הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אידוי קנאביס.

Surtur Rising

משתמש פעיל
946
159
נק' מוניטין:
87
946
159
לאחרונה אני תוהה מהי מידת הנזק מאידוי קנאביס במכשיר אידוי ייעודי, הן בהשוואה לסיגריות וג'וינטים, והן בכללי.
עד כמה זה מזיק? פגייה בריאות, סיבולת, לב, וכו'

עישון קנאביס בג'וינטים, ללא שימוש בטבק, לא מזיק לתפקוד הריאות. להפך, לפי examine הוא גורם להשפעה חיובית מינורית על תפקוד הריאות.
למיטב ידיעתי אין מחקר מדעי על התחום הזה ואידוי בבני אדם
אבל אפשר להעריך, שאם קנאביס בג'וינט לא פוגע בריאות, אז אידוי מן הסתם שלא יפגע.
לגבי לב אין שום השפעה ידועה מתועדת, רק ידוע שמומלץ להמנע מקנאביס במקרים של בעיות לב.
לגבי סיבולת, זה סובייקטיבי מאוד, מבחינה מחקרית קנאביס מוריד מעט את הביצועים בפעילות אירובית (גם , examine), אבל מצד שני השיכוך כאב\עזרה בהתאוששות\הורדה של רמות חרדה שלו יכול אולי לשלוח אותך רמה אחת קדימה בהרמת משקולות (זה הרגשה שלי אישית).

בהשוואה לסיגריות אין מה להשוות. שתי דברים שונים לחלוטין עם השפעות שונות לחלוטין. סיגריות זה רעל טהור.
אפילו אם נשווה ג'וינט של קנאביס לעומת ג'וינט של סתם חומר צמחי, למשל אורגנו
אתה תמצא שהאורגנו הרבה יותר מזיק לריאות, והרבה יותר קרוב לטבק בהשפעות שלו על לב ריאה. בקנאביס אין את הנזק הזה ככל הנראה בגלל שהעשן עשיר בקנאבינואידים, שהם נוגדי דלקת. זה למה אפילו עישון קנאביס במחקרים מבוקרים, לא הראה את הפגיעה שאפשר לצפות מעישון של כל חומר צמחי.

• פותח/ת השרשור
עישון קנאביס בג'וינטים, ללא שימוש בטבק, לא מזיק לתפקוד הריאות. להפך, לפי examine הוא גורם להשפעה חיובית מינורית על תפקוד הריאות.
למיטב ידיעתי אין מחקר מדעי על התחום הזה ואידוי בבני אדם
אבל אפשר להעריך, שאם קנאביס בג'וינט לא פוגע בריאות, אז אידוי מן הסתם שלא יפגע.
לגבי לב אין שום השפעה ידועה מתועדת, רק ידוע שמומלץ להמנע מקנאביס במקרים של בעיות לב.
לגבי סיבולת, זה סובייקטיבי מאוד, מבחינה מחקרית קנאביס מוריד מעט את הביצועים בפעילות אירובית (גם , examine), אבל מצד שני השיכוך כאב\עזרה בהתאוששות\הורדה של רמות חרדה שלו יכול אולי לשלוח אותך רמה אחת קדימה בהרמת משקולות (זה הרגשה שלי אישית).

בהשוואה לסיגריות אין מה להשוות. שתי דברים שונים לחלוטין עם השפעות שונות לחלוטין. סיגריות זה רעל טהור.
אפילו אם נשווה ג'וינט של קנאביס לעומת ג'וינט של סתם חומר צמחי, למשל אורגנו
אתה תמצא שהאורגנו הרבה יותר מזיק לריאות, והרבה יותר קרוב לטבק בהשפעות שלו על לב ריאה. בקנאביס אין את הנזק הזה ככל הנראה בגלל שהעשן עשיר בקנאבינואידים, שהם נוגדי דלקת. זה למה אפילו עישון קנאביס במחקרים מבוקרים, לא הראה את הפגיעה שאפשר לצפות מעישון של כל חומר צמחי.

אז אתה טוען שאין פגיעה ממשית בבריאות, וסיכוי מוגבר לתחלואה נמוך/לא קיים?

אני גם חושב שהתרומה של קנאביס לשינה, רוגע, מצב רוח - מאוד גדול.
הגורם הכי גדול לתחלואה זה סטרס.
@kotzer אשמח לקבל את דעת הדוקטור ;)

אז אתה טוען שאין פגיעה ממשית בבריאות, וסיכוי מוגבר לתחלואה נמוך/לא קיים?

אני גם חושב שהתרומה של קנאביס לשינה, רוגע, מצב רוח - מאוד גדול.
הגורם הכי גדול לתחלואה זה סטרס.
Marijuana Supplement - Science-based Review on Benefits, Dosage, Side Effects
העמוד הזה מסביר מאוד יפה ועונה על כל שאלה בצורה מעשירת ידע. ממליץ לקרוא.

סיכוי מוגבר לתחלואה מעישון קנאביס... זאת שאלה מורכבת, כי אני בספק שיש מחקר רלוונטי באמת לנושא על בני אדם.
על הנייר אין שום סיבה לחשוש.

Marijuana Supplement - Science-based Review on Benefits, Dosage, Side Effects
העמוד הזה מסביר מאוד יפה ועונה על כל שאלה בצורה מעשירת ידע. ממליץ לקרוא.

סיכוי מוגבר לתחלואה מעישון קנאביס... זאת שאלה מורכבת, כי אני בספק שיש מחקר רלוונטי באמת לנושא על בני אדם.
על הנייר אין שום סיבה לחשוש.
מדובר פה על תיסוף, לא עישון.

כל עישון, לא משנה מה, בין אם זה סיגריות או פטרוזיליה, מזיקים לריאות, ואולי גם למערכת הלב וכלי הדם.
תוצרי שריפה לא משנה של מה, יזיקו לריאות.

לגבי אידוי, המחקר בנושא מועט ולא חד משמעי. ללא ספק אידוי פחות מזיק לביאות מעישון, אבל כנראה שאידוי בכל זאת גורם לגירוי במערכת הנשימה שיוביל למחלות כרוניות לאורך זמן, אבל היקף הנזק וכמה זמן וכמות צריך לאדות בשביל לגרום אותו, זה לא ידוע, וכנראה ייקח הרבה מאוד זמן עד שנידע בוודאות

כל עישון, לא משנה מה, בין אם זה סיגריות או פטרוזיליה, מזיקים לריאות, ואולי גם למערכת הלב וכלי הדם.

לגבי אידוי, המחקר בנושא מועט ולא חד משמעי. ללא ספק אידוי פחות מזיק לביאות מעישון, אבל כנראה שאידוי בכל זאת גורם לגירוי במערכת הנשימה שיוביל למחלות כרוניות לאורך זמן, אבל היקף הנזק וכמה זמן וכמות צריך לאדות בשביל לגרום אותו, זה לא ידוע, וכנראה ייקח הרבה מאוד זמן עד שנידע בוודאות

מצטט מEXAMINE

Lung Function
icon-up-1.svg
Minor Very HighSee all 3 studies
While smoking per se is seen as negative, infusions of THC enhance lung function and acute usage of marijuana as joints seem to confer more benefit to lung function than drawbacks.

מצטט מEXAMINE
A 20-year follow-up on marijuana smokers found that, after adjusting for confounders, FEV1 and FVC both increased slightly in in light chronic users, but at higher long-term dosages, both decreased, with FEV1 returning to baseline but FVC remaining above baseline.

הוא הראה שיפור אצל מעשנים קבועים, ובכמויות קטנות, הוא לא הראה שאין פגיעה ואפילו שיפור, אלא רק שיפור אצל מי שפגוע

• פותח/ת השרשור

אם לוקחים את היתרונות של קנאביס, מצב רוח טוב, רוגע, שינה טובה, תיאבון, אנטי דלקתי.
היית אומר שהוא יותר בריא מאשר מזיק(אבל קיימים חסרונות כמובן), או מאידך יותר בריא/ תורם לבריאות בעקיפין מאשר מזיק?
ברור לי שאין לך איך לתת לי תשובה חד משמעית, אבל מה דעתך?

אגב, היכן אתה לומד רפואה?

אם לוקחים את היתרונות של קנאביס, מצב רוח טוב, רוגע, שינה טובה, תיאבון, אנטי דלקתי.
היית אומר שהוא יותר בריא מאשר מזיק(אבל קיימים חסרונות כמובן), או מאידך יותר בריא/ תורם לבריאות בעקיפין מאשר מזיק?
ברור לי שאין לך איך לתת לי תשובה חד משמעית, אבל מה דעתך?
תלוי בקונטקסט.
אם מדובר על בעיות בריאותיות רציניות, כמו הפרעות נפשיות שקנאביס עוזר בהן, בעיות באכילה כמו למשל אצל מטופלי כימיותרפיה, או בעיות שינה ששום טיפול קונבנציונלי אחר עזר בהן, אז כן, שם היתרון בהחלט גדול מהחיסרון.
לאדם רגיל אין באמת שום יתרון בריאותי מקנאביס, אבל עישון מביא איתו סיכונים, וכנראה גם אידוי.

אם אתה רוצה לעשן קנאביס כי אתה נהנה מזה, אז תעשה את השיקולים שלך, אבל אם זה למטרת בריאות, שכח מזה

אגב, היכן אתה לומד רפואה?
בבולוניה באיטליה

• פותח/ת השרשור
תלוי בקונטקסט.
אם מדובר על בעיות בריאותיות רציניות, כמו הפרעות נפשיות שקנאביס עוזר בהן, בעיות באכילה כמו למשל אצל מטופלי כימיותרפיה, או בעיות שינה ששום טיפול קונבנציונלי אחר עזר בהן, אז כן, שם היתרון בהחלט גדול מהחיסרון.
לאדם רגיל אין באמת שום יתרון בריאותי מקנאביס, אבל עישון מביא איתו סיכונים, וכנראה גם אידוי.

אם אתה רוצה לעשן קנאביס כי אתה נהנה מזה, אז תעשה את השיקולים שלך, אבל אם זה למטרת בריאות, שכח מזה

בבולוניה באיטליה

ירידה בסטרס ולהיות במצב רוח יותר שמח ורגוע לא תורם לבריאות?
הרי סטרס הוא אחד הגורמים העיקריים לתחלואה כיום.

בחרת ללמוד בחו"ל כי לא התקבלת בארץ או שלא רצית?
איך מתייחסים לצריכת שמן קנאביס למשל?

ירידה בסטרס ולהיות במצב רוח יותר שמח ורגוע לא תורם לבריאות?
הרי סטרס הוא אחד הגורמים העיקריים לתחלואה כיום.
בהחלט עוזר, אבל יש מתודות טובות יותר, ועישון מביא איתו סיכונים משלו, ככה שזה מתאזן

בחרת ללמוד בחו"ל כי לא התקבלת בארץ או שלא רצית?
ידעתי שאני אצטרך להשקיע לפחות שנתיים אם לא יותר בשיפור בגרויות ופסיכומטרי, וכל זה רק בשביל הסיכוי להתקבל, וידעתי שאם אני אלך ללמוד בחו"ל אני אתקבל בוודאות אם שופטים אותי על בסיס הכישורים העדכניים שלי ולא לפי איך הייתי בתיכון

איך מתייחסים לצריכת שמן קנאביס למשל?
אתה מדבר על שמן קנאביס, או CBD?
קנאביס יש לו את היתרונות שלו, אבל גם את הסיכונים שלו, ככה שהוא לא מומלץ לטיפול כמעט לשום דבר, כי היתרונות לרוב מועטים, כמו גם הסיכונים.
CBD לעומת זאת לא יעיל כמעט לכלום חוץ ממעט למצב הרוח, ובכמויות הרבה יותר גבוהות לבעיות נפשיות מסויימות

בהחלט עוזר, אבל יש מתודות טובות יותר, ועישון מביא איתו סיכונים משלו, ככה שזה מתאזן

ידעתי שאני אצטרך להשקיע לפחות שנתיים אם לא יותר בשיפור בגרויות ופסיכומטרי, וכל זה רק בשביל הסיכוי להתקבל, וידעתי שאם אני אלך ללמוד בחו"ל אני אתקבל בוודאות אם שופטים אותי על בסיס הכישורים העדכניים שלי ולא לפי איך הייתי בתיכון

אתה מדבר על שמן קנאביס, או CBD?
קנאביס יש לו את היתרונות שלו, אבל גם את הסיכונים שלו, ככה שהוא לא מומלץ לטיפול כמעט לשום דבר, כי היתרונות לרוב מועטים, כמו גם הסיכונים.
CBD לעומת זאת לא יעיל כמעט לכלום חוץ ממעט למצב הרוח, ובכמויות הרבה יותר גבוהות לבעיות נפשיות מסויימות
בלי קשר לכלום אשמח לשמוע על הסיכונים בשימוש בקנאביס. 😃
אגב קנאביס מומלץ לטיפול בהרבה מחלות מאוד ספציפיות. כמו תסמונת דרווה, וצורות נוספות של אפילפסיה שאינן מגיבות לתרופות.
בנוסף מחלות כגון קרוהן, קוליטיס, לא חסר. זה הרבה יותר מטיפול סיפטומטי במחלות הנ"ל

בלי קשר לכלום אשמח לשמוע על הסיכונים בשימוש בקנאביס.
בעיקר סיכונים לתפקוד המוח, עדיין לא ברור לחלוטין היקף התופעה, אבל כן נראה שיש סיכון

אגב קנאביס מומלץ לטיפול בהרבה מחלות מאוד ספציפיות. כמו תסמונת דרווה, וצורות נוספות של אפילפסיה שאינן מגיבות לתרופות.
במקרים האלה זו לא התרופה המומלצת, אבל בהרבה מקרים שלא מגיבים טוב לטיפול קונבנציונלי יעיל יותר, אפשר לנסות קנאביס

בנוסף מחלות כגון קרוהן, קוליטיס, לא חסר. זה הרבה יותר מטיפול סיפטומטי במחלות הנ"ל
ברוך ה' בארץ התעמקו מאוד בסוגיה של קנאביס רפואית.
והיום בארץ הקונצנזוס שקנאביס הוא לא טיפול אידיאלי לקרוהן וקוליטיס.
הוא אכן יכול לעזור עם הסימפטומים כמו התכווצויות וכאב.
אבל לטפל בבעיה העיקרית שזה הדלקת, הוא לא עזר, לכן הרפואה בארץ לא ממליצה או משתמשת בה.

לאפלפסיה הבנתי שזה היה סופר מועיל, וחבל שזה לא התרופה הראשונה שמציעים לחולי אפלפסיה.
ברגע שאתה שוקל את היתרונות אתה חייב לשקול גם כן את החסרונות.
כן, הוא עוזר לשינה, הורדת לחץ, ומצב רוח.
אבל גם מוריד תשוקה וחשק ויוצר אפטיות מסוימת.
ראיתי כמה מעשנים כבדים שזה הוביל אותם לגירושין, ואיבוד מקום עבודה, או חוסר יכולת לסיים לימודים (זה מאוד אינדבדואלי, ויש אנשים שזה לא מפריע להם בצורה כל כך חמורה).

בעיני קנאביס הוא צמח כמו קפה. וגם הוא במינון מפגר יפגע בבריאות.
אבל בקנאביס יש את הבעיה של איכות וטריות המוצר, צריך לדעת מה אתה קונה.
וגם הסטיגמה והדרך לקנות אותו גם הוא סיבה לשקול אם להשתמש בזה, זה נמכר בצורה דומה לסמים כבדים יותר, כי זה לא חוקי בארץ.

אבל כל אחד יעשה עם עצמו חושבים.

לאפלפסיה הבנתי שזה היה סופר מועיל, וחבל שזה לא התרופה הראשונה שמציעים לחולי אפלפסיה.
זה בגלל שעדיין לא ברורות ההשלכות ארוכות הטווח על המוח של קנאביס.
יכול להיות שהתרופה תהיה יעילה עכשיו, אבל תיצור בעיות בהמשך

ראיתי כמה מעשנים כבדים שזה הוביל אותם לגירושין, ואיבוד מקום עבודה, או חוסר יכולת לסיים לימודים (זה מאוד אינדבדואלי, ויש אנשים שזה לא מפריע להם בצורה כל כך חמורה).
פה אני רוצה להיכנס איתך לדיון קצת יותר פסיכולוגי, כי גם אני מכיר את הנושא מקרוב.
לרוב מעשנים כבדים הם אנשים שמחפשים בריחה, אלה לא אנשים שנפלו לסם והוא הרס להם את החיים, אלא אנשים שחיפשו תירוץ, או משהו שיעזור להם להתמודד עם החיים שלהם, וקנאביס הוא מוצא, כמו אלכוהוליזם

אני רואה איך עישון קנאביס גורם לאנשים לנשור מהלימודים, אנשים בורחים מהלחץ של הלימודים לשאכטה של סוף יום, יש להם שליטה עצמית של ילד בגן רשות וזה הופך לכמה פייסלים ביום.
קשה מאד להפסיק עם זה, בדומה לבן אנד גריס.
פעם ב זה נחמד, כשזה יומיומי לדעתי זה לא משהו

אני רואה איך עישון קנאביס גורם לאנשים לנשור מהלימודים, אנשים בורחים מהלחץ של הלימודים לשאכטה של סוף יום, יש להם שליטה עצמית של ילד בגן רשות וזה הופך לכמה פייסלים ביום.
קשה מאד להפסיק עם זה, בדומה לבן אנד גריס.
פעם ב זה נחמד, כשזה יומיומי לדעתי זה לא משהו
להפסיק עם קנאביס זה קל מאוד, אין לך שום דבר שמונע ממך להפסיק.
הבעיה מתחילה כשאתה חייב את הבריחה מן המציאות הזאת, שאתה לא יכול בלעדיה, ואז מתחילה ההתמכרות.
ההתמכרות היא לא לקנאביס, אלא לתחושה שהוא מספק, וזה כבר עניין של אישיות, לא הסם

מלך! אפילו מרשים.

להפסיק עם קנאביס זה קל מאוד, אין לך שום דבר שמונע ממך להפסיק.
הבעיה מתחילה כשאתה חייב את הבריחה מן המציאות הזאת, שאתה לא יכול בלעדיה, ואז מתחילה ההתמכרות.
ההתמכרות היא לא לקנאביס, אלא לתחושה שהוא מספק, וזה כבר עניין של אישיות, לא הסם
בדיוק ,מתמכרים לאקט של הבריחה.

פה אני רוצה להיכנס איתך לדיון קצת יותר פסיכולוגי, כי גם אני מכיר את הנושא מקרוב.
לרוב מעשנים כבדים הם אנשים שמחפשים בריחה, אלה לא אנשים שנפלו לסם והוא הרס להם את החיים, אלא אנשים שחיפשו תירוץ, או משהו שיעזור להם להתמודד עם החיים שלהם, וקנאביס הוא מוצא, כמו אלכוהוליזם
יש מצב גדול שאתה צודק.
מאוד הגיוני שזה האופי של הבן אדם שגרם לתוצאה הזאת.
אך כמו עם אלכוהוליזם, אם תיקח את הבריחה, אתה תכריח את האדם להתמודד ולשנות אופי.
כך שבין כה וכה, כדאי להיזהר מלהשתש בצורה אוססיבית וכפיאתית בשום דבר בעולם, לא משנה מה הסיבה שזה משבש את החיים.

בהחלט הגיוני לומר שהסם הוא לא אשם, אלא מה שהוא משרת הבעיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית