הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אידוי קנאביס.

אך כמו עם אלכוהוליזם, אם תיקח את הבריחה, אתה תכריח את האדם להתמודד ולשנות אופי.
זו גישה שמרנית ודי ישנה.
אלכוהוליסטים יחזרו לאלכוהול אחרי גמילה פיזית, או שיפנו לסמים אחרים, או אפילו לפגיעה פיזית, כל עוד לא תיתן להם את הכלים להתמודד עם הבעיות שלהם ללא מפלט.
צריך להתמודד עם הבעיה מהשורש

זו גישה שמרנית ודי ישנה.
אלכוהוליסטים יחזרו לאלכוהול אחרי גמילה פיזית, או שיפנו לסמים אחרים, או אפילו לפגיעה פיזית, כל עוד לא תיתן להם את הכלים להתמודד עם הבעיות שלהם ללא מפלט.
צריך להתמודד עם הבעיה מהשורש
אני מסכים שצריך לטפל בבעיה מהשורש, אך כדי לעשות את זה חייבים להפסיק את הבריחה קודם.
זה כלל ראשון בגמילה, קודם תפסיק, ואז תלמד איך לא להמשיך.

מדובר פה על תיסוף, לא עישון.

כל עישון, לא משנה מה, בין אם זה סיגריות או פטרוזיליה, מזיקים לריאות, ואולי גם למערכת הלב וכלי הדם.
תוצרי שריפה לא משנה של מה, יזיקו לריאות.

לגבי אידוי, המחקר בנושא מועט ולא חד משמעי. ללא ספק אידוי פחות מזיק לביאות מעישון, אבל כנראה שאידוי בכל זאת גורם לגירוי במערכת הנשימה שיוביל למחלות כרוניות לאורך זמן, אבל היקף הנזק וכמה זמן וכמות צריך לאדות בשביל לגרום אותו, זה לא ידוע, וכנראה ייקח הרבה מאוד זמן עד שנידע בוודאות

הנתון הזה מפריד בין אידוי של שמנים/נוזלים ובין אידוי של חומר יבש? אשמח למקור אגב.

ברוך ה' בארץ התעמקו מאוד בסוגיה של קנאביס רפואית.
והיום בארץ הקונצנזוס שקנאביס הוא לא טיפול אידיאלי לקרוהן וקוליטיס.
הוא אכן יכול לעזור עם הסימפטומים כמו התכווצויות וכאב.
אבל לטפל בבעיה העיקרית שזה הדלקת, הוא לא עזר, לכן הרפואה בארץ לא ממליצה או משתמשת בה.

לאפלפסיה הבנתי שזה היה סופר מועיל, וחבל שזה לא התרופה הראשונה שמציעים לחולי אפלפסיה.

ברגע שאתה שוקל את היתרונות אתה חייב לשקול גם כן את החסרונות.
כן, הוא עוזר לשינה, הורדת לחץ, ומצב רוח.
אבל גם מוריד תשוקה וחשק ויוצר אפטיות מסוימת.
ראיתי כמה מעשנים כבדים שזה הוביל אותם לגירושין, ואיבוד מקום עבודה, או חוסר יכולת לסיים לימודים (זה מאוד אינדבדואלי, ויש אנשים שזה לא מפריע להם בצורה כל כך חמורה).

בעיני קנאביס הוא צמח כמו קפה. וגם הוא במינון מפגר יפגע בבריאות.
אבל בקנאביס יש את הבעיה של איכות וטריות המוצר, צריך לדעת מה אתה קונה.
וגם הסטיגמה והדרך לקנות אותו גם הוא סיבה לשקול אם להשתמש בזה, זה נמכר בצורה דומה לסמים כבדים יותר, כי זה לא חוקי בארץ.

אבל כל אחד יעשה עם עצמו חושבים.

אני חולה קרוהן וקנאביס לא מטפל לי בסיפטומים אלא בדלקת עצמה. אבל זה תלוי סיבולת
הכוונה, כל עוד אין לי סיבולת\הסיבולת נמוכה אז הקנאביס באמת מכניס אותי להפוגה. לא עברתי בדיקות לאחר שימוש אז לא יודע לגבי מדדי דלקת, אבל קנאביס כשאני מעשן פעם ב מסוגל להכניס אותי להפוגה של שבוע לפעמים מכל תסמיני המחלה.
כשאני מעשן כל יום זה מאבד כל תועלת רפואית ואפילו להפך, אם אני מעשן כל היום זה ממש מחמיר לי את המחלה
הקטע הוא שסיבולת מתפתחת מהר...אז זה לא ממש טיפול אידיאלי כרגע.

אותו דבר לגבי עוד השפעות...נניח שינה...תעשן קצת פעם בשבועיים ואתה תשן כמו שצריך, תעשן כל היום והשינה שלך תדפק רצח
תעשן טיפה וויד פעם בשבועיים אתה תהיה רעב, תעשן כל היום וויד אין לך רעב לכלום באיזה שלב
תעשן טיפה וויד ואתה תתמסטל רצח, תעשן הרבה וויד כל היום ואתה תרגיש סאחי ורק תנסה לרדוף אחרי השאכטה הבאה...

אני חולה קרוהן וקנאביס לא מטפל לי בסיפטומים אלא בדלקת עצמה. אבל זה תלוי סיבולת
הכוונה, כל עוד אין לי סיבולת\הסיבולת נמוכה אז הקנאביס באמת מכניס אותי להפוגה. לא עברתי בדיקות לאחר שימוש אז לא יודע לגבי מדדי דלקת, אבל קנאביס כשאני מעשן פעם ב מסוגל להכניס אותי להפוגה של שבוע לפעמים מכל תסמיני המחלה.
כשאני מעשן כל יום זה מאבד כל תועלת רפואית ואפילו להפך, אם אני מעשן כל היום זה ממש מחמיר לי את המחלה
הקטע הוא שסיבולת מתפתחת מהר...אז זה לא ממש טיפול אידיאלי כרגע.

אותו דבר לגבי עוד השפעות...נניח שינה...תעשן קצת פעם בשבועיים ואתה תשן כמו שצריך, תעשן כל היום והשינה שלך תדפק רצח
תעשן טיפה וויד פעם בשבועיים אתה תהיה רעב, תעשן כל היום וויד אין לך רעב לכלום באיזה שלב
תעשן טיפה וויד ואתה תתמסטל רצח, תעשן הרבה וויד כל היום ואתה תרגיש סאחי ורק תנסה לרדוף אחרי השאכטה הבאה...
אני גם חולה קרוהן.
אין לי שום נסיון אישי עם קנאביס, אבל אני גם בלי דלקת או סימפטומים כבר שנים בלי טיפול תרופתי ברוך ה', כך שאני לא יכול באמת לבדוק את זה בעצמי.
דיברתי עם אחד הרופאים בשערי צדק על הנושא של קנאביס, ואת מה שהוא טען כתבתי כאן.
אבל כמו שידוע, כל חולה קרוהן הוא שונה ומגיב אחרת לטיפולים שונים, אז לא אתפלא אם יבוא חולה קרוהן שקנאביס כל יום הוא הפיתרון האידיאלי עבורו.
אך לעת עתה לא משתמשים בו כטיפול בארץ מהסיבות שכתבתי.

אבל זה טוב לדעת את הנסיון שלך עם זה. אולי זה יועיל לחלק מהקוראים כאן 😉

הנתון הזה מפריד בין אידוי של שמנים/נוזלים ובין אידוי של חומר יבש? אשמח למקור אגב.
כל חימום של משהו עד שלב שתוצרים מסויימים מתפרקים ונישאים באוויר, כנראה יגרום לשאיפה של חומרים מעבר לחומר המטרה

כל חימום של משהו עד שלב שתוצרים מסויימים מתפרקים ונישאים באוויר, כנראה יגרום לשאיפה של חומרים מעבר לחומר המטרה

אוקיי, גם באויר ה"צח" שלנו יש מלא חומרים מעבר לחומר המטרה. מה ה"יתרון" של אידוי יבש פה? למה זה יותר גרוע מסתם לנשום אויר (בהנחה שזה מה שטענת)?

אוקיי, גם באויר ה"צח" שלנו יש מלא חומרים מעבר לחומר המטרה. מה ה"יתרון" של אידוי יבש פה? למה זה יותר גרוע מסתם לנשום אויר (בהנחה שזה מה שטענת)?
באוויר זה בכמות נמוכה בהרבה מבעישון.

Medicinal Cannabis: In Vitro Validation of Vaporizers for the Smoke-Free Inhalation of Cannabis

ובינתיים יש לך נתונים די מדויקים על יחס הקנאבינואידים\tar\שאר מזיקים במכשירי אידוי לקנאביס. מכשירים ספציפים ומפורסמים מאוד.

Pulmonary function in cannabis users: Support for a clinical trial of the vaporizer. - PubMed - NCBI
Evaluation of a vaporizing device (Volcano) for the pulmonary administration of tetrahydrocannabinol. - PubMed - NCBI
Vaporization as a smokeless cannabis delivery system: a pilot study. - PubMed - NCBI

זה קצת על עניין המזעור נזקים שבאידוי...עשיתי גוגל ומסתבר שיש לא מעט מחקר מדעי מאוד ספציפי על אידוי קנאביס.
המסקנה שאפשר להגיד די בוודאות כרגע, זה שאידוי קנאביס זה הדרך הכי מומלצת לצריכת קנאביס באשר היא. (נוציא מהמשוואה אכילה, כי קשה לשלוט על מינון והשפעה)
וכל המחקרים הראו שגם אם קיים נזק מאידוי קנאביס, הוא מזערי מאוד ביחס לנזק מעישון.

זה גם עניין של טמפרטורה, במכשירי אידוי קנאביס אפשר לבחור טמפ' עד 220 מעלות. החומר הפעיל בגדול מתאדה ב-157.
אני בספק שאם בן אדם מאדה על 160 מעלות שואף משהו מעבר לקנאביס. זה טמפרטורה נמוכה למדי

הטענה שלי היא שאידוי הוא לא חף מנזקים, זה הכל, פשוט פחות מעישון

המסקנה שאפשר להגיד די בוודאות כרגע, זה שאידוי קנאביס זה הדרך הכי מומלצת לצריכת קנאביס באשר היא. (נוציא מהמשוואה אכילה, כי קשה לשלוט על מינון והשפעה)
ללא ספק, אבל זה לא אומר שבאידוי אין סיכון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית