הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הקשתה בבנץ'

• פותח/ת השרשור LironR
  • פורסם בתאריך

LironR

משתמש קבוע
1,001
543
נק' מוניטין:
1,094
1,001
543
היה לי ויכוח עם מאמן בחדר כושר, הוא אומר שצריך הקשתה ממש קטנה ו"טבעית" של הגב ויותר מזה פוגע ודוחס את החוליות,
בקיצור ממש נגד ההקשתה של פווארליפטרים ו "הם מקריבים את הגב שלהם בשביל עוד כמה קילוגרמים על המוט".

אני אמרתי שאין בעיה גם לעשות הקשתה גדולה כל עוד הישבן עדיין על הספסל וככה אין לחץ על החוליות(מהמאמר שקראתי בקילוגרם על לחיצת החזה)

מי צודק? אשמח להסבר גם

למה אתה מתחיל להתווכח עם אנשים למי אכפת לך תתאמן

לא הייתי עושה הקשתה כזאת אבל זה לא הורס את החוליות

• פותח/ת השרשור
עוד עושים את זה היום?
בתכלס הייתי באימון שלי, פשוט הייתי באימון עם חבר שלי(שגם עושה אותה טכניקה) והוא ניסה להסביר למישהו אחר טכניקה עם מוט ריק וכשהוא הגיע לחלק של ההקשתה זה התחיל, זה סתם מעצבן שאנשים מפחידים מלהקשית את הגב

אם אתה מסוגל להקשית יותר אז אין נזק, אבל מן הסתם אם אתה מגזים עד למצב שזה כואב לך אז זה לא חכם

כל המתאמנים שלי פוגשים את אותם מאמנים במכון.
הקשתה מסיע בלג דרייב, שחיוני כדי להצמיד את הכתף למיקום המתאים, ולמוט לעלות ולרדת בעיקר על ידי שרירי החזה ופחות כתפיים.
לעבוד עם כתפיים לא יציבות זה כמו לעשות סקוואט על מזרון, זה לא בטוח.
רוב הבנצ'רים עם כאבי כתפיים שפגשתי פותרים את זה עם הקשתה.
עזוב לרגע את הגב, הסיכון העיקרי של בנץ' גרוע זה הכתפיים, בוא נאבטח אותם על ידי ייצוב שלהם עם לג דרייב שמה לעשות דורש הקשתהף.
רק ככה תוכל לדחוף את גוף כלפי מטה אל תוך הכתפיים לתוך המיטה.

• פותח/ת השרשור
הקשתה מסיע בלג דרייב, שחיוני כדי להצמיד את הכתף למיקום המתאים, ולמוט לעלות ולרדת בעיקר על ידי שרירי החזה ופחות כתפיים.
עזוב לרגע את הגב, הסיכון העיקרי של בנץ' גרוע זה הכתפיים, בוא נאבטח אותם על ידי ייצוב שלהם עם לג דרייב שמה לעשות דורש הקשתהף.
זה גם מה שאני אמרתי לו, שהקשתה עוזרת בלג דרייב, אבל הוא אמר שמספיק קשת קטנה ובסיסית בשביל זה

זה גם מה שאני אמרתי לו, שהקשתה עוזרת בלג דרייב, אבל הוא אמר שמספיק קשת קטנה ובסיסית בשביל זה
מה שמעניין אותי, זה כמה היה הבנץ' הכי כבד שלו עם טכניקה כזאת?
אפשר לשמור על כתפיים יציבות בלי הקשתה, תראה בנץ' של נכים.
אבל זה הרבה יותר קשה, והמשקל נמוך יותר אם לא שהיו קושרים אותם למיטה.

שיראה לי בנץ' כבד באמת בלי הקשתה.

הכלל של בטיחות נגד פציעות, זה אומר שהטכניקה שיכולה להרים את המשקל הכבד ביותר, משתמש בשרירים הכי חזקים שלו, ומימלא על פי רוב מונע פציעה. לכן אני מוכן לאתגר מאמנים להראות לי בנץ' כבד בלי הקשתה.

מי שרוצה לחזק גם כתפיים או מייצבים ולא מעניין אותו כוח, כדוגמת הבילדרים, באמת יש מקום לבנץ' בלי הקשתה, או רגליים באוויר שיהיה פחות יציבות.

בדומה לסקוואט. הטכניקה שמרימה הכי הרבה משקל, זה מוט במרכז הרגל, מי שמעוניין בגוד מורנינג להמסטרינג, כדאי שהמוט יעבור את הבהונות של הרגליים, כך לואי סימונס אומר.

אז בקיצור, בנץ' עם הקשתה היא הדרך הבטוחה והחזקה יותר לבצע את התרגיל, כל ווריאציה אחרת נחמדה ויכולה לעבוד למטרות אחרות, אבל לא אידיאלי או בטוח למקסימום כוח.

הוא מדבר על הקשתה שהמוט עוד סמ נוגע בחזה ועוד לא מתחלת את התרגיל

• פותח/ת השרשור
לא דיברתי על הקשתה מוקצנת מאוד שאתה זז בקושי חצי סנטימטר, דיברתי על הקשתה סטנדרטית בפווארליפטינג
משהו כזה אולי טיפה פחות:
blog-bench-press.png

לא דיברתי על הקשתה מוקצנת מאוד שאתה זז בקושי חצי סנטימטר, דיברתי על הקשתה סטנדרטית בפווארליפטינג
משהו כזה אולי טיפה פחות:
blog-bench-press.png
כן זה לא בדיוק מה שכתבת אין דבר כזה הקשתה לפווארליפטינג שזה לא לתחרות והקשתה רגילה
בבנצ' צריך להקשית בתחרויות לוקחים את זה קיצוני בשביל להוריד טווח תנועה חוץ מאלחנן שהוא סוס גם בלי הקשתה
עכשיו תפסיק להקשית בכוח תעשה איך שנוח לך וזהו

המצב שלך עוד טוב, עשיתי קורס מאמנים בוינגייט, לקראת סוף הקורס אמרתי לרכז קורס שלי שלעשות קירוב שכמות בלחיצת חזה תורם ליציבות של הכתפיים וגם לכוח שלך, והוא אמר שזה ברו סיינס ושטויות.

מה שמעניין אותי, זה כמה היה הבנץ' הכי כבד שלו עם טכניקה כזאת?
אפשר לשמור על כתפיים יציבות בלי הקשתה, תראה בנץ' של נכים.
אבל זה הרבה יותר קשה, והמשקל נמוך יותר אם לא שהיו קושרים אותם למיטה.

שיראה לי בנץ' כבד באמת בלי הקשתה.

הכלל של בטיחות נגד פציעות, זה אומר שהטכניקה שיכולה להרים את המשקל הכבד ביותר, משתמש בשרירים הכי חזקים שלו, ומימלא על פי רוב מונע פציעה. לכן אני מוכן לאתגר מאמנים להראות לי בנץ' כבד בלי הקשתה.

מי שרוצה לחזק גם כתפיים או מייצבים ולא מעניין אותו כוח, כדוגמת הבילדרים, באמת יש מקום לבנץ' בלי הקשתה, או רגליים באוויר שיהיה פחות יציבות.

בדומה לסקוואט. הטכניקה שמרימה הכי הרבה משקל, זה מוט במרכז הרגל, מי שמעוניין בגוד מורנינג להמסטרינג, כדאי שהמוט יעבור את הבהונות של הרגליים, כך לואי סימונס אומר.

אז בקיצור, בנץ' עם הקשתה היא הדרך הבטוחה והחזקה יותר לבצע את התרגיל, כל ווריאציה אחרת נחמדה ויכולה לעבוד למטרות אחרות, אבל לא אידיאלי או בטוח למקסימום כוח.
האמת מתאמן איתי חבר, שוקל כ80 ק"ג, והטכניקה שלו בבנץ שואפת לאפס. פשוט נשכב על הספה, בלי הקשתה, בלי לג דרייב, כמו גופה, ומרים 150.
ואני מסביר לו שעם טכניקה נכונה הוא יכול להוסיף עוד המון משקל למוט, אבל דבר לקיר:🤦‍♂️:

בתכלס הייתי באימון שלי, פשוט הייתי באימון עם חבר שלי(שגם עושה אותה טכניקה) והוא ניסה להסביר למישהו אחר טכניקה עם מוט ריק וכשהוא הגיע לחלק של ההקשתה זה התחיל, זה סתם מעצבן שאנשים מפחידים מלהקשית את הגב
היום רבתי עם איזה מדריך חדש חנון, ״זה בסדר להגיע לכשל״
עוד שניה שיחקתי עם הראש שלו פירסבי אינעל דיניק
למה אני לא פוגש מאמנים כאלה?
ואני מתנחל בהמון חדרי כושר
אוף.

אין כזה דבר.
זה אנשים עם ידיים קצרות ואחיזה ממש רחבה.
ההקשתה בדרך כלל לא תהיה מטורפת.
יש אנשים שמגזימים בהקשתה ומאבדים את המושג לג דרייב, וזה פחות השיטה שלי.

אגיב מנסיוני -
בזמנו רמת הקשתה שהייתה נוחה וטבעית לי העמיסה ודחסה לי את החוליות בגב התחתון (הגם ככה די רגיש אצלי) וזה בהחלט הביא לכאבים, כך שלבסוף בחרתי לשטח מעט את הקשת ולהישאר עם אחת מינימלית, מה שלא במפתיע שיבש סטאפ והביא לטכניקה די רעה לטעמי, אבל אז זה היה שווה לי.
מה שהבנתי לאחרונה, שכל עוד אני לא מפעילה מתח מספיק ברגליים ההקשתה אכן דוחסת ומעמיסה משמעותיתעל חוליות הגב התחתון שלי, זה כאילו הקשת נשענת על החוליות. אבל הפעלה אקטיבית מספיקה של כל השרירים בשרשרת מסירה את העומס מהחוליות ומעבירה אותו אליהם, שלהם דווקא סבבה לשאת אותו. וכך חזרתי להקשית בצורה שנוחה לי ותומכת כתפיים והכל בלי כאבים (חוץ מדומס מטורפים ברגליים, גלוטס, מקרבי שכמות, רק מבנץ' ואפילו מוט ריק חח)

המקור של הקשתה בבנץ הוא מתחרויות פאוורליפטינג. כשחשבו על סטנדרטים אחידים בתרגילים הגדולים, לא יכלו לקבוע בחוקים שהגב יגע בספסל לכל אורכו כי לכל אחד יש הקשתה טבעית קצת שונה, לכן החליטו לחייב מגע של הכתפיים ומגע של הישבן. מתחרים כמובן רצו לנצח ומאחר ואין שום חוק שמחייב מגע של גב תחתון התחילו עם ההקשתות המוגזמות שאנחנו מכירים היום.

מה אפשר ללמוד מזה? שההקשתה הזאת במקור בכלל לא הגיעה מצורך לבצע את התרגיל בדרך יותר בריאה או נכונה, אלא כדי להרים יותר משקל, אז אני נוטה להסכים עם המאמן שלך.

לשכב flat על הספסל זה גם לא טוב כי זה בעייתי ליציבות הכתפיים, ולכן ההמלצה היא לבצע הקשתה טבעית + אולי טיפה יותר, וזהו. בתחרות תקשית כאוות נפשך, באימונים אין סיבה לעשות את זה, אלא אם כן אתה מנסה משום מה להגביר עומס על החוליות.

המקור של הקשתה בבנץ הוא מתחרויות פאוורליפטינג. כשחשבו על סטנדרטים אחידים בתרגילים הגדולים, לא יכלו לקבוע בחוקים שהגב יגע בספסל לכל אורכו כי לכל אחד יש הקשתה טבעית קצת שונה, לכן החליטו לחייב מגע של הכתפיים ומגע של הישבן. מתחרים כמובן רצו לנצח ומאחר ואין שום חוק שמחייב מגע של גב תחתון התחילו עם ההקשתות המוגזמות שאנחנו מכירים היום.

מה אפשר ללמוד מזה? שההקשתה הזאת במקור בכלל לא הגיעה מצורך לבצע את התרגיל בדרך יותר בריאה או נכונה, אלא כדי להרים יותר משקל, אז אני נוטה להסכים עם המאמן שלך.

לשכב flat על הספסל זה גם לא טוב כי זה בעייתי ליציבות הכתפיים, ולכן ההמלצה היא לבצע הקשתה טבעית + אולי טיפה יותר, וזהו. בתחרות תקשית כאוות נפשך, באימונים אין סיבה לעשות את זה, אלא אם כן אתה מנסה משום מה להגביר עומס על החוליות.
אני לא מסכים עם הטענה שלך. בתור מישהו שבאופן טבעי מאד גמיש בגב, אם אני מנסה לעשות "קשת מינימלית" אני פשוט הרבה פחות יציב ורפוי ולכן זה יותר מסוכן.

אם טכניקה טובה ובטוחה נמדדת בחוזק שלה, אז הטענה שלך שגויה.
השאלה, איך אתה מגדיר טכניקה אחת בטוחה יותר על פני אחרת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית