הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תכנית SS אחרי שנה וחצי

elrameinii

משתמש מתחיל
69
14
נק' מוניטין:
49
69
14
כשהתחלתי להתאמן לא עשיתי תכנית כח פשוט עבדתי Ab לאחר מכן Abc התקדמתי ועדיין ממשיך להתקדם בסדר. אני רוצה לשפר את המשקלים במורכבים.
אני לא עושה יותר מידי דדליפט בתוכנית שלי כרגע.
אני כבר מתאמן שנה וחצי יש טעם לעשות כרגע את התוכנית SS?
האם התוכנית תספיק לי לגדול?

משקלים Rm1
Bench 100
Squat 140
Deadlift 155-160

הגוב שלי מגיב יותר טוב למבודד והרבה נפח
מה עם האמסטרינג והגלוטס שלך?
איך הם נראים?
איך הקוואדס שלך?

האם אתה מהבילדרים שיש להם גוף עליון מפותח שמונח על רגליים של ילדה בת 5?

אני לא חושב שדדליפט בצורה הקלאסית שלה עם משקל כבד כזה חובה לכל מתאמן.
אבל קשה לי לחשוב על סיבה לדלג על סטיף לאג דדליפט, אלא אם כן אתה ממש מפוצץ בסקוואטים.

איך הם נראים?
איך הקוואדס שלך?

אבל קשה לי לחשוב על סיבה לדלג על סטיף לאג דדליפט, אלא אם כן אתה ממש מפוצץ בסקוואטים.
עושה סטיף בטח שעושה
איך הם נראים?
איך הקוואדס שלך?

רגליים פצצה אצלם ואעלה באימון רגליים הבא שלי,

אתה מודע לכך שבזאת נהפכת לפאוורליפטר?
אתה עושה תרגיל פאורליפטינג 📢
זה דדליפט

מחכה
תוצאות מדברות בעד עצמם,המאמן שלי לא אגיד את שמו,מספר אחד בתחום,הכל למדתי ממנו,אני כמובן עם ראש פתוח ללמוד מעוד אנשים,אבל עייפתי מהתהכסחויות של ליפטינג נגד בילדינג זה מיותר,בסופו של דבר אני מתקדם,טוב לי,אני נראה פצצה,טמשיך בדרך הזו,כל מה שאגיד יהיה לך טענת נגד וזה פשוט מיותר

תוצאות מדברות בעד עצמם,המאמן שלי לא אגיד את שמו,מספר אחד בתחום,הכל למדתי ממנו,אני כמובן עם ראש פתוח ללמוד מעוד אנשים,אבל עייפתי מהתהכסחויות של ליפטינג נגד בילדינג זה מיותר,בסופו של דבר אני מתקדם,טוב לי,אני נראה פצצה,טמשיך בדרך הזו,כל מה שאגיד יהיה לך טענת נגד וזה פשוט מיותר
התנגחת בדדליפט כמה עמודים בזמן שאתה באופן סדיר מבצע אותו.
מה הקטע?

התנגחת בדדליפט כמה עמודים בזמן שאתה באופן סדיר מבצע אותו.
מה הקטע?
דדליפט קלאסי התכוונתי,מה אתה מגן על דדליפט כל הזמן חחחחחחחח
חכה עוד חודש מעלה תמונות מסוף חיטוב וכל זה מנפח מטורף ומשום עבודת כח

דדליפט קלאסי התכוונתי,מה אתה מגן על דדליפט כל הזמן חחחחחחחח
חכה עוד חודש מעלה תמונות מסוף חיטוב וכל זה מנפח מטורף ומשום עבודת כח
כי הדיון שלנו היה על דדליפט, אתה קצת מבולבל נראה לי.

מחכה לתמונות.

יש הבדל מהותי בין לפמפם עשיריות סטיף לג / רומני עם 100-120 קילו (סתם זורק משקל) לבין שלשות/חמישיות כבדים עם 200+. זה ממש לא יושב על אותה משבצת.

ניסחת את זה בצורה נהדר ויפה.
אבל אני רוצה להוסיף שני דברים.

הבודיבלדר הענק והמוזרק באמת שתרגיל כמו דדליפט קלאסי לא יתרום לו הרבה, ורובם ישתמשו בתרגיל דדליפט מעט שונה מהקלאסי.

אבל למתאמן מתחיל וטבעי, התאוששות ממש קלה ואפשר להכניס דדליפט פעם בשבוע, בנוסף לצורך בכוח שהוא חשוב יותר אצל המתאמן המתחיל והטבעי.

לכן, למרות שאני מסכים עם כל מה שאמרת, אני סבור שדדליפט בעצימות נמוכה חשובה מאוד למתאמנים מתחילים וטבעיים.
באופן כללי, "בילדינג" זה לא משהו של מתאמנים מתחילים, ואין ספק שמתאמן מתחיל יכול לגדול גם בתכנית שבאה לקדם כוח מקסימלי.

"כוח" זה בסך הכל דבר חיובי (אז אם אפשר גם וגם, ועוד בתרגיל אחד שהוא "אקונומי" וסוגר לך כמה פינות במכה בתוך כמה סטים בודדים - למה לא?), ולדדליפט בטוח יש מקום בתכנית של מתאמן מתחיל: זה תרגיל שמתקדמים בו ומפתחים בו כוח מהר, וזה תרגיל שמחזיקים בו משקלים גבוהים בידיים, וזה שווה ולו רק בשביל הפידבק של ההתקדמות, פיתוח הבטחון מעצם זה שאתה מרים דברים "משוגעים" שלא ידעת שאתה בכלל יכול להזיז, , תחושת ההגשמה עצמית, דרייב, מוטיבציה...ומעבר לזה - אם אתה יכול לשלוט במשקלים גבוהים, אז אתה בוודאי יכול לרדת ולעבוד עם משקלים נמוכים, יותר בבטחה, ועם יותר אפשרות "להתמקד".

ועם זאת: אחרי שמתאמן עבר איזשהו תהליך של מתחילים - אם המטרה שלו היא בילדינג, זה זמן להוריד מהדדליפט, או להוריד משקלים, ולהתחיל ללמד אותו איך לעבוד בצורה ממוקדת, ואיך להתיש את שרירי המטרה שלו, ובעיקר אותם.

אם האמנות של ליפטר זה ללמוד איך לגייס את השרירים שלו, או איך להתייעל מכנית כדי לבצע חזרה אחת בתרגיל מרכזי שלו במשקל מקסימלי...

אז בילדרים עושים קצת "ההפך", ומחפשים איך להיות "לא יעילים", כך שהאמנות שלהם היא ממש "לרצוח" את השריר, דווקא במשקלים מינימליים. דדליפט קלאסי זה ממש אנטי-תזה לגישה.

נערך לאחרונה:
באופן כללי, "בילדינג" זה לא משהו של מתאמנים מתחילים, ואין ספק שמתאמן מתחיל יכול לגדול גם בתכנית שבאה לקדם כוח מקסימלי.

"כוח" זה בסך הכל דבר חיובי (אז אם אפשר וגם, ועוד בתרגיל אחד שהוא "אקונומי" וסוגר לך כמה פינות במכה בתוך כמה סטים בודדים - למה לא?), ולדדליפט בטוח יש מקום בתכנית של מתאמן מתחיל: זה תרגיל שמתקדמים בו ומפתחים בו כוח מהר, וזה תרגיל שמרימים בו משקלים גבוהים בידיים, וזה שווה ולו רק בשביל הפידבק של ההתקדמות, פיתוח הבטחון להחזיק משקלים, דרייב ומוטיבציה...ומעבר לזה - אם אתה יכול לשלוט במשקלים גבוהים, אז אתה בוודאי יכול לרדת ולעבוד עם משקלים נמוכים, יותר בבטחה, ועם יותר אפשרות "להתמקד".

ועם זאת: אחרי שמתאמן עבר איזה תהליך כזה של מתחילים - אם המטרה שלו היא בילדינג, זה זמן להוריד מהדדליפט, או להוריד משקלים, ולהתחיל ללמד אותו איך לעבוד בצורה ממוקדת, ואיך להתיש את שרירי המטרה שלו, ובעיקר אותם.

אם האמנות של ליפטר זה ללמוד איך לגייס את השרירים שלו, או איך להתייעל מכנית כדי לבצע חזרה אחת בתרגיל מרכזי שלו במשקל מקסימלי...

אז בילדרים עושים קצת "ההפך", ומחפשים איך היא איך להיות "לא יעילים", כך שהאמנות שלהם היא ממש "לרצוח" את השריר, דווקא במשקלים מינימליים. דדליפט קלאסי זה ממש אנטי-תזה לגישה.
אפשר להתאמן אית
האמת שזה נשמע לי מוזר, אמנם בשביל גודל לא חייבים להגיע למספרים עצומים בהרמות, אבל להגיע ל 270 דדליפט ולא לגדול זה נורא מוזר

עזבו את המפתחי גוף, אין מה להשוות מתאמן ברמת מתחיל-בינוני למישהו מקצוען ברמה גבוהה
מכיר כמה כאלה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית