הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מהו הכושר הכי בריא?

אבל גמישות זה משהו שאפשר לפתח ולשפר, לא?
ברור
אפילו רצוי
אתמול דיברנו על זה בשיעור,שאם אני מצליח מתישהו רק שיבואו לאסוף אותי מהרצפה:37mv:

אבל זה ללא ספק ברשימה של המטרות שלי
כמה חודשים
כמה?
תן מספר סרחיו..

חחחחח יומיים רצופים זה לא מספיק 😆.
בשביל שפגאט צריך להתאמן על זה במשך כמה חודשים.

חחחחחחחח כן, התייאשתי ברגע שגיליתי את זה 🤣
נו, אולי אנסה שוב ביום מן הימים.... 🙄

ברור
אפילו רצוי

אתמול דיברנו על זה בשיעור,שאם אני מצליח מתישהו רק שיבואו לאסוף אותי מהרצפה:37mv:

אבל זה ללא ספק ברשימה של המטרות שלי

יאלההההההההההה אתה בא תחרות!@?#?@!#?@#?!@? 🤯
אני מאתגרת אותך לעשות שפגאט! מי שמצליח ראשון מנצח, ייקח כמה זמן שיקח 🤣

באיזה אוכל זוכה המנצח?

סידרתי את המשפט מחדש

🤣🤣🤣🤣🤣
כשנתקרב ל150 מעלות נתחיל לחשוב על פרס חחחחח
כרגע אני מתפלאת שאני מצליחה בכלל ללכת מרוב שאני קרש 🤣

ספורט תחרותי?
במידה וכן סביר להניח שמרתונים, בשום פנים ואופן לא רואה איך להרים חצי טון דדליפט עד שירד לך דם מהאף זה בריא, פיתוח גוף זה רחוק מבריא, כל ספורט תחרותי הוא לא בריא אבל.

אם נתחיל להגדיר מה זה בריא, הייתי אומר שילוב של כוח / סבולת / טווח תנועה.
אישית הייתי מנסח את השאלה באיזה ספורט כדאי לעסוק על מנת שאדם בן 70 יוכל לעלות 3 קומות ברגל עם קניות.

אם נלך על דרך השלילה, קודם כל הייתי פוסל ספורט מגע דוגמת כדורגל, כדורסל.
אחר כך ענפים עם עומס חריג על המפרקים כמו ריצה, פאוורליפטינג, טניס

מבחינתי שילוב של פעילות אירובית כמו שחיה/אופניים (רצוי שטח) בשילוב אימוני חיזוק בעצימות בינונית והמהדרין יוסיפו פילאטיס/יוגה.

אבל בעיניי הדבר החשוב זה היכולת להתמיד ובשביל זה צריך קודם כל להנות ובמקביל להמנע מפציעות.
לכן גם אם משלבים אתגרים יותר קיצוניים כמו מרתון / תחרות פאוורליפטינג לדאוג לתחזק את הגוף בהתאם למאמץ.

אם אני צריך לבחור תחום פעילות אחד, הייתי אומר רכיבת אופניים בשטח היא הספורט האולטימטיבי.

אנחנו יודעים או מאמינים שכושר הוא דבר בריא.

וכמובן שכושר לבד זה לא הכל, התזונה והשינה שלנו גם הם משפיעים גדולים על הבריאות שלנו, וכמובן גישה חיובית, רוגע ושמחה גם ידועים כתורמים גדולים לבריאות.

אבל בנושא של כושר אני חושב שזה לא התוצאה שמעניקה בריאות אלא התהליך. להיות חזק גמיש או סיבולתי לא באמת מעניק בריאות אלא התהליך שלוקח להגיע לשם, ההתעמלות מזרימה את הדם ותורמת לחילוף חומרים תקין, הזעה בריאה וסתם כיף (כל אחד מוזמן לחלוק על זה).

סוג הכושר שאנחנו עושים מעניקה לנו תוצאות שונות, אימוני כוח מעניקים לנו יכולת להרים דברים כבדים, סיבולת עוזרת לנו לשרוד מסלולים או משימות ארוכות. כוח מתפרץ כמו שמצוי בוויטליפטינג וספורט של זריקה למרחק, מעניקה זרירות וגיוס כוח מקסימלי בזמן קצר מאוד. וכמובן פיתוח גוף מעניק גוף גדול או מסורטט בהתאם למטרות שהקצבנו לעצמנו.

אני חושב שכל תחום מעניקה לנו בריאות בגלל ההתעסקות עצמה, אבל מעבר להתעסקות עצמה יש לנו מטרות ספציפיות בכל תחום. ואנחנו מגייסים כוח רצון, עוברים מחסומים מנטלים, מתרגשים, חוגגים, נפצעים, נדכאים ופשוט חיים את החיים שלנו בכדור הארץ לזמן הקצוב לנו כאן.

וזה מבלי להתיחס למיומנות שנרכשת בספורט, אם זה יכולת שליטה עצבית גסבוה יותר ברגל כדי להפקיע גול בכדורגל, או דיוק של סנוקר או גולף, יכולת לשאת כאב באיגרוף או היאבקות.

אבל, מה שמסקרן אותי הם דעות של אנשים לגבי הספורט הכי בריא.

האם יש ספורט שאתם סבורים בריא יותר מאחרים? או בטוח יותר מאחרים?

אין ספורט בטוח מפציעות אבל לעומת זאת, כמעט בכל ספורט שתעמלו בו במתינות ובתבונה, כנראה שתצליחו לחסוך פציעות.

אולי אין ספורט יותר בריא, וכולם בריאים באותה מידה, וכל ההבדל זה איזה יכולת אני בוחר לפתח.

בקיצור, מה לדעתכם הכושר שתורם הכי הרבה לבריאות?

לדעתי אימוני כוח הם הדבר היחיד שתורם המון לבריאות. קח לדוגמא אנשים מבוגרים היום, הולכים עם הליכון או מקל או שנעזרים במישהו. זה לא אמור להיות ככה. ויש דרך לשנות את זה. ריצה לא תעזור להם וגם לא להסתובב בדירה מהשרותים למיטה לא יעזור להם. אבל, אימוני כוח הוכחו ככאלה שיכולים להביא את אותם אנשים ממצב של אי תנועה למצב שבו הם מתהלכים ללא הליכון.
כמובן שינה ותזונה בנוסף לכך סופר חשוב.

לדעתי אימוני כוח הם הדבר היחיד שתורם המון לבריאות. קח לדוגמא אנשים מבוגרים היום, הולכים עם הליכון או מקל או שנעזרים במישהו. זה לא אמור להיות ככה. ויש דרך לשנות את זה. ריצה לא תעזור להם וגם לא להסתובב בדירה מהשרותים למיטה לא יעזור להם. אבל, אימוני כוח הוכחו ככאלה שיכולים להביא את אותם אנשים ממצב של אי תנועה למצב שבו הם מתהלכים ללא הליכון.
כמובן שינה ותזונה בנוסף לכך סופר חשוב.
רק אימוני כוח או רק אימוני סבולת לא יהיו יעילים, ניתן לבצע את הפעילויות עם התאמות.

חשוב לקחת בחשבון גם את המבנה של האדם, יש אנשים חזקים מאוד גנטית או מאופי העבודה שלהם ולהם כדאי לתת דגש על אירובי כפעילות משלימה לעומת אנשים ״צנומים״ שכדאי שיצברו מסת שריר

• פותח/ת השרשור
ספורט תחרותי?
במידה וכן סביר להניח שמרתונים, בשום פנים ואופן לא רואה איך להרים חצי טון דדליפט עד שירד לך דם מהאף זה בריא, פיתוח גוף זה רחוק מבריא, כל ספורט תחרותי הוא לא בריא אבל.
אני חושב שציינת עובדה חשובה ונכונה מאוד. ספורט בצורה תחרותית עלולה מאוד להזיק. זה גורם לספורטאים לדחוף את עצמם קצת מעבר להתאוששות שלהם ועלול לגרום לפציעות ונזקים. וזה גם אחלה דרך להוציא את כל ההנאה מהספורט לרוב האנשים. אני ידעתי את זה כשנכנסתי לתחום ספורט התחרותי שלי, אבל אני לא מתכנן להתחרות כל החיים, פשוט עד שארגיש צורך לעבור לתחומי ספורט אחרים.
איזון זה תמיד הכי בריא
איך לעדתך הכי טוב לאזן?
הרבה קרוספיטרים אומרים שזה האיזון המושלם, אחרים אומרים שחיה, ותתפלא, אבל הרבה גם אומרים שפאוורליפטינג זה הכי מאוזן.
שמעתי מאמני פאוורליפטינג שרואים בספורט הזה הספורט המושלם, כדוגמת לואי סימונס וכנראה גם מארק ריפטו (אני לא סגור על זה).
אם אני צריך לבחור תחום פעילות אחד, הייתי אומר רכיבת אופניים בשטח היא הספורט האולטימטיבי.
התשובה הכי אובייקטבית כאן בנתיים 🤣🤣🤣
אבל בעיניי הדבר החשוב זה היכולת להתמיד ובשביל זה צריך קודם כל להנות ובמקביל להמנע מפציעות.
לכן גם אם משלבים אתגרים יותר קיצוניים כמו מרתון / תחרות פאוורליפטינג לדאוג לתחזק את הגוף בהתאם למאמץ.
נראה לי שזה אחד הפרטים הכי חשובים בספורט.
אם נתחיל להגדיר מה זה בריא, הייתי אומר שילוב של כוח / סבולת / טווח תנועה.
אישית הייתי מנסח את השאלה באיזה ספורט כדאי לעסוק על מנת שאדם בן 70 יוכל לעלות 3 קומות ברגל עם קניות.

אם נלך על דרך השלילה, קודם כל הייתי פוסל ספורט מגע דוגמת כדורגל, כדורסל.
אחר כך ענפים עם עומס חריג על המפרקים כמו ריצה, פאוורליפטינג, טניס

מבחינתי שילוב של פעילות אירובית כמו שחיה/אופניים (רצוי שטח) בשילוב אימוני חיזוק בעצימות בינונית והמהדרין יוסיפו פילאטיס/יוגה.
מה דעתך על גלישה בים, או רכיבת סוסים?
ד"ר דוריאן פסקוביץ' היה די קיצוני עם האהבה שלו לתחום ספורט הזה והגיע בבריאות די טובה לגיל די מבוגר Dorian "Doc" Paskowitz - Wikipedia (הוא בהחלט היה אדם די מוזר).

אולי גם העניין של הסטטי חשוב, במיוחד אם אתה מחזיק משהו לשלוש קומות.

וואלה לא לקחתי בחשבון פעילויות כמו יוגה או טאי-צ'י וכאלה...
כל ההקשבה לגוף, והשילוב של גמישות, שיווי משקל, רגיעה ועבודה על שרירים ושרירי ליבה.

אבל,
התנסיתי ביוגה 4 חודשים ולא ממש עפתי על זה.
כל הקטע הזה שהמדריכה מבקשת ממך להגיע לתנוחה שבה הרגל מסובבת סביב הצוואר והבוהן תקועה בנחיר, ואז אומרת "ולנשווווום", כשכל מה שבא לי לעשות זה רק לחנוק אותה - פחות בשבילי D:

@nlr666 נו, התאמנת על שפגאט?

• פותח/ת השרשור
וואלה לא לקחתי בחשבון פעילויות כמו יוגה או טאי-צ'י וכאלה...
כל ההקשבה לגוף, והשילוב של גמישות, שיווי משקל, רגיעה ועבודה על שרירים ושרירי ליבה.

אבל,
התנסיתי ביוגה 4 חודשים ולא ממש עפתי על זה.
כל הקטע הזה שהמדריכה מבקשת ממך להגיע לתנוחה שבה הרגל מסובבת סביב הצוואר והבוהן תקועה בנחיר, ואז אומרת "ולנשווווום", כשכל מה שבא לי לעשות זה רק לחנוק אותה - פחות בשבילי D:
נראה שעולה מהדיון, שהכלל הראשון והחשוב בספורט זה גם להנות, אז כנראה שיוגה לא מתאים עבורך.
אבל במידה ואת לא נהנית משום ספורט אחר, אולי יוגה יהיה מקום מעולה להתחיל, אלא אם כן יש משהו שאת סובלת יותר מיוגה.

נראה שעולה מהדיון, שהכלל הראשון והחשוב בספורט זה גם להנות, אז כנראה שיוגה לא מתאים עבורך.
אבל במידה ואת לא נהנית משום ספורט אחר, אולי יוגה יהיה מקום מעולה להתחיל, אלא אם כן יש משהו שאת סובלת יותר מיוגה.

כן - 🏋️😅 זו היוגה שלי ;)

אני חושב שציינת עובדה חשובה ונכונה מאוד. ספורט בצורה תחרותית עלולה מאוד להזיק. זה גורם לספורטאים לדחוף את עצמם קצת מעבר להתאוששות שלהם ועלול לגרום לפציעות ונזקים. וזה גם אחלה דרך להוציא את כל ההנאה מהספורט לרוב האנשים. אני ידעתי את זה כשנכנסתי לתחום ספורט התחרותי שלי, אבל אני לא מתכנן להתחרות כל החיים, פשוט עד שארגיש צורך לעבור לתחומי ספורט אחרים.

איך לעדתך הכי טוב לאזן?
הרבה קרוספיטרים אומרים שזה האיזון המושלם, אחרים אומרים שחיה, ותתפלא, אבל הרבה גם אומרים שפאוורליפטינג זה הכי מאוזן.
שמעתי מאמני פאוורליפטינג שרואים בספורט הזה הספורט המושלם, כדוגמת לואי סימונס וכנראה גם מארק ריפטו (אני לא סגור על זה).

התשובה הכי אובייקטבית כאן בנתיים 🤣🤣🤣

נראה לי שזה אחד הפרטים הכי חשובים בספורט.

מה דעתך על גלישה בים, או רכיבת סוסים?
ד"ר דוריאן פסקוביץ' היה די קיצוני עם האהבה שלו לתחום ספורט הזה והגיע בבריאות די טובה לגיל די מבוגר Dorian "Doc" Paskowitz - Wikipedia (הוא בהחלט היה אדם די מוזר).

אולי גם העניין של הסטטי חשוב, במיוחד אם אתה מחזיק משהו לשלוש קומות.
שמע לא מסתכל על איזון אופטימלי, אני במכון-כדורגל-גלישה

@elchonon אין לי נסיון בגלישת גלים או רכיבה על סוסים, על פניו נראה שאלו פעילויות טובות, אבל נראה לי מסובך לוגיסטית לבצע 3 פעמים בשבוע.

לגבי פאוורליפטינג כספורט מאוזן, הוא לחלוטין לא מאוזן כי הוא מזניח עבודה אירובית ושים לב שאין הרבה מתאמנים מבוגרים (40 פלוס) שמצליחים להרים כבד.

דרך אגב אני רוכב אופני כביש ולא שטח, אז מה שכתבתי די אובייקטיבי

• פותח/ת השרשור
@elchonon אין לי נסיון בגלישת גלים או רכיבה על סוסים, על פניו נראה שאלו פעילויות טובות, אבל נראה לי מסובך לוגיסטית לבצע 3 פעמים בשבוע.

לגבי פאוורליפטינג כספורט מאוזן, הוא לחלוטין לא מאוזן כי הוא מזניח עבודה אירובית ושים לב שאין הרבה מתאמנים מבוגרים (40 פלוס) שמצליחים להרים כבד.

דרך אגב אני רוכב אופני כביש ולא שטח, אז מה שכתבתי די אובייקטיבי
להסביר שיש הבדל בין אופני שטח וכביש נשמע כמו שאני מנסה להסביר לאנשים את ההבדל בין פאוורליפטינג ווויטליפטינג.
לא ידעתי שיש בכלל הבדל בינהם, אבל מה באמת ההבדל? האוויר שאתה נושם?

אני לא יודע אם אין הרבה מתאמני פאוורליפטינג מבוגרים, מה שברור שאין הרבה מתחרים מבוגרים.

להסביר שיש הבדל בין אופני שטח וכביש נשמע כמו שאני מנסה להסביר לאנשים את ההבדל בין פאוורליפטינג ווויטליפטינג.
לא ידעתי שיש בכלל הבדל בינהם, אבל מה באמת ההבדל? האוויר שאתה נושם?

אני לא יודע אם אין הרבה מתאמני פאוורליפטינג מבוגרים, מה שברור שאין הרבה מתחרים מבוגרים.
רכיבת כביש במהותה היא מונוטונית, האתגר נובע מהמרחק / טיפוס אבל אין כמעט מאמץ טכני וכל מה שצריך זה ״לסובב״ רגליים כאשר אתה כמעט סטטי לגמרי.
רכיבת שטח דורשת תשומת לב מלאה לתנאי הדרך, בחירת המסלול הנכון, להמנע ממכשולים והמאמץ עצמו מאוד משתנה הדופק עולה ויורד בתדירות מאוד גבוהה ואתה משתמש במהירות דיווש משתנה, מפעיל את הגוף כדי לאזן את עצמך וכדומה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית