הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה שמציקה לי

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
אם אני עולה במשקל, אבל לא עולה במשקלי עבודה/ נפח אימון, אז אני למעשה לא עולה במסת השריר אלא במסת שומן?

כרגע אני על 1,800 קל' כבר חודש וחצי אחרי שהתייצבתי על 1,700. בהתחלה לא הייתה עלייה במשקל , ואז פתאום קפצתי כמעט 2 קילו....
מבחינת האימונים- במקום להתקדם הייתה לי ריגרסיה, שהכי קל לי לשייך אותה לחוסר מוטיבציה של חורף... רק עכשיו מתחילה לשחזר את ההישגים.
או שאולי העמסתי על עצמי מדי? למרות שעשיתי דילואד במטרה להשתקם....

אבל העיקר הוא- עלייה במסת שריר כרוכה בהכרח בעלייה בנפח עבודה?

נערך לאחרונה:
סיימתי לקרוא, ואהבתי ממש!!! D:
הסביר לי הרבה דברים. תודה!
ה"גדילה" מתייחסת למעשה גם לעניין העליי במשקל?
כמובן (עלייה במשקל לרוב שווה גדילה. של מסת שריר ושל מסת שומן ☠️)

ובשמחה.

אוברטינקינג
לא להתקדם זה אוברטינקינג? מה?..
מה גם שזה יכול להיות רק מחמיר עקב השמנה.

אולי עכשיו ספציפית זה לא נכון לגבייך כי את אומרת שפתאום הייתה קפיצה, כנראה נוזלים.
תבדקי מה מונע ממך להתקדם ותשפרי את זה.
@FloppyJoe
לחלוטין לא מסכים איתך.
מעבר להיות התגובה שלך פוגענית ומעליבה כלפי נשים שלא מייצגות את הגזרה הספציפית של אידיאל היופי הנשי.
מעבר לחוסר ההבנה שלך מהי הפרעת האכילה ושלא, לא לוקים באנורקסיה נרבוזה או בבולמיה בעקבות "מלכודת הפיטנס והאינסטגרם" אלא שמדובר במשהו נפשי ועמוק יותר מההגדרה השטחית שאתה מציג כאן.
מעבר להצגת עלייה במשקל ומראה נשי כ"השחתת הגוף" ועידוד נשים לא לנסות להשתפר כי "הן עלולות להיראות כמו נטע ברזילי בלי להתכוון" (שזה לחלוטין לא דבר רע כמו שאתה מנסה להציג כאן).

אתה פשוט לא יודע להתנסח, וחבל.

אני, בתור גבר, הזדעזעתי מהתגובה שלך.

אני, בתור גבר הטרוסקסואל, נמשך אלייך.
איך זה הגיוני בכלל?

תעשי טובה ואל תפלי למלכודת הפיטנס הנשית שהורסת גוף של בנות כבר 10 שנים בגלל Body dysmorphia שמוזרקות אינסטגרם ולוחמות פוטושופ משתמשות בו.

את אישה, כמות הטסט שלך אפסית, היכולת שלך לעלות שריר נקי מעבר למעט noobie gains היא מינימאלית עד לא קיימת, אז מה קורה?
נשים אוכלות קצת יותר, עושות "מסה" על מבנה גוף נשי שגם ככה הבסיס שלו הוא 25% שומן, ואז בשביל להוסיף חצי ס''מ לתחת שלהן הן בלי לשים לב מעלות 5 קילו שומן ומשחיתות את הגוף, מכאן יש 2 אופציות
1) לא שמות לב להשחתה כי הן רק מסתובבות עם טייצים כל היום וחוות tunnel vision לתחת והרגליים ומאבדות פרופורציה עד שהן מסיימות כמו נטע ברזילי בלי להתכוון
2) נכנסות ללופים של חיטובים עם סיכוי טוב להיכנס למעגל בולמי או אנורקסי

למה אני כותב לך את זה?
כי אני רואה פה כבר נורות אדומות של "עליתי פה 2 קילו, ירדתי שם 2 קילו, השריר לא עולה השריר כן עולה, 1700 קלוריות 1800 קלוריות"

תיזהרי

איפה הכפתור שלוחצים עליו ומופיע ״זהירות בולשיט״ מלווה בהבהוב אדום?

תעשי טובה ואל תפלי למלכודת הפיטנס הנשית שהורסת גוף של בנות כבר 10 שנים בגלל Body dysmorphia שמוזרקות אינסטגרם ולוחמות פוטושופ משתמשות בו.

את אישה, כמות הטסט שלך אפסית, היכולת שלך לעלות שריר נקי מעבר למעט noobie gains היא מינימאלית עד לא קיימת, אז מה קורה?
נשים אוכלות קצת יותר, עושות "מסה" על מבנה גוף נשי שגם ככה הבסיס שלו הוא 25% שומן, ואז בשביל להוסיף חצי ס''מ לתחת שלהן הן בלי לשים לב מעלות 5 קילו שומן ומשחיתות את הגוף, מכאן יש 2 אופציות
1) לא שמות לב להשחתה כי הן רק מסתובבות עם טייצים כל היום וחוות tunnel vision לתחת והרגליים ומאבדות פרופורציה עד שהן מסיימות כמו נטע ברזילי בלי להתכוון
2) נכנסות ללופים של חיטובים עם סיכוי טוב להיכנס למעגל בולמי או אנורקסי

למה אני כותב לך את זה?
כי אני רואה פה כבר נורות אדומות של "עליתי פה 2 קילו, ירדתי שם 2 קילו, השריר לא עולה השריר כן עולה, 1700 קלוריות 1800 קלוריות"

תיזהרי

אז מה שאתה אומר לה בעצם - אל תטרחי להתאמן קשה? אתה מודע שאפשר להגיד אותו דבר על גברים, כן?

סך הכל מזהיר אותה לא קבעתי שום דבר
בתקווה שעוד נשים קראו את התגובה שלי ותוכלנה לזהות אם הן בלופ המסוכן שתיארתי או לא

הנחות היסוד שלי מבוססות על רב המוחלט של הנשים, אם היא במיעוט (נשים שמתאמנות כי הן רוצות בייספס? מתאמנות כח? ) זה לא מעניין אותי כי שוב, אני לא מדבר אלייה באופן אישי אל אל נשים ונערות פיטנס שמצאו את עצמן בלופ של מאסה בשביל להגדיל תחת ורגליים כמו אושיות הפיטנס הנשיות עם המאות מליוני עוקבות שמורכבות מנערות מתגברות ונשים צעירות

ואת לא צריכה להצטער, כמו שלא דיברתי אליה באופן אישי, גם לא מדבר אליך, מספיק שנערה אחת שעוד לא נרשמה לפורום אבל קוראת בו הצליחה לקרוא ולהבין מה שאני כתבתי ואת שלי עשיתי

שמע לא יודע עם איזה בחורות אתה מסתובב... ה״טרנד״ של לרצות תחת גדול ורגליים גדולות ולא להיות שחיפיות - מעולה. עד לפני כמה שנים, ״מובילות דעת הקהל״ הוא נראות כמו שלד מהלך. אז פתאום לא חובה להיות באחוז שומן חד ספרתי, פתאום קצת צלוליטיס זה לא סיבה להתחבא בבית, קימורים זה פופולרי ואנשים מנהלים קשר יותר בריא עם אוכל ולא צמים.

דדליפט וסקוואט הפכו לתרגילים פופולריים אצל נשים... שאני התחלתי להתאמן לפני 15 שנה~ לא היה כמעט בשום מכון כלוב, ושהביאו כלוב למכון שלי, אף אחד לא ידע מה לעשות איתו! דווקא רגליים גדולות ותחת גדול זה משהו שכן ניתן להשיג באופן טבעי (עד גבול מסויים, כמובן שיש ״מוזרקות״ באינסטגרם).

לפותחת הדיון - בגדול, הצורת חשיבה שלך בהחלט נכונה ורציונלית.

לפני שנוגעים ב״בעיה״, צריך לחשוב על משתנים חיצוניים שישפיעו באופן שלילי על הקשר בין נפח האימונים למשקל גוף.
נשים באופן כללי נוטות ״לקפוץ״ במשקל יותר מגברים, כתלות ב:
- מחזור חודשי - לחץ - חוסר שינה - חוסר התאוששות

לכן שווה לחשוב האם אחד מהגורמים הנ״ל יכלו להשפיע שלילית על הקפיצה.

בהנחה ואין ממש שינוי, יכול להיות שאת נמצאת בתשישות גבוה וצריך דילואד, או שהתכנית ״הפסיקה לעבוד״ ושווה לשקול צורת אימונים שונה.

אבל בגדול, כן, אם ממשיכים לעלות במשקל גוף ולא במשקלי עבודה/נפח עבודה - זה לא תקין ולא מצביע על תהליך חיובי, כמובן שמדובר לאורך זמן, לא לאורך שבוע שבועיים.

• פותח/ת השרשור
לפותחת הדיון - בגדול, הצורת חשיבה שלך בהחלט נכונה ורציונלית.

לפני שנוגעים ב״בעיה״, צריך לחשוב על משתנים חיצוניים שישפיעו באופן שלילי על הקשר בין נפח האימונים למשקל גוף.
נשים באופן כללי נוטות ״לקפוץ״ במשקל יותר מגברים, כתלות ב:
- מחזור חודשי - לחץ - חוסר שינה - חוסר התאוששות

לכן שווה לחשוב האם אחד מהגורמים הנ״ל יכלו להשפיע שלילית על הקפיצה.

בהנחה ואין ממש שינוי, יכול להיות שאת נמצאת בתשישות גבוה וצריך דילואד, או שהתכנית ״הפסיקה לעבוד״ ושווה לשקול צורת אימונים שונה.

אבל בגדול, כן, אם ממשיכים לעלות במשקל גוף ולא במשקלי עבודה/נפח עבודה - זה לא תקין ולא מצביע על תהליך חיובי, כמובן שמדובר לאורך זמן, לא לאורך שבוע שבועיים.

תודה על התגובה 😃
היו לי כמה השערות בנוגע לעלייה במשקל. אני יודעת שבאופן טבעי יש עליות וירידות בגלל כלמני שינויים הורמונאליים/ פחממות/ מלחים וכו', לכן חיכיתי בסבלנות לראות אם זה ירד מעצמו... זה לא ירד.
אם היית מדבר איתי לפני שנה, הייתי נכנסת לסטרס היסטרי ופוצחת בדיאטת הרעבה חחח, היום אני קצת יותר סלחנית לגבי זה.
אני כן מרגישה שהשמנתי קצת. לא נח לי עם זה. אז פשוט דוחפת את עצמי באימונים, שאם כבר יש לי עודף קלורי, שיתעל את עצמו למקומות הטובים עד כמה שאפשר.
בשומן אטפל אחרי פסח... 🥷
אנסה גם לשנות את הרכב התזונה ולהוריד פחממות לטובת חלבונים. לא נעלמה מעיני העובדה שבאמת ובתמים אכלתי הרבה פחממות בשבוע-שבועיים האחרונים, (לא כל יום,ד אבל שיכול בהחלט להשפיע על המשקל, ואולי בגלל זה אני לא רואה את הירידה שכבר הייתה אמורה להגיע באופן טבעי, כמו שאני רואה בדרך כלל במהלך החודש...
פורים זה חג כיפי, ולא חלבוני במיוחד. אני לא רוצה למנוע מעצמי להינות מכל מה שיש לחג להציע. אני שומרת על רמת קלוריות נורמלית (להערכתי לא עוברת עודף קלורי מצטבר של 1,000-1,500 לשבוע.) ושומרת על רמת חלבון של מינימום 1.5. כל השאר זה פחממות ושומנים, מנהסתם, שגורמים לעלייה במשקל.
אחרי פורים אוריד מהפחממות לכמות הרגילה שלי ואעדכן.
ועכשיו הולכת להתארגן לסעודת פורים, ברשותכם 😄
לפחות על-האש זו ארוחה שקל לשמור בה על ערכים טובים 🙄
מזל שלא הייתה לי גישה למשקל הבוקר. עדיף לא לדעת כמה אני שוקלת לאור מה שאכלתי אתמול בלילה חחח:sarcastic:

אני חייב להגיד משהו על הקטע של גדילה במסה יש גם נשים(ויש הרבה מהם) שעושות את זה פשוט כי הם רוצות לראות עוד משקל על המוט
כי וואלה בידיוק כמונו הגברים זה מה שמרגש אותם.

• פותח/ת השרשור
אני חייב להגיד משהו על הקטע של גדילה במסה יש גם נשים(ויש הרבה מהם) שעושות את זה פשוט כי הם רוצות לראות עוד משקל על המוט
כי וואלה בידיוק כמונו הגברים זה מה שמרגש אותם.

מסכימההההה 🤯

תודה על התגובה 😃
היו לי כמה השערות בנוגע לעלייה במשקל. אני יודעת שבאופן טבעי יש עליות וירידות בגלל כלמני שינויים הורמונאליים/ פחממות/ מלחים וכו', לכן חיכיתי בסבלנות לראות אם זה ירד מעצמו... זה לא ירד.
אם היית מדבר איתי לפני שנה, הייתי נכנסת לסטרס היסטרי ופוצחת בדיאטת הרעבה חחח, היום אני קצת יותר סלחנית לגבי זה.
אני כן מרגישה שהשמנתי קצת. לא נח לי עם זה. אז פשוט דוחפת את עצמי באימונים, שאם כבר יש לי עודף קלורי, שיתעל את עצמו למקומות הטובים עד כמה שאפשר.
בשומן אטפל אחרי פסח... 🥷
אנסה גם לשנות את הרכב התזונה ולהוריד פחממות לטובת חלבונים. לא נעלמה מעיני העובדה שבאמת ובתמים אכלתי הרבה פחממות בשבוע-שבועיים האחרונים, (לא כל יום,ד אבל שיכול בהחלט להשפיע על המשקל, ואולי בגלל זה אני לא רואה את הירידה שכבר הייתה אמורה להגיע באופן טבעי, כמו שאני רואה בדרך כלל במהלך החודש...
פורים זה חג כיפי, ולא חלבוני במיוחד. אני לא רוצה למנוע מעצמי להינות מכל מה שיש לחג להציע. אני שומרת על רמת קלוריות נורמלית (להערכתי לא עוברת עודף קלורי מצטבר של 1,000-1,500 לשבוע.) ושומרת על רמת חלבון של מינימום 1.5. כל השאר זה פחממות ושומנים, מנהסתם, שגורמים לעלייה במשקל.
אחרי פורים אוריד מהפחממות לכמות הרגילה שלי ואעדכן.
ועכשיו הולכת להתארגן לסעודת פורים, ברשותכם 😄
לפחות על-האש זו ארוחה שקל לשמור בה על ערכים טובים 🙄
מזל שלא הייתה לי גישה למשקל הבוקר. עדיף לא לדעת כמה אני שוקלת לאור מה שאכלתי אתמול בלילה חחח:sarcastic:

גישה מעולה, המון בהצלחה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית