עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה תכלס הדבר הכי טוב לעשות כרגע, כי כל הדיון בפורום של כן תמצא לא תמצא זה לא שווה כלום בפועלעזוב רק את הפורום, תלך לשטח, ואז תמשיך את הדיון.
אז אתם אומרים בעצם שאם אני חותם על חוזה לא משנה מה אני נתקע שם שנה בכל מצב גם עם אחרי חודשיים אני רוצה לעזוב ואין דרך לצאת מזה? נשמע מוזר.
מה הכוונה יסכים? בכל הדירות ששכרתי ומכיר אנשים ששכרו תמיד יש סעיף שאתה יכול לעזוב לפני סיום החוזה, בחלק זה היה הודעה מוקדמת (ראיתי 3 חודשים מראש, לא ראיתי פחות), בחלק זה היה מותנה בלמצוא דייר שיסיים את החוזה במקומי או יחתום חדש עם בעל הדירה.
אין דבר כזה שאין לך שום דרך שהיא לצאת מוקדם מהדירה.
לא אומרים את זה, אבל לא כל בעל דירה יסכים לזה (כנראה שרובם לא) זה כאב ראש בשבילו אולי עכשיו בגלל המצב יהיה לך יותר קל למצוא כאלה שיסכימו לזה, בגלל זה אני אומר לך שהאופציה הכי טובה שלך היא סאבלט עם אפשרות כניסה לחוזה, זה בדיוק מה שאתה מתאר אבל אתה מתנגד וחושב שבאים נגדך אז בהצלחהאז אתם אומרים בעצם שאם אני חותם על חוזה לא משנה מה אני נתקע שם שנה בכל מצב גם עם אחרי חודשיים אני רוצה לעזוב ואין דרך לצאת מזה? נשמע מוזר.
ככה זה עובד, התחייבות לשנה...נראה לך מישהו רוצה להתעסק בלהחליף דייר כל חודש?אז אתם אומרים בעצם שאם אני חותם על חוזה לא משנה מה אני נתקע שם שנה בכל מצב גם עם אחרי חודשיים אני רוצה לעזוב ואין דרך לצאת מזה? נשמע מוזר.
☝️2. שאתה רוצה לעזוב להתחיל לעשות בעיות למשכיר, להפסיק לשלם, לא להתפנות מהדירה וכו'. בסוף הוא כבר ירצה שתצא לבד בלי למצוא מחליף. יש את הקטע של הצ'ק בנקאי שאתה כנראה תיתן לו אבל עם מספיק בעיות הוא יחזיר לך גם את זה רק שתלך ממנו.
סבבה לפי הטענה שלך כל הבני עשרים פלוס טיפשים שהם גרים לבד או עם שותפים, שהם יכולים לחסוך ולגור עם ההורים, כולם צריכים להישאר אצל ההורים עד שיהיה להם כסף למשכנתא.אין פה מה להרגיש. הדבר היחיד שהרגשתי מבחינת "עצמאות" זה לכבס את הבגדים ולנקות קצת את הבית שזה מסתכם בגג 2-3 שעות בשבוע. קנייה של חומרי נקיון ,טואלטיקה ודברים קטנים שצריך.
לא ייצא לי להזמין טכנאי או אינסטלטור אף
פעם לא היו לי תקלות כאלה. אבל זה יכל לצוץ
חוץ מיותר בזבוזים על דברים בסיסיים וקצת בדידות לא השתנה דבר
תגיד לי משהו, חשבת כבר באיזה איזור את רוצה לגור?סבבה לפי הטענה שלך כל הבני עשרים פלוס טיפשים שהם גרים לבד או עם שותפים, שהם יכולים לחסוך ולגור עם ההורים, כולם צריכים להישאר אצל ההורים עד שיהיה להם כסף למשכנתא.
או שיהיה להם זוגיות ארוכה ויגורו ביחד עם בת זוג צודק, כל מי שגר לבד טועה ואתה צודק. נשמע שאתה מנסה רק להרגיש טוב עם זה שאתה אצל ההורים זה הכל עובדתית רוב האוכלוסיה בני 26 פלוס לא גרים עם ההורים זה הכל.
למה לא כולם חוזרים להורים לטענתך? זה עדיף לחסוך מאשר עצמאות ולגור לבד לא?.
ואתה לא לוקח בחשבון אגב משהו אחד שאני בן 28 שזה כבר גיל שכן צריך להתחיל תחיים ולצאת החוצה זה דעתי לפחות אנשים צעירים ממני עושים את זה .
מותר גם קצת לחיות לא הכל בחיים זה חסכונות משכנתא יש גם חיים מעבר לזה.
במלא אנחנו נשלם כל החיים גם שנגיע להון של משכנתא נשלם 30שנה אז מה אם בנאדם לפני גיל 30 רוצה קצת לגור לבד מה הבעיה פה למה לשלול את זה.
סבבה לפי הטענה שלך כל הבני עשרים פלוס טיפשים שהם גרים לבד או עם שותפים, שהם יכולים לחסוך ולגור עם ההורים, כולם צריכים להישאר אצל ההורים עד שיהיה להם כסף למשכנתא.
או שיהיה להם זוגיות ארוכה ויגורו ביחד עם בת זוג צודק, כל מי שגר לבד טועה ואתה צודק. נשמע שאתה מנסה רק להרגיש טוב עם זה שאתה אצל ההורים זה הכל עובדתית רוב האוכלוסיה בני 26 פלוס לא גרים עם ההורים זה הכל.
למה לא כולם חוזרים להורים לטענתך? זה עדיף לחסוך מאשר עצמאות ולגור לבד לא?.
ואתה לא לוקח בחשבון אגב משהו אחד שאני בן 28 שזה כבר גיל שכן צריך להתחיל תחיים ולצאת החוצה זה דעתי לפחות אנשים צעירים ממני עושים את זה .
מותר גם קצת לחיות לא הכל בחיים זה חסכונות משכנתא יש גם חיים מעבר לזה.
במלא אנחנו נשלם כל החיים גם שנגיע להון של משכנתא נשלם 30שנה אז מה אם בנאדם לפני גיל 30 רוצה קצת לגור לבד מה הבעיה פה למה לשלול את זה.
א. אין לך מושג מה היה המצב הכלכלי שלו, גם היום יש מלא אנשים שמבזבזים מעבר ליכולות שלהם וחיים בחובות.
ב. מישהו בסוף שנות ה 20 שמסודר מבחינת עבודה בכיף יכול להרשות את זה לעצמו. קח לדוגמה את פותח השרשור, עם 8700 נטו בלי הוצאות רכב אין שום בעיה לשכור "דירת רווקים כמו של פעם" כמו שקראת לזה.
עם כל הכבוד זה שאתה בגיל 32 לא מצאת את עצמך מבחינת עבודה במקצוע זה לא אשמת המדינה, המציאות או כל דבר אחר אלא רק שלך (גם אני בגיל 32 עדיין הייתי סטודנט לקראת סיום ועבדתי בשמירה, ההבדל שאני יודע שאני האחראי למצב הזה)
לא נכון במאה אחוז, בוודאי שלמדינה יש חלק. כשאתה צריך לעשות צבא 3 שנים שלא בהכרח מתחילים ישר בגיל 18. זה אומר שאתה משתחרר מהצבא בגיל 22. אז כן למדינה יש חלק בהיותו נמצא במצב x בגיל מסוים. למרות זאת, האשמה היא לא רק על המדינה או רק עליו.
מסכים בהחלט. עם כל הבאסה של ההוצאה הכספית הגדולה, יש דברים מעבר לכסף
לא נראה לי. אמנם מחירי הדירות עלו נורא לעומת פעם, אבל הפוסט הזה לדעתי ממחיש יותר אם כבר את ההבדל בחשיבה של הדור היום לעומת פעם, ב"דור של פעם" בן אדם עם עבודה מסודרת ושכר סבבה לא היה חושב פעמיים ולא גר עם ההורים בגיל הזה לעומת היום שאנשים חושבים על זה
איך לא יצליח לחסוך חצי מהתגובות פה אמרו שכן אצליח לחסוך 2000שקל אפילו ואתה טוען שלא על סמך מה?, במידה וזה ככה אין לי טעם לגור לבד כדי לבזבז את כל המשכורת שלי אבל מה שאתה אומר זה לא הגיוני..
לא לחשוב בצורה אנוכית.
"הפרטיות שלי"
"לא אצליח לחסוף כסף"
תחשבו על ההורים שלכם, אתם אנשים בוגרים (ממש בוגרים) ועדיין שם איתם.
הם פשוט משלמים על עוד אדם בבית, עושים כביסה וכלים לעוד אדם.
הם מרגישים לא בנוח למכור את הבית ולעבור לבית שיותר מתאים להם (סתם דוגמא).
לדעתי בין 26-28 זה הגיל לעזוב את ההורים.
אין מה לפחד
אחי , אני עזבתי מרצון את הבית של ההורים בגיל 22...
אני כבר אומר לך שלא תמצא זוגיות בגיל 28 בבית של ההורים.. אף בחורה לא מחפשת בחור בן 28 שגר עם ההורים.
אתה לא מרגיש שאתה מפסיד את החיים בבית של ההורים בגילך?
אם כבר מדברים על התנהלות כלכלית הייתי במקומך בודק טוב אם שווה להחזיק רכב מהעבודה במחיר כזה ולא עדיף לקנות רכב יד 2 במקום זה.
לדוגמה יש לי רכב שנוסע כמעט 3000 ק"מ בחודש, הרכב זול לתחזוקה וחסכוני אז יוצא לי בערך 700-750 בחודש על דלק, 4500 בשנה ביטוחים+טסט (נגיד 400 בחודש בממוצע), מטפל לבד אבל גם אם זה היה במוסך זה לא יותר מכמה מאוד בחודש בממוצע על טיפולים+בלאי וכו'. קניתי אותו לפני שנתיים ב 31 אלף אז גם ירידת הערך כשאמכור לא תהיה כזאת גדולה (אין לי גם מטרה למכור אותו בזמן הקרוב).
אז אצלי ספציפית זה רכב קטן ודי סגפני, ספייס סטאר, שזה רכב שני בבית במטרה בעיקר שאגיע לעבודה במינימום הוצאות (עובד רחוק אז חסכון בדלק היה פקטור חשוב) אבל לדעתי לקנות אוטו בן כמה שנים (לא חדש שתהיה פחות ירידת ערך) שלא יקר לתחזוקה יכול להיות משתלם יותר מאשר לשלם אלפי שקלים בחודש על אוטו חדש מהעבודה
אני יכולה לומר על עצמי שאני בת 21, גרה כבר שנה לבד ומתחרטת שלא יצאתי הרבה לפני.
לא כי היה לי רע בבית,אני באה מבית מרוקאי של פעם שעוטף אותך בצמר גפן כיאילו זורקים סכינים בחוץ.
אבל....אני אשלם גם 5 אלף לעצמאות שלי,לשקט שלי,לפינה שלי. לומדים להתנהל וזו זריקה למים שחייבת לעשות ואני בעד ״כמה שיותר מהר״ מסכימה שזו הוצאה די רצינית אבל גם ככה אפשר להתקדם. ובנינו אתה לא עושה משכורת של 4000 אלף ואפשר לחסוך בכל מצב.
אולי לא יהיו לך את כל המותרות שהיו לך עד עכשיו. אבל ככה לומדים איך להתנהל. הרי מתישהו זה יקרה. מתי אתה רוצה ללמוד? שתהיה לך כבר אישה וילדים?
ואני גם גרה שנה לבד וגם אני לקראת סיום של בית שבניתי בשטח שמאחורי הבית של אמא שלי וגם אז אני מתכוונת להשכיר ולא לגור שם.
אתה אומר את זה כדי להרגיש טוב עם עצמך, שאתה גר עם ההורים זה פסיכולוגיה פשוטה, אני עובד מסודר חסכתי כסף מספיק אני רוצה לצאת לצאת לעצמאות חאלס כמה אפשר בנאדם רוצה לדעת להתחיל להתנהל לבד, מה הבעיה פה יש לי עבודה מסודרת חסכתי כסף קצת מה כל החיים אצל ההורים מה הקשר בחורות גם מה, מה אי אפשר לגור לבד בלי שיש לי מישהי רצינית איך כולם עושים את זה ??
אני מדבר מהנסיון האישי שלי וסגנון החיים שלי חבר.
אתה בסוף עושה מה שרוצה אני נתתי את השקפת העולם שלי בסהכ
אם אתה קורא ללגור לבד בדירה "לחיות" אז לך על זה תתפרע...
ואני ממש לא מתבייש ממה יש להתבייש מלגור עם ההורים? אחרי גיל 30 זה מוזר מאוד כן, אני אישית סטודנט בן 25 אין לי מה לחשוב על דירות עכשיו.
בישבילי לעזוב את הבית זה או לעבור לחול או זוגיות. לא מחפש הרפתקאות אני אוהב את החיים שלי כמו שהם.
השוו כאן את הדור של היום לדור של פעם בישראל, כלומר הצבא היה גם אז וגם היום. לגבי לימודים, גם פעם אנשים היו עושים תארים אחרת מאיפה יש לך בני 50+ מהנדסים, רופאים וכו'? לגבי מה שאתה אומר על המנטליות זה רק מחזק את הטענה שלי.כי בדור הזה החיים מתחילים מאוחר יותר משמעותית, בנאדם עושה צבא, והולך ללמוד. כלומר רובם מתחילים אולי לעבור רק בגיל 26-27 במקרה הטוב. פעם המנטליות הייתה שונה לגמרי.
מיצובישי ספייס סטאר, אבל זה כבר סוטה מנושא הפוסטנשמע מעניין, איזה רכב יש לך ? יש לך המלצות בכללי על רכבים/סוכניות וכו' שכדאי לקנות מהם ?
אני אוהבת שאתה שופט אותי על סמך תגובה אחת שלי. מאיפה לך שאני ככה חופשיה? לדעתך,היו לי חובות וגם שילמתי את המשכנתא של ההורים שלי, תזכור שאף אחד לא נולד עם כפית של זהב בפה. אבל מי שרוצה להצליח מצליח. אני עובדת בארבע עבודות מגיל 13 ושעות נוספות. הכל תלוי באיך אתה רוצה לחיות את החיים שלך.כי בדור הזה החיים מתחילים מאוחר יותר משמעותית, בנאדם עושה צבא, והולך ללמוד. כלומר רובם מתחילים אולי לעבור רק בגיל 26-27 במקרה הטוב. פעם המנטליות הייתה שונה לגמרי.
על סמך זה שהתחלות הן דבר קשה, ולכן ההתנהלות בהן היא לא תמיד הכי חכמה ולכן יכולה להיות בזבזנית.
אין טעם שתדבר בשם כל ההורים, זה בסדר אם זה מה שההורים שלך חושבים ומרגישים. יש הורים ששמחים שהילדים שלהם נשארים בבית.
זאת יכולה להיות דרך מצוינת לסנן בחורות, אם בחורה פוסלת בנאדם על היותו גר עם ההורים.
אז בנאדם בן 28 שחוסך, מתנהל בחוכמה ומסתדר עם ההורים שלו בעצם מוערך פחות מבנאדם בן 26 שחיי על הקצה אבל " עחי אני גר לבד ואני עצמאיייי"
הוא לא בן 60 אצל ההורים, הוא עוד לא בן 28. את החיים הוא לא מפסיד מזה, זה בטוח.
נשמע מעניין, איזה רכב יש לך ? יש לך המלצות בכללי על רכבים/סוכניות וכו' שכדאי לקנות מהם ?
בלי להתנשא, אבל אפשר להרגע. את בת 21, אם היו לך חובות וילדים ומשכנתא, אז לא היית מדברת ככה כנראה. וכן היית מקריבה את החופש שלך כמו שרובם מקריבים את החופש שלהם, כשהם לוקחים משכנתא לעשרות שנים שחונקת אותם מחופש פעולה.
חופש היא מילה מאוד גדולה, אפשר לקחת אותה להרבה מקומות.
חביבי, אם לבנאדם יש דעה משלך זה לא אומר שהוא אומר אותה כדי להרגיש טוב עם עצמו.
לגבי החלק השני, יש משמעות גדולה ללגור לבד בלי קשר לבחורות, מסכים בהחלט.
למה דווקא 30 ? מי קבע? למה לא 35 ? למה לא 20 ?
שום דבר לא מוזר, הגיל הוא מספר. זה שיש תפיסות חברתיות ונורמות זה משהו אחר. מוזר זאת מילה גדולה
לפותח האשכול :
לכל החלטה שאתה לוקח בחיים, יש מחיר מסוים.
חסר לך לגור לבד, תעבור תנסה במקסימום תוכל לחזור. מה שכן חשוב לבדוק שאתה יכול לכסות את ההוצאות של הדירה כולל הוצאות נלוות. ולא לסמוך על עבודה בעידן כמו הקורונה. האם אתה מסוגל להמשיך לשלם עליה שנה גם אם יפטרו אותך מחר ?
השוו כאן את הדור של היום לדור של פעם בישראל, כלומר הצבא היה גם אז וגם היום. לגבי לימודים, גם פעם אנשים היו עושים תארים אחרת מאיפה יש לך בני 50+ מהנדסים, רופאים וכו'? לגבי מה שאתה אומר על המנטליות זה רק מחזק את הטענה שלי.
מיצובישי ספייס סטאר, אבל זה כבר סוטה מנושא הפוסט
אני אוהבת שאתה שופט אותי על סמך תגובה אחת שלי. מאיפה לך שאני ככה חופשיה? לדעתך,היו לי חובות וגם שילמתי את המשכנתא של ההורים שלי, תזכור שאף אחד לא נולד עם כפית של זהב בפה. אבל מי שרוצה להצליח מצליח. אני עובדת בארבע עבודות מגיל 13 ושעות נוספות. הכל תלוי באיך אתה רוצה לחיות את החיים שלך.
זה שאתה מאשים את המדינה זה אחלה ואם זה התירוץ שלך זה שלך. ואני אשלם גם 10 אלף לעצמאות שלי ואני אעבוד קשה כדי שתמיד יהיה לי לשלם אותם. מי שטוב לו אצל ההורים שיחיה עד גיל 40. בעיניי זה צעד שחייב לקחת. מה יקרה שהוא יתחתן ולא יהיה רגיל ליותר מידי הוצאות? צריך לדעת להסתדר ולהיזרק למים. לחיות בנוח כולם יכולים. מי לא היה רוצה לוותר על שכר דירה? עובדים קשה כדי לקנות בית:up:היום יש הרבה יותר אנשים שהולכים ללמוד מאשר פעם, צריך לראות סטטיסטיקה על זה.
ברור שגם אז היו רופאים, השאלה מה השכיחות של האנשים שלומדים לעומת היום ?
אתה יכול הרבה אנשים מהדור של "פעם" שאין להם שום תואר, היום כל בנאדם הולך ללמוד.
לא שפטתי אותך.
אז היו לך חובות , ושילמת משכנתא שהיא לא שלך. אז ?
"תזכור אף אחד לא נולד עם כפית של זה בפה. אבל מי שרוצה להצליח מצליח"
אין לי מושג על מה את מדברת, יש אנשים שנולדו עם כפית של זהב בפה לידיעתך.
ולא, לא מי שרוצה מצליח . עני אשלם גם 5 אלף לעצמאות שליצוב להגיד את זה, אבל במדינה שלנו זה לא ממש הולך ככה.
בסה"כ הטענה שלך :"אני אשלם גם 5 אלף לעצמאות שלי..."
לא תחזיק מים ביום שבו לא יהיה לך את ה5 אלף שקל לשלם... מכל מיני סיבות שמקווה בשבילך שלא יקרו.
ואם את עובדת ב4 עבודות עם שעות נוספות, וזה עדיף לך כי את מרגישה עצמאית לגור לבד בגיל 21 אז תהני...
זה שאתה מאשים את המדינה זה אחלה ואם זה התירוץ שלך זה שלך. ואני אשלם גם 10 אלף לעצמאות שלי ואני אעבוד קשה כדי שתמיד יהיה לי לשלם אותם. מי שטוב לו אצל ההורים שיחיה עד גיל 40. בעיניי זה צעד שחייב לקחת. מה יקרה שהוא יתחתן ולא יהיה רגיל ליותר מידי הוצאות? צריך לדעת להסתדר ולהיזרק למים. לחיות בנוח כולם יכולים. מי לא היה רוצה לוותר על שכר דירה? עובדים קשה כדי לקנות בית:up:
קודם כל כן. אני אהיה מה שאני רוצה להיות ואני פי אלף יותר טובה מכריסטיאנו רונלדו, לפחות בפיפא.איפה בתגובה שלי האשמתי את המדינה?
פשוט הטענה של כל מי שרוצה מצליח, עלולה לא להחזיק מים. אם בשבילך ההצלחה זה להיות כריסטיאנו רונלדו, את מחר תהיי כי תרצי בזה? אם כן מוזמנת לנסות אשמח לראות את זה קורה.
לגבי זה שתשלמי 10 אלף לעצמאות שלך, הכל טוב ויפה . השאלה כמה זמן תחזיקי בדעה הזאת עם חלוף השנים.
כשאת אומרת מה יקרה שהוא יתחתן ולא יהיה רגיל ליותר מידי הוצאות ? הא אז צריך להתרגל להוציא כסף גם שלא צריך ? אשמח אם כל מי שאין לו הוצאות שיתן לי כסף עכשיו כדי להתרגל לזה בבוא העת.
השאלה מה זה בשבילך לחיות בנוח .
לא יודע סטטיסטיקות, אבל היום גם הרבה יותר אנשים עושים קורס של חצי שנה-שנה ולא תואר של כמה שנים.היום יש הרבה יותר אנשים שהולכים ללמוד מאשר פעם, צריך לראות סטטיסטיקה על זה.
ברור שגם אז היו רופאים, השאלה מה השכיחות של האנשים שלומדים לעומת היום ?
אתה יכול הרבה אנשים מהדור של "פעם" שאין להם שום תואר, היום כל בנאדם הולך ללמוד
קודם כל כן. אני אהיה מה שאני רוצה להיות ואני פי אלף יותר טובה מכריסטיאנו רונלדו, לפחות בפיפא.
זה לא מה שאני אומרת. אבל לא צריך לחכות עד לרגע המיוחל כדי ללמוד להתסדר. ומה זה לזרוק כסף בעינייך? תגדיר? אני מסכימה שלא צריך לצאת מהבית כל כך מוקדם וגיל 20 לגור לבד זה לא אידיאלי כל אחד ומה שנראה לו.
רגע והצלחה זה להיות בחור בן 28 שאימא שלו מכבסת לו את הבגדים.. מבשלת לו אוכל.. ודואגת לשלם עברו ארנונה וחשמל בשביל שהוא יחכה לרגע הנכון לעזוב את הקן??
וואו אתה כזה חסכן... בוא תלחש לי באוזן כמה דינרוס חסכת... בטח אתה חי בקופיקס.
אני בטוח שהבחורות עפות עליך..
לא יודע סטטיסטיקות, אבל היום גם הרבה יותר אנשים עושים קורס של חצי שנה-שנה ולא תואר של כמה שנים.