דילואד שהרס התקדמות

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אז ככה לפני חודשיים בערך הרגשתי כבר תשוש, הייתי מגיע בחוסר חשק לאימונים ומרגיש מת מעייפות אחרי כמה תרגילים בודדים, מה שכן ההתקדמות שלי היתה מאוד טובה ועליתי למשל בסקוואט בערך 10 קילו בחודש אחרי שהייתי תקוע בו הרבה זמן, החלטתי לעשות דילואד, חזרתי מהדילואד ל90% מהמשקלים ועליתי תוך בערך שבועיים בחזרה לאיפה שהייתי, מה שקרה אבל הוא שכל ההתקדמות הטובה שהיתה לי לפני הדילואד נעצרה ועכשיו אני כבר בערך חודש וקצת תקוע פתאום המשקלים, בנוסף שוב פעם התחלתי להרגיש תשישות (לא באותה רמה אבל עדיין), מה הולך פה? התוכנית עצמה כן טובה כי עליתי איתה מעולה לפני הדילואד ולא שיניתי כלום

העליתי כבר ואמרו שיש לי בעיה בזה שהמפרקים פליירינג לצד וקצת בהקשתה אבל שוב פעם זה לא אמור להשפיע עד כדי כך, המרפקים זה יותר לשמור על בריאות הכתף.
בנוסף סקוואט גם כן עליתי בקושי 15 קילו ואני רק 80 לשמיניות שלפי המחשבונים אני במתחיל לעומת בדדליפט שאותו התחלתי אחרי בסקוואט ושם אני כמעט מתקדם (בנץ' לדוגמא אני באינטרמידייט) , בנוגע לסרוואט העליתי לפה מלא פעמים ואמרו שזה תקין לגמרי הטכניקה ובכל זאת אני לא עולה שם במשקלים כל כך, תקוע כבר חודשיים
עכשיו גם לדוגמא התחלתי להתקע איזה שבועיים גם בדדליפט אחרי שלא נתקעתי אף פעם אבל זה הגיוני שזה אמור היה להיעצר מתישהו

זה נראה שאין ברייסינג בכלל בסקוואט...
ובכמה אתה מתקדם מאימון לאימון / משבוע לשבוע? אולי אתה מתקדם מהר מידי ושורף את עצמך מוקדם
גם במשקלים יחסית קלים זה יכול לקרות...

מה המשקל גוף והגובה שלך?
אם אני לא טועה אני זוכר מהתגובות שלך שאתה נמוך כמוני ושוקל קצת כמוני... אתה צריך לזכור שהתקדמות ב5kg אצל אנשים קטנים כמונו זה לא כמו התקדמות ב5kg אצל מישהו ששוקל 90kg... מן הסתם ההתקדמות של מישהו ששוקל 60kg תהיה שונה משל בן אדם ששוקל 80-90+ ... לקח לי אישית הרבה זמן להבין את זה

איך יוצא שאתה מתקדם אם כל שבוע חמישי אתה עושה דילואד , אני מנסה לדחוף אחד לחודשיים אבל זה פשוט מרגיש שזה ממש תוקע אותי וכביכול מבזבז זמן למרות דאני יודע שזה חשוב כדי לא להשרף

איך אתה חוזר למשקלים אחרי השבוע דילואד עולה ל90 אחוז ומשם מוסיף כל שבוע כמה משקל?

או שיש אפשרות לחזור ל95 אחוז מהמשקלי עבודה אחרי הדילואוד?

זה לא כזה פשוט ובפועל אני מתקדם אפילו פחות מכל חמישה שבועות כי לא כל הבלוקים שלי הם זהים. אבל זה מעט יותר מסובך.

מבלי לנסות להתנשא, אבל זה עובד מעט שונים במשקלים גבוהים וזה לא ריאלי ״פשוט לחזור ל90%״ ולהתקדם כל שבוע משם. אבל בגדול זה הרעיון שאני מציע יחסית.

זה לא מבזבז זמן כל עוד אתה מתקדם. אנשים חושבים שאפשר להתקדם כל שבוע (או אפילו כל אימון) במשך המון זמן, זה ממש לא עובד ככה ואחרי פרק זמן התחלתי מסויים צריך לעבוד לתכנון יותר ״מורכב״, לרוב על בסיס בלוקים.

מלקרוא כאן אסף, לא נראה שיש לך שום תוכנית מחושבת.
אתה מנסה להרים כבד וכשלא הולך אתה עושה דילואד.

תקרא קצת על תוכניות כוח ותנסה ליישם אותם.
כבר דיברנו רבות על כך שהטכניקה שלך צריכה שיפור מטורף, איך אתה מצפה להתקדם בלי להתעקב על זה?

למתאמנים שלי יש פעם בחודשיים אולי שהם באמת מרימים משקל שממש כבד להם, כל שאר הזמן המשקלים יחסית נמוכים.
זה מאפשר שיפור ודיוק טכניקה תמידית, ונותן אפשרות להשתמש בתוכנית לאורך זמן רב יותר בלי דילואד.
והכי חשוב, זה מאפשר התקדמות שבועית יציבה.

אני כן חושב שכדאי פעם בחודש או חודשיים לעשות הרמות כבדות של מקסימום, אבל אף פעם לא לכשל, הסיבה לכך כדי לראות איך הגוף מתנהג כשמשקל כל כך כבד על הגוף, אני מצליח לראות אז איפה הזיופים בטכניקה קורים, ואיזה שרירים חלשים שכדאי לתת עבורם תרגילי עזר ספציפים, וכמובן בשביל האתגר המנטלי שכל מתאמן צריך.

אבל אם תראה את התוכנית שלי אישית, גם כשאני מגיע למשקל חדש שמעולם לא הרמתי, תמיד אני יכול לעשות עם עוד כמה ק"ג על המוט, אבל אין לי צורך, אני לא נהיה יותר חזק מ"לקרוע" את עצמי בלבד, אני מתחזק מתוכנית מחושבת שגורמת לי בסופו של דבר יותר משקל, גם אם זה לא "קורע" אותי.

התוכנית שלך בנויה בצורה מאוד חובבנית, הרבה מתאמנים מתאמנים כמוך, ואפילו הרבה מאמנים לצערי מאמנים כך.
אך לעולם לא תבין את הפוטנציאל שלך עד שתוריד מהאגו ותיתן למשקל להיות נמוך ולהתמקד על טכניקה ותוכנית מחושבת לאורך חודשים.
רק לשם השוואה, יש לי מתאמנים שאצלי כמה חודשים בלבד, אחד שוקל 55 ק"ג תוך שלושה חודשים נתן סקוואט 105 ק"ג ודדליפט 110.
כמאמן אני קולט שאנשים יכולים להגיע לתוצאות תוך חודשיים מה שלוקח לאחרים שנים.
כל מה שצריך זה טכניקה פצצה שתמיד עוברת ביקורת ושיפורים, משקלי עבודה נכונים עם תוכנית מחושבת לאורך זמן. וסבלנות ללמוד מספרים של הטובים בתחום או מסרטונים ומאמנים.
זה יתן לך את התבונה כיצד ומה לשנות במידה ואתה לא מתקדם.

אבל מעל הכל זה נסיון חי עם מאמן טוב, הדבר הכי טוב שעשיתי זה שהתאמנתי אצל אליהו הנקין שנתיים, הוא מקצוען ברמה אחרת. זה אפשר לי להבין איך התהליך מתנהל וללמוד מאחד האנשים הכי מבינים בתחום בארץ.
וגם עכשיו שאני מתאמן בלעדיו אני עדיין מתקדם יפה בזכות מה שלמדתי ממנו.

אם לא האילוצים שלי, הייתי מתאמן איתו עדיין.

@elchonon
איזה תשובה אלחנן,פצצה.
אני בתוכנית חדשה שבועיים
ת.בסיס כבד 3-5 חזרות
ת.עזר קל 8-12 חזרות
ובדיוק כמו שכתבתה נסיתי להאיץ בעצמי את ההתקדמות עם המשקלים.
וכצפוי כאב בכתף,שהגיע אחרי לחיצת כתף שקדמה לה לחיצת חזה.
ומה זה שווה? לא שווה! לגוף קשה ש״מתקיפים״ אותו

• פותח/ת השרשור
זה נראה שאין ברייסינג בכלל בסקוואט...
ובכמה אתה מתקדם מאימון לאימון / משבוע לשבוע? אולי אתה מתקדם מהר מידי ושורף את עצמך מוקדם
גם במשקלים יחסית קלים זה יכול לקרות...

מה המשקל גוף והגובה שלך?
אם אני לא טועה אני זוכר מהתגובות שלך שאתה נמוך כמוני ושוקל קצת כמוני... אתה צריך לזכור שהתקדמות ב5kg אצל אנשים קטנים כמונו זה לא כמו התקדמות ב5kg אצל מישהו ששוקל 90kg... מן הסתם ההתקדמות של מישהו ששוקל 60kg תהיה שונה משל בן אדם ששוקל 80-90+ ... לקח לי אישית הרבה זמן להבין את זה

מתקדם בחזרות עושה 3*6 אימון אחרי 766 אחרי זה 776 וכו' עד שמגיע ל3*8 מעלה 2.5 קילו מיורד בחזרה ל3*6 שוקל כרגע אחרי מסה של 8 חדושים 67 וגובה 63

זה לא כזה פשוט ובפועל אני מתקדם אפילו פחות מכל חמישה שבועות כי לא כל הבלוקים שלי הם זהים. אבל זה מעט יותר מסובך.

מבלי לנסות להתנשא, אבל זה עובד מעט שונים במשקלים גבוהים וזה לא ריאלי ״פשוט לחזור ל90%״ ולהתקדם כל שבוע משם. אבל בגדול זה הרעיון שאני מציע יחסית.

זה לא מבזבז זמן כל עוד אתה מתקדם. אנשים חושבים שאפשר להתקדם כל שבוע (או אפילו כל אימון) במשך המון זמן, זה ממש לא עובד ככה ואחרי פרק זמן התחלתי מסויים צריך לעבוד לתכנון יותר ״מורכב״, לרוב על בסיס בלוקים.

מלקרוא כאן אסף, לא נראה שיש לך שום תוכנית מחושבת.
אתה מנסה להרים כבד וכשלא הולך אתה עושה דילואד.

תקרא קצת על תוכניות כוח ותנסה ליישם אותם.
כבר דיברנו רבות על כך שהטכניקה שלך צריכה שיפור מטורף, איך אתה מצפה להתקדם בלי להתעקב על זה?

למתאמנים שלי יש פעם בחודשיים אולי שהם באמת מרימים משקל שממש כבד להם, כל שאר הזמן המשקלים יחסית נמוכים.
זה מאפשר שיפור ודיוק טכניקה תמידית, ונותן אפשרות להשתמש בתוכנית לאורך זמן רב יותר בלי דילואד.
והכי חשוב, זה מאפשר התקדמות שבועית יציבה.

אני כן חושב שכדאי פעם בחודש או חודשיים לעשות הרמות כבדות של מקסימום, אבל אף פעם לא לכשל, הסיבה לכך כדי לראות איך הגוף מתנהג כשמשקל כל כך כבד על הגוף, אני מצליח לראות אז איפה הזיופים בטכניקה קורים, ואיזה שרירים חלשים שכדאי לתת עבורם תרגילי עזר ספציפים, וכמובן בשביל האתגר המנטלי שכל מתאמן צריך.

אבל אם תראה את התוכנית שלי אישית, גם כשאני מגיע למשקל חדש שמעולם לא הרמתי, תמיד אני יכול לעשות עם עוד כמה ק"ג על המוט, אבל אין לי צורך, אני לא נהיה יותר חזק מ"לקרוע" את עצמי בלבד, אני מתחזק מתוכנית מחושבת שגורמת לי בסופו של דבר יותר משקל, גם אם זה לא "קורע" אותי.

התוכנית שלך בנויה בצורה מאוד חובבנית, הרבה מתאמנים מתאמנים כמוך, ואפילו הרבה מאמנים לצערי מאמנים כך.
אך לעולם לא תבין את הפוטנציאל שלך עד שתוריד מהאגו ותיתן למשקל להיות נמוך ולהתמקד על טכניקה ותוכנית מחושבת לאורך חודשים.
רק לשם השוואה, יש לי מתאמנים שאצלי כמה חודשים בלבד, אחד שוקל 55 ק"ג תוך שלושה חודשים נתן סקוואט 105 ק"ג ודדליפט 110.
כמאמן אני קולט שאנשים יכולים להגיע לתוצאות תוך חודשיים מה שלוקח לאחרים שנים.
כל מה שצריך זה טכניקה פצצה שתמיד עוברת ביקורת ושיפורים, משקלי עבודה נכונים עם תוכנית מחושבת לאורך זמן. וסבלנות ללמוד מספרים של הטובים בתחום או מסרטונים ומאמנים.
זה יתן לך את התבונה כיצד ומה לשנות במידה ואתה לא מתקדם.

אבל מעל הכל זה נסיון חי עם מאמן טוב, הדבר הכי טוב שעשיתי זה שהתאמנתי אצל אליהו הנקין שנתיים, הוא מקצוען ברמה אחרת. זה אפשר לי להבין איך התהליך מתנהל וללמוד מאחד האנשים הכי מבינים בתחום בארץ.
וגם עכשיו שאני מתאמן בלעדיו אני עדיין מתקדם יפה בזכות מה שלמדתי ממנו.

אם לא האילוצים שלי, הייתי מתאמן איתו עדיין.

אני אענה לשניכם אלחנן וספליטר, נכון אני לא עובד בתוכנית כח אבל כשכן עבדתי בתכונית כח המכוחת הלינארית של קנדיטו עליתי אפילו בקצב יורת איטי ממה שאני עולה עכשיו...
בנוסף אני אמנם כן רוצה לעלות בכח אבל זה נטו כדי לעלות במסת שריר, תוכנית כח תהיה עם נפח יותר קטן ממה שאני עושה עכשיו וגם כבר התרגלתי לנפח כזה גבוה ואם אני אוריד אותו אני מפחד שאני אפילו ארד במסת שריר, גם אם לא התקדמות בשריר היא לא אופטימלית בתוכנית כח, אני נטו שואל פה את זה לא בשביל להרים 140 סקוואט אלא רק כדי להבין איך אחרי שנה ו7 שאני מתאמן אני עדיין ברמת NOVICE בסקוואט וממש על הגבול של INTERMIDATE בבנץ' כשהטכניקה שלי (בעיקר בסקוואט) היא טובה? במשקלים כאלה וברמה כזאת לא רציך את כל הסיבוכים של בלוקים ותוכניות כח וכו' רק להתמיד לאכול ואתה תגיע לשם גם עם טכניקה רעה, אז לכן אני מנסה להבין איך זה הגיוני? אני לא באמת צריך מאמן כדי להגיע ל100 סקוואט אחרי שנה ו7....

למה לא עלית עם תוכנית כוח? זה שאלה טובה, אך אי אפשר להסיק שתוכנית כוח לא תעבוד לך מהעובדה הזאת.
גם אם לא תרצה לעלות בכוח, תוכנית היפרטרופית טובה כן אמורה לקדם אותך גם בכוח.
אם אתה לא מתקדם בכלל בכוח, סביר להניח שגם לא בגודל.

צריך למצוא את הסברות ההגיוניות למה אתה יחסית תקוע, וכמובן שגם עם טכניקה גרועה ותוכנית גרועה בדרך כלל אפשר להתקדם יחסית, אבל אין לנו אלא מה שהעיניים רואות.
אתה לא מתקדם, והטכניקה והתוכנית נראים אשמים.
אם תמצא אשמים נוספים, אין ספק שכדאי להתיחס אליהם ברצינות גם כן.

מנקודת המבט שלי אתה צריך לשפר את הטכניקה ולעשות תוכנית יותר מחושבת.
גם אם אתה מחפש נטו גודל.

• פותח/ת השרשור
למה לא עלית עם תוכנית כוח? זה שאלה טובה, אך אי אפשר להסיק שתוכנית כוח לא תעבוד לך מהעובדה הזאת.
גם אם לא תרצה לעלות בכוח, תוכנית היפרטרופית טובה כן אמורה לקדם אותך גם בכוח.
אם אתה לא מתקדם בכלל בכוח, סביר להניח שגם לא בגודל.

צריך למצוא את הסברות ההגיוניות למה אתה יחסית תקוע, וכמובן שגם עם טכניקה גרועה ותוכנית גרועה בדרך כלל אפשר להתקדם יחסית, אבל אין לנו אלא מה שהעיניים רואות.
אתה לא מתקדם, והטכניקה והתוכנית נראים אשמים.
אם תמצא אשמים נוספים, אין ספק שכדאי להתיחס אליהם ברצינות גם כן.

מנקודת המבט שלי אתה צריך לשפר את הטכניקה ולעשות תוכנית יותר מחושבת.
גם אם אתה מחפש נטו גודל.
הקטע שכן גדלתי ודי הרבה, כולם אמרו לי במסה הזאת שנהייתי ממש בנוי, הטכניקה שלי לא מושלמת אבל היא גם לא רעה בכלל, בדדליפט שלי למשל אמרת שנראה מעולה וגם איתו אני תקוע פתאום בחודש האחרון, הסקוואט והפרס אמרו לי שנראה טוב וגם בהם אני בקושי עולה... ושוב פעם גם אם התוכנית לא מושלמת אז אני אעלה 70-80 אחוז ממה שיכולתי ולא מאה, אבל לא אשאר על סקוואט ברמת אשכרה נוביס כשאני בדדליפט למשל כמעט מתקדם

הקטע שכן גדלתי ודי הרבה, כולם אמרו לי במסה הזאת שנהייתי ממש בנוי, הטכניקה שלי לא מושלמת אבל היא גם לא רעה בכלל, בדדליפט שלי למשל אמרת שנראה מעולה וגם איתו אני תקוע פתאום בחודש האחרון, הסקוואט והפרס אמרו לי שנראה טוב וגם בהם אני בקושי עולה... ושוב פעם גם אם התוכנית לא מושלמת אז אני אעלה 70-80 אחוז ממה שיכולתי ולא מאה, אבל לא אשאר על סקוואט ברמת אשכרה נוביס כשאני בדדליפט למשל כמעט מתקדם
פתחת נושא שניתקעת ללא התקדמות, ועכשיו אתה כותב שהתקדמת.
כתבת שאתה לא בהכרח מחפש כוח אלא גודל, ואז אתה כותב שגדלת.
אני קצת מבולבל.

אני לא מאשים את הטכניקה שלך, רק בבנץ', בלי להעליב, אבל הטכניקה בה זוועה.
ועכשיו אתה שוב מדבר על משקלים, שהדדליפט במשקל יפה לעומת הסקוואט שתקוע.
כבר כתבתי שקשה לצפות להתקדמות לכוח אם אתה לא עושה תוכנית לכוח.

אשמח לתת לך תוכנית לכוח, עם היפרטרופיה ג"כ, אבל אני חייב שתזרום איתי לגמרי וכמובן שתסכים לתקן את הטכניקה של הבנץ' שגורמת לי לעשות פרצוף כל פעם שאני רואה אותה.

אני גם יותר מאשמח לשמוע
איך אומרים ״נעשה ונשמע״...
בוא נתחיל בפרטי, תשלח לי פרטים.
משקל גוף, גובה, גיל, מטרה ספציפית, משקל מקסימלי שידוע לך שעשית בבנצ' סקוואט ודדליפט (ומה שעוד את יודע), ויאלה בא נתחיל.

• פותח/ת השרשור
פתחת נושא שניתקעת ללא התקדמות, ועכשיו אתה כותב שהתקדמת.
כתבת שאתה לא בהכרח מחפש כוח אלא גודל, ואז אתה כותב שגדלת.
אני קצת מבולבל.

אני לא מאשים את הטכניקה שלך, רק בבנץ', בלי להעליב, אבל הטכניקה בה זוועה.
ועכשיו אתה שוב מדבר על משקלים, שהדדליפט במשקל יפה לעומת הסקוואט שתקוע.
כבר כתבתי שקשה לצפות להתקדמות לכוח אם אתה לא עושה תוכנית לכוח.

אשמח לתת לך תוכנית לכוח, עם היפרטרופיה ג"כ, אבל אני חייב שתזרום איתי לגמרי וכמובן שתסכים לתקן את הטכניקה של הבנץ' שגורמת לי לעשות פרצוף כל פעם שאני רואה אותה.
נתקעתי ללא תהקדמות במשקלי עבודה, במסה אני גודל יפה (לפחות נראה לי), אני אכן מחפש בעיקר גודל אבל אני פשוט יודע שטבעיים כדי לגדול צריכים לתהחזק ובגלל זה אני גם מחפש כח (פשוט כי כמו שאמרתי גדילה היא סוג של תוצר לוואי של התחזקות) וכן גם מחפש להתחזק, בוא נגיד 80/20 לטובת מסה לעומת כח.
תוכניות הכח שראיתי וגם שעשיתי (קנדיטו) היו עם נפח די קטן לעומת מה שאני עושה עכשיו ובגלל זה אני לא כל כך יודע אם מתאים לי לעבור לאחת מהן כרגע, שאני עדיין מחפש בעיקר לגדול, לכן אני מחפש להתחזק במסגרת התוכנית היפרטרופיה שאני מבצע ולא להחליף לתוכנית כח.
ושוב פעם אתה טוען שאני לא מתקדם בגלל הטכניקה שאתה אומר שתכלס רק בבנץ' היא גרועה (ששוב פעם לא מבין מה כזה רע בה חוץ מהמרפקים שהם פליירינג יותר מידי ולא מכווצים), אבל עובדה שבסקוואט אני בטכניקה טובה וגם בו אני תקוע וכנל בפרס כאשר בשניהם אני במשקלי בדיחה שלא תואמים את הדדליפט שלי ואפילו לא את הבנץ' ואת משך הזמן שאני מתאמן (בדדליפט גם עכשיו נתקעתי אבל בו כן עליתי מלא אז אני כרגע אוציא אותו מהמשוואה) ולכן מנסה להבין איך לעבור את התקיעה במסגרת ההגבלים שרשמתי למעלה (תכונית היפטרופיה וכו')

מדהים.
בחור חזק
אני 93 גיל 36

•כמה סטים של בנץ פרס אתה עושה?
•והאם בכולם אתה מצליח חמישיה עם משקל מקסימום?

בבלוק כוח שעבדתי כן הייתי עושה 5X5 של 120 ק"ג בסוף הבלוק (התחלתי מ80 ק"ג ושיפרתי טכניקה)

כרגע אני עובד על לחיצה בשיפוע יותר ושם המשקלים עומדים על 95 ק"ג ל3X6 כרגע...
(החיטוב גומר אותי 😅)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית