הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תכנית SS אחרי שנה וחצי

elrameinii

משתמש מתחיל
69
14
נק' מוניטין:
49
69
14
כשהתחלתי להתאמן לא עשיתי תכנית כח פשוט עבדתי Ab לאחר מכן Abc התקדמתי ועדיין ממשיך להתקדם בסדר. אני רוצה לשפר את המשקלים במורכבים.
אני לא עושה יותר מידי דדליפט בתוכנית שלי כרגע.
אני כבר מתאמן שנה וחצי יש טעם לעשות כרגע את התוכנית SS?
האם התוכנית תספיק לי לגדול?

משקלים Rm1
Bench 100
Squat 140
Deadlift 155-160

למטרות בילדינג אתה רוצה להגיע להתשה "מקומית", כלומר, שהשריר "צועק הצילו".

אם תעשה את זה דרך תרגיל כמו דדליפט - אתה תתעייף מאוד באימון, הוא תהיה מותש מטעמים שהם לא - "התשה מקומית", וגם צריך להתאושש מהם.

זה לא אומר שאי אפשר לבנות מסת שריר עם דדליפט, אבל דדליפט (קלאסי) הוא למטרה הזאת הוא כלי פחות אידאלי.
לגמרי,מתי המכונים בארץ יפתחו מישו יודע? לא התאמנתי 40 יום חחח והאמת? שזה הדבר הכי ווב שאני יכולתי לעשןת לעצמי,קצת מנוחההה,אחרי שבוע חוזר לעצמי,אבל עד מתי!?!?!?

למטרות בילדינג אתה רוצה להגיע להתשה "מקומית", כלומר, שהשריר "צועק הצילו".

אם תעשה את זה דרך תרגיל כמו דדליפט - אתה תתעייף מאוד באימון, הוא תהיה מותש מטעמים שהם לא - "התשה מקומית", וגם צריך להתאושש מהם.

זה לא אומר שאי אפשר לבנות מסת שריר עם דדליפט, אבל דדליפט (קלאסי) הוא למטרה הזאת הוא כלי פחות אידאלי.
אני בניתי מסת שריר גדולה בכל השרשרת האחורית, וגם בטרפזים ובאמות ובגב אך ורק מדדליפט

אני בניתי מסת שריר גדולה בכל השרשרת האחורית, וגם בטרפזים ובאמות ובגב אך ורק מדדליפט
מסכים לגמרי. דדליפט נותן כתף אחורי, טרפזים, גב ואמסטרינג.
לבילדר הטבעי יש המון מה להרוויח מתרגילים מורכבים ואפילו במשקל קצת כבד עם חזרות של 5-8.
אבל אין ספק שאי אפשר להתבסס עליהם.
ברור שזאת לא חובה אתה תעשה סקוואט דדליפט ובנץ באותו אימון?
אני עושה את זה.

פחות או יותר נשארתי באותו רמת שומן כבר כמה שנים 14%-15%. ועליתי בערך 10 ק"ג בשנתיים האחרונות.
אני חושב שזה חלום של הרבה בילדרים.

אני עושה כמעט אך ורק תרגילים מורכבים.
מה שהרבה לא מבינים לדעתי, שאפשר להגיע להיפוטרופיה יפה מאוד עם משקל כבד ל 5 חזרות. ושכוח לא סותר מסה.
ושתרגילים מורכבים יכולים לתת לך מראה מאוד יפה, תראה את הפאוורליפטרים שלא שמנים, ואת הוויטליפטרים ואטלתים מתחומי ספורט אחרים. לדעתי שי להם גוף מאוד יפה בלי לעשות תרגילים מבודדים.

אין ספק שתרגילים מבודדים הם חובה כדי לקבל עיצוב ספציפי, אבל לבסיס ולהיראות טוב אפשר גם ובקלות עם תרגילים מורכבים למרות ההתשה.

להגיד שדדליפט לא אידיאלי לבניית מסת שריר יהיהלא נכון כי הוא עובד על כל הגוף או כמעט כולו, כי ככל שאתה מפעיל יותר שרירים ומאמץ אותם מאוד אז לגוף יש פוטנציאל גדילה פנטסטי

להגיד שדדליפט לא אידיאלי לבניית מסת שריר יהיהלא נכון כי הוא עובד על כל הגוף או כמעט כולו, כי ככל שאתה מפעיל יותר שרירים ומאמץ אותם מאוד אז לגוף יש פוטנציאל גדילה פנטסטי
מה שכן, אין צורך בבילדינג לעבוד על דדליפט יותר מפעם בשבוע.

והוא הרבה יותר מתאים לדעתי לתוכנית מפוצלת היטב. אם מתאמן עושה FBW ל3 פעמים בשבוע, יקח לו שעות להצליח כזה אימון מפוצץ בתרגילים מורכבים, וכנראה שיהיה מותש לחלוטין באמצע אימון.

אבל תוכנית מפוצלת ל5 או 6 אימונים בשבוע, יקצר משמעותית כל אימון, ויתן יותר מקום להכניס דדליפט, סקוואט ובנץ'.

באימון FBW יהיה אפשר להכניס את התרגילים המורכבים, אבל כל אחד יצטרך את היום שלו, ותצטרך לעשות דדליפט פעם בשבוע וכן לבנץ' ולסקוואט, ולעשות תרגילי חזה וגב ורגליים יותר מבודדים בשאר הימים.
אבל זה לא נורא לדעתי.

התרגילים המורכבים מאוד חשובים כמו שכוח מאוד חשוב למסה.

לא אמרתי שהןא לא אידיאלי

"זה לא אומר שאי אפשר לבנות מסת שריר עם דדליפט, אבל דדליפט (קלאסי) למטרה הזאת, הוא כלי פחות אידאלי".

"זה לא אומר שאי אפשר לבנות מסת שריר עם דדליפט, אבל דדליפט (קלאסי) למטרה הזאת, הוא כלי פחות אידאלי".
זהו, זה הקטע, שדדליפט הוא תרגיל מאוד אידיאלי לגדילה מפני שהוא מערב כמות שרירים ענקית, מה שמוביל לפוטנציאל גדילה פנטסטי

זהו, זה הקטע, שדדליפט הוא תרגיל מאוד אידיאלי לגדילה מפני שהוא מערב כמות שרירים ענקית, מה שמוביל לפוטנציאל גדילה פנטסטי
למה זה שהוא מערב כמות שרירים ענקית זה "מוביל לפוטנציאל גדילה פנטסטי"?

מצטער, לא השתכנעתי.
ואלה אל תשתכנע תמשיך לחשוב שאתה יודע הכל
ואלה אל תשתכנע תמשיך לחשוב שאתה יודע הכל
בגלל שאני בן אדם אנסה לפחות להסביר,בפיתוח גוף יש מקום לתרגילים מורכבים,אך יש צורך בלבודד שרירים,דדליפט מתיש ואי אפשר לתת הכל בתרגילים אחרים,במה דדליפט עוזר לפיתוח גוף בצורה ישירה שתרגילים אחרים פחות מתישים לא יכולים להחליף? פעם בשבוע בעצימות סבבה זה בסדר לא יותר מזה,אין לי כח להיכנס לוויכוח של בילדרים ופאןרליפטרים,
מה שכן יש מקום לתקופות כוח בקריירה של מפתחי גןף בהחלט.
בסופו של דבר לי אישית זה פגע הדדליפט ולא ראיתי שוב חסך ממנו,אני פשוט מבודד.

למה זה שהוא מערב כמות שרירים ענקית זה "מוביל לפוטנציאל גדילה פנטסטי"?
אני עובד על כמות שרירים גדולה יותר= מסת שריר גדולה יותר. כמו שאם אפמפם רק בייספס לעולם לא אהיה גדול כמו שאם אעבוד על כל הגוף.

אני עובד על כמות שרירים גדולה יותר= מסת שריר גדולה יותר. כמו שאם אפמפם רק בייספס לעולם לא אהיה גדול כמו שאם אעבוד על כל הגוף.
בפיתוח גוף הכל מעבר
גדליפט מתיש טת המערכת עצבים,במיוחד בנפח של תוכנית כח ממוצעת

בפיתוח גוף הכל מעבר
גדליפט מתיש טת המערכת עצבים,במיוחד בנפח של תוכנית כח ממוצעת
עשיתי פעם 8 סטים כבדים של דדליפט בשבוע ל6 חזרות כחלק מחלוקה של AB והחסרון שהיה הוא חוסר יכולת לעבוד כבד כל אימון (טעות למתאמנים בינוניים ומעלה לעבוד כבד בכל אימון) , ועדיין, גדלתי בצורה מפחידה, לא מעט בזכות הדדליפט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית