הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דילואד

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
מה הולך, אני אחרי שבוע דילואד ועדיין מרגיש די מותש (עשיתי בערך 60 אחוז מהמשקלים ל60 מהסטים), מה שכן הטסטוסטרון שלי נמוך מאוד לפי בדיקות שעשיתי השבוע אז יכול להיות שזאת הסיבה,

כדאי להמשיך את הדילואד לעוד שבוע? או פשוט לעלות ל80 אחוז במקום ל90 ולהתחיל להתקדם לאט לאט?

חזרת למכון? התאמנת בבית לפני? באיזו עצימות / נפח?
לדעתי בחזרה לשיגרה אחרי הקורונה הכיוון הוא יותר לכיוון ה70-80% ולבנות עליה שבועית.

• פותח/ת השרשור
חזרת למכון? התאמנת בבית לפני? באיזו עצימות / נפח?
לדעתי בחזרה לשיגרה אחרי הקורונה הכיוון הוא יותר לכיוון ה70-80% ולבנות עליה שבועית.
לא חזרה לשגרה, דילואד רגיל לכל דבר להורדת עומסים מצטברים אחרי חודשיים עצימים.
עשיתי שבוע של בערך 60 אחוז מהמשקלים לבערך 60 אחוז מהכמות סטים, לא מרגיש עדיין 100 אחוז מאושש, (טסטוסטרון מאוד נמוך, אז חושב שיכול להיות בגלל זה) השאלה אם להמשיך עוד שבוע של דילואוד במתכונת הזאת או לעלות ל80 אחוז מהעצימות של לפני הדילואוד ולאותו הנפח במקום לחזור ל90 אחוז

או כל דרך אחרת מומלצת

לא חזרה לשגרה, דילואד רגיל לכל דבר להורדת עומסים מצטברים אחרי חודשיים עצימים.
עשיתי שבוע של בערך 60 אחוז מהמשקלים לבערך 60 אחוז מהכמות סטים, לא מרגיש עדיין 100 אחוז מאושש, (טסטוסטרון מאוד נמוך, אז חושב שיכול להיות בגלל זה) השאלה אם להמשיך עוד שבוע של דילואוד במתכונת הזאת או לעלות ל80 אחוז מהעצימות של לפני הדילואוד ולאותו הנפח במקום לחזור ל90 אחוז

או כל דרך אחרת מומלצת

אם אתה מרגיש לא מוכן אין שום סיבה לחזור לאותה עצימות ונפח כרגע,
תנסה העלאה שבועית של 10% בנפח, זאת אומרת שעוד שבועיים אתה תגיע ל100% נפח שרצית.
שבוע 80% עצימות / נפח, שבוע אחרי 90% עצימות / נפח.

שבועיים דילואד של 60% (שגם ככה לדעתי קצת מוגזם) לטעמי יותר מידי, צריך להתחיל העלאה קבועה.

אגב, בקשר לטסט אני לא מגיב כי פשוט אני לא מתמצא בעניין ולא רוצה להטעות.

• פותח/ת השרשור
כמה נמוך? יכול להיות שזה פסיכולוגי בכלל בגלל שאתה יודע על התוצאה של הבדיקות אז אתה חושב שאתה לא מתאושש טוב?
מאוד מאוד נמוך
אני יודע את התוצאות מלפני שבוע, והרגשתי את העומס עוד מלפני אז פחות חושב שזה פסיכולוגי, מה שכן יכול להיות שאני לא מתאושש בגלל משהו אחר ולא בגלל הטסט..
אשמח לשמוע עוד דעות

@kotzer

פגשתי פאוורליפטרים טבעיים עם טסטוסטרון מאוד נמוך שהיה להם סקוואט 250 ויותר.
אל תאשים את הטסט שלך, כן כדאי לבדוק למה הוא נמוך, אבל אתה יכול להתקדם יופי גם עם טסט נמוך.

ואני לא חסיד של דילואדים מיותרים, היום כולם דופקים דילואד כאילו שהם הרגע שברו שיא עולם ומערכת העצבים שלהם הולך לקרוס תחת העומס וצריך לעשות דילואד דחוף.

בתוכנית עם הרבה חזרות ומעט סטים (3X10) אני לא חושב שאי פעם צריך דילואד. בתוכנית נפח גבוה (5X5) גם צריך דילואד לעיתים מאוד רחוקות ובמידה והמשקלים באמת כבדים.
דילואד זה בעיקר אחרי תקופת עצימות מטורפת כשהמשקלים מאוד כבדים.

אם בא לך דילואד נפשי למצב רוח שלך, אין לך מה לשאול כאן, תעשה מה שמתחשק לך.

אבל במידה ומערכת העצבים שלך באמת חטף עומס הזוי, וצריך להתאושש, לחזור ל 80 או 90% זה התאוששות גרועה מאוד, כדאי לחזור אולי ל 60% ולחזור מאוד לאט למשקלים הכבדים.
אבל כמו שאמרתי, אני לא מבין למה אתה עושה דילואד.

• פותח/ת השרשור
פגשתי פאוורליפטרים טבעיים עם טסטוסטרון מאוד נמוך שהיה להם סקוואט 250 ויותר.
אל תאשים את הטסט שלך, כן כדאי לבדוק למה הוא נמוך, אבל אתה יכול להתקדם יופי גם עם טסט נמוך.

ואני לא חסיד של דילואדים מיותרים, היום כולם דופקים דילואד כאילו שהם הרגע שברו שיא עולם ומערכת העצבים שלהם הולך לקרוס תחת העומס וצריך לעשות דילואד דחוף.

בתוכנית עם הרבה חזרות ומעט סטים (3X10) אני לא חושב שאי פעם צריך דילואד. בתוכנית נפח גבוה (5X5) גם צריך דילואד לעיתים מאוד רחוקות ובמידה והמשקלים באמת כבדים.
דילואד זה בעיקר אחרי תקופת עצימות מטורפת כשהמשקלים מאוד כבדים.

אם בא לך דילואד נפשי למצב רוח שלך, אין לך מה לשאול כאן, תעשה מה שמתחשק לך.

אבל במידה ומערכת העצבים שלך באמת חטף עומס הזוי, וצריך להתאושש, לחזור ל 80 או 90% זה התאוששות גרועה מאוד, כדאי לחזור אולי ל 60% ולחזור מאוד לאט למשקלים הכבדים.
אבל כמו שאמרתי, אני לא מבין למה אתה עושה דילואד.
דבר ראשון לא האשמתי שום טסטוסטרון, אמרתי שיש סיכוי שזה מזה אבל אין לי מושג, ציינתי עובדה שהוא מתחת לטווח התקין בהרבה (לא הממוצע, אלא מתחת לגבול התחתון התקין) וזה משהו שאמור להשפיע על התאוששות לפעמים

מרגיש עומס רציני על הגוף ולא מתאושש מאימונים לכן אני עושה דילואד
ושוב עשיתי כבר שבוע של 60 אחוז, עדיין לא מרגיש מאושש, שאלתי אם כדאי אחרי השבוע לחזור ל80% / למשוך עוד שבוע ב60/ או לחזור ל90 אחוז כמו שהייתי עושה אם הייתי מרגיש מאושש אחרי הדילאוד

דבר ראשון לא האשמתי שום טסטוסטרון, אמרתי שיש סיכוי שזה מזה אבל אין לי מושג, ציינתי עובדה שהוא מתחת לטווח התקין בהרבה (לא הממוצע, אלא מתחת לגבול התחתון התקין) וזה משהו שאמור להשפיע על התאוששות לפעמים

מרגיש עומס רציני על הגוף ולא מתאושש מאימונים לכן אני עושה דילואד
ושוב עשיתי כבר שבוע של 60 אחוז, עדיין לא מרגיש מאושש, שאלתי אם כדאי אחרי השבוע לחזור ל80% / למשוך עוד שבוע ב60/ או לחזור ל90 אחוז כמו שהייתי עושה אם הייתי מרגיש מאושש אחרי הדילאוד
במקום לשנות את האימון שלך, תשקיע מאמצים כדי לראות למה אתה לא מתאושש.
איך השינה, תזונה, מצב נפשי, תוספי תזונה, מים?

חוסר התאוששות וטסט נמוך גורם לי לחשוב שאולי התזונה והשינה לא משהו.

הטסט מושפע מהתזונה והשינה כמו כן גם התאוששות מושפע מהם.

• פותח/ת השרשור
במקום לשנות את האימון שלך, תשקיע מאמצים כדי לראות למה אתה לא מתאושש.
איך השינה, תזונה, מצב נפשי, תוספי תזונה, מים?

חוסר התאוששות וטסט נמוך גורם לי לחשוב שאולי התזונה והשינה לא משהו.

הטסט מושפע מהתזונה והשינה כמו כן גם התאוששות מושפע מהם.
תזונה ושינה במקום, אני עושה בדיקות לברר למה הטסט ככה כנראה שיש בעיה רפואית שגורמת לזה..

תזונה ושינה במקום, אני עושה בדיקות לברר למה הטסט ככה כנראה שיש בעיה רפואית שגורמת לזה..
אתה יושן 8 שעות בלילה (לא מ2 עד 10, לילה זה לפני 12)?
אתה מגיע ל פי 2 משקל גוף חלבון?
אתה אוכל מספיק פחמימה ושומן?
אתה שותה מספיק מים?
אתה אוכל ירקות?

• פותח/ת השרשור
אתה יושן 8 שעות בלילה (לא מ2 עד 10, לילה זה לפני 12)?
אתה מגיע ל פי 2 משקל גוף חלבון?
אתה אוכל מספיק פחמימה ושומן?
אתה שותה מספיק מים?
אתה אוכל ירקות?
מגיע גם ליותר מפי 2 חלבון
אוכל פי 1 שומן
פי 3-4 פחמימה
שותה בערך 3 ליטר מים
מתסף מולטי ויטמין (בבדיקות דם לא חסר שום ויטמין)
יושן 7-9 שעות בממוצע

תודה על הרצון לעזור בקשר לטסט, אבל שוב לא בשביל זה פתחתי את האשכול כי זה בבדיקה רפואית,
אני חלילה לא מאשים את הטסט נתתי את זה רק כנקודה שאולי תעזור לאנשים אחרים לעזור לי לגבי מה לעשות עם הדילואוד

מגיע גם ליותר מפי 2 חלבון
אוכל פי 1 שומן
פי 3-4 פחמימה
שותה בערך 3 ליטר מים
מתסף מולטי ויטמין (בבדיקות דם לא חסר שום ויטמין)
יושן 7-9 שעות בממוצע

תודה על הרצון לעזור בקשר לטסט, אבל שוב לא בשביל זה פתחתי את האשכול כי זה בבדיקה רפואית,
אני חלילה לא מאשים את הטסט נתתי את זה רק כנקודה שאולי תעזור לאנשים אחרים לעזור לי לגבי מה לעשות עם הדילואוד
קשה לי להמליץ איך לעשות דילואד כשאני לא רואה בזה צורך.
אם לא לגיע לשורש הבעיה, מיד אחרי הדלואד שוב לא תתאושש.
אולי מישהו שכן חושב שאתה צריך דילואד יוכל לעזור לך.

אתה יכול להמשיך עם עוד שבוע של דילואוד, אולי קצת יותר כבד, אבל עדיין להישאר בהיקף עבודה נמוך, ואחרי זה תנסה לחזור לתוכנית אימונים מעט יותר רגועה

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להמשיך עם עוד שבוע של דילואוד, אולי קצת יותר כבד, אבל עדיין להישאר בהיקף עבודה נמוך, ואחרי זה תנסה לחזור לתוכנית אימונים מעט יותר רגועה
אם לא לגיע לשורש הבעיה, מיד אחרי הדלואד שוב לא תתאושש.
אז אחרי שנמנעתי מעוד דילואד וניסיתי לחזור רגוע יותר, אחרי חודש מתחילה דעיכה במשקלים
תזונה עדיין על ניטרלי, שינה 7-9 שעות,
רעיונות לפתרון? עוד דילואד בשבוע הבא (4 שבועות אחרי הקודם זה לא יותר מידי?

יש עוד סוג של דילואד שיכול לעזור אבל לא אצטרך להוריד בשבילו כל כך דרסטית את הנפח? (מפחד כבר להתחיל לאבד מסת שריר עם דילואודים תכופים כאלה)

מה דעתכם על לעשות שבוע של מכונות ותרגילים שפחות מעמיסים אבל עדיין לעבוד בrpe גבוה?

נערך לאחרונה:
אז אחרי שנמנעתי מעוד דילואד וניסיתי לחזור רגוע יותר, אחרי חודש מתחילה דעיכה במשקלים
תזונה עדיין על ניטרלי, שינה 7-9 שעות,
רעיונות לפתרון? עוד דילואד בשבוע הבא (4 שבועות אחרי הקודם זה לא יותר מידי?

יש עוד סוג של דילואד שיכול לעזור אבל לא אצטרך להוריד בשבילו כל כך דרסטית את הנפח? (מפחד כבר להתחיל לאבד מסת שריר עם דילואודים תכופים כאלה)

מה דעתכם על לעשות שבוע של מכונות ותרגילים שפחות מעמיסים אבל עדיין לעבוד בrpe גבוה?
אם לא נגיע לשורש הבעיה, מיד אחרי הדלואד שוב לא תתאושש.
עוד לא מצאנו את שורש הבעיה, דילואד לא יעזור.

אולי תבקש בדיקות רפואיות יותר מקיפות, בלוטת התריס או דברים אחרים.
אולי סוג המזון בעייתי, אני חושב שאנשים שרגישים לגלוטן וחלבי מרגישים עייפות ביום.
יש בדיקה דם פשוטה בארץ לרגישות לגלוטן, אולי תבקש את זה.
אולי תבדוק מונו, אולי זה משפיע על האנרגיה שלך.

בקיצור, תחפש פיתרון ולא פלסטר.

• פותח/ת השרשור
עוד לא מצאנו את שורש הבעיה, דילואד לא יעזור.

אולי תבקש בדיקות רפואיות יותר מקיפות, בלוטת התריס או דברים אחרים.
אולי סוג המזון בעייתי, אני חושב שאנשים שרגישים לגלוטן וחלבי מרגישים עייפות ביום.
יש בדיקה דם פשוטה בארץ לרגישות לגלוטן, אולי תבקש את זה.
אולי תבדוק מונו, אולי זה משפיע על האנרגיה שלך.

בקיצור, תחפש פיתרון ולא פלסטר.
עשיתי בדיקות
כמו שכתבתי הכל תקין חוץ מהטסט, כנראה שהטסט הנמוך משפיע מאוד, אבל כרגע עד שמוצאים את מה שגורם לטסט הנמוך אין לי טיפול ולכן אני מחפש בנתיים פתרון לאימונים כי פתרון לטסט יקח זמן יש הרבה בדיקות לעשות (שאני עושה אבל אני לא אעצור את האימונים כי כרגע אין לי פתרון לטסט), אז אני מחפש בנתיים "פלסטר" לאימונים

עשיתי בדיקות
כמו שכתבתי הכל תקין חוץ מהטסט, כנראה שהטסט הנמוך משפיע מאוד, אבל כרגע עד שמוצאים את מה שגורם לטסט הנמוך אין לי טיפול ולכן אני מחפש בנתיים פתרון לאימונים כי פתרון לטסט יקח זמן יש הרבה בדיקות לעשות (שאני עושה אבל אני לא אעצור את האימונים כי כרגע אין לי פתרון לטסט), אז אני מחפש בנתיים "פלסטר" לאימונים
אולי תגביר עצימות כדוגמת וואסטסייד או טקסס.

• פותח/ת השרשור
אולי תגביר עצימות כדוגמת וואסטסייד או טקסס.
אני יותר בכיוון של בילדינג מאשר פאוורליפטינג, נתתי את המשקלים שיורדים כנקודה שהבנתי שכנראה מעידה על אובר טרנינג או משהו שגוי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית