ייעוץ ריקון גליקוגן?

infection

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
עד כמה זה יעיל לעשות אימוני התנגדות FBW לריקון גליקוגן לפני העמסות?
אגב, סתם שאלה שעניינה אותי, גליקוגן מתרוקן מהשרירים על דיאטות דלות בפחמימה לכל האנשים או רק לכאלה שמבצעים אימוני התנגדות?

חחחחחחחחחחח כן זה באמת נראה מוזר..
משה מה דעתך לגבי זה? אולי תסביר לנו בשפה פשוטה? כי אני ממש לא הבנתי כלום זה כמו סינית ואפילו יותר גרוע :S

המסקנה של כולם אותו דבר - אם אתה עושה דיאטה דלת פחמימות, בין אם אתה מתאמן או לא, כדאי לעשות פעם בכמה זמן (7-14 יום) העמסת פחמימות, כדי למלא מאגרי גליקוגן (כבד ושריר) וכדי לעשות "ריסט" למערכות הורמונליות כמו לפטין וכו'.

השאלה אם יהיה ריקון גליקוגן שריר במנוחה היא מעניינת אבל התשובה לא תשנה את המסקנה. בנוסף, זה יהיה טעות לעשות דיאטה בלי אימוני התנגדות בכלל, כך שאני לא מבין מאיפה השאלה הזאת.

המסקנה של כולם אותו דבר - אם אתה עושה דיאטה דלת פחמימות, בין אם אתה מתאמן או לא, כדאי לעשות פעם בכמה זמן (7-14 יום) העמסת פחמימות, כדי למלא מאגרי גליקוגן (כבד ושריר) וכדי לעשות "ריסט" למערכות הורמונליות כמו לפטין וכו'.

השאלה אם יהיה ריקון גליקוגן שריר במנוחה היא מעניינת אבל התשובה לא תשנה את המסקנה. בנוסף, זה יהיה טעות לעשות דיאטה בלי אימוני התנגדות בכלל, כך שאני לא מבין מאיפה השאלה הזאת.

מה זה אומר לעשות ריסט למערכות הורמונליות? ומה זה נותן?

יש הרבה הורמונים שתלויים בפחממה או שמתחילים לרדת ככל שהגירעון הקלורי גדל/ממושך יותר, דוגמה לכך יהיה טסט, T3/T4, פרולקטין ועוד. בסופו של דבר תהיה השפעה על חילוף החומרים, כבר בשבועיים הראשונים אפשר לראות ירידה של 5-10% בח"ח עקב איתות לגוף שיתחיל לאבד את השומן שלו. מצב של דיאטה זהו לא מצב רגיל לגוף האנושי והוא לוקח את זה דיי קשה, לכן לרוב הדבר הוא דיי קשה ויש המון מנגנגונים שנדרש לעקוף, לתקוף ולסבול ככה שיורדים יותר ויותר במשקל ויותר מכך כאשר מנסים לשבור את המחסום הבילוגי שלו (SET POINT).
על פי כל זאת נדרשת לעשות העמסה כל 5-14 ימים, תלוי בגירעון הקלורי ובמספר הפחמימות בתפריט.
יש הממליצים ואני גם בעד, לקחת הפסקה של שבוע מדיאטה כל 10-12 שבועות לאזן את המצב ההורמונאלי כמעט לחלוטין ולהמשיך הלאה.
אלכס אתה שואל שאלות על חיטוב, אני מודאג.

אז הם תלויים בפחמימה או בגרעון? איך הורמונים בכלל יכולים להיות תלויים במשהו שאין לך צורך פיזיולוגי בו?

אל תדאג משה, אני נשאר שמן.

יש צורך פיזיולוגי בפחממה, זה שהדבר מומר מחלבון או משומן לא אומר שהגוף לא תלוי פחמימה, הוא פשוט לא נדרש לקבל זאת ממקור חיצוני.
הפגיעה ההורמונאלית הוא שילוב של חוסר בפחמימה וחוסר בקלוריות, בדיאטה הדבר הכי חשוב הוא חלבון ולאחר מכן שומן, בגלל שכל המשחק הוא עם פחמימה ושומן בסופו של דבר מקצצים יותר בפחמימה ומעלים בשומן/משאירים את השומן באותו המצב.
אתה יכול לקרוא בהרחבה כאן:
http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/calorie-partitioning-part-2.html

בהמאזן קלורי הדבר לא קורה כל כך והסיפור שונה, למרות שגם שם נדרש לעשות העמסה פעם בכמה ימים/שבועות.

משה אתה לומד תזונה?

---------- התגובה התווספה ב 12:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:41 ----------

תמיד מזכירים במאמרים שונים (ספר של לייל וכו..) את הדיאטה של Bodyopus , מישהו יכול להסביר על הדיאטה הזו מפעם? לא מצאתי מידע וזה נשמע מעניין..👏

תגבו את הטענות האלה. אני לא אומר שזה לא נכון, אבל אני רוצה לראות איפה זה כתוב.
רמות הסוכר בדם נשמרות על ידי ניצול גליקוגן בכבד. אם הרמות שלו נמוכות אז הגוף עובר לניצול עוד יותר יעיל של חומצות שומן וגם מגביר את הגלוקונאוגנזה. עד כמה שידוע לי בתהליך הזה בזמן מנוחה (בלי פעילות גופנית משמעותית) אין השתתפות רצינית של גליקוגן שריר. המאגרים שם נועדו כדי להפעיל את השרירים הספציפיים שבו הוא נשמר בצורה אנארובית, כלומר במאמץ.

קדימה, למי יש כוח למצוא מקור מוסמך ולסגור את הפינה הזאת. אני הולך להדביק פנלים של פרקט, שמישהו יעשה חיפוש רציני.
בדקתי את העניין עם הפרופסור שלי לביוכימיה, מה שכתבת נכון. וזה גם מה שחשבתי.
גליקוגן שרירי הופך רק לגלוקוז 6. משמע הוא לא יכול לצאת מהשריר ולא יכול לעשות כלום מעבר לספק אנרגיה לכיווץ. לא משנה אם נגמר הגליקוגן בכבד או אם לא.

לפי מה שהבנתי זו כל פעילות לאו דווקא אנאירובית אלא גם סתם הליכה, כל פעילות.. לא ?
קיצר לסיכום פשוט לא להתעסק וקקה וזהו

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית