הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה דעתכם?

• פותח/ת השרשור Shem
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
לא הסתכלתי על הסטטיסטיקות מאיזור אפריל כי זה התעסקות בחרא וזה פוגע בי במודע או לא במודע
זה נשמע הזוי שיש 250,000 נדבקים ו1500 מתים.
לא רואה איפה המגפה פה נשבע לכם.

@מישמיש
1500 אצלנו
6000 אצלם. ושם היה 93 אלף, אממה החיים שם רגילים לחלוטין. ונכון להיום יש שם 20 חולים קשים, אשכרה כמעט ואין זכר

לא הסתכלתי על הסטטיסטיקות מאיזור אפריל כי זה התעסקות בחרא וזה פוגע בי במודע או לא במודע

@מישמיש
1500 אצלנו
6000 אצלם.
פי 4 אתה לא חושב שאולי ישראל מתמודדת עם זה קצת יותר טוב?
שוב פעם הבעיה זה שאם יש יותר מידי אנשים שצריכים טיפול פשוט לא יהיה אפשר לטפל בכולם ואז יתחילו למות בכמויות יש מבין?

@מישמיש
1500 אצלנו
6000 אצלם.
1500 מתים שכמה מתוכם נפטרו בעקבות הנגיף וכמה מתוכם נפטרו עם הנגיף?
כי זה נתון שמשום מה, משרד הטרלול לא יודע לתת.

• פותח/ת השרשור
1500 מתים שכמה מתוכם נפטרו בעקבות הנגיף וכמה מתוכם נפטרו עם הנגיף?
כתבתי על זה פה קודם, תחשוב גם מה היה קורה אם היה כתוב את האנשים שמתו מהוירוס נטו ולא היה להם אותו עם עוד מחלות רקע
פי 4 אתה לא חושב שאולי ישראל מתמודדת עם זה קצת יותר טוב?
שוב פעם הבעיה זה שאם יש יותר מידי אנשים שצריכים טיפול פשוט לא יהיה אפשר לטפל בכולם ואז יתחילו למות בכמויות יש מבין?
אם להם יש 20 חולים קשים כרגע והמדינה שלהם כמעט בלי זכר לקורונה ופועלת כרגיל ואנחנו בסגר שני והמדינה קורסת, ממש לא. אתה באמת נאיבי אם אתה חושב שלכלוא אותנו למשך חודשים על גבי חודשים בבית כמו אסירים שיכולים לצאת לקניות ועבודה (אם לא יצאת לחלת או פוטרת כמובן.. בפעם השנייה למי שעוד איכשהו הצליח להתאושש מהסגר הראשון) זה פתרון טוב שמעיד על זה שאנחנו מתמודדים טוב עם המצב.

נערך לאחרונה:
כן זה ברור לי, אבל האחד שמדביק את המשפחה הביא את זה מחוץ לבית
הכוונה בזה היא שלרוב הדבקות קוראות אגב שתי קבוצות : המתנגדים ומפרי הנחיות והעובדים החיונים.
אני למשל עובד חיוני לכן בסגר הקודם הייתי בסיכון גבוה מאוד להידבק כעת במקום העבודה שלי החליטו שלמרות שיש לנו אישור לעבוד הם לא מוכנים שחצי מכוח העבודה שלהם יכנס לבידוד כמו בפעם הקודמת. לכן אני עובד רק בשירות וירטאולי., זאת באמת הכוונה של ''רוב הדבקות באות מהבית''
לכן כול הדיון הזה על האם הסגר מועיל בהכרח או לא הוא חסר תועלת.
אה ואני חייב לציין שממבט חפוז מהחלון אנחנו לא באמת בסגר זה פרש אף אחד לא שם זין כי המנהיגים שלנו לא שמים זין(במיוחד אלינו)

הם לא קרובים בכלל למצב קריסה אחי, ראה כמה הודעות למעלה או עמוד קודם שלחתי כמה סרטונים ופוסטים רובם של רופאים
לא ראיתי את הפוסטים והסרטונים אבל הגיוני שהמצב עכשיו כזה בגלל ההגבלות שמונעות הדבקה המונית וקריסת מערכת הבריאות

שמע אני לא בא להעליב או משהו ואני בעצמי לא מומחה הגדול, אבל באמת ניכר שאין לך מושג איך כל הפרוצדורה המפרכת והאף מוגזמת לעיתים של אישור תרופה לשימוש לקהל הרחב, בין אם זה fda או מנהל התרופות האירופאי עובד. אני אתמול שיחקתי קצת עם מה שיש לי במקרר והחלטתי שזה חיסון לקורונה, רק חסר לי עכשיו החלק הזה שיאשרו את זה לשימוש אצל הקהל הרחב.
אל תשכח את חיסון הפוליו ששחררו מהר מדי, ועשה נזק עצום.
חוצמזה, אם מדובר בחיסון חד פעמי, זה לא רווחי לעבוד על זה. רק אם יצרפו את זה לסל החיסונים השנתי, זה יהיה רווחי כלכלית, וכולם ישקיעו ויעבדו על זה.
נכון לעכשיו, החיסון הכי טוב ויעיל ל״מגפה״ הוא חיסון טבעי של הגוף. וכרגע הסגר מונע את חסינות העדר.

כל חיסון נגד הקורונה כרגע הוא לא יותר מניסוי בבני אדם.
חיסון העדר, יגרום לקריסת בתי החולים, ולהמון מוות כמו באיטליה.
הסוד, הוא לפתח חיסון נדר מאוד לאט, ברגע שווירוס מתפשט מאוד לאט, בקצב שלא גורם לקריסה רפואית, נוצר חיסון עדר בטוח. וזה לוקח המון זמן. ודורש סגר כשיש יותר מידי חולים, ופתיחות כשאפשר.
הבעיה, שהמוטציות שקורונה עוברת, יש חשש שלא יהיה חסינות עדר, או חיסון סינטטי, כי הוא משתנה ואנשים יקבלו את הווירוס יותר מפעם אחת, אבל באמת חסר ידע על זה.

• פותח/ת השרשור
אל תשכח את חיסון הפוליו ששחררו מהר מדי, ועשה נזק עצום.
חוצמזה, אם מדובר בחיסון חד פעמי, זה לא רווחי לעבוד על זה. רק אם יצרפו את זה לסל החיסונים השנתי, זה יהיה רווחי כלכלית, וכולם ישקיעו ויעבדו על זה.

Off topic מהאשכול לשנייה.
איך בפלורידה אחי? או שזה היה שיקגו

הסוד, הוא לפתח חיסון נדר מאוד לאט, ברגע שווירוס מתפשט מאוד לאט, בקצב שלא גורם לקריסה רפואית, נוצר חיסון עדר בטוח. וזה לוקח המון זמן. ודורש סגר כשיש יותר מידי חולים, ופתיחות כשאפשר.
הבעיה, שהמוטציות שקורונה עוברת, יש חשש שלא יהיה חסינות עדר, או חיסון סינטטי, כי הוא משתנה ואנשים יקבלו את הווירוס יותר מפעם אחת, אבל באמת חסר ידע על זה.

הבעיה, שהמוטציות שקורונה עוברת, יש חשש שלא יהיה חסינות עדר, או חיסון סינטטי, כי הוא משתנה ואנשים יקבלו את הווירוס יותר מפעם אחת, אבל באמת חסר ידע על זה
חיסון עדר זה לא משהו שיכול לקרות אפילו בתוך שנה , וכמו שאמרתה קרונה כרגע עובר מוטציות לכן כול הגישה הזאת חסרת תועלת.

שיקגו:37mv:
מאוד נחמד, אבל הסיכוי שלי להתחמק מקורונה שואף לאפס.
אין כאן דחיסות אוכלוסיה כמו בישראל, ובקלות אפשר להסתובב בחוץ ובמכוני כושר ועדיין לשמור מרחק ולא להידבק.
אבל היהודיים פשוט לא לוקחים את המצב ברצינות.
אני מתפלל ביחידות, ולא יותר לאירועים. אבל כל מי שנכנס למגע איתי מהמשפחה המורחבת הולכים למניינים אירועים, ונדבקים אחד אחרי השני בקצב מסחרר.
אנשים חושבים שאני פחות דתי כי לא הלכתי למניין ביום כיפור (התפללתי מחוץ לבית כנסת בקור ובגשם), אבל רוב המתפללים כולל הרב והחזון כבר מאומתים עם קורונה.

יש כאן חופש, אין בידוד, וכל אחד עושה מה שבא לו. לא לובשים מסכות בחוץ, אלא רק בחנויות, אבל המגיפה מתפשטת מהר.
אם היו מתנהגים ככה בארץ, שבישראל יש דחיסות אוכלוסיה גדולה בהרבה, אני מאמין שיהיה אסון.
יש לי בני משפחה שכמעט מתו כאן, והמבוגרים באמת, לא יצאו מהבית כמעט חצי שנה.
חיסון עדר זה לא משהו שיכול לקרות אפילו בתוך שנה , וכמו שאמרתה קרונה כרגע עובר מוטציות לכן כול הגישה הזאת חסרת תועלת.
ולכן גם חיסון שמדענים מנסים לפתח נראה רחוק.

שיקגו:37mv:
מאוד נחמד, אבל הסיכוי שלי להתחמק מקורונה שואף לאפס.
אין כאן דחיסות אוכלוסיה כמו בישראל, ובקלות אפשר להסתובב בחוץ ובמכוני כושר ועדיין לשמור מרחק ולא להידבק.
אני מתפלל ביחידות, ולא יותר לאירועים. אבל כל מי שנכנס למגע איתי מהמשפחה המורחבת הולכים למניינים אירועים, ונדבקים אחד אחרי השני בקצב מסחרר.
אנשים חושבים שאני פחות דתי כי לא הלכתי למניין ביום כיפור (התפללתי מחוץ לבית כנסת בקור ובגשם), אבל רוב המתפללים כולל הרב והחזון כבר מאומתים עם קורונה.

יש כאן חופש, אין בידוד, וכל אחד עושה מה שבא לו. לא לובשים מסכות בחוץ, אלא רק בחנויות, אבל המגיפה מתפשטת מהר.
אם היו מתנהגים ככה בארץ, שבישראל יש דחיסות אוכלוסיה גדולה בהרבה, אני מאמין שיהיה אסון.
יש לי בני משפחה שכמעט מתו כאן, והמבוגרים באמת, לא יצאו מהבית כמעט חצי שנה
זה נשמע נוראי ,קבל תלש על זה שאתה שומר על עצמך ונסה לשמור על עצמך אפילו יותר כי אני רוצה לראותך השנה עם איזה 400 דדליפט
סתם יש לי בני משפחה בקלפרוניה ובטקסט ואם יש דבר אחד שאתה יכול על קרונה שלא משנה מה אתה(דתי ,חילוני, שמאלני , ימיני ) אם אתה טיפש היא תופסת אותך לא משנה מה.(שתי המפלגות מפגרות הם שני מובילים אירועים שהחמירו את המצב של אמריקה)
ולכן גם חיסון שמדענים מנסים לפתח נראה רחוק.
בהחלט לפי מה שידוע לי לוקח לפחות 15 שנה לפתח חיסון מינימום , לכן המפתח הוא ללמוד לחיות עם הקורונה , הבעיה היא כמובן שאף לא רוצה לעשות את זה

זה נשמע נוראי ,קבל תלש על זה שאתה שומר על עצמך ונסה לשמור על עצמך אפילו יותר כי אני רוצה לראותך השנה עם איזה 400 דדליפט
סתם יש לי בני משפחה בקלפרוניה ובטקסט ואם יש דבר אחד שאתה יכול על קרונה שלא משנה מה אתה(דתי ,חילוני, שמאלני , ימיני ) אם אתה טיפש היא תופסת אותך לא משנה מה.(שתי המפלגות מפגרות הם שני מובילים אירועים שהחמירו את המצב של אמריקה)

בהחלט לפי מה שידוע לי לוקח לפחות 15 שנה לפתח חיסון מינימום , לכן המפתח הוא ללמוד לחיות עם הקורונה , הבעיה היא כמובן שאף לא רוצה לעשות את זה
אני מאוד נזהר.
מתרחק והכל.
אבל עם כל זה, מספיק טיפשים בסביבה שלי, אני משוכנע שאקבל את זה, הייתי חשוף לחולים מאומתים. למרות שאני אף פעם לא נמצא קרוב לאף אחד ולא ל15 דקות, אני עדיין חושב שכל הבית מלא בנגיף.

ואני מצטרף, צריך ללמוד לחיות עם המצב.

אני מאוד נזהר.
מתרחק והכל.
אבל עם כל זה, מספיק טיפשים בסביבה שלי, אני משוכנע שאקבל את זה, הייתי חשוף לחולים מאומתים. למרות שאני אף פעם לא נמצא קרוב לאף אחד ולא ל15 דקות, אני עדיין חושב שכל הבית מלא בנגיף.

ואני מצטרף, צריך ללמוד לחיות עם המצב.
יציאה מארץ ישראל הוא דיון הלכתי שעוסק בהגדרה המדויקת של מצוות יישוב ארץ ישראל: האם חלה חובה על אדם לשהות בכל רגע ורגע בארץ ישראל, או שמותר לצאת ממנה לתקופה קצרה לשם טיול בחוץ לארץ, פעילות כלכלית וכדומה.

השאלה נדונה עוד מתקופת ימי התלמוד. חז"ל התייחסו בחומרה לאלו שרצו לצאת מארץ ישראל למטרות קבע, ולעיתים גם ליציאה מזדמנת. הרמב"ם פסק כי מותר לצאת מהארץ באופן זמני עבור לימוד תורה, נשיאת אישה, הצלת ממון מידי עכו"ם, סחורה ורעב כבד בארץ.[1] על אף שאין היתר לצאת מהארץ עבור טיול לחו"ל,[2] בעקבות ייעול אמצעי התחבורה שקיצר את זמן הנסיעה, כאשר זמן השהות בחו"ל קצר מחודש יש המקילים שלא להחשיבו ליציאה. עם זאת, מסכימים רבנים כי יש מעלה גדולה להישאר תמיד בארץ בכדי לקיים את המצווה של ישיבה בארץ[3] וכן כי עיקר קיום המצוות בארץ.[4]

בפועל, כיום רווח הנוהג לטייל ואף לשהות בחו"ל תקופות ארוכות בקרב רבים מהציבור הדתי. כמו גם ישנם המקפידים לעלות לתורה כדי לברך ברכת הגומל בשובם מהטיול .[5]

יציאה מארץ ישראל הוא דיון הלכתי שעוסק בהגדרה המדויקת של מצוות יישוב ארץ ישראל: האם חלה חובה על אדם לשהות בכל רגע ורגע בארץ ישראל, או שמותר לצאת ממנה לתקופה קצרה לשם טיול בחוץ לארץ, פעילות כלכלית וכדומה.

השאלה נדונה עוד מתקופת ימי התלמוד. חז"ל התייחסו בחומרה לאלו שרצו לצאת מארץ ישראל למטרות קבע, ולעיתים גם ליציאה מזדמנת. הרמב"ם פסק כי מותר לצאת מהארץ באופן זמני עבור לימוד תורה, נשיאת אישה, הצלת ממון מידי עכו"ם, סחורה ורעב כבד בארץ.[1] על אף שאין היתר לצאת מהארץ עבור טיול לחו"ל,[2] בעקבות ייעול אמצעי התחבורה שקיצר את זמן הנסיעה, כאשר זמן השהות בחו"ל קצר מחודש יש המקילים שלא להחשיבו ליציאה. עם זאת, מסכימים רבנים כי יש מעלה גדולה להישאר תמיד בארץ בכדי לקיים את המצווה של ישיבה בארץ[3] וכן כי עיקר קיום המצוות בארץ.[4]

בפועל, כיום רווח הנוהג לטייל ואף לשהות בחו"ל תקופות ארוכות בקרב רבים מהציבור הדתי. כמו גם ישנם המקפידים לעלות לתורה כדי לברך ברכת הגומל בשובם מהטיול .[5]
וסטרואידים זה אפילו לא דיון.
תפסיק להתיפיף, ולצטט הלכות כשכולם יודעים שאתה משתין על כל מה שקשור להלכה.
והב"ח פסק, וכל גדולי הדור, שאפילו למצווה קטנה כמו להתפלאות מנפלאות הבריאה במדינה אחרת, מותר לצאת.

וסטרואידים זה אפילו לא דיון.
תפסיק להתיפיף, ולצטט הלכות כשכולם יודעים שאתה משתין על כל מה שקשור להלכה.
והב"ח פסק, וכל גדולי הדור, שאפילו למצווה קטנה כמו להתפלאות מנפלאות הבריאה במדינה אחרת, מותר לצאת.
מודע קראתי את הודעה שלו ניסיתי להבין מה לעזאזל הקשר ואז קראתי את הודעה שלך וצחקתי בקול רם.
🤣😆

דווקא היהודים הלא דתיים שאני מכיר כאן לוקחים את זה מאוד ברצינות, אני חושב שזה תלוי איזור.

מה שכן, לפני חודש ראיתי מישהו בסופר עם מסכה על הסנטר (פעם ראשונה ויחידה) וישר חשבתי על מה שאני קורא בארץ, רק כשהייתי מאחוריו שמתי לב שיש לו כיפה.

ככה אנטישמיות מתחילה.

דווקא היהודים הלא דתיים שאני מכיר כאן לוקחים את זה מאוד ברצינות, אני חושב שזה תלוי איזור.

מה שכן, לפני חודש ראיתי מישהו בסופר עם מסכה על הסנטר (פעם ראשונה ויחידה) וישר חשבתי על מה שאני קורא בארץ, רק כשהייתי מאחוריו שמתי לב שיש לו כיפה.

ככה אנטישמיות מתחילה.
יש שאננות דתית לא מובנת, למרות מה שהרבנים מזהירים.
הבידוד הורס את כל המרקם הדתי המוכר, נראה לכן מסרבים לזה.
קשה לאנשים לדמיין להתפלל בלי מניין, או לוותר על חתונה, ולאט לאט גם המסכה נופלת לסנטר.

הפוסט פה מלא בדעות לא מבוססות ופשוט טיפשיות.

@CycleTelephohe אל תהיה ילד טיפש ותתחסן, אף אחד לא שואל את דעתך אם בא לך או לא, זה לא שפעת שתעשה אם בא לך, זה לטובת כולם, אל תתיימר להיות יהודי טוב אם ככה אתה מתנהג כלפי הסובבים אותך.

לגבי שאלת הסגר, אני מסכים שהוא מיותר לחלוטין כי הוא משפיע אך ורק על אנשים שגם ככה שמרו על ההנחיות, מי שלא שמרו גרמו לעליה בתחלואה.
אני חושב שלחרדים אין עוד תירוצים, גל ראשון עוד אמרו שהם לא מקבלים מידע בזמן ולא מבינים מספיק, אבל עכשיו כבר די ברור שכאוכלוסיה הם הרבה פחות ממושמעים, אם זה הנסיעות לאומן, חתונות באלפים בחללים סגורים וסתם התעלמות מוחלטת מהנחיות, וזו הסיבה שהם נדבקים בכמויות.
בנוסף לגבי הסגר, הוא רק כדי למנוע הפגנות, ככה שזה הכל פוליטי, כי היו בממשלה דיונים איך לאפשר המשך תפקוד המשק, אבל אם המשק עובד אז אי אפשר למנוע הפגנות, וזה למה יש סגר.
עכשיו לשאלה האם ההפגנות הן מוקדי הדבקה מספיק גדולים כדי לגרום לעליה משמעותית בתחלואה? ההיגיון אומר שכן, אבל כל הנתונים מצביעים שלא. יש מחקרים שהתבצעו בכל העולם וכולם מצביעים שאין עליה בתחלואה מהפגנות גם גדולות. איכוני השב"כ לא מצביעים על הדבקות גדולות כתוצאה מהפגנות, והערים מהן מגיעים רוב המפגינים התחלואה בהן היא נמוכה, סימן שאין הרבה הדבקה בקרב התושבים האלה. את כל זה ניתן להסביר על ידי כך שההפגנות מתרחשות באוויר הפתוח עם שהיה קצרה מאוד בין זרים, לא מספיק כדי להפיץ את הוירוס בכמות מספקת.

לגבי אישור של חיסון, הוא לוקח הרבה זמן גם בגלל פרוצדורות מבזבזות זמן, כמו בירוקרטיה וסחבת שמוסיפים מינימום שנה לאישור כל חיסון, שלא לדבר על שנים של מחקרים על תאים וחיות בהיקף קטן יחסית למה שעושים עכשיו רק כדי להיות בטוחים לחלוטין, למרות שזה לא באמת נחוץ. גם כסף ומשאבים מעכבים מאוד פיתוח חיסון, אז כשהרים מהם נשפכים לפיתוח החיסון הקרוב, זה מקצר תהליכים.
ורק שתדעו, ישראל תקנה את החיסון מהאמריקאים, ככה שאתם לא צריכים לדאוג למקור שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית