ייעוץ Starting Strength

l3ilabong

משתמש פעיל
349
0
נק' מוניטין:
0
349
0
חזרתי מהמכון ... סוף סוף אמרו לי שאני יכול לעשות את התוכנית... הם הסכימו בתנאי שאני מוריד את הPC לבינתיים... אולי בעתיד אני יוכל להוסיף אותו... עכשיו יש לי כמה בעיות אולי אני יוכל לנצל את האשכול בשביל שתעזרו לי...

אז ככה

-לגבי החימום בSS...איך זה הולך? הבנתי שצריך לעשות 3 סטים חימום ואחרי זה 3 סטים אם משקל עבודה...זה נכון?

והאם זה כזה נורא שאני יחליף את הPC בBOR?

תודה 😃

ערכתי כי קיבלתי תשובה על חלק מהשאלות:P

נערך לאחרונה:
חזרתי מהמכון ... סוף סוף אמרו לי שאני יכול לעשות את התוכנית... הם הסכימו בתנאי שאני מוריד את הPC לבינתיים... אולי בעתיד אני יוכל להוסיף אותו... עכשיו יש לי כמה בעיות אולי אני יוכל לנצל את האשכול בשביל שתעזרו לי...

אז ככה

-אמא שלי לומדת חינוך גופני והמרצה שלה הוא "פרופסור" בקיצור אחרי ויכוחים של איזה שבועיים ביני לבינה על התוכנית וכל זה היא (בגלל כל הקטע של הגדילה... אני מבין את הפחד שלה אני ממש גמד 161 בן 15 והגנטיקה שלי לא מאפשרת לי לעבור את ה170... אם בכלל) בקיצור היא שאלה את המרצה שלה והוא התחיל להגיד לה שאסור לעבוד על כוח רק על סיבולת וכו' וכו' וכו'... לא התייחסתי לזה אבל אני פשוט לא מצליח להוכיח לאמא שלי שאם אני יעבוד בתוכנית כוח לא יקרה לי כלום....אתם יכולים אולי לייעץ לי מה לעשות? היא לא סומכת על אף אחד שאני מביא ... רק על אנשים שהיא מכירה היא רוצה לשאול איזה מאמן שאימן אותי לפני שנתיים אבל הוא בקושי מתעניין באימונים שלי עכשיו ואני בטוח 100% שהוא יוריד אותה מהרעיון.

עכשיו כמה שאלות בקשר לSS
P.gif

-בקשר למילטרי...אני מרגיש כל פעם כשאני עושה את הסט וגם אחרי (לפעמים גם כמה ימים אחרי זה) כאבים לפעמים בגב עליון ולפעמים תחתון מין דקירות כאלה ואני מפחד שאני גורם לנזק... גם המאמן שנתן לי לעשות SS הציע שאולי אני יעשה מילטרי בישיבה למרות שהתעקשתי ואמרתי שמילטרי זה בעמידה ולא בישיבה... אבל עדיין אני מפחד שאני יכול להיפצע כי ניראה לי שאני לא עושה נכון בכלל...הוא הסביר לי שבמילטרי בעמידה מפעילים לחץ על עמוד השדרה וביצוע לא נכון יכול לגרום לפציעה...(וגם הוא הוסיף ואמר שזה יכול לפגוע בגדילה של העצמות ושל השריר עצמו)מה לעשות?

-לגבי החימום בSS...איך זה הולך? הבנתי שצריך לעשות 3 סטים חימום ואחרי זה 3 סטים אם משקל עבודה...זה נכון?

בינתיים אלה השאלות שעולות לי,תודה לעונים.

ותקשיבו אני יודע שמשקולות לא פוגעות בגדילה וכל זה אבל לאמא שלי ולי נורא חשוב הגובה שלי כי בין כה וכה אני ממש גמד ואני לא רוצה להישאר ככה ... אני רוצה לגבוהה לפחות עד 170...
עד לא מזמן הייתי בטוח שזה לא פוגע אבל קצת הורידו לי את הביטחון אם כל הקטע של התרגילים המורכבים...
ובעיקר בגלל שאני מרגיש את הכאבים האלה בגב התחתון והעליון...ושוב אני אומר אני לא מאמין שזה יפגע לי בגדילה בכלל.
בבקשה תענו כמה שיותר דחוף... תודה
smile.gif
וסליחה על המגילה.

בכל הקטע של הפסקה הראשונה - אל תגיד לה שזה SS ואל תפרט את התרגילים, תגיד שאתה סתם מתאמן, וכשירשמו אותך תעשה את התוכנית בלי לשאול אף אחד (כמובן תוודא שאתה יודע מה אתה עושה, תקרא את הספר או לפחות תראה את הדיוידי ותעלה סרטונים שיתקנו אותך).
אני לא חושב שיש מדריכים בארץ שיסרבו שתתאמן בכלל, פשוט אל תגיד את התוכנית(בקורס מדריכים מלמדים את המדריך לא להמליץ על חלק מהתרגילים האלה).
כל הקשר של הגדילה אין לי מה להוסיף המיתוס נופץ מספיק. תן לה לקרוא מחקרים בנושא..

בקשר למיליטרי עדיף שתעלה סרטון שנוכל לראות כי ככה קשה להבין, יכול להיות שהכאבים סתם נובעים ממשהו זניח ויכול להיות שלא. תראה סרטונים ביוטיוב של ריפטו מאמן את המיליטרי( וכמובן שהספר מפרט הרבה יותר)
בקשר למאמן, כרגיל, תגיד לו שהוא דביל, ושסתם בשביל הידע (הלא רב) שלו, תסביר לו שמיליטרי בישיבה מגביר את כוחות הדחיסה על עמוד השדרה יותר מאשר בעמידה, שם הרגליים משמשות כ"בולם זעזועים"(די מפתיע כי אפילו את זה מלמדים בקורס, צריך להיות מאמן ממש גרוע בשביל לא לדעת דברים אלמנטריים כאלה).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קראתי את הספר כמה פעמים... לגבי הבעיה אם אמא שלי פתרתי אותה אז זה בסדר... אני יעלה עוד כמה ימים את הסירטון של המילטרי... אם אפשר רק תשובה לגבי הסטים של החימום? תודה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית