הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עד כמה באמת תפריט כתוב מדיוק?

בובו

משתמש מתחיל
284
79
נק' מוניטין:
123
284
79
אהלן חברה רציתי להתחיל מסה ועלתה לי שאלה עד כמה באמת תפריט שכותבים מראש יהיה מדוייק פר יום.
ואני אסביר נניח הBMR שלי הוא 1554 ועל זה נוסיף אימון שזה 315 בערך ואני עובד פיזית נניח 6 7 שעות במחסן שאני הולך הרבה בו וסוחב משקל אז נניח זה עוד 400 קלוריות אם לא יותר ואני גם נוסע מהבית לעבודה וחזור באופניים שזה עוד 250 קלוריות סהכ 2519 וכנראה ששורף יותר.
אז בשביל למשל מסה ולהיות בפלוס קלורי של 400 אני צריך להכניס 2919 קלוריות. עד לפה סבבה.
אבל אני גם סטודנט ויש ימים שאני יושב לומד כל היום ולא מתאמן או לא עובד או ימים שרק עובד או רק מתאמן זאת אומרת שהתנודות של הקלרויות הן עצומות ברמה של כמה מאות קלוריות והשאלה היא איך באמת עוקבים ומבצעים עליה שתהיה אפקטיבית ונכונה במצב כזה? תפריט שמוכן לפר מצב? / תפריט שבועי?.
אשמח לשמוע את דעתכם.

אי אפשר להיות מדויק ב-100% בקטעים האלה. מחשבוני BMR ומעקב אחרי מאקרוס הם כלים טובים שנותנים נקודת פתיחה טובה אך לא ניתן להסתמך עליהם ב100%. לפי דעתי הכי טוב להישקל כל יום ולעשות ממוצע שבועי לפחות בהתחלה עד שהמשקל מתאזן וניתן לראות מגמות יותר ברורות משבוע לשבוע.
תגדיר לעצמך מטרה מסוימת, נגיד לעלות 200 ג' בשבוע אם אתה עולה 100-300ג' אז סבבה, לא תמיד אפשר להיות מדויקים על הגרם והרבה תקופות קצרות מקזזות זו את זו ואת החריגות הקטנות האלה. אם אתה עולה 500 ג' תקצץ קצת בקלוריות אם אתה יורד אז תוסיף קלוריות. וכמובן מאוד מומלץ לעקוב אחרי מראה והיקפים.

זה לא יהיה מדויק לחלוטין, אבל הוא גם לא אמור.
ככל שתשתמש בנוסחאות מדוייקות יותר, תהיה כנה יותר עם עצמך עם רמת הפעילות שלך, תהיה מדויק יותר עם מדידות האוכל שלך, וכל משתנה נוסף שנכנס פה, ככה המספר שיצא לך יהיה יותר קרוב למציאות, אבל עדיין הוא רק נותן אינדיקציה לכמה אתה צריך לאכול, ואתה צריך להסתמך יותר על התנועה במשקל הגוף שלך

• פותח/ת השרשור
זה לא יהיה מדויק לחלוטין, אבל הוא גם לא אמור.
ככל שתשתמש בנוסחאות מדוייקות יותר, תהיה כנה יותר עם עצמך עם רמת הפעילות שלך, תהיה מדויק יותר עם מדידות האוכל שלך, וכל משתנה נוסף שנכנס פה, ככה המספר שיצא לך יהיה יותר קרוב למציאות, אבל עדיין הוא רק נותן אינדיקציה לכמה אתה צריך לאכול, ואתה צריך להסתמך יותר על התנועה במשקל הגוף שלך
הבנתי את הכוונה אבל התנודות בין יום פעיל כזה לבין יום לא פעיל הוא של 800-900 קלוריות השאלה היא איפה לשים את האצבע שמצד אחד לא להיות בפלוס של כמה מאות קלוריות יותר ממה שהגדרתי או להפך להיות בפלוס קטן מאוד עד ניטרלי

הבנתי את הכוונה אבל התנודות בין יום פעיל כזה לבין יום לא פעיל הוא של 800-900 קלוריות השאלה היא איפה לשים את האצבע שמצד אחד לא להיות בפלוס של כמה מאות קלוריות יותר ממה שהגדרתי או להפך להיות בפלוס קטן מאוד עד ניטרלי
אתה יכול לעשות לך תפריט לימים הפעילים ותפריט לימים הלא פעילים

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לעשות לך תפריט לימים הפעילים ותפריט לימים הלא פעילים
אנסה תודה על המענה!
כמה קילו הגיוני לעלות במשקל פר שבוע כדי שזה יהיה "נקי".?
והאם המחשבוני הוצאה קלורית שיש באמת מדוייקים?

כמה קילו הגיוני לעלות במשקל פר שבוע כדי שזה יהיה "נקי".?
משהו בין 0.5%-1.5% ממשקל הגוף שלך בחודש, משתנה לפי כמה אתה מתקדם וכמה מסת שריר כבר צברת

והאם המחשבוני הוצאה קלורית שיש באמת מדוייקים?
חלקם יותר וחלקם פחות, אבל ההבדלים לא עצומים.
שים לב רק שאתה משתמש ב-RMR ולא BMR, כי BMR זה כמה אתה שורף בלי לזוז בכלל, וה-RMR יותר מותאם לאורח החיים שלך

• פותח/ת השרשור
משהו בין 0.5%-1.5% ממשקל הגוף שלך בחודש, משתנה לפי כמה אתה מתקדם וכמה מסת שריר כבר צברת

חלקם יותר וחלקם פחות, אבל ההבדלים לא עצומים.
שים לב רק שאתה משתמש ב-RMR ולא BMR, כי BMR זה כמה אתה שורף בלי לזוז בכלל, וה-RMR יותר מותאם לאורח החיים שלך
אוקיי תודה רבה אז אלך על אחוז זאת אומרת 0.25 אחוז בשבוע.
תודה רבה!
אוקיי תודה רבה אז אלך על אחוז זאת אומרת 0.25 אחוז בשבוע.
תודה רבה!
ואני כרגע 71 על משהו כמו 12 -13 אחוז שומן מטר 74

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית