דילואד

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
מה הולך, אני אחרי שבוע דילואד ועדיין מרגיש די מותש (עשיתי בערך 60 אחוז מהמשקלים ל60 מהסטים), מה שכן הטסטוסטרון שלי נמוך מאוד לפי בדיקות שעשיתי השבוע אז יכול להיות שזאת הסיבה,

כדאי להמשיך את הדילואד לעוד שבוע? או פשוט לעלות ל80 אחוז במקום ל90 ולהתחיל להתקדם לאט לאט?

אני יותר בכיוון של בילדינג מאשר פאוורליפטינג, נתתי את המשקלים שיורדים כנקודה שהבנתי שכנראה מעידה על אובר טרנינג או משהו שגוי
בהיפוטרופיה גבוה הרבה יותר קשה להתאושש לדעתי מבחינה שרירית, כמו שהרבה ממליצים במינוס קלורי להגביר עצימות, אני ממליץ במקרה שלך כמו במינוס קלורי להגביר עצימות.
זה לא יפגע לך בבילדינג, אתה תפתח שרירים עם עצימות ועל הדרך כוח.
אני עליתי 6 ק"ג בחצי שנה אחרוה כמעט לגמרי שריר עם תוכניות פאוורליפטינג, להגביר עצימות לא יפגע לך בתואר "בודיבילדר" תאמין לי.

• פותח/ת השרשור
בהיפוטרופיה גבוה הרבה יותר קשה להתאושש לדעתי מבחינה שרירית, כמו שהרבה ממליצים במינוס קלורי להגביר עצימות, אני ממליץ במקרה שלך כמו במינוס קלורי להגביר עצימות.
זה לא יפגע לך בבילדינג, אתה תפתח שרירים עם עצימות ועל הדרך כוח.
אני עליתי 6 ק"ג בחצי שנה אחרוה כמעט לגמרי שריר עם תוכניות פאוורליפטינג, להגביר עצימות לא יפגע לך בתואר "בודיבילדר" תאמין לי.
הוא לא יפגע בשום תואר, אבל הוא יפגע בנפח אימון שזה כנראה החלק הכי חשוב בהיפורטרפיה.

לא הבנתי אבל את ההמלצה של להגביר עצימות, למה בעצם? לגוף הרבה יותר קשה להתאושש בעצימות גבוהה (במיוחד למערכת העצבים) לא?

הוא לא יפגע בשום תואר, אבל הוא יפגע בנפח אימון שזה כנראה החלק הכי חשוב בהיפורטרפיה.

לא הבנתי אבל את ההמלצה של להגביר עצימות, למה בעצם? לגוף הרבה יותר קשה להתאושש בעצימות גבוהה (במיוחד למערכת העצבים) לא?
אמת, אבל יש תאוריות שזה מגביר טסט, אז לך תדע.
לדעתי עדיף להוריד נפח מאשר לעשות דילואד כל שבוע ולא להתקדם.
וזה סוג אחר של תשישות מערכת העצבים, שווה לנסות משהו חדש.

• פותח/ת השרשור
אמת, אבל יש תאוריות שזה מגביר טסט, אז לך תדע.
לדעתי עדיף להוריד נפח מאשר לעשות דילואד כל שבוע ולא להתקדם.
וזה סוג אחר של תשישות מערכת העצבים, שווה לנסות משהו חדש.
לקחתי לתשומת ליבי, בכנות לא יודע אם אבצע כי פחות מתחבר לתוכניות האלו, אבל בלי קשר מעריך מאוד את העזרה

אשמח לשמוע עוד דעות, אולי אפילו לעבור לתקופה יותר ארוכה משבוע לתוכנית ללא תרגילים עם עומס גבוה (כלומר די מבוססת מכונות, כבלים ודאמבלים לתרגילים מבודדים), האם זה משהו שיכול לעזור?
האם שאחזור מתוכנית כזו לתוכנית "רגילה" תיהיה ירידה משמעותית במשקלים בתרגילים הרציניים?
מה לגבי המסת שריר במידה ודווקא כן אעבוד בrpe גבוה?

אשמח לשמוע עוד דעות, אולי אפילו לעבור לתקופה יותר ארוכה משבוע לתוכנית ללא תרגילים עם עומס גבוה (כלומר די מבוססת מכונות, כבלים ודאמבלים לתרגילים מבודדים), האם זה משהו שיכול לעזור?
תכלס, זה גם רעיון מעולה.
האם שאחזור מתוכנית כזו לתוכנית "רגילה" תיהיה ירידה משמעותית במשקלים בתרגילים הרציניים?
לבילדינג זה לא כזה משנה, ואני לא חושב שתרד בכוח בצורה משמעותית אם בכלל.

לבילדינג לא, לי כן
אומנם יותר חשוב לי הרמה האסטטית, אבל חשוב לי גם יכולות אתלטיות
זה רק תקופה עד שתעלה על שורש הבעיה או עד שזה יחלוף, לא הייתי חושש מזה, אבל לכן הצעתי משהו בסגנון וואסטסייד.
זה תוכנית עם עצימות גבוה פעמיים בשבוע בלבד, וכל שאר האימונים מבודדים ולהיפוטרופיה גבוה. זה שיא הבילדינג והכיוון שלך.
זה ישמור על כוח ואולי גם יקדם, וישמור על היפוטרופיה, ותוכל לעצב אותה להיות מאוד מבודדת כל השבוע.

• פותח/ת השרשור
זה רק תקופה עד שתעלה על שורש הבעיה או עד שזה יחלוף, לא הייתי חושש מזה, אבל לכן הצעתי משהו בסגנון וואסטסייד.
זה תוכנית עם עצימות גבוה פעמיים בשבוע בלבד, וכל שאר האימונים מבודדים ולהיפוטרופיה גבוה. זה שיא הבילדינג והכיוון שלך.
זה ישמור על כוח ואולי גם יקדם, וישמור על היפוטרופיה, ותוכל לעצב אותה להיות מאוד מבודדת כל השבוע.
תוכל לשלוח קישור לתוכנית?

תוכל לשלוח קישור לתוכנית?
למידע המלא תלמד מהספר של לואי סימונס The Westside Barbell Book of Methods.
בשביל משהו שראיתי שמסביר, תקרא כאן ExRx.net : Westside Barbell Program.

אבל זה לא יעזור לך לעשות את התוכנית כמו שהיא רשומה, תצטרך להתאים אותו אליך.

בגדול זה 4 ימים בשבוע אימון. נגיד ראשון, שני, רביעי וחמישי.

ביום ראשון תעשה סקוואט או דדליפט כבד לחזרה אחת או שתיים לשלוש סטים נגיד. ואחר כך תעשה תרגילים מבודדים לשרירים הדומים להם. הנפות רגליים, תאומים וכל זה. וכל שבוע תחליף בין סקוואט ודדליפט או שתעשה פעם פרונט סקוואט או דפסיט דדליפט. היסוד הוא להחליף את התרגיל העצים כל שבוע. ולבודד את שאר התרגילים לחזרות גבוהות.

יום שני בנץ' כבד לאחד עד שלוש חזרות ולשלוש סטים, כל שבוע תוכל לשנות את סגנון הבנץ'. פעם עליון או רגיל או צר או דדסטארט. ושאר התרגילים מבודדים לחזרות גבוהות.

יום רביעי סקוואט או דדליפט 60% מהמקסימום לרק 3 חזרות 10 סטים, זהו, זה לא כבד, עדיף תרגיל עצירה כמו בוקס סקוואט. ואחר כך תרגילים מבודדים שוב לחזרות גבוהות.

יום חמישי בנץ' 60% מהמקסימום ל3 חזרות 10 סטים, זה חשוב לפיתוח טכניקה והתאוששות. וזה סופר חשוב, עדיף תרגיל עצירה כמו דדסטארט. ואחר כך תרגילים מבודדים וחזרות גבוהות.

דוגמה לתרגילים מבודדים בימי סקוואט \ דדליפט: מתח, חתירה, בייספס, הנפות רגליים וכל המכשירים השונים לרגליים, תאומים, בטן, מסור, וכל מה שאתה יכול המציא שמשתמש בשרירים האלו. וקפיצות גבוהות.

דוגמה לתרגילים מבודדים בימי בנץ': פרפר (פלייז), דאמבלים, מכשירי חזה, פרס, הנפות כתפיים ומכשירי כתפיים, יד אחורי כמו לחיצה צרפתית.

• פותח/ת השרשור
אז אחרי שנמנעתי מעוד דילואד וניסיתי לחזור רגוע יותר, אחרי חודש מתחילה דעיכה במשקלים
תזונה עדיין על ניטרלי, שינה 7-9 שעות,
רעיונות לפתרון? עוד דילואד בשבוע הבא (4 שבועות אחרי הקודם זה לא יותר מידי?

יש עוד סוג של דילואד שיכול לעזור אבל לא אצטרך להוריד בשבילו כל כך דרסטית את הנפח? (מפחד כבר להתחיל לאבד מסת שריר עם דילואודים תכופים כאלה)

מה דעתכם על לעשות שבוע של מכונות ותרגילים שפחות מעמיסים אבל עדיין לעבוד בrpe גבוה?

מה לגבי המסת שריר במידה ודווקא כן אעבוד בrpe גבוה?

מה דעתכם?
@kotzer
@MasterSplitter

יכול להיות שטסט נמוך מאוד (כמו שאמרת הרבה מתחת לגבול תחתון) יכול להיות קשור לזה.

אומנם מקרה שונה, אבל אני הפסקתי לאחרונה עם חומרים והרגשתי משהו מאוד דומה, גם אחרי דילואד, מרגיש שצריך עוד דילואד. אבל זה חצי מנטלי בנוסף.

מה לגבי לחץ נפשי? היה משהו שהחריף לאחרונה?

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שטסט נמוך מאוד (כמו שאמרת הרבה מתחת לגבול תחתון) יכול להיות קשור לזה.

אומנם מקרה שונה, אבל אני הפסקתי לאחרונה עם חומרים והרגשתי משהו מאוד דומה, גם אחרי דילואד, מרגיש שצריך עוד דילואד. אבל זה חצי מנטלי בנוסף.

מה לגבי לחץ נפשי? היה משהו שהחריף לאחרונה?
החריף קצת בגלל הטסט הנמוך, מין מעגל כזה לדעתי (כלומר בערך ממתי שגיליתי על זה לדעתי החריף)

בכל אופן כרגע עד שאמצא טיפול, מה דעתך לגבי האימונים? איך הרעיון של לעבור למכונות ולתרגילים שדורשים פחות מאמץ כללי ולעבוד בהם בrpe כן גבוה לתקופה של שבועיים עד חודש, יכול לעזור?

החריף קצת בגלל הטסט הנמוך, מין מעגל כזה לדעתי (כלומר בערך ממתי שגיליתי על זה לדעתי החריף)

בכל אופן כרגע עד שאמצא טיפול, מה דעתך לגבי האימונים? איך הרעיון של לעבור למכונות ולתרגילים שדורשים פחות מאמץ כללי ולעבוד בהם בrpe כן גבוה לתקופה של שבועיים עד חודש, יכול לעזור?
רמת טסט זה מצב נתון, במקום לעבוד על מכונות, הייתי משקיע בטכניקה, בעבודה עם משקלים יותר נמוכים יחסים ואולי חזרות יותר גבוהות. משקיע בתרגילי עזר ושאר אספקטים של אימונים. שווה אולי על הדרך להשקיע בדברים אחרים שאתה אוהב או שיגרמו לך להרגיש טוב חוץ מאימונים. דברים כמו יוגה, ריצה, שחיה, הליכה ארוכה, סאונה, מסאג׳ וכו׳ וכו׳ וכו׳...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית