הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלוקת עומסים שבועית

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אני עובד חזה פעמיים בשבוע.
אימון קל ביום ג', אימון קשה יום ש'.

בהתאם להמלצות של יונתן @kotzer היקר, שפקח את עיניי, הבנתי שעליי לעשות בנץ' יותר פעמים בשבוע והחלטתי לעבור לפעמיים (הייתי עושה בנץ' באימון הקשה ומקבילים ושכיבות סמיכה באימון הקל).

איפה הבעיה?

תמיד תמיד תמיד אחרי האימון של שבת אני סובל מ-DOMS שנמשכים עד יום ג' (כולל)מה שיוצא שאני מתאמן ביום ג' על שריר תפוס!
  • זו הסיבה שהאימון ביום ג' הוא קל, כי מי יעשה אימון קשה על שרירים תפוסים?!
  • להעביר את האימון הקל ליום ד'?? יהיה בעייתי כי אז אני לא מתאושש ליום שבת...(כבר ניסיתי)
  • לאורך העשור וחצי שאני עוסק בספורט למדתי על עצמי שהחזה הוא השריר שמתאושש הכי לאט אצלי בגוף.

מסקנה:
  1. אם אמצא דרך להתאמן ולא להישאר תפוס ליותר מ-48 ש' - כנראה שאצליח להתקדם טוב יותר.
  2. איך אצליח להשחים את המטרה? להוריד נפח פר-אימון.
  3. אם באימון הכבד של השבוע בשבת הייתי עד היום עושה3 תרגילים של 4-3 סטים, למשל 4 סטים בנץ' + 3-4 סטים שכיבות סמיכה/חזה עליון + 3 סטים של מקבילים - אז מה שאעשה בשבת יהיה רק בנץ' ל-4-5 סטים כבדים - *וזהו* לחזה לאותו יום.
  4. כך אתאושש ליום ג' ככל הנראה מהר יותר ואוכל באופן הזה לעבוד יחסית כבד גם ביום ג' ..
ואז אני מרוויח הזדמנות לעבוד יותר בעצימות על החזה ובכך לשיפך את משקלי העבודה.
האם אני מעריך נכון? או שמא הירידה בנפח תהיה בעייתית במה שהצעתי ואז לא אתקדם?

נערך לאחרונה:
נסה לשחק עם הנפח/עצימות באימון נתון ולראות איך זה משפיע לך על ה DOMS. פחות סטים/חזרות/משקל עבודה

איך נראה האימון חזה שלך שאתה סובל מDOMS כל כך מוגזם שנמשך 3 ימים?
איך התזונה שלך? השינה?
מתסף במשהו?

• פותח/ת השרשור
אני מתחיל להבין דבר אחד:
כמו שיש סטייק חי, סטייק עשוי מדיום, וסטייק שרוף, אז כך גם השריר באימון.
  • אימון קל מדיי = גירוי לא מעניין לשריר = השריר לא יגיב כל כך.
  • אימון קשה מדיי = DOMS קשים = השריר רק מנסה "לשרוד את האירוע" = התאוששות לא טובה = נתקעים.
  • אימון שבו אני מוצא את נק' האיזון בין ה-2 = מצב אידאלי להתקדמות..

המלצתי לך בעבר ואני אמשיך להמליץ על זה - מאמן שאתה סומך עליו.
בלי לזלזל או משהו, אבל אתה פותח המון אשכולות בנושאים של אימונים והתקדמות, כשבעצם יש מצב טוב שמאמן שאתה מאמין בו יכול לסדר לך את כל הבעיות האלה בעזרת תכנית אימונים שמותאמת לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית