הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

ילד שרוצה להתחזק

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-19/4/22
Ilaybenita עדכן/ה את הלוג ״בן 14 מנסה לבנות כוח כי למה לא״:

13/09/20 - אימון כיף לפני שסוגרים את המכונים

בגלל שרוב הסיכויים שיסגרו את המכונים(ואת כל המדינה) בשבוע הבא החלטתי שזה הזמן לבחון את הכוח שלי, לראות לאן הגעתי, כי אם לא הייתי צריך לחכות הרבה מאוד זמן בשביל לראות את זה.
אלו המספרים הקודמים שלי, לפני 51 ימים:
סקוואט 82.5 ק"ג
בנץ' 87.5 ק"ג
דדליפט 115 ק"ג
משקל גוף 67 ק"ג
זה הביא לי טוטאל 285 ק"ג וניקוד 271.9.

לפני 26 ימים עשיתי דדליפט 120 ק"ג במשקל גוף 68 ק"ג.

היום בחנתי מחדש את הכוח, ואלו המספרים העדכניים:
סקוואט 105 ק"ג.

בנץ' ~97.5 ק"ג

בבנץ' זה היה קצת מסובך, הרמתי 90 ק"ג בקלות, ואחרי זה ניסיתי 100 ק"ג והספוטר ממש קצת נגע, ועדיין הרוב המוחלט היה שלי, אז אני הולך על 97.5 ק"ג בתור המקסימום המשוער שלי, שאני מאמין שזה דיי מדויק.
זה הניסיון 90 ק"ג, הלך מאוד חלק:

וזה הניסיון 100 ק"ג:

דדליפט 130 ק"ג.

משקל גוף 70.4 ק"ג

זה הביא לי טוטאל 337.5 ק"ג וניקוד 309.7.
סך הכל מאוד מרוצה מהיום, שמח לראות שהתחזקתי, מקווה שלא יסגרו את המכונים להרבה זמן כדי שלא אאבד הרבה(אני אתאמן בבית ברור, אבל זה בלתי נמנע לאבד קצת כוח לא משנה כמה שכיבות סמיכה אני אעשה).
אני שמח גם לראות שסוף סוף הסקוואט שלי חזק יותר מהבנץ' כמו שצריך להיות, סך הכל אני מאמין שאני בדרך הנכונה.

*השתמשתי באתר IPF GLP Calculator כדי לחשב את הניקוד (Wilks) והוא הכניס למשוואה את הגיל שלי.

חוץ מזה החלטתי שאני לא רוצה להעלות הרבה במשקל מעכשיו, כי בקצב שהיה לי העליתי 22 קילו בשנתיים האחרונות, כמובן שלא הכל היה שריר, ובדיוק היה לי פרץ גדילה, גיל ההתבגרות וכו', אז זה דיי הגיוני סך הכל, אבל מכאן אני רוצה לשמר את המשקל הנוכחי שלי (70 ק"ג פחות או יותר) ולא להעלות הרבה (עדיין להעלות במשקל אבל לא בקצב מהיר מידי, משהו כמו קילו כל חודשיים שלושה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

יפה מאוד. מעניין שבינתיים אתה חזק יותר בפלג עליון לעומת התחתון באופן יחסי.
שמתי לב לזה, יש מצב שזה בגלל שחצי שנה לפני שהתחלתי להתאמן במכון התאמנתי עם משקל גוף רק פלג גוף עליון, כי "למי אכפת בכלל מרגליים"(מחשבה שלי באותו הזמן), בכל מקרה יש מצב שזה משפיע, יש מצב שיש לי מנופים טובים ללחיצת חזה פשוט, יש מצב שאני פשוט צריך לשים לפלג גוף התחתון יותר דגש.
כל הכבוד אחי, תמשיך ככה בגיל 18 תטוס לנו לתחרויות
🙌

אני אחזור לאט אבל באמת שאין מה לעשות
יש לי ציוד נחמד מאוד דווקא

מוט שיכול להגיע ל55קג (באמת שאין לי כוח לסדר הכל ואני מעדיף דאמבלים לרוב אבל זה נחמד שיש)
גומיות ודאמבלים מתברגים
זוג מגיע ל20אחד בודד מגיע ל32.5 אז אפשר לבודד צד צד ויוצא נחמד מאוד אני יכול אפילו להתקדם

יש לי ציוד נחמד מאוד דווקא

מוט שיכול להגיע ל55קג (באמת שאין לי כוח לסדר הכל ואני מעדיף דאמבלים לרוב אבל זה נחמד שיש)
גומיות ודאמבלים מתברגים
זוג מגיע ל20אחד בודד מגיע ל32.5 אז אפשר לבודד צד צד ויוצא נחמד מאוד אני יכול אפילו להתקדם
יש לי כולה כמה גומיות קלות, 4 קילו משקולות, מתח, נראה לי הדבר הכי קרוב למשקל אמיתי שיש לי אלו כדי מים 18 קילו כל אחד, אני אעשה איתם ועם הגומיות דדליפטים רומניים

יש לי כולה כמה גומיות קלות, 4 קילו משקולות, מתח, נראה לי הדבר הכי קרוב למשקל אמיתי שיש לי אלו כדי מים 18 קילו כל אחד, אני אעשה איתם ועם הגומיות דדליפטים רומניים
שכיבות סמיכה עם גומיות ומשקל מקבילים ומתח לחזרות גבוהות עם משקל

ספליט סקוואט לאנג'ים כפיפת ברך נורדית וRdl

3-4 סטים כתף אמצעית ואחורית

נפח גבוהה עבודה איטית בשליטה

זה מה שהייתי עושה במקומך

18/09/20 אימון אחרון במכון

לצערנו זה הגיע שוב, סגירה של המכונים(וכל המדינה), אז באמת שלא הלכתי לפי התוכנית שלי השבוע, אלא יותר נתתי לעצמי להשתחרר באימונים שלי, אז ביום ראשון בחנתי 1rm בסקוואט בנץ' ודדליפט, יום רביעי הייתי בכנס פיתוח גוף(היה כיף לא יאומן), פמפמתי משקלים קלים ואני לא יכול באמת לקרוא לזה אימון, והיום עשיתי יום גב, בשביל הכיף.

אגב אני הייתי חייב להכניס היום בתחילת האימון את הדדליפט זה פשוט תרגיל שאני אוהב אותו, עשיתי 120 ק"ג לשלישיה שפחות אהבתי את הטכניקה שם, כמובן אחרי הסגר אני אתחיל ממשקל נמוך יותר ואתקן את הטכניקה.
מצרף כאן סרטון שתתנו לי טיפים כאן.

בכללי חזרה ראשונה הייתה נוראית מבחינתי, לא שמרתי על המוט צמוד לרגליים מה שגרם לחזרה להיות מאוד קשה. חזרה שנייה הייתה מבחינתי יותר טובה, אבל עדיין לא מחשיב את הגב ניטרלי, וכאן יש לי ממש בעיה, יהיה אפקטיבי להוסיף בסוף האימון פלאנק עם משקל על הגב לחזק את הליבה? יש לכם תרגילים אחרים להמליץ עליהם?
בכל מקרה בחזרה השלישית הרגשתי את המוט מתגלגל לי בידיים, אז החלפתי לאחיזה עם יד אחת הפוכה(פעם ראשונה שלי מרים משקל כבד עם האחיזה הזאת).
מה שאני בא לשאול כאן זה אם יש לכם טיפים לשפר את הטכניקה.
אגב שמתי לב שהרבה יותר קל לי להכניס אוויר לבטן בזמן שהגב בflextion, אני מניח שזה בסדר לנשום ככה ואז לנסות להביא אותו לניטרלי, או תמיד לנסות לשמור עליו ניטרלי? אני לא בטוח זה למה אני שואל.
תודה לכל מי שעוזר!
חג שמח!

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:

19/9/2020 אימון של הסגר

לא יודע עד כמה זה יעניין אנשים אחרים לקרוא שאני עושה שכיבות סמיכה ומתח, אבל אני רוצה לכתוב את זה בעיקר כדי לבוא עוד שנה ולהזכר בזה שלמרות שהיה סגר לא ויתרתי לעצמי והמשכתי להתאמן.
בכל מקרה יצאתי עם אחד החברים שלי להתאמן בפארק כושר בחוץ, הליכה לפארק עצמו היא 3 ק"מ אז אפשר להגיד שגם הכנסתי הליכה באותו היום של 6 ק"מ.
עשינו משהו פשוט, שכיבות סמיכה מתח סקוואטים ועוד כמה.
מתח: 4x12,12,10,10.

שכיבות סמיכה: 4x25,25,25,20.

חתירות:
4 סטים, אין לי מושג כמה פשוט לכשל או קרוב לכשל.

מקבילים:
4 סטים, אין לי מושג כמה פשוט לכשל או קרוב לכשל.

סקוואט:
3 סטים, אין לי מושג כמה פשוט לכשל או קרוב לכשל.

ספליט סקוואט בולגרי: סט אחד, אין לי מושג כמה פשוט לכשל או קרוב לכשל.

לא משהו מיוחד והכל אבל עדיף מכלום.

מתחיל מיני-חיטוב להוריד איזה שני קילו עד 69 ק"ג, ומשם פשוט לנסות לעלות יותר לאט, לא אכפת לי מכוח שאני אאבד אם אני אעשה את זה, סך הכל זכרון שריר ויש לי מספיק זמן לבנות כוח מחדש.

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית