הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו מוזר במשקלים בסקוואט

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
המשקל שלי בסקוואט הוא על גבול המביך ואני לא מצליח בכלל להתקדם ורק בסקוואט זה ככה
נגיד בלחיצת חזה אני מרים 90 קילו ל6 חזרות ואני לא מפסיק להתקדם ובסקוואט זה מוזר אם אני שם 60 אני עושה אחלה טכניקה וזה ממש קל לי אבל מספיק אני מוסיף 5 קילו(2.5 כל צד) הסקוואט פתאום ממש קשה וכל הטכניקה מתחרבנת כי זה כבד לי . אני כאילו מרגיש שאני מסוגל לעשות עד 60 קילו עם טכניקה סבבה וזה בכלל לא קשה לי ואיך שאני קצת מוסיף אי אפשר יותר.
ובסקוואט הבנתי אני אמור להרים יותר מבחזה מה שאומר שסקוואט טוב אצלי אמור להיות מעל 100 קילו

מה הנפח עבודה בסקוואט? ובאימוני רגליים?
ומי אמר לך שהטכניקה שלך אחלה? תעלה סרטון עם משקל שאתה מצליח לעשות בטכניקה טובה
ויוכלו לתת לך עצות לשיפור.

• פותח/ת השרשור
ומה קורה כשאתה מוסיף 2.5 קילו?
פתאום הרבה יותר קשה
מה הנפח עבודה בסקוואט? ובאימוני רגליים?
ומי אמר לך שהטכניקה שלך אחלה? תעלה סרטון עם משקל שאתה מצליח לעשות בטכניקה טובה
ויוכלו לתת לך עצות לשיפור.
הטכניקה לא מושלמת היא סבירה לדעתי ואני ישלח
פשוט ברגע שאני מוסיף טיפה מעל המשקל מרגיש פתאום שכל הגב מתעקם בתנןעה וממש קשה

פתאום הרבה יותר קשה
הטכניקה לא מושלמת היא סבירה לדעתי ואני ישלח
פשוט ברגע שאני מוסיף טיפה מעל המשקל מרגיש פתאום שכל הגב מתעקם בתנןעה וממש קשה

אז כנראה שהטכניקה לא נכונה. אין שום סיבה ש5 ק"ג יהווה אצלך הבדל בין אחלה לטכניקה לקריסה.

אני חושב שזה יותר פסיכולוגי מכל דבר.

תנסה לפני כל אימון סקואט שלך לשים רק על הגב 70-80 -90 קילו ופשוט לצבור ביטחון על המשקל עליך.
תנוח 5 דקות לפני הסט הראשון שלך המשקל נמוך יותר
תעשה את זה כמה אימונים ותראה מה יוצא.

אני אגדיש רק לעמוד עם המשקל לא לעשות סקואט ותדאג לכך ששומרים עליך או שיש אמצעי ביטחון לכלוב.

זה לא שולל טכניקה אבל אני לא רואה קשר בין טכניקה למה שמפריע לך כרגע.

תנסה לפני כל אימון סקואט שלך לשים רק על הגב 70-80 -90 קילו ופשוט לצבור ביטחון על המשקל עליך.
תעשה את זה כמה אימונים ותראה מה יוצא.

אני אגדיש רק לעמוד עם המשקל לא לעשות סקואט ותדאג לכך ששומרים עליך או שיש אמצעי ביטחון לכלוב.

זה לא שולל טכניקה אבל אני לא רואה קשר בין טכניקה למה שמפריע לך כרגע.

מעניין למה אתה לא רואה קשר לטכניקה לקויה.
(לא שזה מחייב אבל כרגע זה נראה הכי קרוב לזה)

אני הייתי תקוע על אותו משקל בסקוואט משהו כמו שנה עד שפגשתי את הבן אדם הזה @elchonon
שנתן לי 2 סטירות בהודעה פרטית וגרם לי להבין שהסקוואט שלי זוועתי ועזר לי לתקן את זה.

הייתי תקוע על 110 ק"ג ל5 חזרות צולעות, היום אני על 140 ל3X6 וממשיך להתקדם.

אני הייתי תקוע על אותו משקל בסקוואט משהו כמו שנה עד שפגשתי את הבן אדם הזה @elchonon
שנתן לי 2 סטירות בהודעה פרטית וגרם לי להבין שהסקוואט שלי זוועתי ועזר לי לתקן את זה.

איזה קשר אתה יכול לחשוב עליו שיכול להסביר את זה שהמשקל מרגיש כבד לטכניקה. מה שהוא מתאר זה שבמשקל X ממש קל וסבבה ופתאום מוסיף 5 קילו וזה גהנום. מילא היה אומר אני לא מצליח לעלות אחרי X חזרות, לא עקבי וכו'.

אני קראתי מצגת טובה שאני מחפש עכשיו שמסבירה את תהליך החשיבה שלי. אני ישתף אם אמצא ואם יעניין.

בכל מקרה מהנסיון שלי אם אני נניח לא יעשה סקואטים כבדים הרבה זמן משקלים יחסית קלים ירגישו מאוד כבדים, כנראה כי מערכת העצבים לא רגילה לעומס הזה במנח הספציפי שהוא מופעל. זה גם בעיה שאני רואה הרבה אצל מתאמנים חדשים או כאלו שלא רגילים לעבוד כבד, שמשקל מרגיש כבד ולכן הלך כל הביטחון לעזאזל ומכינים את עצמם לכישלון.

במקרה האישי שלי מאז שאני עובד לפי conjugate ועושה הרבה משקלים מקסימליים כבר אין תחושה של כבר על הגב, אפילו ששמתי 280 על המוט (ו1RM שלי האחרון היה 175).

• פותח/ת השרשור

אם איזה אתר אני יכול לשלוח את הסרטון? כי אני לא מצליח להעלות מהגלריה שלי

פתאום הרבה יותר קשה
הוספה של 2.5 בטוטאל כן?
אם כן הייתי אומרת ששווה באמת להציץ על הטכניקה.
עוד דבר שעזר לי ואולי יעזור לך זה לרדת מאוד בחזרות כשמעלה משקל ורק לדגום אותו (נניח שלוש חזרות. תכלס אפשר אולי פחות). בעיקר כדי לרכוש ביטחון ולהתרגל לתחושה וקצת בשביל המיומנות וההתחזקות. ורק אימון אחר כך להעלות חזרות.
תעלה ב-2.5 סהכ, תראה מה קורה

• פותח/ת השרשור
הוספה של 2.5 בטוטאל כן?
אם כן הייתי אומרת ששווה באמת להציץ על הטכניקה.
עוד דבר שעזר לי ואולי יעזור לך זה לרדת מאוד בחזרות כשמעלה משקל ורק לדגום אותו (נניח שלוש חזרות. תכלס אפשר אולי פחות). בעיקר כדי לרכוש ביטחון ולהתרגל לתחושה וקצת בשביל המיומנות וההתחזקות. ורק אימון אחר כך להעלות חזרות.
תעלה ב-2.5 סהכ, תראה מה קורה
אני עושה 5-6 חזרות זה כלום
על 60 קילו אני יכול לעשות 20 חזרות בלי בעיה
על 65 קשה לי לעשות 6 חזרות

זה יישמע לא קשור אבל אני ממליץ לך פשוט להחליף תרגיל.
אין טעם להיתקע על תרגיל שאתה לא מצליח לבצע בו פרוגרסיב אוברלואד.
תיקח ווריאציה אחרת של התרגיל להתקדם איתה בתור תרגיל מרכזי (בוקס סקוואט, ספליט סקוואט, פין סקוואט, לג פרס וכדומה) ותשלב את הסקוואט במשקלים בינוניים לחזרות רבות בסוף האימון על מנת לעבוד על טכניקה איכותית.

אני בהחלט מסכים איתך שזה יכול להיות פסיכולוגי, ושלעמוד עם משקל כבד יכול לעזור.
אבל זה דורש עין חדה כדי לראות אם זה פסיכולוגי.
ובעיה פסיכולוגית יכול לנבוע מטכניקה גרועה או תוכנית גרועה.
כי טכניקה טובה ותוכנית טובה אמורה להקנות לך ביטחון במשקלים שלך.
אני לדוגמה מעולם לא דחקתי בנץ' 170 תחרותי לפני שעשיתי תוכנית סמולוב, אבל בגלל שאני מכיר את עצמי, ואת התוכנית, קיבלתי ביטחון שזה יעלה פשוט, כי אני סומך על התוכנית והטכניקה לעמוד במשקל חדש על סמך התוצאות שהתוכנית מציעה.

כמעט תמיד זה טכניקה, ואם זה לא טכניקה, אז זה עדיין טכניקה.
שמח לשמוע שאתה ממשיך להתקדם גיבור.
איזה קשר אתה יכול לחשוב עליו שיכול להסביר את זה שהמשקל מרגיש כבד לטכניקה. מה שהוא מתאר זה שבמשקל X ממש קל וסבבה ופתאום מוסיף 5 קילו וזה גהנום. מילא היה אומר אני לא מצליח לעלות אחרי X חזרות, לא עקבי וכו'.
חוסר שימוש בשרירים הנכונים וגרימת תשישות יתר לשרירים שמשתמשים בסקוואט עם הטכניקה הלקויה.
טכניקה זה בסך הכל הדרך הכי אפקטיבי להרים את המשקל הכבד ביותר.
אם איזה אתר אני יכול לשלוח את הסרטון? כי אני לא מצליח להעלות מהגלריה שלי
Youtube
זה יישמע לא קשור אבל אני ממליץ לך פשוט להחליף תרגיל.
אין טעם להיתקע על תרגיל שאתה לא מצליח לבצע בו פרוגרסיב אוברלואד.
תיקח ווריאציה אחרת של התרגיל להתקדם איתה בתור תרגיל מרכזי (בוקס סקוואט, ספליט סקוואט, פין סקוואט, לג פרס וכדומה) ותשלב את הסקוואט במשקלים בינוניים לחזרות רבות בסוף האימון על מנת לעבוד על טכניקה איכותית.
אני יכול להסכים איתך, אבל רק במידה ואתה מבין למה אתה תקוע.
נגיד אם זה חוסר כיווץ או התפרצות אולי כדאי לעשות פאוז סקוואט או בוקס סקוואט.
קוואדס חלשים כדוגמת דדליפט כבד לעומת הסקוואט, אולי היי באר או פרונט סקוואט.

@elchonon
אני גם רוצה סטירות
(מתגעגע לאלימות )
ומחזק את זה
טכניקה זה המפתח להכל

אני בהחלט מסכים איתך שזה יכול להיות פסיכולוגי, ושלעמוד עם משקל כבד יכול לעזור.
אבל זה דורש עין חדה כדי לראות אם זה פסיכולוגי.
ובעיה פסיכולוגית יכול לנבוע מטכניקה גרועה או תוכנית גרועה.
כי טכניקה טובה ותוכנית טובה אמורה להקנות לך ביטחון במשקלים שלך.
אני לדוגמה מעולם לא דחקתי בנץ' 170 תחרותי לפני שעשיתי תוכנית סמולוב, אבל בגלל שאני מכיר את עצמי, ואת התוכנית, קיבלתי ביטחון שזה יעלה פשוט, כי אני סומך על התוכנית והטכניקה לעמוד במשקל חדש על סמך התוצאות שהתוכנית מציעה.

שמח לשמוע שאתה ממשיך להתקדם גיבור.

חוסר שימוש בשרירים הנכונים וגרימת תשישות יתר לשרירים שמשתמשים בסקוואט עם הטכניקה הלקויה.
טכניקה זה בסך הכל הדרך הכי אפקטיבי להרים את המשקל הכבד ביותר.

Youtube

אני יכול להסכים איתך, אבל רק במידה ואתה מבין למה אתה תקוע.
נגיד אם זה חוסר כיווץ או התפרצות אולי כדאי לעשות פאוז סקוואט או בוקס סקוואט.
קוואדס חלשים כדוגמת דדליפט כבד לעומת הסקוואט, אולי היי באר או פרונט סקוואט.

אין בעיה, אבל זה לא מסביר לדעתי את המצב המתואר, שבו המתאמן מסוגל לעשות 20 חזרות עם 60 קילו, והוספה של 5 מובילה אותו לכשל.

ועל סמך מה אתה אומר שצריך עין חדה לדעת אם משהו פסיכולוגי?

ועוד משהו, כי זה יצוץ בסופו של דבר.

100 % אתם תמצאו בעיות טכניות בביצוע שלו, לכולם יש מה לשפר, אבל איך אתם מסבירים את זה שהבנאדם מסוגל לעשות 20 חזרות ב60 (בערך 60% 1 RM) ותוספת של 5 קילו מביאה אותו לכשל. עייפות לא מסבירה את זה כי אפילו אם טכניקה לא טובה היא עדיין אותו טכניקה (מניח) בין 60 ל65, לכן עייפות לא צריכה להיות עניין לפחות לעוד כמה חזרות טובות. גם סבולות לא הבעיה כי הוא מסוגל לעשות 20 חזרות של סקואט בלי בעיה.

במילים שלו המשקל מרגיש כבד וזה גורם להכל להיות קשה, כלומר תחושה סובייקטיבית גורמת לכשל.

לפחות ככה אני רואה את זה, לא מנסה לריב חס וחלילה אם זה יצא ככה בסך הכל מנסה להעביר את הדעה שלי כפי שאני רואה את המצב

אין בעיה, אבל זה לא מסביר לדעתי את המצב המתואר, שבו המתאמן מסוגל לעשות 20 חזרות עם 60 קילו, והוספה של 5 מובילה אותו לכשל.

ועל סמך מה אתה אומר שצריך עין חדה לדעת אם משהו פסיכולוגי?
מסתבר שזה פסיכולוגי, אבל זה לא סותר טכניקה רעה.
זה מצב שהבן אדם לא מורגל להרים דברים כבדים פשוט, הוא פשוט לא מוכן לאתגר המנטלי הזה, ובדרך כלל אפשר לזהות מתאמן שסוג של מוותר לעצמו, לעומת מי שנאבק.

זה מאבק אחר לסגור 20 חזרות, מאשר לסגור סינגל כבד.
100 % אתם תמצאו בעיות טכניות בביצוע שלו, לכולם יש מה לשפר, אבל איך אתם מסבירים את זה שהבנאדם מסוגל לעשות 20 חזרות ב60 (בערך 60% 1 RM) ותוספת של 5 קילו מביאה אותו לכשל. עייפות לא מסבירה את זה כי אפילו אם טכניקה לא טובה היא עדיין אותו טכניקה (מניח) בין 60 ל65, לכן עייפות לא צריכה להיות עניין לפחות לעוד כמה חזרות טובות. גם סבולות לא הבעיה כי הוא מסוגל לעשות 20 חזרות של סקואט בלי בעיה.
למצוא את הבעיה לא מוכיח כלום, זה הפיתרון שמוכיח.

אם הבחור יקח את הצעתך חודשיים ונראה כמה יתקדם, ואז יקח את הצעתינו חודשיים ונראה איך יתקדם, נוכל לאמת מה כנראה היה הסיבה.
או שתציג עובדות בהם ראית מצבים כמוהו שהצלחת לפתור עם השיטה שאתה מתאר, שדרך אגב אני לא פוסל ובד בבד לתקן טכניקה.

תמיד אפשר (ורצוי) ללמוד עוד..
ואשרי מי שלומד מאחרים מאשר רק מהטעויות של עצמו.
אני שם לב שאנשים עם רקע ספוטיבי וכללי רחב יותר כמו, אליהו והטאי צ'י שלו. יש להם עין ללמוד את הדברים הנכונים ולא לקנות את כל השטויות שמוכרים בכל תחום ספורט, וגם להרחיב ולהעמיק לבד.
אני בטוח שאתה רואה את זה עם הBJJ ופוטבול גם כן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית