הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחורה בקשר מרחוק ותקשורת תקועה

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך
סתם שאלה כללית, למה רוב הזוגות מתגרשים אחרי חתונה?
קודם כל אני לא בטוח שזה נכון, למה אתה חושב שזה הרוב? פשוט זוג שיוצא/גר ביחד ונפרד הוא נפרד וזהו אז אולי לא ממש מציינים את זה וכו' אז אולי אתה פחות שומע על זה, זוג נשוי שמתגרש אז הבנאדם כבר מגדיר את עצמו כגרוש, לא כרווק, אולי בגלל זה נראה לך שיותר מתגרשים מאשר לא נשואים נפרדים.
רואים שיש היום הרבה יותר אחוז גירושים מאשר נגיד בשנות ה 80-90, לדעתי זה בגלל המנטליות המאוד שונה של הדור הזה לעומת הדור אז, היום אנשים גם הרבה יותר פזיזים ורוצים הכל כאן ועכשיו אז יותר פזיזים גם בהחלטה להתחתן, מצד שני אין ערך לכלום כולל זוגיות ומשפחה ולא רוצים להשקיע מעצמם כלום שזה יעבוד אז כשמשהו לא טוב במקום לנסות לתקן מעדיפים לזרוק הכל ולהתגרש.
זה משהו ששמתי לב אליו בכל מיני דברים, יותר מדי אנשים היום חושבים מה הם יכולים לקבל בלי לתת מעצמם כלום וחס וחלילה לא "לצאת פריירים" וחייבים לצאת צודקים לא משנה מה, וזה מתבטא גם בנישואים.
האם משהו בתפיסה של הזוגיות משתנה אחרי שמתחתנים?
אני חושב שעלול מאוד להשתנות.
להתחתן זה אחד הדברים הכי לא חכמים שיש.
למה?

סתם שאלה כללית, למה רוב הזוגות מתגרשים אחרי חתונה? האם משהו בתפיסה של הזוגיות משתנה אחרי שמתחתנים? סתם מעניין אותי לדעת, אני אישית חושב שחתונה זה סתם טקס דתי שאין לו שום משמעות.
ואז אותם אנשים מתחתנים עוד הפעם ומתגרשים וכך זה נמשך...
לאדם הקדמון הכל היה פשוט כל כך לא היה צריך שום טקס, שום התחייבות הוא היה חופשי לעשות כרצונו

כי כששמים לאישה טבעת על האצבע היא משתנה ב 180 מעלות ומרשה לעצמה להוציא את כל הרוע החוצה. בלי להכליל כמובן.. לא כולן.
דבר שני, יש עדיין הרבה זוגות שעוברים לגור ביחד רק לאחר החתונה, ומה לעשות החיים של זוג צעיר בלי התחייבויות שונה מאוד מזוג שגר ביחד וצריך לכלכל בית ביחד ולהקים משפחה.
ג. הרבה נשים מקבלות דיכאון שלאחר לידה, משתנות מקצה אל הקצה.

כי כששמים לאישה טבעת על האצבע היא משתנה ב 180 מעלות ומרשה לעצמה להוציא את כל הרוע החוצה. בלי להכליל כמובן.. לא כולן.
דבר שני, יש עדיין הרבה זוגות שעוברים לגור ביחד רק לאחר החתונה, ומה לעשות החיים של זוג צעיר בלי התחייבויות שונה מאוד מזוג שגר ביחד וצריך לכלכל בית ביחד ולהקים משפחה.
דיכאון? ממה בדיוק?

סתם שטויות אחי...

לכן הכי נכון בעיניי, עוד לפני החתונה, זה קודם לגור יחד - מבחן מעולה לזוגיות.

זה דיכאון, אבל לא שיגעון.
דווקא במקרים כאלה בני הזוג יותר קרובים, וכאן הבעל צריך לעזור ולהיות יותר סובלני, קשוב ומעורב.
למה לא? מה היתרון שאתה מקבל בלהתחתן? ליטרלי 0. אלא אם אתה דתי, ואז אין על מה לדבר כי אתה מתחתן מסיבות שלא קשורות להיגיון אלא לאמונה.

יש משהו בזה שאתה נשוי, שלכאורה יותר ממתן את הקשר, ואני אסביר.
כשבני הזוג לא נשואים, האצבע על ההדק קלה יותר. כלומר -
אפשר יום אחד לריב ולעזוב (במובן להיפרד), אולם כאשר הזוג נשוי, קל וחומר כשיש ילדים בתמונה, זה ברוב הפעמים לא יסתיים בגירושים, אלא עוד ריב חולף...

יש משהו בזה שאתה נשוי, שלכאורה יותר ממתן את הקשר
אין בזה שום דבר הכל בראש שלך. זה לא שינוי בשום צורה חוץ מחוקית מול המדינה, כל מה שאתה אומר זה דברים שאתה מכניס לעצמך לראש. ואתה יכול להכניס אותה עם או בלי חתונה. עניין שלך. ילדים או לא ילדים.

וכן, לעזוב נישואים זה בלאגן חוקי שלם, ממש מעודד אותי לרצות להתחתן חחחח

אין בזה שום דבר הכל בראש שלך. זה לא שינוי בשום צורה חוץ מחוקית מול המדינה, כל מה שאתה אומר זה דברים שאתה מכניס לעצמך לראש. ואתה יכול להכניס אותה עם או בלי חתונה. עניין שלך. ילדים או לא ילדים.

זה ניסיון חיי ולא אצלי בראש, קצת יומרני מצידך לשלול את זה.

בשביל להקים משפחה לא חייבים להתחתן, לגמרי מסכים.
אבל בכל זאת, מאחל לך למצוא את האחת שלך ושתעמדו שניכם מתחת לחופה. 😃

אולי לא התנסחתי נכון. השינוי הוא בגלל דברים אצלך\אצלה בראש, לא בגלל שאתה הטבעת על האצבע. הטבעת זה בסך הכל סימלי. זה לא עושה שום דבר זה טבעת.

אמן ואמן 😃

סתם שאלה כללית, למה רוב הזוגות מתגרשים אחרי חתונה? האם משהו בתפיסה של הזוגיות משתנה אחרי שמתחתנים? סתם מעניין אותי לדעת, אני אישית חושב שחתונה זה סתם טקס דתי שאין לו שום משמעות.
ואז אותם אנשים מתחתנים עוד הפעם ומתגרשים וכך זה נמשך...
לאדם הקדמון הכל היה פשוט כל כך לא היה צריך שום טקס, שום התחייבות הוא היה חופשי לעשות כרצונו
לפי דעתי , רוב האנשים היום רק מחפשים את הטייטל, והרוב הגדול של האנשים מתפשרים על הפרטנר שלהם, ואין להם את הביצים לעזוב כי הם פוחדים להיות לבד, והם מגלים שהם לא באמת אוהבים את הבן זוג שלהם והוא לא מתאים להם אחרי 3 ילדים וכלב

לאדם אנוכי ולא בשל, ושלא מוכן לעבוד על זוגיות או לוותר, אני די מסכים איתך.
אישה רעה מסתירה את זה עד שהיא נשואה, אישה טובה כשהיא נשואה היא עוד יותר טובה ואוהבת.
אחרת, איך נשים רעות יתחתנו? הם חייבות להסתיר את זה.
דיכאון? ממה בדיוק?
מצב הורמונלי אחרי לידה.

אבל תנסה להכניס את זה לראש בלי נישואין, זה לא קל.
אם אתה מצפה מאישה לאהוב אותך בלי תנאים והישאר לצידך בטוב וברע, אתה צריך להציע את אותו דבר בתמורה.
אתה חושב מנקודת מבט גברית וקצת אגואיסטי. אבל אם תרצה לחיולת בטוב עם אישה, תצטך לחשוב גם מה היא רוצה וחושבת ומרגישה.
לפי דעתי , רוב האנשים היום רק מחפשים את הטייטל, והרוב הגדול של האנשים מתפשרים על הפרטנר שלהם, ואין להם את הביצים לעזוב כי הם פוחדים להיות לבד, והם מגלים שהם לא באמת אוהבים את הבן זוג שלהם והוא לא מתאים להם אחרי 3 ילדים וכלב
יש מצב שאתה צודק, אני לא מכיר את רוב האנשים, איפה פוגשים אותם? מאיפה אתה מכיר אותם?
אולי רוב האנשים שאתה מכיר.

סבא וסבתא שלי נשואים מעל 60 שנה באושר ורומנטיקה גם ההורים שלי ברוך ה' נשואים מאושרים ברוך ה' כל הדודים והדודות שלי. סבים וסבתות של אישתי וכמעט כל הדודים והדודות שלה (משפחות חרדיות, דתיות וחילוניות).

לא מכיר את הרוב ולא יודעים מה אנשים חושבים או מרגישים. אבל בהחלט אפשר לחיות באושר ובנישואין עם אישה.
ואפשר להיות ממורמר גם בלי.

זה תלוי לאן אתה לוקח את זה ואם אתה עושה את זה נכון.

להיות נשוי נכון זה תמיד להשתפר וללמוד, לדעת איך להתנצל ואיך לעבוד על המידות שלך, וזה אותו דבר בלהיות הורה. אם תעשה את זה נכון אני מאין שאתה יכול להשיג אושר גדול יותר מהרווקות, ואם תעשה את זה לא נכון, אני מאמין שיותר קל להשיג כאב וצער מהרווקות.

לאדם אנוכי ולא בשל, ושלא מוכן לעבוד על זוגיות או לוותר,
מה דעתך על אדם בוגר ואחראי שלא צריך תואר טיפשי כדי להשקיע ולחיות עם בחורה כל החיים?
אתה סתם מחבר בין דברים שאין ביניהם קשר אמיתי.

אתה חושב מנקודת מבט גברית וקצת אגואיסטי.
איך הגעת לזה? לא רואה שום אגו\גבריות בנושא.. אני נגד מוסד. לא נגד להיות נאמן\מחוייב.

אתה צריך להציע את אותו דבר בתמורה.
בהחלט, מה הקשר לנישואין? רשמתי על דף שאני נשוי זהו אני נותן את מה שהיא צריכה? אין לזה שום קשר. זה רק סימלי.
אם אתה מצפה מאישה לאהוב אותך בלי תנאים והישאר לצידך בטוב וברע, אתה צריך להציע את אותו דבר בתמורה.
בהחלט. מה הקשר לנישואים?

מה דעתך על אדם בוגר ואחראי שלא צריך תואר טיפשי כדי להשקיע ולחיות עם בחורה כל החיים?
אתה סתם מחבר בין דברים שאין ביניהם קשר אמיתי.
אם זה רק היה תלוי בו, אז סבבה.
אבל אם הוא מצפה לחיות עם המין הנשי, זה מגיע בדרך כלל עם חבילה.
אם היא בראש שלו גם כן, זה שיא הזורם. אבל מה לעשות שנשים בדרך כלל רוצות מחויבות, ועם הוא מרגיש שהיא ממש מציאה, הוא גם ירצה איזושהי מחויבות כנראה.

תכלס, לא סתם אנשים מתחתנים. תנסה לצאת עם בחורה 10 שנים בלי להציע לה נישואין, זה עלול להכאיב לה מאוד, אם אתה אוהב אותה, לא תרצה לעשות לה את זה. הרבה נשים חלמו על השימלת כלה שלהם מאז שהם ילדות.
איך הגעת לזה? לא רואה שום אגו\גבריות בנושא.. אני נגד מוסד. לא נגד להיות נאמן\מחוייב.
זה לא היה אישי או נסיון לפגוע חלילה, אני אומר שמנקודת מבט גברית הם ינסו לסחוב עם בחורה כמה שיותר זמן בלי להתחתן או להתחייב פעמים רבות.
אך הרבה נשים יפרשו מגבר כזה ולא תוכל לחיות בשלום.
נישואין בנוי משני אנשים שמוותרים ומנסים להתאים אחד לשני.
בהחלט, מה הקשר לנישואין? רשמתי על דף שאני נשוי זהו אני נותן את מה שהיא צריכה? אין לזה שום קשר. זה רק סימלי.
סימלי זה דבר עצום. תנסה להגיד לצה"ל שמדים זה רק סימלי ואתה רוצה לצאת מהבסיס עם טרינינג. או תנסה ללמוד בישיבה ולהתעקש לא ללבוש את הלבוש.
בהחלט. מה הקשר לנישואים?
כי רוב הנשים והאנשים רואים בנישואין בדיוק את זה. מחויבות והסכם.

• פותח/ת השרשור
רצתם מרתון למקום אחר אה
בכל מקרה אם יש עוד אנשים עם חוויות דומות או דעות תרגישו חופשי להצית 😃

אם זה רק היה תלוי בו, אז סבבה.
זה תלוי בו, ובה. אם זה לא משהו שמעניין אותם, אין לזה שום תועלת

אבל מה לעשות שנשים בדרך כלל רוצות מחויבות
מסכים, וחושב שאתה יכול להיות מחוייב באותה צורה ושאין שום קשר לטקס הזה למידת מחוייבות שלך.

אני אומר שמנקודת מבט גברית הם ינסו לסחוב עם בחורה כמה שיותר זמן בלי להתחתן או להתחייב פעמים רבות.
זה ממש מטומטם בעיניי, ובזבוז זמן. אם אתה רוצה לחיות עם מישהו תחיה איתו, אם לא לא. לא מבין מה זה לסחוב קשר. אתה או בקשר או לא בקשר.

אך הרבה נשים יפרשו מגבר כזה ולא תוכל לחיות בשלום.
אתה מקשר חוסר נישואים לאי רצינות\אגו\זילזול באישה, וזה לא מובן לי. בדיוק באותה צורה שלא מובן לי למה כן נישואין מקושר אחרת. אותו אדם לא רציני יכול להתחתן והוא עדיין יהיה לא רציני. ובאותה מידה אדם רציני יכול לא להתחתן והוא עדיין יהיה אדם רציני. זה בסך הכל טקס. זה שאתה לא חוגג יום הולדת לא אומר שלא גדלת. זה בסך הכל חגיגה.

סימלי זה דבר עצום.
אין השוואה בין מדי משטרה לשוטר, לטבעת לשני אנשים שמחליטים לחיות ביחד.בתוך הבית שלך תעשה מה שאתה רוצה, תלבשו סרטים אדומים ותרקדו על הקיר או תשימו טבעות ותכתבו מכתב. זה לא משנה..
אתה יכול לעשות את זה, השאלה היא למה. והטענה שלי היא שאתה יכול לקבל כל מה שאתה מקבל בנישואין בלי שום קשר לחתונה.

כי רוב הנשים והאנשים רואים בנישואין בדיוק את זה. מחויבות והסכם.
וזה בעיניי אבסורד. אתה יכול להיות מחויב בדיוק באותה צורה בלי כל הטקס הזה. זה חלק מהתרבות אז זה נראה לך הכרחי אבל עד כה לא הצלחתי להבין למה. עניין תרבותי זה הכל.

לאדם אנוכי ולא בשל, ושלא מוכן לעבוד על זוגיות או לוותר, אני די מסכים איתך.

אישה רעה מסתירה את זה עד שהיא נשואה, אישה טובה כשהיא נשואה היא עוד יותר טובה ואוהבת.
אחרת, איך נשים רעות יתחתנו? הם חייבות להסתיר את זה.

מצב הורמונלי אחרי לידה.

אבל תנסה להכניס את זה לראש בלי נישואין, זה לא קל.
אתה חושב מנקודת מבט גברית וקצת אגואיסטי. אבל אם תרצה לחיולת בטוב עם אישה, תצטך לחשוב גם מה היא רוצה וחושבת ומרגישה.

יש מצב שאתה צודק, אני לא מכיר את רוב האנשים, איפה פוגשים אותם? מאיפה אתה מכיר אותם?
אולי רוב האנשים שאתה מכיר.

סבא וסבתא שלי נשואים מעל 60 שנה באושר ורומנטיקה גם ההורים שלי ברוך ה' נשואים מאושרים ברוך ה' כל הדודים והדודות שלי. סבים וסבתות של אישתי וכמעט כל הדודים והדודות שלה (משפחות חרדיות, דתיות וחילוניות).

לא מכיר את הרוב ולא יודעים מה אנשים חושבים או מרגישים. אבל בהחלט אפשר לחיות באושר ובנישואין עם אישה.
ואפשר להיות ממורמר גם בלי.

זה תלוי לאן אתה לוקח את זה ואם אתה עושה את זה נכון.

להיות נשוי נכון זה תמיד להשתפר וללמוד, לדעת איך להתנצל ואיך לעבוד על המידות שלך, וזה אותו דבר בלהיות הורה. אם תעשה את זה נכון אני מאין שאתה יכול להשיג אושר גדול יותר מהרווקות, ואם תעשה את זה לא נכון, אני מאמין שיותר קל להשיג כאב וצער מהרווקות.
כל זוג שני מתגרש היום

אם נדבר פה על העובדות, רוב הזוגות מתגרשים היום, זה לא קשור לסביבה שלי או שלך. אין בי ספק שאפשר להיות מאושר ולהתפתח עם אשתך, אממה רוב האנשים מתפשרים, מלא אנשים לא מאושרים במערכת היחסים שלהם. ואם אני לא טועה משהו כמו 45-50 מהאנשים בישראל מתגרשים. חלק אחרי תקופה קצרה, חלק אחרי 20 שנה.
רצתם מרתון למקום אחר אה
בכל מקרה אם יש עוד אנשים עם חוויות דומות או דעות תרגישו חופשי להצית 😃
תעברו לגור ביחד? למרות ששעה מרחק זה לא הרבה, ישראל זו מדינה קטנה..

זה תלוי בו, ובה. אם זה לא משהו שמעניין אותם, אין לזה שום תועלת

מסכים, וחושב שאתה יכול להיות מחוייב באותה צורה ושאין שום קשר לטקס הזה למידת מחוייבות שלך.

זה ממש מטומטם בעיניי, ובזבוז זמן. אם אתה רוצה לחיות עם מישהו תחיה איתו, אם לא לא. לא מבין מה זה לסחוב קשר. אתה או בקשר או לא בקשר.

אתה מקשר חוסר נישואים לאי רצינות\אגו\זילזול באישה, וזה לא מובן לי. בדיוק באותה צורה שלא מובן לי למה כן נישואין מקושר אחרת. אותו אדם לא רציני יכול להתחתן והוא עדיין יהיה לא רציני. ובאותה מידה אדם רציני יכול לא להתחתן והוא עדיין יהיה אדם רציני. זה בסך הכל טקס. זה שאתה לא חוגג יום הולדת לא אומר שלא גדלת. זה בסך הכל חגיגה.

אין השוואה בין מדי משטרה לשוטר, לטבעת לשני אנשים שמחליטים לחיות ביחד.בתוך הבית שלך תעשה מה שאתה רוצה, תלבשו סרטים אדומים ותרקדו על הקיר או תשימו טבעות ותכתבו מכתב. זה לא משנה..
אתה יכול לעשות את זה, השאלה היא למה. והטענה שלי היא שאתה יכול לקבל כל מה שאתה מקבל בנישואין בלי שום קשר לחתונה.

וזה בעיניי אבסורד. אתה יכול להיות מחויב בדיוק באותה צורה בלי כל הטקס הזה. זה חלק מהתרבות אז זה נראה לך הכרחי אבל עד כה לא הצלחתי להבין למה. עניין תרבותי זה הכל.
מבחינה גברית והגיונית, אני ממש מבין אותך. אבל מערכות יחסים לא בנויות על הגיון ורק גברים.
אני מאמין שאתה כרגע לא בזוגיות, נכון?

הנה סרטון שראיתי עם אשתי לפני המון שנים שממש שינה את ההבנה שלי על נשים.
אנחנו הגברים רואים בבעיה גורם חיצוני לחוסר קשר בזוגיות, בזמן שנשים רואות בזה הזדמנות לקשר וזוגיות.

כל זוג שני מתגרש היום

אם נדבר פה על העובדות, רוב הזוגות מתגרשים היום, זה לא קשור לסביבה שלי או שלך. אין בי ספק שאפשר להיות מאושר ולהתפתח עם אשתך, אממה רוב האנשים מתפשרים, מלא אנשים לא מאושרים במערכת היחסים שלהם. ואם אני לא טועה משהו כמו 45-50 מהאנשים בישראל מתגרשים. חלק אחרי תקופה קצרה, חלק אחרי 20 שנה.
אני מודע היטב למצב הנישואין בארץ ובעולם ומה עובר על הרוב.
אני רק מנסה לומר שמה שעובר על אחרים ואפילו על הרוב לא צריך להשפיע עליך והבחירות שלך.
Statistics are just statistics.
בסופו של דבר אתה בטח רוצה להיות בזוגיות, לאהוב ואאהב, ויש את טייטלים שמענינים אנשים רבים ויש גמישות והסתגלות שתצטרך ללמוד ולהשלים איתו אם תרצה להגשים את הרצון הזה של זוגיות.

אלא אם כן טוב לך לבד או בכל מצב שלא יהיה מחוץ לזוגיות מחייבת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית