הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מפסיקים ומפחיתים קנאביס

• פותח/ת השרשור Ger
  • פורסם בתאריך

Ger

משתמש פעיל
832
335
נק' מוניטין:
922
832
335
אז אחרי שנתיים+ של עישון שמתוכו כמעט שנה יום יומי, שמתי לזה stop לפני 4 ימים. למען האימונים, קריירה וכו', הגיע זמן החאלס

מי שמכיר את הCanabis withdrawal symptoms יודע שזה אקט לא קל בכלל, אשמח לשמוע מכם איך ניתן לזרז את התהליך של ה"ניקוי" ולחזור לשגרת שינה ואיזון תקין במהרה.

מלא תודה מראש
@kotzer

זה לוקח זמן..
אני הרגשתי בחודש הראשון ממש בדיכאון.
לא בא לך לעשות כלום, לאוכל יש טעם רע כך שאתה גם לא אוכל, אין חשק להרים את עצמך מהמיטה, אין חשק לעבוד, אין חשק לזוגיות...
בנוסף לכל הטוב הזה החלומות מתחילים לחזור אחרי כמה ימים והם חוזרים בגדול אז תתכונן לחלומות/סיוטים הכי הזויים שהיו לך בחיים.
מעבר לזה? דבר איתי עוד חודש ותגיד לי כמה חד ועירני אתה פתאום מרגיש. דברים שלא שמת לב אליהם בתקופת הסטלה שלך פתאום יהיו מאוד ברורים.
שיהיה בהצלחה, זה לא קל בכלל.

לא תגובה קשורה , אבל הייתי בטוחה עד עכשיו שלקנאביס אין תופעות לוואי שיכולות לגרום לנזקים שכפי שאתם אומרים נשמעים גם רציניים למדיי . לא מבינה עדיין למה המון מתעקשים שזה יהיה סם חוקי ..

לא מבינה עדיין למה המון מתעקשים שזה יהיה סם חוקי
מה שהחבר'ה כאן מתארים זה דברים שעוברים תוך כמה ימים/מקסימום שבועות.
לגבי חוקיות, תדברי עם אנשים שמשתכרים מאלכוהול כל יום במשך שנתיים והפסיקו ותשאלי אם היה להם תופעות ואיזה ותחשבי למה האחד חוקי והשני לא

• פותח/ת השרשור
לא תגובה קשורה , אבל הייתי בטוחה עד עכשיו שלקנאביס אין תופעות לוואי שיכולות לגרום לנזקים שכפי שאתם אומרים נשמעים גם רציניים למדיי . לא מבינה עדיין למה המון מתעקשים שזה יהיה סם חוקי ..
התופעות המדוברות מגיעות ממקור פסיכולוגי בעיקר ולא כולם מגיבים ככה, וזה גם תלוי בכמות ובמשך זמן העישון. בנאדם שמעשן פעם בכמה זמן בסופש עם חברים לא יחווה את זה

אז אחרי שנתיים+ של עישון שמתוכו כמעט שנה יום יומי, שמתי לזה stop לפני 4 ימים. למען האימונים, קריירה וכו', הגיע זמן החאלס

מי שמכיר את הCanabis withdrawal symptoms יודע שזה אקט לא קל בכלל, אשמח לשמוע מכם איך ניתן לזרז את התהליך של ה"ניקוי" ולחזור לשגרת שינה ואיזון תקין במהרה.

מלא תודה מראש
@kotzer

האמת שאני לא מעשן כל היום, אבל מעשן כל יום כבר 3 שנים, בערך כל שלושה ימים יוצא לי גרם וזה בעיקר בלילות, לקחתי על עצמי בינתיים להפחית בחצי ולאט לאט להפסיק.
עדכן איך הולך

למה? כי זה נשמע לכאורה מפחיד?
תקרא את התיאורים כאן, אם לא יודעים שזה משהו שקורה למי שמעשן כל יום כל היום למשך תקופה ומפסיק, וזה משהו שעובר תוך זמן קצר ובכלל לא לכולם יש תופעות כאלה אז זה עלול להישמע מפחיד, לא?
מי שמכיר את הCanabis withdrawal symptoms יודע שזה אקט לא קל בכלל
לא בא לך לעשות כלום, לאוכל יש טעם רע כך שאתה גם לא אוכל, אין חשק להרים את עצמך מהמיטה, אין חשק לעבוד, אין חשק לזוגיות...
בנוסף לכל הטוב הזה החלומות מתחילים לחזור אחרי כמה ימים והם חוזרים בגדול אז תתכונן לחלומות/סיוטים הכי הזויים שהיו לך בחיים.

נשמע כמו פרידה מהאקסית. עם הזמן שתי התופעות חולפות.
לך (ולי) זה נשמע ככה, למישהו שלא מכיר את הצמח וקורא שזה התופעות אחרי הפסקת שימוש בסם לא חוקי זה נשמע קצת אחרת

• פותח/ת השרשור
האמת שאני לא מעשן כל היום, אבל מעשן כל יום כבר 3 שנים, בערך כל שלושה ימים יוצא לי גרם וזה בעיקר בלילות, לקחתי על עצמי בינתיים להפחית בחצי ולאט לאט להפסיק.
עדכן איך הולך
אחרי הפיק של היומיים שלושה הראשונים שהיו קשים בטירוף עם כל התופעות שתוארו פה התחלתי להרגיש שיפור, אני מתנהל פה ממש כמו בפרידה-

יום יומיים קשים נותן לזה לשקוע ואז יוצא בכוח ורואה אנשים, פעיל, משתדל להיות כמה שיותר פרודוקטיבי ולקבל פרופורציות. בהתחלה זה מאולץ וקשה אבל זה מחלחל. ספורט גם, לשמור על התוכנית גם אם לא במשקלים כבדים אבל לשמור על הגוף עובד ופעיל עוזר לי ממש. הורדתי את המעמסה המנטלית והפיזית של התוכנית, נטו לזוז

חשוב להבין בראש עוד לפני שאתה מתחיל שיהיו מלא תופעות במצב רוח ושזה פשוט כימי חוסר בדופמין וזה הכל ושזה יעבור, ללמוד ולקרוא על לאן אני נכנס לפני שהתחלתי עזר לי ממש מנטלית, אם לא הייתי מוכן לזה הייתי בטוח שהתחרפנתי ואולי הייתי נשבר. גם כשמפחיתים כמות זה יורגש ברמה כזאת או אחרת, מניסיון. בגלל זה העדפתי להוריד את הפלסטר במכה הפעם

נערך לאחרונה:
כל הכבוד זה ממש לא פשוט לצאת מהמעגל הזה, עם כמה שמהללים את הצמח, הוא מאט אותך, משקר עליך, ואומר לך שהכל בסדר במקום להתמודד עם המציאות.
יש לו המון יתרונות לצמח, אבל יותר חסרונות לאדם שבריא.

לך (ולי) זה נשמע ככה, למישהו שלא מכיר את הצמח וקורא שזה התופעות אחרי הפסקת שימוש בסם לא חוקי זה נשמע קצת אחרת
הרבה דברים נשמעים מפחידים. מה זה רלוונטי? בסוף לו יש את זכות הבחירה, ואם הוא יחליט לעשן הוא ישכיל להבין שהמקרים האלו גם ככה קיצונים ולא משקפים את מרבית המעשנים.

והסם לא חוקי לא כי הוא מסוכן, אלא בגלל אינטרסים שאני בטוח שאתה מודע אליהם.

אירובי ארוך בעצימות גבוהה יגרום לך להרגיש בן אדם חדש, יפתח לך את התיאבון, יעזור לך לישון בלילה, וישפר לך את המצב רוח.

אני הפסקתי אחרי יותר מ-6 שנים של שימוש יום יומי גם עם סיגריות וגם עם קנאביס. מה שהחזיק אותי זה ללכת כל יום לחדר כושר לשעה וחצי של הליכה מהירה בהליכון עם עלייה גבוהה. אחרי חודש דברים יהיו רגועים יותר, אחרי חודשיים לא יהיו לך תסמינים בכלל.

ספורט יכול מבחינה תיאורטית לסייע.
שכן - קנאביס פועל מבחינה פסיכו-אקטיבית על רצפטור CB1. הוא מפעיל אותו כאגוניסט חלקי, משתמשים כבדים חווים משוב שלילי של הרצפטור הזה (ולכן ה"סטלה" שלהם כבר לא כמו פעם).
הגוף שלנו גם מייצר חומר שיש לו אינטראקציה עם CB1, שם החומר הוא אננדמיד והוא מוגדר כ"מולקולת" האושר שמשמשת כ-reward להכל בערך, החל מסקס, לאוכל, לשינה - והיא מופקת מחומצות שומן אומגה 6. אצל צרכני קנאביס בעקבות המשוב השלילי, הרצפטור בקושי מגיב לאננדמיד, אלא רק ל-THC (החומר הפעיל בקנאביס). זה למה מי שמפסיק לעשן קנאביס אחרי הרבה זמן מוצא את עצמו בלי תיאבון, בלי יכולת לישון, ועוד - הייצור הטבעי של האננדמיד נפגע, האננדמיד כבר בקושי משפיע גם כשהוא נוכח בגלל המשוב השלילי, ואת התחליף שלו - THC, אתה כבר לא צורך.

הנה הקאץ' - אירובי ארוך, ע"פ מחקרים רבים - מעלה את כמות האננדמיד באופן משמעותי, ויותר מזה - גורם למשוב חיובי של רצפטור CB1 בחלקים מסוימים (וחשובים!) במוח.

בקיצור, לך תרוץ. ולמרות שאין לך תיאבון, תקפיד לאכול הרבה, עם דגש על שומן. תוך מספר ימים כבר יהיה יותר טוב, ואחרי חודש תרגיש הרבה יותר טוב.
אני מודע לחוסר תיאבון הנוראי שאתה כנראה חווה, אבל לא לאכול רק יזיק. תדחוף בכוח אוכל, בדגש על אוכל שומני.

נקודות נוספות - שווה לתסף באומגה 3 אם אתה לא מתסף עדיין, ישמע מפתיע, אבל האינטראקציות של אומגה 3 עם המערכת האנדו-קנאבינואידית הם מורכבות ונראות באופן כולל כ"שומרות" על כשירות המוח שלך מהבחינה הזו, כשחלק נרחב מהמטבוליטים של אומגה 3 הם בעלי זיקה לרצפטור CB1 ו-CB2.
בנוסף, forskolin עשוי לעזור לחלק מסויים מתופעות לוואי פיזיות הקשורות ל-cAMP.
אקמול - אפשר לקחת במינון סביר והוא יעזור - ההנחה היא שההשפעות מורידות החום של אקמול הם דרך עיכוב האנזים FAAH שאחראי על פירוק אננדמיד ואנדו-קנאבינואידים נוספים. - משמע - לקיחת אקמול עשוייה באופן די ישיר לגרום לך להרגיש יותר טוב עם ההפסקה.

לגבי עניין השינה - שום דבר לא באמת יעזור לך בימים הראשונים מלבד תרופות, אני כן ממליץ להשתמש בתרופות OTC מבוססות אנטי-הסטמין על מנת לישון כמו שצריך. שכן - אלו תרופות לא ממכרות, והם יפילו אותך לישון כמו שצריך.
תמנע מכל סוג של תרופה לשינה שאפשר לפתח בה תלות כמו אמביאן. כמו שאמרתי שינה זה מסוג הדברים שלא ישתפרו כל כך מהר (יקח לפחות חודש עד שתשן באופן טבעי כמו שצריך), אז תרופות זה מפלט מפתה אך יכול להפיל אותך להתמכרות קשה הרבה יותר. תדבוק באנטי-הסטמין למינהם. וגם זה לא כל יום.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית