב טהור? בוא תראה לי, באמת.

תצטרך ללמוד את ההגדרות.
מתאמן מתחיל - מתאמן שיכול להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון.
אם אתה לא יכול להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון כשכל תנאי ההתאוששות מוקפדים, אז אתה לא מתאמן מתחיל.
לכן, שום מוזרק או טבעי שהם לא מתאמנים מתחילים, בהכרח, לא יכולים לעשות SS.
הנה רק דוגמא, אבל זה נובע בעיקר מההתנסחות שלך, ולא רק אני שמתי לב לזה, אז כנראה יש פה תבנית.

מה אתה אומר? כי על פי מה שזכור לי אתה זה שבא ומרצה על נושאים שאין לך מושג בהם כמו SS, הסקוואט של ריפטו ולמה לא כדאי לעשות אותו, אבל אתה לא יכול להוכיח שום דבר מהטענות שלך ואפילו הודית שלא קראת את הספר של ריפטו על SS (לאחר ששאלתי אותך כי השאלות שלך הראו שאתה חסר ידע בנושא, וגם חסר ניסיון) בעניין וכל מה שאתה מסתמך עליו ביציאה נגד SS זה ה "ניסיון וידע" שצברת במהלך השנים.
אני הוכחתי הרבה דברים ממה שאמרתי, אתה זה שלא קיבל את ההוכחות (או יותר נכון ברוב המקרים נתתי טענות נגד לטענות הנחרצות שלך)

תמיד אני מביא ראיות לדבריי כשיש בזה צורך
עכשיו אתה הצחקת אותי.
ה"הוכחות" שאתה הבאת:
  1. מחקר שתומך רק בחלק קטן מהטענה שלך, וגם שם לא עד הסוף.
  2. ציטוטים של ריפטו.
  3. חלקים הספר של ריפטו.
  4. מאמרי דעה של ריפטו או עובדיו.
  5. זאק.
  6. דוגמאות איזוטריות ומיוחדות, שלא תופסות. להביא דוגמאות קיצון כמו אדי הול ולהכליל עליו לשאר האוכלוסיה יהיה כמו לומר ששוקולד הוא אך ורק מלוח, כי קיים סוג של שוקולד מלוח (ואפילו זאת תהיה הכללה רצינית יותר, כי לא מדובר על אחד מול כולם).
אתה לא הוכחת שום דבר. אם מסירים את ריפטו מהמשוואה אין לך הוכחה לכלום.

"הייתי רוצה לשמוע דעות של חוקרים ותזונאים בעלי שם" כשרגע לפני הידע והניסיון שלך היו מספיקים בעבורך. קצת צביעות מצדך, אתה לא חושב כך? להשתמש בידע ובניסיון שלך על אנשים עם ניסיון דל ממך וחלשים ממך, אבל על חזקים ממך ועם ניסיון עשיר יותר משלך, שאימנו הרבה יותר אנשים ממך פתאום ניסיון ושנים בתחום זה לא מספיק?
ניסיון זה טוב, אבל זה צריך להתלוות לידע (שצוברים לאורך השנים, אפשר לקרוא לזה ניסיון, אבל זה לא מחייב).
תביא לי אנשים שאשכרה יש להם ידע תיאורתי שמתלווה למעשי

פקח את העיניים ותראה שאין מאמן על כדור הארץ שהפך יותר אנשים מקטנים וחלשים לגדולים וחזקים מריפטו. מתי לאחרונה הבאת מישהו להרים 800 פאונד מהרצפה, תזכיר לי? מתי לאחרונה הבאת עשרות אלפי (אם לא מאות אלפי) שחיפים מסקוואט 40 ל140 סקוואט? אשמח לראות.
ריפטו לא עשה את זה, המידע שלו פשוט נגיש מאוד, אבל הוא עצמו אימון אולי מאות, במקרה הטוב ביותר אלפים בודדים.
וכמו שאמרתי, לחזק בצורה כזאת מתחילים גם קוף מאומן יכול לעשות (ותאמין לי, שראיתי מאמנים שגובלים בזה שהצליחו לאמן אנשים לרמות האלה).
ולמיטב ידיעתי לריפ יש רק מתאמן אחד שבאמת מרים 800 פאונד מהרצפה. אחד מתוך כולם.

מתי חקרת את התנועה של הסקוואט, את מבנה השלד וכל מה שמסביב במשך יותר מעשר שנים שאתה חושב שאתה יכול לחלוק על מישהו שנמצא בתחום הזה שני עשורים? (בטח ובטח כשאתה אפילו לא יודע את הבסיס של מה שאומר מארק ריפטו)
מתי ריפ עשה זאת?
הוא טוען למשל ששריר ההאמסטרינגס הוא השריר המרכזי בסקוואט, למרות שכל המחקרים מראים שזה השריר הכי פחות פעיל מכל שרירי הרגליים.
אז איפה כל השנים של הניסיון שלו, אם הוא לא יודע לענות על הנקודה הבסיסית ביותר הזאת?

כרגיל, אתה מדבר רעות על ריפטו, אבל לא יכול להסביר למה SS היא תוכנית שלא כדאי לעשות,
לא אמרתי שהיא לא כדאית, אמרתי שיש לה שימוש מאוד ספציפי

למה הסקוואט של ריפטו הוא לא מומלץ
לרוב האנשים הניואנסים של הסקוואט שלו לא יעבדו, וזו הדעה של הרבה מאמני כוח עם הרבה יותר ידע ממנו, כולל סבסטיאן אוראב, המאמן של ת'ור (אם בא לך להשתמש במתאמנים דגולים כדוגמאות)

למה אתה קורא שהוא טיפש ואידיוט בכל הזדמנות אבל לא לקרוא את הספרים שלו.
בחייאת תראה את זה ותגיד לי שהוא לא טיפש:

שמתי בזמן בידיוק שתראה.
הוא טוען שהמדענים לא יודעים את המדע, אבל הוא כן

תצטרך ללמוד את ההגדרות.
מתאמן מתחיל - מתאמן שיכול להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון.
אם אתה לא יכול להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון כשכל תנאי ההתאוששות מוקפדים, אז אתה לא מתאמן מתחיל.
לכן, שום מוזרק או טבעי שהם לא מתאמנים מתחילים, בהכרח, לא יכולים לעשות SS.
זו ההגדרה של ריפטו. שכחת לציין. וזהו.

SS גרועה כי היא לא תוכנית לפיתוח גוף? אתה מבין כמה הטענה שלך מטומטמת? אתה בעצם טוען שכל תוכנית שהיא לא למטרת פיתוח גוף היא גרועה. אם כך, כריסטיאנו רונאלדו, יוסיין בולט, מוחמד פארה, ועוד הם סתם חבורה של מטומטמים שמתאמנים שעות ולא משיגים מזה כלום, אה? בריאן שו אדי וולאד.. סתם שמנים..
אתה בא בגישה שכל מתאמן מטרת העל שלו היא פיתוח גוף, ומנסה לכפות עלינו מציאות שפיתוח גוף זה הכי חשוב.
אם אני אגיד לך שאימנתי עשרות אנשים בSS ורובם השיגו יותר מסת שריר באותה תקופה של הSS מאשר בכל תוכניות הAB למיניהם?
ואם אני אגיד לך שכוח זה חשוב יותר ממראה ושאני יכול להוכיח את זה, ושאני חושב שפיתוח גוף זה סמל הגועל והנרקסיזם?
יש את אלה שרוצים להיראות חזקים, ויש את אלה שרוצים להיות חזקים. בחירה שלך.

אני חושש שלא הבנת אותי.
אני לא טוען שהרגליים לא יגדלו מפחות סטים. אני טוען שהרגליים צריכות להיות גדולות יותר משאר הגוף, ושהפלג גוף עליון בSS מקבל מספיק עבודה.

פשוט מאוד:
רגליים הן שריר גדול יותר, וצריכות להיות גדולות יותר משאר הגוף. לרצות ידיים גדולות יותר מהרגליים זו בעיה בראש של המתאמן (בחשיבה שלו).

אתה נוגד את עצמך. מצד אחד אתה אומר שיוסיין בולט ורונאלו מתאמנים בצורה ספציפית לספורט שלהם וכמובן שתהיה להם תכנית שונה (מסכים לחלוטין). מצד שני אתה אומר שSS ״טובה להכל״ גם לפיתוח גוף, ונוגד את העקרון שמפתחי גוף (גם בתחילת דרכם) צריכים תכנית שספציפית לענף שלהם.

לא צריך לקרוא ספר כדי לדעת שהכותב לא מבין מספיק כדי להביע עמדה בעניין, או כדי לדעת מספיק.
אתה יהודי מאמין, ישבת ולמדת את הקוראן והברית החדשה כדי באמת לשפוט האם התנ"ך שלנו הוא באמת זה שצודק? באמת ישבת וחקרת את הנושא, או מקסימום ברפרוף?
אני יהודי מאמין (אבל חילוני). לצערך, הבאת דוגמה גרועה מאוד כי כן למדתי את הברית החדשה ואת הקוראן בזמן שחקרתי אחרי האמת.
ישבתי וחקרתי את הנושא.
כדי לצעוק בפורום ובכל הזדמנות לקרוא שאדם הוא טיפש ואידיוט כשאין לך אפילו את הידע הבסיסי זו בורות עמוקה, או צביעות, או אכזריות, או קנאה. אני מנחש שהארבעה קשורים ישירות אליך. זה רחוק מלהאמין בתורת משה בלי לחקור את כל מה שמסביב.
יש הגדרה בסיסית, אבל היא לא קבועה כמו שאתה חושב, אם למשל נכניס סטרואידים למשוואה אז פתאום זה לא נהיה כל כך ברור.
אם אני לא טועה אושר סופטי ביצע בזמנו תוכנית במתכונת SS עם 300 קילו סקוואט, היית קורא לו מתאמן מתחיל?
יש הגדרה בסיסית, והיא קבועה. לא משנה אם הסטרואידים יעזרו לי להתקדם עוד 30 קילו (סתם מספר) בהתקדמות לינארית מאימון לאימון או לא.
וכן, אם סופטי התקדם לינארית מאימון לאימון הוא היה מתאמן מתחיל. כשהוא לא יכל להתקדם יותר מאימון לאימון, אז הוא כבר לא מתאמן מתחיל.
אגב, אושר ואחיו עשו סקוואט 190+ לחזרות SS בתור טבעיים.. אז הם לא מתאמנים מתחילים כי הם פריקים גנטיים?

ספרים מקצועיים לא נועדו להיות תנ"ך, הם אמורים להיות מקור ידע שישתלב עם מקורות ידע נוספים. לא יודע איך הספר של ריפטו הפך לתנ"ך, אבל כנראה זה דאנינג קרוגר, שככל שיודעים פחות על נושא, ככה בטוחים יותר במה שאתה יודע, ומקסימום הביטחון נמצא במינימום הידע האפשרי מעל ל-0, ועולה חזרה לקראת שלב המומחיות

הנה רק דוגמא, אבל זה נובע בעיקר מההתנסחות שלך, ולא רק אני שמתי לב לזה, אז כנראה יש פה תבנית.

אני הוכחתי הרבה דברים ממה שאמרתי, אתה זה שלא קיבל את ההוכחות (או יותר נכון ברוב המקרים נתתי טענות נגד לטענות הנחרצות שלך)

עכשיו אתה הצחקת אותי.
ה"הוכחות" שאתה הבאת:
  2. ציטוטים של ריפטו.
  3. חלקים הספר של ריפטו.
  5. זאק.
  6. דוגמאות איזוטריות ומיוחדות, שלא תופסות. להביא דוגמאות קיצון כמו אדי הול ולהכליל עליו לשאר האוכלוסיה יהיה כמו לומר ששוקולד הוא אך ורק מלוח, כי קיים סוג של שוקולד מלוח (ואפילו זאת תהיה הכללה רצינית יותר, כי לא מדובר על אחד מול כולם).

ניסיון זה טוב, אבל זה צריך להתלוות לידע (שצוברים לאורך השנים, אפשר לקרוא לזה ניסיון, אבל זה לא מחייב).

ריפטו לא עשה את זה, המידע שלו פשוט נגיש מאוד, אבל הוא עצמו אימון אולי מאות, במקרה הטוב ביותר אלפים בודדים.
וכמו שאמרתי, לחזק בצורה כזאת מתחילים גם קוף מאומן יכול לעשות (ותאמין לי, שראיתי מאמנים שגובלים בזה שהצליחו לאמן אנשים לרמות האלה).

מתי ריפ עשה זאת?
הוא טוען למשל ששריר ההאמסטרינגס הוא השריר המרכזי בסקוואט, למרות שכל המחקרים מראים שזה השריר הכי פחות פעיל מכל שרירי הרגליים.
אז איפה כל השנים של הניסיון שלו, אם הוא לא יודע לענות על הנקודה הבסיסית ביותר הזאת?

לרוב האנשים הניואנסים של הסקוואט שלו לא יעבדו, וזו הדעה של הרבה מאמני כוח עם הרבה יותר ידע ממנו, כולל סבסטיאן אוראב, המאמן של ת'ור (אם בא לך להשתמש במתאמנים דגולים כדוגמאות)

שמתי בזמן בידיוק שתראה.

עכשיו אתה הצחקת אותי.
ה"הוכחות" שאתה הבאת:
  2. ציטוטים של ריפטו.
  3. חלקים הספר של ריפטו.
  5. זאק.

מתי ריפ עשה זאת?

שמתי בזמן בידיוק שתראה.

עכשיו אתה הצחקת אותי.
ה"הוכחות" שאתה הבאת:
  2. ציטוטים של ריפטו.
  3. חלקים הספר של ריפטו.
  5. זאק.

מתי ריפ עשה זאת?

שמתי בזמן בידיוק שתראה.

כדי לקרוא על בן אדם שהוא טיפש ואידיוט בכל מקום בפורום צריך ללמוד על מה העמדה שלו מתבססת, להפריך אותן ועוד הרבה דברים. לצערך, אפילו את הספר של ריפטו על SS לא קראת ואין לך ידע בסיסי בתוכנית ואתה שואל שאלות של טירונים ואתה לא מכיר את המתודה שלו אבל אתה מרשה לעצמך לקרוא לו טיפש ואידיוט. בכלל לא מגעיל.
אין לך את הידע הבסיסי בSS ואתה מרשה לעצמך ללגלג עליה ולטעון שלא צריך לעשות אותה, למרות שהידע שלך בתחום שואף לאפס ואין לך שום דרך להוכיח שההמלצות התזונתיות של ריפטו שגויות, או שהתוכנית שגויה. המצב פה לרעתך, כי ריפטו אימן עשרות אלפי (אם לא מאות אלפי) שחיפים והפך אותם מקטנים וחלשים לגדולים וחזקים. ומצחיק שאתה מדבר על מעט ידע בנושא, ובטוחיםבזה יותר ויותר בגלל הידע הקטן, כי זה מה שקרה לך..
מצחיק שאתה מנסה להציג את זה כאילו זו הטענה שלי בלבד, שזו ההגדרה למתאמן מתחיל.
זה כמו שאכנס לכיתה ואלמד ש1+1=2 ואז תבוא ותגיד לי שאני בטוח שכל מה שיוצא לי מהפה זה זהב טהור וזה בעצם לא. ההגדרה של מתאמן מתחיל (באימוני כוח כמובן) היא יכולת להתקדמות לינארית מאימון לאימון. זה שאתה חושב שההגדרה של המושג "מתאמן מתחיל" משתנה וכל אחד יכול להגדיר אותה אחרת זו כבר בעיה שלך. כמו שאתה לא יכול ללמד ש1+1=3 אתה לא יכול ללמד שההגדרה של מתאמן מתחיל (באימוני כוח, כמובן) היא לא קבועה ומשתנה לפי מה שכל אחד מחליט.
הוכחת הרבה דברים ממה שאמרת? מצחיק שאתה טוען את זה, אחרי שכתבת לי שאין לך שום מחקר לגבות באמצעותו את הטענה שלך ושאני צריך לקבל את הדעה שלך בעניין מפני שלך יש יותר וותק ויותר ניסיון בתחום, ואז כשהבאתי לך מישהו חזק ממך, עם יותר וותק וניסיון ממך התחלת לתרץ "הוא שוקל כמעט פי 2 ממני" "לפי נוסחאות אנחנו כמעט אותו דבר" "הייתי רוצה לשמוע דעות של חוקרים ותזונאים בעלי שם".
לא הבאת שום דבר שיגבה את הטענה שלך. הכי רחוק זה איזה מישהו בעל שם בתזונה. בפרטי, כמה זמן אחר כך, הודית שהטענה שעלייה מלוכלכת במשקל תוביל ליותר כוח מאשר עלייה נקייה (לא נכנס לדיון האם כדאי נקי או מלוכלך). אני כתבתי בפירוש שאני מוכן לראות כל ראייה שיש לך, ואני עדיין מוכן.
בינתיים, לא הבאת כלום חוץ מ "הניסיון והוותק" שלך באימונים.
עכשיו אתה הצחקת אותי.
ה"הוכחות" שאתה הבאת:
  2. ציטוטים של ריפטו.
  3. חלקים הספר של ריפטו.
  5. זאק.

המחקר שיניב פרסם זה היה לגבי מסת שריר, והוא הוכיח בבירור שמספר הקסם לגבי בניית מסת שריר פר זמן נתון לא קיים. בוא בבקשה תסביר לי למה הוא לא תומך בטענה שלי לגבי זה שאין מספר קסם לגבי בניית מסת שריר פר זמן נתון, ולמה לא עד הסוף?
"ציטוטים של ריפטו"? ריפטו זה כנראה המאמן הכי טוב על כדור הארץ לעת עתה. אין אדם על פני כדור הארץ שהפך יותר אנשים מקטנים וחלשים לגדולים וחזקים מריפטו. ריפטו הוא אגדה, ומאחר ואתה הרשית לעצמך לטעון טענה מסוימת על פי הניסיון והוותק שלך אז הדעה של ריפטו פי אלף נחשבת יותר משלך.
מצחיק שאתה חושב שהמאמר דעה שהבאתי זה היה עובד של ריפטו.. זה האדם שבחן את הדברים שריפטו כתב והיתה לו את הבחירה להעלות את דבריו של ריפטו לאתר או לא, והוא מתאמן יותר שנים ממך, יותר חזק ממך, הוא מחזיק חד"כ, והוא טוען שהטענה שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט חלה עליו ועל כל המתאמנים שלו ובאותו מאמר דעה הוא סיפר על עוד ליפטרים ברמה גבוהה שהראו שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט.
זאק הוכיח עלייה מטורפת במסת השריר בזמן קצר.. משהו כמו 1 קילו מסה רזה בשבוע.. מתי לאחרונה העלית קילו מסת גוף רזה בשבוע, או הבאת מישהו לעשות זאת? (לאורך כמה זמן.. לא שבוע אחד.. שבוע אחד אפשר לעלות נוזלים)..
מצחיק שאתה כותב שהוצאתי מהכלל באמצעות אדי האל, אבל דווקא על אנשים ברמה של אדי האל דיברתי כך שהוצאת את דבריי מהקשרם. הטענה שלי הייתה, ועדיין, שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט ואדי האל זו אחת הדוגמאות. הוא שבר את שיא העולם בדדליפט לפי חוקי סטורנגמן (500 קילו). כנ"ל ולאד. 532.5 קילו סקוואט, אנדריי משהו עם טוטאל של משהו כמו 1,200 והלכתי דווקא לאנשים ברמה elite כי רק שם תוכל לבודד את המשתנים ולראות מה משותף לכל האנשים האלה. תשובה: משקל גוף עצום.
גם אם ריפטו לא היה חלק מהמשוואה, הייתי נשאר עם טענות חזקות. אבל, אני יכול להבין אותך.. להוריד את ריפטו מהמשוואה זה לעשות לך חיים קלים.. קשה לחלוק על מישהו כשהגיבוי שלו מוכיח באופן חד משמעי ההפך מכל מה שאתה טוען..
בקיצור, אני לא מבין למה אתה חושב שהראיות שהבאתי לא טובות. אשמח שתסביר.
מצחיק שאתה כותב זאת, לאחר שכתבת שאין לך שום דרך להוכיח שהטענה שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט תקפה תמיד לא נכונה אבל הידע והניסיון שלך בתחום שצברת במהלך השנים הם מספיקים כדי להכריע. אותו ליפטר מתקדם שהבאתי לך בזמנו יש לו ידע רחב בנושא. אתה מוזמן לחפש עליו מעט..
כדי לדעת אם כדאי להשקיע - אם אביא לך אנשים שיש להם ידע תיאורטי שמתלווה למעשי, אתה תהיה מוכן לחזור בך מהטענות שלך ולהודות שטעית?
וכמו שאמרתי, לחזק בצורה כזאת מתחילים גם קוף מאומן יכול לעשות
אם לא ידעת, אם אתה בונה תוכנית אימונים מסודרת, מוציא עליה ספר ועל כל מה שמסביבה והתנאים להיות בהם במהלך התוכנית, העקרונות שמאחורי התוכנית, ניתוח התרגילים, ואתה מעלה את התוכנית לרשת, ואת התנאים שצריך להיות בהם במהלך התוכנית - והתוכנית מצליחה בטירוף אז אתה מאמן מוצלח בטירוף.
אגב.. לא הזכרת לי עדיין מתי לאחרונה הבאת מישהו 800 פאונד מהרצפה.
מישהו שאל פה עד מתי לעשות SS וענית לו משהו כזה בערך:
"ברגע שאתה חושב להתחיל אותה".
לא אכחיש ואומר שטענת שיש לה שימוש מאוד ספציפי, ואפילו המלצת עליה (לפחות למישהו אחד.. לא זוכר עוד מקרים). אבל ברוב המקרים אתה יוצא נגד התוכנית כשאין לך אפילו את הידע הבסיסי בה.

שמתי בזמן בידיוק שתראה.

סבבה.
הוא לא טיפש.
האמת, שהוא צודק תכלס.. ההמלצה היא להימנע מפלוס קלורי גדול בעקבות מחקרים שהראו תמורה שולית פוחתת בבניית שריר מפלוס קלורי יחסית קטן, אבל הוא הצליח להוכיח באמצעות המון מתאמנים שלו (אחד הבולטים ביותר הוא זאק) שבאימונים עצימים כמו SS אפשר לעלות הרבה יותר שריר מהדעה הרווחת, למרות שהמדע ואנשים שלמדו מהמדע יצאו נגדו. ויכוח כזה היה פעם בין לייל לריפטו. לייל טען שמה שריפטו אומר לא אפשרי גם עם סטרואידים.. ואז ריפטו הביא את זאק.. ואם אני זוכר נכון לייל התנצל והודה שהוא טעה.
לרוב האנשים הניואנסים של הסקוואט שלו לא יעבדו, וזו הדעה של הרבה מאמני כוח עם הרבה יותר ידע ממנו, כולל סבסטיאן אוראב, המאמן של ת'ור
רוב האנשים שעושים SS ומצליחים עושים על פי איך שריפטו אומר, וזה עובד מעולה. גם עליי זה עובד מעולה. בדרך כלל יהיו דעות נגד.. אם אני אביא לך כמה מאמנים בעלי שם, אתה מתחייב לחזור בך מטענה זו?
נ.ב - מעניין אם הפעם נצליח להגיע ל20 עמודים (פעם קודמת הגענו ל11 נראה לי).
המשך דיון פורה!
זו ההגדרה של ריפטו. שכחת לציין. וזהו.
נכון.
אתה נוגד את עצמך. מצד אחד אתה אומר שיוסיין בולט ורונאלו מתאמנים בצורה ספציפית לספורט שלהם וכמובן שתהיה להם תכנית שונה (מסכים לחלוטין). מצד שני אתה אומר שSS ״טובה להכל״ גם לפיתוח גוף, ונוגד את העקרון שמפתחי גוף (גם בתחילת דרכם) צריכים תכנית שספציפית לענף שלהם.
איפה ראית שאני טוען שSS מתאימה לכולם, בלי קשר למטרות המתאמן?

לפחות הבהרנו שזו ההגדרה של מתאמן מתחיל עפ״י ריפטו. אם זה נכון או לא נכון נוכל להתווכח עוד שעות, אבל חשוב לציין שהוא היחיד שמגדיר ככה מתאמן מתחיל. אתה מציע בדיון כאן (ובאחרים) שמתאמן מתחיל שרוצה להתמקד בפיתוח גוף והיפרטרופיה - צריך לעשות SS.

אני יהודי מאמין (אבל חילוני). לצערך, הבאת דוגמה גרועה מאוד כי כן למדתי את הברית החדשה ואת הקוראן בזמן שחקרתי אחרי האמת.
ישבתי וחקרתי את הנושא.
כדי לצעוק בפורום ובכל הזדמנות לקרוא שאדם הוא טיפש ואידיוט כשאין לך אפילו את הידע הבסיסי זו בורות עמוקה, או צביעות, או אכזריות, או קנאה. אני מנחש שהארבעה קשורים ישירות אליך. זה רחוק מלהאמין בתורת משה בלי לחקור את כל מה שמסביב.
סבבה, אז הדוגמא לא העבירה את המסר.
זה כמו שאני לא צריך לקרוא את מחקר סין כדי להבין שהספר מלא בפגמים והטיות, ולכן הוא לא קביל כספר מדעי.
אני אגלה לך סוד, ספר לא צריך לעבור ביקורת לפני פרסום, כלומר גם אם אני אספר שם שקרים מוחלטים, הוא עדיין יתפרסם. אז גם אם ריפטו יכתוב שטויות מוחלטות בספר שלו (ואני לא אומר שהכל שטויות, אבל כן יש שם שטויות פה ושם), הספר עדיין יתפרסם.

יש הגדרה בסיסית, והיא קבועה.
אז היא לא. רק העובדה שאפשר להגדיר את המונח בכמה דרכים כבר אומרת שהיא לא קבועה.
אני אפילו לא בטוח שריפטו בעצמו יגיד שההגדרה חקוקה בסלע

כדי לקרוא על בן אדם שהוא טיפש ואידיוט בכל מקום בפורום צריך ללמוד על מה העמדה שלו מתבססת, להפריך אותן ועוד הרבה דברים.
זה לא נכון. אני לא צריך להכיר את כל פועלו של אדם כדי לדעת שהוא טועה בהרבה דברים.
זה לא משנה אם זה ריפטו שאומר שמתאמן מתחיל, לא משנה מי הוא, יכול לצרוך 7000 קלוריות, או חלי ממן שאומרת שנשים צריכות 1200 קלוריות לא משנה מי הן, זה שהבאת אנשים לתוצאות לא אומר שיש לך ידע. וכמו ש-7000 קלוריות בהחלט יכסו את הקלוריות הנחוצות למתאמן כדי להתקדם, גם 1200 קלוריות לרוב הנשים יעזרו לרדת במשקל. האם זו המלצה תזונתית שקולה ונכונה? לא. זו המלצת שמיכה, היא מכסה את הכל.

כי ריפטו אימן עשרות אלפי (אם לא מאות אלפי)
כמו שאמרתי, הוא לא. זו כמות האנשים שקראה את הספר שלו.
מתוכם לכמה זה עבד כראוי אין אפילו לריפטו את המספרים. אנחנו פשוט לא יודעים מה אחוז ההצלחה של התוכנית. הוא לא רע בכלל, אבל אנחנו לא יודעים כמה.

מצחיק שאתה מנסה להציג את זה כאילו זו הטענה שלי בלבד, שזו ההגדרה למתאמן מתחיל.
זו הייתה דוגמא להתנשאות

הוכחת הרבה דברים ממה שאמרת? מצחיק שאתה טוען את זה, אחרי שכתבת לי שאין לך שום מחקר לגבות באמצעותו את הטענה שלך ושאני צריך לקבל את הדעה שלך בעניין מפני שלך יש יותר וותק ויותר ניסיון בתחום, ואז כשהבאתי לך מישהו חזק ממך, עם יותר וותק וניסיון ממך התחלת לתרץ "הוא שוקל כמעט פי 2 ממני" "לפי נוסחאות אנחנו כמעט אותו דבר" "הייתי רוצה לשמוע דעות של חוקרים ותזונאים בעלי שם".
לא הבאת שום דבר שיגבה את הטענה שלך. הכי רחוק זה איזה מישהו בעל שם בתזונה. בפרטי, כמה זמן אחר כך, הודית שהטענה שעלייה מלוכלכת במשקל תוביל ליותר כוח מאשר עלייה נקייה (לא נכנס לדיון האם כדאי נקי או מלוכלך). אני כתבתי בפירוש שאני מוכן לראות כל ראייה שיש לך, ואני עדיין מוכן.
בינתיים, לא הבאת כלום חוץ מ "הניסיון והוותק" שלך באימונים.
הוכחתי לך שהטענות שלך לא אבסולוטיות כמו שאתה מציג אותן.
אתה מציג את הדעות שלך (או של ריפטו) כאמת מוחלטת, אבל היא לא, כי פשוט אין הוכחה כזאת

המחקר שיניב פרסם זה היה לגבי מסת שריר, והוא הוכיח בבירור שמספר הקסם לגבי בניית מסת שריר פר זמן נתון לא קיים. בוא בבקשה תסביר לי למה הוא לא תומך בטענה שלי לגבי זה שאין מספר קסם לגבי בניית מסת שריר פר זמן נתון, ולמה לא עד הסוף?
אז בוא אני אספר לך מה ניתן להסיק מהמחקר הזה:
שעליה מלוכלכת כן תביא ליותר עליה בסמת שריר, אבל גם יותר עליה בשומן. סוף סיפור.
המחקר לא מספר לנו שום דבר על תקרה לדבר הזה, הוא לא מספר לנו מה קורה ברמות שונות של עודף קלורי, הוא לא מספר לנו על אוכלוסיות שונות, הוא לא מדבר על כוח.
אתה השתמשת בו כדי להצדיק את כל אלה.

"ציטוטים של ריפטו"? ריפטו זה כנראה המאמן הכי טוב על כדור הארץ לעת עתה.
כמה אלופי עולם ריפטו אימן? תן לי שם של אחד.
הוא עשה עבודה יפה מאוד של להנגיש את אימוני הכוח לאוכלוסיה הכללית, זה לא אומר שהוא מאמן מעולה.
אתה יודע מי עוד עשה את העבודה שלו, אבל יותר טוב? קרוספיט.

אבל, אני יכול להבין אותך.. להוריד את ריפטו מהמשוואה זה לעשות לך חיים קלים.. קשה לחלוק על מישהו כשהגיבוי שלו מוכיח באופן חד משמעי ההפך מכל מה שאתה טוען..
אתה מביא את הדעות של אדם אחד, שדרך אגב רוב המאמנים ברמה הגבוהה מסתייגים ממנו.
אדם אחד לעולם לא יהיה הוכחה מושלמת, אף פעם, לא משנה מה הדיון.
אפשר להשתמש באדם אחד כדרך לבנות טיעון, לא כדי להוכיח

בקיצור, אני לא מבין למה אתה חושב שהראיות שהבאתי לא טובות. אשמח שתסביר.
ראיות צריכות להיות אובייקטיביות, מדודות, ומצביעות לכיוון אחד ולא אחר.
כל מה שאתה הבאת הם דברים פתוחים מאוד ושלא מצביעים רק לכיוון אחד.

לאחר שכתבת שאין לך שום דרך להוכיח שהטענה שיותר משקל גוף= יותר משקל על המוט תקפה תמיד לא נכונה
יש לך הבנת נקרא נמוכה מאוד אם זה מה שאתה אומר.
מעולם לא טענתי את זה. אמרתי שזה לא מחייב, כלומר בחלק מהמקרים זה יעבוד וחלק זה לא. לא אמרתי שהטענה לא נכונה תמיד

כדי לדעת אם כדאי להשקיע - אם אביא לך אנשים שיש להם ידע תיאורטי שמתלווה למעשי, אתה תהיה מוכן לחזור בך מהטענות שלך ולהודות שטעית?
אם הם יציגו מידע אמיתי שלא מסתמך על ריפטו עצמו, כן.

אם לא ידעת, אם אתה בונה תוכנית אימונים מסודרת, מוציא עליה ספר ועל כל מה שמסביבה והתנאים להיות בהם במהלך התוכנית, העקרונות שמאחורי התוכנית, ניתוח התרגילים, ואתה מעלה את התוכנית לרשת, ואת התנאים שצריך להיות בהם במהלך התוכנית - והתוכנית מצליחה בטירוף אז אתה מאמן מוצלח בטירוף.
אתה לא צריך להיות מאמן טוב כדי להיות מאמן מצליח.
הוא מאמן לא רע, אבל הוא לא מאמן דגול, הוא פשוט פופולרי

מישהו שאל פה עד מתי לעשות SS וענית לו משהו כזה בערך:
"ברגע שאתה חושב להתחיל אותה".
כמו שאני לא אמליץ על קרוספיט למישהו שפשוט רוצה להיכנס לכושר, אלא אם זה מקרי מאוד ספציפי. כי פשוט זה לא מתאים לרוב

סבבה.
הוא לא טיפש.
אתה ראית את הסרטון בכלל? כי לא נראה לי שיש לך מושג על מה הוא דיבר שם

האמת, שהוא צודק תכלס.. ההמלצה היא להימנע מפלוס קלורי גדול בעקבות מחקרים שהראו תמורה שולית פוחתת בבניית שריר מפלוס קלורי יחסית קטן, אבל הוא הצליח להוכיח באמצעות המון מתאמנים שלו (אחד הבולטים ביותר הוא זאק) שבאימונים עצימים כמו SS אפשר לעלות הרבה יותר שריר מהדעה הרווחת, למרות שהמדע ואנשים שלמדו מהמדע יצאו נגדו. ויכוח כזה היה פעם בין לייל לריפטו. לייל טען שמה שריפטו אומר לא אפשרי גם עם סטרואידים.. ואז ריפטו הביא את זאק.. ואם אני זוכר נכון לייל התנצל והודה שהוא טעה.
שוב, זאק.
זאק הוא לא ראיה אבסולוטית. הוא מקרה פרטני שרק ממחיש את העובדה שהרף לבניית שריר אולי לא נמוך כמו שהרוב רוצים להאמין, וזה אחלה. אבל הוא לא מודל שאפשר להכליל את כל האוכלוסיה לגביו.
אנחנו לא יודעים עד כמה הגנטיקה שלו טובה, אנחנו לא יודעים מה הוא היה יכול להשיג בגישות תזונתיות שונות או שיטות אימון שונות.
יש לנו פה מקרה פרטני אחד ויחיד, וזה משיג מידע מוגבל מאוד.

אם אני אביא לך כמה מאמנים בעלי שם, אתה מתחייב לחזור בך מטענה זו?
אם אלה לא מאמנים של ריפטו, והם יהיו בכמות שתנגוד את כמות המאמנים שטוענים ההיפך, אז סבבה.

אגב.. לא הזכרת לי עדיין מתי לאחרונה הבאת מישהו 800 פאונד מהרצפה.
מתי ריפטו עשה את זה חוץ מעם פיניה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית