עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כנראה שהפורום לא נותן לך לשלוח לשם לינק. שים איזה רווח בשם של האתר או משהולמה?
סתם שיטים חסרי פואנטה של t-nation.זאת התכנית הראשונה- בגדול 20 חזרות סקוואט כל אימון, הדבר שמוזר לי למה להתמקד בטווח כל כך גבוה של חזרות
https://strongest.co .il/blog/2015/10/26/20-rep-squat-תוכנית-אימונים-לפלג-גוף-תחתון/
זאת התכנית השנייה בגדול לעבוד על כל טווח החזרות, נמוך בנוני וגבוה- הדבר שמוזר לי זה הנפח המטורף 3 פעמים בשבוע
https://**** /blog/2015/10/04/התוכנית-הברוטאלית-לפיתוח-כוח-ומסת-שרי/
הטענה שלו היא שאתה עובד על כל "המכניזם להיפרטרופיה" כלומר שיש הבדלים במסת שריר של בין אדם אם הוא עובד לטווח נמוך בינוני או גבוה ובתכנית אתה עושה את שלושתם ולכן אתה מרוויח יותר מסת שריר כביכולסתם שיטים חסרי פואנטה של t-nation.
אין באמת שום סיבה לעבוד בצורה כזאת.
ה20 חזרות סקוואט הזה נותן נפח אפסי שלא הולך גם לחזק אותך יותר מדי והתכנית השניה סתם נראית מוגזמת. לעשות 3 תרגילים שונים ל5X5 לוקח לכל בן אדם עם יותר מ140 סקוואט ו100 בנץ' מעל שעתיים. אז עוד לעשות אחרי זה את 2 הסבבים של העשיריות והסטים של ה20? זה לעשות 3 אימונים בשבוע שכל אחד מהם לוקח 3.5-4 שעות כמו כלום ואני לא רואה שום סיבה הגיונית להתרכז לכח כל כך הרבה בעבודה בטווחי החזרות של 15-20 ועוד בתרגילי בסיס. מילא באיזה פשיטת ברכיים או סט אחד של בק אוף קל מדי פעם בסוף האימון. חוץ מזה שתרגילי עזר הם דבר מעולה. הם עוזרים לך להכניס עבודה על חולשות ולעזור להכניס נפח בלי להרוג לך את הנשמה. נשמע לי כמו overkill עם כמות נפח מגוכחת. זה אפילו יותר סטים ממה ש @elchonon עושה
bro science. לפי המחקרים הדבר היחיד שרלוונטי להיפרטרופיה הוא מספר החזרות האפקטיביות באימון - שאלו כל חזרה שאתה מבצע כשנשאר לך 5 חזרות בטנק או פחות. כלומר אם עשית סט של 10 ונשאר לך 2 חזרות בטנק חזרות 8-10 תרמו להיפרטרופיה ולכן זה זהה בדיוק באותה מידה לסט של 3 חזרות עם 2 חזרות בטנק.הטענה שלו היא שאתה עובד על כל "המכניזם להיפרטרופיה" כלומר שיש הבדלים במסת שריר של בין אדם אם הוא עובד לטווח נמוך בינוני או גבוה ובתכנית אתה עושה את שלושתם ולכן אתה מרוויח יותר מסת שריר כביכול
רק שבסט של 3 אתה יכול להרים הרבה יותר משקל מאשר בסט של 10 אז אתה עושה הרבה יותר נפח אפקטיביכלומר אם עשית סט של 10 ונשאר לך 2 חזרות בטנק חזרות 8-10 תרמו להיפרטרופיה ולכן זה זהה בדיוק באותה מידה לסט של 3 חזרות עם 2 חזרות בטנק.
אין קשר לכמות המשקל להיפרטרופיה. כל מה שמשנה הוא מספר החזרות האפקטיביותרק שבסט של 3 אתה יכול להרים הרבה יותר משקל מאשר בסט של 10 אז אתה עושה הרבה יותר נפח אפקטיבי
מה שמשנה זה הנפח האפקטיבי לא? ויותר משקל = יותר נפחאין קשר לכמות המשקל להיפרטרופיה. כל מה שמשנה הוא מספר החזרות האפקטיביות
עד כמה שאני יודע מה שמשנה זה החזרות האפקטיביות. אולי אני לא זוכר טוב ואתה צודק, אבל אם אני זוכר טוב מדובר במספר החזרות האפקטיביות בלי תלות במשקל.מה שמשנה זה הנפח האפקטיבי לא? ויותר משקל = יותר נפח
אז לא, לפי המחקרים מדברים ממש על 5 החזרות האחרונות לפני הכשל@yujinius
@yanivgoft
אם נשתמש בשפה של מאמן שאני עוקב אחריו אז הגוף מתגמל אותך על מאמץ, כלומר אני מניח שאין אף אחד שמאמין שבדיוק החמש החזרות האחרונות הם אפקטיביות, אלא זו דרך לומר שהתאמצת ועל מאמץ אתה מקבל תגמול, או במילים אחרות מה שחשוב זאת כמות הסטים שהיית קרובה לכשל.
וזאתי סתם הבחנה מעניינת שלי לגבי השוני בין הנפח של פאוורליפטינג לבין נפח של פיתוח גוף, בפאוורליפטינג סופרים טונז כלומר חזרות כפול סטים כפול משקל, ובפיתוח גוף מספר סטים לכשל.
איפה אתה רואה שסופרים מספר סטים לכשל? (מקור אמין, לא TNATION) אני עוקב אחרי כמה רציניים כמו ליין נורטון ומייק ישראטל ולא יצא לי להתקל בהמלצה גורפת להתאמן לכשל.@yujinius
@yanivgoft
אם נשתמש בשפה של מאמן שאני עוקב אחריו אז הגוף מתגמל אותך על מאמץ, כלומר אני מניח שאין אף אחד שמאמין שבדיוק החמש החזרות האחרונות הם אפקטיביות, אלא זו דרך לומר שהתאמצת ועל מאמץ אתה מקבל תגמול, או במילים אחרות מה שחשוב זאת כמות הסטים שהיית קרובה לכשל.
וזאתי סתם הבחנה מעניינת שלי לגבי השוני בין הנפח של פאוורליפטינג לבין נפח של פיתוח גוף, בפאוורליפטינג סופרים טונז כלומר חזרות כפול סטים כפול משקל, ובפיתוח גוף מספר סטים לכשל.
עם כמה שהוא לא מדוייק, שים לב שבתחילת ההודעה הוא כתב "כמה סטים אתה קרוב לכשל", מאמין שזאת גם הייתה הכוונה בסוף ההודעהאיפה אתה רואה שסופרים מספר סטים לכשל? (מקור אמין, לא TNATION) אני עוקב אחרי כמה רציניים כמו ליין נורטון ומייק ישראטל ולא יצא לי להתקל בהמלצה גורפת להתאמן לכשל.
בקונטקסט של היפרטרופיה: מייק ישראטל מדבר על עבודה שהיא לפחות קרובה לכשל.איפה אתה רואה שסופרים מספר סטים לכשל? (מקור אמין, לא TNATION) אני עוקב אחרי כמה רציניים כמו ליין נורטון ומייק ישראטל ולא יצא לי להתקל בהמלצה גורפת להתאמן לכשל.
כמו שיניב אמראיפה אתה רואה שסופרים מספר סטים לכשל? (מקור אמין, לא TNATION) אני עוקב אחרי כמה רציניים כמו ליין נורטון ומייק ישראטל ולא יצא לי להתקל בהמלצה גורפת להתאמן לכשל.
הכוונה לסטים שהתאמצת בהם, וקשה לי להאמין שמדובר ב5 חזרות לכשל בדיוק אלא משהו בכיוון, לפי דעתי הם הגיעו למספר הזה על ידי ניסוי וטעיה, כלומר נניח שסט של 15 אתה מתחיל להתאמץ מהחזרה ה10,9,11עם כמה שהוא לא מדוייק, שים לב שבתחילת ההודעה הוא כתב "כמה סטים אתה קרוב לכשל", מאמין שזאת גם הייתה הכוונה בסוף ההודעה
בקונטקסט של היפרטרופיה: מייק ישראטל מדבר על עבודה שהיא לפחות קרובה לכשל.
תלוי גם איזה כשל, אני קורא לזה כשל חיובי וכשל שלילי, כשל חיובי זה כשל שאתה עושה את החזרה האחרונה בקושי ויודע ב100 אחוז שאין עוד חזרה, לעומת זאת כשל שלילי זה להתחיל לעשות חזרות שליליות, דרופ סטים וכו, יש לי חברים שעד שהם לא מגיעים ל מוט ריק בבנץ הם לא מפסיקים...עבודה קרובה לכשל ועבודה לכשל זה מאוד מאוד שונה וכנראה יהיה ההבדל בין הצלחה לכשלון מוחלט.
אתה כנראה לא הבנת את ההגדרה של כשל: מנסה לעשות חזרה - ונכשל.תלוי גם איזה כשל, אני קורא לזה כשל חיובי וכשל שלילי, כשל חיובי זה כשל שאתה עושה את החזרה האחרונה בקושי ויודע ב100 אחוז שאין עוד חזרה, לעומת זאת כשל שלילי זה להתחיל לעשות חזרות שליליות, דרופ סטים וכו, יש לי חברים שעד שהם לא מגיעים ל מוט ריק בבנץ הם לא מפסיקים...
הנלעד"כ