הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הליכה שורפת יותר שומן מריצה?

Amit201298

משתמש מתחיל
197
20
נק' מוניטין:
42
197
20
אני יודע שחפרן על זה ומה שקובע בסופו של יום זה מאזן קלןרי שלילי וזהו

אבל אני שמעתי שהליכה שורפת רקמות שומן ושאתה רץ זה פחות ולכן הליכה עוזרת יותר בחיטוב ועדיפה מאשר ריצה

לא ריצה ולא הליכה שורפות רקמות שומן, הן שורפות אנרגיה. כמות האנרגיה שנשרפת תלויה בקצב ההליכה/ריצה ובמרחק. האנרגיה הזאת יכולה לבוא משומן, משריר או מאנרגיה זמינה שיש בגוף (מאוכל).

לא ריצה ולא הליכה שורפות רקמות שומן, הן שורפות אנרגיה. כמות האנרגיה שנשרפת תלויה בקצב ההליכה/ריצה ובמרחק. האנרגיה הזאת יכולה לבוא משומן, משריר או מאנרגיה זמינה שיש בגוף (מאוכל).

אני אנסח עבורו את השאלה אחרת

ירידה במשקל = מאזן אנרגטי שלילי

אירובי תורם למאזן קלורי שלילי - מגדיל גירעון

הנוסחא לחישוב שריפת הקלוריות זה מרחק (מבוט על ידי km) כפול משקל גוף (מבוטא ע"י kg), ~=~ מספר הקלוריות שנשרפו

השאלה האם הנוסחא תקפה לספרינט ולהליכה איטית כאחד.

אם אני זוכר נכון @hanan אמר שלא. הליכה, והליכה איטית בפרט שורפת פחות קלוריות ממה שהנוסחא מייצגת (עבור אנשים שאין להם עודף משקל, אנשים שיש להם עודף משקל הנוסחא תקפה גם בהליכה)

אני אנסח עבורו את השאלה אחרת

ירידה במשקל = מאזן אנרגטי שלילי

אירובי תורם למאזן קלורי שלילי - מגדיל גירעון

הנוסחא לחישוב שריפת הקלוריות זה מרחק (מבוט על ידי km) כפול משקל גוף (מבוטא ע"י kg), ~=~ מספר הקלוריות שנשרפו

השאלה האם הנוסחא תקפה לספרינט ולהליכה איטית כאחד.

אם אני זוכר נכון @hanan אמר שלא. הליכה, והליכה איטית בפרט שורפת פחות קלוריות ממה שהנוסחא מייצגת (עבור אנשים שאין להם עודף משקל, אנשים שיש להם עודף משקל הנוסחא תקפה גם בהליכה)
אני לא כותב מתוך ידע, אבל מתוך הגיון זה די ברור שריצה שורפת יותר קלוריות מהליכה בהינתן מרחק זהה, כי הריצה מעייפת יותר.

@Amit201298 בכל אופן, אימוני התנגדות בחד"כ יעילים יותר להגדלת הוצאה קלורית מאשר פעילות אירובית כשלהי. יודע שזה לא מה ששאלת, אבל אני מניח שהעובדה הזו יכולה לעניין אותך.

מאיפה המידע הזה?
אם כבר הצגת לי מאמר מאתר קילוגרם (בדיון אחר), אז הנה מאמר משם:
מיתוסים באימון אירובי - חלק ב' - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף
אימוני משקולות יכולים להניב תוצאות דומות מאוד לתוצאות של אימון לב-ריאה בעצימות זהה כאשר ההוצאה האנרגטית ושריפת השומנים נמדדות לאורך 24 שעות
משמע, שאירובי ואימוני התנגדות זהים בערך מבחינת הוצאה קלורית. תוסיף על כך מסת שריר שמתפתחת תוך כדי התהליך (באימוני התנגדות יותר מאשר באימוני אירובי), ומגדילה את ההוצאה הקלורית במנוחה (שזו עובדה שאני מקווה שאני לא צריך להוכיח לך), מכאן אפשר להגיד ש:
אימוני התנגדות בחד"כ יעילים יותר להגדלת הוצאה קלורית מאשר פעילות אירובית כשלהי.

אם כבר הצגת לי מאמר מאתר קילוגרם (בדיון אחר), אז הנה מאמר משם:
מיתוסים באימון אירובי - חלק ב' - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

משמע, שאירובי ואימוני התנגדות זהים בערך מבחינת הוצאה קלורית. תוסיף על כך מסת שריר שמתפתחת תוך כדי התהליך (באימוני התנגדות יותר מאשר באימוני אירובי), ומגדילה את ההוצאה הקלורית במנוחה (שזו עובדה שאני מקווה שאני לא צריך להוכיח לך), מכאן אפשר להגיד ש:
מעניין, המחקר שם מסתכל על זה בסך יומי, בפעילות "נטו" הייתה עדיפות של בערך 100 קלוריות לטובת האירובי.
האימוני התנגדות גם נמשכו 20 דקות יותר.
מעניין בסך הכול אבל השאלה איזה אימונים בדיוק עשו שם, אם יהיה לי זמן וכוח אני אסתכל בדיוק מה הלך שם.
אם אני לא טועה אימוני hiit מביאים את התוצאות ה"טובות" ביותר לשריפת קלוריות.
אגב, זה לא אומר שהם טובים יותר אלא יכולים להיות אותו הדבר.

מעניין, המחקר שם מסתכל על זה בסך יומי, בפעילות "נטו" הייתה עדיפות של בערך 100 קלוריות לטובת האירובי.
האימוני התנגדות גם נמשכו 20 דקות יותר.
מעניין בסך הכול אבל השאלה איזה אימונים בדיוק עשו שם, אם יהיה לי זמן וכוח אני אסתכל בדיוק מה הלך שם.
אם אני לא טועה אימוני hiit מביאים את התוצאות ה"טובות" ביותר לשריפת קלוריות.
אגב, זה לא אומר שהם טובים יותר אלא יכולים להיות אותו הדבר.
מה שאני אומר זה שלטווח הארוך, למטרת ירידה במשקל (או ירידה באחוזי השומן), עדיף לעשות אימוני התנגדות או לשלב גם וגם. אל תשכח שאם תבצע רק אימוני אירובי, אתה תשרוף יותר שריר מאשר אם תבצע רק אימוני התנגדות, מהסיבה שאימוני ההתנגדות יותר ישמרו על מסת השריר הקיימת ואפילו יתרמו לפיתוח מסת שריר חדשה. לפיכך, כמו שאמרתי, פיתוח מסת שריר חדשה תגביר את ההוצאה הקלורית במנוחה, ושריפת מסת השריר הקיימת (מה שיקרה אם תבצע רק אימוני אירובי) עלולה לפגוע בהוצאה הקלורית במנוחה, ולטווח הארוך התוצאה היא פגיעה במטבוליזם בעצם.
יכול להיות שאימונים כמו HIIT או קרוספיט (שמשלבים אירובי והתנגדות) יעילים יותר, לגבי זה אני לא יודע.

מה שאני אומר זה שלטווח הארוך, למטרת ירידה במשקל (או ירידה באחוזי השומן), עדיף לעשות אימוני התנגדות או לשלב גם וגם. אל תשכח שאם תבצע רק אימוני אירובי, אתה תשרוף יותר שריר מאשר אם תבצע רק אימוני התנגדות, מהסיבה שאימוני ההתנגדות יותר ישמרו על מסת השריר הקיימת ואפילו יתרמו לפיתוח מסת שריר חדשה. לפיכך, כמו שאמרתי, פיתוח מסת שריר חדשה תגביר את ההוצאה הקלורית במנוחה, ושריפת מסת השריר הקיימת (מה שיקרה אם תבצע רק אימוני אירובי) עלולה לפגוע בהוצאה הקלורית במנוחה, ולטווח הארוך התוצאה היא פגיעה במטבוליזם בעצם.
יכול להיות שאימונים כמו HIIT או קרוספיט (שמשלבים אירובי והתנגדות) יעילים יותר, לגבי זה אני לא יודע.
כמובן שאימוני התנגדות הם הכרחיים, אני לא אומר שלא.
בדרך כלל שאנשים מחפשים לשרוף קלוריות זה מעבר לאימונים הרגילים שלהם ובחירה בין עוד שעה נוספת של משקולות לעומת ריצה/שחייה/אופניים לרוב תלך לאופציה השנייה.
הרבה מהתחום זונחים לגמרי אירובי(גם אני לצערי) אבל זה מאוד חשוב, מצחיק למשוך 200 קילו אבל להתנשף במדרגות לדעתי.
לגבי המסת שריר והוצאה קלורית זה ממש זניח(עוד 30-40 קלוריות ליום אם אני לא טועה)
אם יש לך אופציה רק לאחת מהאופציות אז לדעתי אימוני התנגדות אבל לא בגלל השריפת קלוריות.

לטווח הארוך אימוני התנגדות עוזרים לשמור על המסת שריר בחיטוב.
על מנת להגדיל את הגירעון הקלורי מוטב לעשות אירובי כמו ריצה, הליכה, אופניים או שחייה.

בכל מקרה עשיתי כאן חישוב פעם והראיתי שסט של 10 חזרות סקוואט עם 200 קילו שורפות בקושי 2 קילו-קלוריות... תחשבו על זה שרוב אלו שאכפת להם מכמה קלוריות נשרפות באימון לא מגיעים למספרים האלה ושנפח האימון צריך להיות מטורף (500 חזרות עם 200 קילו) בשביל להוציא 100 קלוריות מסכנות. לא שווה בכלל.

אימוני התנגדות מעלים את ההוצאה האנרגטית לאחר אימון אבל בצורה מינורית כך שנשרפת בערך רבע מהכמות שהוצאת באימון במשך היממה שלאחריו (לא סגור על זה. דרוש מקור).

נערך לאחרונה:
בכל מקרה עשיתי כאן חישוב פעם וראיתי שסט של 10 חזרות סקוואט עם 200 קילו שורפות בקושי 2 קילו-קלוריות... תחשבו על זה שרוב אלו שאכפת להם מכמה קלוריות נשרפות באימון לא מגיעים למספרים האלה ושנפח האימון צריך להיות מטורף (500 חזרות עם 200 קילו) בשביל להוציא 100 קלוריות מסכנות. לא שווה בכלל.
ומה עם הקלוריות שנשרפות במהלך בניית השריר, שעות רבות לאחר האימון. אותן לא לקחת בחשבון.

בוודאי שתבנה, פשוט יתכן והוא יישרף בגלל הגרעון.
כל עוד הגוף לא צריך להתרגל לעומסים חדשים לא תהיה בניית שריר.
כמו שאתה שם לב מן הסתם, בחיטוב הרבה יותר קשה להתקדם.
לא אומר שבלתי אפשרי, אבל קשה.

כל עוד הגוף לא צריך להתרגל לעומסים חדשים לא תהיה בניית שריר.
כמו שאתה שם לב מן הסתם, בחיטוב הרבה יותר קשה להתקדם.
לא אומר שבלתי אפשרי, אבל קשה.
זה תלוי איך אתה מסתכל על זה. בוא נקח לדוגמא מתאמן מתקדם שכבר לא מתקדם בחיטוב, והוא מתאמן במשקלים גבוהים ובעומס גבוה, אפשר להגיד שכבר לא תתבצע אצלו בניית שריר בחיטוב. אבל מבחינת התהליכים שקורים בגוף, כן מתבצעת בניית שריר, פשוט במקביל גם נשרף שריר כתוצאה מהגרעון הקלורי. לכן ההמלצה היא לאכול הרבה חלבון במהלך החיטוב, ולכן גם תוכניות לחיטוב אינן שונות מתוכניות למסה (כי מטרת הביניים בחיטוב היא בדיוק המטרה במסה).

זה תלוי איך אתה מסתכל על זה. בוא נקח לדוגמא מתאמן מתקדם שכבר לא מתקדם בחיטוב, והוא מתאמן במשקלים גבוהים ובעומס גבוה, אפשר להגיד שכבר לא תתבצע אצלו בניית שריר בחיטוב. אבל מבחינת התהליכים שקורים בגוף, כן מתבצעת בניית שריר, פשוט במקביל גם נשרף שריר כתוצאה מהגרעון הקלורי. לכן ההמלצה היא לאכול הרבה חלבון במהלך החיטוב, ולכן גם תוכניות לחיטוב אינן שונות מתוכניות למסה (כי מטרת הביניים בחיטוב היא בדיוק המטרה במסה).
לפי מה שאני יודע לא מתבצעת בניית שריר בחיטוב.
ישנם איתותים אנאבוליים לבניית שריר אמנם, אבל יש יותר איתותים קטאבוליים לפירוק כך שבסופו של דבר אין בניית שריר. לפחות לא במובן ה"יבש" של המילה.
אני מניח שגם התהליכים האלה לוקחים אנרגיה מהגוף, אבל לא כה הרבה כמו שאפשר לחשוב.

האמת שממש הייתי שמח לקבל תשובה חד משמעית בעניין, אם יש כזאת.
@kotzer @Mike @hanan @MasterSplitter
תספיק תשובה של אחד מכם כמובן. אחסוך לכם קריאה של כל הדיון:
האם שריפת קלוריות לאחר אימון התנגדות (כתוצאה מתהליכי בניית השריר), תיהיה זהה במאזן קלורי חיובי (מסה) ושלילי (חיטוב) ?

האמת שממש הייתי שמח לקבל תשובה חד משמעית בעניין, אם יש כזאת.
@kotzer @Mike @hanan @MasterSplitter
תספיק תשובה של אחד מכם כמובן. אחסוך לכם קריאה של כל הדיון:
האם שריפת קלוריות לאחר אימון התנגדות (כתוצאה מתהליכי בניית השריר), תיהיה זהה במאזן קלורי חיובי (מסה) ושלילי (חיטוב) ?
את האמת אין לי ממש מושג. ההגיון שלי אומר שאין הרבה הבדל.

ככה או ככה זה להתעסק בקטנות ברמה באמת לא ריאלית.

לגבי ריצה או הליכה - מה שנוח לך. ריצה עצימה ספציפית יכולה לפגוע בהתאוששות אם הביצועים חשובים לך.

רוב המפתחי גוף לא רצים, אלא מבצעים אירובי פחות עצים.

ההבדל בשריפת הקלוריות במנוחה כתוצאה מבניית השריר הוא זניח יחסית בין חיטוב למסה, או יותר נכון זה לא משהו שבאמת אפשר למדוד, ויכול להיות שהוא חלק מההבדלים בנייטרלי בין חיטוב למסה. זה לא משהו שבכלל שווה את הזמן במחשבה עליו.

לגבי השאלה מה שורף יותר קלוריות בין ריצה להליכה, ללא ספק ריצה שורפת יותר, אבל כמאמץ גדול יותר לפעמים קשה לבצע אותו לאורך מספיק זמן כדי לשרוף את אותה כמות קלוריות שהיית שורף אם רק היית הולך.

ולרוב אימוני משקולות ישרפו כמות זהה של אימון אירובי קל, אבל זה מאמץ שונה גם בעצימות וגם בהשפעה על הגוף, לכן משתמשים באירובי כתוספת לצריכה קלורית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית