הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך מפרידים את הקוביות כמוהו?

CycleTelephohe

מושעה
3,535
1,249
נק' מוניטין:
2,305
3,535
1,249
מיינדסט
richard_duchon-20200604-0001.jpg

ריצ'רד דושון ^

איך מזיזים את הקוביות לצדדים אחד מהשני שיהיה את החור הזה באמצע

בהנחה ולרדת בא.ש זה לא בעיה בשבילי

תנו לי תרגילים טובים לזה בסגנון מתכונת התקדמות של progressive overload ואם באתם לפה להגיד, אי אפשר זה גנטיקה, אז לכו בחזרה לאיפה שבאתם ממנו

אם אפשר גם הסבר מכני על השרירים השונים ואיך לעשות את זה גם אשמח

אשמח לעזרתכם

אני יכול לשאול טכנאי שיעזור לי בפענוח, כל מה שאני צריך זה ct/mri של אדם רגיל ושל אדם עם רווח מה שאתה קורה לו עילוי גנטי

ולעשות השוואה של זה ביחס לזה

אוכל להיעזר גם בתוכנות כאלו ואחרות של עיבוד תוכנה

אם אתה לא מאמין קיים משהו שכזה אז איך אמרת או שיודעים שקיים משהו כזה, זה פרדוקס כביכול...

העניין של ביצוע הליך כירורגי לא בהכרח משתלם כי זה לא 'אתה'..
למה שלא תעלה מסת שריר ותרד בשומן ותראה אם זכית בלוטו?

אחרי שתראה מה יש לגוף שלך להציע, תראה אם אתה בכלל צריך להתעסק בשטות הזאת.

• פותח/ת השרשור
למה שלא תעלה מסת שריר ותרד בשומן ותראה אם זכית בלוטו?

אחרי שתראה מה יש לגוף שלך להציע, תראה אם אתה בכלל צריך להתעסק בשטות הזאת.
כל האשכול הזה היה בקשת תרגילים שעוזרים לבנות מסך שריר הבטן במקומות הנכונים לצורך כך שמתי שארד בא.ש יהיה מספיק מסת שריר במקומות הנכונים לצורך ה ויזואליות הנכונה

בסה"כ ביקשתי מערך תרגילים לבטן שיקיף הכל לצורך השגת המטרה

עד כה, לא נעזרתי עדיין באשכול זה

כל האשכול הזה היה בקשת תרגילים שעוזרים לבנות מסך שריר הבטן במקומות הנכונים לצורך כך שמתי שארד בא.ש יהיה מספיק מסת שריר במקומות הנכונים לצורך ה ויזואליות הנכונה

נכון, כי הסבירו לך שאין ממש מה שיענה על מה שאתה רוצה. זה לא עובד ככה..

• פותח/ת השרשור
נכון, כי הסבירו לך שאין ממש מה שיענה על מה שאתה רוצה. זה לא עובד ככה..
הסבירו לי שצריך א.ש נמוך, מסה במקומות הנכונים בצורה מספקת, ו'מזל'
בוא נקרא לזה מזל..

מסה במקומות הנכונים, תן לי מערך תרגילים לבטן ככה שאין מצב שיש סיב בבטן שלא קיבל גירוי

זה אפשרי?

מסה במקומות הנכונים, תן לי מערך תרגילים לבטן ככה שאין מצב שיש סיב בבטן שלא קיבל גירוי
תעבוד קשה ואז כל הסיבים יעבדו, ככה זה עובד, זה לא שזווית כלשהי תשנה איך השריר יעבוד או יראה

• פותח/ת השרשור
תעבוד קשה ואז כל הסיבים יעבדו, ככה זה עובד, זה לא שזווית כלשהי תשנה איך השריר יעבוד או יראה
נכון יש חזה
אז יש הבדל בין מישהו שעושה רק בנץ לבין מישהו שעושה גם בנץ
גם שיפוע, גם שיפוע שלילי ופה ושם דוחף גם פרפר או אפילו הדברים המגניבים שדוגמני הפיטנס עושים בקבלים..

אז בטח שזווית כזאת או אחרת תשנה את התמונה או תגרה סיב בצורה שהוא לא מכיר ותגרום לעוד היפרתרופיה בסיבים כאלו ואחרים

סקוואטים עושים היפרתרופיה, אבל לג פרס גם לא פרייאר, שילוב שלהם וביצוע נפח חכם יכולים לעזור אחד למשנהו..

אתה רוצה להגיד לי שכזה
10-best-muscle-building-ab-exercieses-v2-1-700xh.jpg

ובכזה הבטן עובדת אותו דבר
Body-Crunch-ABS-Gym-Machine-Ab-Sports-Equipment-Ab-Equipment.jpg

וגם בתרגילים של אובליקס אז הבטן והסיבים המופעלים הם אותו דבר? אני לא קונה את זה, המכניקה שונה לחלוטין
מה שאני רוצה להגיד זה שאני מקווה מאוד שאתה לא עושה את התרגיל הראשון כמו הבחור שמדגים אותו, ושהתרגיל השני חסר תועלת לחלוטין לפיתוח שרירי הבטן.
אם יש לך קוביות משורטטות זה רק מראה עד כמה תרגילים ספציפיים לא באמת משנים וזה בכלל תלוי באחוזי השומן ובגנטיקה.

אם אתה מעוניין בסט תרגילים טובים לבטן, יש לי כמה בשבילך.
רק חשוב שתבין, תרגיל מסוים לא יגרום לך לפיתוח מסת שריר באיזור.
זה שילוב של תזונה והתקדמות באימונים.

בנוגע לתרגילים, אני בהחלט ממליץ על גלגל בטן.
רק השתדל לא לבצע כפיפה או פשיטה בגב, כי לבטן שלנו יש שני תפקידים עיקריים:
1) עזרה בעיכול המזון.
2) מניעת תנועה מהטורסו.
זו הסיבה אגב, שכפיפות בטן זה תרגיל יוזלס לחלוטין ובעל סיכון גבוה לפציעה משימוש יתר, משום שהטורסו לא אמור להתכווץ ולזוז בתנועה, אלא להיפך.

תרגילים סטטיים בעצימות גבוהה (שתתקשה להחזיק יותר מ 10-30 שניות) הם הטובים ביותר לפיתוח שרירי הבטן.
אני ממליץ על L-Sit, שאתה יכול להתקדם בו בצורה מצוינת ולהעלות עצימות עד לרמה גבוהה מאוד.

לג רייזס (התרגיל הראשון שהצגת) הוא אמנם נחמד למדי, אך רוב האנשים נוטים להשתמש יותר מדי בגב התחתון בתרגיל (כשהוא לא אמור בכלל להשתתף בתנועה באופן פעיל) וכך להרוס את האפקטיביות שלו.
כמו כן נוהגים להשתמש ביותר מדי מומנטום בתרגיל (שוב, לא צריך לקרות בכלל. בגלל זה אני ממליץ להשתמש בסולם שוודי).

תרגילים סטטיים בעצימות גבוהה (שתתקשה להחזיק יותר מ 10-30 שניות) הם הטובים ביותר לפיתוח שרירי הבטן.
לפיתוח כוח וסיבולת? או למראה קוביות בולטות ומסה בבטן?

תחשוב בהיגיון, שרירי הקוביות מושכות את פלג גוף העליון לקראת פלג גוף התחתון.
תבצע תנוע כזאת עם התנגדות שתביא לך פחות מ12 חזרות כל סט, ויהיה לך אחלה היפוטרופיה.

נתת בעצמך עיצה טובה לתרגיל עם משקל, עכשיו לך תבצע אותה.

וד"א, פרפר הוא תרגיל ממש מיותר בשביל כוח ובשביל חזה שנראה יפה. זה כן מבודד את החזה מהכתפיים ויד אחורית, ולכן מתיש פחות את מערכת העצבים, אבל זה לא נותן חזה יפה יותר ממה שבנץ' פרס נותן.
אני חושב שפרפר הוא תרגיל חשוב לפיזיותרפיסטים אולי או להתאוששות מפציעות, או בשביל לשמור על רמת תשישות נמוכה.

• פותח/ת השרשור

תחשוב בהיגיון, שרירי הקוביות מושכות את פלג גוף העליון לקראת פלג גוף התחתון.
תבצע תנוע כזאת עם התנגדות שתביא לך פחות מ12 חזרות כל סט, ויהיה לך אחלה היפוטרופיה.

נתת בעצמך עיצה טובה לתרגיל עם משקל, עכשיו לך תבצע אותה.

וד"א, פרפר הוא תרגיל ממש מיותר בשביל כוח ובשביל חזה שנראה יפה. זה כן מבודד את החזה מהכתפיים ויד אחורית, ולכן מתיש פחות את מערכת העצבים, אבל זה לא נותן חזה יפה יותר ממה שבנץ' פרס נותן.
אני חושב שפרפר הוא תרגיל חשוב לפיזיותרפיסטים אולי או להתאוששות מפציעות, או בשביל לשמור על רמת תשישות נמוכה.
פרפר זה תרגיל יפה אם אתה מצליח להעמיס בו כמות יפה של משקל

על כל פנים יש המשתמשים בפרפר בשביל חימום לבנץ כדי שתעבוד שם כמה שיותר עם החזה מאשר כתפיים ושות ע"י 'פמפום' דם וחמצן לחזה טרם הביצוע

דבר נוסף שאפשר להפיק ממנו תועלת הוא הוספת נפח נוסף עם התאוששות יחסית טובה לאחר הסטים של הבנץ

פרפר כתרגיל נפתח שלעצמו לפני שעושים את הבנץ זה מיותר אבל כחימום לבנץ או הוספת נפח יפה לעוד היפרתרופיה ומתיחה טובה של החזה לאחר הבנץ, זה לגמרי נחמד..

תחשוב גם על פרפר בשיפוע שלילי והיד עוד נטויה..

זה א ב בספורט הזה, קודם תרגילים רב מערכתיים מה שנקרא מורכבים ורק אחר כך את המבודדים למינהם, כמובן תלוי במטרה ושות' בהתאם למה שהסברתי לעיל

מקווה שיעשה שכל אחי

מה שאני רוצה להגיד זה שאני מקווה מאוד שאתה לא עושה את התרגיל הראשון כמו הבחור שמדגים אותו, ושהתרגיל השני חסר תועלת לחלוטין לפיתוח שרירי הבטן.
אם יש לך קוביות משורטטות זה רק מראה עד כמה תרגילים ספציפיים לא באמת משנים וזה בכלל תלוי באחוזי השומן ובגנטיקה.

אם אתה מעוניין בסט תרגילים טובים לבטן, יש לי כמה בשבילך.
רק חשוב שתבין, תרגיל מסוים לא יגרום לך לפיתוח מסת שריר באיזור.
זה שילוב של תזונה והתקדמות באימונים.

1) עזרה בעיכול המזון.
2) מניעת תנועה מהטורסו.
זו הסיבה אגב, שכפיפות בטן זה תרגיל יוזלס לחלוטין ובעל סיכון גבוה לפציעה משימוש יתר, משום שהטורסו לא אמור להתכווץ ולזוז בתנועה, אלא להיפך.

אני ממליץ על L-Sit, שאתה יכול להתקדם בו בצורה מצוינת ולהעלות עצימות עד לרמה גבוהה מאוד.

לג רייזס (התרגיל הראשון שהצגת) הוא אמנם נחמד למדי, אך רוב האנשים נוטים להשתמש יותר מדי בגב התחתון בתרגיל (כשהוא לא אמור בכלל להשתתף בתנועה באופן פעיל) וכך להרוס את האפקטיביות שלו.
כמו כן נוהגים להשתמש ביותר מדי מומנטום בתרגיל (שוב, לא צריך לקרות בכלל. בגלל זה אני ממליץ להשתמש בסולם שוודי).
סליחה שאני קצת נדחף יש לי שאלה
אם אני לא מצליח לדוגמא L-SIT פלאנק עם הרבה משקל על הגב בעצימות גבוהה(כמו שאמרת עד 30 שניות) יעשה את אותו אפקט?(מרגיש הרבה תכתפיים בתרגיל כשאני מעמיס משקל)

הייתי כזה עיוור שזה הזיה
1. נכון.
2. אולי זה רק מחזק את זה שהוא טרול באמת.
הנה לך עוד מישהו שחושב כמוני...
פשוט כל יום תעביר יד בפס בין הקוביות וכאילו תדחוף את הקוביות לצדדים
אחרי שבועיים אתה תראה התקדמות
אה ואל תשכח עפקת ניפוח עחי

?
אמרתי לו שיש מצב שהוא דמות, ולא באמת עם אספרגר רציני. מכיר אותו גם מfxp.

נכון יש חזה
אז יש הבדל בין מישהו שעושה רק בנץ לבין מישהו שעושה גם בנץ
גם שיפוע, גם שיפוע שלילי ופה ושם דוחף גם פרפר או אפילו הדברים המגניבים שדוגמני הפיטנס עושים בקבלים..

אז בטח שזווית כזאת או אחרת תשנה את התמונה או תגרה סיב בצורה שהוא לא מכיר ותגרום לעוד היפרתרופיה בסיבים כאלו ואחרים

סקוואטים עושים היפרתרופיה, אבל לג פרס גם לא פרייאר, שילוב שלהם וביצוע נפח חכם יכולים לעזור אחד למשנהו..
זה הכל שאלה של כמה עבודה נעשית בכמה טווח תנועה.
כל עוד טווח התנועה המלא של השריר מקבל מספיק עבודה אז אין צורך בתרגילים נוספים.
למה החזה מרוויח מהרבה תרגילים? בגלל שקשה להגיע לטווח התנועה המלא של השריר רק מבנצ'.
למה הרגליים מרוויחות מיותר מרק סקוואט? סקוואט לעומת זאת יעבוד מעולה על הארבע ראשי וכנראה יספיק, אבל הקושי הפיזי של הסקוואט לא מאפשר המון עבודה רק איתו.
זו הכל שאלה של טווח תנועה מלא וניצול שלו.

1) עזרה בעיכול המזון.
2) מניעת תנועה מהטורסו.
הפוך, שרירי הבטן כמכלול כן משמשים לקיבוע הטורסו, אבל לכל שריר פעולה משלו.
הריבועים התפקיד היחיד שלהן הוא כיפוף הטורסו, זה גם למה הן בנויות כמו שהן

באמת בתמונה זו טעות, אבל מסיבה אחרת.
רוב האנשים מכופפים את הרגליים רק ממפרק הירך, אז בפועל הם מביאים את הרגליים למעלה עם הארבע ראשי ואילאופסואס, במקום לנסות להביא את האגן לכיוון החזה בעזרת שרירי הבטן

לדעתי הוא תרגיל מעולה לבאדיבילדינג בידיוק מהסיבות שתיארת, הוא עובד יפה מאוד על החזה עם עומס מערכתי נמוך, שזה חשוב בבילדינג, כמה נפח אתה יכול לדחוס בלי להעמיס על עצמך יותר מדי

תלוי לאיזו מטרה אתה מבצע את התרגיל.
התרגילים הסטטיים שאני מדבר עליהם (כמו L-Sit) עצמם מפתחים כוח בשרירי הבטן, מה שיכול לעזור הרבה לתרגילי כוח כמו סקוואט ודדליפט, משום שהם "מלמדים" אותך להשתמש בבטן בצורה הנכונה.
כמו כן, אפשר בהחלט לפתח איתם סיבולת, אם אתה בוחר בווריאציות הקלות יותר ולא העצימות.
אבל התועלת הכי גדולה של תרגילי בטן סטטיים עצימים, זה אכן פיתוח מסת השריר בבטן.
ישנה מחלוקת על השימוש בכיווץ איזומטרי והתועלת שלו לפיתוח כוח מירבי בתרגילים כמו סקוואט או בנץ' פרס, אך בנוגע לפיתוח מסת שריר, רמתו שווה בעיניי כמו כיווץ דינמי ובפיתוח שרירי הבטן אף חשיבותו עולה עשרות מונים, משום שזו הדרך היחידה לבודד את השריר בצורה הנכונה.

רק מעוניין להדגיש, שרירי הבטן היא קבוצת שרירים מיוחדת בכך שירידה לאחוזי שומן נמוכים הרבה יותר מועילה לאסתטיקה שלה מאשר עלייה במסת שריר באיזור. אמנם יש לה השפעה, אך נמוכה יותר מהתועלת שתפיק בטווח הקצר מירידה במשקל. כמובן שלטווח הארוך עלייה במסת השריר בעל תועלת הרבה יותר גבוהה לאסתטיקה.

סה"כ ההבדל בין פרפר לבנץ' פרס הוא הארכת המנוף. בפרפר אתה עובד עם ידיים ישרות מתחילת התנועה. בשני התרגילים אתה מבצע קירוב אופקי של הכתף, אך בבנץ' פרס אתה מערב גם את הטרייספס בפשיטת המרפק ואת הכתפיים בהרחקה אנכית של הכתף. למה שיהיה הבדל *ענק* בין התרגילים?
זה פשוט תרגיל מבודד לחזה. הוא לא משנה את המבנה של השריר.
אבל הוא כן תרגיל טוב לבניית מסת שריר בחזה, בשל הסיבות שציינתי. הוא מבודד ולא יעיל מכנית, כך שאתה יכול להעמיס משקלים נמוכים מאוד ועדיין להקשות מאוד על השריר, מה שמונע הרבה עומס על המערכת העצבית, בניגוד לבנץ' פרס, שמעמיס עליה מאוד, דווקא בגלל היותו הרבה יותר יעיל מכנית.
כתוצאה מכך אפשר לבצע הרבה יותר נפח אפקטיבי לחזה מפרפר, ולעבוד על השריר בתדירות הרבה יותר גבוהה מבתכנית אימונים עם בנץ' פרס בלבד.

הפוך, שרירי הבטן כמכלול כן משמשים לקיבוע הטורסו, אבל לכל שריר פעולה משלו.
הריבועים התפקיד היחיד שלהן הוא כיפוף הטורסו, זה גם למה הן בנויות כמו שהן
הרחב בטני אכן עובד בכפיפת הטורסו לפנים, אך זה לא אומר שהוא אמור לעבוד בצורה הזאת, הרי הוא מייצב. זאת מהות קיומו.
אם אתה אמור למנוע את הכפיפה הזאת בגו בכל תרגיל אחר שאי פעם קיים, מדוע שתבצע אותה בכפיפות הבטן? כי אין העמסה של משקל? אם בטענה הזאת אתה משתמש, אז זה לא תירוץ מוצלח במיוחד.

באמת בתמונה זו טעות, אבל מסיבה אחרת.
רוב האנשים מכופפים את הרגליים רק ממפרק הירך, אז בפועל הם מביאים את הרגליים למעלה עם הארבע ראשי ואילאופסואס, במקום לנסות להביא את האגן לכיוון החזה בעזרת שרירי הבטן
כאן אנו חלוקים בדעותינו, ואני סבור כי התנועה שאתה מתאר היא שגויה.
הסברתי את דעתי בתשובה שנתתי על הציטוט הקודם.

הרחב בטני אכן עובד בכפיפת הטורסו לפנים, אך זה לא אומר שהוא אמור לעבוד בצורה הזאת, הרי הוא מייצב. זאת מהות קיומו.
זה בהחלט אומר שהוא אמור לעבוד ככה, זו התנועה העיקרית שהוא מבצע.
אין כזה דבר באמת שריר מייצב, זו פשטנות של הדברים. קיים שריר אנטאגוניסט, שהוא שריר שנוגד פעולה של שריר אחר, והוא יכול לעבוד בסינרגיה עם האגוניסט שהוא השריר שמבצע את הפעולה, כדי ליצור ייצוב. לכל שריר יש את הפעולה שהוא אמור לבצע, שזה התנועה שהוא מסוגל לבצע לבדו ממצב של מתיחה למצב של כיווץ מלא, זו הפעולה המבודדת של השריר, אבל קבוצת שרירים יכולה ליצור תנועות מורכבות יותר מהפעולה של השריר הבודד

אם אתה אמור למנוע את הכפיפה הזאת בגו בכל תרגיל אחר שאי פעם קיים, מדוע שתבצע אותה בכפיפות הבטן? כי אין העמסה של משקל? אם בטענה הזאת אתה משתמש, אז זה לא תירוץ מוצלח במיוחד.
אתה לא אמור למנוע תנועה של הגו בכל תרגיל אחר, רק בתרגילים שבהם מופעל עומס על עמוד השדרה, שם אתה לא רוצה שתהיה תנועת חוליות ושם שרירי הבטן משמשים רק כמייצבים, בכל תרגיל אחר מה אכפת לך שתהיה תנועת גו?

תלוי לאיזו מטרה אתה מבצע את התרגיל.
התרגילים הסטטיים שאני מדבר עליהם (כמו L-Sit) עצמם מפתחים כוח בשרירי הבטן, מה שיכול לעזור הרבה לתרגילי כוח כמו סקוואט ודדליפט, משום שהם "מלמדים" אותך להשתמש בבטן בצורה הנכונה.
כמו כן, אפשר בהחלט לפתח איתם סיבולת, אם אתה בוחר בווריאציות הקלות יותר ולא העצימות.
אבל התועלת הכי גדולה של תרגילי בטן סטטיים עצימים, זה אכן פיתוח מסת השריר בבטן.
ישנה מחלוקת על השימוש בכיווץ איזומטרי והתועלת שלו לפיתוח כוח מירבי בתרגילים כמו סקוואט או בנץ' פרס, אך בנוגע לפיתוח מסת שריר, רמתו שווה בעיניי כמו כיווץ דינמי ובפיתוח שרירי הבטן אף חשיבותו עולה עשרות מונים, משום שזו הדרך היחידה לבודד את השריר בצורה הנכונה.

רק מעוניין להדגיש, שרירי הבטן היא קבוצת שרירים מיוחדת בכך שירידה לאחוזי שומן נמוכים הרבה יותר מועילה לאסתטיקה שלה מאשר עלייה במסת שריר באיזור. אמנם יש לה השפעה, אך נמוכה יותר מהתועלת שתפיק בטווח הקצר מירידה במשקל. כמובן שלטווח הארוך עלייה במסת השריר בעל תועלת הרבה יותר גבוהה לאסתטיקה.

סה"כ ההבדל בין פרפר לבנץ' פרס הוא הארכת המנוף. בפרפר אתה עובד עם ידיים ישרות מתחילת התנועה. בשני התרגילים אתה מבצע קירוב אופקי של הכתף, אך בבנץ' פרס אתה מערב גם את הטרייספס בפשיטת המרפק ואת הכתפיים בהרחקה אנכית של הכתף. למה שיהיה הבדל *ענק* בין התרגילים?
זה פשוט תרגיל מבודד לחזה. הוא לא משנה את המבנה של השריר.
אבל הוא כן תרגיל טוב לבניית מסת שריר בחזה, בשל הסיבות שציינתי. הוא מבודד ולא יעיל מכנית, כך שאתה יכול להעמיס משקלים נמוכים מאוד ועדיין להקשות מאוד על השריר, מה שמונע הרבה עומס על המערכת העצבית, בניגוד לבנץ' פרס, שמעמיס עליה מאוד, דווקא בגלל היותו הרבה יותר יעיל מכנית.
כתוצאה מכך אפשר לבצע הרבה יותר נפח אפקטיבי לחזה מפרפר, ולעבוד על השריר בתדירות הרבה יותר גבוהה מבתכנית אימונים עם בנץ' פרס בלבד.

כאן אנו חלוקים בדעותינו, ואני סבור כי התנועה שאתה מתאר היא שגויה.
הסברתי את דעתי בתשובה שנתתי על הציטוט הקודם.
כאן אני נוטה להסכים עם @kotzer שהרי לא נראה שיש תועלת גדולה יותר בתרגילים סטטים על פני תרגילי תנועה.

הייתה נותן סקוואט סטטי או דדליפט סטטי לפיתוח כוח? זה לא עובד בתנועה אז זה יותר דומה לרבע סקוואט מאשר סקוואט מלא, זה לא מאמץ את כל הנקודות של השרירים שיש בתנועה.

הבטן שלנו עשוי כדי להתכופף, וגם העמוד שידרה נעשתה על ידי הבורא חוליות חוליות כדי לאפשר תנועה, אין שום טעם לדעתי לא לנצל את המתנה של אלוקים כדי לעבוד על שרירי הבטן בצורה יעילה יותר מתרגילים סטטים. לא אמור להיות שום הבדל בין שרירי הבטן לשרירי הבייספס או כל שריר אחר מבחינת הדרך האידיאלית לבנות אותם.

מה שכן, שמעתי מאמן פאוורליפטינג שאומר שלפאוורליפטר הבטן לא אמור להיות בתנועה אף פעם, ולכן הוא המליץ על תרגילים סטטים לפאוורליפטינג, כנראה מהסיבות שאתה אמרת, אבל זה רק לפאוורליפטינג.

זה בהחלט אומר שהוא אמור לעבוד ככה, זו התנועה העיקרית שהוא מבצע.
אז ככה, השריר שמהווה את ה-"ריבועים" הוא שריר הישר בטני.
התפקיד העיקרי שלו הוא כפיפת הטורסו קדימה. אבל, חשוב להבין לאיזו מטרה.
השריר הישר בטני נכנס לפעולה ואחראי על כפיפת הגו במצבים כמו עשיית צרכים, הקאות וצירי לידה.
כל מי שחווה בעיות במערכת העיכול בחייו מכיר את ההרגשה של הדומס בשרירי הבטן לאחר מכן.
זה פונקציונלי ומבוצע בחיי היומיום? כן.
זה אומר שצריך לבצע את הפעולה הזאת בחדר הכושר? לא ממש.

לגבי ניצול טווח התנועה של הבטן. גם לכתפיים יש טווח תנועה הרבה יותר גדול ממה שמשתמשים בו בדרך כלל. תיקח את היד אחורה למשל ותראה שאתה מסוגל להגיע די "רחוק".
האם צריך להשתמש בטווח התנועה הזה? לא. למרות שיש מס' תרגילים שעובדים בו.
למה כמעט אף אחד לא מבצע אותו? כי פוטנציאל הנזק מהתרגילים הללו גדול מהתועלת שתקבל מהם. טווח התנועה הזה פשוט לא שווה את סכנת הפציעה.
אני טוען שכך גם בכפיפות בטן.
אבל זאת דעתי, וזכותך לחלוק עליה.

אתה לא אמור למנוע תנועה של הגו בכל תרגיל אחר, רק בתרגילים שבהם מופעל עומס על עמוד השדרה, שם אתה לא רוצה שתהיה תנועת חוליות ושם שרירי הבטן משמשים רק כמייצבים, בכל תרגיל אחר מה אכפת לך שתהיה תנועת גו?
הכוונה היא תרגילים בהם יש עומס על הגב כמו סקוואט, דדליפט, גוד מורנינג או אוברהד פרס. באמת לאף אחד לא אכפת אם הגב יתקפל באמצע לחיצה צרפתית, גם אם זה יהיה אבסורד לראות דבר כזה משום שלא מופעל עליו עומס בתרגיל.

הייתה נותן סקוואט סטטי או דדליפט סטטי לפיתוח כוח? זה לא עובד בתנועה אז זה יותר דומה לרבע סקוואט מאשר סקוואט מלא, זה לא מאמץ את כל הנקודות של השרירים שיש בתנועה.
הדדליפט עצמו הוא רבע סקוואט וממילא הוא מתחיל מ-"נקודה מתה" כך שלא הייתי נותן עבודה איזומטרית בתרגיל הזה ספציפית.
סקוואט לעומת זאת, הוא סיפור אחר לגמרי.
עבודה סטטית לא סתם מבוצעת באמצע התנועה. יש לה מטרה מוגדרת ודרכים מסוימות לבצע אותה.
אני כן הייתי נותן למתאמנים לבצע החזקה איזומטרית בתחתית התנועה בסקוואט. התרגיל הזה עוזר מאוד לשלוט בבור וביציאה ממנו. ובהחלט אפשר לשלב אותו גם כחלק מסט של סקוואט, בתרגיל "פאוז" סקוואט.
אם הייתי נותן עבודה איזומטרית בדדליפט, אגב, זה כחלק מהווריאציה של דדליפט רומני, ששם יש אפקט מתיחה משמעותי.

הדדליפט עצמו הוא רבע סקוואט וממילא הוא מתחיל מ-"נקודה מתה" כך שלא הייתי נותן עבודה איזומטרית בתרגיל הזה ספציפית.
סקוואט לעומת זאת, הוא סיפור אחר לגמרי.
עבודה סטטית לא סתם מבוצעת באמצע התנועה. יש לה מטרה מוגדרת ודרכים מסוימות לבצע אותה.
אני כן הייתי נותן למתאמנים לבצע החזקה איזומטרית בתחתית התנועה בסקוואט. התרגיל הזה עוזר מאוד לשלוט בבור וביציאה ממנו. ובהחלט אפשר לשלב אותו גם כחלק מסט של סקוואט, בתרגיל "פאוז" סקוואט.
אם הייתי נותן עבודה איזומטרית בדדליפט, אגב, זה כחלק מהווריאציה של דדליפט רומני, ששם יש אפקט מתיחה משמעותי.
לעבודה איזומטרית יש מקום, אבל היא לא תחליף לדבר האמיתי כדי לפתח כוח. לא תראה אף מתאמן רציני שעשה עבודה איזומטרית בלבד בשביל להגיע למטרות שלו. גם לא תראה בילדר שרק עושה עבודה איזומטרית.

אני לא מבין איך אתה חושב שבשביל לפתח קוביות עדיף רק עבודה איזומטרית, למה לא גם לבייספס?

אני לא מבין איך אתה חושב שבשביל לפתח קוביות עדיף רק עבודה איזומטרית, למה לא גם לבייספס?
לבייספס זה גם תופס.
לעומת זאת, בתרגילים מורכבים כמובן שעדיף להתבסס על עבודה קונצנטרית.
זה ההבדל בין דדליפט (שהוא תרגיל מורכב) לבייספס קארלז, שאפילו החזקה איזומטרית של משקל בסופינציה תיתן את אותה התועלת.

לבייספס זה גם תופס.
זה ההבדל בין דדליפט (שהוא תרגיל מורכב) לבייספס קארלז, שאפילו החזקה איזומטרית של משקל בסופינציה תיתן את אותה התועלת.
יש הגיון בזה, אבל קשה לי להאמין משום מה שקונסטרי עדיף.
יש לך איזשהו חומר שאוכל לקרוא על זה שמראה שזה עדיף.

בזמנו ביל סטאר דיבר על אנשים שעברו לקונסנטרי ונהיו ממש חזקים כשלמעשה הם פשוט לקחו סטרואידים וחומרים.

לבייספס זה גם תופס.
יש מקור מהימן שאתה מתבסס עליו?
מחקר שבו השוו בין 2 קבוצות אנשים?
למה הכוונה ב"אותה התועלת"? מאיזו בחינה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית