הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על משקלי עבודה

• פותח/ת השרשור חיי
  • פורסם בתאריך

חיי

משתמש מתחיל
60
2
נק' מוניטין:
2
60
2
מה עדיף לעשות:
סתם דוגמא לקחת מוט של בנץ פרס ולשים עליו 40 קילו כל צד , 8-10 חזרות או לשים 20 קילו כל צד ולעשות 20 חזרות או יותר ? זה יתן לי את אותו גירוי?
אם אפשר גם הסבר תודה

נניח ותעשה בנץ עם 100 קילו סה"כ ל10 חזרות, נפח העבודה שלך יהיה 1000 ק"ג לסט
אם תבצע 20 חזרות עם 60 קילו הוא יהיה 1200

אפשר להגיד במצב המאוד ספציפי הזה יהיה עדיף לך לעשות יותר נפח עבודה, אם אתה מתאמן למטרת מסה ולא כוח

אם אתה רוצה כוח אתה צריך לעבוד כבד בסופו של דבר, אז במידה וזה המצב הייתי עובד על משקל גבוה. (ובאותה מידה אתה פשוט יכול לעשות עוד 2 חזרות לקבל את אותו האפקט)

ובלי קשר, טווחי חזרות לא כל כך חשובים, העיקר להעלות את העומסים בצורה עקבית, בין אם זה להוסיף 5 קילו לבנץ בין אימון או להעלות את נפח העבודה.

• פותח/ת השרשור
נניח ותעשה בנץ עם 100 קילו סה"כ ל10 חזרות, נפח העבודה שלך יהיה 1000 ק"ג לסט
אם תבצע 20 חזרות עם 60 קילו הוא יהיה 1200

אפשר להגיד במצב המאוד ספציפי הזה יהיה עדיף לך לעשות יותר נפח עבודה, אם אתה מתאמן למטרת מסה ולא כוח

אם אתה רוצה כוח אתה צריך לעבוד כבד בסופו של דבר, אז במידה וזה המצב הייתי עובד על משקל גבוה. (ובאותה מידה אתה פשוט יכול לעשות עוד 2 חזרות לקבל את אותו האפקט)

ובלי קשר, טווחי חזרות לא כל כך חשובים, העיקר להעלות את העומסים בצורה עקבית, בין אם זה להוסיף 5 קילו לבנץ בין אימון או להעלות את נפח העבודה.
אוקיי הבנתי , ובאותה מידה אני יכול גם לשים עשר קילו כל צד ופשוט לעשות יותר חזרות? אין ערך למשקל רק לנפח?

אוקיי הבנתי , ובאותה מידה אני יכול גם לשים עשר קילו כל צד ופשוט לעשות יותר חזרות? אין ערך למשקל רק לנפח?
יש ערך למשקל במטרת אחרות, כוח מתפרץ, כוח מוחלט. אבל במידה ואתה מחפש אך ורק מסה ולהיות גדול, הגורם הכי ישיר הוא נפח עבודה

איך מחשבים?

חזרות כפול סטים כפול משקל

אם עשיתה 3 סטים של 10 במשקל 50

3*10*50=1500

אבל שמע אם לא כיף לך להתאמן ככה אתה לא תהפוך לשחיף אם תתאמן כבד חס וחלילה, תמיד תדאג שיהיה התקדמות בנפח העבודה, בלי קשר למשקל או עצימות והכל יסתדר

היפרטרופיה תהיה בכל טווח חזרות.
בין אם זה 3-5, 6-12 או 15+ תהיה היפרטרופיה כל עוד יש עלייה בעומסים.
מה שכן יש הבדל בסוג ההיפרטרופיה בכל טווח חזרות, ונכון להיום ההמלצה היא לשלב את כל טווחי החזרות באימונים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית